Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

"Δεν χάνει την αίγλη του"

Ο Γιάννης Καλαμπόκης μίλησε  για το προσεχές ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στο Αλεξάνδρειο και τόνισε πως, αν κι έχουν αλλάξει εποχές, το Άρης-ΠΑΟΚ θα είναι πάντα ξεχωριστό.
"Δεν χάνει την αίγλη του"
Ο Γιάννης Καλαμπόλης μίλησε απ' το Βερολίνο στο gazzetta.gr για όλα όσα έχει προλάβει να μάθει για το clasico της Θεσσαλονίκης.

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έφτασε και πάλι, αλλά πια είσαι στο Βερολίνο...
Σίγουρα θα μου λείψει. Είναι μία απ' τις πιο σημαντικές εμπειρίες στην καριέρα ενός αθλητή. Μόλις αρχίσει, θα το συνειδητοποιήσουν κι οι ίδιοι οι παίκτες.
Αν σε ρωτούσε ένας συμπαίκτης σου στην Άλμπα να του εξηγήσεις τη σημασία του, τι θα έλεγες;
Είναι μία ξεχωριστού είδους αναμέτρηση. Ανέκαθεν αποτελούσε πόλο έλξης, όσα χρόνια και να περάσουν. Όπως είναι στην Ευρώπη τα Παναθηναϊκός-ΟλυμπιακόςΠαρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας και Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης, έτσι κι αυτό, έστω κι όχι αυτού του βεληνεκούς.
-Ενδιαφέρον υπάρχει, αίγλη;
Πρόκειται για διαφορετική εποχή. Δυστυχώς η σύγκριση είναι αναπόφευκτη και βαραίνει τους τωρινούς παίκτες. Αλλά είναι κληρονομιά και τη στιγμή που ο καθένας θα πατήσει παρκέ θα καταλάβει την ευθύνη που έχει.
-Έχεις 3/3 με τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Άρη, υπήρχε διαφορετική προετοιμασία πριν απ' το τζάμπολ;
Σε αυτές τις αναμετρήσεις ο παίκτης ενεργοποιείται από μόνος του. Δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσει παρκέ και να μην είναι συγκεντρωμένος. Υπάρχει η ένταση της προετοιμασίας, η ατμόσφαιρα στο γεμάτο κλειστό, αυτά κι άλλα πολλά παρέχουν όλα τα κίνητρα που χρειάζεται κανείς.
-Ευχές έχεις δώσει στον ΠΑΟΚ, για συμβουλή τι θα έδινες;
Η συμβουλή μου θα ήταν να απολαύσουν την κάθε στιγμή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός είναι διασκέδαση. Ίσως τώρα πρέπει να το θυμάται κανείς λίγο περισσότερο.
-Τους ξένους στην Ελλάδα οι συμπαίκτες τους τους προετοιμάζουν για τα ντέρμπι; Στην Άλμπα σου είπαν τίποτα;
Όχι, όχι ακόμα (γέλια). Ευτυχώς ήδη έχω δύο συμμετοχές με την Άλμπα στο πρωτάθλημα. Στην πρώτη υπήρχαν 10.000 θεατές, στη δεύτερη 10.200 θεατές. Και δεν ήταν καν απέναντι στην πρώτη ή δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας. Είμαι εδώ λίγο καιρό, αλλά δεν χρειάζεται κανείς να ζήσει όλο το πρωτάθλημα για να καταλάβει τη διαφορά στον τρόπο που λειτουργούν όλοι.


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: