Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Μαρκόπουλος: «Να μην παρασυρθούμε»

Μαρκόπουλος: «Να μην παρασυρθούμε»
Συγκεντρωμένοι και τα 40 λεπτά οφείλουν να είναι οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι κόντρα στον Άρη (14/3, 19:00), όπως δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Ωστόσο, ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» τόνισε πως οι «κίτρινοι» έχουν το πλεονέκτημα λόγω έδρας, ενώ είναι μία ομάδα που αρέσκεται στον παίζει γρήγορα και έχει καλούς σουτέρ.


Αναλυτικά όσα είπε Σούλης Μαρκόπουλος:

«Είναι ένα παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, στο οποίο ο Άρης έχει το πλεονέκτημα της έδρας και διαθέτει μία ομάδα με παίκτες έμπειρους, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει βρει ρυθμό και παίζει καλό μπάσκετ. Εμείς από την πλευρά μας παιχνίδι με παιχνίδι θέλουμε να φαινόμαστε όσο πιο βελτιωμένοι γίνεται κι ελπίζουμε ότι όλη η δουλειά που κάνουμε θα φανεί στο γήπεδο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά του αγώνα και προσηλωμένοι σε αυτό που συμβαίνει στο παρκέ, χωρίς να αφήσουμε το μυαλό μας και την σκέψη μας να παρασυρθεί. Ο Άρης είναι μία ομάδα που προσπαθεί να παίξει γρήγορα, έχει καλούς σουτέρ, αλλά και γενικά μία ισορροπία σαν ομάδα. Έχουμε κάνει την προετοιμασία μας για όλα αυτά, θέλουμε να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι, όπως είχε συμβεί και στον πρώτο γύρο κι ελπίζουμε ότι θα είμαστε εμείς που θα πάρουμε τη νίκη».

Από την πλευρά του, ο Δήμος Ντικούδης είπε: «Δεν υπάρχει κάποια ειδική προετοιμασία για το συγκεκριμένο παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι είναι παιχνίδι με ιδιαιτερότητες και σαν ντέρμπι, είναι πάντα ένας αγώνας πρόκληση. Εμείς δουλέψαμε όλη την εβδομάδα που μεσολάβησε, έχοντας στο μυαλό ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε ποια θα είναι η ατμόσφαιρα. Ακόμη κι αυτοί που είναι νέοι στην ομάδα και δεν ξέρουν, θα το μάθουν πολύ γρήγορα και με αυτά που τους έχουμε πει ήδη, αλλά και με το που θα μπουν στο γήπεδο. Νομίζω ότι πάντα οι αθλητές προτιμούν να παίζουν σε ένα γεμάτο γήπεδο με κόσμια βέβαια ατμόσφαιρα, παρά σε ένα άδειο γήπεδο. Και φυσικά ένα ντέρμπι πάντα σε έλκει περισσότερο. Όχι μόνο σε αυτό το παιχνίδι, αλλά και στα τρία που απομένουν, ουσιαστικά θα έχουμε την τελευταία μας ευκαιρία, αλλά νομίζω ότι ήδη παίζουμε καλύτερα. Παίξαμε ομαδικά και κάποια παιδιά έκαναν και βήματα μπροστά. Το δείξαμε για αρκετή ώρα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και στο ματς με τον Κολοσσό Ρόδου. Θα έχει βέβαια σημασία πως θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι και πως θα είμαστε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν μας φοβίζει καμία από τις ομάδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση και απλά μένει να το δείξουμε. Δεν ξέρουμε πως θα πάει το παιχνίδι, μπορεί να είναι κλειστό το σκορ, μπορεί να φύγει ψηλά. Αυτά τα ντέρμπι είναι παιχνίδια με ιδιαιτερότητες, δεν πρέπει να επηρεαστούμε, αλλά να βγάλουμε στο γήπεδο την πίστη που έχουμε για τη νίκη».

Τα… ψυχολογικά του Τόρες!!

Τα… ψυχολογικά του Τόρες!
Σε πρόβλημα ψυχολογίας απέδωσε την «αφλογιστία» του Φερνάντο Τόρες ο υπηρεσιακός τεχνικός της Τσέλσι, Ρομπέρτο Ντι Ματέο, μιλώντας στη αγγλική εφημερίδα «Sun».

Ο Ισπανός επιθετικός δεν έχει καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα από τον περασμένο Οκτώβριο και με μόλις πέντε γκολ στο ενεργητικό του φορώντας τη φανέλα της Τσέλσι, δεν δείχνει να περνά και την… καλύτερη περίοδο της καριέρα του!

«Ο Φερνάντο αντιμετωπίζει ψυχολογικό πρόβλημα και μόνο αυτός μπορεί να δώσει ένα τέλος. Πάντως εγώ είμαι δίπλα του και θα τον βοηθήσω οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί. Δεν χρειάζεται να σκέφτεται πόσο κόστισε στην ομάδα. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι του και να μην έχει στο μυαλό του το γκολ» ανέφερε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός.

«Οφείλει να αποκτήσει και πάλι την αυτοπεποίθηση που του λείπει το τελευταίο διάστημα. Παραμένει ένας εξαιρετικός επιθετικός και είμαι σίγουρος πως δεν έχει ξεχάσει τον τρόπο να σκοράρει» κατέληξε ο προπονητής της Τσέλσι.


πηγή: sport-fm.gr

«Δεν γίνεται αλλιώς»

Στην επιτακτική ανάγκη του ΠΑΟΚ να συνεχίσει να επενδύει και να βασιστεί στις ακαδημίες του, αναφέρθηκε ο Γιώργος Κωστίκος.
«Δεν γίνεται αλλιώς»
Οι δηλώσεις του Γιώργου Κωστίκου στον Libero:
Για την παρουσία του Αθανασιάδη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και την βελτίωση που έχει παρουσιάσει: «Ήταν πάρα πολύ καλό το γκολ που έβαλε ο Αθανασιάδης, που μας έχει δείξει ότι έχει στα στοιχεία ενός μεγάλου φορ. Έχει πάρα πολύ καλά τελειώματα και καθαρή σκέψη ενώ τελευταία βλέπουμε ότι έχει βελτιώσει πολύ το παιχνίδι του και έξω από την περιοχή».
Για τα σενάρια περί επιστροφής του: «Παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ και βλέπω την ομάδα και από κοντά όποτε μπορώ. Μας είδαν με τον Ζήση Βρύζα και ακούστηκαν διάφορα αλλά δεν ισχύουν. Με τον Βρύζα μιλάμε εδώ και χρόνια, βρισκόμαστε για καφέ και τα λέμε, ανταλλάζουμε απόψεις. Δεν τέθηκε όμως θέμα επιστροφής μου. Εγώ πάντα ήμουν και θα είμαι κοντά στον ΠΑΟΚ. Με ενδιαφέρει ο ΠΑΟΚ σαν ΠΑΟΚ, σαν τρόπος ζωής, όχι σαν θέση και δεν στέκομαι στα αποτελέσματα της ομάδας, βλέπω πιο γενικά τα πράγματα».
Για την επένδυση στις ακαδημίες: «Ο ΠΑΟΚ έχει σπείρει εδώ και μερικά χρόνια στα τμήματα υποδομής και πιστεύω ότι πλησιάζει ο καιρός για να δρέψει τους καρπούς. Ήδη ο Σταφυλίδης είναι από τα παιδιά στα οποία έγινε επένδυση τα τελευταία 5 χρόνια και παίζει ενώ ακολουθούν και άλλα παιδιά από πίσω. Θα πρέπει όμως να γίνει πολύ σωστή διαχείριση και από την ομάδα και από τον προπονητή, ο σύλλογος γενικά θα πρέπει να έχει αυτή την φιλοσοφία για να μπορέσουν να ενταχθούν και αποδώσουν σωστά οι νεαροί παίκτες. Βέβαια τώρα πλέον, λόγω της εποχής, είναι θέμα επιβίωσης της ομάδας να μπουν και να παίξουν στον ΠΑΟΚ, δεν γίνεται αλλιώς».
Για την ανάδειξη του Μπαλάφα: «Τον έφερα από την Άρτα με 15 χιλιάδες μόνο, τον είχα παίκτη στην Εθνική και έπαιζε αμυντικό χαφ. Είναι ένας παίκτης με πείσμα και θέληση και δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι προπονητές που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ, τον προτιμούσαν για να έχουν μια λύση στην ομάδα. Έχει κάνει και πολύ καλές σεζόν, με γκολ και είναι ακόμη αρκετά μικρός, είναι σε πολύ καλή ηλικία. Είναι παρεξηγημένος από τον κόσμο και οι λόγοι είναι πολλοί, ακόμη και ο τρόπος που τρέχει γιατί το παιδί δεν πήρε σωστές βάσεις από μικρός. Δεν είναι δικό του το φταίξιμο, πάντα προσπαθεί για την ομάδα».

"Δεν χάνει την αίγλη του"

Ο Γιάννης Καλαμπόκης μίλησε  για το προσεχές ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στο Αλεξάνδρειο και τόνισε πως, αν κι έχουν αλλάξει εποχές, το Άρης-ΠΑΟΚ θα είναι πάντα ξεχωριστό.
"Δεν χάνει την αίγλη του"
Ο Γιάννης Καλαμπόλης μίλησε απ' το Βερολίνο στο gazzetta.gr για όλα όσα έχει προλάβει να μάθει για το clasico της Θεσσαλονίκης.

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έφτασε και πάλι, αλλά πια είσαι στο Βερολίνο...
Σίγουρα θα μου λείψει. Είναι μία απ' τις πιο σημαντικές εμπειρίες στην καριέρα ενός αθλητή. Μόλις αρχίσει, θα το συνειδητοποιήσουν κι οι ίδιοι οι παίκτες.
Αν σε ρωτούσε ένας συμπαίκτης σου στην Άλμπα να του εξηγήσεις τη σημασία του, τι θα έλεγες;
Είναι μία ξεχωριστού είδους αναμέτρηση. Ανέκαθεν αποτελούσε πόλο έλξης, όσα χρόνια και να περάσουν. Όπως είναι στην Ευρώπη τα Παναθηναϊκός-ΟλυμπιακόςΠαρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας και Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης, έτσι κι αυτό, έστω κι όχι αυτού του βεληνεκούς.
-Ενδιαφέρον υπάρχει, αίγλη;
Πρόκειται για διαφορετική εποχή. Δυστυχώς η σύγκριση είναι αναπόφευκτη και βαραίνει τους τωρινούς παίκτες. Αλλά είναι κληρονομιά και τη στιγμή που ο καθένας θα πατήσει παρκέ θα καταλάβει την ευθύνη που έχει.
-Έχεις 3/3 με τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Άρη, υπήρχε διαφορετική προετοιμασία πριν απ' το τζάμπολ;
Σε αυτές τις αναμετρήσεις ο παίκτης ενεργοποιείται από μόνος του. Δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσει παρκέ και να μην είναι συγκεντρωμένος. Υπάρχει η ένταση της προετοιμασίας, η ατμόσφαιρα στο γεμάτο κλειστό, αυτά κι άλλα πολλά παρέχουν όλα τα κίνητρα που χρειάζεται κανείς.
-Ευχές έχεις δώσει στον ΠΑΟΚ, για συμβουλή τι θα έδινες;
Η συμβουλή μου θα ήταν να απολαύσουν την κάθε στιγμή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός είναι διασκέδαση. Ίσως τώρα πρέπει να το θυμάται κανείς λίγο περισσότερο.
-Τους ξένους στην Ελλάδα οι συμπαίκτες τους τους προετοιμάζουν για τα ντέρμπι; Στην Άλμπα σου είπαν τίποτα;
Όχι, όχι ακόμα (γέλια). Ευτυχώς ήδη έχω δύο συμμετοχές με την Άλμπα στο πρωτάθλημα. Στην πρώτη υπήρχαν 10.000 θεατές, στη δεύτερη 10.200 θεατές. Και δεν ήταν καν απέναντι στην πρώτη ή δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας. Είμαι εδώ λίγο καιρό, αλλά δεν χρειάζεται κανείς να ζήσει όλο το πρωτάθλημα για να καταλάβει τη διαφορά στον τρόπο που λειτουργούν όλοι.


πηγή: gazzetta.gr

Μισοτιμής τα προϊόντα στην μπουτίκ!!

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έγινε γνωστό πως αύριο Τετάρτη αναμένεται να υπάρχει ημέρα εκπτώσεων στη μπουτίκ της Τούμπας όπου ο κόσμος της ομάδας μπορεί να αγοράζει τα προϊόντα στη μισή τιμή.
Μισοτιμής τα προϊόντα στην μπουτίκ!
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι ΜΟΝΟ για την Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012, από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι, θα μπορούν να προμηθευτούν με έκπτωση 50% όλα τα αυθεντικά προϊόντα της ομάδας, από τη μπουτίκ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας (Θύρα 7).
Μπλούζες, καπέλα, είδη bebe, κασκόλ, φόρμες, πολλά αξεσουάρ και όλες οι νέες ανοιξιάτικες παραλαβές του καταστήματος, με έκπτωση 50%!
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!!!
Για πληροφορίες καλέστε στο: 2310 954053"

"Να μην έρθει στο ΟΑΚΑ ο προκλητικός Μαρινάκης"

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ προέτρεψε τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Σάββα Θεοδωρίδη να μην πάνε στο ΟΑΚΑ την Κυριακή!
"Να μην έρθει στο ΟΑΚΑ ο προκλητικός Μαρινάκης"
"Καλά θα κάνει να μην έρθει στο ΟΑΚΑ ο κ. Μαρινάκης, γιατί είναι προκλητικός. Το ίδιο πρέπει να πράξει και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος με τις δηλώσεις του φορτίζει επικίνδυνα το κλίμα", είπε το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, που είναι ο Νοτιάς;

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, που είναι ο Νοτιάς;
Στην ΑΕΚ η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει εδώ και πολύ καιρό και άκρη δεν έχει βρεθεί. Σε μία εβδομάδα από σήμερα η ΠΑΕ ΑΕΚ θα πρέπει να δείξει στην UEFA τα λεφτά και το πλάνο.

Και επειδή σε μία εβδομάδα δεν τελειώνει τίποτα, απλώς αρχίζει το θρίλερ και μέχρι το τέλος του μήνα 31 Μαρτίου να βρει η ΑΕΚ τα λεφτά πάλι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί. Αλλά ακόμη ακόμη και αν τώρα τιμωρηθεί, αν τον Ιούνιο έχει βρει τα λεφτά η ΑΕΚ μπορεί και να αλλάξει η ποινή και τελικά να παίξει Ευρώπη.

Του Μιχάλη Τσόχου

Επειδή όμως αν υπάρχει κάποιος που θέλει να δώσει λύση στο πρόβλημα, είναι μέρος αυτού και έχει τα λεφτά, λογικά θα το κάνει τώρα ή τέλος πάντων πριν το τέλος του Μαρτίου και δεν θα περιμένει τον Ιούνιο για να δει αν τότε θα μπορεί να αλλάξει την απόφασή της η ευρωπαική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της ΑΕΚ.

Ο Παππάς είναι και εδώ και εκεί για να χρησιμοποιήσω και εγώ τον χαρακτηρισμό του Γιάννη Κυφωνίδη ότι στην ΑΕΚ δεν παίζουν το γνωστό παιχνίδι «εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, που είναι ο Παππάς;», αλλά ένα δικό τους άλλο παιχνίδι το «εδώ Νοτιάς, εκεί Νοτιάς που είναι ο Νοτιάς;» απάντηση ακόμη δεν έχουν πάρει.

Και για να είμαστε ειλικρινείς θα πρέπει στην ΑΕΚ να ψάχνουν να βρουν αν υπάρχει λύση να σωθεί το πράγμα χωρίς την συμμετοχή του Νοτιά, ή τέλος πάντων χωρίς να περιμένουν από αυτόν να δώσει λύση ή να βάλει τα πολλά λεφτά. Αν το έβλεπε έτσι θα το είχε κάνει ως τώρα. Από τη στιγμή που (προφανώς κακώς) δεν το έχει κάνει πρέπει να πάνε παρακάτω. Διότι θα έρθει η 21η Μαρτίου, μέρα κατά την οποία οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ θα πάνε στην UEFA και το επιχείρημα «ψάχνουμε τον Νοτιά, αλλά δεν τον βρίσκουμε» δεν θα είναι καθόλου χρήσιμο.

Θα αναρωτηθείτε βεβαίως, αν έχω κάποια λύση στο πρόβλημα. Όχι δεν έχω, αλλά εκείνο που ξέρω είναι ότι ο Παππάς θα πρέπει να πάψει να λέει «τι να κάνω παιδιά εγώ ο Νοτιάς δεν υπάρχει πουθενά» και να αρχίσει να ψάχνει να βρει τι θα γίνει χωρίς τον Νοτιά. Ας πάει να δει τον Μελισσανίδη χωρίς τον Νοτιά και ας του προτείνει κάτι. Ας βρει έναν δύο ακόμη που είναι διαθέσιμοι να βάλουν κάτι και ας πάνε όλοι μαζί στον Μελισσανίδη.

Ας κάνουν τέλος πάντων κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουν εδώ και περισσότερο από ένα μήνα. Να περιμένουν τον Νοτιά μάλλον δεν έχει νόημα, αν ήταν να εμφανιστεί με πολλά λεφτά στην τσέπη θα το είχε κάνει ήδη, οπότε ή θα συνεχίσει να κρύβεται ή και να εμφανιστεί κάποια στιγμή θα το κάνει για να δώσει τίποτα ψίχουλα ή τέλος πάντων χρήματα που δεν θα δίνουν τη λύση. Διότι αν σκόπευε να δώσει λύση, δηλαδή να βάλει τόσα πολλά χρήματα θα το είχε κάνει ήδη.

Επαναλαμβάνω αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγει από το κάδρο ο Νοτιάς ή δεν πρέπει να του ασκηθεί πολύ έντονη κριτική. Λέω όμως ότι όσο και μέσα στο κάδρο να είναι, όσο κριτική και να του ασκείται λεφτά δεν βάζει, άρα λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα της ΑΕΚ δεν βρίσκεται. Καιρός λοιπόν αν όντως ενδιαφέρονται κάποιοι να σωθεί η ΠΑΕ, να πάνε στο plan B το οποίο προφανώς και δεν έχει Νοτιά μέσα. Διαφορετικά η ΑΕΚ θα μείνει εκτός Ευρώπης, κάτι που σημαίνει ότι ούτε τρελός δεν θα βάζει λεφτά τότε και συνεπώς πάπαλα ΑΕΚ και αυτοί θα παίζουν ακόμη το παιχνίδι «εδώ Νοτιάς, εκεί Νοτιάς, που είναι ο Νοτιάς;».


πηγή: sport-fm.gr

«Υπάρχει αλλαγή νοοτροπίας»

«Υπάρχει αλλαγή νοοτροπίας»
«Υπάρχει διαφορά στη νοοτροπίας της ομάδας. Μια αρκετά έντονη αποφασιστικότητα»… Ο Βασίλης Τοροσίδης μίλησε στην ιστοσελίδα της UEFA για το μυστικό της επιτυχίας του Ολυμπιακού στα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα στο Europa League. Ο διεθνής αμυντικός των ερυθρολεύκων απέδωσε τις αμυντικές επιδόσεις της ομάδας στην ομαδική προσπάθεια και ξεκαθάρισε ότι στο μυαλό του αλλά και των συμπαικτών πρώτος στόχος παραμένει η κατάκτηση του νταμπλ.

«Υπάρχει διαφορά στη νοοτροπία της ομάδας, μία... αρκετά έντονη αποφασιστικότητα. Πραγματικά τα δίνουμε όλα σε κάθε παιχνίδι, είτε εάν αντιμετωπίζουμε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες είτε όταν παίζουμε απέναντι σε θεωρητικά πιο αδύναμες, και εντός και εκτός έδρας. Ελπίζω να μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτή την νοοτροπία στο μυαλό μας, γιατί τα αποτελέσματα που παίρνουμε, αυξάνουν βελτιώνουν το πρεστίζ της ομάδας», τόνισε ο αρχηγός του Ολυμπιακού για απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα επιτυχημένα αποτελέσματα της ομάδας στη διοργάνωση.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αμυντικές επιδόσεις της ομάδας:

«Για να κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε τόσα παιχνίδια στη σειρά μία ομάδα χρειάζεται -πάνω από όλα- να έχει και την τύχη με το μέρος της. Επίσης είναι προϊόν σκληρής και ομαδικής δουλειάς και όχι μόνο των παικτών που παίζουν στην άμυνα. Όποιος και να παίζει μπροστά, είτε στο κέντρο είτε στην επίθεση έχει βοηθήσει στο να πετύχουμε αυτό το απίστευτο στατιστικό».

Πλέον, στην ομάδα όλοι σκέφτονται το παιχνίδι με τη Μέταλιστ και ο Βασίλης Τοροσίδης επεσήμανε ότι το ματς της Πέμπτης θα είναι πιο δύσκολο από αυτό στο Χάρκοβο.

«Είναι τεχνική ομάδα και έχει γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι της. Ο προπονητής μας, μας είπε μετά το ματς στην Ουκρανία πως το δεύτερο παιχνίδι θα είναι ακόμη πιο δύσκολο για εμάς. Συμφωνώ απόλυτα μαζί του, γιατί ο καλός αγωνιστικός χώρος του «Γ. Καραϊσκάκης» ευνοεί γρήγορες ομάδες όπως είναι η Μέταλιστ»,

Τέλος ανέφερε πως στόχοι της ομάδας είναι η κατάκτηση του νταμπλ και ξεκαθάρισε ότι απλώς στο Europa League προσεγγίζουν κάθε παιχνίδι τη φορά…

«Ο ρεαλιστικός μας στόχος για την σεζόν είναι το νταμπλ στην Ελλάδα. Όσο για το Europa League δε θέλω να θέσω κάποιο στόχο. Προσεγγίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρώτα από όλα θα πρέπει να προκριθούμε την Πέμπτη. Αν το καταφέρουμε, θα είναι κάτι θαυμάσιο.

Το να είσαι μία από τις οκτώ καλύτερες ομάδες του Europa League δεν είναι κάτι που πρέπει να το υποτιμήσουμε. Από εκεί και πέρα, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε πώς η τύχη θα είναι με το πλευρό μας», κατέληξε.

Το… βομβάρδισε!!

Το… βομβάρδισε!
Η εκπληκτική μέρα που βρέθηκε ο Πανιώνιος (19/38) και συγκεκριμένα ο Τζον Ντίμπλερ (7/12) έξω από τα 6.75, του έδωσαν τη νίκη με 77-60 επί του μαχητικού Περιστερίου στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 23ης αγωνιστικής της Α1.

Οι «κυανέρυθροι» επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά από δύο συνεχόμενες ήττες και ένα ρεπό που είχαν την περασμένη αγωνιστική και ανέβηκαν προσωρινά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα των δυτικών προαστίων υπέστη την έκτη συνεχή ήττα της και έμεινε τρίτη από το τέλος.

Ο Τζον Ντίμπλερ, όπως προαναφέρθηκε, ήταν ασταμάτητος έχοντας 21 πόντους με 7/12 τρίποντα, αλλά κορυφαίος για τους Νεοσμυρνιώτες ήταν ο Μάριος Μπατής με 17 πόντους, 5/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα και 6 κερδισμένα φάουλ.

Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Χάρης Γιαννόπουλος με 22 πόντους με 6/11 δίποντα και 10/10 βολές και 4 ριμπάουντ.

Το ματς

Το Περιστέρι προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστικό και το κατάφερε μέχρι το 13-11 με δίποντο από τον Γιαννόπουλο. Οι «κυανέρυθροι», όμως, με δύο τρίποντα από Νατζφεϊ, Ντίμπλερ και ένα κάρφωμα του Καββαδά διαμόρφωσαν σερί 8-0 και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο, προηγούμενοι για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (+10, 21-11).

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα άρχιζε να «χτίζει» μια διαφορά ασφαλείας και στην δεύτερη περίοδο. Εκεί όπου με πέντε συνεχόμενα τρίποντα πήρε και διαφορά 16 πόντων (36-20) με «βόμβα» του Ιωάννου και επιμέρους 15-7, ολοκληρώνοντας το ημίχρονο στο +14 (42-28) με λέι απ του Καββαδά.

Ένα σερί 8-0 των γηπεδούχων με την επανέναρξη του παιχνιδιού, τους έφερε να προηγούνται με τη μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα. Και αυτή ήταν το 50-28 (+22) που ήρθε μετά από τρίποντο του Ντίμπλερ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με σερί 7-0 με πρωταγωνιστές Γιαννόπουλο και Παπαντωνίου για να φέρουν το ματς σε διαφορά στα επίπεδα των 15 πόντων, κάτι που διατηρήθηκε με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (58-43).

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη συνέχισε την ανταγωνιστικότητα που έδειξε από τη δεύτερη περίοδο και μετά και στην τέταρτη. Χαρακτηριστικό ότι το επιμέρους σκορ αυτής ήταν 19-17 για τον Πανιώνιο. Αυτή της η προσπάθεια, όμως, δεν στάθηκε ικανή για να της δώσει το δικαίωμα να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης, για να έρθει το τελικό 77-60 με… τι άλλο, τρίποντο του Μπατή.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 42-28, 58-43, 77-60.

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 8 (2), Κιζ 6 (2), Αθανασούλας 2, Στίβεσον 2, Ντίμπλερ 21 (7 τρ., 6 ριμπ.), Μπατής 17 (5 τρ., 8 ασ.), Καββαδάς 8, Ιωάννου 3 (1), Σαρικόπουλος, Νάτζφεϊ 8 (2), Παραγιός 2, Μπάρλος.

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 7 (1), Καυκής 11 (5 ασ.), Ψαρόπουλος, Γιαννόπουλος 22, Μανωλόπουλος 2, Γιόβοβιτς 8, Έντουαρντς 7, Πέτρουλας 3 (1), Μίτροβιτς, Πρέκας, Τσιλούλης, Παραγιάννης.


πηγή: sport-fm.gr

FC: Ξορκίζοντας τη γκαντεμιά!!

FC: Ξορκίζοντας τη γκαντεμιά
Η Τρίτη και 13 είναι μία μέρα κατά τη διάρκεια της οποίας ο κόσμος αστειεύεται, μιλώντας για κάποιες από τις δοξασίες που τη συνοδεύουν. Όλοι σχεδόν, εκτός από τους προληπτικούς (και τον Τζέισον Βόρχες που προτιμά την Παρασκευή, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Γιατί οι προληπτικοί παίρνουν τη μέρα αυτή πολύ στα σοβαρά. Ειδικά οι αθλητές, που είναι αποδεδειγμένα ο πιο προληπτικός επαγγελματικός κλάδος.
 Σχολιάζει το Fight Club.
Μακάρι οι περισσότερο χτυπημένοι από τη σφεντόνα της γκαντεμιάς να μην ξαναζήσουν τέτοιες ατυχίες και του χρόνου τέτοια εποχή να έχει βρει ο καθένας το δρόμο του, απαλλαγμένος από την κατάρα που δεν τον αφήνει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Με την (μη κατσικοπόδαρη) ευχή μας:

-Φερνάντο Τόρες, μακάρι του χρόνου να έχεις καλύτερο μέσο όρο τερμάτων από τα 1.6 γκολ (ανά προπονητή) που έχεις σήμερα και αυτός που σου έχει κάνει βουντού -μαζί με τον κομμωτή σου, ο οποίος σε έπεισε με κάποιον τρόπο ότι το πλατινέ μαλλί σου φωτίζει το πρόσωπο- να βρίσκεται στη φυλακή.

-Τζαμέλ Αμπντούν, μακάρι του χρόνου να είσαι ο μόνος και μόνιμος εκτελεστής «στημένων φάσεων» στον Ολυμπιακό, έτσι ώστε όταν ο Χολέμπας τους περάσει όλους με ένα απίστευτο «coast to coast» και κερδίσει πέναλτι να του πάρεις την μπάλα από τα χέρια και να τους πεις «τι κρίμα βρε Χοσέ μου... κι εγώ πιστεύω πραγματικά ότι δικαιούσαι να το εκτελέσεις, αλλά τι να κάνουμε που οι εντολές του κόουτς είναι σαφείς;».

-Χοσέ Τοτσέ, μακάρι του χρόνου να σταματήσεις να κλέβεις τα γκολ από τους συμπαίκτες σου και να βάλεις τόσα πολλά δικά σου, ώστε ν’ αρχίσεις να χαρίζεις κιόλας. Δεν είσαι άτυχος που κακοχαρακτηρίστηκες, είναι αυτό το διαολεμένο ένστικτο του σκόρερ που διαθέτεις. Μόνο εσύ και το αφγανικό λαγωνικό τέτοια «μύτη».

-Στιβ Μπέλεκ, μακάρι του χρόνου να έχει καταφέρει η Interpol να εντοπίσει και να σου έχει επιστρέψει το κανονικό σου διαβατήριο, αυτό που αναγράφει την πραγματική ημερομηνία γέννησής σου. Δεν αξίζει ούτε σε ‘σένα, ούτε στον Λουκάκου, τον Μάρτινς και τ’ άλλα παιδιά να σας περνάνε για πιτσιρικάδες και να σας εμπαίζουν, από τη στιγμή μάλιστα που στους πολέμους των Μπόερ κάτι τέτοιους τους είχατε για να σας κουβαλάνε τα μουσκέτα.

-Πέπε, μακάρι του χρόνου να έχεις καταφέρει να απαλλαγείς από την επαγγελματική αυτή ενασχόληση που σε ανάγκασαν να ακολουθήσεις (aka ποδόσφαιρο) και που καθόλου δεν ταιριάζει με τον χαρακτήρα σου και να έχεις ήδη καταφέρει να επιστρέψεις στη Βραζιλία, όπου δεν θα έχεις δυσκολευτεί καθόλου να βρεις μια «δουλειά» πιο κοντά στα ενδιαφέροντά σου, όπως μπράβος, εκδοροσφαγέας, συμμορίτης, εκπαιδευτής πίτμπουλ για παράνομους αγώνες, νταβάς, ΜΑΤατζής κ.α.


πηγή: sport-fm.gr