Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ίδιος Παναθηναϊκός!

Ούτε στο τέταρτο παιχνίδι θα δώσει το «παρών» ο Έι Τζέι Σλότερ με την 12άδα του Παναθηναϊκού να μην έχει διαφοροποιήσεις σε σχέση με το παιχνίδι της Δευτέρας.

Ίδιος Παναθηναϊκός

Ο Αμερικανός γκαρντ έμεινε εκτός 12άδας, προφανώς διότι κρίθηκε πως ακόμα δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί. Μια απ' τα ίδια και για τον Γκάνι Λαουάλ που δεν υπολογίζεται -στην παρούσα φάση- από τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Αναλυτικά η 12άδα του τριφυλλιού: Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς, Φώτσης, Νέλσον, Παππάς, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης, Γκιστ, Μπατίστα, Μπλουμς, Παπαγιάννης *Πηγή: sport-fm.gr*

Μια μεγάλη πράσινη έκπληξη!!

Μια μεγάλη έκπληξη έχουν οι υπεύθυνοι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για όσους βρεθούν στο κλειστό του ΟΑΚΑ στο σημερινό παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Μια μεγάλη πράσινη έκπληξη

Αυτή πρόκειται να γίνει γνωστή μέσω σχετικής ανακοίνωσης από τα μεγάφωνα του γηπέδου

Όπως διαρρέεται η ανακοίνωση αυτή θα είναι τέτοια η οποία θα χαροποιήσει αρκετά όλους τους οπαδούς της ομάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι ενδεκάδες στο Ρεάλ – Ατλέτικο!


Αποδεκατισμένη αλλά Ρεάλ. Ο Αντσελότι επιλέγει Πέπε θέλοντας να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Μαρσέλο, Μόντριτς Μπέιλ,Μπενζεμά. Ανακάτεψε την τράπουλα ο «προσεκτικός» Σιμεόνε. Δείτε τις ενδεκάδες.

Οι ενδεκάδες στο Ρεάλ – Ατλέτικο

O Κάρλο Αντσελότι έδωσε τελικά φανέλα βασικού στον Πέπε θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να «δέσει» το παζλ και να καλύψει τις απουσίες των Μαρσέλο, Μόντριτς, Μπέιλ και Μπενζεμά με δοκιμασμένες λύσεις.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ίκερ Κασίγιας έχοντας μπροστά του τους Σέρχιο Ράμος και Βαράν. Στα δεξιά της άμυνας θα είναι ο Καρβαχάλ με τον Κοεντράο να παίρνει την θέση του Βραζιλιάνου μπακ. Στον άξονα δεν κουνήθηκε ο «σίγουρος» Κρόος, που θα έχει παρτενέρ –πιθανότατα (υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να τραμπάρει με τον Ράμος)- τον Πέπε, με αμφότερους να παίρνουν βοήθειες από τον Ίσκο. Τις θέσεις των Μπέιλ και Μπενζεμά στην τριπλέτα που συμπληρώνει ο Ρονάλντο, θα καλύψουν οι Χάμες και Τσιτσαρίτο.

Από την άλλη πλευρά, ο Ντιέγκο Σιμεόνε είχε πολύ πιο εύκολο έργο στην στελέχωση της αρχικής ενδεκάδας, αφού με εξαίρεση τον τιμωρημένο Σουάρεθ δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα απουσιών. Πάντως, ο Αργεντινός ανακάτεψε την τράπουλα, αφήνοντας εκτός τους Ραούλ Γκαρθία και Γκάμπι.

Κάτω από τα γκολπόστ θα είναι ο Όμπλακ με αμυντικό δίδυμο τους Γοδίν και Μιράντα. Στα δεξιά θα είναι ο Χουανφράν με τον Γκάμεθ στα αριστερά, αντίστοιχα. Οι τέσσερις στα χαφ θα είναι οι Σαούλ, Τιάγκο, Κόκε και Τουράν. Σε σχετικά ελεύθερο ρόλο θα αγωνιστεί ο Γκριεζμάν, που θα έχει μπροστά του τον Μάντζουκιτς.

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Κοεντράο, Κρόος, Πέπε, Ίσκο, Χάμες, Τσιτσαρίτο, Ρονάλντο

Στον πάγκο: Νάβας, Κεντίρα, Λούκας Σίλβα, Αρμπελόα, Νάτσο, Χεσέ, Ιγιαραμέντι

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Γκάμεθ, Τιάγκο, Κόκε, Σαούλ, Τουράν, Γκριεζμάν, Μάντζουκιτς

Στον πάγκo: Μογιά, Χιμένεθ, Σικέιρα, Γκάμπι, Ραούλ Γκαρθία, Τόρες, Ραούλ Χιμένεθ *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο στο gazzetta για το GREXIT!!

Μέσα από τη συνέντευξή του στον Βασίλη Σαμπράκο ο Τζιάνι Ινφαντίνο στέλνει την τελευταία προειδοποίηση προς τον Σταύρο Κοντονή και εξηγεί πώς μπορεί να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. 
Από τις 9 Μαρτίου, την ημέρα της πρώτης γνωριμίας και συνεργασίας με τον Ελληνα υφυπουργό Αθλητισμού στη Νιόν, ο Μισέλ Πλατινί και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι της UEFA επέλεξαν την τακτική της δημόσιας σιωπής στο ελληνικό ζήτημα. Πέρα από μια διπλωματική τοποθέτηση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα της UEFA Θόδωρου Θεοδωρίδη μετά από τη συνάντηση συνεργασίας των ΕΠΟ/UEFA/FIFA με τον υφυπουργό Αθλητισμού στην Αθήνα την 30η Μαρτίου, η UEFA περιορίστηκε μόνο στην δημοσιοποίηση μέσω ΕΠΟ της συν υπογεγραμμένης από την FIFA επιστολής προς τον Σταύρο Κοντονή στις 16 Απριλίου με τις συστάσεις για αλλαγές σε διατάξεις του νομοσχεδίου που είχε δώσει σε ανοιχτή διαβούλευση ο Ελληνας υφυπουργός Αθλητισμού.
Μέχρι σήμερα οι Ελληνες ακούγαμε μόνο την ελληνική εκδοχή, και πιο ειδικά την κυβερνητική εκδοχή, δεδομένου μάλιστα ότι η ΕΠΟ έχει καταπιεί τη γλώσσα της δημοσίως, για το ζήτημα που δείχνει να οδηγεί το ελληνικό ποδόσφαιρο στην αποβολή από τις διεθνείς διοργανώσεις. Σήμερα για πρώτη φορά μαθαίνουμε και την εκδοχή της UEFA για όσα έχουν συμβεί στη διάρκεια των τελευταίων περίπου 50 ημερών. Βασική μας έγνοια στο gazzetta είναι η αναζήτηση κάθε διάστασης της αλήθειας, ειδικά σε ένα ζήτημα τέτοιας σοβαρότητας και κρισιμότητας για το σήμερα και το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο Γενικός Γραμματέας της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο δέχθηκε χθες να απαντήσει στις ερωτήσεις μου. Είναι σημαντικό να υπογραμμίσω ότι στην όλη επικοινωνία μας δεν υπέβαλε κανένα περιορισμό σχετικά με το είδος των ερωτήσεων και ότι απάντησε σε όλες. Είναι η πρώτη φορά που ένα στέλεχος της UEFA και μάλιστα τόσο υψηλό μπαίνει σε μια συζήτηση για την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και όπως θα διαπιστώσετε ο Γενικός Γραμματέας της UEFA παραδέχεται ότι “υπάρχουν θέματα” διαφθοράς. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο “νούμερο 2” στην διοίκηση της UEFA επιμένει ότι υπάρχει άλλος δρόμος, δηλαδή ότι υπάρχει τρόπος εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου δίχως αυτό να αποκλειστεί από τις διεθνείς διοργανώσεις.
Μέσα από τις απαντήσεις ο Ινφαντίνο απευθύνει στην ουσία έκκληση προς τον υφυπουργό Αθλητισμού να παγώσει τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου και να συνεργαστεί άμεσα με την UEFA “προκειμένου να βρούμε μια λύση στο πλαίσιο του καταστατικού και με την κατάλληλη νομοθεσία”.
Σε επόμενες αναρτήσεις το gazzetta θα αποκαλύψει αρκετά στοιχεία από το ιστορικό της επικοινωνίας μεταξύ Κοντονή – UEFA για την υπόθεση που καίει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για την ώρα κρατήστε αυτό: με τη στάση του ο Ελληνας υφυπουργός Αθλητισμού φέρνει για πρώτη φορά την UEFA στην θέση να αναγνωρίσει-παραδεχθεί το ελληνικό πρόβλημα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο. Και σήμερα, όπως θα διαπιστώσετε από τη συνέντευξη με τον Τζιάνι Ινφαντίνο, πρέπει να διαλέξει αν θα επιδιώξει μια λύση μέσα από την σε νέο πλαίσιο συνεργασία με την UEFA, που μπορεί να οδηγήσει την ΕΠΟ αναγκαστικά σε ουσιαστικές αλλαγές, ή αν θα επιμείνει στην ψήφιση ενός νόμου που αποβάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο από τις διεθνείς διοργανώσεις όπως ξεκάθαρα απαντά ο Ινφαντίνο ότι θα συμβεί.
Ακολουθεί η συνέντευξη:

Με όλες αυτές τις διώξεις και τις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις για την ύπαρξη και την δράση εγκληματικών οργανώσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τις κατηγορίες για τον πρώην πρόεδρο και πολλά από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, τις κατηγορίες για μέλη των πειθαρχικών επιτροπών του ποδοσφαίρου έχει γίνει κοινή πεποίθηση στην πλειονότητα των Ελλήνων ότι το σημερινό καθεστώς διοίκησης του ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει να αλλάξει προκειμένου να παταχθεί η διαφθορά. Η UEFA έχει αντίθετη πεποίθηση από αυτή των Ελλήνων για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Αρνηθήκατε την βοήθεια και την συνεργασία στον Ελληνα υφυπουργό Αθλητισμού; Εσείς πιστεύετε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για αλλαγές στο καταστατικό και στο σημερινό καθεστώς της Ελληνικής Ομοσπονδίας;

“Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διάφορα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ορισμένα από αυτά τα θέματα, όπως η βία και το στήσιμο αγώνων, είναι από αυτά που αντιμετωπίζουμε εδώ και πολύ καιρό στην Ευρώπη. Λαμβάνοντας υπόψη την πραγματογνωμοσύνη και την εμπειρία μας, προσφέραμε την υποστήριξή μας και τη βοήθειά μας στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στην Ελληνική Κυβέρνηση, και συναντήσαμε τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, υποβάλλοντάς του προτάσεις σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να προχωρήσουν στην αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων. Μάλιστα είναι γεγονός ότι απεστάλη μια επιστολή συν υπογεγραμμένη από την FIFA στην Ελληνική Κυβέρνηση με συγκεκριμένες συστάσεις και πιθανές συνέπειες αν αυτές δεν ακολουθηθούν. Μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ απογοητευμένοι από το γεγονός ότι αυτές οι συστάσεις αγνοήθηκαν παντελώς και από το γεγονός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση προχώρησε με το σχέδιό της να θεσπίσει μια νομοθεσία που είναι απαράδεκτη, δεδομένου ότι αποτελεί μια σαφή κυβερνητική παρέμβαση στην οργανωτική αυτονομία του ποδοσφαίρου”.


Οι Ελληνες προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί ο Σταύρος Κοντονής έκανε αυτή την επιλογή, να πάψει να διαπραγματεύεται με την UEFA και να προχωρήσει στην υποβολή του νομοσχεδίου στη Βουλή. Από τον δημόσιο λόγο του προκύπτει το συμπέρασμα ότι η UEFA αποφάσισε να προστατέψει την σημερινή διοίκηση και το σημερινό καθεστώς της Ελληνικής Ομοσπονδίας και δεν έδωσε καμιά βοήθεια στην Ελληνική Κυβέρνηση για τις αναγκαίες αλλαγές στο ποδόσφαιρο, αφήνοντας τον Ελληνα Υπουργό χωρίς άλλη επιλογή. Υπήρχε άλλος δρόμος για να ακολουθήσει ο Ελληνας Υπουργός προκειμένου να γίνουν αυτές οι αλλαγές χωρίς αρνητικές συνέπειες για την παρουσία του ελληνικού ποδοσφαίρου στις διεθνείς διοργανώσεις; Του έδειξε τέτοιο δρόμο η UEFA;

“Μακάρι η Ελληνική Κυβέρνηση να μας είχε συμβουλευτεί προτού αρχίσει την διαδικασία για την πρόταση νέας νομοθεσίας, γιατί θα μπορούσαμε να δουλέψουμε μαζί προκειμένου να βρούμε μια λύση στο πλαίσιο του καταστατικού και με την κατάλληλη νομοθεσία. Επίσης θα ήταν εποικοδομητικό αν ο κύριος Κοντονής μας άκουγε και λάμβανε υπόψη τις συστάσεις που κάναμε σε συνέχεια της σύσκεψης που είχαμε. Δεν αμφιβάλουμε για τις προθέσεις του κυρίου Κοντονή, αλλά αμφισβητούμε τον τρόπο με τον οποίο εκείνος και η κυβέρνησή του έχουν προχωρήσει. Υπήρχε πραγματικά άλλος δρόμος για να συνεργαστούμε αλλά αυτό δεν συνέβη και γι' αυτό η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αντιμετωπίζει μια πιθανή παύση”.

Την περασμένη Τρίτη ο υφυπουργός Αθλητισμού κατέθεσε στην Ελληνική Βουλή το σχέδιο νόμου προκειμένου να ψηφιστεί και να γίνει νόμος. Σε αυτό το νομοσχέδιο αναγράφεται ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση καταργεί το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Ολα τα άρθρα είναι γραμμένα όπως ήταν προτού αποστείλουν οι UEFA&FIFA την επιστολή με τις συστάσεις επί των άρθρων. Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο αποβάλλεται από τις διεθνείς διοργανώσεις; Αυτές τις μέρες πολλοί από τους Ελληνες ποδοσφαιρόφιλους φοβούνται ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα αποβληθεί και προσπαθούν να καταλάβουν αν υπάρχει ένας άλλος δρόμος προκειμένου το ελληνικό ποδόσφαιρο να καθαρίσει αλλά και να εξακολουθήσει να συμμετέχει στις διεθνείς διοργανώσεις. Ποια είναι η απάντησή σας προς τους Ελληνες ποδοσφαιρόφιλους;

"Δυστυχώς δεν θα υπάρξει άλλη επιλογή από τον αποκλεισμό της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αν αυτή η νέα νομοθεσία ψηφιστεί διότι το ποδόσφαιρο δεν επιτρέπει κυβερνητική παρέμβαση. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρεις άλλες χώρες, εκτός Ευρώπης, που αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα, η Ινδονησία, το Πακιστάν και η Ζιμπάμπουε. Νομίζω ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα θα πρέπει να ανησυχούν πολύ διότι η αποβολή θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για το ποδόσφαιρό τους. Μην ξεχνάτε ότι αυτή η αποβολή δεν θα έχει επιπτώσεις μόνο για την εθνική ομάδα. Αν οι σύλλογοί σας δεν συμμετέχουν στις διοργανώσεις θα μειωθεί ο συντελεστής τους, κι αυτό θα σημαίνει ότι λιγότερες ομάδες θα μπορούν να προκριθούν στο UEFA Champions League και στο UEFA Europa League. Μπορώ να σου πω ότι ο Ελληνας ποδοσφαιρικός θρύλος Θοδωρής Ζαγοράκης, που είναι τώρα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μου τηλεφώνησε σήμερα επειδή ανησυχεί πολύ και επειδή αντιλαμβάνεται τι διακυβεύεται. Νομίζω ότι η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει τι διακυβεύεται εδώ. Ελπίζουμε ότι η τελική επιστολή προειδοποίησης, συν υπογεγραμμένη από την FIFA, που εστάλη σήμερα θα τους κάνει να επανεξετάσουν τις κινήσεις τους ώστε να δουλέψουμε μαζί για την επίλυση των θεμάτων που επηρεάζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο”.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το ελληνικό μπάσκετ είναι εδώ!

Γράφει ο Κώστας Κούσης
Νίκησε κι ο Ολυμπιακός χθες, κι ο Παναθηναϊκός προχθές. Τι άλλο να ζητήσουμε απ’ τις ελληνικές ομάδες που παίζουν με τα μεγαθήρια στην Ευρωλίγκα με μειονέκτημα έδρας; Μείωσαν ο μεν σε 2-1 νίκες, περνάει ο δε με 2-1 νίκες, και κατάφεραν να πάρουν δύναμη  για τη συνέχεια. Αλλά και να μην την πετύχουν, ακόμη κι αν αποκλειστούν, κάτι για το οποίο είναι ακόμη… φαβορί, ο ΠΑΟ, κατάφεραν για ακόμη μία σεζόν, να στείλουν ένα βροντερό μήνυμα πως το ελληνικό μπάσκετ – παρά τις παθογένειες του – είναι ακόμη εδώ! Παραμένει ακμαίο και ακόμη κι αν έχει χτυπηθεί – τουλάχιστον στο κορυφαίο του επίπεδο – από την κρίση και έχει αναγκαστεί να μειώσει το μπάτζετ δραματικά. Παραμένουμε όμως μια χώρα που έχει πολύ καλούς προπονητές – ίσως τους καλύτερους στην Ευρώπη συνολικά, μαζί με τους Ισπανούς και τους Σέρβους – πολύ ταλέντο και εξυπνάδα, ενώ έχουμε βελτιωθεί, ως λαός, και σωματομετρικά. Όλα αυτά φαίνονται τόσα χρόνια μέσα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, καθώς οι επιτυχίες διαδέχονται η μια την άλλη και τίποτα δεν είναι τυχαίο. Απλά η χθεσινή και η προχθεσινή νίκη δείχνουν πως το ελληνικό μπάσκετ, ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο, έχει «φωνή». Είναι ακόμη… «ζωντανό»!
Tips
  • Ακόμη πιο παρήγορο, έστω κι αν το έκαναν με τα λεφτά τους, είναι ότι οι δύο «αιώνιοι» έχουν δείξει ότι υπολογίζουν αρκετά και στα νέα παιδιά. Δεν το λέμε για τον Παππά, που πλέον δε θεωρείται νέος, αν και είναι ηλικιακά, αλλά για τα πιτσιρίκια που έχει μαζέψει από πίσω, όπως και ο Ολυμπιακός με Παπαπέτρου, Χριστοδούλου, Μουράτο, Αγραβάνη κλπ.
  • Μακάρι και οι άλλες ομάδες να δείχνουν ακόμη καλύτερα πράγματα με τους νέους τους, μια που όλοι πλέον έχουν πλούσια υποδομή, παρά την κρίση.
  • Ο Γιάννης Φούφης συνεχίζει την παράδοση της Μπασκετομάνας και στη διαιτησία. Επιλέχθηκε να σφυρίξει στον τελικό του Eurocup, και συγκεκριμένα στον 2ο τελικό, που θα γίνει στη Μόσχα. Μπράβο στον Γιάννη που είναι και άριστος διαιτητής πλέον και πολύ καλό παιδί…
*Πηγή: arenafm.gr*

«Είναι βαριά η φανέλα του Παναθηναϊκού»

Σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να ισοφαρίσει τη σειρά με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας εμφανίστηκε ο παλαίμαχος φόργουορντ του «τριφυλλιού», Χρήστος Μυριούνης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Μυριούνης: «Είναι βαριά η φανέλα του Παναθηναϊκού»
Αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να τα καταφέρει και απόψε κόντρα στην ισχυρή ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ισοφαρίζοντας σε 2-2 την σειρά των πλέι οφ έδειξε ο Χρήστος Μυριούνης.

«Φαβορί ήταν η ΤΣΣΚΑ, φάνηκε η διαφορά στους δύο πρώτους αγώνες, αλλά μέσα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός μεταμορφώνεται προς το καλύτερο. Είναι βαριά η φανέλα του. Πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση και στα 40 λεπτά. Αλλιώς θα το πληρώσει. Πρέπει να γίνει και πιο σκληρός, να παίξει μπασκετικό… ξύλο για να χτυπήσει την ΤΣΣΚΑ», τόνισε σε συνέντευξή του στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά, όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Μάνο Ζερβάκη, Βαγγέλη Νερατζιά:

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να επαναλάβει την προχθεσινή εμφάνιση: «Γιατί όχι; Έδειξε προχτές ότι μπορεί. Φαβορί ήταν η ΤΣΣΚΑ, φάνηκε η διαφορά στους δύο πρώτους αγώνες, αλλά μέσα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός μεταμορφώνεται προς το καλύτερο. Είναι βαριά η φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο κόσμος θα είναι έκτος… έβδομος παίκτης. Μπορεί να κάνει το 2-2».

Για τις μεταπτώσεις στην απόδοση της ομάδας: «Μην ξεχνάμε ότι είναι μια νέα αρχή φέτος. Νέος προπονητής, ομάδα, πρότζεκτ με νεαρούς παίκτες που θέλει υπομονή. Κάτι που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Θέλουμε επιτυχίες αμέσως. Είναι αναμενόμενο να είναι μπερδεμένος ο Παναθηναϊκός. Βέβαια αδίκησε τον εαυτό του στα δύο πρώτα παιχνίδια. Την παρασεβάστηκε την ΤΣΣΚΑ».

Για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς: «Μου αρέσει ο Ιβάνοβιτς, τον παρακολουθώ χρόνια, δουλεύει με νέα παιδιά. Στα τελευταία παιχνίδια φαίνεται κι αυτός μπερδεμένος όμως. Βγάζει άγχος. Κάτι που φάνηκε. Ευελπιστώ πάντως ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να ισοφαρίσει τη σειρά».

Για τα σημεία που ενδεχομένως θα κρίνουν τον αγώνα: «Η ΤΣΣΚΑ έχει τεράστιο μπάτζετ και παίκτες που μπορούν από εκεί που η ομάδα… σέρνεται για τρία δεκάλεπτα να κάνει διαστημικά πράγματα στο τέλος. Ο Σλότερ επίσης είναι παίκτης βαρόμετρο για τον Παναθηναϊκό και σήμερα θα τον ενισχύσει. Πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση και στα 40 λεπτά. Αλλιώς θα το πληρώσει. Πρέπει να γίνει και πιο σκληρός, να παίξει μπασκετικό… ξύλο για να χτυπήσει την ΤΣΣΚΑ. Δεν μπορείς να επαναπαυτείς ότι θα μπουν πάλι τα τρίποντα. Αν εκνευρίσει τον Τεόντοσιτς και τον βγάλει εκτός παιχνιδιού μπορεί να τα κάνει όλα μαντάρα».

Για τη δύναμη του ΟΑΚΑ: «Αν όχι η καλύτερη έδρα, είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Και σήμερα ο κόσμος θα βοηθήσει με το παραπάνω».

Για την δουλειά των Ιτούδη και Σφαιρόπουλου: «Έχει θητεύσει δίπλα στον κορυφαίο προπονητή στην Ευρώπη, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Έχει βάσεις, αρχές, τον μιμείται. Και πέρυσι έκανε εξαιρετική δουλειά (σ.σ.: στη Μπάνβιτ) μόλις στην πρώτη του σεζόν. Έχει όλα τα εχέγγυα να κάνει την διαφορά. Όπως πιστεύω και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο του Ολυμπιακού. Είναι οι δύο Έλληνες προπονητές που πιστεύω».

Για την προσπάθεια του Ολυμπιακού να προκριθεί στο Final-4: «Δεν είναι φόβητρο η Μπαρτσελόνα. Είναι στο χέρι του Ολυμπιακού η πρόκριση, έχει βραχυκυκλώσει την Μπαρτσελόνα, έχει εξαφανίσει τον Ναβάρο. Θα είναι αδικία να μην περάσει. Είναι καλύτερη ομάδα ο Ολυμπιακός. Έχει κάνει τρομερή δουλειά ο Σφαιρόπουλος. Εύχομαι να καταφέρει να κάνει το 3-1 και να έχουμε τουλάχιστον μία ελληνική ομάδα στο Final-4».

Για την εξέλιξη των πλέι οφ: «Μακάρι να πάνε και οι δύο ελληνικές ομάδες. Για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας έχει το προβάδισμα η Φενερμπαχτσέ του Ομπράντοβιτς. Φυσικά και δεν κρίνεται τώρα ο Ομπράντοβιτς. Κατέστησε τον Παναθηναϊκό κορυφαία ομάδα της Ευρώπης και τώρα κάνει εξαιρετική δουλειά και στην Τουρκία».

Για τα προσωπικά του σχέδια και την ενασχόλησή του με την προπονητική: «Ήμουν σε ομάδα Γ’ Εθνικής, προσπαθώ κι εγώ τον τελευταίο χρόνο να επανέλθω. Λατρεύω το μπάσκετ, συζητώ ενόψει της νέας σεζόν και πιστεύω ότι θα γίνει κάτι καλό».

ΑΠΟΕΛ έτοιμο για… κούπα!!

Ο ΑΠΟΕΛ έμεινε… όρθιος στο «ΓΣΠ» απέναντι στην Ομόνοια και χάρη στο 3-0 του πρώτου αγώνα πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου Κύπρου.

ΑΠΟΕΛ έτοιμο για… κούπα
Το 21ο Κύπελλο στην ιστορία του απέκτησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει ο ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα του Τόρστεν Φινκ κράτησε το 0-0 απέναντι στην Ομόνοια στο «ΓΣΠ» και χάρη στο 3-0 από το πρώτο ματς πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στο πρώτο ημίχρονο για το γκολ που θα έδινε κάποιες ελπίδες ανατροπής και έφτασαν κοντά σε αυτό στο 23’, όταν ο Γκαρσία είχε δοκάρι. Στο δεύτερο μέρος οι πρωταθλητές ισορρόπησαν και απάντησαν στα… δοκάρια με τον Τζεμπούρ στο 66’.

Αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στον τελικό της 20ης Μαΐου θα είναι η ομάδα που θα περάσει από το ζευγάρι ΑΕΛ-ΑΕΚ Λάρνακας (πρώτο ματς 2-2).

Ομόνοια: Παναγή, Λομπιανίντζε, Γκουλόν, Λεάντρο, Μαργκάσα (59’ Ρουσιάς), Ρόντρι, Ράμος, Φοφανά, Σκέμπρι (46’ Κιρμ), Γκαρσία (40’ Ασίς), Ποτέ.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο (74’ Χιώτης), Σέρτζιο, Αμορίν, Κακά, Αντωνιάδης, Μοράις, Λάνιγκ, Γκόμες, Αλεξάνδρου (91’ Αλωνεύτης), Σέρινταν, Τζεμπούρ (82’ Ευφραίμ). *Πηγή: sport-fm.gr*

Άρης: Κλήση σε απολογία!!

Σε απολογία κλήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ Ο Άρης, για τον εντός έδρας αγώνα με τον Πανσερραϊκό. 
Οι κίτρινοι θα απολογηθούν αύριο χωρίς πάντως στην κλήση να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να εμφανιστούν ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.
Το δελτίο τύπου αναφέρει:
«ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 23-04-2015, ΩΡΑ:15.00
1.ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ της 04.04.2015)
Κλήση: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
2.ΑΡΗΣ ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΥ–ΑΓΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ (ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ της 19.04.2015)
Κλήση: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΗΣ ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
Κλήση: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΓΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ».

Προπόνηση από… ψηλά! (video)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σε λίγες ώρες (22/04) την ΤΣΣΚΑ για το τέταρτο ματς της προημιτελικής σειράς της Ευρωλίγκα με στόχο την ισοφάριση και περιμένει το ΟΑΚΑ να γεμίσει και αυτή τη φορά.
Το επίσημο κανάλι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο youtube, δημοσίευσε ένα βίντεο από την προπόνηση της ομάδας την παραμονή του αγώνα με πλάνα από την πρωτοποριακή κάμερα drone…


Εδώ είναι ΟΑΚΑ! #paobc #PAOCSK #playoffsΑς κάνουμε για άλλη μια φορά την Ευρώπη να παραμιλάει με τις προσπάθειες των π...
Posted by Panathinaikos BC on Wednesday, April 22, 2015



*Πηγή: superbasket.gr*

Τώρα είναι που χρειάζεται τον Ρονάλντο!

Δεν είναι είδηση όταν σκοράρει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Συνήθως το αντίθετο είναι είδηση. Και απόψε η Ρεάλ Μαδρίτης θα χρειαστεί την... συνδρομή του Πορτογάλου, ίσως όσο ποτέ άλλοτε τη φετινή σεζόν.

Τώρα είναι που χρειάζεται τον Ρονάλντο
Με τους Μπενζεμά, Μπέιλ, Μόντριτς εκτός μάχης, πέφτει ακόμα μεγαλύτερο βάρος στις πλάτες του Κριστιάνο Ρονάλντο στην αποψινή ρεβάνς της Ρεάλ Μαδρίτης με τη συμπολίτισσα, Ατλέτικο (0-0) για την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα προημιτελικά, πάντως, ταιριάζουν στον Πορτογάλο άσο.

Τη σεζόν 2010-11 σκόραρε στο 4-0 επί της Τότεναμ, ενώ σημείωσε και το μοναδικό γκολ των Μαδριλένων στο ματς που έγινε στο Λονδίνο (0-1). Την επόμενη σεζόν (2011-2012) πέτυχε δύο γκολ στο εμφατικό 5-2 επί του ΑΠΟΕΛ. Την περίοδο 2012-13 η «βασίλισσα» αντιμετώπισε την Γαλατάσαραϊ. Ο πρώτος αγώνας 3-0 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και στη ρεβάνς ανώδυνη ήττα με τον ίδιο να διαμορφώνει το τελικό 3-2 στις καθυστερήσεις. Τέλος την περσινή σεζόν (2013-14) βοήθησε να διαμορφωθούν συνθήκες πρόκρισης σε βάρος της Ντόρτμουντ, σκοράροντας στο εντός έδρας 3-0. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σε απολογία για την… ευαισθησία του ο Γκουαρντιόλα!!


Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει δείξει πολλές φορές πως οι ανησυχίες του ξεπερνούν κατά πολύ τα στενά όρια του ποδοσφαίρου, αλλά πιθανότατα θα το… πληρώσει ακριβά αφού κλήθηκε σε απολογία από την UEFA.

Σε απολογία για την… ευαισθησία του ο Γκουαρντιόλα
Σε απολογία κλήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο τεχνικός της Μπάγερν μετά τη νίκη της ομάδας του επί της Πόρτο και την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Champions League, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου φορώντας ένα μπλουζάκι που θεωρήθηκε πως παραβιάζει τους κανονισμούς.

inner

Συγκεκριμένα, έγραφε #JusticiaParaTopo, ένα hashtag το οποίο σχετίζεται με την υπόθεση ενός αδικοχαμένου Αργεντινού δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία.

inner

Ο Jorje «Topo» Lopez βρήκε το θάνατο σε τροχαίο και από εκείνο το τραγικό περιστατικό και μετά, πολλοί ποδοσφαιριστές και γενικότερα άνθρωποι του αθλήματος –μεταξύ των οποίων και ο Μέσι- ζητούν να υπάρξει δικαιοσύνη. Το ταξί στο οποίο βρισκόταν χτυπήθηκε από αμάξι που είχε κλαπεί και ο οδηγός με τους δύο συνεπιβαίνοντες του αυτοκινήτου προσπαθούσαν να αποφύγουν περιπολικά που τους κυνηγούσαν.

inner

Γνωστός για τις ανησυχίες και τη δράση του που ποτέ δεν περιορίστηκαν στις τέσσερις γραμμές ενός γηπέδου, ο Γκουαρντιόλα επέλεξε με αυτόν τον τρόπο να ενώσει και τη δική του φωνή με εκείνες δεκάδων άλλων στο χώρο φορώντας το επίμαχο μπλουζάκι.

inner

Από την πλευρά της η UEFA απαγορεύει οποιοδήποτε μήνυμα μπορεί να έχει περιεχόμενο πολιτικό, προσβλητικό ή πολιτικό και κατά τη γνώμη της πειθαρχικής επιτροπής σε αυτήν την κατηγορία εμπίπτει και η συγκεκριμένη υπόθεση που θα εκδικαστεί στις 21 Μαΐου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Άδοξη επιστροφή για Κύργιο!

Ο Νικ Κύργιος επέστρεψε στη δράση μετά από ένα μήνα, αλλά αποκλείστηκε στους «32» του Open της Βαρκελώνης από τον Σουηδό Ελίας Ίμερ. Πρόκριση για Ναδάλ.

Άδοξη επιστροφή για Κύργιο
Ανέτοιμος μετά τον τραυματισμό του που τον κράτησε περίπου ένα μήνα εκτός κορτ εμφανίστηκε ο Νικ Κύργιος. Ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλός τενίστας, νούμερο 41 στην παγκόσμια κατάταξη, έχασε με 2-1 σετ, 2-6, 7-5 και 7-6 (9-7), από τον Σουηδό Ελίας Ίμερ (Νο 192) και αποκλείστηκε στους «32» του Open της Βαρκελώνης.

Στο μεταξύ, ο Ράφα Ναδάλ (Ισπανία, Νο 4) επιβλήθηκε 2-0, 6-3 και 6-1, του συμπατριώτη του Νικολάς Αλμάγκρο (Ισπανία, Νο 123), ενώ στους «16» συνεχίζει και ο Νταβίντ Φερέρ (Ισπανία, Νο 8), που επικράτησε του Άλμπερτ Μοντάνιες (Ισπανία, Νο 124) με 2-0, 6-2 και 6-3. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αποκλεισμός για Παγδατή!!

Στους «16» σταμάτησε η πορεία του Μάρκου Παγδατή στο τουρνουά του Βουκουρεστίου, καθώς έχασε με 2-0 σετ από τον Γκιγέρμο Γκαρθία-Λόπεθ.

Αποκλεισμός για Παγδατή
Νοκ άουτ από το τουρνουά του Βουκουρεστίου τέθηκε ο Μάρκος Παγδατής.

Ο Κύπριος τενίστας, νούμερο 59 στην παγκόσμια κατάταξη, έχασε με 2-0 σετ, 7-5 και 6-2, από τον Ισπανό Γκιγέρμο Γκαρθία Λόπεθ (Νο 45).

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί ήττα από τον ίδιο αντίπαλο για τον Παγδατή, καθώς είχε χάσει από αυτόν και στα ημιτελικά ενός τουρνουά του Ζάγκρεμπ νωρίτερα μέσα στη σεζόν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι διαιτητές της 24ης αγωνιστικής!!

Οι κ.κ. Καρακατσούνης, Παπαπέτρου και Γκούμας κληρώθηκαν να διευθύνουν τον αγώνα Ρέθυμνο-ΑΕΚ που ξεχωρίζει στην 24η αγωνιστική, αφού το ντέρμπι «αιωνίων»… αναβάλλεται.

Οι διαιτητές της 24ης αγωνιστικής
Κανονικά θα είχαμε ντέρμπι «αιωνίων», αλλά το… ρεπό Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού λόγω Ευρωλίγκας δίνει το χαρακτήρα του πιο ενδιαφέροντα αγώνα της 24ης αγωνιστικής στο Ρέθυμνο-ΑΕΚ. Η σημερινή κλήρωση ανέδειξε τους κ.κ. Καρακατσούνη, Παπαπέτρου και Γκούμα διαιτητές του αγώνα.

Αναλυτικά οι διαιτητές της 24ης αγωνιστικής:

Σάββατο 25 Απριλίου
ΔΓ Ν. Σμύρνης 17.00 Πανιώνιος-Πανελευσινιακός Καλδίρης-Παντελίδης-Κατραχούρας (Κορασίδης)
ΔΚΓ Τρικάλων 17.00 Τρίκαλα-Άρης Αναστόπουλος-Ταβουλαρέας-Ανδρικόπουλος (Τανατζής)
ΔΚΓ Ίλιδας 17.00 Κόροιβος Αμαλιάδας-Απόλλων Π. Γκόντας-Κορομηλάς-Τζαφλέρης (Πολιτόπουλος)
ΔΚΓ Κραχτίδης 17.00 ΚΑΟΔ-ΑΕΝΚ Φούφης-Ψαριανός-Παναγιώτου (Τσανίδης)
ΚΓ Μ. Μερκούρη 19.30 Ρέθυμνο-ΑΕΚ Καρακατσούνης-Παπαπέτρου-Γκούμας (Μαγκανάς)

Δευτέρα 27 Απριλίου
ΚΓ ΠΑΟΚ 17.00 ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρ. Πηλοΐδης-Μητσόπουλος-Γεωργιάδης (Σιμητόπουλος)

Πήρε πίσω τους βαθμούς ο Βύζας!


Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε τον Βύζαντα Μεγάρων που πήρε πίσω τους πέντε βαθμούς που του είχαν αφαιρεθεί πέρσι.

Πήρε πίσω τους βαθμούς ο Βύζας

Η απόφαση βασίστηκε στον ΚΑΠ που αναφέρει πως «... ερασιτεχνικό σωματείο δεν κληρονομεί ενοχικές ή μη πράξεις/οικονομικές εκκρεμότητες από όταν ήταν ΠΑΕ».

Η απόφαση αυτή αλλάζει τα δεδομένα στη μάχη για τη σωτηρία στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής, καθώς ο Βύζας φτάνει πλέον τους 37 βαθμούς και έχει αρκετές πιθανότητες να σωθεί.

Αναλυτικά η απόφαση: Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με την υπ΄ αριθμ. 52/2015 απόφασή του διατάσσει τη μη κατάγνωση σε βάρος του αιτούντος σωματείου ΑΓΣ ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ της ποινής αφαίρεσης πέντε (5) βαθμών, που επιβλήθηκε στην ΠΑΕ ΒΥΖΑΣ
ΜΕΓΑΡΩΝ.

Εγχείρηση ο Καντέρ!!

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο σέντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Ενές Καντέρ, ώστε να «καθαρίσει» το γόνατό του. Η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση αναμένεται σε 4-6 εβδομάδες.

Εγχείρηση ο Καντέρ
Νωρίτερα από ότι αναμενόταν τελείωσε η σεζόν για τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και ο Ενές Καντέρ βρήκε την ευκαιρία να τελειώνει με τους πόνους στο αριστερό του γόνατο. Ο 23χρονος σέντερ υποβλήθηκε σήμερα (22/4) σε αρθροσκόπηση και ο χρόνος της αποθεραπείας του υπολογίζεται σε 4-6 εβδομάδες.

Έτσι, θα μπορέσει να είναι πανέτοιμος για να συμμετάσχει στο προσεχές Ευρωμπάσκετ τον ερχόμενο Σεπτέμβρη με την εθνική Τουρκίας. Εκεί, οι «γείτονες» θα αντιμετωπίσουν στον όμιλο του «θανάτου» στο Βερολίνο τη γηπεδούχο Γερμανία, την Ισπανία, τη Σερβία, την Ιταλία και την Ισλανδία.

Μετά τον ερχομό του στους Θάντερ ο Καντέρ έδειξε αναγεννημένος, καθώς στους τελευταίους 26 αγώνες της σεζόν είχε κατά μέσο όρο 18,7 πόντους και 11 ριμπάουντ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τελεσίγραφο από FIFA και UEFA!!

Με κοινή τους επιστολή στην ΕΠΟ, FIFA και UEFA ενημερώνουν πως αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί, θα υπάρξει άμεσα επ’ αόριστον αποκλεισμός των ομάδων μας από όλες τις διοργανώσεις. Διαβάστε την επιστολή.

Τελεσίγραφο από FIFA και UEFA

FIFA και UEFA, με κοινή επιστολή που υπογράφεται από ανώτατα στελέχη τους και έχει αποδέκτη την ΕΠΟ και κοινοποιείται ασφαλώς στην ελληνική κυβέρνηση, εφόσον το περίφημο νομοσχέδιο που καταργεί το αυτοδιοίκητο ψηφιστεί (και όχι με την κατάθεσή του), θα υπάρξει μια σειρά από κυρώσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με κυριότερη τον άμεσο αποκλεισμό εθνικών συγκροτημάτων και συλλόγων από τις διεθνείς διοργανώσεις επ’ αόριστον.

Οι δύο ανώτερες ποδοσφαιρικές αρχές, λοιπόν, στέλνουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση και τον Σταύρο Κοντονή. Όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΓΓΑ, το νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις», το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή, συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος, αρχικώς στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στις 27-28 και 30 Απριλίου και στη συνέχεια, στις 4 και 5 Μαΐου, στην Ολομέλεια. Εφόσον ψηφιστεί, θα υπάρξουν οι συνέπειες.

Αν και στη συνάντηση που θα γίνει με εκπροσώπους της FIFA και της UEFA στα τέλη Απριλίου δεν βρεθεί η χρυσή τομή και δεν υπάρξουν υποχωρήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης ή οι εξηγήσεις της τελευταίας δεν πείσουν τους δύο οργανισμούς, τα σύνορα θα… κλείσουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η κοινή επιστολή της FIFA και της UEFA...



Υποβολή νομοσχεδίου με τίτλο "Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις" στην Βουλή των Ελλήνων

Κύριε Πρόεδρε,

Μάθαμε ότι ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων υπέβαλε επίσημα το νομοσχέδιο με τίτλο "Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις" στην Βουλή των Ελλήνων και ότι πολύ σύντομα αναμένεται να διεξαχθεί ψηφοφορία.

Αντιλαμβανόμαστε ότι παρά την συνάντηση με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA η οποία έλαβε χώρα την 30 Μαρτίου 2015 και κατά την διάρκεια της οποίας οι εκπρόσωποί μας ξεκάθαρα εξέφρασαν την ανησυχία μας σχετικά με τον νέο νόμο, οι Ελληνικές αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν χωρίς να λάβουν υπόψη τα σχόλιά μας αναφορικά με συγκεκριμένες διατάξεις οι οποίες θεωρούνται ότι αντιβαίνουν στην αρχή της αυτονομίας που απαιτείται από την FIFA για τις ομοσπονδίες μέλη. Η υιοθέτηση και εφαρμογή του νομοσχεδίου χωρίς τροποποιήσεις πραγματικά παραβαίνει την αρχή σύμφωνα με την οποία όλες οι ομοσπονδίες μέλη της FIFA και της UEFA πρέπει να διαχειρίζονται τις υποθέσεις τους ανεξάρτητα και χωρίς την επιρροή οποιουδήποτε τρίτου (όπως ορίζεται στο άρθρο 13 παρ. 1i και άρθρο 17 του Καταστατικού της FIFA, όπως επίσης και στο άρθρο 7β παρ. 2 του Καταστατικού της UEFA).

Δεδομένων των συνθηκών, δια της παρούσης σας πληροφορούμε ότι σε περίπτωση που το νομοσχέδιο υιοθετηθεί όπως προτείνεται, δεν μας μένει καμία άλλη επιλογή παρά να παραπέμψουμε την υπόθεση στα οικεία όργανα της FIFA και της UEFA για άμεσες κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ).

Σας υπενθυμίζουμε ότι ένας αποκλεισμός της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα σημαίνει ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα απωλέσει τα δικαιώματα μέλους που προκύπτουν από την ιδιότητά της ως μέλος της FIFA και της UEFA, με άμεση ισχύ και, ιδιαίτερα, ότι καμία Ελληνική ομάδα οποιασδήποτε μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ΠΑΕ, δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στις διοργανώσεις της FIFA ή της UEFA και ότι ούτε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ούτε οποιοδήποτε από τα μέλη ή τους αξιωματούχους της δεν θα μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει τα ωφελήματα από οποιαδήποτε προγράμματα ανάπτυξης, εκπαιδευτικούς κύκλους ή κατάρτιση από την FIFA ή την UEFA (πρβλ. άρθρο 14 παρ. 3 σε συνδυασμό με Άρθρο 12 παρ. 1 του Καταστατικού της FIFA και άρθρο 9 παρ. 1 σε συνδυασμό με άρθρο 7 του Καταστατικού της UEFA). Πρόσθετα, η άρση του αποκλεισμού θα τελεί υπό την αίρεση της επιστροφής στην προτέρα κατάσταση, γεγονός το οποίο σημαίνει την κατάργηση του νόμου.

Σας συστήνουμε να επικοινωνήσετε με τις οικείες αρχές προκειμένου να τις ενημερώσετε σχετικά με την θέση της FIFA και της UEFA και τις δυσμενείς συνέπειες τυχόν ψήφισης του νέου νόμου από την Βουλή.



Μετά τιμής,

FEDERATION INTERNATIONALE
DE FOOTBALL ASSOCIATION

JeromeValcke
Γενικός Γραμματέας

UNION DES ASSOCIATIONS
EUROPEENNES DE FOOTBALL

Gianni Infantino
Γενικός Γραμματέας

Επιστολή του Ολυμπιακού σε όλους τους βουλευτές!!

Τους κινδύνους από την ενδεχόμενη υπερψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου επισημαίνει ο Ολυμπιακός με επιστολή του προς όλους τους βουλευτές την οποία έχει συντάξει ο Θεόδωρος Γιαννίκος.

Επιστολή του Ολυμπιακού σε όλους τους βουλευτές!
Πιστός στη θέση κατά του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο Ολυμπιακός έκανε ένα βήμα ακόμη.

Έστειλε μια επιστολή προς όλους βουλευτές με την οποία επισημαίνει τους κινδύνους από την ενδεχόμενη ψήφιση του νέου νομοσχεδίου.

Την επιστολή αυτή έχει συντάξει ο Γ’ Αντιπρόεδρος και Νομικός Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Θόδωρος Γιαννίκος, ένας παράγοντας ο οποίος γνωρίζει όσο λίγοι τους διεθνείς κανονισμούς του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου, καθώς είναι μέλος σε αρμόδιες επιτροπές της UEFA και της FIFA.

«Είναι σαφές ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου ως έχει, θα επιφέρει την αποβολή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από την FIFA και την UEFA. Συνέπεια αυτού, θα είναι ο αποκλεισμός όλων των Ελληνικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής Ομάδας, από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, καθώς και η στέρηση όλων των δικαιωμάτων τους σε σχέση με το Διεθνές Ποδόσφαιρο», αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει...

«Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες συμβόλαια ξένων ποδοσφαιριστών να βρεθούν κυριολεκτικά στον αέρα, έσοδα πολλών εκατομμυρίων Ευρώ να μην εισπραχθούν, το δημόσιο να απωλέσει μεγάλα ποσά από είσπραξη φόρων και τελών, ενώ θα υπάρξει άμεση απώλεια θέσεων εργασίας. Σημειώνεται, τέλος ότι οι συγκεκριμένες συνέπειες θα έχουν μακροπρόθεσμο χαρακτήρα και δε θα είναι δυνατή η άμεση αποκατάσταση των συνεπειών ακόμα και αν βρεθεί οποιαδήποτε λύση εκ νέου συμμετοχής της Ε.Π.Ο. στους ως άνω Οργανισμούς».

Αναλυτικά η επιστολή του Ολυμπιακού προς τους βουλευτές…

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ "ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ" Του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Σταύρου Κοντονή

Αξιότιμε κύριε,

Εν όψει της συζήτησης του ως άνω Νομοσχέδιου θεωρούμε υποχρέωση μας να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα θέματα που ανακύπτουν από τις επιμέρους διατάξεις αυτού για τις ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες.

Συγκεκριμένα:

1. Η επιβολή διοικητικών προστίμων (άρθρο 1 παρ. 2 και παρ. 7) σε Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες, από 10.000 ως 1.000.000 Ευρώ ή ακόμα και μέχρι 25.000.000 Ευρώ για "σοβαρές περιπτώσεις τέλεσης επεισοδίων" αλλά και "παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων" αλλά μέχρι και για "ρατσιστικές συμπεριφορές" των φιλάθλων εκτός του γεγονότος ότι ουδεμία Αθλητική Εταιρία μπορεί να αντέξει μια τέτοια οικονομική επιβάρυνση χωρίς να διακινδυνέψει η επιβίωση της ή να οδηγηθεί στην πτώχευση, δημιουργεί ένα τεράστιο θέμα ως προς την νομιμότητα επιβολής διοικητικών προστίμων σε ανώνυμες εταιρίες με βάση γενικές και αυθαίρετες εκτιμήσεις και διαπιστώσεις χωρίς ουδέν αντικειμενικό κριτήριο προσδιορισμού ταυτότητας παραβάτη αλλά και ορισμού παράβασης.

2. Η δυνατότητα απαγόρευσης συμμετοχής μίας ή περισσοτέρων ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που παρέχεται στον Υπουργό Αθλητισμού (‘Άρθρο 1 παρ. 3) αποτελεί από μόνη της ικανή προϋπόθεση για να μην συμπεριληφθούν καν οι ελληνικές ομάδες στις κληρώσεις των επόμενων ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αφού η πιθανότητα και μόνο ότι ένα τέτοιο μέτρο μπορεί να ασκηθεί από τον Υπουργό θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή αυτών των διοργανώσεων. Με δεδομένο ότι πρόκειται περί διοργανώσεων με τεράστιο οικονομικό κόστος αλλά και εκατοντάδες χορηγικά και τηλεοπτικά συμβόλαια και με ακριβή προγραμματισμό ως προς το χρόνο διεξαγωγής και τις ομάδες που συμμετέχουν αυτή η εξέλιξη θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη.

3. Με προηγούμενους νόμους η Πολιτεία προέβη στην προμήθεια, μερική εγκατάσταση και πλημμελή λειτουργία συστημάτων καταγραφής εικόνας και ελέγχου εισόδων θεατών σε ορισμένα στάδια ήδη προ δεκαετίας, καταβάλλοντας τεράστια ποσά και αφήνοντας ακόμα μεγαλύτερα υπόλοιπα ανοικτά (δεν έχει γίνει ακόμα η τελική παραλαβή αυτών). Σήμερα με το παρόν νομοσχέδιο (Άρθρο 2 παρ. 9.) η Πολιτεία έρχεται να μεταφορτώσει τις δικές της οικονομικές ευθύνες από πράξεις και παραλείψεις των υπευθύνων που αποφάσισαν και υλοποίησαν πλημμελώς τις συγκεκριμένες συμβάσεις στις πλάτες των ήδη οικονομικά εξασθενημένων αθλητικών ανωνύμων εταιριών με το πρόσχημα της πάταξης της βίας. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η Ελληνική Αστυνομία είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη στον χειρισμό και αξιοποίηση του υλικού από τις σε λειτουργία κάμερες χωρίς να έχουν προκύψει ουσιαστικά αποτελέσματα στον εντοπισμό και σύλληψη των φιλάθλων που παρανομούν.

4. Οι Λέσχες Φιλάθλων απετέλεσαν μια αποτυχημένη έμπνευση προηγούμενου νόμου και δεν υφίσταται σήμερα ούτε μια λέσχη σε λειτουργία, συνεπώς η περαιτέρω αναφορά και πρόβλεψη μέτρων (Άρθρο 3) είναι στην ουσία κενό γράμμα, ενώ κρίνεται απαραίτητη η θεσμοθέτηση ενός αυστηρού αλλά ρεαλιστικού πλαισίου λειτουργίας των συνδέσμων φιλάθλων υπό τη μορφή σωματείων.

5. Η θέσπιση μονοπρόσωπων αθλητικών πειθαρχικών οργάνων αποτελούμενων αποκλειστικά και μόνο από τακτικούς δικαστές (Άρθρο 5) αποτελεί την εμμονή όλων όσων αντιλαμβάνονται την αθλητική δικαιοσύνη ως ένα παρακλάδι της αστικής και ποινικής δικαιοσύνης, το οποίο και προφανέστατα δεν ισχύει. Η επιβολή ποινών σε ποδοσφαιριστές, αξιωματούχους του ποδοσφαίρου, ποδοσφαιρικά σωματεία και εταιρίες από τα αθλητικά πειθαρχικά όργανα δεν αποσκοπεί στην προστασία κάποιου δημόσιου αγαθού ή συμφέροντος (άλλωστε το ποδόσφαιρο και δη το επαγγελματικό μόνο δημόσιο αγαθό δεν μπορεί να θεωρηθεί αφού για να το παρακολουθήσει κανείς έστω και από τηλεοράσεως πρέπει να καταβάλει το σχετικό αντίτιμο) αλλά αποτελεί εσωτερική διαδικασία για την προστασία (από δυσφήμιση που αποτελούν όλες οι παραβάσεις των ποδοσφαιρικών κανονισμών) του ποδοσφαιρικού προϊόντος. Εκτός των άλλων πρέπει να προσεχθεί ότι σε κανένα βαθμό η ΔΟΕ δεν προβλέπει τακτικούς δικαστές αφού σε τελικό βαθμό, αυτό του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου για τον Αθλητισμό (Court Arbitration for Sports) το οποίο έχει ιδρυθεί και λειτουργεί από την ΔΟΕ, όλες οι αποφάσεις των Ομοσπονδιών κρίνονται από διαιτητές οι οποίοι δεν είναι τακτικοί δικαστές. Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι σε σχεδόν καμιά Ευρωπαϊκή χώρα δεν συμμετέχουν σε πειθαρχικά όργανα τακτικοί δικαστές, ακόμα και σε χώρες όπου το επαγγελματικό ποδόσφαιρο χρηματοδοτείται σημαντικά από το Δημόσιο.

6. Αν και η πρωτοβουλία για την αποτροπή του στοιχηματισμού (‘Άρθρο 7) σε περιπτώσεις ύποπτων για χειραγώγηση αγώνων είναι στη σωστή κατεύθυνση, είναι πρακτικά αδύνατη η λήψη σχετικών πληροφοριών ή εκθέσεων προ την τέλεση των αγώνων αφού οι σχετικές εκθέσεις συντάσσονται με βάση τα στοιχεία στοιχηματισμού με παράλληλη εκτίμηση της εξέλιξης του συγκεκριμένου αγώνα. Γενικότερα, η αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων για σκοπούς στοιχηματισμού πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την πολιτική αθλητική ηγεσία και τις ποδοσφαιρικές αρχές ενόψει και της απελευθέρωσης της αγοράς στοιχηματισμού στην Ελλάδα και την ιδιωτικοποίηση της ΟΠΑΠ Α.Ε., και πρέπει άμεσα να αναπτυχθεί ένα πλέγμα μέτρων και συστημάτων ελέγχου.

7. Τέλος σε σχέση με το αυτοδιοίκητο πρέπει να επισημανθεί ότι ο τρόπος που διοργανώνονται ή διεξάγονται αγώνες, που προάγονται ή υποβιβάζονται ομάδες, που επιβάλλονται ποινές σε αθλητές, παράγοντες ομάδες κ.τ.λ. καθώς και η έκδοση κανονισμών και αποφάσεων επ’ αυτών ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στη δικαιοδοσία της αρμόδιας ομοσπονδίας. Αυτή την αρχή προασπίζεται η Διεθνής Συνθήκη βάσει της οποίας λειτουργεί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και όλες σε αυτή υπαγόμενες ομοσπονδίες αθλημάτων. Και αυτή τη Συνθήκη θα πρέπει να σεβαστούμε προκειμένου να παραμείνουμε μέλη της αθλητικής οικογένειας. Στην πολιτεία ανήκει η θέσπιση κανόνων λειτουργίας και ελέγχου του νομικού προσώπου των αθλητικών σωματείων (νομική σύσταση και λειτουργία, φορολογικές ασφαλιστικές υποχρεώσεις, εργατικό δίκαιο), η λήψη μέτρων δημόσιας τάξης, οι κανονισμοί λειτουργίας εγκαταστάσεων, η ποινική δίωξη εγκλημάτων, οπότε καθίσταται σαφές ότι είναι εφικτή με την υιοθέτηση καταλλήλων μέτρων αλλά κυρίως την εφαρμογή της ήδη υπάρχουσας νομοθεσίας να επιτευχθούν οι σκοποί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου δίχως να κινδυνεύσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο και να τεθεί εκτός της διεθνούς ποδοσφαιρικής οικογένειας.

8. Είναι σαφές ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου ως έχει, θα επιφέρει την αποβολή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από την FIFA και την UEFA. Συνέπεια αυτού, θα είναι ο αποκλεισμός όλων των Ελληνικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής Ομάδας, από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, καθώς και η στέρηση όλων των δικαιωμάτων τους σε σχέση με το Διεθνές Ποδόσφαιρο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες συμβόλαια ξένων ποδοσφαιριστών να βρεθούν κυριολεκτικά στον αέρα, έσοδα πολλών εκατομμυρίων Ευρώ να μην εισπραχθούν, το δημόσιο να απωλέσει μεγάλα ποσά από είσπραξη φόρων και τελών, ενώ θα υπάρξει άμεση απώλεια θέσεων εργασίας. Σημειώνεται, τέλος ότι οι συγκεκριμένες συνέπειες θα έχουν μακροπρόθεσμο χαρακτήρα και δε θα είναι δυνατή η άμεση αποκατάσταση των συνεπειών ακόμα και αν βρεθεί οποιαδήποτε λύση εκ νέου συμμετοχής της Ε.Π.Ο. στους ως άνω Οργανισμούς.

Προτάσεις από Ιταλία για Τουρέ!

Πολλές προτάσεις από την Ιταλία για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του έχει ο Γιάγια Τουρέ. Αυτό έκανε γνωστό ο μάνατζέρ του σε δηλώσεις του.

Προτάσεις από Ιταλία για Τουρέ
Πολλές προτάσεις από την Ιταλία για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του έχει ο Γιάγια Τουρέ. Αυτό έκανε γνωστό ο μάνατζέρ του σε δηλώσεις του.

«Έχουμε πολλές επιλογές για τον Γιάγια αλλά θα πρέπει να μιλήσουμε με την Μάντσεστερ Σίτι», είπε ο Ντμίτρι Σέλουκ στο Skysports.

«Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι θα μείνει λόγω των χρημάτων αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα. Εάν η Σίτι δεν τον θέλει τότε, κανένα πρόβλημα. Ο Γιάγια είναι ένας θρύλος για την Σίτι. Όλοι οι οπαδοί τον συμπαθούν πάρα πολύ», κατέληξε.

Εικάζεται ότι η Ίντερ έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για τον Ιβοριανό άσο με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να έχει επισημάνει στους υπεύθυνους της ομάδας ότι τον θέλει για την νέα αγωνιστική σεζόν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ζητάει Πέδρο-Σονγκ για Κόβατσιτς η Ίντερ!


Τους Πέδρο και Άλεξ Σονγκ φαίνεται να ζητάει η Ίντερ προκειμένου να παραχωρήσει τον Ματέο Κόβατσιτς στην Μπαρτσελόνα, όπως αναφέρουν τα ιταλικά Μέσα.

Ζητάει Πέδρο-Σονγκ για Κόβατσιτς η Ίντερ
Τον Ματέο Κόβατσιτς έχει βάλει στο μάτι η Μπαρτσελόνα, προκειμένου να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της.

Ωστόσο η Ίντερ δεν είναι διατεθειμένη να δώσει εύκολα έναν από τους καλύτερους και πιο ελπιδοφόρους παίκτες της και θέλει έμψυχα ανταλλάγματα, με τους «νερατζούρι» να ζητούν τους Πέδρο και Σονγκ.

Η Μπαρτσελόνα πάντως, λογικά, δεν θα έχει πρόβλημα να τους παραχωρήσει καθώς ο Ισπανός έχει τάσεις φυγής μιας και θέλει να πάει σε μία ομάδα που να αγωνίζεται βασικός ενώ ο Καμερουνέζος, που αγωνίζεται φέτος δανεικός στη Γουέστ Χαμ, δεν υπολογίζεται καθόλου από τους Καταλανούς.

Πάντως για το ερχόμενο καλοκαίρι η Μπαρτσελόνα έχει ποινή απαγόρευσης μεταγραφών.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έργο ζωής για Αμπιντάλ!!

Ο Ερίκ Αμπιντάλ παρουσίασε στη Βαρκελώνη το ίδρυμα που δημιούργησε για να βοηθήσει παιδιά που δίνουν μάχη με την επάρατη νόσο.

Έργο ζωής για Αμπιντάλ

Μια σειρά από δράσεις, από συμμετοχή σε αγώνες για τη συγκέντρωση χρημάτων ή τις δυνατότητες άθλησης σε παιδιά που πάσχουν από την ασθένεια, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ιδρύματος.

«Ξέρουμε τις ανάγκες που έχουν αυτά τα παιδιά και οι οικογένειές τους», δήλωσε ο Ερίκ Αμπιντάλ, που νίκησε τον καρκίνο στο ήπαρ. «Γνωρίζω πως αποτελώ παράδειγμα για πολύ κόσμο επειδή κατάφερα να νικήσω την ασθένεια αυτή. Ήμουν τυχερός που κατάφερα να νικήσω δύο φορές τον καρκίνο και αφότου έκανα μεταμόσχευση. Είμαι περήφανος γι’ αυτό και θέλω να βοηθήσω κι άλλους ανθρώπους να τα καταφέρουν», πρόσθεσε ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού, που συνεργάζεται πλέον από διαφορετικό πόστο με την ερυθρόλευκη ΠΑΕ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Από 5 ευρώ τα εισιτήρια του ΠΑΟ-Ξάνθη!

Με πέντε ευρώ θα μπορούν τα μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας να προμηθεύονται εισιτήρια για το ματς του τριφυλλιού με τη SKODA Ξάνθη, ενώ 200 εξ αυτών θα διατεθούν σε ανέργους.

Από 5 ευρώ τα εισιτήρια του ΠΑΟ-Ξάνθη
Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έκανε γνωστούς τους τρόπους διάθεσης αλλά και τις τιμές εισιτήριων για το παιχνίδι της ομάδας με τη SKODA Ξάνθη.

Τα μέλη της Συμμαχίας θα μπορούν να τα προμηθεύονται με κατώτατη τιμή τα πέντε ευρώ, ενώ θα διατεθούν και 200 εισιτήρια σε ανέργους.

Η ανακοίνωση:

Αναλυτικά το πρόγραμμα Διάθεσης Εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Ξάνθη:
Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει τους φιλάθλους ότι από σήμερα ξεκινά η διάθεση εισιτηρίων για τον αγώνα με αντίπαλο τη SKODA ΞΑΝΘΗ (Σάββατο, 25/04/2015 και ώρα 19:30).

Από σήμερα έως και την 24/04/2015, όσοι επιθυμούν να καταβάλουν την προαιρετική ειδική συμμετοχή προς την Παναθηναϊκή Συμμαχία*, δύνανται να προμηθευθούν εισιτήρια στις κάτωθι προνομιακές τιμές ανά θύρα:

Θύρα 6,7,13, 14: 5 Ευρώ

Θύρα 1, 5Β, 8Α, 12: 7 Ευρώ

Θύρα 2,4,5Α,9,11: 10 Ευρώ

Θύρα 10: 20 Ευρώ

Θύρα 3: 30 Ευρώ

Τις 2 πρώτες ημέρες διάθεσης, 22η και 23η Απριλίου, ισχύει αποκλειστική προτεραιότητα για τα Μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας*. Τα μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας που θα προμηθευθούν εισιτήρια μέχρι την 24/04/2015 θα συμμετέχουν σε κλήρωση και ένας τυχερός θα κερδίσει ένα tablet MLS.

* Η Ειδική Συμμετοχή της Παναθηναϊκής Συμμαχίας για όλες τις Θύρες, εκτός των κεντρικών θυρών, ανέρχεται στο ποσό των 5 Ευρώ.

Η Ειδική Συμμετοχή της Παναθηναϊκής Συμμαχίας για τις θύρες 5A 9,10,11,2,4 και 10 ανέρχεται στο ποσό των 10 Ευρώ ενώ για τη Θύρα 3 στο ποσό των 20 Ευρώ.

Η αξία της προαιρετικής ειδικής συμμετοχής προς την Παναθηναϊκή Συμμαχία δεν συμπεριλαμβάνεται στο κόστος εισιτηρίου. Για περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις ενίσχυσης, παρακαλούμε επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

Tην ημέρα διεξαγωγής του αγώνα και εφόσον υφίστανται διαθέσιμα εισιτήρια, θα ισχύουν οι κάτωθι τιμές ανά θύρα:

Θύρα 6,7,13, 14: 12 Ευρώ

Θύρα 1, 5Β, 8Α, 12: 15 Ευρώ

Θύρα 2,4,5Α,9,11: 25 Ευρώ

Θύρα 10: 35 Ευρώ

Θύρα 3: 60 Ευρώ

Στο Γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας λειτουργεί τμήμα εγγραφής/ανανέωσης συνδρομής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

Κάθε φίλαθλος δικαιούται 4 εισιτήρια στο όνομά του.

Τρόποι προμήθειας εισιτηρίων:

Ηλεκτρονικά: https://buy.tickethour.com/paofc-ww/showProductList.html

Εκδοτήρια Γηπέδου Λεωφόρου Αλεξάνδρας Θύρα 4, καθημερινές 9.30 -17:30, ημέρα του αγώνα από την 10:00 π.μ. έως την έναρξη του αγώνα.

Επιπλέον, βρίσκεται σε ισχύ η κοινωνική πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με την adidas για 200 δωρεάν εισιτήρια στους ανέργους φιλάθλους, οι οποίοι -σύμφωνα με το παραπάνω ωράριο λειτουργίας των εκδοτηρίων της Θύρας 4- μπορούν να προμηθευτούν 1 εισιτήριο στο όνομά τους με την επίδειξη της Κάρτας Ανεργίας του ΟΑΕΔ σε ισχύ. Την ημέρα του αγώνα η διάθεση των εισιτηρίων για τους ανέργους θα ολοκληρώνεται 3 ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης και μέχρι εξάντλησής τους.

Συνεχίζει το ατομικό ο Μπαργκάν!

Ακόμη μόνος του προπονείται ο Κενάν Μπαργκάν, ο οποίος θέλει να εκμεταλλευτεί το ρεπό της Βέροιας (λόγω Νίκης Βόλου) και να προλάβει το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας με τον Πανθρακικό.

Συνεχίζει το ατομικό ο Μπαργκάν
Χαλαρή προπόνηση έκανε το πρωί της Τετάρτης η Βέροια, με τον Κενάν Μπαργκάν να συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα.

Ο 26χρονος θέλει να εκμεταλλευτεί το ρεπό της ομάδας του (λόγω της αποχώρησης της Νίκης Βόλου), ώστε να είναι τελείως έτοιμος την επόμενη Κυριακή για το εντός παιχνίδι με τον Πανθρακικό για την 33η αγωνιστική της Superleague.

Παράλληλα, όσοι αγωνίστηκαν στο ματς της Δευτέρας με τον Αστέρα Τρίπολης ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι αγωνίστηκαν σε δίτερμα με την Κ20. *Πηγή: sport-fm.gr*

Απαίτηση Δέλλα για γρήγορα «ξεμπερδέματα»!!

Σαφές μήνυμα από τον Τραϊανό Δέλλα ενόψει πλέι-οφ. Ο τεχνικός της ΑΕΚ ζήτησε από τους παίκτες του να «καθαρίσουν» από τα πρώτα ματς την άνοδο, επισημαίνοντας πως τους θέλει όλους στις επάλξεις.


Απαίτηση Δέλλα για γρήγορα «ξεμπερδέματα»!
Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο Τραϊανός Δέλλας στους παίκτες της ΑΕΚ στην προπόνηση της Τετάρτης, με φόντο τα πλέι-οφ της Football League.

Ο τεχνικός της «Ένωσης» στην καθιερωμένη ομιλία του, στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι από τα πρώτα ματς και με όπλο το βαθμολογικό αβαντάζ της ομάδας να «κλειδώσουν» από νωρίς την άνοδο.

Παράλληλα, ο «Τράι» τους κατέστησε σαφές πως οδηγός τους θα πρέπει να είναι ο καλός ρυθμός που είχαν στο φινάλε της σεζόν, ενώ για ακόμη μια φορά ξεκαθάρισε πως άπαντες θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Αναλυτικά:
«Είχαμε μια μεγάλη διακοπή, όμως προσπαθήσαμε και κρατήσαμε το ρυθμό μας. Δουλέψαμε καλά και τώρα που ξεκινούν τα παιχνίδια θέλω να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Πρέπει να μπούμε δυνατά στα πλέι οφ, από την αρχή, από την 1η αγωνιστική. Έχουμε ένα βαθμολογικό πλεονέκτημα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να τελειώσουμε και μαθηματικά γρήγορα την άνοδο. Για πολλοστή φορά θα σας πω πως πρέπει όλοι σας να είστε έτοιμοι. Όλοι θα χρειαστεί να βοηθήσετε, είναι πολλά τα ματς και θέλω να παίξετε όλοι».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο dj… Πέτγουεϊ!! (video)


Σαν παίκτης, αλλά και… τραγουδιστής, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του. Τώρα αποκαλύπτει και το ταλέντο του σαν dj.

Ο dj… Πέτγουεϊ (video)
Το κρυφό του ταλέντο ως dj αποκαλύπτει στο κανάλι της Ευρωλίγκας ο Μπρεντ Πέτγουεϊ. Ο Αμερικανός φόργουορντ του Ολυμπιακού δεν τα καταφέρνει μόνο στα καρφώματα και τις τάπες, ούτε μόνο στα… λαϊκά άσματα όπως είχε δείξει σε ένα All Star Game.

«Άρχισε όταν ήμουν στο Ρέθυμνο και κάποιες φορές βαριόμουν στο ξενοδοχείο. Σιγά-σιγά άρχισα να το δουλεύω και έγινα καλός, τουλάχιστον έτσι νομίζω. Ο κόσμος που με έχει ακούσει λέει πως του αρέσουν τα τραγούδια που μιξάρω, αλλά δεν ξέρω αν το λένε επειδή τους αρέσω σαν παίκτης. Προσπαθώ να παντρέψω κάποια παλιά και νέα τραγούδια ραπ και αρ εν μπι με ελληνικά τραγούδια. Αυτό με κάνει να ξεχωρίζω, γιατί δε νομίζω πως κανένας άλλος Αμερικανός dj το κάνει αυτό», είπε χαμογελαστός ο Πέτγουεϊ.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Εφτά στα οχτώ για τη Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά!!

Η ομάδα με τις περισσότερες παρουσίες στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, την τελευταία 10ετία έγινε η Μπαρτσελόνα, ξεπερνώντας το εμπόδιο και της Παρί Σεν Ζερμέν για φέτος.
Οι «μπλαουγκράνα» μετά το 3-1 στο «Παρκ ντε Πρενς» επικράτησαν άνετα και με σκορ 2-0 στη ρεβάνς του «Καμπ Νόου» για να βρεθούν πλέονσ τη φάση των «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για φέτος και να περιμένουν την επόμενη αντίπαλό τους.
Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, έχει καταφέρει να φτάσει εφτά φορές στα τελευταία οχτώ χρόνια στα ημιτελικά του θεσμού, ενώ στη δεκαετία, είναι οχτώ οι παρουσίες σε αυτή τη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Το 2006 στο «Stade de France», το 2009 στο «Ολίμπικο» και το 2011 στο «Γουέμπλεϊ», η Μπαρτσελόνα έφτασε μέχρι την κατάκτηση του πολύτιμου τροπαίου, στους τελικούς με Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Πέρυσι, η Ατλέτικο ήταν εκείνη που σταμάτησε την πορεία των Καταλανών για να φτάσει στον μεγάλο τελικό και να δούμε ντέρμπι της Μαδρίτης, το οποίο πήρε η Ρεάλ με το τελικό 4-1 στην παράταση.
Το 2007, η Λίβερπουλ σταμάτησε τον σύλλογο της Βαρκελώνης, αλλά στη φάση των «16» και αυτή η αποτυχία, θεωρήθηκε καθοριστική από τους ανθρώπους της ομάδας για τα όσα έχει καταφέρει τα τελευταία 8 χρόνια.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Παραιτήθηκε ο Σταθόπουλος!

Παρελθόν από τη θέση του εκπρόσωπου της ΕΠΟ στη Super League αποτελεί ο Αριστείδης Σταθόπουλος, με τον Μάνο Γαβριηλίδη να είναι τον αντικαθιστά. 
Την παραίτηση του από την θέση του εκπροσώπου της ΕΠΟ στην Super League, επιβεβαίωσε ουσιαστικά η απουσία του Αριστείδη Σταθόπουλου από την συνεδρίαση της λίγκας την Τρίτη (21/4).
Όπως όλα δείχνουν, λόγος της συγκεκριμένης απόφασης, είναι η εμπλοκή του στην πολύκροτη δίκη για την «εγκληματική οργάνωση» που... ταλανίζει το Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Την θέση που έμεινε... ορφανή, αναμένεται να αναλάβει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η μέρα που χάθηκε ένα πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ!!

Σαν σήμερα το 1973, όπως θυμάται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Παναχαϊκή στέρησε από τον Δικέφαλο το πρωτάθλημα. 
Πολλές φορές, το να θεωρείς κάτι δεδομένο μπορεί να αποβεί μοιραίο. Ο ΠΑΟΚ της σεζόν 1972-73 με τον αέρα του πρώτου του τίτλου,  ήταν εντυπωσιακός. Απέδιδε πολύ καλό ποδόσφαιρο και όδευε προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.  Ειδικά μετά τη μεγάλη νίκη 2-0 επί της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια  που τον κράτησε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Α’ Εθνικής, ο ΠΑΟΚ είχε ψυχολογία στα ύψη.
Ετσι, στις 22.04.1973 στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υποδεχόταν την Παναχαϊκή όντας στην κορυφή μαζί με τον Ολυμπιακό με 74 βαθμούς με το σύστημα εκείνης της σεζόν να είναι 3 βαθμοί στη νίκη, 2 στην ισοπαλία και 1 στην ήττα.
Μπροστά σε 35.000 οπαδούς του ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν νίκη και παράλληλα ήθελε στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στην Καβάλα. Το παράλληλο των αναμετρήσεων φαίνεται πως έκανε κακό στον ΠΑΟΚ. “Το είχαμε σίγουρο πως θα κερδίσουμε και το μυαλό μας ήταν στην Καβάλα όπου περιμέναμε να κάνει γκέλα ο Ολυμπιακός”, θυμάται σήμερα, ο Γενικός Αρχηγός του ΠΑΟΚ, Κώστας Ιωσηφίδης και προσθέτει: “Τελικά την πατήσαμε μόνοι μας. Μπήκαν κάποια απίθανα γκολ από την Παναχαϊκή, βρεθήκαμε να κυνηγάμε το σκορ και δεν τα καταφέραμε”.
Ο συνδυασμός εφησυχασμού και ατυχίας πλήγωσε τον ΠΑΟΚ. Ο Κώστας Δαβουρλής της Παναχαϊκής βρέθηκε σε εκπληκτική μέρα και ο Δικέφαλος από την άλλη πλευρά έδωσε ρεσιτάλ ατυχίας και αστοχίας. Δεν ήταν μόνο το ότι η ομάδα της Πάτρας κατάφερε στις έξι αξιόλογες επιθέσεις της να σημειώσει πέντε γκολ χωρίς να έχει ευθύνη ο τερματοφύλακας Στέφας, αλλά και το ότι ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ματς με τρία δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες.
Ο Παρίδης έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο ξεκίνημα (2′,10′), ο Δαβουρλής με γυριστό σουτ έκανε το 0-1 στο 30’ και ο Φουντουκίδης είχε το πρώτο δοκάρι για τον ΠΑΟΚ (36′) πριν την ισοφάριση του Παρίδη (41′). Ο Δικέφαλος πήγε τουλάχιστον με την ισοπαλία στο ημίχρονο, όμως ο Δαβουρλής με την έναρξη του δεύτερου μέρους (47′) έβαλε πάλι το άγχος στην πλευρά του ΠΑΟΚ.
Τα δοκάρια του Παρίδη (58′) και Κούδα (60′) έδειχναν πως η ισοφάριση ήταν κοντά, αλλά ο Στραβοπόδης στο 61’ έγραψε στην αντεπίθεση το 3-1. Η γρήγορη απάντηση του Παρίδη (64΄) έφερε πάλι τον ΠΑΟΚ στο ματς με το 2-3, αλλά ακολούθησαν και άλλες χαμένες ευκαιρίες. Ο Δαβουρλής στο 82’ με εκτέλεση φάουλ στο παραθυράκι του Στέφα έγραψε το 4-1 και ο Παππάς στο 87’. Ο Σταύρος Σαράφης έγραψε το τελικό 3-5 με εκτέλεση πέναλτι στο 89’ μετά από σέντρα του Ιωσηφίδη και χέρι του Λεβέντη.
“Είναι ένα ματς που δε θα ξεχάσω ποτέ. Το θυμάμαι με μεγάλη πίκρα γιατί χάσαμε ένα πρωτάθλημα το οποίο αξίζαμε”, λέει ο Κώστας Ιωσηφίδης.Μετά από αυτή την ήττα ο Ολυμπιακός που τελικά πήρε ισοπαλία (1-1) στην Καβάλα, έμεινε μόνος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Παρά την εκπληκτική του συγκομιδή στα παιχνίδια που ακολούθησαν (5 νίκες – 1 ισοπαλία) ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να καλύψει την απόσταση από τους Ερυθρόλευκους και τελείωσε το πρωτάθλημα με 92 βαθμούς έναντι 94 του Ολυμπιακού.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αθωώθηκαν Μαρινάκης, Θεοδωρίδης και Χελάκης!!

Αθώοι κρίθηκαν οι Μαρινάκης, Θεοδωρίδης και Χελάκης, που δικάστηκαν για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από μήνυση του Κούγια. 
Στην αθώωση των Βαγγέλη Μαρινάκη, Σάββα Θεοδωρίδη και Γιώργου Χελάκη προχώρησε το δικαστήριο που εκδίκασε την μήνυση που είχε καταθέσει το 2012 ο Αλέξης Κούγιας κατά των τριών για συκοφαντική δυσφήμιση.
Τότε, λίγο μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Παναχαϊκή για το Κύπελλο, ο ισχυρός άνδρας των Πατρινών είχε «αποκαλύψει» επαφή του με τον Τζιμπούρ, ο οποίος - σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κούγια - του εκμυστηρεύτηκε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την χώρα μας.
Αυτό είχε προκαλέσει την αντίδραση του Ολυμπιακού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «SportDay», κύκλοι των «ερυθρόλευκων» χαρακτήρισαν του Αλέξη Κούγια  «εθνικό καραγκιόζη» που έχει «φαντασιώσεις», γεγονός που προκάλεσε την εν λόγω μήνυση.
Στην δίκη της Τρίτης, ο κ. Κούγιας ουσιαστικά απέσυρε την μήνυση προς τους κ. Μαρινάκη και κ. Θεοδωρίδη, αφού όπως τόνισε στην αγόρευσή του, το δημοσίευμα ήταν ψευδές και οι δύο παράγοντες δεν φέρουν ευθύνη. Αντίθετα, κατακεραύνωσε τον κ. Χελάκη, τον οποίο και χαρακτήρισε υπεύθυνο για το όλο θέμα.
Από την δική του πλευρά, ο κ. Χελάκης υποστήριξε πως το δημοσίευμα τόσα χρόνια δεν διαψεύσθηκε από την πλευρά του Ολυμπιακού και ότι αυτό αποτελεί απόδειξη πως έχει βάση, ενώ τόνισε πως το θέμα δεν γράφτηκε στην δική του στήλη, αλλά στο κομμάτι του «ερυθρόλευκου» ρεπορτάζ με την υπογραφή των αρμόδιων ρεπόρτερ.
Έτσι, το δικαστήριο αποφάσισε να αθωώσει και τους τρεις εμπλεκόμενους, με το σκεπτικό ότι το δημοσίευμα αποδείχθηκε ψευδές, ενώ η μήνυση αφορούσε την θέση του Ολυμπιακού η οποία αποτελούσε συκοφαντική δυσφήμιση. Από την στιγμή, λοιπόν, που τέτοια αντίδραση δεν υπήρξε, οι κατηγορούμενοι κρίνονται αθώοι, μιας και η αιτία της έγκλησης δεν υφίσταται.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ζιντάν: «Προτιμώ Αζάρ από Μέσι-Ρονάλντο»

Άφωνο έχει αφήσει τον μεγάλο Ζινεντίν Ζιντάν, ο Εντέν Αζάρ, με τον Γάλλο θρύλο να δηλώνει ότι προτιμά τον Βέλγο άσο της Τσέλσι από τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι!
Ο Εντέν Αζάρ κερδίζει ολοένα και περισσότερους διθυράμβους με τον ρόλο που παίζει στη φετινή πορεία της Τσέλσι προς την άνετη κατάκτηση του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ και ο Ζινεντίν Ζιντάν έγινε ο τελευταίος από αυτούς που μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον νεαρό μεσοεπιθετικό.
Μάλιστα, ο «Ζιζού» υποστήριξε ότι προτιμά τον ποδοσφαιριστή της Τσέλσι από τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι, αφού υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης παρά τα όσα έχει δείξει τις δύο αυτές χρονιές στους «μπλε» του Λονδίνου.
«Οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο είναι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, όμως εγώ προτιμώ τον Εντέν Αζάρ. Μου αρέσουν όλα όσα κάνει στο γήπεδο. Η σωστή συμπεριφορά του, ο τρόπος που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι και μου αρέσει να τον βλέπω όλο και πιο βελτιωμένο κάθε σεζόν. Έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης και αν η Τσέλσι τελικά πάρει τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ φέτος, ο Αζάρ θα πιστώνεται μεγάλο μερίδιο από την επιτυχία». 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αμπιντάλ: «Δύσκολο αλλά όχι απίθανο το τρεμπλ για την Μπαρτσελόνα»

Ο Ερίκ Αμπιντάλ στο περιθώριο των εγκαινίων για το ίδρυμα του εξέφρασε την άποψη πως είναι δύσκολο αλλά όχι απίθανο για την Μπαρτσελόνα το τρεμπλ, χαρακτηρίζοντας την Βαρκελώνη... σπίτι του. 
Ο Ερίκ Αμπντάλ επέστρεψε στην Βαρκελώνη προκειμένου να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του Ιδρύματος Éric Abidal Foundation με σκοπό την βοήθεια σε παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο.
Πρόκειται για ένα πρότζεκτ το οποίο, ο παλαίμαχος Γάλλος άσος προετοίμαζε εδώ και δύο χρόνια.
«Θα είναι υπέροχο εάν συνεργαστούμε με το αντίστοιχο ίδρυμα της Μπαρτσελόνα καθώς αντιπροσωπεύουμε τις ίδιες αξίες. Ο κόσμος γνωρίζει ότι η Μπάρτσα είναι το σπίτι μου, όμως το Ίδρυμα αποτελεί προτεραιότητα μου», τόνισε αρχικά ο Αμπιντάλ ενώ στη συνέχεια εξέφρασε την άποψη πως η Μπαρτσελόνα μπορεί να κατακτήσει το τρεμπλ!
«Η Μπαρτσελόνα έδειξε πως βρίσκεται σε τοπ φόρμα κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Θεωρώ πως είναι φαβορί για να συνεχίσει φτάνοντας στον τελικό.
Ελπίζω πως θα καταφέρει να σηκώσει το τρόπαιο του Champions League ξανά. Το τρεμπλ πάντως είναι δύσκολο καθώς μπορεί να χάσεις ένα ματς στο λεπτό. Δεν είναι όμως απίθανο, όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο.
Για παράδειγμα η Η Μπάγερν ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση κόντρα στην Πόρτο».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τουρέ: «Δεν με κρατάνε τα λεφτά σε μια ομάδα»

Ο Γιάγια Τουρέ υποστήριξε πως όταν έρθει η στιγμή που θα του γεννηθεί η επιθυμία για νέα πρόκληση, δεν θα μπορούν τα χρήματα να τον κρατήσουν σε μια ομάδα, όσα κι αν είναι...
Το μέλλον του Ιβοριανού χαφ φαίνεται πως θα είναι μείζον ζήτημα για τη Μάντσεστερ Σίτι το φετινό καλοκαίρι.
Πατώντας τα 32 τον επόμενο μήνα, ο Γιάγια Τουρέ ίσως αρχίζει να αισθάνεται ότι ο χρόνος λιγοστεύει όσον αφορά τις νέες ευκαιρίες και τις προκλήσεις που θα ήθελε ν' αντιμετωπίσει στην ποδοσφαιρική του καριέρα και για τον λόγο αυτό ανέφερε στο Foot Mercato:
«Δεν με κρατάνε τα λεφτά κάπου όπου αισθάνομαι ότι δεν θέλω να συνεχίσω να παίζω. Όταν αισθανθώ ότι έχει φτάσει η στιγμή που θέλω κάτι καινούριο, οι αριθμοί και τα μηδενικά σταματούν να παίζουν ρόλο. Δεν κοιτάζω τα νούμερα, αλλά το ποδόσφαιρο και την επιλογή που θα με κάνει ξανά χαρούμενο. Έτσι είναι η φύση μου». 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο μόνος που πάει κόντρα στο σύστημα και με πράξεις και το έχει πληρώσει!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας που αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός πάει με το... σύστημα για να έχει την εύνοια στη συνέχεια, θυμίζει ότι ο Παναθηναϊκός και στα θεσμικά όργανα ψηφίζει κατά του συστήματος σε αντίθεση με άλλες ομάδες που φωνάζουν και όταν έρχεται η ώρα της ψήφου κάνουν τούμπα, ενώ σχολιάζει και την λύσσα που δείχνουν ότι έχουν κάποια... παπαγαλάκια κατά του Φύσσα μετά  την καταγγελία που έκανε.
Φαίνεται, ότι έχει χαθεί η μπάλα, όσον αφορά τις προθέσεις του Παναθηναϊκού απέναντι στον Σταύρο Κοντονή και λέγονται πράγματα, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Για παράδειγμα λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού την προηγούμενη εβδομάδα, που έλεγε επί της ουσίας ότι « είναι άδικο εγώ που δεν έχω κάνει τίποτα και είμαι το θύμα να έχω την ίδια αντιμετώπιση με τον θύτη και να μένω και εγώ εκτός Ευρώπης» αμέσως βγήκαν σενάρια  κυρίως από την Θεσσαλονίκη που φυσικά είναι σενάρια …επιστημονικής φαντασίας.  Ο Παναθηναϊκός στην ανακοίνωσή του , επί της ουσίας κατηγόρησε τον Κοντονή, ότι πάει να τιμωρηθεί για κάτι, που δεν έκανε και να τιμωρηθεί το ίδιο με αυτούς που έχουν την ευθύνη για την σαπίλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την απαξίωσή του.
Ας δούμε πως μεταφράστηκε αυτό.
Πριν προλάβει να αναρτηθεί η ανακοίνωση, κάποιοι κυρίως από την Θεσσαλονίκη έβγαλαν ένα συμπέρασμα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. «Ο Παναθηναϊκός άλλαξε στάση, για να έχει την εύνοια του συστήματος και να πάρει την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα» είπαν. Και τσουπ έρχεται η διαιτησία του Κύζα την άλλη μέρα στην Κομοτηνή και όσοι το είπαν  αυτό εκτέθηκαν πριν περάσουν 24 ώρες, αλλά συνεχίζουν και το λένε. Ότι δηλαδή ο Παναθηναϊκός άλλαξε στάση και είναι κατά του Κοντονή(που ούτε αυτό ισχύει αφού είναι με τον Κοντονή για την προσπάθεια να ξηλώσει την βρωμιά από το ποδόσφαιρο, αλλά δεν συμφωνεί με τον τρόπο που πάει να το κάνει όσον αφορά τον αποκλεισμό των "πρασίνων" από την Ευρώπη), για να ευνοηθεί από την διαιτησία και να βγει δεύτερος.
Και τα λένε αυτά για τον Παναθηναϊκό , την μοναδική ομάδα, που έχει ξεκινήσει  τα τελευταία χρόνια λυσσαλέο πόλεμο κατά του συστήματος και αυτό το έχει πληρώσει, αφού στην διάρκεια της χρονιάς τον έχουν... ξεπατώσει οι διαιτητές. Και αυτό ο Παναθηναϊκός δεν το έχει κάνει μόνο στα λόγια, αλλά το κάνει και στην πράξη. Ενώ κάποιοι φωνάζουν, αλλά όταν έρχεται η ώρα να ψηφίσουν κάνουν... τούμπα. Πχ στις εκλογές για τον νέο πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα ο Παναθηναϊκός ψήφισε κατά του Μποροβήλου, ενώ ο ΠΑΟΚ-που φωνάζει για το σύστημα- όταν ήρθε η ώρα να ψηφίσει δήλωσε απλά παρών. Δηλαδή ούτε ναι, αλλά ούτε και όχι. Με λίγα λόγια ο ΠΑΟΚ δεν καταψήφισε τον Μποροβήλο, ενώ κατά τα άλλα είναι κατά του... συστήματος. Αυτό πως λέγεται για να καταλάβω….
ΥΓ: Τα παπαγαλάκια έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Τάκη Φύσσα επειδή  κατήγγειλε κάτι, που τους ενοχλεί. Είναι τα γνωστά παπαγαλάκια, που χρόνια τώρα φοράνε τον μανδύα του αντικειμενικού, αλλά τα βλέπουν και τα λένε όλα κατακόκκινα... Αυτά τα ίδια... παπαγαλάκια είχαν στο στόχαστρο τον Φύσσα από τότε, που ήταν στην Εθνική επειδή προερχόταν από τον Παναθηναϊκό και δεν τους... σήκωνε το τηλέφωνο για να πάρει γραμμή... και τσίριζαν. Ευτυχώς ο περισσότερος  κόσμος  έχει πάρει χαμπάρι τον ρόλο που παίζουν...
*Πηγή: gazzetta.gr*