Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Επιστροφή Μπουφόν, ενδιαφέρον της Γιουνάιτεντ

Ο Τζιανλουϊτζι Μπουφόν επέστρεψε στις προπονήσεις της Γιουβέντους, για πρώτη φορά μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση δισκοκήλης, στις 4 Ιουλίου. Η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση αναμένεται στα μέσα Ιανουαρίου, με τη φημολογία που εσχάτως αναπτύχθηκε να τον θέλει πάντως διάδοχο του Φαν ντερ Σαρ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στο αθλητικό κέντρο των "μπιανκονέρι", στο Βιβιάνο, οι συμπαίκτες του τον περίμεναν εδώ και έξι μήνες. Κάτι λιγότερο από 33 ετών, το "νούμερο 1" της Γιουβέντους ξεκίνησε σήμερα εκ νέου το ποδόσφαιρο. Η δισκοκήλη είναι μια μακρινή ανάμνηση, το ισχιακό νεύρο δεν τον ενοχλεί πια... Η επιθυμία του να επιστρέψει για να παίξει ήταν πολύ μεγάλη, κι έτσι όταν οι φυσιοθεραπευτές άναψαν "πράσινο φως" ο Μπουφόν δεν έχασε καθόλου χρόνο και παρουσιάστηκε αμέσως στο αθλητικό κέντρο, έτοιμος να δουλέψει σκληρά για να αναπληρώσει το χαμένο χρόνο.

Τους τελευταίους μήνες έκανε δύο συνεδρίες φυσιοθεραπείας την ημέρα στο εξειδικευμένο κέντρο Ισοκινητικής του Τορίνο, ενώ συνολικά γυμναζόταν πέντε ώρες την ημέρα, έξι ημέρες την εβδομάδα (εκτός της Κυριακής). Το πρωί τον υποδέχθηκε στο Βιβιάνο ο γυμναστής τερματοφυλάκων, Κλαούντιο Φιλίπι, που είχε γίνει "σκιά" του από την πρώτη μέχρι τελευταία στιγμή. Οι ενδείξεις δείχνουν ενθαρρυντικές, καθώς σχεδόν 5 μήνες μετά την επέμβαση η πλάτη του Μπουφόν ανέκτησε την πλήρη λειτουργικότητά της.

Η επιστροφή του στα γήπεδα, λοιπόν, πλησιάζει. Όπως όμως αναφέρει η φημολογία που προέρχεται από την Αγγλία και εκπορεύεται από τα βρετανικά ΜΜΕ, για την απόκτησή του ενδιαφέρεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έχει πλεονέκτημα έναντι της Σίτι που επίσης τον "ορέγεται". Οι "κόκκινοι διάβολοι" θέλουν να τον χρίσουν διάδοχο του 40χρονου Φαν ντερ Σαρ. Η ομάδα του Φέργκιουσον έχει διερευνήσει τις προθέσεις της Γιουβέντους ως προς το ενδεχόμενο πώλησης του Μπουφόν, αλλά πριν από την επίτευξη οποιασδήποτε συμφωνίας ο "Τζίτζι" θα πρέπει να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους και να αποδείξει ότι επέστρεψε στο πρότερο, υψηλό επίπεδό του. Ως αντάλλαγμα, η Γιουβέντους -όπως υποστηρίζουν οι ίδιες φήμες- θα μπορούσε να πάρει τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ήτοι τον επιθετικό που της λείπει για να την ανεβάσει επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: