Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Γιαννούλης: «Δεν υπάρχουν φαβορί σε αυτά τα ντέρμπι»

Στο Αθλητικό Μetropolis και στην εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο μίλησε ο Γιάννης Γιαννούλης ο οποίος στο παρελθόν φόρεσε τις φανέλες του Άρη και του ΠΑΟΚ στο μπάσκετ. Με αφορμή το αυριανό ντέρμπι ο Γιάννης Γιαννούλης είπε: “Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της Θεσσαλονίκης είναι το Άρης ΠΑΟΚ, ή το ΠΑΟΚ – Άρης αντίστοιχα. Το διαφορετικό είναι ότι τώρα παίζουν για άλλες θέσεις. Κάποτε οι ομάδες αυτές έπαιζαν για το πρωτάθλημα και τώρα παίζουν για άλλες θέσεις. Τώρα παίζουν Ολυμπιακός και Παναθηναικός για τους τίτλους”.

Για το πως αισθανόταν όταν συμμετείχε σε ένα ντέρμπι είπε: “Από τη δική μου εμπειρία δεν παίζει ρόλο η βαθμολογική θέση που είναι οι ομάδες. Ακόμα και πρώτος να ήταν ο ΠΑΟΚ ή ο Άρης τα πάντα σε αυτά τα ντέρμπι ήταν ανοιχτά. Δεν μπορείται να φανταστείται το φόβο που πέρναγε μέσα από το κορμί μας όταν ετοιμαζόμασταν για τα αυτά τα ντέρμπι. Για παράδειγμα θυμάμαι ένα παιχνίδι, ήμουν στον ΠΑΟΚ στη δεκαετία του 1990 όπου ήταν τα πέτρινα χρόνια για τον Άρη. Ο ΠΑΟΚ είχε τότε μια πολύ καλή ομάδα, με μεγάλο μπάτζετ και ο Άρης βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και χρεαζόταν βαθμούς για να σωθεί. Τελικά χάσαμε τότε ένα παιχνίδι που στα χαρτιά δεν χανόταν. Δεν είναι τυχαίο ότι τότε όταν γινόταν η κλήρωση του πρωταθλήματος όλοι ρωτούσαμε πότε ήταν αυτά τα ντέρμπι”.

Για τη πορεία των δύο ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα ο Γιάννης Γιαννούλης τόνισε: “Ξεκινήσανε και οι δύο ομάδες με όνειρα για την τρίτη θέση αλλά από τον πρώτο κιόλας μήνα βγήκαν από τους στόχους. Αυτή τη στιγμή ο Άρης είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση αλλά αυτά τα παιχνίδια δεν είναι για προγνωστικά”.
Για το τι χρειάζεται το μπάσκετ για να ξαναβρεί την αίγλη του: “Το μοναδικό πράγμα που χρειάζεται είναι τα χρήματα. Να είναι υγιείς τα σωματεία γιατί όλτα τα σωματεία παιρνούν μεγάλη κρίση. Φεύγουν παίκτες και έρχονται άλλοι με λιγότερα λεφτά. Φθηνός και καλός παίκτης βγαίνει ένα στους εκατό.Ακόμα και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναικός έχουν το πιο μικρό μπάτζετ της τελευταίας 15ετίας”.

Για τη μη παρουσία οπαδων και των δύο ομάδων στα ντέρμπι:
“Δεν είναι καλό να μην υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων στο γήπεδο.Θυμάμια αυτό ξεκίνησε στον ΠΑΟΚ και από τον κ.Αλεξόπουλο. Μακάρι να είχε κόσμο και από τις δύο ομάδες γιατί θα έπαιρνε άλλη αίγλη το ντέρμπι. Να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να επιτραπεί η είσοδος των φιλάθλων”.

Για την κατάσταση στα διοικητικά των δύο ομάδων είχε να πει:
“ Είναι δύσκολα τα πράγματα. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς δεν είναι μάγος για εξοφλήσει όλα τα χρέη ή ο Γιάννης Δαμιανίδης από τον Άρη. Πληρώνουν αμαρτίες παλιότερων διοικήσεων. Ουσιαστικά πληρώνουν τα λάθη τα παλιότερων εποχών που ενώ υπήρχαν τα χρήματα δεν γινόταν σωστή διαχείριση. Υπάρχουν ανισότητες με το ποδόσφαιρο. Οι ομάδες του ποδοσφαίρου παίρνουν εκατομμύρια ενώ οι ομάδες του μπάσκετ παίρνουν ψίχουλα”.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: