Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Π.Α.Ο.Κ-Η ατυχία του Τζόε

Η ατυχία του Τζόε

Ο Τζόε Μπιζέρα ήταν ο επόμενος άτυχος στο φετινό ΠΑΟΚ. Η κακοδαιμονία των «ασπρόμαυρων» συνεχίζεται, με τον Ουρουγουανό αμυντικός να στέκεται άτυχος στη χθεσινή προπόνηση, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε σοβαρά από άθελο χτύπημα του Βλάνταν Ίβιτς. Ο Λατίνος άσος υπέστη τριπλό κάταγμα στα πλευρά, ενώ η ζημιά έφτασε μέχρι και τον πνεύμονα, ο οποίος πειράχτηκε με κάκωση. Μάλιστα, προς στιγμή και πέφτοντας, ο Μπιζέρα σταμάτησε να αναπνέει, αλλά ευτυχώς επανήλθε άμεσα, αποφεύγοντας τα χειρότερα…

«Μακάρι να είναι το τελευταίο»

Ο Μπιζέρα διακομίστηκε αμέσως στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, όπου και υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, για να διαπιστωθεί επακριβώς το μέγεθος του τραύματος. «Σε μια φάση, που η μπάλα ήταν στον αέρα, τη διεκδικήσαμε δυνατά με τον Ίβιτς. Δέχτηκα ένα δυνατό χτύπημα από το συμπαίκτη μου, χωρίς φυσικά να το θέλει. Πόνεσα πάρα πολύ» είπε στο «Μetrosport» ο Ουρουγουανός από το κρεβάτι του πόνου, όπου μετά βίας μπορούσε να κουνηθεί. Το «Μetrosport» του ευχήθηκε περαστικά και όσο το δυνατόν συντομότερη επιστροφή στην αγωνιστική δράση, με τον ίδιο να εύχεται: «Μακάρι να είναι το τελευταίο χτύπημα που δέχομαι στην καριέρα μου».

«Δεν έφταιγε ο Ίβιτς»

Το «Μetrosport» ενημέρωσε τον Μπιζέρα για τη στεναχώρια που κυρίευσε τον Ίβιτς, μετά το άτυχο συμβάν, με τον Ουρουγουανό να είναι απόλυτος: «Δε φταίει ο Βλάνταν. Άλλωστε, εγώ δεν εκτίμησα σωστά τη φάση, δεν τον είδα. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο».

Τον καθησύχασε ο Γιγής

Μετά την αρχική και βασική ιατρική φροντίδα του Γιάννη Ράλλη, ο οποίος παρέμεινε στο προσκέφαλο του Ουρουγουανού ποδοσφαιριστή μέχρι το βράδυ, στη συνέχεια τον άτυχο αμυντικό επισκέφτηκε ο προϊστάμενος του ιατρικού τιμ της ομάδας, και γνωστός ορθοπεδικός, Παναγιώτης Γιγής, ο οποίος είχε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Μπιζέρα, τον οποίο και καθησύχασε, στο μέτρο του δυνατού, μετά από αυτήν την πολλή άτυχη στιγμή. «Πρόκειται για ένα περιστατικό που ιατρικά χαρακτηρίζεται τυχαίο και απρόβλεπτο. Ο αθλητής θα χρειαστεί καταρχήν ηρεμία και αναλγητικά χάπια. θα μείνει λίγο στο νοσοκομείο για να δούμε εάν επουλώνονται σωστά τα τραύματα στα οστά των πλευρών» ανέφερε στο «Μetrosport» ο κ. Γιγής, ο οποίος θα τον επισκεφτεί και σήμερα το πρωί, μαζί με τον θωρακοχειρούργο, κ. Φιλίππου, για να διαγνώσουν την εξέλιξη που είχε στη διάρκεια της νύχτας το τραύμα του Μπιζέρα.

Προπόνηση μετά από ένα μήνα

Ο Μπιζέρα θα παραμείνει στο νοσοκομείο για δύο ή τρεις μέρες, περισσότερο προληπτικά και όχι τόσο θεραπευτικά. Σύμφωνα με τις έως τώρα ιατρικές εκτιμήσεις, ο παίκτης θα είναι εντάξει από το τραύμα σε 3 εβδομάδες και μετά σιγά-σιγά με τον καιρό θα μπει στις προπονήσεις. Στην αγωνιστική δράση θα επιστρέψει κατά τα φαινόμενα σε περίπου 6 εβδομάδες.Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: