Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Tenorio...Στοίχημα...


Καλησπέρα.

Τι βλέπω στα σημερινά//

για ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΜΠΟΡΝΤΟ-ΝΤΕΠΟΡ είμαι θετικός ,
επίσης μού αρέσει που είναι αουτσάιντερ η ΕΛΤΣΕ για
το διπλό.

Σε τιμές εκτός οπαπ έχω την διάθεση να ασχοληθώ με Μπάγιερν-Μπεσίκτας-Σαο πάολο-Μίλαν μέσα και η Γιούβε.

Βλέπω Λεβαδειακό, δεν βλέπω να είναι τόσο φαβορί ο Πανθρακικός..

Σε σύστημα θα ζητήσω ισοπαλίες στα παιχνιδια
Γ μπόις-Σάλτσμπουρκ-Λεβερκούζεν-Αρσεναλ-Ολυμπιακό-Μπάρτσα...όλα στο (χ)

Πιθανή μπόμπα της ημέρας σε μονο αποδεκτό ποντάρισμα η ΜΠΑΡΟΥΕΡΙ(6,80) εδώ πάω να σπάσω το αήτητο της
έδρας της Γκρέμιο.

Αυτά πάνω κάτω βλέπω στα σημερινά, με αυτά θα κάνω το στοιχηματικό μου παιχνίδι.. καλά να περνάτε τα σέβη μου....

Ερυθρός Αστέρας-Παρτιζάν 1-2



Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Ασπρόμαυρο» βάφτηκε το μεγάλο σερβικό ντέρμπι, αφού η Παρτιζάν νίκησε εκτός έδρας τον Ερυθρό Αστέρα παίζοντας με δέκα παίκτες από το 49ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είπαν την πρώτη και την τελευταία λέξη, ενώ πέτυχαν και το (αυτο)γκολ της ισοφάρισης. Συγκεκριμένα, μόλις στο 4ο λεπτό ο Ντιαρά, έβαλε μπροστά την Παρτιζάν, κάτι που «παρέλυσε» τους γηπεδούχους για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια ο Αστέρας άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση και το κατάφερε λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου με τη βοήθεια του Κνέζεβιτς, ο οποίος παραλίγο να είναι ο μοιραίος παίκτης, αφού στο 49ο λεπτό δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Όπως ήταν λογικό, οι γηπεδούχοι πίεσαν ακόμα περισσότερο, αλλά δεν έβρισκαν τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα της Παρτιζάν και αντί να γίνει αυτό, δέχτηκαν και δεύτερο γκολ, από τον Κλέο στο 61ο λεπτό, μετά από ωραία αντεπίθεση των φιλοξενουμένων. Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα σημειώθηκαν επεισόδια στις κερκίδες του γηπέδου.

Πλέον ο Ερυθρός Αστέρας είναι ένα βαθμό πάνω από τους αιώνιους αντιπάλους τους, δυο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρώτου γύρου.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Σταμένκοβιτς, Νίνκοφ, Ιγκνιατίγεβιτς, Βίλοτιτς, Τζόρτζεβιτς, Σάβιο, Ισά (73΄ Μπλάζιτς), Μπογκντάνοβιτς, Λέκιτς, Γέβτιτς, Πέροβιτς (70΄ Κάντου)

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Μπόζοβιτς, Κνέζεβιτς, Λόμιτς, Τζόρτζεβιτς, Κρστάιτς, Φέισα, Πέτροβιτς, Λιάγιτς (90΄ Τόμιτς), Μορέιρα, Κλέο (67΄ Ουάσινγκτον), Ντιαρά (50΄ Γιοβάνοβιτς)

Οκτώ άτομα τραυματίστηκαν, τα δύο σοβαρά, και 40 άλλα συνελήφθησαν κατά την διάρκεια και μετά το ντέρμπι του Βελιγραδίου ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν.

Ενας 44χρονος άνδρας υπέστη καρδιακή προσβολή και ένα εντεκάχρονο αγόρι που τραυματίστηκε στο κεφάλι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε κλινική του Βελιγραδιού, ενώ τρεις από τους συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματικές ενέργειες.

«Οκτώ άτομα συνελήφθησαν πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα και 32 μετά την λήξη του. Οι τρεις από τους συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματικές ενέργειες, ενώ η αστυνομία ερευνά την ταυτότητα άλλων παραβατών που έβαλαν φωτιά σε καθίσματα του γηπέδου», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Βελιγραδίου, Σλόμπονταν Βούκολιτς.

Το ντέρμπι έληξε 2-1 υπέρ της Παρτιζάν αλλά διακόπηκε για αρκετά λεπτά στο δεύτεορ ημίχρονο καθώς πυροσβέστες έσπευσαν στον στίβο του «Μαρακανά» για να σβήσουν τις φλόγες.

Το ντέρμπι του Βελιγραδίου έχει μια μακρά ιστορία βίαιων επεισοδίων. Ο σκληρός φανατισμός ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων έχει προκαλέσει τον θάνατο αρκετών φιλάθλων μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Το 1999 ένας οπαδός του Αστέρα σκοτώθηκε από φωτοβολίδα που έριξαν οι οπαδοί της Παρτιζάν. Τον Σεπτέμβριο ένας οπαδός της Τουλούζ έχασε την ζωή του στο Βελιγράδι δώδεκα μέρες μετά από άγριο ξυλοδαρμό από οπαδούς της Παρτιζάν και δύο μέρες πριν την συνάντηση των δύο ομάδων για το Europa League.

Σάντος: "Δώσαμε το παιχνίδι"



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την άποψή του ότι ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι των "Δικέφαλων" εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος. Ο τεχνικός των Θεσσαλονικέων, τόνισε ότι η ομάδα του έδωσε το παιχνίδι στην ΑΕΚ.

"Χάσαμε μία πολύ καλή ευκαιρία σήμερα. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μου έπαιξε πολύ καλά. Δημιούργησε προϋποθέσεις για το γκολ, με πιο κλασική την ευκαιρία στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Και ακόμη χειρότερα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, αν και είχαμε πει να προσέξουμε, στην ουσία... δώσαμε το παιχνίδι, με ένα τέρμα που δεν έπρεπε να δεχθούμε", ανέφερε αρχικά ο Πορτογάλος και συνέχισε:

"Μετά προσπαθήσαμε να ανέβουμε, να αποκτήσουμε κυκλοφορία. Δεν τα καταφέραμε όμως όπως στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα επηρεάστηκε. Στη συνέχεια ανεβήκαμε και η ΑΕΚ είχε τους χώρους να κάνει αυτό που ξέρει από οποιοδήποτε άλλον να ψάξει αντεπιθέσεις. Το ξέραμε ότι ο Σκόκο και ο Μπλάνκο είναι επικίνδυνοι. Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ είχε τις πιο επικίνδυνες φάσεις. Κατάφερε να κερδίσει, αν και νομίζω ότι εμείς ουσιαστικά... χάσαμε το παιχνίδι".

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για την μη αυτοσυγκέντρωση των παικτών του με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου είπε: "Στη συνέχεια ανεβήκαμε και η ΑΕΚ είχε τους χώρους να κάνει αυτό που ξέρει από οποιοδήποτε άλλον να ψάξει αντεπιθέσεις. Το ξέραμε ότι ο Σκόκο και ο Μπλάνκο είναι επικίνδυνοι. Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ είχε τις πιο επικίνδυνες φάσεις. Κατάφερε να κερδίσει, αν και νομίζω ότι εμείς ουσιαστικά... χάσαμε το παιχνίδι".

Κωφίδης: «Δε μπορούμε να ζητάμε περισσότερα»



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο προπονητής του Ηρακλή, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα με τον Εργοτέλη ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η ομάδα του δεν κατάφερε να ανταποκριθεί:

«Είχαμε ένα νευρικό παιχνίδι, δε μπορούσαμε να οργανωθούμε και να αναπτυχθούμε. Κάναμε λάθη στις πάσες και παρόλο που υπήρχαν κάποιες προσπάθειες δεν καταφέραμε τίποτα. Αυτή τη στιγμή πρέπει ο Ηρακλής να βρει ένα αγωνιστικό στυλ για να μπορέσει να είναι καλύτερος στη συνέχεια. Με αυτό τον τρόπο παιχνιδιού δε μπορούμε να ζητάμε περισσότερα. Δεν ήμασταν ήρεμοι. Αμυντικά δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα αλλά εμείς δε μπορούσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Με μεμονωμένες ενέργειες δε γίνεται τίποτα».

Σε ερώτηση που του έγινε για την ενίσχυση της ομάδας ο Σάββας Κωφίδης σημείωσε: «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για μεταγραφές. Αυτή είναι η ομάδα και με αυτή πρέπει να προσπαθήσουμε».

Καραγεωργίου: «Θέλω να πάμε ψηλότερα»

Ο τεχνικός του Εργοτέλη δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από τη νίκη που πέτυχε η ομάδα του στο «Καυτανζόγλειο» και τη σημασία που έχει ενόψει της συνέχειας: «Μετά από 3 βδομάδες ξαναμπήκαμε στο γήπεδο για να παίξουμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Η αποχή ήταν σημαντική και έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ήμασταν καλοί, υπήρξαν όμως στιγμές αδράνειας. Ευτυχώς ο Ηρακλής δε σκόραρε στις δύο φάσεις που είχε. Το νικηφόρο αποτέλεσμα μας δίνει τη δυνατότητα να ανεβούμε στη βαθμολογία αλλά και ψυχολογικά, ενόψει του παιχνιδιού της Τετάρτης. Δουλεύουμε όλοι μαζί τέσσερα χρόνια και αυτό μας βγαίνει πλέον. Δεν ξέρω που θα φτάσουμε, αλλά θέλω να πάμε ψηλότερα από την ένατη θέση που ήμασταν πέρσι. Εύχομαι στον Ηρακλή να βρει το δρόμο του».

Εκτός ο Αντριάνο



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δε θα αγωνιστεί την Κυριακή στο μεγάλο ντέρμπι του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος ανάμεσα στη Φλαμένγκο και την Κορίνθιανς ο Αντριάνο. Ο Βραζιλιάνος πρώην διεθνής επιθετικός της "Φλα" τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι και δεν μπορεί να δώσει το «παρών» στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Το θέμα είναι πως τραυματίστηκε ο πρώην άσος των Ιντερ, Πάρμα: Πληροφορίες μιλούν για ατύχημα στο σπίτι και φήμες κάνουν λόγο για πτώση του από τη μηχανή.

Ο ίδιος διαψεύδει πως πέσει από τη μοτοσικλέτα. "Έχω καθαρή τη συνείδησή μου. Ήμουν στο σπίτι, υπήρχαν φώτα στον κήπο και, όταν πήγα να κάνω μία βόλτα, χτύπησα σε μία λάμπα.

Ατύχημα με μοτοσικλέτα; Φέρτε τις αποδείξεις. Κάποιος θα μιλήσει για μπάρμπεκιου, ένας άλλος θα πει ότι ήμουν πάνω σε μηχανή. Η αλήθεια είναι αυτή που υποστηρίζω εγώ: Είμαι αυτός που συνεχίζει να παλεύει για τον τίτλο. Λυπάμαι πολύ, είναι μία άσχημη στιγμή για μένα".

Παπάζογλου: "Όχι, δεν πιάσαμε ταβάνι"



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ και την ήττα από την ΑΕΚ ο Θανάσης Παπάζογλου ρωτήθηκε αν ο ΠΑΟΚ που έχασε ξανά σε ντέρμπι στην Αθήνα έχει πιάσει ταβάνι, με τον επιθετικό του "Δικεφάλου" να αρνείται κάτι τέτοιο.

"Όχι ο ΠΑΟΚ δεν έπιασε ταβάνι. Είναι αλήθεια ότι είχαμε την ευκαιρία να πετύχουμε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και να βρεθούμε σε θέση ισχύος.

Από αυτήν την θέση ισχύος όμως που θα έπρεπε να ήμασταν, βρεθήκαμε σε μειονεκτική θέση με το γκολ που δεχτήκαμε.

Δυστυχώς δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Πρέπει με ψυχραιμία να διαχειριστούμε αυτήν την ήττα και να μην επαναλάβουμε αυτά τα λάθη που κάναμε στο σημερινό παιχνίδι, στα επόμενα ματς.

Από την άλλη ο Βασίλης Κουτσιανικούλης δήλωσε: "Το γκολ που δεχτήκαμε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ήταν μία άτυχη στιγμή. Το γκολ μας επηρέασε.

Προσπαθήσαμε στην συνέχεια να κάνουμε κάτι καλύτερο αλλά δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι".

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ΑΕΚ ανάγκασε τους φιλάθλους να την σφυρίξουν για ένα ακόμα παιχνίδι με την εμφάνισή της στο πρώτο μέρος αλλά μία εκπληκτικη ενέργεια του Σκόκο άλλαξε τη ροή του αγώνα και έδωσε τη νίκη με 1-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Η Ένωση ήταν καλύτερη στο δεύτερο μέρος και εκτός από το γκολ είχε τουλάχιστον δύο κλασικές ευκαιρίες για να... καθαρίσει από νωρίς τη νίκη. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με διάθεση να παίξει μόνο άμυνα και δεν ρίσκαρε στο πολύ κακό πρώτο μέρος των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να φύγει με την ήττα από την Αθήνα.
Οι συνθέσεις των ομάδων


ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Γκέντσογλου (68` Αλβες), Αραούχο, Καφές, Μάκος, Μαντούκα, Χέρσι (78` Λεονάρντο), Σκόκο, Μπλάνκο (90΄ Γκερέιρο)

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία (80` Παπάζογλου), Βιτόλο, Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης (61` Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Ιβιτς.

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαϊας)
Κίτρινες : Μάκος, Βιτόλο, Ιβιτς, Αραμπατζής, Χέρσι, Κοντρέρας
Με μια ματιά
Δικέφαλοι… ακέφαλοι

Το ντέρμπι των Δικεφάλων ξεκίνησε χωρίς εκπλήξεις από τους δύο προπονητές με το κέντρο να γεμίζει από ποδοσφαιριστές στην προσπάθεια των δύο για τον έλεγχο του νευραλγικού αυτού χώρου.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης αυτό που ξεχώρισε ήταν το πάθος και οι δυνατές μονομαχίες συμπεριλαμβανομένου της διάθεσης των δύο ομάδων να αιφνιδιάσουν με ένα γρήγορο γκολ. Από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δε συνέβη στο πρώτο δεκάλεπτο, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν στην τακτική που είχαν προγραμματισμένη.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλά διαβασμένοι και είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους για την εστία του Χαλκιά και σημάδευαν τους Μουσλίμοβιτς, Βιεϊρίνια στην επίθεση με μεγάλες μπαλιές. Στην αντίπερα όχθη η ΑΕΚ πήρε το γήπεδο που της δόθηκε αλλά δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί.

Οι κιτρινόμαυροι έδειχναν ανήμποροι να κυκλοφορήσουν την μπάλα εκνευρίζοντας παράλληλα την εξέδρα. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος από την πλευρά τους δεν ρίσκαραν, δεν επιτέθηκαν με αποτέλεσμα ο αγώνας να συνεχίζεται χωρίς φάσεις αλλά με πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή.

Α’ ημίχρονο: Σα να μην έγινε ποτέ

Ο Μπάγεβιτς είχε πολλά παράπονα από τους ποδοσφαιριστές του και στο 30ο λεπτό σήκωσε για ζέσταμα τους Λεονάρντο, Παυλή και Ταχτσίδη. Αλλαγή μέχρι το ημίχρονο δεν έγινε και η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε.

Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε λάθη στην άμυνά του και από τη στιγμή που δεν είχε διάθεση να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρολό στο παιχνίδι, αρκέστηκε να περιμένει την Ένωση και να πάει με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Παρ όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι είχαν τον πάντα επικίνδυνο Μουσλίμοβιτς στην κορυφή της επίθεσης και ο Βόσνιος άργησε μεν αλλά έκανε αισθητή την παρουσία του στην μοναδική αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους.

Στο 45ο λεπτό ο Μουσλίμοβιτς έσπασε το τεχνητό οφσάιντ (μετά από κάθετη πάσα του Αραμπατζή από τα δεξιά) αλλά δεν καταφέρνει να νικήσει τον Σάχα στο τετ α τετ (απέκρουσε ο Αργεντινός), ενώ στην εξέλιξη της φάσης και μετά από γύρισμα στην περιοχή, ο Βόσνιος κάνει πλασέ υπό πίεση, με τον Σάχα να αποκρούει σταθερά και να κρατάει το "μηδέν".

Η κακή εμφάνιση της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος και τα πολλά λάθη έφεραν και τα πρώτα σφυρίγματα από την εξέδρα με τους κιτρινόμαυρους να αποχωρούν ακούγοντας υβριστικά συνθήματα.

Ταγκό από Σκόκο, γκολ από Μαντούκα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να φωνάζει δίπλα του τον Λεονάρντο. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός είχε στο μυαλό του τον Βραζιλιάνο από το 30ο λεπτό και με την έναρξη της επανάληψης τον κάλεσε στον πάγκο.

Την ώρα όμως που ο Μπάγεβιτς σκεφτόταν τον Λεονάρντο ως τη λύση στην άσχημη εικόνα της ΑΕΚ ο Νάτσο Σκόκο άφησε όλο τον κόσμο στο ΟΑΚΑ με ανοιχτό το στόμα δίνοντας αυτός τη λύση στο πρόβλημα της ομάδας του.

Ο Αργεντινός με ένα προσωπικό σόλο στο 48ο λεπτό πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Βιτόλο και του Πάμπλο Γκαρσία και εν συνεχεία τροφοδότησε τον αμαρκάριστο Μαντούκα ο οποίος με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ.

Θύμισε λίγο από ΑΕΚ

Το γκολ ανέβαλε για λίγα λεπτά την αλλαγή του Λεονάρντο και η ΑΕΚ άρχισε να παίρνει μπρος. Το άγχος των κιτρινόμαυρων έδειξε να εξαφανίζεται και με καθαρό μυαλό πλέον τα λάθη στην επίθεση δεν ήταν τόσα πολλά. Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα μετά το 1-0 και συνέχισαν να επιτίθενται κυρίως από τα πλάγια σε μία προσπάθεια να «σπάσει» η πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ.

Η τακτική είχε αποτέλεσμα και αν ο Χαλκιάς δεν έκανε την απόκρουση του αγώνα στο 65’ η Ένωση θα μπορούσε να είναι μπροστά στο σκορ με 2-0. Σε εκείνο το λεπτό ο Μαντούκα έκανε τη σέντρα αλλά στην κεφαλιά του Χέρσι ο Έλληνας πορτιέρο απάντησε με μία εκπληκτική επέμβαση.

Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα και οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να απειλούν. Οι σωστές πάσες και η λογική της Ένωσης να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις για ένα δεύτερο γκολ άρχισε να αποδίδει και να ευχαριστεί παράλληλα την εξέδρα που έβλεπε την ομάδα να μην κάνει τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 75ο λεπτό ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του γηπέδου θα μπορούσε μετά την ασίστ να χρισθεί και σκόρερ αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη. Ο Μπλάνκο έστρωσε με το κεφάλι στον Σκόκο αλλά το μακρινό σουτ του Αργεντινού σταμάτησε στο δοκάρι με την κακοδαιμονία της ΑΕΚ να συνεχίζεται.

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ προσπάθησε να κρατήσει το υπέρ της σκορ, ειδικά από τη στιγμή που στις δύο ευκαιρίες που δημιούργησε για να... τελειώσει το παιχνίδι δεν κατάφερε να κάνει το 2-0. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του δεν κατάφερε να δείξει ικανός για την ισοφάιση και ουσιαστικά πλήρωσε την διάθεσή του να παίξει πολύ αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο, εκεί όπου η ΑΕΚ ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Οι όποιες προσπάθειες των φιλοξενούμενων να ισοφαρίσουν δεν "καρποφόρησαν" και έτσι η ΑΕΚ πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς, που ενόψει των διοικητικών εξελίξεων, θα βοηθήσουν σημαντικά τους ποδοσφαιριστές να βελτιώσουν την ψυχολογία τους, στην προσπάθεια να μειώσουν την διαφορά που χωρίζει την ΑΕΚ από την πρώτη τριάδα.

Αστέρας Τρίπολης-Skoda Ξάνθη 0-0



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη έμειναν στο 0-0, με τις δυο ομάδες να έχουν χάσει πολλές ευκαιρίες για να πάρουν το παιχνίδι.

Σε έναν αγώνα με πολλές φάσεις και από τις δυο ομάδες, Αστέρας Τρίπολης και Skoda Ξάνθη θα μείνουν στο 0-0, με τους φιλοξενούμενους να κυριαρχούν στο πρώτο ημίχρονο, και τους γηπεδούχους να χάνουν πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο για να πάρουν το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Γήπεδο: Τρίπολης
Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Γούκος (Ηπείρου), Κωσταράς (Αιτ/νιας)
4ος: Γιάχος (Χίου)
Παρατηρητής: Σκουφίτσας (Αθηνών)


Βλάχος (Αστέρας Τρίπολης): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Ουριμπάρι, Φυτανίδης, Καρέρα(Έντερ 88'), Βίλτσες(Ζεάν Κάρλος 81'), Ουντότζι, Μπαστία, Τσέζαρεκ(Καούνος 78').

Μαντζουράκης (Skoda Ξάνθη): Γκσπούρνινγκ, Βάλλας, Σταθάκης, Κωστούλας, Τζάγκι, Φλίσκας, Στρμπα, Κιντάνα, Πόι, Φαμπιανέσι(Ριζογιάννης 77'), Ζίεντσουκ(Λεϊτέ 66') .

Κίτρινες: Φλίσκας(15' Ξάνθη), Σταθάκης(19' Ξάνθη), Τσέζαρεκ (39' Αστέρας), Μπαστία (39' Αστέρας), Κιντάνα(55' Ξάνθη), Γκσπούρνινγκ (88' Ξάνθη).
Κόκκινες: -

Με μια ματιά
Αστέρας και Ξάνθη ξεκίνησαν την αναμέτρηση με σκοπό τους τρεις βαθμούς. Βέβαια για τους φιλοξενούμενους κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο, αφού σε πέντε αναμετρήσεις την φετινή σεζόν, μετρούν πέντε ήττες χωρίς μάλιστα να σκοράρουν.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι, με σύμμαχο την παράδοση, θα ψάξουν το τρίποντο αφού σε έξι ματς στην Τρίπολη έχουν μόλις δυο νίκες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ξάνθη να έχει μπει πιο δυνατά στην αναμέτρηση και να απειλεί κυρίως με τον Κιντάνα, που με την ταχύτητα του δημιουργεί πολλούς πονοκεφάλους στους αμυντικούς του Αστέρα.

Παρόλα αυτά η πρώτη φάση ανήκει στους γηπεδούχους, όταν ο Ουντότζι με ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή της Ξάνθης από τα αριστερά και έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκσπούρνιγκ.

Κυριάρχη η Ξάνθη στα πρώτα λεπτά

Η απάντηση των παικτών της Ξάνθης ήρθε στο 15ο λεπτό με τον Ζίεστσουκ να περνάει όποιον βρήκε μπροστά του από τα αριστερά, όμως το πλασέ που έκανε πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αναστασόπουλου.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 23', η Ξάνθη έφτασε μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ, όταν ο Πόι έβγαλε χαμηλή μπαλιά μέσα στην περιοχή του Αστέρα, με τον Ζίεστσκουκ από καλή θέση να μην μπορεί να πλασάρει σωστά.

Στο 25ο λεπτό ο Πόι, που είναι εξαιρετικός μαζί με τον Κιντάνα, θα κάνει ωραία ντρίπλα και θα περάσει την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο του, όμως το σουτ του θα μπλοκάρει με δυσκολία ο Αναστασόπουλος.

Η ομάδα της Ξάνθης έχει κλείσει στα καρέ του τον Αστέρα και στο 34' είχε μια σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει. Σε εκτέλεση φάουλ του Φαμπιανέσι ο Σταθάκης πήδηξε πιο ψηλά από όλους, όμως ο Μαρσελάο σήκωσε το πόδι και έκοψε την πορεία της, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να σφυρίζει έμμεσο.

Ο Πόι στην εκτέλεση του θα κάνει το σουτ, όμως η μπάλα θα καταλήξει στην αγκαλιά του Αναστασόπουλου.

Καρέ(ρα) φάσεων

Με πρωταγωνιστή τον Καρέρα ο Αστέρας έκανε δυο καλές φάσεις λίγο πριν κλείσει το πρώτο μέρος. Στο 41' ο Αργεντινός εκτέλεσε πολύ ωραίο κόρνερ, με τον Ουντότζι να παίρνει την κεφαλιά την οποία έστειλε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα με ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή του Αναστασόπουλου και έκανε δυνατό σουτ, το οποίο πέρασε όμως λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Έλληνα τερματοφύλακα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 59' για να κάνει το 1-0. Ο Καρέρα έκανε την σέντρα από τα αριστερά, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω στον Τσέζαρεκ που από καλή θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Δοκάρι από τον Ουριμπάρι

Δυο λεπτά αργότερα ο Ουριμπάρι θα εκτελέσει φάουλ, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω στο αριστερό δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.

Το δεύτερο μέρος μπορεί να μην έχει πολλές φάσεις, όμως ο Αστέρας είναι η ομάδα που έχει την κατοχή της μπάλας και δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες για κάποιο τέρμα.

Στο 76' Ο Ουντότζι, που είναι ότι καλύτερο έχει να δείξει ο Αστέρας την αναμέτρηση, θα κάνει την κούρσα και θα φτάσει λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Γκσπούρνινγκ, όμως το σουτ του θα μπλοκάρει με δυσκολία ο Αυστριακός τερματοφύλακας.

Το παιχνίδι τελείωσε με τις δυο ομάδες να μένουν στο 0-0, αφού είχαν από ένα καλό ημίχρονο.

Ηρακλής-Εργοτέλης 0-2




Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Εργοτέλης διατήρησε την παράδοση που τον θέλει τα τρία τελευταία χρόνια να μην χάνει από τον Ηρακλή στο "Καυτανζόγλειο", επικρατώντας με 2-0 χάρις στα γκολ των Ορφανού (50') και Μπούντιμιρ (84').

Σε ένα αρκετά "φτωχό" πρώτο ημίχρονο, ο Ηρακλής μπορεί να είχε αρχικά την πρωτοβουλία στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο δεν κατάφερε να την μετουσιώσει σε κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

Ο Εργοτέλης μπόρεσε στη συνέχεια να ισορροπήσει ενώ είχε στο ενεργητικό του και την καλύτερη στιγμή του ημιχρόνου με τον Κοβαλέφσκι όμως να λέει "όχι" στον Βερπακόφσκις.

Στην επανάληψη όμως ο Εργοτέλης είχε την ουσία και χτυπώντας δύο φορές, μία στο 50' και μία στο 84' με Ορφανό και Μπούντιμιρ αντίστοιχα επικράτησε εκτός έδρας με 2-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ηρακλής (Κωφίδης): Κοβαλέβσκι, Παπαζαχαρίας, Σαρακατσάνος, Περπερίδης, Μάρτος (57' Βέλλιος), Ντιέ (78' Μπόσνιακ), Παπαστεριανός, Ηλιάδης, Κονέ (46' Μιλάνο), Επστάιν, Ιάκομπ

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Κορδονούρης, Σασιασβίλι, Ρουμπάκης, Γελαδάρης, Ζούνιορ, Μπέτο, Τσεσνάουσκις (91' Τσεσνάουσκις), Ρομάνο, Ορφανός (71' Χίμπλινγκερ), Βερπακόφσκις (75' Μπούντιμιρ)

Γήπεδο: "Καυτανζόγλειο"
Διαιτητής: Α. Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Χ. Γενναίος (Αθηνών), Μ. Καρσιώτης (Κορίνθου)
Κίτρινες: Ιάκομπ (2), Παπαστεριανός, Ντιε / Τζούνιορ, Βερπακόφσκις, Ρομάνο, Χίμπλινγκερ
Κόκκινες: Ιάκομπ
Με μια ματιά

Να σπάσει την κακή παράδοση των τριών τελευταίων ετών η οποία τον θέλει να μην έχει γευτεί τη χαρά της νίκης κόντρα στον Εργοτέλη, όταν υποδέχεται τους Κρητικούς στο "Καυτανζόγλειο", επιθυμούσε ο Ηρακλής.

Δύο ισοπαλίες και μία ήττα ο απολογισμός για την ομάδα του Σάββα Κωφίδη, η οποία πάντως στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Εργοτέλης, που δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα (σ.σ. λόγω του θανάτου του Ντε Νίγκρις και την αναβολή του ματς με την ΑΕΛ) ήθελε να δώσει συνέχεια στο σερί που έχει δημιουργήσει από καταβολής Super League (σ.σ. τα τελευταία τρία χρονια) περνώντας, για ακόμα μία φορά, αλώβητος από την έδρα του "Γηραιού".

Ο αγώνας

Η έναρξη της αναμέτρησης στο "Καυτανζόγλειο" δεν επεφύλασσε σπουδαίες συγκινήσεις. Μάλιστα η πρώτη καταγεγραμμένη φάση στο ματς (σ.σ. κεφαλιά του Βερπακόφσκις λίγα λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου) δεν απείλησε σε καμία περίπτωση την εστία του Κοβαλέφσκι.

Τουλάχιστον όχι τόσο, όσο ένα ομολογουμένως καλό σουτ του Ηλιάδη στο 11', αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, το οποίο μπλόκαρε ο Δασκαλάκης.

Ο Ηρακλής μέχρι το 20' έδειχνε πιο... ζωηρός, είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο στο διάστημα που υπερτερούσε εντός αγωνιστικού χώρου του αντιπάλου του δεν κατάφερε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Εργοτέλη.

Ισορρόπησε ο Εργοτέλης

Αποτέλεσμα της αδυναμίας του Ηρακλή να εκμεταλλευτεί προς όφελός του την υπεροχή του στα πρώτα 20 λεπτά, ήταν ο Εργοτέλης σταδιακά να ανεβάσει ρυθμό και να ισορροπήσει το παιχνίδι, δημιουργώντας παράλληλα την καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ρομάνο με έξοχη πάσα βρήκε τον Βερπακόφσκις μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο Λετονός παρά το ασφυκτικό μαρκάρισμα κατάφερε με προβολή να τελειώσει τη φάση, όμως ο Κοβαλέφσκι αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του απομακρύνοντας την μπάλα με τα πόδια.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λέπτου. Άλλωστε ένα ένα σουτ του Ιάκομπ στα τελευταία λεπτά δεν ανησύχησε κανέναν.

Το πλήρωσε...

Ο Σάββας Κωφίδης βλέποντας την αδυναμία που παρουσίαζε η ομάδα του στο κομμάτι της ανάπτυξης και συνεπώς τη δημιουργία φάσεων αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι τον Μάουρο Μιλάνο. Και ο άσος του "Γηραιού" πριν προλάβει καν να ζεσταθεί έδωσε με πάσα από τα δεξιά έτοιμο γκολ στον Παπαστεριανό, ωστόσο το κακό κοντρόλ του τελευταίου είχε ως αποτέλεσμα μία σπουδαία ευκαιρία να πάει χαμένη.

Η απάντηση των Κρητικών στη φάση του Παπαστεριανού ήταν άμεση και... εύστοχη! Ο Τσεσνάουσκις με μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι βρήκε τον Ορφανό, ο οποίος με διαγώνια κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αντίθετη γωνία με τον Κοβαλέφσκι να "πέφτει", αλλά την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του στο 50'.

Άγγιξε την ισοφάριση

Το νεότερο όπλο στη φαρέτρα του Σάββα Κωφίδη ακούει στο όνομα Βέλλιος και ο Έλληνας τεχνικός απόφάσισε να το χρησιμοποιήσει από νωρίς στην επανάληψη.

Μάλιστα θα μπορούσε να "κλέψει" την παράσταση σε ακόμα ένα ματς, όταν στην σπουδαιότερη ευκαιρία όσον αφορά την ισοφάριση, που προήλθε έπειτα από άψογη συνεργασία Ηλιάδη και Επστάιν, βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος του πέναλτι, ωστόσο ο Ιάκομπ επέλεξε να τελειώσει μόνος του τη φάση με σουτ από καλή θέση στην κλειστή γωνία της εστίας του Δασκαλάκη ο οποίος πάντως απομάκρυνε σε κόρνερ.

"Καθάρισε" ο Μπούντιμιρ

Με τον χρόνο να κυλά εις βάρος του, ο Ηρακλής ήταν αναγκασμένος να τα παίξει όλα για όλα. Όμως αυτή η τακτική άφηνε εκτεθειμένη την άμυνα και ο Ρομάνο το εκμεταλλεύτηκε βγάζοντας με εκπληκτική μπαλιά στην αντεπίθεση τον Τσεσνάουσκις.

Ο Λιθουανός από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή, "σέρβιρε" ακόμα ένα γκολ αυτή τη φορά στον Μπούντιμιρ που απλά την έσπρωξε σχεδόν εξ΄ επαφής στα δίχτυα του Κοβαλέφσκι γράφοντας στο 84' το τελικό 2-0.

Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι τη λήξη του αγώνα τίποτα δεν άλλαξε και ο Εργοτέλης πανηγύρισε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη.