Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Δυσκολεύει η αποχή

Δύο πολύ σημαντικά εμπόδια καλείται να ξεπεράσει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών για να «περάσει» την αποχή των μελών για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. «Κάναμε όλοι υπομονή μέχρι στιγμής, στα κρούσμα βίας που έχουν σημειωθεί τη φετινή χρονιά, αλλά πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο» υπογράμμισε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στη συνάντηση της Παρασκευής των μελών του ΠΣΑΠ.

Μέχρι στιγμής Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, Ξάνθη, Ατρόμητος, Λάρισα, Ηρακλής και Πανσερραϊκός έχουν συναινέσει στην αποχή, ενώ Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, Εργοτέλης, Κέρκυρα, Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης είναι κατά. Τα μεγαλύτερα εμπόδια που παρουσιάζονται είναι δύο.

Πρώτον οι αντιδράσεις των διοικήσεων, οι οποίες είναι αντίθετες στην αποχή και πιέζουν τους ποδοσφαιριστές τους να μην συμμετάσχουν και δεύτερον, το ρίσκο μια διχαστικής λύσης. Να κατέβει για παράδειγμα μία ομάδα που δεν συμμετέχει στην αποχή στον αγωνιστικό χώρο και να διεκδικήσει στα χαρτιά τους βαθμούς της νίκης από μία ομάδα που απέχουν οι ποδοσφαιριστές της.

Η λύση στο όλο θέμα είναι είτε να ψηφίσουν υπέρ όλες οι ομάδες, είτε να αποφασίσει η διοργανώτρια αρχή της Σούπερ Λίγκας να αναβάλει την αγωνιστική, με το δεύτερο σενάριο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: