Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ο Αζάρ της έδωσε τον τίτλο!!

Ψάχνοντας τον καλύτερο παίκτη στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, δεν θα βρούμε αρκετούς να βάλουμε στη λίστα ώστε να κάνουμε την τελική διαλογή. Ο Εντεν Αζάρ είναι αυτός που πιστεύω κερδίζει τη μάχη και μάλιστα όχι οριακά. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Ο Βέλγος άσος της Τσέλσι ήταν αυτός που φέτος έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο. Μπορεί ο Πορτογάλος τεχνικός να πήρε μια τεράστια ανάσα από τη συνεργασία του Σεσκ Φάμπρεγας με τον Ντιέγκο Κόστα μέχρι τα Χριστούγεννα όμως όταν οι δυο τους άρχισαν να μένουν από «δυνάμεις», εκεί ανέλαβε δράση ο Αζάρ. Για να μην τον αδικώ μάλιστα, ο Βέλγος δεν βγήκε μπροστά για την Τσέλσι από τα Χριστούγεννα και μετά αλλά ήταν από το ξεκίνημα της σεζόν σταθερός και «παρών» στις δύσκολες στιγμές. Απλά στο δεύτερο μισό, φάνηκε ακόμη περισσότερο ο ηγετικός ρόλος του στο δημιουργικό αλλά και εκτελεστικό κομμάτι της ομάδας  του.
Εκτός από τον Αζάρ, θα μπορούσε να μπει στην ίδια κατηγορία ο Ντε Χέα. Σίγουρα ο Ισπανός αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα γρανάζια στη μηχανή που προσπάθησε να επαναλειτουργήσει ο Λουίς Φαν Χάαλ όμως περισσότερο θα έπαιρνε τον τίτλο του ποδοσφαιριστή που βελτίωσε περισσότερο από κάθε άλλον τις προσωπικές του επιδόσεις.
Από κοντά φυσικά και ο Χάρι Κέιν. Ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Τότεναμ μετά τους Μπέιλ, Σέριγχαμ και Κλίνσμαν που σημειώνει 20 γκολ σε μια σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ, δεν θα μπορούσε να μην μπει στις σκέψεις για τον καλύτερο παίκτη της χρονιάς. Όταν όμως τεθεί το ερώτημα αν ήταν το ίδιος καθοριστικός στα παιχνίδια της Τότεναμ όσο ο Αζάρ στη λειτουργία της  Τσέλσι, μένει και αυτός πίσω από τον Βέλγο.
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: