Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Οριστικά νοκ άουτ ο Ρόμπεν

επιμέλεια-Tenorio

Οι ελπίδες του Αριεν Ρόμπεν για επιστροφή στην αποστολή της Μπάγερν Μονάχου στον αγώνα με την Φράιμπουργκ εκμηδενίστηκαν την Παρασκευή (16/10), μετά την αποχώρηση του παίκτη από την προπόνηση.

Δύο εβδομάδες μετά την αρθροσκόπηση που έκανε ο Ολλανδός μέσος όλα έδειχναν ότι θα επέστρεφε στην 11άδα, έστω και σαν αλλαγή, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ο έμπειρος άσος ένιωσε μία μικροενόχληση στο εγχειρισμένο του γόνατο και περισσότερο για προληπτικούς λόγους δεν υπολογίζεται από τον Λουίς Φαν Χάαλ.

Εκτός ο Μαντούκα *


Το πρόβλημα που αντιμετώπισε χθες ο Γκουστάβο Μαντούκα δεν υποχώρησε και το τεχνικό επιτελείο αποφάσισε να τον αφήσει εκτός αποστολής του Κυριακάτικου αγώνα με τον Πανθρακικό στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ ταλαιπωρείται από μια διάταση στον προσαγωγό και για προληπτικούς λόγους δεν θα συμμετέχει στο ματς.

Η εξέλιξη αυτή, ενδεχομένως να δώσει την ευκαιρία στον Παναγιώτη Ταχτσίδη να ξεκινήσει βασικός. Υπήρχε η σκέψη από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, εφόσον ο Μαντούκα δεν μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του, να τον αντικαταστήσει στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής ο νεαρός εξτρέμ. Πιθανότατα να δούμε στην αρχική σύνθεση και τον Χέρσι, ο οποίος μέχρι χθες προοριζόταν για τη δεξιά πτέρυγα.

Αναλυτικά η πιθανή σύνθεση θα αποτελείται από τους: Κάτω από τα δοκάρια τον Σάχα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Αραούχο, Άρσε, Ενσαλίβα (σ.σ.: ο Μαϊστόροβιτς προέρχεται από δύο αγώνες με τη Σουηδία), και Καράμπελα. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Καφές και ο Μάκος (ή ο Γιαχάγια). Δεξί εξτρέμ θα παίξει ο Χέρσι, αριστερά ο Ταχτσίδης και ο Σκόκο θα είναι πίσω από τον Μπλάνκο.

Εκτός αποστολής έμειναν επίσης οι Ζεράλντο Άλβες και Γιώργος Αλεξόπουλος, οι οποίοι έκαναν ατομικό πρόγραμμα και ασκήσεις στο γυμναστήριο.

Χωρίς «Μούσλι», αλλά με Κοντρέρας

επιμέλεια-Tenorio

Εκτός αποστολής για την αυριανή (17/10) αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα (19:00) έμεινε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Ο Βόσνιος επιθετικός, ο οποίος επέστρεψε απ’ τη χώρα του με ενοχλήσεις στο παλιό του τραύμα, προπονήθηκε και την Παρασκευή ατομικά, όπως άλλωστε και οι Αμπουμπακαρί και Φιλομένο που δεν υπολογίζονται.

Αντίθετα, τη θέση του στο κέντρο της άμυνας του «δικεφάλου του Βορρά» θα πάρει ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος έχει επιστρέψει από την Πέμπτη στο κανονικό πρόγραμμα.

Ο Φερνάντο Σάντος μετά τη σημερινή προπόνηση ανακοίνωσε την αποστολή, την οποία απαρτίζουν οι: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Τσιρίλο, Κονσεϊσάο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουν, Σαβίνι, Σορλέν, Βερόν, Βιεϊρίνια.

Τζιμπούρ, Γκαλέτι στη λίστα της Μπολόνια


Στην Ελλάδα έχει στρέψει το βλέμμα της η Μπολόνια για τη μεταγραφική της ενίσχυση σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής έκδοσης του Goal.com.

Τζιμπούρ, Γκαλέτι, είναι τα ονόματα που ενδιαφέρουν τους "ροσομπλού". Όπως αναφέρεται μάλιστα στο δημοσίευμα, οι δύο πρώτοι θα αποκτηθούν με τη μορφή δανεισμού από την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα.

Στα υπόψην της ιταλικής ομάδας σύμφωνα με δημοσίευμα της "Gazzetta dello Sport" βρίσκονται άλλοι δύο παίκτες της ΑΕΚ, ο Γκουστάβο Μαντούκα και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης.

Κρούση για Τζιμπούρ!


Σύμφωνα με το σημερινό άρθρο του Αντώνη Καρπετόπουλου για την ελλαδική «SPORTDAY» η Ομόνοια επέδειξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του Αλγερινού επιθετικού της ΑΕΚ Ράφικ Τζιμπούρ! Ως γνωστό ο Ράφικ είναι εκτός πλάνων του προπονητή Ντούσαν Μπάγεβιτς και η παραχώρηση του τον Γενάρη είναι κάτι παραπάνω από πιθανή. Αναλυτικά η σχετική αναφορά
Ο ΠΑΟΚ τον θέλει τον Τζεμπούρ, αλλά η καλύτερη πρόταση που έχει ο Αλγερινός είναι από την Ομόνοια που του καλύπτει μάλιστα και το σύνολο του συμβολαίου του με την ΑΕΚ! Η προσέγγιση έγινε πριν από δύο μέρες κι ο Ραφίκ ζήτησε να μάθει κάποια ελάχιστα πράγματα.

Πρώτον, ποιος είναι ο προπονητής, διότι με τον Μπάγεβιτς έχει τρομάξει. Δεύτερον, πότε ολοκληρώνεται το κυπριακό πρωτάθλημα, διότι ο σκοπός του είναι να πάει από την αρχή στην προετοιμασία της Αλγερίας για το Μουντιάλ. Τρίτον, τι είδους πόλη είναι η Λευκωσία, αν κάνει ζέστη, αν έχει χειμώνα βαρύ και αν σέβονται τους μουσουλμάνους! Για να δούμε τι θα δούμε…»

Επιστρέφει στη Ρεάλ ο Ζιντάν


Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Ζινεντίν Ζιντάν στην Ρεάλ Μαδρίτης θα πραγματοποιηθεί την επόμενη βδομάδα, προκειμένου να εργαστεί δωρεάν, σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα.

Ο Γάλλος θρύλος θα παρακολουθήσει από τις εξέδρες την αναμέτρηση της «βασίλισσας» κόντρα στην Βαγιαδολίδ το Σάββατο, πριν αναλάβει έναν απροσδιόριστο ρόλο στη διοίκηση του συλλόγου.

Σύμφωνα με την Marca, ο Ζιντάν θα αποτελέσει κομμάτι της «ποδοσφαιρικής επιτροπής» της Ρεάλ, όμως ο ακριβής ρόλος του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός.

Για το «διπλό» στην Κρήτη


Μια δύσκολη εκτός έδρας αποστολή περιμένει τον Αρη. Οι «κίτρινοι» θα ταξιδέψουν στην Κρήτη για να αντιμετωπίσουν τον Εργοτέλη, με τον οποίο ισοβαθμούν στην 3η θέση της βαθμολογίας. Η προετοιμασία των Θεσσαλονικέων ολοκληρώθηκε την Παρασκευή κι ο τεχνικός της ομάδας, Ιομάρ Μαζίνιο ανακοίνωσε την αποστολή που θα ταξιδέψει στο Ηράκλειο.

Σ' αυτήν μετέχουν οι: Σηφάκης, Πιοβεζάν, Ρομπέρζ, Αράνο, Φλάβιο, Κουλουχέρης, Νασούτι, Πρίττας, Χαβίτο, Γκρασιάν, Νέτο, Πίτου Γκαρσία, Κάλβο, Κόκε, Λαμπριάκος, Κάμπορα, Ναφτί, Φερνάντες.

Εκτός αποστολής έμεινε ο Αμπρέου, λόγω της απουσίας του από την Θεσσαλονίκη για τις υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της Ουρουγουάης, και οι τραυματίες Νάτσο Γκαρσία, Ρονάλντο Γκιάρο και Κρίστι Βανγκέλι.

Στο «στόχαστρο» της Γιούβε ο Μπρένο


Την περίπτωση του Μπρένο εξετάζει η Γιουβέντους, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την άμυνά της. Ο 20χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός ήρθε στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2008 για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο ακόμα δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στον Βαυαρικό σύλλογο.

Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα ο Λουίς Φαν Γκαλ είναι θετικός στο ενδεχόμενο δανεισμού του νεαρού στόπερ. Πληροφορίες όμως από την Ιταλία αναφέρουν ότι οι “Μπιανκονέρι” επιθυμούν την αγορά του Μπρένο.

Οριστικά εκτός ο Σεϊταρίδης

επιμέλεια-Tenorio

Με το χειρότερο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για το Γιούρκα Σεϊτερίδη, καθώς ο Έλληνας διεθνής υπεβλήθη σήμερα σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε τράβηγμα στον τετρακέφαλο του δεξιού του ποδιού.

Αυτό σημαίνει ότι ο ακραίος αμυντικός θα μείνει εκτός προπονήσεων για περίπου μία εβδομάδα, και ως εκ του τούτου δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Παναθηναϊκού για το μεθαυριανό εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην Καβάλα για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Στη σημερινή προπόνηση ο Σεϊταρίδης έκανε θεραπεία, ενώ ο Σισέ ακολούθησε ένα ειδικό πρόγραμμα αποφόρτισης. Μαχλελής, Δάρλας και Πετρόπουλος γυμνάστηκαν μόνοι τους εξαιτίας των τραυματισμών που αντιμετωπίζουν. Ο Στέργιος Μαρίνος έδειξε να ξεπερνά τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν και κρίθηκε ετοιμοπόλεμος από το τεχνικό επιτελείο.

Οι υπόλοιποι παίχτες του «τριφυλλιού» δούλεψαν σκληρά σήμερα στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας και ο Χενκ Τεν Κάτε αποφάσισε να αφιερώσει το σημερινό πρόγραμμα σε ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και δίτερμα.

Στο τέλος της προπόνησης ο Ολλανδός τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή για το ματς με τους «αργοναύτες». Εκτός έμειναν οι Τζιόλης, Μάντζιος, Κλέιτον, Σεϊταρίδης, Μαχλελής, Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος και Δάρλας.

Νοκ άουτ Τζέραρντ και Τόρρες


Χωρίς τους Στίβεν Τζέραρντ και Φερνάντο Τόρες καταστρώνει ο Ράφα Μπενίτεθ τα πλάνα του για την αυριανή αναμέτρηση του αγγλικού πρωταθλήματος με τη Σάντερλαντ.

Οι δύο άσοι της Λίβερπουλ αντιμετωπίζουν πρόβλημα στους προσαγωγούς και, όπως εξήγησε ο Ισπανός τεχνικός, «τρέχουν» για να προλάβουν το παιχνίδι της Τρίτης με τη Λιόν, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Ο Στίβεν (Τζέραρντ) και ο Φερνάντο (Τόρες) αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα τραυματισμών. Δε θα τους έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη βδομάδα, αφού χρειάζονται κάποιο χρόνο για να αναρρώσουν, αλλά ελπίζουμε να είναι σε θέση να αγωνιστούν από την επόμενη εβδομάδα, κόντρα στη Λιόν» δήλωσε ο Ράφα Μπενίτεθ.

Ο Άγγλος μέσος και ο Ισπανός επιθετικός επέστρεψαν τραυματίες μετά τις υποχρεώσεις που είχαν με τις εθνικές τους ομάδες και δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν την Λίβερπουλ στο παιχνίδι με τις «μαύρες γάτες» για την 9η αγωνιστική της Πρέμιερ λίγκ.

Εμίλιο Φερρέρα: «Επιτυχία μόνο η νίκη


Με την επισήμανση από την πλευρά του εκπροσώπου Τύπου της ΠΑΕ Πανιώνιος, Κώστα Παπαδάκου, ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα με τον Ρεκόμπα, οι δηλώσεις του δεν αφορούν τον Πανιώνιο και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο δεν θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της ΠΑΕ ξεκίνησε η συνέντευξη του Εμίλιο Φερρέρα για τον αγώνα της Κυριακής με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο.

Ο Βέλγος κόουτς των «κυανέρυθρων» μίλησε για το θετικό κλίμα στην ομάδα μετά από την πρώτη της φετινή νίκη, για το δύσκολο και αμφίρροπο ματς που αναμένει στη Θεσσαλονίκη, για τις επιστροφές που τού «λύνουν τα χέρια» και για την Εθνική Ελλάδος για την οποία «θα πρέπει να είστε πολύ περήφανοι και πολύ χαρούμενοι με τις επιτυχίες που έχει σημειώσει…»

«Έχουν νικήσει και εκείνοι μόνο ένα παιχνίδι, όπως εμείς… Χρειάζονται τη νίκη και έχουν μεγάλο κίνητρο για το ματς.. Περιμένω έναν αμφίρροπο αγώνα…»

Εγκώμια Φάμπρεγκας για Ολυμπιακό

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Σεσκ Φάμπρεγκας για τον Ολυμπιακό αλλά και την Σταντάρ. Ο αρχηγός της Άρσεναλ, σε συνέντευξη του στην πορτογαλική εφημερίδα «Record», όταν κλήθηκε να σχολιάσει τους αντίπαλους της ομάδας του στους ομίλους του Τσάμπιονς λίγκ, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι πρόκειται για δύο ομάδες που τουλάχιστον έχουν τη διάθεση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ισπανός:

«Το Τσάμπιονς λίγκ είναι μια εντελώς διαφορετική διοργάνωση, γιατί αντιμετωπίζεις τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, οι οποίες ξεχωρίζουν γιατί προσπαθούν να παίξουν πάντα καλό ποδόσφαιρο», τόνισε αρχικά ο Φάμπρεγκας και στη συνέχεια αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο που παίζουν οι αντίπαλοι της λονδρέζικης ομάδας στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

«Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός και η Σταντάρ Λιέγης μας επιτέθηκαν και έπαιξαν γενικότερα καλό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι κάτι πολύ θετικό».

Χωρίς Μπάλακ η Τσέλσι


Η Τσέλσι θα αντιμετωπίσει την Άστον Βίλα το Σάββατο (17/10) χωρίς τον Μίκαελ Μπάλακ στη σύνθεσή της.

«Ο Μπάλακ έχει ένα πρόβλημα. Είναι ο μοναδικός παίκτης που γύρισε τραυματίας από την εθνική ομάδα και δεν θα είναι στο παιχνίδι αύριο», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Κάρλο Αντσελότι.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο Γερμανός διεθνής τραυματίστηκε από το τάκλιν ενός συμπαίκτη του στην Τσέλσι, του Γιούρι Ζιρκόφ, στο παιχνίδι της Γερμανίας με τη Ρωσία.

Ο Αντσελότι αντιμετώπισε με χιούμορ αυτό το περιστατικό. "Εξεπλάγην. Είδα το παιχνίδι και συνήθως ο Μπάλακ κερδίζει τον Ζιρκόφ αλλά αυτή τη φορά ο Ζιρκόφ νίκησε τον Μπάλακ. Αυτό είναι καλό για τον Ζιρκόφ", είπε ο Ιταλός αστειευόμενος.

μβούργο για Πέντερσεν



Τον νεαρό στράικερ της Στρόμγκοσεντ, Μάρκους Πέντερσεν, θέλει να εντάξει στο δυναμικό του το Αμβούργο, σύμφωνα με το Sky Sports.

Ο Πέντερσεν ξεκίνησε την καριέρα του στην Χαμ Καμ και τον Ιανουάριο του 2009, ενδιαφέρονται γι αυτόν και οι Μπλάκμπερν-Σάντερλαντ.

Το Αμβούργο για να πάρει την υπογραφή του θα πρέπει να είναι έτοιμο να τα...σκάσει μιας και οι άνθρωποι της ομάδας του δεν πρόκειται να τον αφήσουν να φύγει...τζάμπα.

Χαμηλοί τόνοι για Ρομπίνιο


Η Μάντσεστερ Σίτι προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους, στην περίπτωση του Βραζιλιάνου επιθετικού της, Ρομπίνιο, ο οποίος εμφανίζεται έτοιμος να μετακομίσει τον Ιανουάριο στη Μπαρτσελόνα.

«Ο Ρομπίνιο παραμένει σημαντικό κομμάτι του ρόστερ μας. Οτιδήποτε ακούγεται για δανεισμό ή μεταγραφή, είναι φήμη και μόνο.

Δεν είχαμε ποτέ επαφή με την Μπαρτσελόνα και ούτε θέλουμε να έχουμε», είπε άνθρωπος της Μάντσεστερ, στην εφημερίδα «Manchester Evening News».

Κρατά Τζίλα η Φιορεντίνα


Νέο συμβόλαιο συνεργασίας στον Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο είναι έτοιμη να προσφέρει η Φιορεντίνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Gazzetta dello Sport». Ο Ιταλός επιθετικός έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους τους ιθύνοντες των «βιόλα», τόσο για την προσφορά του στην ομάδα όσο και για τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με την εθνική στα προκριματικά.

Το υπάρχον συμβόλαιο του 27χρονου στράικερ εκπνέει το καλοκαίρι του 2013, αλλά με την νέα προσφορά θα παρατείνει την παραμονή του για έναν επιπλέον χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της ρήτρας ύψους 40εκατ. ευρώ.

Προλαβαίνει τα μπαράζ ο Κυργιάκος!

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στη διάθεση της Εθνικής μας ομάδας για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα τεθεί, εκτός απροόπτου, ο Σωτήρης Κυργιάκος. Ο κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ επανεξετάστηκε την Παρασκευή και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι σε οκτώ με δέκα μέρες θα μπορεί να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα!

Μάλιστα, ο προπονητής του στους «κόκκινους», Ράφα Μπενίτεθ, επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές, διαγράφοντας ουσιαστικά τις πρώτες εκτιμήσεις που ανέφεραν ότι θα μείνει εκτός δράσης για δύο-τρεις βδομάδες…

Χωρίς Τόρες και Τζέραρντ η Λίβερπουλ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τις υπηρεσίες των Στίβεν Τζέραρντ και Φερνάντο Τόρες θα στερηθεί ο Ράφα Μπενίτεθ, για τον αγώνα κόντρα στη Σάντερλαντ. Οι δύο ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ επέστρεψαν τραυματίες από τις διεθνείς υποχρεώσεις που είχαν την προηγούμενη βδομάδα και δε θα ταξιδέψουν στο Γουίρασαϊντ, για την αναμέτρηση με τις «μαύρες γάτες».

Μιλώντας στο “Sky Sports”, o Iσπανός τεχνικός των “κόκκινων” είπε πως «o Στίβεν (Τζέραρντ) και ο Φερνάντο (Τόρες) αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα τραυματισμών. Δε θα τους έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη βδομάδα, αφού χρειάζονται κάποιο χρόνο για να αναρρώσουν, αλλά ελπίζουμε να είναι σε θέση να αγωνιστούν από την επόμενη εβδομάδα».

Π.Α.Ο.Κ-Η ατυχία του Τζόε

Η ατυχία του Τζόε

Ο Τζόε Μπιζέρα ήταν ο επόμενος άτυχος στο φετινό ΠΑΟΚ. Η κακοδαιμονία των «ασπρόμαυρων» συνεχίζεται, με τον Ουρουγουανό αμυντικός να στέκεται άτυχος στη χθεσινή προπόνηση, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε σοβαρά από άθελο χτύπημα του Βλάνταν Ίβιτς. Ο Λατίνος άσος υπέστη τριπλό κάταγμα στα πλευρά, ενώ η ζημιά έφτασε μέχρι και τον πνεύμονα, ο οποίος πειράχτηκε με κάκωση. Μάλιστα, προς στιγμή και πέφτοντας, ο Μπιζέρα σταμάτησε να αναπνέει, αλλά ευτυχώς επανήλθε άμεσα, αποφεύγοντας τα χειρότερα…

«Μακάρι να είναι το τελευταίο»

Ο Μπιζέρα διακομίστηκε αμέσως στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, όπου και υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, για να διαπιστωθεί επακριβώς το μέγεθος του τραύματος. «Σε μια φάση, που η μπάλα ήταν στον αέρα, τη διεκδικήσαμε δυνατά με τον Ίβιτς. Δέχτηκα ένα δυνατό χτύπημα από το συμπαίκτη μου, χωρίς φυσικά να το θέλει. Πόνεσα πάρα πολύ» είπε στο «Μetrosport» ο Ουρουγουανός από το κρεβάτι του πόνου, όπου μετά βίας μπορούσε να κουνηθεί. Το «Μetrosport» του ευχήθηκε περαστικά και όσο το δυνατόν συντομότερη επιστροφή στην αγωνιστική δράση, με τον ίδιο να εύχεται: «Μακάρι να είναι το τελευταίο χτύπημα που δέχομαι στην καριέρα μου».

«Δεν έφταιγε ο Ίβιτς»

Το «Μetrosport» ενημέρωσε τον Μπιζέρα για τη στεναχώρια που κυρίευσε τον Ίβιτς, μετά το άτυχο συμβάν, με τον Ουρουγουανό να είναι απόλυτος: «Δε φταίει ο Βλάνταν. Άλλωστε, εγώ δεν εκτίμησα σωστά τη φάση, δεν τον είδα. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο».

Τον καθησύχασε ο Γιγής

Μετά την αρχική και βασική ιατρική φροντίδα του Γιάννη Ράλλη, ο οποίος παρέμεινε στο προσκέφαλο του Ουρουγουανού ποδοσφαιριστή μέχρι το βράδυ, στη συνέχεια τον άτυχο αμυντικό επισκέφτηκε ο προϊστάμενος του ιατρικού τιμ της ομάδας, και γνωστός ορθοπεδικός, Παναγιώτης Γιγής, ο οποίος είχε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Μπιζέρα, τον οποίο και καθησύχασε, στο μέτρο του δυνατού, μετά από αυτήν την πολλή άτυχη στιγμή. «Πρόκειται για ένα περιστατικό που ιατρικά χαρακτηρίζεται τυχαίο και απρόβλεπτο. Ο αθλητής θα χρειαστεί καταρχήν ηρεμία και αναλγητικά χάπια. θα μείνει λίγο στο νοσοκομείο για να δούμε εάν επουλώνονται σωστά τα τραύματα στα οστά των πλευρών» ανέφερε στο «Μetrosport» ο κ. Γιγής, ο οποίος θα τον επισκεφτεί και σήμερα το πρωί, μαζί με τον θωρακοχειρούργο, κ. Φιλίππου, για να διαγνώσουν την εξέλιξη που είχε στη διάρκεια της νύχτας το τραύμα του Μπιζέρα.

Προπόνηση μετά από ένα μήνα

Ο Μπιζέρα θα παραμείνει στο νοσοκομείο για δύο ή τρεις μέρες, περισσότερο προληπτικά και όχι τόσο θεραπευτικά. Σύμφωνα με τις έως τώρα ιατρικές εκτιμήσεις, ο παίκτης θα είναι εντάξει από το τραύμα σε 3 εβδομάδες και μετά σιγά-σιγά με τον καιρό θα μπει στις προπονήσεις. Στην αγωνιστική δράση θα επιστρέψει κατά τα φαινόμενα σε περίπου 6 εβδομάδες.Πηγη Μετροσπορ

Ηρακλής κατά ΝΔ...


Ο Αντώνης Ρέμος μίλησε για όλους και για όλα Στην ΠΑΕ Ηρακλής, μετά τις εκλογές και την "πτώση" της Νέας Δημοκρατίας από τα κυβερνητικά πόστα, θυμήθηκαν να μιλήσουν για όσα υποσχέθηκε και δεν πραγματοποίησε. Σκληρή ανακοίνωση λοιπόν, σχετικά με τις ευθύνες της Πολιτείας για τα έργα του Καυτανζογλείου, εξέδωσεη ΠΑΕ...

Το κείμενο της μακράς ανακοίνωσης, έχει ως εξής:

"Ο ΗΡΑΚΛΗΣ επιστρέφει αυτή την αγωνιστική στο Καυτανζόγλειο, που δεν θα είναι άδειο, όπως στο ματς με την ΑΕΛ. Eίναι ευκαιρία να πούμε κάποια πράγματα για το γήπεδο και τη περίφημη περίφραξη των εξέδρων του.

Οταν η διοίκησή μας ανέλαβε, τρία καλοκαίρια πριν, έκανε ένα λάθος: πήρε πολύ σοβαρά τους πολιτικούς και τις υποσχέσεις τους. Μια από τις υποσχέσεις αυτές ήταν τα έργα, που θα γίνονταν στο Καυτανζόγλειο, ώστε να σταματήσει το γήπεδο να είναι επικίνδυνο για τους οπαδούς και, ταυτόχρονα, ξέφραγο αμπέλι, για όποιον θέλει να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να διακόψει τα ματς, κάνοντας ανυπολόγιστη ζημιά στην αγαπημένη μας ομάδα. Εμείς, από τη μεριά μας, προσφέραμε στην Πολιτεία και στους λειτουργούς της την καλύτερη δυνατή διάθεση συνεργασίας: αποδεχτήκαμε, π.χ., και τηρούμε ευλαβικά τη ρύθμιση των χρεών μας (ρύθμιση, η οποία δεν έγινε για τον Ηρακλή αλλά για άλλους), χωρίς ποτέ να δοκιμάσουμε τις αντοχές του Κράτους, κάνοντας του κεφαλιού μας. Η μόνη μας αληθινή απαίτηση ήταν να υλοποιηθούν τα έργα περίφραξης του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου, καθώς και ο διαχωρισμός των τμημάτων της εξέδρας, ώστε να διεξάγονται οι αγώνες υπό καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Αυτό, που πολλοί δεν γνωρίζουν, είναι ότι η διοίκηση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ζήτησε αρκετές φορές, τόσο από τη διοίκηση του σταδίου, όσο και από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την ΓΓΑ, να πληρώσει η ίδια το κόστος των έργων, αρκεί αυτά να γίνουν το γρηγορότερο. Η απάντηση, που εισπράξαμε, ανέφερε ότι αυτό είναι πρακτικά αδύνατο και ότι για το γήπεδο θα πρέπει να μεριμνήσει αυτός, ο οποίος έχει την κυριότητα του, δηλαδή το Κράτος. Μόνο που το Κράτος και οι λειτουργοί του, από ό,τι αποδείχτηκε, τα αιτήματα του ΗΡΑΚΛΗ δεν τα αντιμετωπίζουν όσο σοβαρά πρέπει, ίσως γιατί θεωρούν τη μετριοπαθή μας συμπεριφορά ως απόδειξη αδυναμίας. Δεν είμαστε αδύναμοι. Απλώς προτιμούμε τη σοβαρότητα από τους λαϊκισμούς και τις υπερβολές των πολιτικών μας.

Η συμπεριφορά, τόσο της πρόσφατης ηγεσίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όσο και της ΓΓΑ, απέναντι στο πρόβλημα του Καυτανζογλείου υπήρξε σχεδόν εγκληματική: η αμέλεια των υπευθύνων υπήρξε πρωτοφανής στα χρονικά. Η υπόσχεση ότι στο στάδιο θα γίνει ό,τι προβλέπεται και ό,τι πρέπει δόθηκε αρχικά τον περασμένο Μάρτιο. Για μήνες δεν γίνονταν απολύτως τίποτα, παρά τις συνεχείς μας υποδείξεις, τόσο στην διοίκηση του σταδίου, όσο και στους αρμόδιους. Αν οι άνθρωποι της κυβέρνησης αντιμετώπισαν και τα υπόλοιπα προβλήματα της χώρας με τον ίδιο τρόπο, που αντιμετώπισαν το θέμα του Καυτανζογλείου, τότε η πρόσφατη εκλογική βαριά ήττα είναι ένα μάλλον κολακευτικό αποτέλεσμα.

Τώρα, πλέον, έχοντας εικόνα των δήθεν έργων, που έγιναν στο γήπεδο, μπορούμε να πούμε πως ο εμπαιγμός του Ηρακλή υπήρξε απόλυτος. Τα έργα περίφραξης και διαχωρισμού των εξεδρών περιορίζονται σε κάποια καγκελάκια, τα οποία μπήκαν μπροστά στα ?πέταλα?, λες και αυτό ήταν το πρόβλημα! Στο Καυτανζόγλειο δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα. Δεν ξέρουμε πόσο στοίχισαν αυτά τα περίφημα έργα, αλλά το γήπεδο δεν άλλαξε στο παραμικρό. Ούτε πλέξιγκλας τοποθετήθηκαν, ούτε καν κάποιο προστατευτικό δίχτυ, ούτε τίποτα! Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ΓΓΑ για να απευθυνθούμε, ελπίζοντας ότι θα βρούμε κατανόηση. Εχουμε μια καινούρια Κυβέρνηση και η ελπίδα μας είναι να μην κάνει κι αυτή τα λάθη των ανθρώπων της προηγούμενης: από τους νέους κυβερνώντες ζητάμε να δείξουν, μόνο, μια κάποια συνέπεια. Την ίδια, που δείχνει και η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ στις υποχρεώσεις της απέναντι στην Πολιτεία.

Ο κόσμος του ΗΡΑΚΛΗ στην Καβάλα είχε μια εξαιρετική συμπεριφορά, η οποία φυσικά και μας κάνει περήφανους. Αυτός, λοιπόν, ο κόσμος μπορεί να προστατεύσει, από εδώ και στο εξής, την ομάδα μας. Χωρίς να περιμένουμε τίποτα από κανένα. Ό,τι ήταν να κάνουν το είδαμε...

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ"


Ευχάριστα νέα από το ιατρικό δελτίο
Στο ανώτερο σημείο της έφτασε η προετοιμασία του για την αναμέτρηση της Κυριακής (18/10) με τον Πανιώνιο. Στον τομέα των τραυματισμών τα νέα είναι ευχάριστα, καθώς όλα δείχνουν (εκτός απροόπτου) ότι οι μόνοι, που βρίσκονται εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας για τον αγώνα, είναι οι τραυματίες Μπόσνιακ, Πιλότο και Μιλάνο.

Ο Φούφουλας ξεκουράστηκε σήμερα, λόγω ανάγκης αποφόρτισης από μυική επιβάρυνση, ενώ αύριο θα επανέλθει στο πρόγραμμα σε πλήρεις ρυθμούς. Ο Μπόσνιακ εξακολούθησε το εντατικό, ατομικό πρόγραμμά του και από την ερχόμενη εβδομάδα επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς με την ομάδα. Ο Μιλάνο συνέχισε με θεραπεία, γυμναστήριο και τρέξιμο. Ο Κοβαλέφσκι, ελεύθερος, πλέον, από διεθνείς υποχρεώσεις, επανήλθε και προπονήθηκε κανονικά.

Η ομάδα θα προπονηθεί το Σάββατο 17/10, στις 18:00, στις Εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα και, μετά το τέλος της προπόνησης, ο Προτάσοφ θα ανακοινώσει την αποστολή της κυριακάτικης αναμέτρησης.

Να διακόψει το σερί του!


Σουλτανίδης και Ονουάτσι πανηγυρίζουν... Μπορεί στον Παναθηναϊκό να θέλουν το "7 στα 7" στο πρωτάθλημα, όμως στην Καβάλα πιστεύουν στο "3 στα 3" στο "Ανθή Καραγιάννη"! Η πίστη ακόμη και για τη νίκη στο παιχνίδι με το "τριφύλλι" είναι διάχυτη, αφού η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα και έχει ένα τεράστιο κίνητρο. Να διακόψει το σερί του Παναθηναϊκού!

Ο Γιάννης Παπακώστας μιλώντας τους παίκτες του ήταν ξεκάθαρος και τους τόνισε ότι θα πρέπει αυτοί να επιβάλλουν το παιχνίδι τους στον Παναθηναϊκό. Η Καβάλα δε θα δείξει διατεθειμένη να παίξει το ρόλο του κομπάρσου, όπως άλλωστε το έχει δείξει μέχρι σήμερα. «Έχετε δυνατότητες και όλοι σας πιστεύουν», ήταν μερικά από τα λόγια της ψυχολογικής «ντόπας» του Αρκάδα τεχνικού, που όπως όλα δείχνουν, ειδικά μετά το διπλό της Πέμπτης, έχει καταλήξει στους «11» της Κυριακής.

Κερδίζει έδαφος ο Κάλατς...
Ο Ζέλικο Κάλατς δείχνει στο φίνις να κερδίζει τη μάχη κάτω από τα δοκάρια, αφήνοντας για πρώτη φορά φέτος τον Ιτάνζ στον πάγκο. Η τετράδα της άμυνας θα είναι η γνωστή. Δηλαδή, δεξιά ο Παβίσεβιτς, αριστερά ο Οικονόμου και στο κέντρο της άμυνας οι Ντουγκλάο και Ψωμάς. Μπροστά τους θα παίξουν ο Ντομπρασίνοβιτς και ο Ντουκρόκ, ενώ κάποια στιγμή όταν κουραστεί ο αρχηγός, θα δώσει τη θέση του στον Πόποβιτς.

Ο Ορούμα με τον Μεντί θα κάνουν το παιχνίδι στο κέντρο, έχοντας βοηθούς και συνάμα «επιθετικά βέλη», τους πολύ γρήγορους, Ονουάτσι και Σουλτανίδη.

Εκτακτά αστυνομικά μέτρα...
Σε εγρήγορση βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την άφιξη και παραμονή στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη» των οπαδών του Παναθηναϊκού εν όψει του αγώνα της Κυριακής. Έπειτα από σύσκεψη στην οποία έλαβαν μέρος όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, αποφασίστηκε να υπάρξει διακριτική παρουσία της αστυνομίας από την πρώτη στιγμή που οι φίλοι του «τριφυλλιού» πατήσουν το πόδι τους στη μακεδονική πόλη μέχρι τη στιγμή που θα αποχωρήσουν από αυτήν.

Συν τοις άλλοις, ο έλεγχος κατά την είσοδό τους στο γήπεδο αναμένεται να είναι εξονυχιστικός (μάλιστα λέγεται ότι θα απαγορεύονται και οι ομπρέλες!), καθώς πρόθεση της αστυνομίας είναι τα πάντα να κυλήσουν ομαλά...

Η "Αθλητική Κυριακή" συνεχίζει με Σούπερ Λίγκα...

Παρά την κόντρα με τη Nova, η ΕΡΤ θα συνεχίσει την ίδια στάση με τα στιγμιότυπα της Σούπερ Λίγκας και την προβολή τους στην "Αθλητική Κυριακή". Αυτό θα γίνει τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εκπομπές...


Έτσι, το σήμα αρχής της εκπομπής της ΝΕΤ θα βγει την Κυριακή στις 22.10 και τα στιγμιότυπα των αγώνων του Πρωταθλήματος θα προβληθούν στις 22.40. Από εκεί και πέρα στη δημόσια τηλεόραση το πάνε εκπομπή με εκπομπή και δεν αποκλείεται ο νέος πρόεδρος που θα αναλάβει μέσα στο Νοέμβριο να αλλάξει τακτική στο συγκεκριμένο θέμα.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στον ΑΝΤ1
Ο Τάσος Κολλίντζας θα περιγράψει τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Στουρμ Γκρατς και ο Μιχάλης Τσώχος αυτόν της ΑΕΚ με την Μπάτε Μπορίσοφ για τους ομίλους του Europa League την ερχόμενη Πέμπτη. Στα ρεπορτάζ θα είναι οι Βασίλης Χατζηδάκης και Γιώργος Τριανταφυλλίδης στον αγώνα του Παναθηναϊκού και ο Αποστόλης Νταλούκας της ΑΕΚ.

Συνεργασίες με Alpha για Κύπελλο
Ο Alpha προχωρεί στην σύναψη συνεργασιών με συναδέλφους που θα δουλέψουν για τις ανάγκες των ρεπορτάζ στις μεταδόσεις των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν συμφωνήσει με το κανάλι της Κάντζας οι Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος και Κώστας Γκουντούλας, ενώ σε κάθε περίπτωση θα δίνεται προτεραιότητα σε συναδέλφους που είχαν εργαστεί παλαιότερα στον Alpha.

Οργάνωση για μεταδόσεις χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
Η ΕΡΤ (με ΕΤ1 και Sport +) θα μεταδώσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν από 12 μέχρι 28 Φεβρουαρίου, ενώ από 18 μέχρι 20/11 θα γίνει στο Βανκούβερ του Καναδά σύσκεψη μεταξύ των καναλιών που έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης και ανάμεσα στα οποία είναι η ΕΡΤ.

Μουντιάλ κάτω των 17 στο Sport +
To Sport + θα μεταδώσει πολλούς αγώνες απ' το Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17 ετών που θα γίνει το Νοέμβριο και είναι διοργάνωση της οποίας η δημόσια τηλεόραση έχει αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Νέα εκπομπή;
Υπάρχει μία πληροφορία που θέλει τον ΑΝΤ1 να βάζει στο πρόγραμμα του κάθε Σάββατο μία νέα αθλητική εκπομπή κάτι που θα γίνει όταν ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Αλλά είναι κάτι, η νέα εκπομπή που ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί σαν απόφαση απ' τους ανθρώπους του καναλιού στο Μαρούσι.

«Ζημιά στον Ολυμπιακό»

fitani.jpgΤην αισιοδοξία του ότι ο Αστέρας μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο ματς με τον Ολυμπιακό για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, εξέφρασε ο Σωκράτης Φυτανίδης με δηλώσεις του σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό. «Έχουμε κάνει τη ζημιά στους μεγάλους τα τελευταία χρόνια και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι ανάλογο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό», είπε μεταξύ άλλων ο αμυντικός της ομάδας της Τρίπολης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φυτανίδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό: «Τα παιχνίδια με τους μεγάλους αντιπάλους εκτός από δύσκολα είναι και πολύ επικίνδυνα γιατί κάθε λάθος πληρώνεται. Αν θέλουμε να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι, είτε έναν, είτε τρεις βαθμούς, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, συγκεντρωμένοι και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι εύκολο, ξέρουμε τις ιδιαιτερότητες αυτού του παιχνιδιού, αλλά δεν έχουμε άγχος. Έχουμε παίξει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον Ολυμπιακό, ο οποίος από την πλευρά του ξέρει ότι η δική μας ομάδα δεν είναι από αυτές που δεν έχουν στόχους ή ότι φοβούνται. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και νομίζω ότι χωρίς άγχος και βγάζοντας ό,τι καλύτερο έχουμε στον αγωνιστικό χώρο, μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Στο παρελθόν έχουμε δείξει ότι δεν φοβόμαστε τους μεγάλους αντιπάλους, έχουμε κάνει ‘ζημιές’ και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αύριο».

Για την πορεία του Αστέρα φέτος: «Έχουμε δουλέψει πολύ για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα, αλλά θέλουμε βελτίωση σε πολλούς τομείς στους οποίους υστερούμε. Προερχόμαστε από ένα κακό αποτέλεσμα στο γήπεδο μας, το οποίο πρέπει να ξεχάσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά. Έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτε για εμάς, γιατί το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμη στην αρχή. Δεν κοιτάμε τον βαθμολογικό πίνακα και ούτε μπορούμε να λέμε ότι έχουμε καταφέρει κάτι. Κοιτάμε με αισιοδοξία και σοβαρότητα το μέλλον».

Για τον Μάριο Γκόμες: «Σε ό,τι αφορά τον προπονητή της ομάδας, Μάριο Γκόμες, αυτό που έχω να πω είναι ότι είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε καθημερινά στις προπονήσεις. Έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτόν και εκείνος σε εμάς και δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε αυτά που ακούγονται και γράφονται. Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος δουλειάς και φιλοσοφίας και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο ζήλο».

Για τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ: «Είναι σε πολύ κατάσταση ο Ντάνιελ και μας έχει βοηθήσει πολύ με την απόδοσή του. Του εύχομαι να εξελιχθεί περισσότερο. Είναι καλό παιδί και του αξίζει να προχωρήσει…»

Λέει το «ναι» ο Άαρον Μάιλς

Ο Άαρον Μάιλς είδε και απόειδε με το ΝΒΑ και τελικά φαίνεται να αποφασίζει Ευρώπη και συγκεκριμένα Ελλάδα αλλά βορειότερα από την περσινή του στέγη. Μάλιστα 504 χιλιόμετρα βορειότερα από την Αθήνα και τον Πανιώνιο. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ δείχνει ότι το έχει πάρει απόφαση ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Άρη και θα γίνει κάτοικος Θεσσαλονίκης κάτι που δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και σήμερα από την ΚΑΕ, μιας και οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία για την νέα περίοδο.
Ο Άαρον Μάιλς είχε επικοινωνία με τον εκπρόσωπο του, με τον τελευταίο να τον ενημερώνει για το έντονο ενδιαφέρον του Άρη, ενώ όσο περνάνε οι ώρες καλύπτεται και η οικονομική διαφορά που υπήρχε σε πρώτη φάση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μάλιστα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι στον Άρη περίμεναν αργά χθες το βράδυ να φτάσει στα γραφεία της ΚΑΕ το υπογεγραμμένο συμβόλαιο του Άαρον Μάιλς, λόγω διαφοράς της ώρας με τις Η.Π.Α θα υπήρχε αυτή η εξέλιξη, ίσως και σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα να αναμένεται ακόμα και η επίσημη συνεργασία των δύο πλευρών.
Ο Άαρον Μάιλς εξέτασε όλες τις παραμέτρους, μίλησε με ανθρώπους που γνωρίζουν την πραγματικότητα στην Ελλάδα και τον Άρη, ο ίδιος είχε και από πέρυσι μία καλή εικόνα για την ομάδα, με τον Αμερικανό να θέλει να μιλήσει και με τον Φώτη Κατσικάρη ώστε να συζητήσουν τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα, τι ακριβώς θέλει ο Έλληνας τεχνικός από τον ίδιο μέσα στο γήπεδο.
Ο προπονητής του Άρη έφτασε αργά χθες το βράδυ από την Ισπανία, συγκεκριμένα από την Βαλένθια, οπότε μία επικοινωνία του με τον Άαρον Μάιλς θα γίνονταν τις πρώτες πρωινές ώρες ή σήμερα το πρωί, ώστε και ο Φώτης Κατσικάρης με την σειρά του να τον πείσει ότι είναι η καλύτερη επιλογή. Οπότε όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το θέμα του Άαρον Μάιλς θα κλείσει οριστικά σήμερα, θετικά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες με τον Αμερικανό να λέει το «ναι» στην πρόταση των «κιτρίνων. Επειδή όμως πολλά έχουν δει τα… μάτια των ανθρώπων του Άρη, εξακολουθούν να έχουν ορισμένα ονόματα στην λίστα τους.
Επόμενο βήμα για τον Φώτη Κατσικάρη, μόλις κλείσει το θέμα του Άαρον Μάιλς θα είναι η προσθήκη ενός παίκτη μέσα στην ρακέτα. Αν παραμείνει ο Τζέρεμι Ρίτσαρντσον τότε ο συγκεκριμένος παίκτης μέσα στην ρακέτα θα είναι Αμερικανός, μιας και υπάρχει αυτή η δυνατότητα ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές για ορισμένους παίκτες. Βέβαια τα περισσότερα χρήματα θα πάνε στην περίπτωση του Άαρον Μάιλς, οπότε το μπάτζετ για τον ψηλό θα είναι μικρότερο.
Σχετικά με το θέμα του Τζερεμάια Μάσει, καμία εξέλιξη δεν υπήρξε με τον Αμερικανό να μένει στην κερκίδα στον δεύτερο αγώνα της Ρεάλ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Πάντως η Μπεσικτάς δείχνει να πιέζει αρκετά την «Βασίλισσα» και κυρίως τον Μάσει για να τον αποκτήσει έστω και με την μορφή δανεισμού για την επόμενη χρονιά.

Η αποστολή του Άρη για Ηράκλειο

Η αποστολή του Άρη για Ηράκλειο

Τους 18 ποδοσφαιριστές για το παιχνίδι του Άρη με τον Εργοτέλη αύριο στις 16:45 στο Παγκρήτιο Στάδιο ανακοίνωσε ο Ιομάρ Μαζίνιο. Ο προπονητής των «κιτρίνων» επέλεξε τους Σηφάκη, Πιοβεζάν, Ρομπέρζ, Αράνο, Φλάβιο, Κουλουχέρη, Νασούτι, Πρίττα, Χαβίτο, Γκρασιάν, Νέτο, Πίτου Γκαρσία, Κάλβο, Κόκε, Λαμπριάκο, Κάμπορα, Ναφτί και Φερνάντεζ. Η αποστολή του Άρη θα αναχωρήσει σήμερα το απόγευμα για το Ηράκλειο, ενώ η επιστροφή έχει προγραμματιστεί για το βράδυ του Σαββάτου (20:45 πετάει από Ηράκλειο).
Εκτός αποστολής έμεινε τελικά ο Σεμπαστιάν Αμπρέου, ο οποίος επέστρεψε κατάκοπος από την πατρίδα του, όπου είχε υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα της Ουρουγουάης.

Α1 Παναθηναϊκός: Παρουσιάστηκε η "πεντάστερη"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός παρουσίασε την Παρασκευή (16/10) το πρώι, σε ειδική εκδήλωση τις νέες εμφανίσεις της ομάδας για τη σεζόν 2009-2010, με την παρουσία πλήθους κόσμου.

Παρόντες στην εκδήλωση, ήταν όλοι οι παίκτες των "πρασίνων", το τεχνικό επιτελείο, αλλά και πρόεδρος της ΚΑΕ, Παύλος Γιαννακόπουλος, μαζί με το γιο του Δημήτρη.

Για τη νέα σεζόν, η Adidas που ντύνει και τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, παρουσίασε 3 εμφανίσεις, τις κλασικές πράσινη και λευκή, αλλά και μία με γαλάζιες αποχρώσεις, οι οποία ξεχώρισε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επισημοποιήθηκε η ανανέωση της συνεργασίας με την Adidas για επιπλέον 3 χρόνια, μένοντας και οι δύο πλευρές ικανοποιημένες από τη δεκαετή συνεργασία που έχει προηγηθεί.

Στις όμορφες στιγμές της εκδήλωσης, ήταν μία πράσινη με το όνομα του Παύλου Γιαννακόπουλου, αλλά και η στιγμή που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς παρέλαβε από τη γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών, μία γαλάζια φανέλα.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Παύλος Γιαννακόπουλος δήλωσε:

"Πέρυσι με την Adidas κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Ελπίζουμε σε νέες μεγάλες επιτυχίες και στο μέλλον. Στόχος μας και τη νέα σεζόν είναι η κατάκτηση όλων των τίτλων".

Ο αρχηγός των "πρασίνων", Δημήτρης Διαμαντίδης, είπε με τη σειρά του:

"Ελπίζουμε πάνω από όλα να είμαστε υγιείς. Σιγά σιγά παιχνίδι με παιχνίδι να βελτιωνόμαστε. Μακάρι στο τέλος της σεζόν να πετύχουμε όσα πετύχαμε και πέρσι. Έχουμε προβλήματα. Δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουν τα παιδιά. Όσοι είμαστε όμως ετοιμοπόλεμοι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να αναπληρώσουμε το κενό".

Ο προπονητής των επιτυχιών, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ήταν λακωνικός στις δηλώσεις του, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει:

"Είναι δύσκολο να δουλεύεις χωρίς τέσσερις παίκτες. Είναι δύσκολο ακόμα και για την προπόνηση. Ελπίζουμε ότι σιγά σιγά θα επιστρέψουν και θα μπούμε σε κανονικό ρυθμό".

Ένα από τα νέα αποκτήματα των πρωταθλητών, ο Γιώργος Μπόγρης είπε για την νέα του ομάδα:

"Είμαι τυχερός που βρίσκομαι σε μια ομάδα που έχει το καλύτερο προπονητικό πρόγραμμα και τους καλύτερους συμπαίκτες. Ελπίζω του χρόνου η νέα φανέλα να έχει έξι αστέρια και όχι πέντε".

Ο Σέρβος Μιλένκο Τέπιτς, ο οποίος εντάχθηκε το φετινό καλοκαίρι στην "πράσινη οικογένεια", δήλωσε:

"Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό. Εύχομαι να βοηθήσω και εγώ από την πλευρά μου να διατηρήσει τα σκήπτρα της".

Τέλος, ο Νικ Καλάθης που από φέτος θα φοράει τη φανέλα το τριφύλλι, έκανε τη δική του ευχή:

"Μας περιμένει μια δύσκολη χρονιά. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ, με αυτή την ομάδα, με αυτόν τον προπονητής και αυτούς τους συμπαίκτες. Εύχομαι του χρόνου η εμφάνισή μας να έχει έξι αστέρια".

ΠΑΟ: Τράβηγμα ο Γιούρκας


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Περίπου μια εβδομάδα εκτός δράσης θα μείνει ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, μια και οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη έδειξαν τράβηγμα στον τετρακέφαλο. Εκτός αποστολής για το παιχνίδι με την Καβάλα ο Χριστοδουλόπουλος. Μέσα ο Ζιλμπέρτο. Ειδικό πρόγραμμα αποφόρτισης ακολούθησε ο Σισέ.

Μια εβδομάδα εκτός ο Γιούρκας

Τράβηγμα, τελικά, υπέστη στον τετρακέφαλο ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, όπως έδειξαν οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη. Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο παίκτης θα μείνει εκτός για πέντε με επτά μέρες. Ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι ίσως η απουσία του να είναι μεγαλύτερη, μετά το τράβηγμα και δεν αποκλείεται να λείψει για δυο εβδομάδες.

Σε ότι αφορά, τώρα, την αποστολή για το παιχνίδι με την Καβάλα, εκτός έμειναν οι Χριστοδουλόπουλος, Δάρλας και φυσικά οι Σεϊταρίδης, Κλέιτον, Μαχελής, Μάντζιος, Τζιόλης. Μέσα είναι ο Ζιλμπέρτο, παρά τα κουραστικά του ταξίδια με την Εθνική Βραζιλίας.

Στα της προπόνησης, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν με ζέσταμα, συνέχισαν με ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και τέλος χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και έπαιξαν δίτερμα εναλλάξ. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Δάρλας, Πετρόπουλος και Μαχλελής. Ο Τζιμπρίλ Σισέ ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα αποφόρτισης.

Επιστρέφει στη Ρεάλ ο «Ζιζού»!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το χορτάρι του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» θα πατήσει ο Ζινεντίν Ζιντάν έπειτα από περίπου τρία χρόνια. Ωστόσο, ο παλαίμαχος άσος δεν προτίθεται να αγωνιστεί με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού οι «μερένχες» αναμένεται να ανακοινώσουν τη συνεργασία με τον Γάλλο. Ο «Ζιζού», σύμφωνα με δημοσίευμα της «Marca», θα αναλάβει τη θέση του συμβούλου στη «βασίλισσα», χωρίς να παίρνει ούτε ευρώ.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας, Φλορεντίνο Πέρεθ, θα παρουσιάσει τον Ζιντάν στους οπαδούς της ομάδας στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τη Βαγιαδολίδ, βοηθώντας ταυτόχρονα την διεθνή εταιρεία κατά της πλάγιας μυατροφικής σκλήρυνσης.

Να σημειωθεί ότι ο Ζιντάν δεν θέλει να έχει δικό του γραφείο, αφού επιθυμεί να ανταλλάσει απόψεις με τους διοικούντες τη Ρεάλ και όχι να γίνει παράγοντας του συλλόγου.

Στους ισχυρούς και επίσημα η Ελλάδα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο γκρουπ των ισχυρών θα βρίσκεται η Ελλάδα στην κλήρωση των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου την προσεχή Δευτέρα (στις 14:00), αφού η FIFA ανακοίνωσε την παγκόσμια κατάταξη και σύμφωνα με αυτή η «γαλανόλευκη» είναι τέταρτη από τις οχτώ ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα στη Ζυρίχη.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι η Ουκρανία, το Έϊρε, η Βοσνία και η Σλοβενία. Στο γκρουπ των ισχυρών είναι, επίσης, η Γαλλία, η Πορτογαλία και η Ρωσία. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα υποχώρησε τέσσερις θέσεις στη βαθμολογία της FIFA για τον μήνα Οκτώβριο και τώρα βρίσκεται στη 16η θέση της σχετικής κατάταξης.

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

Ισχυροί

Θέση (στο FIFA Ranking) Ομάδα Βαθμοί

9) Γαλλία 1049
10) Πορτογαλία 1042
12) Ρωσία 982
16) Ελλάδα 921

Αδύναμοι

Θέση (στο FIFA Ranking) Ομάδα Βαθμοί

22) Ουκρανία 857
34) Ιρλανδία 755
42) Βοσνία Ερζεγοβίνη 721
49) Σλοβενία 663

ΑΕΚ-Μπλάνκο : Θα τα ξαναπούν!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Δεν υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στον Νίκο Θανόπουλο και τον μάνατζερ του Ίσμαελ Μπλάνκο, Χουάν Μπέρος, για το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του Αργεντινού επιθετικού της ΑΕΚ. Στη συνάντηση υπήρχε καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές και συμφώνησαν να τα ξαναπούν στα μέσα Νοεμβρίου.

Πιθανότατα αυτό έχει να κάνει με την κατάσταση στο ιδιοκτησιακό, αφού στην «Ένωση» θέλουν να ξεκαθαρίσει πρώτα το συγκεκριμένο θέμα. Η υπόθεση του Μπλάνκο τείνει να γίνει σίριαλ, αφού ο πρόεδρος της ΠΑΕ το είχε ανοίξει στην αρχή της σεζόν και τώρα εμφανίζεται προβληματισμένος για την αρνητική στάση της πλευράς του ποδοσφαιριστή.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν προτείνει στον «Ζορό» συμβόλαιο μέχρι το 2013, αλλά οι ετήσιες απολαβές δεν είναι εκείνες που επιθυμεί ο εκπρόσωπος του 26χρονου παίκτη. Η ΑΕΚ έχει προτείνει 500.000 ευρώ ετησίως (συν 100.000 ευρώ μπόνους επίτευξης στόχων), αλλά ο Μπέρος ζήτησε ετήσιο συμβόλαιο 800.000 ευρώ με μελλοντική αύξηση σε δύο χρόνια.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ επιστρέφει αυτή την αγωνιστική στο Καυτανζόγλειο, που δεν θα είναι άδειο, όπως στο ματς με την ΑΕΛ. Eίναι ευκαιρία να πούμε κάποια πράγματα για το γήπεδο και τη περίφημη περίφραξη των εξέδρων του.

Οταν η διοίκησή μας ανέλαβε, τρία καλοκαίρια πριν, έκανε ένα λάθος: πήρε πολύ σοβαρά τους πολιτικούς και τις υποσχέσεις τους. Μια από τις υποσχέσεις αυτές ήταν τα έργα, που θα γίνονταν στο Καυτανζόγλειο, ώστε να σταματήσει το γήπεδο να είναι επικίνδυνο για τους οπαδούς και, ταυτόχρονα, ξέφραγο αμπέλι, για όποιον θέλει να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να διακόψει τα ματς, κάνοντας ανυπολόγιστη ζημιά στην αγαπημένη μας ομάδα. Εμείς, από τη μεριά μας, προσφέραμε στην Πολιτεία και στους λειτουργούς της την καλύτερη δυνατή διάθεση συνεργασίας: αποδεχτήκαμε, π.χ., και τηρούμε ευλαβικά τη ρύθμιση των χρεών μας (ρύθμιση, η οποία δεν έγινε για τον Ηρακλή αλλά για άλλους), χωρίς ποτέ να δοκιμάσουμε τις αντοχές του Κράτους, κάνοντας του κεφαλιού μας. Η μόνη μας αληθινή απαίτηση ήταν να υλοποιηθούν τα έργα περίφραξης του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου, καθώς και ο διαχωρισμός των τμημάτων της εξέδρας, ώστε να διεξάγονται οι αγώνες υπό καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Αυτό, που πολλοί δεν γνωρίζουν, είναι ότι η διοίκηση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ζήτησε αρκετές φορές, τόσο από τη διοίκηση του σταδίου, όσο και από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την ΓΓΑ, να πληρώσει η ίδια το κόστος των έργων, αρκεί αυτά να γίνουν το γρηγορότερο. Η απάντηση, που εισπράξαμε, ανέφερε ότι αυτό είναι πρακτικά αδύνατο και ότι για το γήπεδο θα πρέπει να μεριμνήσει αυτός, ο οποίος έχει την κυριότητα του, δηλαδή το Κράτος. Μόνο που το Κράτος και οι λειτουργοί του, από ό,τι αποδείχτηκε, τα αιτήματα του ΗΡΑΚΛΗ δεν τα αντιμετωπίζουν όσο σοβαρά πρέπει, ίσως γιατί θεωρούν τη μετριοπαθή μας συμπεριφορά ως απόδειξη αδυναμίας. Δεν είμαστε αδύναμοι. Απλώς προτιμούμε τη σοβαρότητα από τους λαϊκισμούς και τις υπερβολές των πολιτικών μας.

Η συμπεριφορά, τόσο της πρόσφατης ηγεσίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όσο και της ΓΓΑ, απέναντι στο πρόβλημα του Καυτανζογλείου υπήρξε σχεδόν εγκληματική: η αμέλεια των υπευθύνων υπήρξε πρωτοφανής στα χρονικά. Η υπόσχεση ότι στο στάδιο θα γίνει ό,τι προβλέπεται και ό,τι πρέπει δόθηκε αρχικά τον περασμένο Μάρτιο. Για μήνες δεν γίνονταν απολύτως τίποτα, παρά τις συνεχείς μας υποδείξεις, τόσο στην διοίκηση του σταδίου, όσο και στους αρμόδιους. Αν οι άνθρωποι της κυβέρνησης αντιμετώπισαν και τα υπόλοιπα προβλήματα της χώρας με τον ίδιο τρόπο, που αντιμετώπισαν το θέμα του Καυτανζογλείου, τότε η πρόσφατη εκλογική βαριά ήττα είναι ένα μάλλον κολακευτικό αποτέλεσμα.

Τώρα, πλέον, έχοντας εικόνα των δήθεν έργων, που έγιναν στο γήπεδο, μπορούμε να πούμε πως ο εμπαιγμός του Ηρακλή υπήρξε απόλυτος. Τα έργα περίφραξης και διαχωρισμού των εξεδρών περιορίζονται σε κάποια καγκελάκια, τα οποία μπήκαν μπροστά στα µπέταλα¶, λες και αυτό ήταν το πρόβλημα! Στο Καυτανζόγλειο δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα. Δεν ξέρουμε πόσο στοίχισαν αυτά τα περίφημα έργα, αλλά το γήπεδο δεν άλλαξε στο παραμικρό. Ούτε πλέξιγκλας τοποθετήθηκαν, ούτε καν κάποιο προστατευτικό δίχτυ, ούτε τίποτα! Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ΓΓΑ για να απευθυνθούμε, ελπίζοντας ότι θα βρούμε κατανόηση. Εχουμε μια καινούρια Κυβέρνηση και η ελπίδα μας είναι να μην κάνει κι αυτή τα λάθη των ανθρώπων της προηγούμενης: από τους νέους κυβερνώντες ζητάμε να δείξουν, μόνο, μια κάποια συνέπεια. Την ίδια, που δείχνει και η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ στις υποχρεώσεις της απέναντι στην Πολιτεία.

Ο κόσμος του ΗΡΑΚΛΗ στην Καβάλα είχε μια εξαιρετική συμπεριφορά, η οποία φυσικά και μας κάνει περήφανους. Αυτός, λοιπόν, ο κόσμος μπορεί να προστατεύσει, από εδώ και στο εξής, την ομάδα μας. Χωρίς να περιμένουμε τίποτα από κανένα. Ό,τι ήταν να κάνουν το είδαμε...

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

Έγινε... κώλαση το κυπριακό Super Cup!

apoel_ael_ksevrakwma_.jpgΗ ΑΕΛ πανηγύρισε χθες σε βάρος του ΑΠΟΕΛ το κυπριακό Super Cup, επικρατώντας στο «Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» με 70-65. Το κλίμα, ωστόσο, δεν ήταν και τόσο γιορτινό μετά τη λήξη, αφού δεν έλειψαν τα επεισόδια, οι φωτοβολίδες, τα... ιπτάμενα αντικείμενα, τα δακρυγόνα και οι... επιδειξιομανείς!

Με τη λήξη της αναμέτρησης οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ εκτόξευσαν ουκ ολίγα αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ η προσπάθειά τους να κινηθούν ενάντια σε αυτούς της ΑΕΛ ανάγκασε την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων. Μέσα σ' όλον τον πανικό, εμφανίστηκε κι ένα... ζευγάρι γλουτών!

Σοκάρει ο Ρεκόμπα

recoba-aris.jpgΕάν ο Αλβάρο Ρεκόμπα γύριζε τον χρόνο πίσω, δεν θα φορούσε την φανέλα του Πανιωνίου. Ο Ουρουγουανός μέσος αποκάλυψε σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι ήταν λάθος η επιλογή του, να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Τι λέει για τον Πανιώνιο, την απόφαση του και το πδοσφαιρικό του μέλλον.

Ο Ρεκόμπα αποφάσισε να φύγει από την Ιταλία καθώς ήθελε να παίζει περισσότερο «Η Ιντερ ήταν η ομάδα που μου έδωσε τις περισσότερες χαρές. Θα μπορούσα να μείνω στο Μιλάνο, αλλά προτίμησα να φύγω για να παίζω περισσότερο. Εκανα μια επιλογή χωρίς να το σκεφθώ πολύ. Ομως, αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, δεν θα έκανα την ίδια. Στον Πανιώνιο προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στον τομέα της οργάνωσης, αλλά είναι δύσκολο γιατί δεν υπάρχει πιθανότητα να κάνω αυτά που έκανα στην Ιντερ. Για ένα χρόνο ήταν καλά. Στην Ελλάδα περνάω καλά, αλλά στο ποδόσφαιρο οι επιλογές δεν είναι ποτέ σίγουρες. Δεν μπορώ, όμως, να το μετανιώνω. Κοιτάω μπροστά και στο μέλλον θα δούμε».

Σενάρια για Χόλιγουντ

scocco-panig.jpgΟι άνθρωποι της ΑΕΚ ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα παραχώρησης του Νάτσο Σκόκο στον Παναθηναϊκό και δεν σκοπεύουν να χάσουν τον συγκεκριμένο παίκτη. Τον Φεβρουάριο αναμένεται να μπει στο νέο προπονητικό κέντρο ο «δικέφαλος» σύμφωνα με την δέσμευση του προέδρου της «Ένωσης» στον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Διαψεύδουν τα σενάρια που θέλουν τον Νάτσο Σκόκο να παραχωρείται στον Παναθηναϊκό οι άνθρωποι της ΑΕΚ καθώς δεν φαίνεται να έχουν στο μυαλό τους μια τέτοια κίνηση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ώρα των Σπορ οι άνθρωποι των «κιτρινόμαυρων» είχαν άμεση αντίδραση ξεκαθαρίζοντας «Ο Σκόκο και κάθε βασικός μας παίκτης δεν παραχωρείται, έναντι οποιουδήποτε τιμήματος σε ανταγωνιστική μας ομάδα».

Οι παράγοντες του «δικέφαλου» φέρεται να είναι εκνευρισμένοι από σενάρια και δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η διοίκηση της ΑΕΚ άναψε το πράσινο φως για την συγκεκριμένη μετακίνηση.

Νέο ξεκίνημα θέλει ο Βαλβέρδε

valverde_pellegrini.jpgΗ Βιγιαρεάλ δεν έχει νικήσει ακόμα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν αλλά ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν ανησυχεί. Ο προπονητής του «κίτρινου υποβρυχίου» θέλει ένα νέο ξεκίνημα κόντρα στη Χερέθ σε ένα ματς πάντως που δεν το θεωρεί εύκολο.

Ο Βάσκος τεχνικός θέλει την Κυριακή νίκη πάση θυσία «Δεν έχουμε κατακτήσει τους βαθμούς που θα έπρεπε, όμως παίζουμε καλά. Την Κυριακή οφείλουμε να νικήσουμε. Πρέπει να γίνει αυτό για να φανεί πως με καλό ποδόσφαιρο έρχονται και τα αποτελέσματα. Είναι μία ωραία πρόκληση και κανείς δεν λέει πως θα είναι εύκολο παιχνίδι. Σε κάθε ματς στοχεύουμε σε ένα νέο ξεκίνημα και ελπίζω να συμβεί την Κυριακή. Η Χερέθ παίζει δυνατά, όμως εγώ δίνω προσοχή στην ομάδα μου και στην ανησυχία μου πως δεν σκοράρουμε εύκολα. Όταν η ομάδα τοποθετείται ξεκάθαρα σε ένα θέμα δεν χρειάζονται επεξηγήσεις».

Το «καυτό» φιλί που άναψε φωτιές

vincenzo-santoruvo.jpgΜε ένα ξεχωριστό τρόπο πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε ο παίκτης της Φροζινόνε, Βιτσέντζο Σαντορούβο. Ο σκόρερ της πρωτοπόρου στην Β΄ κατηγορία της Ιταλίας φίλησε στο στόμα τον συμπαίκτη του Αουρέλιο μετά το 1-0 επί της Κροτόνε.

Σάλος έχει επικρατήσει στην γειτονική χώρα έπειτα από αυτό το περιστατικό με τον Σαντορούβο να αναφέρει ότι δεν είναι αυτό που φαίνεται και ότι ο τηλεοπτικός φακός απατά.

Συνάντηση για Αντριάνο

adrianoooooooooooooo.jpgΟ Ζίκο ανέφερε σε συνέντευξη του ότι θέλει τον Ιανουάριο δύο με τρεις παίκτες για την ενίσχυση του Ολυμπιακού. Ενας από αυτούς είναι ο Αντριάνο, του οποίου ο μάνατζερ θα έρθει στην Αθήνα την Δευτέρα για να συναντηθεί με τον προπονητή των «ερυθρολεύκων» και επιστήθιο φίλο του. Ο Βραζιλιάνος βρίσκεται στη λίστα του Ζίκο και δεν αποκλείεται να συζητήσουν για τον φορ της Φλαμένγκο. Ποιους άλλους έχει στο στόχαστρο του ο προπονητής του Ολυμπιακού. Φουλ επίθεση με Αστέρα.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός των πρωταθλητών κατά κύριο λόγο κοιτάει συμπατριώτες του καθώς τους γνωρίζει καλύτερα. Εκτός από τον Αντριάνο που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του, υπάρχουν και οι Μανσίνι. Ντιέγκο Σόουζα και Καρβάλιο.
Το μόνο που απομένει για να ξεκινήσουν οι επαφές είναι ο Ζίκο να συναντηθεί με την διοίκηση του συλλόγου με τον Βραζιλιάνο να ζητάει καταρχήν τον επιθετικό της Φλαμένγκο και πρώην της Ίντερ που βγάζει μάτια στο πρωτάθλημα της χώρας του. Ενα επιπλέον όπλο των «ερυθρολεύκων» για την μεταγραφή είναι ο προπονητής του που μπορεί να τον πείσει να έρθει στην Ελλάδα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο μάνατζερ του Αντριάνο, Ζιλμάρ Ρινάλντι αποκάλυψε σε ιταλική εφημερίδα ότι θα ταξιδέψει στην Αθήνα την Δευτέρα για να συναντηθεί με τον Ζίκο και την Τρίτη θα βρεθεί στο Καραϊσκάκη για να δει το ματς με την Σταντάρ Λιέγης. Από μόνη της αυτή η συνάντηση βγάζει σενάρια για ομιλία και για τον Βραζιλιάνο επιθετικό. Στην ατζέντα του Ρινάλντι υπάρχει και ο 22χρονος Κάιο που αγωνίζεται στην Ιαπωνία.
Επίσης, οι Πειραιώτες κοιτάζουν και την περίπτωση του Ντιέγκο Σόουζα. Ο 24χρονος άσος της Παλμέιρας είναι ακριβός (όπως και ο Αντριάνο) και κοστολογείται στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Πιο προσιτή φαίνεται να είναι η περίπτωση του Μανσίνι αφού ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει από το καλοκαίρι με την Ίντερ για τον δανεισμό του Βραζιλιάνου μέσου.

Ειπε...............

"Σίγουρα ήρθε η ώρα μας για να επιστρέψουμε στους τίτλους. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και έχει πλήρες ρόστερ και δεν βλέπω το λόγο να μην τα καταφέρουμε"

Κώστας Παπανικολάου

(...στο sport.gr εξέφρασε την αισιοδοξία του ενόψει της καινούργιας χρονιάς)

Ψιθυροι......................

  • Μετά από καιρό οι δυο μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Βαρδινογιάννης και Ανδρέας Βγενόπουλος βρέθηκαν στον ίδιο χώρο. Ο "Τζίγκερ" ήταν μεταξύ των καλεσμένων του "Βγενό" στο δείπνο που παρέθεσε με αφορμή το νέο ξεκίνημα της Ολυμπιακής.
  • "Βράζουν" στον Παναθηναϊκό με τον Ότο Ρεχάγκελ, που του χρεώνουν εν πολλοίς τον τραυματισμό του Γιούρκα Σεϊταρίδη, που θα χάσει το ματς με την Καβάλα. Εκτός αυτού, διεθνής παίκτης των "πρασίνων" γύρισε στην Παιανία κατά δύο κιλά πιο βαρύς, εξαιτίας της χαλαρότητας και της απροπονησιάς, που επικρατεί στην Εθνική...
  • Ο Ρεχάγκελ που διχάζει...


    Ο Ότο Ρεχάγκελ στο ματς με το Λουξεμβούργο Ο Ότο Ρεχάγκελ που πριν από πέντε χρόνια οδήγησε την Εθνική Ελλάδος στην κορυφή της Ευρώπης, πλέον βρίσκεται στο στόχαστρο. Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός έχει διχάσει τον κόσμο, δεν εμπνέει πλέον όλους τους διεθνείς, την ώρα που σημαντική μερίδα του Τύπου τον "πυροβολεί".

    Το ερώτημα που πλέον βασανίζει το φίλαθλο κοινό είναι αν ο 71χρονος εκλέκτορας πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Αν ο Ρεχάγκελ μπορεί να ενώσει και πάλι και να εμπνεύσει τους παίκτες του, ώστε να μας κάνουν υπερήφανους και πάλι (και δεν σκεφτόμαστε την... κατάκτηση του Μουντιάλ).

    Τα δύο ματς που θα δώσει η Εθνική μας στο πλαίσιο των αγώνων μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (σ. σ. τη Δευτέρα θα γίνει γνωστό ποιά από τις Ουκρανία, Βοσνία, Σλοβενία ή Ιρλανδία θα είναι αντίπαλός μας), θα (απο)δείξουν το κατά πόσο ο Ότο μπορεί να ξαναγίνει ο "Όθωνας" μας.

    Για τον Ρεχάγκελ αλλά και για όλους τους 'Ελληνες τα δύο αυτά παιχνίδια έχουν ιδιαίτερη σημασία. Για τον πρώτο γιατί στη ρεβάνς θα συμπληρώσει 100 ματς στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος. Αριθμός που δύσκολα θα ξεπεραστεί από τον οποιοδήποτε διάδοχό του (και όταν ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν ο Αλκέτας Παναγούλιας με 74 ματς σε δύο θητείες)!

    Για την Εθνική αλλά και όλους όσους την αγαπάνε, γιατί αν αξιοποιήσει τη δεύτερη ευκαιρία θα δώσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της το "παρών" στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ραντεβού του πλανήτη μετά τη συμμετοχή της το 1994 στο Μουντιάλ των ΗΠΑ, όπου είχε βρεθεί υπό την καθοδήγηση του Αλκέτα Παναγούλια (σ. σ. όπου σε τρία ματς κάναμε ισάριθμες ήττες από την Αργεντινή, τη Βουλγαρία και τη Νιγηρία και είχαμε απολογισμό τερμάτων 0-10).

    Ο Ρεχάγκελ στους 98 αγώνες που έχει κοουτσάρει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει απολογισμό: 51 νίκες, 21 ισοπαλίες και 26 ήττες, την ώρα που ο δεύτερος Αλκέτας Παναγούλιας στα 74 ματς που κάθισε στον πάγκο της Εθνικής μας έχει 23 νίκες, 20 ισοπαλίες και 31 ήττες και ο τρίτος Μίλτος Παπαποστόλου σε 46 ματς (σε μία θητεία) έχει 14 νίκες, 14 ισοπαλίες και 18 ήττες...

    Και κάτι τελευταίο. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα που βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής Αργεντινής, πανηγύρισε όσο τίποτα άλλο την πρόκριση στο Μουντιάλ ως... τέταρτος στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής (πίσω από Βραζιλία, Παραγουάη και Χιλή), κερδίζοντας την Ουρουγουάη στο τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων με γκολ στο 84' και με παίκτη παραπάνω.

    Το να συζητάμε λοιπόν αν θα "πρέπει" να πάμε στο Μουντιάλ -γιατί δεν παίζουμε καλό ποδόσφαιρο- το θεωρώ τουλάχιστον γελοίο. Λες και η Εθνική μας ομάδα δίνει κάθε τετραετία το "παρών" τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή. Ειδικότερα μάλιστα από τη στιγμή που η Σουηδία, η Τσεχία, η Πολωνία, η Τουρκία, το Βέλγιο, η Κροατία, η Αυστρία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, θα παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο από την τηλεόραση...

    Εξάλλου σε λίγα χρόνια κανένας δεν θα έχει να λέει για το πώς προκρίθηκε η Εθνική, αλλά για αν το κατάφερε ή όχι. Και είμαι βέβαιος πως κανένας δεν θυμάται ευχάριστα τη χαμένη ευκαιρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1970...

    "Θετικός" ο Αρτσούμπι


    Ο Ρ. Αρτσούμπι Θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας βρέθηκε ο Ροντρίγκο Αρτσούμπι, μετά τον αγώνα της Ρίβερ Πλέιτ με την Χιμνάσια Λα Πλάτα, που έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου και έληξε ισόπαλος 2-2. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού τιμωρήθηκε με προσωρινό αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ληφθεί η τελική απόφαση για την ποινή του.

    Η Σάντερλαντ απέκτησε τον Ζέντεν


    Ο Ζέντεν πέτυχε το γκολ της νίκης για τη Μαρσέιγ Στην Πρέμιερ Λιγκ θα συνεχίσει την καριέρα του -τουλάχιστον μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου- ο Μπουντεβάιν Ζέντεν. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός συμφώνησε με την διοίκηση της Σάντερλαντ και τέθηκε στην διάθεση του Στιβ Μπρους, ενώ οι οικονομικές λεπτομέρειες της μεταγραφής δεν έγιναν γνωστές.

    «Είναι μαζί μας περίπου μία εβδομάδα και πρέπει να πω ότι μας έχει εντυπωσιάσει, ειδικότερα με την άριστη φυσική κατάσταση που έχει», δήλωσε σχετικά ο έμπειρος τεχνικός.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο 33χρονος Ζέντεν, έχει αγωνισθεί παλαιότερα στην Τσέλσι, την Λίβερπουλ, την Μπαρτσελόνα και την Μαρσέιγ, από την οποία έμεινε ελεύθερος, ενώ στην συμφωνία με τις «μαύρες γάτες» υπάρχει όρος για την ενδεχόμενη ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών μέχρι το 2011.

    Αθλητικός Τύπος 16/10/2009

    Sportday
    Goal news
    Εξέδρα

    Φως
    Φίλαθλος
    Ώρα των σπορ

    Πρωταθλητής
    Πράσινη
    Score

    Derby news
    Η Γάτα
    Metrosport

    Σπορ του Βορρά
    Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
    Αθλητικά Νέα

    The Match
    Πατρίς Sport