Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Αστέρας Τρίπολης-Skoda Ξάνθη 0-0



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη έμειναν στο 0-0, με τις δυο ομάδες να έχουν χάσει πολλές ευκαιρίες για να πάρουν το παιχνίδι.

Σε έναν αγώνα με πολλές φάσεις και από τις δυο ομάδες, Αστέρας Τρίπολης και Skoda Ξάνθη θα μείνουν στο 0-0, με τους φιλοξενούμενους να κυριαρχούν στο πρώτο ημίχρονο, και τους γηπεδούχους να χάνουν πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο για να πάρουν το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Γήπεδο: Τρίπολης
Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Γούκος (Ηπείρου), Κωσταράς (Αιτ/νιας)
4ος: Γιάχος (Χίου)
Παρατηρητής: Σκουφίτσας (Αθηνών)


Βλάχος (Αστέρας Τρίπολης): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Ουριμπάρι, Φυτανίδης, Καρέρα(Έντερ 88'), Βίλτσες(Ζεάν Κάρλος 81'), Ουντότζι, Μπαστία, Τσέζαρεκ(Καούνος 78').

Μαντζουράκης (Skoda Ξάνθη): Γκσπούρνινγκ, Βάλλας, Σταθάκης, Κωστούλας, Τζάγκι, Φλίσκας, Στρμπα, Κιντάνα, Πόι, Φαμπιανέσι(Ριζογιάννης 77'), Ζίεντσουκ(Λεϊτέ 66') .

Κίτρινες: Φλίσκας(15' Ξάνθη), Σταθάκης(19' Ξάνθη), Τσέζαρεκ (39' Αστέρας), Μπαστία (39' Αστέρας), Κιντάνα(55' Ξάνθη), Γκσπούρνινγκ (88' Ξάνθη).
Κόκκινες: -

Με μια ματιά
Αστέρας και Ξάνθη ξεκίνησαν την αναμέτρηση με σκοπό τους τρεις βαθμούς. Βέβαια για τους φιλοξενούμενους κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο, αφού σε πέντε αναμετρήσεις την φετινή σεζόν, μετρούν πέντε ήττες χωρίς μάλιστα να σκοράρουν.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι, με σύμμαχο την παράδοση, θα ψάξουν το τρίποντο αφού σε έξι ματς στην Τρίπολη έχουν μόλις δυο νίκες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ξάνθη να έχει μπει πιο δυνατά στην αναμέτρηση και να απειλεί κυρίως με τον Κιντάνα, που με την ταχύτητα του δημιουργεί πολλούς πονοκεφάλους στους αμυντικούς του Αστέρα.

Παρόλα αυτά η πρώτη φάση ανήκει στους γηπεδούχους, όταν ο Ουντότζι με ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή της Ξάνθης από τα αριστερά και έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκσπούρνιγκ.

Κυριάρχη η Ξάνθη στα πρώτα λεπτά

Η απάντηση των παικτών της Ξάνθης ήρθε στο 15ο λεπτό με τον Ζίεστσουκ να περνάει όποιον βρήκε μπροστά του από τα αριστερά, όμως το πλασέ που έκανε πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αναστασόπουλου.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 23', η Ξάνθη έφτασε μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ, όταν ο Πόι έβγαλε χαμηλή μπαλιά μέσα στην περιοχή του Αστέρα, με τον Ζίεστσκουκ από καλή θέση να μην μπορεί να πλασάρει σωστά.

Στο 25ο λεπτό ο Πόι, που είναι εξαιρετικός μαζί με τον Κιντάνα, θα κάνει ωραία ντρίπλα και θα περάσει την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο του, όμως το σουτ του θα μπλοκάρει με δυσκολία ο Αναστασόπουλος.

Η ομάδα της Ξάνθης έχει κλείσει στα καρέ του τον Αστέρα και στο 34' είχε μια σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει. Σε εκτέλεση φάουλ του Φαμπιανέσι ο Σταθάκης πήδηξε πιο ψηλά από όλους, όμως ο Μαρσελάο σήκωσε το πόδι και έκοψε την πορεία της, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να σφυρίζει έμμεσο.

Ο Πόι στην εκτέλεση του θα κάνει το σουτ, όμως η μπάλα θα καταλήξει στην αγκαλιά του Αναστασόπουλου.

Καρέ(ρα) φάσεων

Με πρωταγωνιστή τον Καρέρα ο Αστέρας έκανε δυο καλές φάσεις λίγο πριν κλείσει το πρώτο μέρος. Στο 41' ο Αργεντινός εκτέλεσε πολύ ωραίο κόρνερ, με τον Ουντότζι να παίρνει την κεφαλιά την οποία έστειλε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα με ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή του Αναστασόπουλου και έκανε δυνατό σουτ, το οποίο πέρασε όμως λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Έλληνα τερματοφύλακα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 59' για να κάνει το 1-0. Ο Καρέρα έκανε την σέντρα από τα αριστερά, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω στον Τσέζαρεκ που από καλή θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Δοκάρι από τον Ουριμπάρι

Δυο λεπτά αργότερα ο Ουριμπάρι θα εκτελέσει φάουλ, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω στο αριστερό δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.

Το δεύτερο μέρος μπορεί να μην έχει πολλές φάσεις, όμως ο Αστέρας είναι η ομάδα που έχει την κατοχή της μπάλας και δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες για κάποιο τέρμα.

Στο 76' Ο Ουντότζι, που είναι ότι καλύτερο έχει να δείξει ο Αστέρας την αναμέτρηση, θα κάνει την κούρσα και θα φτάσει λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Γκσπούρνινγκ, όμως το σουτ του θα μπλοκάρει με δυσκολία ο Αυστριακός τερματοφύλακας.

Το παιχνίδι τελείωσε με τις δυο ομάδες να μένουν στο 0-0, αφού είχαν από ένα καλό ημίχρονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: