Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Βρήκε τον… μάστορά της η «Μπάρτσα»!

Ήταν η τρίτη καλύτερη επίθεση της Ευρωλίγκας… Μέχρι να βρει μπροστά της τον Ολυμπιακό. Το sport-fm.gr δείχνει μα αριθμούς πώς η άμυνα των «ερυθρόλευκων» έχει βάλει σε μπελάδες την Μπαρτσελόνα.

Βρήκε τον… μάστορά της η «Μπάρτσα»
Η άμυνα του Ολυμπιακού είναι το «κλειδί» με το οποίο είναι έτοιμος να ανοίξει την πόρτα για το Final Four της Μαδρίτης. Η Μπαρτσελόνα έχει βρει το μάστορά της από τους «ερυθρόλευκους» και οι αριθμοί στη σειρά, σε σύγκριση με τα κατορθώματα των «μπλαουγκράνα» μέχρι τα play offs, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Η Μπαρτσελόνα έφτασε στα play offs ως η τρίτη καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης, με 83,8 πόντους ανά αγώνα και εξαιρετικά ποσοστά, 52% στα δίποντα και 35,5% στα τρίποντα, με 17,7 ασίστ κατά μέσο όρο.

Όλα αυτά μέχρι να την… περιλάβει ο Ολυμπιακός, που είναι υπεύθυνος για τις τρεις από τις πέντε χαμηλότερες επιθετικές επιδόσεις της «Μπάρτσα» στη φετινή διοργάνωση: το… αρνητικό ρεκόρ των 63 πόντων στον δεύτερο αγώνα και την τέταρτη και πέμπτη μικρότερη επίδοση αντίστοιχα.

Η άμυνα των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει ρίξει τα ποσοστά των Καταλανών σε 43% στα δίποντα και 34% στα τρίποντα. Μάλιστα το 40,4% και στα δύο πρώτα ματς της σειράς είναι οι δύο χαμηλότερες επιδόσεις της Μπαρτσελόνα στα δίποντα.

Αντίστοιχα, οι Πειραιώτες έχουν περιορίσει πολύ τη δημιουργία των αντιπάλων τους που από 19 ασίστ ανά αγώνα έχουν πέσει στις 14 με τις 7 που έδωσαν στον δεύτερο αγώνα των play offs να αποτελεί τη χαμηλότερη επίδοσή τους τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια στη διοργάνωση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: