Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Νάθαν: Ο νέος Όσκαρ ή ένας ακόμη δανεικός; (pics/vids)

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τον 19χρονο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, ο οποίος από το καλοκαίρι θα γίνει (;) κάτοικος Λονδίνου για λογαριασμό της Τσέλσι.
4,5 εκατομμύρια λίρες είναι το ποσό που θα βγάλει από τα ταμεία της η Τσέλσι, προκειμένου να κερδίσει στο νήμα τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Λίβερπουλ και την Άρσεναλ, κάνοντας δικό της το next big thing (για πόσους το έχουν πει αυτό;) του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Ο άσος της Ατλέτικο Παραναένσε έχει στην πατρίδα του το παρατσούκλι «νέος Νεϊμάρ», όμως στο Ζοσέ Μουρίνιο αρκεί να αποδειχθεί «νέος Όσκαρ». Άλλωστε ο Νάθαν αγωνίζεται στην ίδια θέση με αυτή του άσου της Τσέλσι. Είναι ένα σύγχρονο δεκάρι, που κινείται με άνεση σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής.
Το μεγάλο «μπαμ» το έκανε το 2013 στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-17. Ο Νάθαν ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος της σελεσάο στα γήπεδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε και στα πέντε παιχνίδια της εθνικής του ομάδας στην πορεία μέχρι τα προημιτελικά (αποκλείστηκε στα πέναλτι από το Μεξικό), πετυχαίνοντας συνολικά πέντε τέρματα. Μάλιστα, συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα της διοργάνωσης.



Οι εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-17 του έδωσαν το εισιτήριο για την πρώτη ομάδα της Ατλέτικο Παραναένσε, ενώ ανέβηκε κλιμάκιο και στις εθνικές ομάδες. Από την U-17, πλέον αγωνίζεται στην U-20, με την οποία συμμετείχε τον περασμένο Ιανουάριο στο Νοτιοαμερικάνικο Πρωτάθλημα Νέων της Ουρουγουάης. Μάλιστα, πέτυχε ένα γκολ κόντρα στο Περού.



Η Ατλέτικο Παραναένσε βλέποντας τη ραγδαία αγωνιστική εξέλιξη του Νάθαν προσπάθησε να «δέσει» τον Βραζιλιάνο, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να έρθουν σε αντιπαράθεση. Η ομάδα ήθελε να ενεργοποιήσει μια ρήτρα, που υπήρχε στο συμβόλαιό του, προκειμένου να τον κρατήσει για δύο ακόμη χρόνια. Αντίθετα, ο πατέρας – που είναι και μάνατζερ του Νάθαν – του παίκτη είχε προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες και προσέφερε στην ομάδα το ποσό των δύο εκατομμυρίων λιρών, ώστε να μείνει ελεύθερος ο Βραζιλιάνος. Οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, όμως τελικά οι 4,5 εκατομμύρια λίρες της Τσέλσι έδωσαν τη λύση.
Για ένα 19χρονο παιδί (γεννημένος στις 13 Μαρτίου 1996) η μετάβαση από τη Βραζιλία στην Ευρώπη, ειδικά σε ένα κλαμπ όπως η Τσέλσι, αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, που έχει αγωνιστεί μόλις σε 11 παιχνίδια με την Ατλέτικο Παραναένσε, χωρίς να ολοκληρώσει 90λεπτο σε κανένα από αυτά. Η... προϊστορία της Τσέλσι σε αυτές τις περιπτώσεις (και η λογική, εδώ που τα λέμε) δείχνει δανεισμό για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό την επόμενη σεζόν. Άλλωστε, μόνο για φέτος οι «μπλε» μετρούν 26 δανεισμούς ποδοσφαιριστών.
Ο Νάθαν μπορεί να πηγαίνει στο Στάμφορντ Μπριτζ με στόχο να γίνει ο νέος Όσκαρ, όμως θα χρειαστεί προσπάθεια από μέρους του για να αποδείξει στον Ζοσέ Μουρίνιο πως αξίζει να βρίσκεται στην πρώτη ομάδα. Και αρχικά θα χρειαστεί να το δείξει στην ομάδα που – τουλάχιστον για του χρόνου – θα αγωνιστεί ως δανεικός. Ο ίδιος, πάντως, κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων, έδειξε πως απολαμβάνει τη ζωή στο Λονδίνο, ενώ παρακολούθησε και το ντέρμπι της νέας του ομάδας κόντρα στην Άρσεναλ. Αισθάνεται άνετα, που από το καλοκαίρι θα ανήκει σε μια ομάδα με τέσσερις συμπατριώτες του (Γουίλιαν, Ραμίρες, Όσκαρ, Φελίπε Λουίς), όμως κολλητός του είναι άλλος. Ο Φιλίπε Κουτίνιο της Λίβερπουλ.
Κουτίνιο (αριστερά) - Νάθαν (δεξιά)
Ο Νάθαν ποζάρει στο Λονδίνο
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: