Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Αθωώθηκαν Μαρινάκης, Θεοδωρίδης και Χελάκης!!

Αθώοι κρίθηκαν οι Μαρινάκης, Θεοδωρίδης και Χελάκης, που δικάστηκαν για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από μήνυση του Κούγια. 
Στην αθώωση των Βαγγέλη Μαρινάκη, Σάββα Θεοδωρίδη και Γιώργου Χελάκη προχώρησε το δικαστήριο που εκδίκασε την μήνυση που είχε καταθέσει το 2012 ο Αλέξης Κούγιας κατά των τριών για συκοφαντική δυσφήμιση.
Τότε, λίγο μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Παναχαϊκή για το Κύπελλο, ο ισχυρός άνδρας των Πατρινών είχε «αποκαλύψει» επαφή του με τον Τζιμπούρ, ο οποίος - σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κούγια - του εκμυστηρεύτηκε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την χώρα μας.
Αυτό είχε προκαλέσει την αντίδραση του Ολυμπιακού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «SportDay», κύκλοι των «ερυθρόλευκων» χαρακτήρισαν του Αλέξη Κούγια  «εθνικό καραγκιόζη» που έχει «φαντασιώσεις», γεγονός που προκάλεσε την εν λόγω μήνυση.
Στην δίκη της Τρίτης, ο κ. Κούγιας ουσιαστικά απέσυρε την μήνυση προς τους κ. Μαρινάκη και κ. Θεοδωρίδη, αφού όπως τόνισε στην αγόρευσή του, το δημοσίευμα ήταν ψευδές και οι δύο παράγοντες δεν φέρουν ευθύνη. Αντίθετα, κατακεραύνωσε τον κ. Χελάκη, τον οποίο και χαρακτήρισε υπεύθυνο για το όλο θέμα.
Από την δική του πλευρά, ο κ. Χελάκης υποστήριξε πως το δημοσίευμα τόσα χρόνια δεν διαψεύσθηκε από την πλευρά του Ολυμπιακού και ότι αυτό αποτελεί απόδειξη πως έχει βάση, ενώ τόνισε πως το θέμα δεν γράφτηκε στην δική του στήλη, αλλά στο κομμάτι του «ερυθρόλευκου» ρεπορτάζ με την υπογραφή των αρμόδιων ρεπόρτερ.
Έτσι, το δικαστήριο αποφάσισε να αθωώσει και τους τρεις εμπλεκόμενους, με το σκεπτικό ότι το δημοσίευμα αποδείχθηκε ψευδές, ενώ η μήνυση αφορούσε την θέση του Ολυμπιακού η οποία αποτελούσε συκοφαντική δυσφήμιση. Από την στιγμή, λοιπόν, που τέτοια αντίδραση δεν υπήρξε, οι κατηγορούμενοι κρίνονται αθώοι, μιας και η αιτία της έγκλησης δεν υφίσταται.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: