Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Θα είναι σαν να έχει πάρει τίτλο!!

Και ξαφνικά, το βράδυ της Δευτέρας στο Emirates ακούστηκε ξανά το τραγούδι των οπαδών της Αρσεναλ που κάνει λόγο για τον Αρσέν Βενγκέρ που ξέρει πάντα τι κάνει! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Θα είναι σαν να έχει πάρει τίτλο!
«ARSENE KNOWS» επί αρκετή ώρα μετά τη λήξη του ματς με τη Νιούκαστλ που κρίθηκε από το 11ο γκολ σε 57 εμφανίσεις με τη φανέλα των κανονιέρηδων του Τόμας Βερμάελεν, μία επίδοση παρεμπιπτόντως που είναι άκρως εντυπωσιακή για αμυντικό.
Όταν ο Βέλγος μπακ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του (καταπληκτικού για μία ακόμη βραδιά) Κρουλ, η Αρσεναλ έφτανε τις πέντε σερί νίκες και πλησίαζε πια στον ένα πόντο τη Τότεναμ. Κάτι που στο ημίωρο του μεταξύ τους ματς στο Emirates πριν από δύο εβδομάδες έμοιαζε αδιανόητο, όταν η Τότεναμ είχε προηγηθεί με 2-0, πριν έρθουν τα πάνω κάτω και η Αρσεναλ νικήσει με 5-2.
Το ποδόσφαιρο είναι ακριβώς αυτό. Το πιο απρόβλεπτο παιχνίδι γιατί οι αλλαγές που επιφυλάσσει εβδομάδα με εβδομάδα δεν μπορούν να προβλεφθούν από τον Αύγουστο μέχρι τον Μάιο. Η Αρσεναλ που διαλυόταν με 8-2 στο Ολντ Τράφορντ τον Σεπτέμβρη με αυτή που παραλίγο να ανατρέψει το 0-4 με τη Μίλαν πριν μία εβδομάδα απέχουν χρόνια όχι μονάχα λίγους μήνες. Ο κόσμος που είχε αρχίσει να φωνάζει για το κεφάλι του Βενγκέρ, μόλις πριν τρεις εβδομάδες μετά τον αποκλεισμό από την Σάντερλαντ στο Κύπελλο, τον αποθέωνε ξανά τη Δευτέρα το βράδυ.
«Η ζωή του προπονητή είναι γεμάτη απρόοπτα με μόνο σίγουρο πως κάποια μέρα θα απολυθεί» έλεγε πριν σχεδόν τέσσερις δεκαετίες θυμόσοφα ένας σπάνιος άνθρωπος και τεχνικός ο Τομάζο Μαεστρέλι που το 1974 οδήγησε τη Λάτσιο στο πρώτο σκουντέτο της ιστορίας της.
Ο Βενγκέρ μπορεί τελικά να μην απολυθεί ποτέ από τον πάγκο της Αρσεναλ ή μπορεί και να θεωρήσει πως η δουλειά του και ο κύκλος του ολοκληρώθηκε , αλλά αυτή την ώρα με ηρεμία και αρκετή δόση τύχης συν τα 32 γκολ του τρομερού Ρόμπιν Φαν Πέρσι είναι αλήθεια πως κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα.
Πλέον η Τότεναμ που δεν έχει τερματίσει πιο πάνω από τους γείτονες της από το 1995, νοιώθει καυτή την ανάσα της Αρσεναλ. Αν σε μία τέτοια χρονιά με τόσα προβλήματα και στραπάτσα ο «κύριος καθηγητής» οδηγήσει αυτή την τωρινή ομάδα στη τρίτη θέση και σε απευθείας συμμετοχή για μία ακόμη χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ η επιτυχία του θα είναι ισάξια με τίτλο!
Πηγή: .england365.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: