Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Μαρκόπουλος: «Να μην παρασυρθούμε»

Μαρκόπουλος: «Να μην παρασυρθούμε»
Συγκεντρωμένοι και τα 40 λεπτά οφείλουν να είναι οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι κόντρα στον Άρη (14/3, 19:00), όπως δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Ωστόσο, ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» τόνισε πως οι «κίτρινοι» έχουν το πλεονέκτημα λόγω έδρας, ενώ είναι μία ομάδα που αρέσκεται στον παίζει γρήγορα και έχει καλούς σουτέρ.


Αναλυτικά όσα είπε Σούλης Μαρκόπουλος:

«Είναι ένα παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, στο οποίο ο Άρης έχει το πλεονέκτημα της έδρας και διαθέτει μία ομάδα με παίκτες έμπειρους, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει βρει ρυθμό και παίζει καλό μπάσκετ. Εμείς από την πλευρά μας παιχνίδι με παιχνίδι θέλουμε να φαινόμαστε όσο πιο βελτιωμένοι γίνεται κι ελπίζουμε ότι όλη η δουλειά που κάνουμε θα φανεί στο γήπεδο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά του αγώνα και προσηλωμένοι σε αυτό που συμβαίνει στο παρκέ, χωρίς να αφήσουμε το μυαλό μας και την σκέψη μας να παρασυρθεί. Ο Άρης είναι μία ομάδα που προσπαθεί να παίξει γρήγορα, έχει καλούς σουτέρ, αλλά και γενικά μία ισορροπία σαν ομάδα. Έχουμε κάνει την προετοιμασία μας για όλα αυτά, θέλουμε να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι, όπως είχε συμβεί και στον πρώτο γύρο κι ελπίζουμε ότι θα είμαστε εμείς που θα πάρουμε τη νίκη».

Από την πλευρά του, ο Δήμος Ντικούδης είπε: «Δεν υπάρχει κάποια ειδική προετοιμασία για το συγκεκριμένο παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι είναι παιχνίδι με ιδιαιτερότητες και σαν ντέρμπι, είναι πάντα ένας αγώνας πρόκληση. Εμείς δουλέψαμε όλη την εβδομάδα που μεσολάβησε, έχοντας στο μυαλό ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε ποια θα είναι η ατμόσφαιρα. Ακόμη κι αυτοί που είναι νέοι στην ομάδα και δεν ξέρουν, θα το μάθουν πολύ γρήγορα και με αυτά που τους έχουμε πει ήδη, αλλά και με το που θα μπουν στο γήπεδο. Νομίζω ότι πάντα οι αθλητές προτιμούν να παίζουν σε ένα γεμάτο γήπεδο με κόσμια βέβαια ατμόσφαιρα, παρά σε ένα άδειο γήπεδο. Και φυσικά ένα ντέρμπι πάντα σε έλκει περισσότερο. Όχι μόνο σε αυτό το παιχνίδι, αλλά και στα τρία που απομένουν, ουσιαστικά θα έχουμε την τελευταία μας ευκαιρία, αλλά νομίζω ότι ήδη παίζουμε καλύτερα. Παίξαμε ομαδικά και κάποια παιδιά έκαναν και βήματα μπροστά. Το δείξαμε για αρκετή ώρα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και στο ματς με τον Κολοσσό Ρόδου. Θα έχει βέβαια σημασία πως θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι και πως θα είμαστε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν μας φοβίζει καμία από τις ομάδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση και απλά μένει να το δείξουμε. Δεν ξέρουμε πως θα πάει το παιχνίδι, μπορεί να είναι κλειστό το σκορ, μπορεί να φύγει ψηλά. Αυτά τα ντέρμπι είναι παιχνίδια με ιδιαιτερότητες, δεν πρέπει να επηρεαστούμε, αλλά να βγάλουμε στο γήπεδο την πίστη που έχουμε για τη νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: