Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

3ος Όμιλος: «Καθάρισαν» Γιουνάιτεντ και Βαλένθια

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βαλένθια εξασφάλισαν με τις σημερινές τους νίκες την πρόκριση στην επόμενη φάση, με την πρώτη να περνάει νικηφόρα από τη Σκωτία (1-0 τους Ρέιντζερς) και τη δεύτερη να... σκορπά τη Μπουρσασπόρ με 6-1.
Εντυπωσιακές οι «Νυχτερίδες»

Η Βαλένθια υποδέχθηκε στην Ισπανία την Μπουρσασπόρ, η οποία ούτε βαθμό είχε μέχρι στιγμής, ούτε είχε καταφέρει να πετύχει το πρώτο της τέρμα στη διοργάνωση και είχε εύκολο έργο... Το 4-0 του πρώτου ημιχρόνου τα λέει όλα, με το τελικό 6-1 να βρίσκει τη Βαλένθια να πανηγυρίζει την πρόκριση στη φάση των νοκ άουτ και να ταξιδεύει στο Μάντσεστερ για τη νίκη που θα σημάνει παράλληλα και την κατάληψη της 1ης θέσης.

Ο Μάτα άνοιξε το σκορ στο 17' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ο Σολδάδο πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ δις, με τέρματα στο 21' και στο 55', ενώ από ένα τέρμα πέτυχαν οι Αντούριθ (30'), Χοακίν (37') και Ντομίνγκες (78'). Οι Τούρκοι είχαν μειώσει προσωρινά σε 5-1 με γκολ του Μπατάλια στο 69', το οποίο ήταν και το πρώτο στη διοργάνωση στην ιστορία τους.

Πήγε για την ισοπαλία, πήρε τη νίκη η Γιουνάιτεντ

Η Γιουνάιτεντ με τον Γουέιν Ρούνεϊ να επιστρέφει στην ενδεκάδα ήθελε ένα βαθμό στο «Άιμπρονξ» προκειμένου να πάρει και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση και όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του... ασώτου Άγγλου επιθετικού πήρε τη νίκη με 1-0.

Οι Ρέιντζερς απείλησαν ελάχιστα, οι Άγγλοι από την πλευρά τους δε ρίσκαραν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και χρειάστηκε ένα ανόητο πέναλτι του Νέισμιθ στον Φάμπιο για να επιτευχθεί ένα τέρμα. Οι Σκωτσέζοι μένουν στην 3η θέση του ομίλου συνεχίζουν στο Europa League, ενώ αντίθετα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ναι μεν προκρίθηκε στους «16», όμως θα χρειαστεί έναν τουλάχιστον βαθμό στο τελευταίο παιχνίδι με τη Βαλένθια του «Ολντ Τράφορντ» για να πάρει την 1η θέση.

Η βαθμολογία:

1. Μάντσεστερ Γ. 13
2. Βαλένθια 10
3. Ρέιντζερς 5
4. Μπουρσασπόρ 0

Επόμενη αγωνιστική:

Μάντσεστερ Γ. - Βαλένθια
Μπουρσασπόρ - Ρέιντζερς

2ος όμιλος: Στους «16» Σάλκε, Λιόν

Η Σάλκε νίκησε τη Λιόν με 3-0 και ανέβηκε στην 1η θέση, αλλά και οι Γάλλοι πήραν την πρόκριση καθώς η Μπενφίκα έχασε από την Χάποελ Τελ Αβίβ (3-0).
Σάλκε-Λιόν 3-0
Η Σάλκε ήθελε τη νίκη επί της Λιόν για να εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρόκριση και παράλληλα να πάρει το προβάδισμα για την κατάληψη της και της 1ης θέσης. Τον στόχο της τον πέτυχε και μάλιστα σχετικά εύκολα, καθώς οι Γερμανοί σκόραραν δύο φορές στο πρώτο 20λεπτο και καθάρισαν το ματς. Ο Φαρφάν ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 14', ο Χούντελαρ έκανε το 2-0 στο 20' και από εκεί και πέρα η Λιόν προσπάθησε να αντιστρέψει την κατάσταση αλλά οι Γερμανοί δεν τους το επέτρεψαν, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη στο 89', όταν ο Χούντελαρ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Χάποελ Τελ Αβίβ-Μπενφίκα 3-0
Η έκπληξη έγινε στο Ισραήλ, όπου η Χάποελ επιβλήθηκε με 2-0 της Μπενφίκα και της στέρησε τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, ενώ παράλληλα η ίδια θα διεκδικήσει την τελευταία αγωνιστική την 3η θέση και τη συμμετοχή στο Europa League. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 24' με τον Ζάχαβι, οι Λουζιτανοί πίεσαν αρκετά στη συνέχεια και έχασαν ευκαιρίες, αλλά από ένα κόρνερ στο 74' ο Ντάγκλας ήταν εκεί που έπρεπε για να κάνει το 2-0 και να σφραγίσει τη νίκη των Ισραηλινών. Το τελικό 3-0 έγινε ξανά από τον Χάχαβι στο 90'.

Χάποελ Τελ Αβίβ-Μπενφίκα 3-0 (24',90' Ζάχαβι, 74' Ντάγκλας)
Σάλκε-Λιόν 3-0 (14' Φαρφάν, 20',89' Χούντελαρ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Σάλκε 10
2. Λιόν 9
3. Μπενφίκα 6
4. Χάποελ Τελ Αβίβ 4

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Λιόν-Χάποελ Τελ Αβίβ
Μπενφίκα-Σάλκε

Bραδιά των γηπεδούχων

Σε βραδιά των γηπεδούχων εκτυλίχτηκε η 5η αγωνιστική του Champions League, αφού οι οικοδεσπότες πήραν τη νίκη σε έξι από τις οχτώ αναμετρήσεις! Έστω και δύσκολα η Ίντερ νίκησε 1-0 κόντρα την Τβέντε και προκρίθηκε μαζί με την Τότεναμ, που επικράτησε 3-0 της Βέρντερ. «Περίπατος» για τη Βαλένθια (6-1 την Μπούρσασπορ) και «εφιάλτης» για την Μπενφίκα που ηττήθηκε 3-0 από τη Χάποελ στο Τελ Αβίβ. Προκρίθηκε η Μαν. Γιουνάιτεντ (1-0 τη Ρέιντζερς).

Στην επόμενη φάση βρέθηκε από απόψε και η Σάλκε, που νίκησε 3-0 τη Λιόν, η οποία όμως παίρνει και αυτή επίσης το εισιτήριο για τους «16». Εκεί θα βρεθεί και η Μπαρτσελόνα, μετά τη νίκη της επί του Παναθηναϊκού, ενώ τη δεύτερη θέση θα διεκδικήσουν Κοπεγχάγη και Ρούμπιν Καζάν.

Αναλυτικά:

Α’ Όμιλος

Ίντερ-Τβέντε 1-0

Τότεναμ-Βέρντερ Βρέμης 3-0

Βαθμολογία

1. Τότεναμ 10 (15-8)
2. Ίντερ 10 (12-8)
3. Τβέντε 5 (6-8)
4. Βέρντερ Βρέμης 2 (3-12)

Επόμενη αγωνιστική (7/12)

Τβέντε-Τότεναμ
Βέρντερ Βρέμης-Ίντερ

Β’ Όμιλος

Σάλκε-Λιόν 3-0

Χάποελ Τελ Αβίβ-Μπενφίκα 2-0

Βαθμολογία

1. Σάλκε 10 (8-2)
2. Λιόν 9 (9-7)
3. Μπενφίκα 6 (6-10)
4. Χάποελ Τελ Αβίβ 4 (5-8)

Επόμενη αγωνιστική (7/12)

Λιόν-Χάποελ Τελ Αβίβ
Μπενφίκα-Σάλκε

Γ’ Όμιλος

Ρέιντζερς-Μαν. Γιουνάιτεντ 0-1

Βαλένθια-Μπούρσασπορ 6-1

Βαθμολογία

1. Μαν. Γιουνάιτεντ 13 (6-0)
2. Βαλένθια 10 (14-3)
3. Ρέιντζερς 5 (2-5)
4. Μπούρσασπορ 0 (1-15)

Επόμενη αγωνιστική (7/12)

Μαν. Γιουνάιτεντ-Βαλένθια
Μπούρσασπορ-Ρέιντζερς

Δ’ Όμιλος

Ρούμπιν Καζάν-Κοπεγχάγη 1-0

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 0-3

Βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 11 (12-3)
2. Κοπεγχάγη 7 (4-4)
3. Ρούμπιν 6 (2-2)
4. Παναθηναϊκός 2 (1-10)

Επόμενη αγωνιστική (7/12)

Μπαρτσελόνα-Ρούμπιν Καζάν
Κοπεγχάγη-Παναθηναϊκός

1ος όμιλος: Πέρασαν Τότεναμ, Ίντερ

Την πρόκριση τους στους «16» του Champions League εξασφάλισαν Τότεναμ και Ιντερ με τις νίκες επί των Βέρντερ (3-0) και Τβέντε (1-0), αντίστοιχα.
Ιντερ-Τβέντε 1-0
Ο Εστεμπάν Καμπιάσο σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ ζήτησε από τον Μάσιμο Μοράτι να απολύσει τον Ράφα Μπενίτεθ, αλλά τελικά αυτός είναι που τον... κρατάει στη θέση του! Ο Αργεντίνος μέσος με σουτ από κοντά, μετά από κόντρα σε εκτέλεση φάουλ του Σνάιντερ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε στην Ιντερ τη νίκη με 1-0 και ταυτόχρονα την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης. Οι «νερατζούρι» απειλήθηκαν αρκετές φορές στο πρώτο ημίχρονο, είδαν τους Ολλανδούς να έχουν και δοκάρι στην επανάληψη αλλά τελικά κράτησαν το τρίποντο.

Τότεναμ-Βέρντερ 3-0
Στους «16» του Champions League βρίσκεται η Τότεναμ και ο στόχος της στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου θα είναι να διατηρήσει την 1η θέση, την οποία έχει αυτή τη στιγμή στην ισοβαθμία με την Ιντερ. Οι Λονδρέζοι ήταν αποφασισμένοι να μην αφήσουν τη Βέρντερ να ελπίζει σε κάτι καλό και αυτό φάνηκε από νωρίς, καθώς στο 6ο λεπτό ο Καμπούλ έκανε το 1-0. Το ημίχρονο έληξε 2-0 με το γκολ του Μόντριτς στο 45' και στο β' μέρος ο Μπέιλ αστόχησε σε πέναλτι, χάνοντας την ευκαιρία να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ. Μικρό το κακό, καθώς το 3-0 το έκανε ο Κράουτς στο 79'.

Ιντερ-Τβέντε 1-0 (55' Καμπιάσο)
Τότεναμ-Βέρντερ 3-0 (6' Καμπούλ, 45' Μόντριτς, 79' Κράουτς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Τότεναμ 10
2. Ιντερ 10
3. Τβέντε 5
4. Βέρντερ Βρ. 2

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Βέντερ Βρ.-Ιντερ
Τβέντε-Τότεναμ

Απλά… Μπαρτσελόνα!

Εκτός συνέχειας Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και Γιουρόπα Λιγκ έμεινε ο Παναθηναϊκός μετά την αποψινή ήττα του με 3-0 από την πολύ καλύτερη Μπαρτσελόνα που κατέκτησε την πρωτιά του 4ου ομίλου. Το πάλεψαν καλά για ένα 25λεπτο οι «πράσινοι» αλλά το γκολ του Πέδρο στο 27’ αποδείχτηκε καθοριστικό για την συνέχεια. Εξαιρετική συμπεριφορά από τον κόσμο του «τριφυλλιού» που απέδωσε σεβασμό στην υπερηχητική ομάδα του Γκουαρντιόλα η οποία ανά διαστήματα έκανε περίπου ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο.

Καλά στημένοι οι «πράσινοι»

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού υποδέχτηκε την μεγάλη Μπαρτσελόνα με το… απαραίτητο sold out, ωστόσο έδειξε από το ξεκίνημα πως δεν θα της χαριστεί. Σε αυτό βοήθησε πολύ και η εικόνα του Παναθηναϊκού στα πρώτα 25 λεπτά. Οι «μπλαουγκράνα» (με Μασεράνο, Τσάβι, Ινιέστα στο κέντρο, Πέδρο και Μέσι στα πλάγια και Βίγια στην κορυφή) έκαναν ότι συνήθως: ασταμάτητο και υπομονετικό πάσινγκ γκέιμ μέχρι να προκύψει η ευκαιρία για την γρήγορη τελική πάσα, ωστόσο απέναντι τους βρήκαν έναν Παναθηναϊκό οργανωμένο, με το πρέπον αγωνιστικό θράσος και κάποιες καλές ιδέες όταν έβγαινε μπροστά.

Η μεγάλη στιγμή του Σισέ

Η καθοριστική φάση για τους «πράσινους» ήρθε στο 19’, αν εξαιρεθεί εκείνη του 6ου λεπτού όταν ο Λουίς Γκαρσία πήγε να εκμεταλλευθεί την ασυνεννοησία του νευρικού Πικέ με τον Βαλντες και να γίνει επικίνδυνος. Πριν την συμπλήρωση 20 λεπτών, ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε με τρομερή 30αρα μπαλιά τον Σισέ στην πλάτη της άμυνας των Ισπανών. Ο Γάλλος διένυσε όσο γήπεδο ήταν να διανύσει αλλά όταν βγήκε ανενόχλητος απέναντι στον Βαλντές πλάσαρε πάνω του…

Όταν η Μπαρτσελόνα πάτησε το γκάζι…

Η Μπαρτσελόνα δεν είχε γίνει απειλητική έως τότε αλλά αυτό αποδείχτηκε θέμα χρόνου. Στο 26’ ο Αντριάνο προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Τζόρβα με μακρινό σουτ, δεν τα κατάφερε όμως από το κόρνερ που προέκυψε οι «μπλαουγκράνα» άνοιξαν το σκορ. Ντάνι Άλβες και Πέδρο άλλαξαν δύο πάσες μεταξύ τους από δεξιά και ο τελευταίος με ψύχραιμο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Τζόρβα, «γράφοντας» το 0-1 στο 27’.

Το γκολ της «Μπάρτσα» δεν απογοήτευσε τους «πράσινους» αλλά σίγουρα έως ενός σημείου τους αποδιοργάνωσε. Το τελευταίο 15λεπτο του ημιχρόνου ήταν εφιαλτικό για το «τριφύλλι» που γλίτωσε το δεύτερο γκολ σε αρκετές περιπτώσεις. Στο 37’ ο Βίγια πλάσαρε πολύ άουτ, στο 41’ τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Βύντρα και στο 44’ χάθηκε διπλή ευκαιρία με τον Τζόρβα να σταματά διαδοχικά τους Πέδρο και Βίγια. Όλα αυτά καθώς σε εκείνο το διάστημα ανέβηκε κατακόρυφα ο Λίο Μέσι ο οποίος ταλαιπώρησε όποιον «πράσινο» πήγαινε κοντά του και ήταν πραγματικά ασταμάτητος.

Πάντα κυρίαρχοι οι Καταλανοί

Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα στην επανάληψη, αν και η Μπαρτσελόνα έριξε κάπως τον ρυθμό της από το πώς τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, ήταν όμως περισσότερο αποτελεσματική. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα πέρασε στο ματς τον Δημούτσο αντί του Μαρίνου αλλά δεν κέρδισε κάτι περισσότερο από αυτήν την αλλαγή. Η «Μπάρτσα» εξακολουθούσε να έχει τα ηνία του αγώνα και οι «πράσινοι» δεν έγιναν ποτέ -επί της ουσίας- απειλητικοί.

Γκολ-αριστούργημα από Μέσι

Οι Καταλανοί ζήτησαν δικαιολογημένα πέναλτι για κράτημα του Καντέ στον Βίγια στο 49’, αλλά στο ίδιο λεπτό ο επόπτης τους έδωσε την… αμφιβολία του σε μια οριακή φάση οφσάιντ του Σισέ και ύστερα από εξαιρετική ενέργεια του Χριστοδουλόπουλου. Έκτοτε, οι παίκτες του Γκουαρντιόλα κρατούσαν μπάλα και αναζητούσαν την στιγμή. Ήρθε στο 62΄, όταν η μπάλα πέρασε αστραπιαία από τα πόδια του Μέσι, του Τσάβι, του Ινιέστα και του Αντριάνο για να καταλήξει ξανά στον Αργεντινό που έσπρωξε εύκολα την μπάλα στα δίχτυα.

Χαριστική βολή από Πέδρο

Το 0-2 «τελείωσε» ψυχολογικά τους παίκτες του Παναθηναϊκού που δεν είχαν κάτι περισσότερο να δώσουν στο ματς, πέρα από κάποιες ενέργειες του Χριστοδουλόπουλου που παίρνει εύκολα τον τίτλο του ΜVP για τον Παναθηναϊκό με την συνολική εμφάνιση του. Στο 68’ ο Τζόρβας απέκρουσε σέντρα σουτ του Αντριάνο, στο 69’ όμως η Μπαρτσελόνα πέτυχε και τρίτο γκολ, με τους Άλβες και Ινιέστα να συνδυάζονται άψογα και τον τελευταίο να δίνει «γκολ στο πιάτο» στον Πέδρο Ροντρίγκεζ.

Ύστερα ήρθε η ώρα τον αλλαγών και ενός απρόσκλητου επισκέπτη που μπόρεσε να σπάσει τον κλοιό των σεκιούριτι στο 78ο λεπτό και να φτάσει ως το σημείο που βρισκόταν ο Λίο Μέσι για να του κάνει την γνωστή χειρονομία με το δάκτυλο… Η Μπαρτσελόνα είχε εξασφαλίσει την πρωτιά του 4ου ομίλου και ο Παναθηναϊκός προετοιμαζόταν ψυχολογικά για την συνέχεια στο πρωτάθλημα, που έγινε κάπως πιο δύσκολη μετά και την σημερινή νίκη του Ολυμπιακού στο Παγκρήτιο…

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης (67’ Πλεσί), Λουίς Γκαρσία (63’ Πετρόπουλος), Μαρίνος (46’ Δημούτσος), Χριστοδουλόπουλος, Σισέ.

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Άλβες, Αντριάνο (75’ Μάξουελ), Πικέ (71’ Αμπιντάλ), Πουγιόλ, Μασεράνο, Τσάβι (71’ Κεϊτά), Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι, Βίγια.

Αγωνία και για «Μούσλι»

Tελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα για τον Μάκη Χάβο, καθώς ήδη μετράει αρκετούς απόντες για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ενώ από την σημερινή προπόνηση απουσίασαν και οι Βιεϊρίνια – Μουσλίμοβιτς. Ο Πορτογάλος αισθάνθηκε πάλι κάποιες ενοχλήσεις στα πλευρά, δίχως όμως να είναι κάτι σοβαρό, ενώ για τον Βόσνιο είναι αμφίβολο το κατά πόσο θα είναι απόλυτα έτοιμος. Ο Μουσλίμοβιτς νιώθει πάλι ενοχλήσεις στους κοιλιακούς με τις προβλέψεις πάντως να είναι αισιόδοξες σε ότι αφορά την συμμετοχή του παίκτη στο Κυριακάτικο παιχνίδι. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό ο «Μούσλι» να είναι παρτενέρ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον αγώνα με τους Περιστεριώτες, καθώς ο Μάκης Χάβος έχει στο μυαλό του το 4-4-2. Εκτός προπόνησης έμεινε σήμερα και ο Βιτόλο, ώστε να πάρει ανάσες, καθώς θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας από τον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Τοπαλίδης: «Δεν τα εννοούσε ο Αμανατίδης»

Πάνω στην τρέλα του, πάνω στη στεναχώρια του έκανε τις πρόσφατες δηλώσεις που στοχοποιούσαν τον Ότο Ρεχάγκελ ο Γιάννης Αμανατίδης, όπως τονίζει ο Γιάννης Τοπαλίδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο πρώην βοηθός του Γερμανού τεχνικού με συνέντευξη στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 δίνει άφεση αμαρτιών στο καλό, όπως τον χαρακτηρίζει, παιδί που σίγουρα δεν εννοούσε όσα είπε.

Ο έμπειρος τεχνικός κλήθηκε να σχολιάσει το αποψινό μεγάλο στοίχημα Champions League για τον Παναθηναικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα, υποδεικνύοντας την αγωνιστική τακτική που μπορεί να δώσει στους «πράσινους» θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλίδης…

Για τις δηλώσεις του Γιάννη Αμανατίδη: «Τον ξέρω πολύ καλά τον Αμανατίδη, πολύ πριν πάει στην Εθνική. Είναι καλό παιδί και ίσως είχε κάποιες στεναχώριες από την ομάδα και τα είπε αυτά. Ίσως μετανιώσει αργότερα. Ο Ρεχάγκελ κοίταγε πάντα να παίζει αυτός που πίστευε ότι ήταν καλύτερος, δεν κοίταγε μόνο μερικούς παίκτες. Ίσως δεν τα εννοούσε ο Γιάννης. Δεν αναφέρθηκε στον Σάντος αλλά στον Ρεχάγκελ, όμως επειδή είναι σε αυτήν την ηλικία και διεκδικεί συμμετοχές στην Εθνική, ίσως θα έπρεπε να μην τα είχε πει. Δεν δίνω τόσο βάση στις συγκεκριμένες δηλώσεις. Είπε μια κουβέντα παραπάνω, αυτό είναι όλο».

Για την αντίδραση του Ότο Ρεχάγκελ: «Είναι ενήμερος για τις δηλώσεις, αλλά καμιά φορά πρέπει να μιλήσεις με τον ίδιο τον παίκτη πριν βγάλεις συμπεράσματα».

Για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα και τα υπέρ των «πρασίνων» σε αυτό το στοίχημα προγνωστικά: «Αν δούμε τα στατιστικά της Μπαρτσελόνα θα δούμε ότι δεν είναι και τόσο καλά εκτός έδρας, όσο στην Ισπανία. Ωστόσο έχει κερδίσει πολλά ματς μέχρι τώρα. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό. Θα πρέπει να παίξει αμυντικά, όχι στα ίσα. Πρέπει να κλείσει τους χώρους και να απειλήσει στην κόντρα, ώστε να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Προειδοποίηση σε Αμανατίδη!

Εξηγήσεις στη διοίκηση της Άιντραχτ έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Γιάννης Αμανατίδης για τις δηλώσεις περί αναξιοκρατίας που έκανε κατηγορώντας τον προπονητή της ομάδας, Μίχαελ Σκίμπε. Ο 29χρονος επιθετικός παραδέχτηκε ενώπιον του προέδρου, Χέριμπερτ Μπρουχάγκεν, αλλά και του Γερμανού τεχνικού πως έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις και θέλησε να εξηγήσει τη θέση του.

Ο πρόεδρος και ο προπονητής έκαναν παρατηρήσεις στον Αμανατίδη για τις δηλώσεις του και τον προειδοποίησαν πως σε περίπτωση που επαναλάβει κάτι ανάλογο, θα τιμωρηθεί αυστηρά. «Κρίναμε τις δηλώσεις που έκανε ο Αμανατίδης λανθασμένες και πως με τον τρόπο αυτό έβλαψε τα συμφέροντα του συλλόγου. Αν επαναληφθεί κάτι τέτοιο, ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες», δήλωσε ο Χέριμπερτ Μπρουχάγκεν.

Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, όπου αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο, ο Αμανατίδης μετρά μόλις τέσσερις εμφανίσεις ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά των αγώνων.

Αλεξιάδης: «Θα έβαζα δυο γκολ σε κάθε ματς του Άρη…»

Ο Αλέκος Αλεξιάδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τη πρωτοβουλία της Λέσχης φίλων Άρη να δώσει στο τουρνουά 6Χ6 το όνομα του βετεράνου άσου των «κιτρίνων» και για το φετινό Άρη. Μεταξύ των άλλων ο Αλέκος Αλεξιάδης δήλωσε: «Ο Άρης παίζει καλή μπάλα φέτος αλλά δεν μπορεί να βάλει το γκολ. Αν έπαιζα εγώ σε αυτή τη ομάδα, σε κάθε παιχνίδι θα έβαζα δύο γκολ. Ελπίζω να βρει ένα γκολτζή σύντομα γιατί από τη μέση και πίσω η ομάδα είναι πολύ καλή. Πηγαίνω στο γήπεδο, δεν χάνω παιχνίδι του Άρη. Μεγάλος προπονητής ο Κούπερ, εύχομαι να μείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα».

Ρικέλμε από του χρόνου

Απών από τα εναπομείναντα τέσσερα ματς του πρωταθλήματος Απερτούρα θα είναι ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε. Ο Αργεντινός μέσος της Μπόκα Τζούνιορς ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα και θα επιστρέψει στη δράση πλέον τον Ιανουάριο, όταν και αρχίζει το πρωτάθλημα Κλαουσούρα. Ο 32χρονος άσος είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο το Μάιο κι έκτοτε είχε παίξει σε μόλις δύο αγώνες.

Πάντελιτς: «Νίκησε η καλύτερη ομάδα»

Δίκαια χαρακτήρισε τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Εργοτέλη ο Μάρκο Πάντελιτς, σκόρερ του πρώτου γκολ των «ερυθρόλευκων» στη νίκη τους με 2-0 στο Παγκρήτιο.

«Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι. Κάναμε πολύ καλή εμφάνιση στα 45 λεπτά και καταφέραμε να βάλουμε δύο γκολ. Η ψυχολογία έπαιζε μεγάλο ρόλο και ξέραμε πως έπρεπε να παίξουμε επιθετικά από την αρχή, αλλά ταυτόχρονα να προσέχουμε και πίσω για να κρατήσουμε το μηδέν. Είχαμε τύχη, αλλά ήμασταν και καλύτεροι. Νομίζω πως η καλύτερη ομάδα νίκησε και γυρνάμε στην Αθήνα με τρεις βαθμούς για να ετοιμαστούμε για το ντέρμπι με την ΑΕΚ», δήλωσε ο Σέρβος φορ.

Όσο για το γκολ που πέτυχε ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη, είπε: «Τι να σας πω. Δουλειά μου είναι αυτή. Ο επιθετικός όταν έχει καλή ψυχολογία και δουλεύει καλά, πρέπει να σκοράρει. Δεν μπορεί βέβαια κάθε ευκαιρία να είναι γκολ».

Τέλος, αναφορικά με το ντέρμπι του Σαββάτου κόντρα στην ΑΕΚ, ανέφερε: «Αυτό το παιχνίδι είναι σημαντικό. Θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη, αλλά και η ΑΕΚ θα παίξει για όλα ή τίποτα, καθώς δεν έχει καλή πορεία και θέλει να δώσει χαρά στον κόσμο της. Έχει μεγάλη σημασία για μας να παραμείνουμε στην κορυφή».

Φραγκουλάκης: «Είδατε τι έγινε…»

Παράπονα για τη διαιτησία εξέφρασε ο αρχηγός του Εργοτέλη, Μιχάλης Φραγκουλάκης, για το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού.

«Είδατε κι εσείς τι έγινε. Φάγαμε ένα γκολ. Ο βοηθός δείχνει άουτ και ο διαιτητής πήρε τη φάση πάνω του και δείχνει κόρνερ. Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ εγώ αν υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος», τόνισε ο μέσος των Ηρακλειωτών.

«Διπλό» σε δύο δόσεις…

ΧΑΡΗ ΣΤΑ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΠΑΝΤΕΛΙΤΣ ΚΑΙ ΦΟΥΣΤΕΡ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΞΕΦΥΓΕ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.-
Ένα γκολ του Μάρκο Πάντελιτς στο 78ο λεπτό της συνάντησης και ένα του Φουστέρ στις καθυστερήσεις ήταν αρκετά για τον Ολυμπιακό για να πάρει τη νίκη μέσα στο Παγκρήτιο από τον Εργοτέλη. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν πλέον του 27 πόντους στο πρωτάθλημα, τρεις πάνω από τον Παναθηναϊκό όντας μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ατομικό ο Μπλάνκο

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε στην προπόνηση της Τετάρτης (24/11) ο Ίσμαελ Μπλάνκο.
Η παρουσία του Αργεντινού επιθετικού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα κριθεί την Πέμπτη (25/11), με τις ελπίδες ωστόσο να είναι λιγοστές. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον Σεμπάστιαν Σάχα, ο οποίος γυμνάστηκε με τον συμπατριώτη του. Αντίθετα, είναι οριστικό πλέον ότι η Ένωση θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ράφικ Τζεμπούρ στο σαββατιάτικο (27/11) ματς.

Στο μεταξύ, στην προπόνηση της Τετάρτης (24/11) δοκιμάστηκε κι ένας 21χρονος Φινλανδός μεσοεπιθετικός ονόματι Χεβντέτ Γκέλα, ο οποίος κατάγεται από το Κόσοβο, όπως ακριβώς κι ο Περπαρίμ Χετεμάι. Ο νεαρός παίκτης, που αποτελεί επιλογή του Άρναρ Γκρέταρσον, θα κάνει προπονήσεις μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ο Γκέλα φορούσε τη φανέλα της Χάκα τα τελευταία τρία χρόνια (φορούσε το νούμερο 10) και πιο πριν εκείνη της Ατλαντίς.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Από Α.Ε.Λ(άρισας) σε Α.Ε.Λ(εμεσού)

Δεν θα μείνει για πολύ καιρό χωρίς ομάδα ο Αρκάντιους Μάλαρζ. Ο Πολωνός τερματοφύλακας μετά την απόφαση να λύσει από κοινού την συνεργασία με την Λάρισα φαίνεται ότι θα αγωνίζεται ξανά σε ΑΕΛ!

Σύμφωνα με κυπριακά Μέσα ο Μάλαρζ θα μπορεί να εγγραφεί στο ρόστερ της Α.Ε. Λάρνακας από τον Ιανουάριο δίνοντας μια αξιόπιστη λύση κάτω από τα δοκάρια στην ομάδα του Μιχάι Στοίκιτσα.

Ο Παμπορίδης (αυτο)εξαιρείται

Εξαίρεση από τα παιχνίδια όχι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά και των τριών ομάδων της Θεσσαλονίκης ζήτησε από την ΚΕΔ ο διαιτητής από το Κιλκίς Βασίλης Παμπορίδης, ύστερα από τα απειλητικά μηνύματα που έλαβε στο κινητό αλλά και σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού του, από αγνώστους, μετά τον αγώνα της Κυριακής μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.
Ο ρέφερι του συνδέσμου Κιλκίς, που κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη, διαισθανόμενος τις πιθανές αντιδράσεις σε βάρος του μετά τα σφυρίγματα στο τελευταίο ντέρμπι, αποφάσισε να ζητήσει εξαίρεση, πριν γίνει κάτι ανάλογο από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Αυτό δεν είναι ευχάριστο και για την υπόλοιπη διαιτητική καριέρα του Μακεδόνα ρέφερι, ο οποίος παραιτούμενος από αγώνες τριών ομάδων της Σούπερ Λιγκ, ουσιαστικά παραιτείται από σημαντικό αριθμό αγώνων πρωταθλήματος, με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται.
Ο Βασίλης Παμπορίδης, υπό τον φόβο πιθανών αποδοκιμασιών σε βάρος του, ταξίδεψε από την Αθήνα την Δευτέρα και πήγε στο Κιλκίς συνοδευόμενος από αστυνομικές δυνάμεις. Εχοντας, όμως, σαν «μαξιλάρι προστασίας» την καλή έκθεση που του έκανε ο παρατηρητής του στο φαληρικό γήπεδο, Αντώνης Σίπκας από την Φλώρινα, μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για την παραμονή του στους πίνακες και για την αποφυγή συνεπειών από τα σφυρίγματα του στο παιχνίδι της Κυριακής.
Αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα ηχηρό καμπανάκι για τον ίδιο και για την καριέρα του, καθώς οι φωνές του ΠΑΟΚ έστω και αν δεν έγιναν με επίσημη τοποθέτηση της διοίκησης του, είναι δικαιολογημένες και έντονες. Και όπως λέει η λαϊκή ρήση: «Η στάμνα πάει πολλές φορές στην βρύση, όμως μια σπάζει».

ΑΡΗΣ: Αυξάνεται η λίστα των τραυματιών

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες με τους τραυματισμούς στον Άρη δεν έχει προηγούμενο. Η σχετική λίστα αυξάνεται αντί να μειώνεται και ο Έκτορ Κούπερ είναι αναγκασμένος να βρει νέες λύσεις στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα. Αν εξαιρεθούν οι Παπαζαχαρίας και Τσεζνάουσκις οι οποίοι θα επιστρέψουν τον ερχόμενο μήνα, Ρουίς, Πρίττας και Χουάνμα είναι τα νέα πρόσωπα στα οποία δεν μπορεί να υπολογίζει ο Αργεντινός τεχνικός-συν τον Ρονάλντο- για τον αγώνα του Σαββάτου.
Παίρνοντας τα πράγματα με την σειρά, το τελευταίο χρονικά «θύμα» τραυματισμού είναι ο Χουάνμα, ο οποίος στη χθεσινή προπόνηση γύρισε το πόδι του με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ρήξη μηνίσκου. Σήμερα ο Ισπανός γκολκίπερ θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, τα αποτελέσματα της οποίας θα δείξουν ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα του και πόσο χρόνος θα χρειαστεί για την αποθεραπεία του.
Λίγο νωρίτερα και πριν πάθει αυτό που έπαθε ο Χουάνμα, ο Κάρλος Ρουίς δεν ξεκίνησε καν την προπόνηση. Ο Γουατεμαλτέκος ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και η συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό είναι αμφίβολη. Πρόβλημα που οφείλεται κατά κύριο λόγο στη κούραση που «κουβαλάει» από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Σχετικά με την περίπτωση του Σάκη Πρίττα, ο διεθνής μέσος ξεκίνησε ειδική θεραπεία από χθες την οποία θα ακολουθήσει ως το τέλος της εβδομάδας. Σαφώς και δεν υπολογίζεται για το Σάββατο, με τους ανθρώπους του ιατρικού τιμ και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να κάνουν «αγώνα» δρόμου για να προλάβει την αναμέτρηση με την Ατλέτικο. Παράλληλα μέσα στην εβδομάδα ο έμπειρος μέσος θα υποβληθεί σε μια εκ νέου πιο εξειδικευμένη εξέταση-μετά την μαγνητική που υποβλήθηκε την Δευτέρα και η οποία έδειξε συμπτώματα ρήξης μηνίσκου- οι οποίαθα δείξει αν τελικά θα χρειαστεί να μπει στο χειρουργείο. Τέλος και αναφορικά με τον Ρονάλντο θα ακολουθήσει και αυτή την εβδομάδα ατομικό πρόγραμμα, με τον Κούπερ να ευελπιστεί να τον έχει στη διάθεση του για τον αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης στη Μαδρίτη με την Ατλέτικο.

Μάκης Χάβος: Να κοιτάξουμε μπροστά

Για... δύο διαφορετικά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό έκανε λόγο ο Μάκης Χάβος σε σύντομη ομιλία του προς τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε ευχαριστημένος από την εμφάνισή τους μέχρι το 60΄. "Ήμασταν ομάδα μέχρι την αποβολή. Κάναμε αυτό που είχαμε σχεδιάσει και είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία σας" ανέφερε ο 41χρονος τεχνικός, μιλώντας στη συνέχεια για το... άλλο ματς που έγινε το τελευταίο ημίωρο: "Από την ώρα που μείναμε με παίκτη λιγότερο, έγινε άλλο ματς, δεν μπορούμε να το αξιολογήσουμε σωστά".


Δεν θέλησε, ωστόσο, να σταθεί περισσότερο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και έστρεψε την προσοχή των ποδοσφαιρστών του στο παιχνίδι της Κυριακής (28/11) με τον Ατρόμητο στην Τούμπα. "Ας ξεχάσουμε το παιχνίδι που έφυγε και ας ρίξουμε όλη μας την προσοχή στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Να δουλέψουμε και να αφοσιωθούμε πάνω σ' αυτό, για να πάρουμε τη νίκη που είναι σημαντική για μας" κατέληξε.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Έρευνα για Παμπορίδη διέταξε η Εισαγγελέας

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση ζήτησε η Εισαγγελέας, Ειρήνη Χρυσογιάννη –σύμφωνα με την «Μακεδονία»- για τα απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχθηκε μετά από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Ο διαιτητής απευθύνθηκε στην Εισαγγελέα ότι του έγιναν πέντε τηλεφωνήματα για τη ζωή του και τη σωματική ακεραιότητα των μελών της οικογένειάς του.

Στο τιμόνι της Ferrari ο Ουσέιν Μπολτ

Oι άνθρωποι της Ferrari προσπαθούν ακόμη να συνέλθουν από την απώλεια του τίτλου στους οδηγούς, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, αλλά τη Δευτέρα (15/11) μία επίσκεψη στο στρατηγείο της ομάδας στο Φιοράνο ήρθε να αλλάξει για λίγο το κλίμα.

Ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Ουσέιν Μπολτ επισκέφθηκε την ιδιωτική πίστα της scuderia και είχε την ευκαιρία να οδηγήσει δύο μοντέλα της Ferrari. Αρχικά, ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ πήρε θέση συνοδηγού στην κίτρινη "458 Italia" και στη συνέχεια επιβιβάστηκε στην κατακκόκινη "599 GTB Fiorano".


Αφού έκανε την αναγνωριστική του βόλτα, πήρε το τιμόνι και έζησε μία μοναδική εμπειρία όπως δήλωσε λίγο αργότερα: "Πίστευα ότι είμαι γρήγορος, αλλά αυτά τα απίστευτα αυτοκίνητα δίνουν στην λέξη "γρήγορος" μία νέα ερμηνεία".

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Σε απολογία ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής

Εξηγήσεις ενώπιον του αθλητικού εισαγγελέα της ΕΠΟ, Ανδρέα Φάκου, θα κληθεί να δώσει τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννης Τάκης. Αιτία γι’ αυτήν την κλήση αποτέλεσε η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση των «κυανόλευκων» στις 23 Οκτωβρίου αμέσως μετά το τέλος της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης, η οποία και καυτηρίαζε τις αποφάσεις του διαιτητή Μιχάλη Βοσκάκη.

Με βάση, λοιπόν, την κατηγορία της δυσφήμισης του αθλήματος, στον Ηρακλή δύσκολα θα αποφύγουν την πειθαρχική ποινή που προβλέπεται σ’ αυτές στις περιπτώσεις, αν και στη Μίκρα δεν ανησυχούν για την έκβαση της υπόθεσης. Μάλιστα, χθες τόνιζαν με νόημα πως «σε απολογία θα πρέπει να κληθεί ο Τεροβίτσας για τις επιλογές διαιτητών που κάνει σε κρίσιμα παιχνίδια». Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως κατά του ίδιου διαιτητή η ΠΑΕ Ηρακλής εξέδωσε παρόμοια ανακοίνωση και μετά το πρόσφατο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό λόγω της αποβολής του Καρίμ Σολτάνι, ο οποίος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον Βοσκάκη και στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Εργοτέλης-Ολυμπιακός (Μέρος Δεύτερο)

Το απόγευμα της Τετάρτης (24/11, 17:00, Novasports2) διεξάγεται το 2ο ημίχρονο του αγώνα Εργοτέλης-Ολυμπιακός για την 10η αγωνιστική της Superleague, η οποία δεν ολοκληρώθηκε πριν από δύο εβδομάδες εξαιτίας της νεροποντής που έπληττε το Ηράκλειο εκείνη την ημέρα. Στο 45λεπτο που απομένει, οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Ο μεν Εργοτέλης για να ξεκολλήσει από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας, ο δε Ολυμπιακός για να μείνει μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας, τρεις βαθμούς πάνω από τον Παναθηναϊκό.


Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Νίκος Καραγεωργίου, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Σίλβα Ζούνιορ και Γιώργο Αλεξόπουλο, ενώ αντίθετα ο Μάρις Βερπακόφσκις έβγαλε το κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης της Τρίτης (23/11) και συμπεριελήφθη στην αποστολή των "κιτρινόμαυρων". Το "παρών" στην αναμέτρηση θα δώσει και ο Ρομάνο που στο 1ο ημίχρονο του αγώνα, ήταν τραυματίας. Η πιθανή σύνθεση του Εργοτέλη: Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Μπέτο, Ολίσε, Φραγκουλάκης, Λεάλ, Ρομάνο, Μπούντιμιρ.

Από την πλευρά τους, οι "ερυθρόλευκοι" αναμένεται να μπουν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, λόγω και της χρονικής πίεσης, προκειμένου να φύγουν με τους τρεις βαθμούς που θα τους φέρει στο +3 από τον Παναθηναϊκό και θα τους βοηθήσουν να πάνε με άλλον αέρα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που θα παρατάξει τον Ολυμπιακό με πολλές απουσίες βασικών (Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Ρ. Μπράβο, Τοροσίδης), προσανατολίζεται σε ένα επιθετικό σύστημα που θα φέρει σε δύσκολη θέση τον αντίπαλο από τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, το ενδεχόμενο να αγωνιστούν δίπλα-δίπλα στην επίθεση οι Κέβιν Μιραλάς και Μάρκο Πάντελιτς συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, ωστόσο το επικρατέστερο σενάριο θέλει τον Βέλγο στο δεξί άκρο και τον Σέρβο στην κορυφή. Η πιθανή σύνθεση του Ολυμπιακού: Πάρντο, Μοδέστο, Χόλεμπας, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Ουρτάδο, Ντουντού, Μιραλάς, Ριέρα, Φουστέρ, Πάντελιτς.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

"Ρόμπα" έκανε τον Μπαλοτέλι η πρώην του

"Ρόμπα" έκανε το Μάριο Μπαλοτέλι η πρώην κοπέλα του, Μελίσα Καστονιόλι, που διατηρούσε του τελευταίους μήνες δεσμό με το νεαρό διάσημο ποδοσφαιριστή. Η Μελίσα πρόσφατα μπήκε στο χώρο της τηλεόρασης γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στον ποδοσφαιριστή ο οποίος τη χώρισε με πολύ…. «αντρίκιο» τρόπο. Συγκεκριμένα, της έστειλε δύο μηνύματα στα οποία της απευθυνόταν με όχι και τόσο κολακευτικούς χαρακτηρισμούς γεγονός που έκανε τη νεαρή κοπέλα να πάρει την εκδίκηση της.

«Γύρισα πίσω για να σε κάνω να αλλάξεις, αλλά ξέχνα το, έχουμε τελειώσει. Τα πάντα θα είναι εναντίον σου αύριο, αντίο», ανέφερε το πρώτο μήνυμα. Στο δεύτερο έγινε πιο σκληρός λέγοντας πως «είσαι μια χαζή κοπέλα, το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ότι είσαι παιδί, αλλά ότι είσαι χαζή! Χαιρέτησε τον παρουσιαστή, μπορεί να σε βοηθήσει».

Η Μελίσα προφανώς τσατίστηκε με την προφανώς ανώριμη στάση του πρώην αγαπημένου της και αποφάσισε να απαντήσει με το δικό της τρόπο.

Έτσι λοιπόν, διάβασε στην εκπομπή τα μηνύματά του κάνοντάς τον ρεζίλι σε όλους τους Ιταλούς τηλεθεατές.

Όμως, ο Μπαλοτέλι δε φάνηκε να ενοχλήθηκε ιδιαίτερα αφού αμέσως εμφανίστηκε με νέα σύντροφο στο πλευρό του.

Φερνάντο Σάντος: "Με τους δικούς μου κανόνες"

Για τους στόχους της Εθνικής και τις μέχρι τώρα εμπειρίες του από τη θητεία του σε αυτή μίλησε ο Φερνάντο Σάντος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega και προβλήθηκε την Τρίτη (23/11) στην εκπομπή "Σούπερ Μπάλα".


Αναλυτικά η συνέντευξη του Πορτογάλου ομοσπονδιακού προπονητή:


- Ποιοι είναι οι στόχοι της Εθνικής;
"Όσον αφορά στα αγωνιστικά, να περάσουμε στο Euro 2012. Είναι ο βραχυπρόθεσμος στόχος, αλλά είναι πολύ σημαντικός και για μένα και για την εθνική ομάδα. Το σημαντικό είναι, ότι η Ελλάδα εξαρτάται από τα δικά της αποτελέσματα και τους αγώνες της. Γι' αυτό λέω ότι έχουμε πάρα πολύ καλές πιθανότητες να περάσουμε στο Euro 2012. Αν πάρουμε έξι βαθμούς με τη Μάλτα, μπαίνουμε στην τελική ευθεία, όπου στα τέσσερα τελευταία ματς, εξαρτάται από εμάς να πετύχουμε το στόχο μας".


- Μετά από τους τέσσερις πρώτους αγώνες, σε τι βαθμό πιστεύετε ότι ο βασικός κορμός της ομάδας έχει μπει στη δική σας φιλοσοφία;
"Αν το αναλύσουμε με μαθηματικούς όρους, οι παίκτες έχουν αφομοιώσει σε ποσοστό 65-70% τη δική μου φιλοσοφία. Σίγουρα με έχει βοηθήσει πολύ το γεγονός ότι οι παίκτες έχουν δείξει τεράστια διάθεση από την αρχή, ωστόσο έχουμε ακόμα πολλά να βελτιώσουμε, τόσο στο αμυντικό κομμάτι, όσο και στην επίθεση και ακόμα και στις μεταβιβάσεις".

-Ποιο είναι το πιο θετικό και το πιο αρνητικό στοιχείο που έχετε βρει μέχρι στιγμής στην εθνική ομάδα;
"Έχουν έρθει πολλοί νέοι, χωρίς συμμετοχές πριν, αλλά με ποιότητα και έχουν δείξει ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους. Μπορούν να αποτελέσουν το λαμπρό μέλλον της εθνικής ομάδας. Είμαστε στο έτος μηδέν, καθώς κλείνει ένας κύκλος σπουδαίων παικτών που πέτυχαν καταπληκτικά πράγματα και ξεκινά ένας νέος με παίκτες διψασμένους για επιτυχίες. H πόρτα στην εθνική είναι ανοικτή για όλους. Έχουμε λοιπόν, μια λίστα 50-55 παικτών που τους παρακολουθούμε στενά, που είναι στις επιλογές μας. Το αρνητικό, είναι κάποια προβλήματα που είχαμε στην αρχή, με το που βρέθηκα εδώ και για τα οποία δεν είχα γνώση. Δεν περίμενα να συναντήσω κάτι τέτοιο. Εγώ ήμουν απλός θεατής".

- Προέρχεστε από μια χώρα με διαφορετική ποδοσφαιρική κουλτούρα από τη δική μας. Η προσωπική σας γνώμη, είναι ότι έχει δικαίωμα ένας ποδοσφαιριστής να λέει “όχι” στην εθνική ομάδα, ή το εθνόσημο είναι πάνω από όλα;
"Από ηθικής πλευράς, εγώ προσωπικά θεωρώ ότι ούτε Πορτογάλος, ούτε Έλληνας έχει δικαίωμα να αρνηθεί να εκπροσωπεί τη χώρα του. Επαγγελματικά ωστόσο, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι σημαντικό και ξεκάθαρο. Από τη στιγμή που ένας παίκτης επιθυμεί να προσφέρει στην εθνική, πράγμα σημαντικό, σημαίνει ότι είναι ανοιχτόμυαλος και έτσι πρέπει να παίζει. Με πνεύμα συντροφικότητας. Ποιοι θα αγωνιστούν και ποιοι όχι όμως, το αποφασίζει ο προπονητής. Γιατί αν ένας έρχεται με το σκεπτικό ότι “θα παίζω, γιατί αν δεν παίζω θα υπάρξει πρόβλημα”, τότε καλύτερα να μην έρθει. Όσο όμως είμαι εγώ στο τιμόνι, θα λειτουργούμε βάσει των δικών μου κανόνων και το πως θέλω εγώ να λειτουργούν τα πράγματα. Και αυτό, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αλαζονεία από τη δική μου πλευρά. Είναι σίγουρο ότι κι εγώ κάνω λάθη, θεοί δεν είμαστε. Στο ποδόσφαιρο όμως, υπάρχουν κανόνες που τους βάζει ο προπονητής".





«Ο Άντερσον θα πάει στη Νιούκαστλ ή στον Παναθηναϊκό»!

Κάτι παραπάνω από δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αποχώρηση του Άντερσον από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ιανουάριο. Αυτός που δεν είναι δεδομένος (προς το παρόν, τουλάχιστον) είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του 22χρονου Βραζιλιάνου.

Τα δημοσιεύματα από το Νησί συνεχίζουν -ειδικά τώρα, που ανέλαβε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα- να κάνουν λόγο για πολύ… ζεστό ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, την ώρα, πάντως, που παρουσιάζουν τις «καρακάξες» και το Νιούκαστλ ως πιθανό προορισμό του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας ''metro'', ο Άντερσον έχει χάσει την εμπιστοσύνη του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και είναι πολύ πιθανό, πλέον, να αποτελέσει παρελθόν από τους «κόκκινους διάβολους» και μάλιστα, πολύ σύντομα…

Το «τριφύλλι», τονίζεται στο δημοσίευμα, έχει το προβάδισμα, καθώς ο νέος του προπονητής, Ζεσουάλδο Φερέιρα, είχε συνεργαστεί με τον μεσοεπιθετικό από το Πόρτο Αλέγκρε στην Πόρτο και εκτιμά πολύ τις ικανότητές του.

Πάντως, πρέπει να σημειώσουμε ότι, από τον Παναθηναϊκό -απ' όταν ξεκίνησε η φημολογία περί ενδιαφέροντος για τον Άντερσον- διαψεύδουν τα παραπάνω σενάρια…

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρεται και σε ενδιαφέρον της Νιούκαστλ για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή.

Κρέσιτς: «Πέναλτι και κόκκινη στον Ολυμπιακό»

Τις αποφάσεις του διαιτητή Παμπορίδη, στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, χαρακτήρισε ως την κύρια αιτία της ήττας του ΠΑΟΚ, ο Ντάριο Κρέσιτς. Ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου του Βορρά» στάθηκε ιδιαίτερα στην φάση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ενώ υπογράμμισε πως η ζωή συνεχίζεται.

«Δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε όταν ήμασταν έντεκα εναντίον έντεκα» δήλωσε ο Ντάριο Κρέσιτς, σε συνέντευξη που έδωσε στην “Εξέδρα”, προσθέτοντας: «Ήμασταν απογοητευμένοι από το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Μέσα στο γήπεδο δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε όσο αγωνιζόμασταν έντεκα εναντίον έντεκα. Ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλό μας, κατά διαστήματα παίξαμε και ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για εμάς».

Αναφερόμενος στις αποφάσεις του διαιτητή Παμπορίδη είπε χαρακτηριστικά: «Από τα δύο πέναλτι, μπορούσε να δώσει το ένα, στην ανατροπή του Σαλπιγγίδη. Πιστεύω ότι στη συγκεκριμένη φάση δεν έδωσε το πέναλτι, γιατί θα έπρεπε να δώσει και κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Ολυμπιακού. Με όλα αυτά, η πίεση που είχαμε ανέβηκε λίγο παραπάνω και υπήρξαν και κάποιες ακραίες αντιδράσεις».

Για τη συνέχεια τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη επεσήμανε: «Πρέπει να έχουμε την ίδια νοοτροπία. Να έχουμε το ίδιο μυαλό που έχουμε δείξει στους τελευταίους αγώνες. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι».

Πλήγμα με Φάμπρεγας στην Άρσεναλ

Τις πολύτιμες υπηρεσίες του Σεσκ Φάμπρεγας θα στερηθεί για τις επόμενες τρεις εβδομάδες η Άρσεναλ.
Ο Ισπανός άσος τραυματίστηκε κατά την διάρκεια του αγώνα με την Μπράγκα για την 5η αγωνιστική του Champions League, που βρήκε νικητές του Πορτογάλους με 2-0.
"Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω τώρα για το διάστημα που θα μείνει εκτός δράσης. Σίγουρα θα απουσιάσει το προσεχές Σαββατοκύριακο, στο παιχνίδι με την Άστον Βίλα.
Φαίνεται πάντως πως είναι κλασσικός μυϊκός τραυματισμός που θα τον κρατήσει μακριά από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις περίπου τρεις εβδομάδες", ήταν τα λόγια του Αρσέν Βενγκέρ αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης, που δυστυχώς γι' αυτόν και την ομάδα του Λονδίνου, αποδείχθηκαν προφητικά.

Champions League -5η αγ.:Μεγάλο ενδιαφέρον στο Γκελζενκίρχεν

Η 5η αγωνιστική του Champions League συνεχίζεται απόψε (24/11) με τους αγώνες των ομίλων 1 έως 4. Το μεγάλο ματς διεξάγεται στην Αουφσάλκε Αρένα του Γκελζενκίρχεν μεταξύ της Σάλκε και της Λιόν. ' όμιλος:
Η Ιντερ διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος και η νίκη στον αγώνα με την Τβέντε θα αποτελέσει το καλύτερο φάρμακο για να ξεπεράσει τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα εντός κι εκτός ιταλικών συνόρων. Οι πρωταθλητές Ευρώπης υποδέχονται τους επικίνδυνους πρωταθλητές Ολλανδίας οι οποίοι μπήκαν για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Βέρντερ.
Ο Ράφα Μπενίτεθ παίζει το... μέλλον του στον πάγκο των "νερατζούρι" και στον κρίσιμο αυτό αγώνα θα έχει στη διάθεσή του τον Εστέμπαν Καμπιάσο αλλά και τον Τιάγκο Μότα, ο οποίος, όμως, δεν θα βρίσκεται στο βασικό σχήμα. Σε περίπτωση νίκης η Ιντερ εξασφαλίζει την πρόκριση στους "16" και στην προσπάθεια αυτή θα έχει σύμμαχο την παράδοση καθώς έχει νικήσει στους τελευταίους 6 εντός έδρας αγώνες στο Champions League και μετρά μόνο νίκες σε τρεις αγώνες με ολλανδικές ομάδες, χωρίς να έχει δεχθεί γκολ.
Στο άλλο ματς του ομίλου η Τότεναμ, μετά τις νίκες επί της Ιντερ (3-1) αλλά και στο ντέρμπι του Λονδίνου με την Αρσεναλ (3-2) ευελπιστεί να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα υποδεχόμενη στο White Hart Lane την παραπαίουσα, Βέρντερ.  Με νίκη η αγγλική ομάδα θα περάσει στην επόμενη φάση, στην παρθενική της εμφάνιση στη διοργάνωση.
Β' όμιλος:
Μεγάλο ματς διεξάγεται στην Αουφσάλκε Αρένα με την Σάλκε να υποδέχεται τη Λιόν. Τα δεδομένα είναι τα εξής: Η Λιόν θα βρεθεί από απόψε στη φάση των "16" εάν φύγει νικήτρια από τη Γερμανία αλλά και η ισοπαλία θα είναι αρκετή, εάν η Μπενφίκα δεν μπορέσει να νικήσει στο Ισραήλ τη Χάποελ Τελ Αβίβ. Επίσης, εάν οι Πορτογάλοι ηττηθούν, τότε η Λιόν θα προκριθεί ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά της στο Γκελζενκίρχεν. Πιθανότητες πρόκρισης από απόψε έχει και η Σάλκε αρκεί να νικήσει τη Λιόν και ηττηθεί η Μπενφίκα.
Η Μπενφίκα μπορεί να έχει ηττηθεί στα έξι από τα τελευταία 7 εκτός έδρας ματς στο Champions League αλλά μετά τη νίκη με 4-3 επί της Λιόν την 4η αγωνιστική, έχει μία μεγάλη ευκαιρία να νικήσει και να κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης. Κι αυτό γιατί την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τη Σάλκε.
Γ' όμιλος:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βαλένθια ήταν εκ του προοιμίου τα φαβορί για την πρόκριση από τον τρίτο όμιλο και αμφότερες έχουν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά από την πέμπτη αγωνιστική. Η Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει στο Αϊμπροξ την Ρέιντζερς ενώ η Βαλένθια έχει σαφώς πιο εύκολο έργο υποδεχόμενη στο Μεστάγια την ουραγό, Μπούρσασπορ.
Η νίκη ή η ισοπαλία αρκεί στην ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον για να σφραγίσει το εισιτήριο για τη φάση των "16" ενώ οι "νυχτερίδες" θα πάρουν την πρόκριση εάν νικήσουν και δεν μπορέσει και η Ρέιντζερς να νικήσει τη Γιουνάιτεντ.
Η Ρέιντζερς συμπληρώνει απόψε 300 ευρωπαϊκούς αγώνες και θέλει να αποφύγει την 100ή ήττα. Οι Σκωτσέζοι καλούνται να δώσουν τέλος σε ένα αρνητικό σερί μίας νίκης στους τελευταίους επτά εντός έδρας αγώνες τους στο Champions League απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει δεχθεί γκολ στους τέσσερις πρώτους αγώνες των φετινών ομίλων και μετρά 8 νίκες στα τελευταία 9 εκτός έδρας ματς στη διοργάνωση!

Πέντε συμβόλαια παικτών στα ανοιχτά μέτωπα του ΠΑΟΚ

Το μέλλον των Μουσλίμοβιτς, Τσιρίλο, Φιλομένο, Μπουσαϊντί, Ζουέλα που δεσμεύονται με τον Δικέφαλο ως τον Ιούνιο του 2011 εξετάζει η ΠΑΕ.

Αν και στην παρούσα φάση η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ «παλεύει» να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα (εξόφληση οφειλομένων στους παίκτες, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αγωνιστική-βαθμολογική ανάκαμψη, υπηρεσιακός προπονητής κτλ.), παράλληλα εξετάζει και τις περιπτώσεις παικτών τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το καλοκαίρι. Πρόκειται για πέντε ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων άλλοι έχουν περισσότερες πιθανότητες παραμονής και άλλοι λιγότερες. ΖλάτανΜουσλίμοβιτς, ΜπρούνοΤσιρίλο, ΛούσιοΦιλομένο , ΑνίςΜπουσαϊντί και ΦρανκΖουέλα είναι οι πέντε που δεσμεύονται με συμβόλαιο ως τον Ιούνιο του 2011.

Για τον Μουσλίμοβιτς οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, καθώς αν θυμάται κανείς τον Βόσνιο για κάτι στην εφετινή περίοδοως τώρα- είναι μόνο για το γκολ που πέτυχε στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Ολόκληρο ματς στην Ευρώπη αγωνίστηκε μόνο εναντίον της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στα υπόλοιπα μπήκε αλλαγή, ενώ έλειψε από εκείνα με Αγιαξ και Μπρυζ. Στο πρωτάθλημα ο Μουσλίμοβιτς έχει έξι συμμετοχές και έχει πετύχει μόνο ένα γκολ (εναντίον του Πανιωνίου). Ο ίδιος θέλει να μείνει στον ΠΑΟΚ, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το «βαρύ» συμβόλαιό του. Αν μείνει, αυτό θα γίνει με «ψαλιδισμένες» αποδοχές. Τα ίδια ισχύουν και για τον Τσι ρίλο, ο οποίος ξεκίνησε μέτρια την περίοδο αλλά τον τελευταίο μήνα παρουσιάζεται αναγεννημένος. Οταν θα λήξει το συμβόλαιό του, θα είναι 33 ετών. Αν ο Ιταλός δεχτεί ανανέωση συμβολαίου με τα χρήματα που παίρνει (330.000 ευρώ), ίσως μείνει για ακόμη έναν χρόνο. Για τον Φιλομένο οι πιθανότητες παραμονής είναι λίγες. Δεν δείχνει να έχει προσαρμοστεί και δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής ειδικά μετά την αποχώρηση του κόουτς κ. Παύλου Δερμιτζάκη. Ο Μπουσαϊντί έχει ικανοποιήσει, αλλά το πρόβλημα είναι οι απαιτήσεις της Σάλτσμπουργκ στην οποία ανήκει.

Τέλος, ο Ζουέλα δεν έχει πολλές συμμετοχές. Ακόμη και έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση με τους τραυματισμούς (επιστρέφει ο Πάμπλο Κοντρέρας, νοκ άουτ για τρεις εβδομάδες με θλάση ο Στέλιος Μαλεζάς ), αναμένεται να πάρει περισσότερες ευκαιρίες. Και αυτός (όπως και ο Μπουσαϊντί) είναι δανεικός, γεγονός που σημαίνει ότι, αν ο ΠΑΟΚ θέλει να τον κρατήσει, πολλά θα εξαρτηθούν και από την Κούμπαν που έχει τα δικαιώματά του.




«Στην ΑΕΚ ο Σολτάνι αυτόν τον χειμώνα;»

Την περίπτωση του Καρίμ Σολτάνι εξετάζουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ τού 'footafrica365.fr'.


Ο Αλγερινός κυνηγός διανύει μία πολύ καλή σεζόν, μέχρι στιγμής, με τη φανέλα τού Ηρακλή, κάτι που φαίνεται ότι δεν περνάει απαρατήρητο από τους ανθρώπους τής 'Ένωσης'. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης άλλωστε, επικαλούμενος ελληνικές πηγές, θα μπορούσε ο άσος τού γηραιού να γίνει συμπαίκτης τον προσεχή χειμώνα με τον συμπατριώτη του, Ραφίκ Τζιμπούρ.

Η αλήθεια είναι ότι οι εμφανίσεις τού Σολτάνι με τη φανέλα τού Ηρακλή, έχουν δημιουργήσει διάφορα σενάρια γύρω από το όνομά του. Το ρεπορτάζ από τη Θεσσαλονίκη, πάντως, αναφέρει ότι οι διοικούντες τον 'γηραιό' έχουν μέσα στα άμεσα σχέδια τους να καλέσουν τον παίκτη για ανανέωση συμβολαίου πριν από τα τέλη τού 2010.

Με δεδομένο, άλλωστε, ότι η υπάρχουσα συμφωνία ολοκληρώνεται το καλοκαίρι τού 2011, οι 'κυανόλευκοι' θα επιδιώξουν να αποσπάσουν την υπογραφή του για δύο ακόμα χρόνια και, φυσικά θα αυξήσουν τις αποδοχές του (τώρα αμείβεται με 150 χιλ. ευρώ τον χρόνο).

Μένει στη Μάντσεστερ ο Μπερμπάτοφ

Ο ατζέντης του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ έβαλε τέλος στα σενάρια που ήθελαν τον πελάτη του να αλλάζει ομάδα στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Βούλγαρος επιθετικός έχει κινήσει το ενδιαφέρον της Γιουβέντους και της Μπάγερ Λεβερκούζεν, όμως ο Εμίλ Ντάτσεφ, δήλωσε ότι ο ποδοσφαιριστής θα μείνει στη Μάντσεστερ.

«Όλες οι αναφορές για μετακίνηση είναι αναληθείς. Είναι χαρούμενος και ο σύλλογος το ίδιο. Δεν έχω να συμπληρώσω κάτι. Θα μείνει στην Μάντσεστερ».

Ο Μπερμπάτοφ έχει ξεκινήσει με εντυπωσιακό τρόπο την φετινή περίοδο και σε 12 συμμετοχές στην Premier League έχει βρει δίχτυα έξι φορές κάνοντας το καλύτερο ντεμπούτο από την στιγμή που άρχισε να αγωνίζεται στο «Ολντ Τράφορντ».

Φαν Ντερ Βιλ: «Κλάσεις ανώτερη η Ρεάλ»

Την ανωτερότητα της Ρεάλ Μαδρίτης παραδέχτηκε ο Γκρέγκορι Φαν Ντερ Βιλ, μιλώντας σε ολλανδικά ΜΜΕ μετά την ήττα της ομάδας του με σκορ 4-0 από την «βασίλισσα». Ο δεξιός μπακ του Άγιαξ «έπλεξε» επίσης το εγκώμιο του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και του ρόστερ των Μαδριλένων γενικότερα.

«Είμαστε τσαντισμένοι και απογοητευμένοι. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν κλάσεις ανώτερη από εμάς στο συγκεκριμένο αγώνα. Ήταν τόσο εκνευριστικό που δεν μπορούσαμε να την κοντράρουμε» ήταν τα λόγια του Ολλανδού αμυντικού.

«Έκανα τα πάντα για να ετοιμαστώ κατάλληλα ώστε να παίξω κόντρα στον Ρονάλντο. Είναι φοβερός ποδοσφαιριστής. Τραβούσε παίκτες πάνω του σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να μένουν αμαρκάριστοι οι Μαρσέλο και Οζίλ. Είναι γενικά πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις τόσους πολλούς και καλούς παίκτες ταυτόχρονα» πρόσθεσε.

Φωτο ημερας

Ομορφιες.....................

Σφαγή» Μάντσεστερ-Μπάγερν για 16χρονο

Ο Ντίνο Σπέχαρ είναι το νέο μεγάλο ταλέντο του κροατικού ποδοσφαίρου και ήδη οι μνηστήρες για τον άσο της Όσιγιεκ έχουν αυξηθεί με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  και Μπάγερν Μονάχου να δίνουν μάχη για να τον κάνουν δικό τους. Ο Ντίνο Σπέχαρ έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Κροατίας όταν έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Όσιγιεκ σε ηλικία 16 ετών. Οι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ παρακολουθούν την εξέλιξή του, αν και έχουν ανταγωνισμό από αυτούς της Μπάγερν Μονάχου.

Οι Βαυαροί που έχουν ήδη δύο Κροάτες στο ρόστερ τους, έχουν παρακολουθήσει τον Σπέχαρ με την  εθνική ομάδα Νέων και ήδη έχουν επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή για το ενδεχόμενο να μετακομίσει στο Μόναχο.

Έχουν τρέλα με Βιεϊρίνια στην Παιανία!

Στην κορυφή της λίστας των Αντωνίου-Φρέιτας βρίσκεται μεταξύ άλλων ονομάτων και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, αφού ο άσος του ΠΑΟΚ αρέσει πολύ στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και θεωρείται ιδανικός για το Τριφύλλι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος προπονητής των «πράσινων», Ζεσουάλντο Φερέιρα ξέρει αρκετά καλά τον βραχύσωμο μεσοεπιθετικό και θα τον ήθελε ως αντικαταστάτη του Σίντνεϊ Γκοβού στην Παιανία. Βέβαια, το οικονομικό είναι σημαντικό πρόβλημα ανάμεσα στις δύο πλεύρες, αφού ο ΠΑΟΚ αξιώνει 4 εκατομμύρια ευρώ...

Από τον Παναθηναϊκό πάντως λένε ότι η τιμή μπορεί να πέσει... Κάτι θα ξέρουν παραπάνω....

Ρούνεϊ: "Θέλω να μοιάσω στους Σκόουλς και Γκιγκς"

Ο Γουέιν Ρούνεϊ μίλησε σε αγγλικά ΜΜΕ και αποκάλυψε πως θέλει να παραμείνει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να γίνει "θρύλος" σαν τους Πολ Σκόουλς και Ράιαν Γκιγκς. Με ειρωνικό τρόπο υποδέχθηκαν οι φίλοι της ομάδας τις δηλώσεις του.Πριν λίγες ημέρες είχε φαγωθεί να φύγει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκοπό να πάει σε μία ομάδα με υψηλούς στόχους. Λίγες ημέρες αργότερα ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ομάδα και τώρα δηλώνει πως θέλει να γίνει σαν τους Σκόουλς και Γκιγκς. Ο λόγος για τον αναποφάσιστο Γουέιν Ρούνεϊ.
Ο 25χρονος άσος, που έχει να αγωνιστεί βασικός από τις 26 Σεπτεμβρίου, φαίνεται πως θέλει να κάνει ειρήνη με τους οπαδούς της ομάδας, λέγοντας πως θέλει να μείνει για πάντα στην Γιουνάιτεντ.

"Είμαι ευτυχισμένος που όλα τελείωσαν θετικά και υπέγραψα νέο συμβόλαιο με την Γιουνάιτεντ. Φυσικά και είχα τις ανησυχίες μου, τις οποίες και είπα ανοιχτά, όμως τώρα όλα έχουν ξεκαθαρίσει", είπε αρχικά και μετά άρχισε την... ειρήνη.

"Η καριέρα μου είναι συνδεδεμένη με την Γιουνάιτεντ, θέλω να βοηθήσω τους νέους παίκτες όπως έκαναν με εμένα οι Σκόουλς, Γκιγκς και Νέβιλ. Θέλω μαζί να προσπαθήσουμε για να ξαναφέρουμε την ομάδα στην κορυφή. Αυτός είναι ο βασικός μου στόχους".

Οι φίλοι της Γιουνάιτεντ ωστόσο ειρωνεύονται σε όσα λέει ο 25χρονος άσος, αφού δεν μπορούν ακόμα να ξεχάσουν όλα όσα είπε πριν λίγες εβδομάδες.

Το "παλάτι" του κάμπου

Αντίο Αλκαζάρ, καλησπέρα AEL FC Arena! Ο κάμπος απέκτησε νέο στολίδι, ο ελληνικός αθλητισμός καλωσόρισε στην οικογένεια του, η οποία είχε αρχίσει να... γερνάει ένα νέο γήπεδο, το AEL FC Arena.
Την Τρίτη (23/11) στήθηκε στη Λάρισα για τα λιτά πλην εντυπωσιακά εγκαίνια του νέου "σπιτιού" της AEΛ.
Οι φίλοι και όχι μόνο των "βυσσινί" γέμισαν τις κερκίδες για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα που εκπόνησαν ο περήφανος πρόεδρος Κώστας Πηλαδάκης και οι συνεργάτες του.

"ΑΕΛ, ΑΕΛ, ΑΕΛ", φώναζαν οι θεατές την ώρα που σουρούπωνε, πριν ο ουρανός γεμίσει χρώματα από τα πυροτεχνήματα που έκαναν ημέρα τη θεσσαλική νύχτα. Ούτε το ψιλόβροχο κατάφερε να κατευνάσει το πάθος τους.

Οι "βυσσινί" ποδοσφαιριστές πάτησαν στο χορτάρι για πρώτη φορά και φυσικά αποθεώθηκαν. Αυτοί άλλωστε πρέπει να συνηθίσουν το καινούργιο γήπεδο.

Ακόμα και σε μια τέτοια μέρα χαράς τα δάκρυα δεν έλειψαν για τα αδικοχαμένα μέλη της οικογένειας της Λάρισας. "Κι αν κάποιοι φύγαν από τη ζωή σου σε βλέπουν από το κλαμπ του παραδείσου", ήταν το μήνυμα ενός βίντεο από το οποίο "ζωντάνεψαν" οι μορφές του Δημήτρη Μουσιάρη, του Δημήτρη Κουκολίτσιου.του Γιώργου Μητσιμπόνα, του Αντόνιο Ντε Νίγκρις και του Παναγιώτη Μπαχράμη.

Φωτιά σε αυτοκίνητο Κύπριου διαιτητή

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν από δύο άγνωστους κουκουλοφόρους στο αυτοκίνητο του Κύπριου διεθνή βοηθού διαιτητή, Αριστείδη Χρίστου. Εκείνη την ώρα ο κ. Χρίστου βρισκόταν σε εστιατόριο της Λεμεσού μαζί με τον πρόεδρο του συνδέσμου διαιτητών Γιώργο Πάπουτσο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι κουκουλοφόροι έσπασαν το παρμπρίζ και εκτόξευσαν βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Μπορεί το αυτοκίνητο να ανήκει στον κ. Χρίστου, όμως σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης η επίθεση είχε ως στόχο τον πρόεδρο του συνδέσμου διαιτητών, κ. Πάπουτσο. Την υπόθεση εξετάζει η αστυνομία Λεμεσού που παίρνει καταθέσεις.

Τα κυπριακά μέσα επισημαίνουν πως αφορμή για την επίθεση φέρεται να έπαιξαν ρόλο δηλώσεις του σε κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με τη διαιτησία. Ο κ. Πάπουτσος σε ερώτηση που του υποβλήθηκε σχετικά με τα λάθη των διαιτητών, απάντησε ότι δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου και ότι παράγοντας της Κυπριακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταστρέφει το χώρο της διαιτησίας χωρίς όμως να τον κατονομάσει και αρκέστηκε να πει: «Πουλά πνεύμα και φουσκώνει τα μυαλά των διαιτητών».

Απειλούν με μηνύσεις τον Φιλιππούση

Ένα βήμα πριν τη χρεωκοπία βρίσκεται ο Μαρκ Φιλιππούσης. Ο ελληνικής καταγωγής τενίστας πήρε δάνειο 1.2 εκατομμυρίων δολαρίων προσπαθώντας να γλιτώσει το σπίτι των γονιών του στο Γουίλιαμστάουν, αλλά μην μπορώντας να το αποπληρώσει αναγκάστηκε να βγάλει σε δημοπρασία το οίκημα.

Η τιμή που πουλήθηκε ήταν πολύ πιο κάτω από το δάνειο (835.000 δολάρια) με αποτέλεσμα οι δανειοδοτικές εταιρίες που εμπλέκονται στην όλη υπόθεση να του κάνουν τη μια μήνυση μετά την άλλη και να τον απειλούν με χρεοκοπία.

Ο 34χρονος πρώην πρωταθλητής που κάποτε κατείχε την 8η θέση παγκοσμίως, εκτός από το δάνειο του σπιτιού, μηνύεται και για ένα άλλο δάνειο ύψους 1.3 εκατομμυρίων δολαρίων. από την δανειοδοτική εταιρία Perpetual.

Ας μη το δέσει και κόμπο!

Να ακολουθήσουν τη φετινή στρατηγική και την επόμενη σεζόν επιθυμεί ο ιδιοκτήτης της Red Bull, Ντίετριχ Μάτεσιτς, δίνοντας τις ίδιες ευκαιρίες και στους δύο πιλότους τους. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν θα είναι το νούμερο 1 στην ομάδα, παρά το γεγονός ότι κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μάτεσιτς ο Φέτελ μπορεί να έχει το νούμερο 1 στο μονοθέσιο του, ωστόσο και οι δύο πιλότοι θα ξεκινήσουν πάλι από το μηδέν. Εξάλλου η μεταξύ τους κόντρα στο φετινό πρωτάθλημα μόνο σε καλό τους βγήκε, κάνοντας το νταμπλ.

«Ο Μαρκ και ο Σεμπάστιαν θα αγωνίζονται υπό τους ίδιους όρους. Ο Σεμπάστιαν πρέπει να αποδείξει την κλάση του στο επόμενο πρωτάθλημα, ενώ ο Μαρκ θα τον δυσκολέψει», τόνισε ο ιδιοκτήτης των «κόκκινων ταύρων».

Για πάντα «μπιανκονέρο» ο Κιελίνι

Την επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι τον Ιούνιο του 2015 αποφάσισαν από κοινού Γιουβέντους και Τζόρτζιο Κιελίνι, όπως ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της η «γηραιά κυρία». Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών επήλθε στα γραφεία των «μπιανκονέρι» το βράδυ της Τρίτης, όπου και έπεσαν οι υπογραφές.

Σύμφωνα με το “Sky Sport Italia”, παρόντες ήταν ο Ιταλός αμυντικός, ο μάνατζέρ του, ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου Μπέπε Μαρότα, ο πρόεδρος Αντρέα Ανιέλι και ο δικηγόρος Μικέλε Μπριαμόντε.

Η Γιουβέντους επιβεβαίωσε ότι ο Κιελίνι θα αμείβεται με 3.5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο συν τα όποια μπόνους για τον αριθμό των εμφανίσεων και επίτευξης στόχων.

Επιστροφή Μπουφόν, ενδιαφέρον της Γιουνάιτεντ

Ο Τζιανλουϊτζι Μπουφόν επέστρεψε στις προπονήσεις της Γιουβέντους, για πρώτη φορά μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση δισκοκήλης, στις 4 Ιουλίου. Η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση αναμένεται στα μέσα Ιανουαρίου, με τη φημολογία που εσχάτως αναπτύχθηκε να τον θέλει πάντως διάδοχο του Φαν ντερ Σαρ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στο αθλητικό κέντρο των "μπιανκονέρι", στο Βιβιάνο, οι συμπαίκτες του τον περίμεναν εδώ και έξι μήνες. Κάτι λιγότερο από 33 ετών, το "νούμερο 1" της Γιουβέντους ξεκίνησε σήμερα εκ νέου το ποδόσφαιρο. Η δισκοκήλη είναι μια μακρινή ανάμνηση, το ισχιακό νεύρο δεν τον ενοχλεί πια... Η επιθυμία του να επιστρέψει για να παίξει ήταν πολύ μεγάλη, κι έτσι όταν οι φυσιοθεραπευτές άναψαν "πράσινο φως" ο Μπουφόν δεν έχασε καθόλου χρόνο και παρουσιάστηκε αμέσως στο αθλητικό κέντρο, έτοιμος να δουλέψει σκληρά για να αναπληρώσει το χαμένο χρόνο.

Τους τελευταίους μήνες έκανε δύο συνεδρίες φυσιοθεραπείας την ημέρα στο εξειδικευμένο κέντρο Ισοκινητικής του Τορίνο, ενώ συνολικά γυμναζόταν πέντε ώρες την ημέρα, έξι ημέρες την εβδομάδα (εκτός της Κυριακής). Το πρωί τον υποδέχθηκε στο Βιβιάνο ο γυμναστής τερματοφυλάκων, Κλαούντιο Φιλίπι, που είχε γίνει "σκιά" του από την πρώτη μέχρι τελευταία στιγμή. Οι ενδείξεις δείχνουν ενθαρρυντικές, καθώς σχεδόν 5 μήνες μετά την επέμβαση η πλάτη του Μπουφόν ανέκτησε την πλήρη λειτουργικότητά της.

Η επιστροφή του στα γήπεδα, λοιπόν, πλησιάζει. Όπως όμως αναφέρει η φημολογία που προέρχεται από την Αγγλία και εκπορεύεται από τα βρετανικά ΜΜΕ, για την απόκτησή του ενδιαφέρεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έχει πλεονέκτημα έναντι της Σίτι που επίσης τον "ορέγεται". Οι "κόκκινοι διάβολοι" θέλουν να τον χρίσουν διάδοχο του 40χρονου Φαν ντερ Σαρ. Η ομάδα του Φέργκιουσον έχει διερευνήσει τις προθέσεις της Γιουβέντους ως προς το ενδεχόμενο πώλησης του Μπουφόν, αλλά πριν από την επίτευξη οποιασδήποτε συμφωνίας ο "Τζίτζι" θα πρέπει να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους και να αποδείξει ότι επέστρεψε στο πρότερο, υψηλό επίπεδό του. Ως αντάλλαγμα, η Γιουβέντους -όπως υποστηρίζουν οι ίδιες φήμες- θα μπορούσε να πάρει τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ήτοι τον επιθετικό που της λείπει για να την ανεβάσει επίπεδο.

"Κόλπο" με Χούτο ο ΟΦΗ!

Πολύ κοντά σε μία μεταγραφή που θα προκαλέσει αίσθηση βρίσκεται ο ΟΦΗ που πιθανόατατα θα εντάξει στο δυναμικό του τον Λάμπρο Χούτο! Ο 31χρονος επιθετικός είχε συνάντηση με τον προπονητή, Νίκο Αναστόπουλο και εκεί διαπιστώθηκε η επιθυμία και των δύο πλευρών να συνεργαστούν.

Μάλιστα, η μεταγραφή είναι πιθανό να ολοκληρωθεί άμεσα και ο παίκτης να αρχίσει προπονήσεις ακόμη και την επόμενη εβδομάδα με τους Ηρακλειώτες.

Αν και ο παίκτης βρίσκεται στο 'στόχαστρο' κι άλλων ομάδων, εντούτοις είναι σαφές ότι το προβάδισμα ανήκει στον ΟΦΗ, καθώς θεωρεί ότι αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τη συνέχεια της καριέρας του

Πολλά τα κακά για την Αρσεναλ

Ενός κακού μύρια έπονται για την Αρσεναλ η οποία εκτός από το παιχνίδι στην Μπράγκα (2-0) έχασε για 3 εβδομάδες τον ο Σεσκ Φάμπρεγας! Ο Φάμπρεγας υπέστη μυϊκό τραυματισμό και τον Αρσέν Βενγκέρ «έζωσαν τα φίδια».

«Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω τώρα για το διάστημα που θα μείνει εκτός δράσης. Σίγουρα θα απουσιάσει το προσεχές Σαββατοκύριακο, στο παιχνίδι με την Αστον Βίλα. Φαίνεται πάντως πως είναι μυϊκός τραυματισμός που θα τον κρατήσει μακριά από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις περίπου τρεις εβδομάδες», δήλωσε ο Αλσατός, που εκτός του αρχηγού του έχασε με τραυματισμό και τον Έμπουε (γόνατο).

Ο Βενγκέρ «πνέει τα μένεα» κατά του διαιτητή Κασάι για τον μη καταλογισμό πέναλτι στον Βέλα πριν η Μπράγκα ανοίξει το σκορ. «Τι να τον κάνουμε τον πέμπτο διαιτητή αν δεν μπορεί να δει αυτά τα πράγματα; Είναι ανούσιο. Η καθοριστική στιγμή του αγώνα ήταν το πέναλτι. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο για τον οποίο ο Βέλα πήρε κίτρινη κάρτα για θέατρο. Είναι μυστήριο. Οι αποφάσεις του διαιτητή με άφηναν έκπληκτο κάθε φορά» τόνισε.

Ο Μουρίνιο ζήτησε την αποβολή των παικτών του!

Έχοντας εξασφαλίσει τη νίκη στο Αμστερνταμ ο Ζοσέ Μουρίνιο άρχισε να σκέφτεται τα επόμενα ματς της Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και τότε δεν δίστασε να «διατάξει» την αποβολή δυο παικτών του! Ο Μουρίνιο ήθελε οι Τσάμπι Αλόνσο και Σέρχιο Ράμος να εκτίσουν την ποινή τους στον αδιάφορο για τους «μερένγκες» αγώνα με την Οσέρ για την 6η αγωνιστική των ομίλων, παρά να «κουβαλήσουν» τις κάρτες τους στην φάση των «16».

Έτσι έστειλε τον αναπληρωματικό γκολκίπερ, Γέρζι Ντούντεκ να μεταφέρει τις εντολές του στον Ικερ Κασίγιας! Ο αρχηγός με την σειρά του διαμήνυσε στους δύο συμπαίκτες του την εντολή του Μουρίνιο κι αυτοί έσπευσαν να αποβληθούν στο 87΄ και στο 90΄αντίστοιχα.

Παραλίγο Καταλανός ο Ζιλμπέρτο!

Παίκτης της Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να είναι σήμερα ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Το αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Radio Catalunya. Στην ίδια συνέντευξη ο 34χρονος μέσος εξέφρασε την απορία του για την αντικατάσταση του Νίκου Νιόπλια.

Αναφερόμενος στην αποψινή αναμέτρηση με τους Καταλανούς για το Τσάμπιονς Λιγκ ο Ζιλμπέρτο δήλωσε: «Είναι τρομερά δύσκολη. Όμως θα παλέψουμε μέχρι τελικής πτώσεως. Τίποτε λιγότερο δεν αρκεί για να αντιμετωπίσεις την Μπαρτσελόνα. Δεν σκεπτόμαστε την πρόσφατη συντριβή της Αλμερία.

Το 0-8 επιβεβαιώνει την εξαιρετική κατάσταση των αντιπάλων μας στην παρούσα φάση. Αγωνιζόμαστε μπροστά στο κοινό μας. Αυτό σκεπτόμαστε μόνο. Κάθε βαθμός είναι πολύτιμος για μας. Θα αγωνιστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο Ζιλμπέρτο δεν κατάλαβε γιατί έφυγε ο Νιόπλιας, «βγάζει το καπέλο» ωστόσο στον Ζεσουάλδο Φερέιρα. «Δεν κατάλαβα γιατί ο Νίκος Νιόπλιας απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία. Η ομάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Όμως ήταν μια απόφαση της διοίκησης που οφείλουμε να σεβαστούμε. Ο νέος μας προπονητής δεν πρόλαβε να αλλάξει κάτι. Ήρθε στην Ελλάδα την Παρασκευή. Έχει διεθνή καριέρα και πολλές περγαμηνές. Θεωρώ πως θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να καταφέρει να βελτιώσει την αγωνιστική μας εικόνα ».

Φυσικά ρωτήθηκε για τον Λιονέλ Μέσι: «Φυσικά με ανησυχεί ο Μέσι. Είναι ταχύτατος. Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου. Η Μπαρτσελόνα θα αγωνιστεί για την νίκη. Θέλει την πρόκριση και θα επιδιώξει να την αποσπάσει. Η Μπαρτσελόνα είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Θυμάμαι πως όταν αγωνιζόμουν ακόμη στην Aρσεναλ είχε ενδιαφερθεί να με αποκτήσει. Παρ όλα αυτά, τίποτε δεν προχώρησε » είπε.

Αβέβαιο το μέλλον του Σκόκο

Παρέμβαση με νόημα έκανε ο Νάτσο Σκόκο ο οποίος πήρε το λόγο, μετά την ομιλία των αρχηγών στ αποδυτήρια της ΑΕΚ. Τα όσα είπε ηχούν επικίνδυνα στα αυτιά της διοίκησης ενόψει της υπογραφής του νέου του συμβολαίου.

Είπε ο Σκόκο στους συμπαίκτες του: «Από τότε που είμαι στην ΑΕΚ συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Δεν έχουμε νοοτροπία νικητή αλλά νοοτροπία μικρής ομάδας. Συμβιβαζόμαστε με τη μοίρα μας όταν ένα ματς δεν πάει καλά. Τα δίνουμε όλα στα ντέρμπι, αλλά είμαστε αδιάφοροι όταν παίζουμε με ομάδες μικρότερης δυναμικότητας. Όμως τα πρωταθλήματα δεν κερδίζονται στα ντέρμπι. Κερδίζονται στα ματς με τους μικρότερους. Όταν παίζουμε καλά μόνο όταν απέναντί μας βρίσκεται μία μεγάλη ομάδα δείχνουμε ότι είμαστε μικρή ομάδα».

Όμως ο Σκόκο δεν είναι το μοναδικό αγκάθι για την διοίκηση της ΑΕΚ. Εμπλοκή παρουσιάζει και η συμφωνία με τον Ράφικ Τζεμπούρ. «Περιμένουμε να καθοριστεί ραντεβού για να συζητήσουμε την ανανέωση του συμβολαίου που επιθυμεί η ομάδα. Ακόμα δεν έχουμε ορίσει πότε θα γίνει, αλλά δεν θα καθυστερήσουμε πολύ. Ο Χιμένεθ μιλάει πάντα με καλά λόγια για τον Τζιμπούρ και έχει πει στη διοίκηση ποιοι παίκτες επιθυμεί να μείνουν. Και ο Τζιμπούρ είναι μέσα σε αυτούς. Οπότε σύντομα θα μιλήσουμε με τη διοίκηση» δήλωσε ο ατζέντης του.

Αποθέωση για την αποστολή του Ολυμπιακού

Αποθεωτική υποδοχή έτυχε η αποστολή του Ολυμπιακού κατά την άφιξη στο Ηράκλειο, όπου την Τετάρτη (17:00) θα κοντραριστεί με τον Εργοτέλη για 45λεπτο που εκκρεμεί από την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί αποθέωσαν τον Κέβιν Μιραλάς, που με τις εμφανίσεις του και τα γκολ που έχει πετύχει εώς τώρα, έχει κλέψει τις καρδιές των Πειραιωτών.

Με συνθήματα και ζητωκραυγές ο κόσμος ζητούσε νίκη επί του Εργοτέλη. Δεν έλειψαν οι αναφορές στον "αιώνιο" αντίπαλο και φυσικά η επιθυμία που εκφράστηκε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εκτός του Μιραλάς ξεχωριστή αντιμετώπιση από τους οπαδούς του Ολυμπιακού είχε και ο παρτενέρ του Μιραλάς στην "ερυθρόλευκη" επίθεση, Μάρκο Πάντελιτς.

Φερέιρα: "Τέλειος αντίπαλος η Μπαρτσελόνα"

Tέλειο αντίπαλο, για πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο του Παναθηναϊκού, χαρακτήρισε τη Μπαρτσελόνα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο τεχνικός των "πρασίνων" ζήτησε από τους παίκτες του να μην φοβηθούν τους "μπλαουγκράνα", ενώ ξεκαθάρισε ότι η ενδεκάδα που θα παρατάξει θα είναι η ίδια με αυτή που αντιμετώπισε τον Ηρακλή, με μία μόνο αλλαγή.

"Εχουμε πάθος να οργανωθούμε, να δουλέψουμε όχι μόνο για τη Μπαρτσελόνα, αλλά για το μέλλον. Εχω έρθει εδώ σε μία ομάδα που πρέπει να κερδίζει για την ιστορία της", τόνισε αρχικά ο 64χρονος προπονητής και συνέχισε: "Είναι πολύ σημαντικό να δουλέψουμε και να καταλάβουν οι παίκτες ότι σε κάθε αγώνα θα κατεβαίνουμε για να κερδίσουμε. Θα πρέπει να παρατάξουμε μία ομάδα σοβαρή, που θα πρέπει να ξέρει τι θα κάνει, αντίστοιχη των προσδοκιών που έχουμε.

Ο σκοπός μου είναι να δώσω το έναυσμα στους παίκτες μου ότι δεν πρέπει να φοβηθούμε απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Ίσως να αλλάξουμε κάτι, όχι όλα όσα έχω δει και χρειάζονται αλλαγές. Όχι τις θέσεις των παικτών, αλλά τον τρόπο σκέψης. Ακόμη και στο Γιουρόπα Λιγκ να συνεχίσουμε θα τα δώσουμε όλα, πρέπει να δώσουμε στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να ξαναδείξει το μεγαλείο του".

Ο κ. Φερέιρα έχρισε φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ μία εκ των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και μίας αγγλικής ομάδας, ενώ για την αυριανή αναμέτρηση πρόσθεσε: "Αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν αμεσα. Αύριο θα παίξει η ομάδα που έπαιξε με τον Ηρακλή εκτός από έναν παίκτη. Πρέπει να δω ποιος θα είναι πιο υπεύθυνος για να μπορέσει να αναλάβει την ευθύνη να παίξει. Μετά σιγά-σιγά θα μπορέσουμε να μπούμε σε άλλες αλλαγές που μπορούν να γίνουν".

Πως φαντάζετε στο μέλλον τον δικό του Παναθηναϊκό; "Οι νίκες πρέπει να γίνονται με όλους και με μικρές και μεγάλες ομάδες. Να κάνουμε τους φιλάθλους μας να νιώθουν ενθουσιασμένοι μαζί μας, να κάνουμε ότι μπορούμε για να παραμείνουμε πρωταθλητές. Ηρθα εδώ γι' ακόμη καλύτερα πράγματα".

Το γεγονός ότι στο ντεμπούτο του στον πράσινο πάγκο θα βρει απέναντί του έναν αντίπαλο της δυναμικότητας της Μπαρτσελόνα, τόνισε: "Δεν θα ήθελα για πρώτο ματς άλλη ομάδα. Η Μπαρτσελόνα είναι τέλεια. Αύριο θα έχω μία καλύτερη εντύπωση, γιατί αύριο θα δώ το πνευματικό επίπεδο των παικτών, την ποιότητά τους, την ικανότητα τους, διότι αντιμετωπίζοντας μία από τις καλύτερες ομάδες είμαι πεπεισμένος ότι και οι παίκτες μου θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους".

Κατσουράνης: "Έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε κάτι σπουδαίο"
Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Κώστας Κατσουράνης... "Είναι ένα παιχνίδι που δίνει τη δυνατότητα να πετύχεις κάτι σπουδαίο. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση, ένα καλό ξεκίνημα με το νέο προπονητή κι αν έρθει η νίκη θα είναι κάτι σπουδαίο απέναντι στην κορυφαία ομάδα του κόσμου".

Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να πάρει θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Μπαρτσελόνα, ρωτήθηκε ο διεθνής άσος κι απάντησε: "Να έχουμε πειθαρχία, να βοηθάει ο ένας τον άλλον, να μην τους δώσουμε πολλούς χώρους και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα έχουμε επιθετικά. Να έχουμε πολύ πιο επιθετική άμυνα και να μην τους επιτρέψουμε να έχουν κατοχή μπάλας στο δικό μας μισό του γηπέδου".

Ο Κατσουράνης τόνισε ότι ο στόχος της ομάδας είναι "ρεαλιστικά το Γιουρόπα Λιγκ", ενώ σε ερώτηση που του έγινε για το να οι παίκτες του Παναθηναϊκού τρόμαξαν με το 8-0 της "Μπάρτσα" επί της Αλμερία, απάντησε: "Δεν σημαίνει κάτι. Εμείς πρέπει να κάνουμε υπέρβαση σε σχέση με την εικόνα που έχουμε δείξει φέτος για να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι".

Μαλντίνι: "Η Μίλαν πρωταθλήτρια"

Αισιόδοξος πως η Μίλαν θα είναι η εφετινή πρωταθλήτρια Ιταλίας είναι ο Πάολο Μαλντίνι. Οι «ροσονέρι» βρίσκονται ήδη στην πρώτη θέση του καμπιονάτο έχοντας αναδειχτεί νικητές στο ντέρμπι του Μιλάνου με την Ίντερ, η οποία σε συνδυασμό με τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα την έχουν αφήσει στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Έτσι, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο παλαίμαχος αμυντικός της ομάδας τόνισε πως η αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται η Μίλαν της δίνει τη δυνατότητα να κατακτήσει για πρώτη φορά τον τίτλο του πρωταθλητή μετά τη σεζόν 2004-05.

«Η Μίλαν μπορεί να αποδείξει την ποιότητά τους παίζοντας και κατακτώντας το πρωτάθλημα και αυτό γιατί η Ίντερ δεν είναι στο επίπεδο που ήταν πριν μερικά χρόνια», είπε σχετικά ο 42χρονος Ιταλός.