Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ο Νταλάρας, οι οπαδοί και ο Άρης…

Ο Κώστας Καίσαρης μέσα από το blog του σχολιάζει τις απαιτήσεις των Ελλήνων οπαδών από τις ομάδες του και εξηγεί γιατί τα βλέπουν όλα σαν… ερωτευμένοι.
Ο Νταλάρας, οι οπαδοί και ο Άρης…
Συζήτηση και προβληματισμός μεταξύ φίλων, που θα πάμε για να διασκεδάσουμε.. "Στον Νταλάρα" πετάγεται, ο πρώτος, για να πάρει αμέσως την απάντηση από τον θυμόσοφο της παρέας:
"Εγώ όταν βγαίνω έξω θέλω να περνάω καλά. Αν είναι να ακούω τον Νταλάρα να λέει "δεν φταις εσύ η φαντασία μου τα φταίει" και να βλέπω τη Μαρία απέναντι να σε κοιτάει, κάθομαι και σπίτι".
ΕΤΣΙ είναι. Ο ερωτευμένος είναι τυφλός. Αν δεν βλέπει τίποτα, τα βλέπει όπως θέλει αυτός. Ούτε αδυναμίες μπορεί να διακρίνει, ούτε ελαττώματα μπορεί να διαπιστώσει, ούτε τον ενοχλούν οι παραξενιές. Μόνο, όταν ξενερώσει και φύγει η καψούρα, βλέπει τη πραγματικότητα, και προσγειώνεται ανώμαλα.
Με δεδομένο, ότι η καψούρα για την ομάδα δεν φεύγει ποτέ, ο οπαδός είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Το τελεσίγραφο των οπαδών του Άρη, προς τους ποδοσφαιριστές, ήταν ρητό και κατηγορηματικό: "Βγάλτε την ομάδα στην Ευρώπη. Δεν θα ανεχτούμε, φαινόμενα αδιαφορίας, γιατί διαφορετικά, θ' αναγκασθούμε να πάρουμε άλλα μέτρα".
Δε γίνεται σου λέει, η ομάδα που κέρδισε δύο φορές την Ατλέτικο Μαδρίτης να είναι 8η στο πρωτάθλημα. Τα παλιόπαιδα, οι ποδοσφαιριστές φταίνε, που διαλέγουνε παιχνίδια. Ακόμα περισσότερο όμως διαλέγουνε παιχνίδια, οι οπαδοί. Θέλουν να θυμούνται και να θεωρούν σαν αληθινά, μόνο αυτά που η ομάδα τους, είχε καλή απόδοση. Όλα τα άλλα τα ξεχνάνε ή δεν τα θεωρούν αντιπροσωπευτικά.
Το γεγονός, ότι ο Άρης, δεν είχε το ρόστερ, για να βγάλει τρεις διοργανώσεις, το αγνοούν. Όπως αγνοούν ότι η ομάδα τους, με 16 γκολ, ενεργητικό, έχει τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος μετά τον Αστέρα Τρίπολης των 15 γκολ. Επίσης, δεν θέλουν να βλέπουν, ότι ο Άρης (με 16-21 γκολ) έχει αρνητικό συντελεστή τερμάτων.
Σ' ένα σύνολο αγώνων μέσα στη σεζόν, η κάθε ομάδα βγάζει αυτό που έχει. Δεν είναι θέμα διάθεσης, αλλά δυνατοτήτων. Ο συγκεκριμένος Άρης, είχε τον προπονητή και το υλικό για να διαχειρισθεί σωστά τα δύσκολα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Στα θεωρητικά εύκολα για το πρωτάθλημα, δεν είχε τους παίκτες για να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και να σκοράρει.
Κι οι άλλοι τα ίδια κάνουν
ΔΕΝ είναι όμως μόνο οι οπαδοί του Άρη. Με τους ποδοσφαιριστές τα έχουν βάλει και οι οπαδοί της Λάρισας, και με άσχημο μάλιστα τρόπο. Όπως και του Πανσερραϊκού. Λες και ο Πανσερραϊκός, είχε το ρόστερ για να μείνει στη κατηγορία. Λες και φταίνε οι ποδοσφαιριστές της Λάρισας για τις επιλογές του Πηλαδάκη.
Επίθεση στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, έγινε από την Ορίτζιναλ, του Ηρακλείου, στην άφιξή τους, στην Κρήτη για το ματς με τον Εργοτέλη. Έντονη κριτική ασκείται στον Χιμένεθ μετά το πρόσφατο 0-0 με τον ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου: "Έχουμε ξεχάσει, πότε έχουμε κερδίσει για τελευταία φορά στο ΟΑΚΑ".
Δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς την υποχρέωση των προπονητών, να παίρνουν το 100% αν είναι δυνατόν από τους ποδοσφαιριστές τους και να τους αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο. Όλα όμως έχουν και τα όριά τους. Σίγουρα έχει κάνει λάθη ο Χιμένεθ, αλλά δεν είναι αυτό το κυρίαρχο στην ΑΕΚ.
Δεν φταίει ο προπονητής, αν ο Σκόκο σέρνεται κι αν τα καλύτερα εργαλεία που είχε είναι οι ποδοσφαιρικά υπερήλικες, Δέλλας και Λυμπερόπουλος. Λαϊκά δικαστήρια και στην Τούμπα με το 0-2 από τη Καβάλα. Είπαμε: Όταν ο οπαδός είναι τυφλός δεν μπορεί να δει, ότι οι ποδοσφαιριστές των 30+ του ΠΑΟΚ, έχουν σκάσει από τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και πίσω απ' αυτούς δεν υπάρχουν άλλοι.
ΤΟΣΟ απλό λοιπόν όσο και οι στίχοι της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Κακώς φταίνε στους οπαδούς οι ποδοσφαιριστές. Η φαντασία τους τα φταίε
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: