Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Θεία Δίκη στο Λονδίνο!!

Θεία Δίκη στο Λονδίνο
Τα …κανόνια της Άρσεναλ έριχναν άσφαιρα σε όλο τον αγώνα, αλλά το «κάστρο» της Νιούκαστλ έπεσε στα τελευταία λεπτά. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ πήρε τη νίκη με σκορ 2-1 κόντρα στις «καρακάξες» και έκανε το μεγάλο βήμα στη «μάχη» που δίνει για να πιάσει την Τότεναμ στην τρίτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο επιθετικός μονόλογος της Άρσεναλ, σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, έφερε αποτέλεσμα, με τον Τόμας Βερμάελεν να σκοράρει και να δίνει το «τρίποντο».

Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου «πήρε κεφάλι» στο παιχνίδι, ισοφαρίστηκε νωρίς και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, με τους παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ να χάνουν αρκετές ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη, αλλά να λυτρώνοντα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης του «Έμιρεϊτς».

Οι Λονδρέζοι έφτασαν έτσι στους 52 βαθμούς, ένα λιγότερο από την τρίτη Τότεναμ και –πλέον- αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο μετά το κάκιστο ξεκίνημα της χρονιάς είναι κάτι παραπάνω από εφικτό. Αντίθετα, η Νιούκαστλ έμεινε στους 44 πόντους, χάνοντας την ευκαιρία να πάρει έναν ακόμη βαθμό στην προσπάθεια που κάνει να εξασφαλίσει την έξοδό της στην Ευρώπη.

Α’ Ημίχρονο
Η Άρσεναλ μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα από τις πρόσφατες μαζεμένες νίκες της και πήρε τον έλεγχο του αγώνα από νωρίς, με τους Θίο Γουόλκοτ και Ρόμπιν Φαν Πέρσι να συνεργάζονται σε αρκετές περιπτώσεις και να αποτελούν μόνιμη πηγή κινδύνου για τους φιλοξενούμενους. Ωστόσο, η Νιούκαστλ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, με τον Χατέμ Μπεν Αρφά να μπαίνει από τα αριστερά στην περιοχή των Λονδρέζων και να ανοίγει το σκορ, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ομαδική προσπάθεια των συμπαικτών του.
Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και ο –συνήθης ύποπτος- Ρόμπιν Φαν Πέρσι έφερε το παιχνίδι στα ίσα, σκοράροντας το 44ο του γκολ στα τελευταία 45 παιχνίδια πρωταθλήματος, και το 33ο φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Ολλανδός άσος ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας σε ένα σερί από «τριγωνάκια» των συμπαικτών του, με την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ να επιτίθεται συνεχώς από τα άκρα και κυρίως από τα δεξιά.
Η Νιούκαστλ είχε μεγάλα κενά ανάμεσα στη μεσαία της γραμμή και την άμυνά της, κάτι που επέτρεπε στους Τόμας Ροζίτσκι και Μίκελ Αρτέτα να πάρουν μέτρα στο κέντρο, ενώ από τα δεξιά η συνεργασία Μπακαρί Σανιά και Γουόλκοτ έβγαζε τους «κανονιέρηδες» με παίκτη παραπάνω. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει κάτι στο σκορ.  
 
Β’ Ημίχρονο
Η Άρσεναλ συνέχισε να ψάχνει το γκολ …μονόπατα, με το παιχνίδι της να «γέρνει» προς τη δεξιά πλευρά, αφού ο Γουόλκοτ ήταν σε μεγάλα κέφια, σε αντίθεση με τον Τσάμπερλεϊν, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά από τα αριστερά. Η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν φλύαρη, ωστόσο ούτε ο αρχηγός τους, στο 55’, ούτε ο Ροζίτσκι, στο 64’, κατάφεραν να σκοράρουν.
Οι Λονδρέζοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, η επιλογή του Βενγκέρ να αντικαταστήσει τον –εκ των κορυφαίων- Ροζίτσκι με τον Άαρον Ράμσεϊ δεν προσέθεσε κάτι περισσότερο στις επιθετικές επιλογές των γηπεδούχων και το παιχνίδι  μετατράπηκε σε …ροντέο, στα τελευταία λεπτά. Ο Τιμ Κρολ απέκρουε τη μία προσπάθεια των «κανονιέρηδων» μετά την άλλη, για να έρθει ο Τόμας Βερμάελεν να δώσει τη νίκη στις τελευταίες φάσεις του αγώνα. 
 
Οι συνθέσεις του αγώνα
ΆρσεναλΣέζνι – Σανιά, Κονσιελνί, Βερμάελεν, Γκιμπς – Σονγκ, Αρτέτα – Τσάμπερλεϊν(68' Ζερβίνιο), Ροζίτσκι(76' Ράμσεϊ), Γουόλκοτ – Φαν Πέρσι
ΝιούκαστλΚρολ – Σίμσον, Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Σαντόν(46' Περτς) – Ομπερτάν(61' Αμεόμπι), Καμπάιγ, Τιοτέ(81΄ Γκάθρι), Γκουτιέρες – Μπεν Αρφά – Μπα

πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: