Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

«Είναι βαριά η φανέλα του Παναθηναϊκού»

Σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να ισοφαρίσει τη σειρά με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας εμφανίστηκε ο παλαίμαχος φόργουορντ του «τριφυλλιού», Χρήστος Μυριούνης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Μυριούνης: «Είναι βαριά η φανέλα του Παναθηναϊκού»
Αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να τα καταφέρει και απόψε κόντρα στην ισχυρή ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ισοφαρίζοντας σε 2-2 την σειρά των πλέι οφ έδειξε ο Χρήστος Μυριούνης.

«Φαβορί ήταν η ΤΣΣΚΑ, φάνηκε η διαφορά στους δύο πρώτους αγώνες, αλλά μέσα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός μεταμορφώνεται προς το καλύτερο. Είναι βαριά η φανέλα του. Πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση και στα 40 λεπτά. Αλλιώς θα το πληρώσει. Πρέπει να γίνει και πιο σκληρός, να παίξει μπασκετικό… ξύλο για να χτυπήσει την ΤΣΣΚΑ», τόνισε σε συνέντευξή του στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά, όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Μάνο Ζερβάκη, Βαγγέλη Νερατζιά:

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να επαναλάβει την προχθεσινή εμφάνιση: «Γιατί όχι; Έδειξε προχτές ότι μπορεί. Φαβορί ήταν η ΤΣΣΚΑ, φάνηκε η διαφορά στους δύο πρώτους αγώνες, αλλά μέσα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός μεταμορφώνεται προς το καλύτερο. Είναι βαριά η φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο κόσμος θα είναι έκτος… έβδομος παίκτης. Μπορεί να κάνει το 2-2».

Για τις μεταπτώσεις στην απόδοση της ομάδας: «Μην ξεχνάμε ότι είναι μια νέα αρχή φέτος. Νέος προπονητής, ομάδα, πρότζεκτ με νεαρούς παίκτες που θέλει υπομονή. Κάτι που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Θέλουμε επιτυχίες αμέσως. Είναι αναμενόμενο να είναι μπερδεμένος ο Παναθηναϊκός. Βέβαια αδίκησε τον εαυτό του στα δύο πρώτα παιχνίδια. Την παρασεβάστηκε την ΤΣΣΚΑ».

Για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς: «Μου αρέσει ο Ιβάνοβιτς, τον παρακολουθώ χρόνια, δουλεύει με νέα παιδιά. Στα τελευταία παιχνίδια φαίνεται κι αυτός μπερδεμένος όμως. Βγάζει άγχος. Κάτι που φάνηκε. Ευελπιστώ πάντως ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να ισοφαρίσει τη σειρά».

Για τα σημεία που ενδεχομένως θα κρίνουν τον αγώνα: «Η ΤΣΣΚΑ έχει τεράστιο μπάτζετ και παίκτες που μπορούν από εκεί που η ομάδα… σέρνεται για τρία δεκάλεπτα να κάνει διαστημικά πράγματα στο τέλος. Ο Σλότερ επίσης είναι παίκτης βαρόμετρο για τον Παναθηναϊκό και σήμερα θα τον ενισχύσει. Πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση και στα 40 λεπτά. Αλλιώς θα το πληρώσει. Πρέπει να γίνει και πιο σκληρός, να παίξει μπασκετικό… ξύλο για να χτυπήσει την ΤΣΣΚΑ. Δεν μπορείς να επαναπαυτείς ότι θα μπουν πάλι τα τρίποντα. Αν εκνευρίσει τον Τεόντοσιτς και τον βγάλει εκτός παιχνιδιού μπορεί να τα κάνει όλα μαντάρα».

Για τη δύναμη του ΟΑΚΑ: «Αν όχι η καλύτερη έδρα, είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Και σήμερα ο κόσμος θα βοηθήσει με το παραπάνω».

Για την δουλειά των Ιτούδη και Σφαιρόπουλου: «Έχει θητεύσει δίπλα στον κορυφαίο προπονητή στην Ευρώπη, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Έχει βάσεις, αρχές, τον μιμείται. Και πέρυσι έκανε εξαιρετική δουλειά (σ.σ.: στη Μπάνβιτ) μόλις στην πρώτη του σεζόν. Έχει όλα τα εχέγγυα να κάνει την διαφορά. Όπως πιστεύω και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο του Ολυμπιακού. Είναι οι δύο Έλληνες προπονητές που πιστεύω».

Για την προσπάθεια του Ολυμπιακού να προκριθεί στο Final-4: «Δεν είναι φόβητρο η Μπαρτσελόνα. Είναι στο χέρι του Ολυμπιακού η πρόκριση, έχει βραχυκυκλώσει την Μπαρτσελόνα, έχει εξαφανίσει τον Ναβάρο. Θα είναι αδικία να μην περάσει. Είναι καλύτερη ομάδα ο Ολυμπιακός. Έχει κάνει τρομερή δουλειά ο Σφαιρόπουλος. Εύχομαι να καταφέρει να κάνει το 3-1 και να έχουμε τουλάχιστον μία ελληνική ομάδα στο Final-4».

Για την εξέλιξη των πλέι οφ: «Μακάρι να πάνε και οι δύο ελληνικές ομάδες. Για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας έχει το προβάδισμα η Φενερμπαχτσέ του Ομπράντοβιτς. Φυσικά και δεν κρίνεται τώρα ο Ομπράντοβιτς. Κατέστησε τον Παναθηναϊκό κορυφαία ομάδα της Ευρώπης και τώρα κάνει εξαιρετική δουλειά και στην Τουρκία».

Για τα προσωπικά του σχέδια και την ενασχόλησή του με την προπονητική: «Ήμουν σε ομάδα Γ’ Εθνικής, προσπαθώ κι εγώ τον τελευταίο χρόνο να επανέλθω. Λατρεύω το μπάσκετ, συζητώ ενόψει της νέας σεζόν και πιστεύω ότι θα γίνει κάτι καλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: