Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Απεργία.......

Οι "Αθλητικοι Ψίθυροι" συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ και έτσι δεν θα υπάρχει ενημέρωση από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής.

Μιλήστε στον κόσμο του ΑΡΗ!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις επικοινωνιακές, αλλά και πραγματικές ανάγκες του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ
Ο ΑΡΗΣ εδώ και λίγες μέρες – μετά από διοίκηση του Δημήτρη Ηλιάδη- απέκτησε προπονητή τον Γιάννη Χατζηνικολάου, αλλά και τεχνικό διευθυντή τον Δημήτρη Μούτα. Επιλογές της νέας διοίκησης και μάλιστα… κόντρα στην λαϊκή επιθυμία.
Ο Ηλιάδης έδειξε ότι πιστεύει στον Χατζηνικολάου και άφησε πίσω τους τις όποιες φωνές για μη πρόσληψη του έλληνα τεχνικού. Βέβαια τα πάντα θα κριθούν στο… χορτάρι και φυσικά ελπίδα όσων αγαπούν τον κιτρινόμαυρο σύλλογο είναι να γίνει με τον Χατζηνικολάου ότι ακριβώς συνέβη και με τον Παπαδόπουλο.
Την μέρα που ο ΑΡΗΣ θα άλλαζε προπονητή οι περισσότεροι- αν όχι όλοι- από αυτούς που «ξεφωνίζουν» για την πρόσληψη Χατζηνικολάου ζητώντας την παραμονή του Σούλη, τότε ζητούσαν την πρόσληψη Χατζηνικολάου αντί του Παπαδόπουλου!
Είναι η κλασική περίπτωση του… «Το αποτέλεσμα μετράει», αλλά μέχρι να έρθουν (αν και εφόσον με το καλό) τα αποτελέσματα το κλίμα της αμφισβήτησης θα υπάρχει πάνω από το Βικελίδης είτε γιατί αυτός είναι ο στόχος μίας συγκεκριμένες αντιπολιτευτικής ομάδας ευτυχώς πλέον πολύ μικρής, είτε γιατί ο κόσμος φυσιολογικά κουρασμένος από τα τελευταία χρόνια και ειδικά την περσινή σεζόν δεν αντέχει να ζήσει παρόμοιες καταστάσεις. Τα κίνητρα και οι αιτίες της… αμφισβήτησης μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι υφίσταται.
Με την επιλογή… Μούτα είναι ξεκάθαρο ότι ο Ηλιάδης θέλει σιγά, σιγά να στελεχώσει την ομάδα με άτομα δικής του εμπιστοσύνης και φυσικά πολύ καλά κάνει. Ο νέος τεχνικός διευθυντής ξέρει τον χώρο του ποδοσφαίρου πολύ καλά και ελπίζω οι 3 επιλογές άνω των 24 (και φυσικά και των νεαρών) να είναι οι καλύτερες δυνατές. Η μόνη μου ένσταση την οποία καταγράφω για να μην παρεξηγούμαστε, είναι ότι ο τεχνικός διευθυντής που θεωρητικά είναι πάνω από τον προπονητή, μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν  ο βοηθός του προπονητή στις προηγούμενες ομάδες του! Αυτό μπορεί βέβαια να λειτουργήσει και θετικά με δεδομένο ότι ξέρουν πώς να συνεργαστούν, από την άλλη όμως ο όποιες έλεγχος του προπονητή έχω την αίσθηση ότι θα αποτελεί μόνο διοικητική ευθύνη. Και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο θα ήταν καλό να μιλήσουν οι έχοντες την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ούτε καν η καθιερωμένη δήλωση στο σάιτ της ΠΑΕ! Και φυσικά εννοείται ότι προτιμώ τις πράξεις από τα λόγια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο...
Κάτι ανάλογο ισχύει και στο διοικητικό κομμάτι. Εκεί βέβαια οι πράξεις μπορούν να… μιλήσουν πολύ πιο εύκολα. Αν οι προεκλογικές υποσχέσεις γίνουν πράξεις, το κλίμα μπορεί εύκολα να αλλάξει και να «πνιγούν» οι κατευθυνόμενες φωνές κακόπιστης κριτικής. Το θέμα όμως δεν είναι αυτές που πάντα θα υπάρχουν στον βωμό της εξυπηρέτησης προσωπικών αντιπολιτευτικών συμφερόντων.
Το θέμα είναι η μεγάλη μάζα του κόσμου, ακόμα και όσων ψήφισαν τον Ηλιάδη που περιμένουν να πειστούν με πράξεις για ένα καλύτερο αύριο. Χωρίς καμία αμφιβολία η παραμονή του Νταβίντ Αγκάνθο ήταν η πρώτη κίνηση που έφερε χαμόγελα στον κόσμο, αλλά και ένα τόνο αισιοδοξίας στον αρειανό οπαδό ότι φέτος δεν θα υπάρχουν προβλήματα. Αν τον Αγκάνθο  ακολουθήσουν οι Κοέλιο, Παπαστεριανός, Παπαζαχαρίας σίγουρα θα έχουν μπει οι βάσεις για ένα αξιόλογο ρόστερ τη νέα σεζόν.
Αν αρχίσουν να ανακοινώνονται και οι χορηγίες του 1,4 εκ ευρώ τότε τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα. Όλα αυτά όμως η διοίκηση πρέπει να τα… επικοινωνήσει στον κόσμο. Οφείλει να κάνει μία συνέντευξη Τύπου και να παραθέσει τα σχέδιά της, να παρουσιάσει τα πλάνα της στον κόσμο του ΑΡΗ. Κάτι αντίστοιχο οφείλει να κάνει και ο Γιάννης Χατζηνικολάου. Πλέον είναι προπονητής στον μεγαλύτερο σύλλογο της Μακεδονίας και είναι στο χέρι του να μιλήσει στον κόσμο του ΑΡΗ και να διαφοροποιήσει την όποια πιθανή αρνητική άποψη έχει. Απαραίτητη σημείωση. Ο Χατζηνικολάου είναι προπονητής του ΑΡΗ εδώ και λίγες μέρες και αξίζει στήριξης, αλλά και χρόνου να δείξει την δουλειά του. Πρόωρα συμπεράσματα και… συγκρίσεις με το τι έκανε σε άλλες ομάδες μπορεί να αποτελέσουν μεγάλες παγίδες. Η επικοινωνία όμως με τον κόσμο μέσω μίας συνέντευξης Τύπου, ίσως λύσει πολλές απορίες πέρα από την παράθεση των δικών του σκέψεων για τον ΑΡΗ της νέας αγωνιστικής περιόδου…
Θεωρώ με απλά λόγια ότι διοίκηση και προπονητής οφείλουν να μιλήσουν στον κόσμο του ΑΡΗ. Γιατί σε κάθε περίπτωση εφόσον νιώθουν σίγουροι για τον εαυτό και το πλάνο τους, μόνο να κερδίσουν θα έχουν παρουσιάζοντάς το…
ΥΓ1 Η ΑΜΚ προχωράει έτσι όπως πρέπει για να παρουσιαστεί ο επενδυτής. Αν δεν έχουμε… στραβοτιμονιές ως τις 5 Ιουλίου, είτε θα γελάσει επιτέλους το χειλάκι μας, είτε θα προσγειωθούμε στην σκληρή πραγματικότητα…
ΥΓ2 Ρε παιδιά, ακόμα και το κίτρινο ζηλέψατε και το προσθέσατε στο σήμα σας; Δεν τα έχουμε κανονίσει τα θέματα των χρωμάτων; Με την πεντάρα στον αγώνα του 1925 ο ΑΡΗΣ κράτησε τα χρώματα του Βυζαντίου και εσείς ακόμα και σήμερα αρνείστε να περάσετε στη νέα γενιά τεχνολογίας μένοντας στο ασπρόμαυρο. «Κλοπή» στα συνθήματα με το Πάνω από όλα ο ΑΡΗΣ του συγχωρεμένου Συρόπουλου, «κλοπή» στον… αετό από τον ύμνο του ΑΡΗ το 1926 (Γίγαντα Αετέ…), «κλοπή» και με τα χρώματα, αλλά και τον συνειρμό με το Βυζάντιο (ο ΑΡΗΣ επέλεξε το κίτρινο και μαύρο για την σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Βυζάντιο). Τελικά όντως θέλετε να υπάρχει μία ομάδα στην πόλη κι αυτή να είναι ο ΑΡΗΣ!
ΥΓ3 Ας μην γράψω καλύτερα τι σκέφτομαι για την ΕΡΤ… Μου θυμίζουν πάντως οι αντιδράσεις (πριν και μετά… το μαύρο) τον Χατζηνικολάου και τον Σούλη.
Πηγή: gazzetta.gr

«Το πιο εύκολο στη σύγχρονη Ιστορία μας»!

Για το πιο εύκολο Πρωτάθλημα στη σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού έκανε λόγο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σημειώνοντας πως περιμένει τους αρμόδιους να κάνουν ό,τι προβλέπεται.
Αναλυτικά όσα ανέφερε ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός:
«Πρώτα απ' όλα αξίζουν πολλά "συγχαρητήρια" στον Αργύρη (σ.σ. Πεδουλάκης), στο τεχνικό τιμ, στους παίκτες για το πιο άνετο Πρωτάθλημα στη σύγχρονη Ιστορία μας. Πολλά "συγχαρητήρια" και σε όλους όσοι στήριξαν το πλάνο μας με όλη την ψυχή, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Πολλά "συγχαρητήρια" στον κόσμο που ήταν κοντά κι έδωσε την ψυχή του. Μετά το φετινό double, δηλώνω ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο για τον μεγάλο Παναθηναϊκό μας. Καταλήγοντας και μετά απ' αυτή την αδικαιολόγητα μεγάλη αναμονή, περιμένω να τηρηθούν οι νόμοι για το αίσχος που παρακολουθήσαμε και την κόλαση που έζησαν τα μέλη της αποστολής μας. Να ακολουθήσουν οι αρμόδιοι ό,τι προβλέπεται για διακοπή αγώνα, κάτι που δεν είχαν κάνει το 2010. Εμείς είμαστε έτοιμοι να γιορτάσουμε μαζί με τον κόσμο μας υπερήφανοι ως Παναθηναϊκοί».

Την έκανε από ...κούπες και από σκούπες!!

«Πόλεμος» στο ΣΕΦ, «πόλεμος» στην ΕΡΤ, μια Ελλάδα έτοιμη να φορέσει κράνος! «Ντου στα Αποδυτήρια» για όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και δεν αφήνουν κανέναν σε ησυχία. Δεν γίνονται αυτά, ρε παιδιά. Είναι δυνατόν; Λες και μας έχει μουντζώσει κάποιος εδώ στην Ελλάδα κι όλα μας πάνε στραβά. Λες κι έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας. Δεν μπορούμε να βρούμε ησυχία με τίποτα.
Κι ας ξεκινήσουμε από τον αθλητισμό. Βάλτε τα κάτω και θα δείτε. Είδαμε πρωτάθλημα ποδοσφαίρου φέτος; Ήταν θέαμα αυτό; Άσε αυτά που γίνανε, με επεισόδια, διακοπές, μουρμούρες και την ξεφτίλα του τελικού του Κυπέλλου…
Χαμός και στο μπάσκετ
Βλέπουμε τώρα τα πλέι οφ μπάσκετ. Όλοι στην πρίζα τόσες μέρες. Να τρώγονται με τα ρούχα τους. Και φτάσαμε στον τρίτο τελικό που έγινε ό,τι έγινε. Χαμός, εντάσεις, διακοπή και καλό ξημέρωμα μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει.
Μπλακ άουτ στα κανάλια
Σκάει μέσα σ’ όλα και το θέμα στην ΕΡΤ. Μπλακ άουτ σε τόσα κανάλια. Με τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί. Διαδηλώσεις, απεργίες, φωνές, κακό. Όλοι με τα νεύρα τσιτωμένα είναι ούτως ή άλλως.
Εκλογές και ανεργία
Μέχρι και σενάρια για εκλογές έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες. Πέρυσι γίνανε δυο φορές. Φέτος να μην γίνουν κάνα, δυο ακόμα;
Άσε την ανεργία. Άσε ότι ο κόσμος δεν έχει να πάει διακοπές. Άσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας στην ζωή του.
Ο κακός μας ο καιρός
Εδώ, ρε παιδιά, μέχρι και ο καιρός έχει… στραβώσει. Μπάχαλο παντού. Είναι μέσα Ιουνίου και βρέχει, μπουμπουνίζει, βαράει κεραυνούς λες και είναι Νοέμβριος. Πότε έχει ξαναγίνει αυτό; Σηκώνεσαι το πρωί και νομίζεις ότι θα ρίξει… καρέκλες έτσι μαύρος όπως είναι ουρανός. Ούτε να ξεμυτίσεις από το σπίτι μπορείς. Πού να θες να κάνεις και κανένα μπάνιο, δηλαδή. Ποιος ήλιος και θάλασσα, που λένε όλοι.
Βρε τη …ρουφιάνα τη Σβετλάνα
Αυτά, λοιπόν. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, αν μας έχουν ματιάσει, αν κάτι άλλο φταίει, αν μόνοι μας τα κάνουμε θάλασσα κάθε φορά. Αυτό που βλέπω, όμως, είναι ότι γίνεται της… Σβετλάνας. Άλλο, βέβαια, ήθελα να γράψω σε «… άνας», αλλά άστο να πάει στο καλό. Βάζω ένα όνομα στην τύχη. Ποια τύχη, δηλαδή;
Πηγή: sportdog.gr

Να φύγετε, να πάτε αλλού!!

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον τρίτο τελικό της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Να φύγετε, να πάτε αλλού
Το επίπεδο της συνέντευξης Τύπου ήταν για να πάρεις εκείνη την ώρα τις δύο ομάδες και να φύγεις. Να τις πας αλλού. O ένας έδινε συγχαρητήρια στον άλλο, ο ηττημένος παραδέχθηκε τον νικητή, κανείς δεν έψαξε για δικαιολογία.

Κάποιοι πηγαίνουν τώρα στα καφένεια και λένε με περηφάνια ότι δεν άφησαν τον Παναθηναϊκό να πάρει το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ. Οτι χάρη σε αυτούς ο Ολυμπιακός έχασε στα χαρτιά.
Ε, αυτό θα το πληρώσουν οι Αγγελόπουλοι κι αν μη τι άλλο είναι υποτιμητικό. Βάζουν οι άνθρωποι τα λεφτά τους, έχουν πάρει δύο συνεχόμενες Ευρωλίγκες και παρακαλάνε κάποιους άπλυτους να βγουν από το γήπεδο για να τελειώσει ο αγώνας. Ετσι, για να λένε στο καφενείο ότι δεν έχασε ο Ολυμπιακός, καταδίκασαν την ομάδα τους στο ελληνικό πρωτάθλημα για δύο χρονιές.

Ολοι αυτοί έχουν απαιτήσεις από τους προέδρους τους να κάνουν μεταγραφές, να δώσουν χρήματα και άλλα τέτοια.

Με συγκίνησε πολύ η συνέντευξη Τύπου. Οταν είδα και τον Μπαρτζώκα και τον Παπανικολάου. Οταν ένα παιδί 23 ετών ΄έλεγε πως δεν του παραχώρησαν κάποιοι το δικαίωμα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Να διεκδικήσει ό,τι ονειρεύεται. Να διεκδικήσει για ό,τι κοπιάζει.

Δεν υπάρχει ένας τελικός με δύο ομάδες που είναι τόσο μπροστά αγωνιστικά, οικονομικά, διοικητικά, νας μας έχει πάει τόσο πίσω ως αθλητισμό και ως χώρα. Και πριν από δύο χρόνια έγινε, αλλά τώρα έπαιζαν εννέα αστέρια στο παρκέ. Και τα τρία ήταν του Ολυμπιακού.

Δεν γίνεται να μην μείνεις στην ειλικρινή δήλωση του Μπαρτζώκα. "Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας", έλεγε και είχε δίκιο. Σκιές για ντόπινγκ και άλλες γελιότητες, έκαναν μόνο κακό.

Να το δούμε και λίγο αγωνιστικά. Και στα τρία ματς ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος. Στο τελευταίο, πήραν τη σκυτάλη οι δύο πιο παλιοί. Ο Τσαρτσαρής και ο Διαμαντίδης έκαναν μεγάλο παιχνίδι και ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας τους στο ΣΕΦ. Ο Παναθηναϊκός είχε εκπληκτικό ποσοστό στα τρίποντα.

Ο Ολυμπιακός, όπως είπε και ο κόουτς που έχει πάντα δίκιο, δεν είχε ενέργεια για τέτοια σειρά τελικών. Δεν είχε καθαρό μυαλό, σιγουριά, ηρεμία, καθαρό μυαλό. Αυτή τη φορά είχε παρουσία και όχι απλή συμμετοχή του Λο, που φάνηκε πόσο έλειψε από τα πρηγούμενα παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός ήταν σε όλα τα παιχνίδια μεθοδικός, ήρεμος, διαβασμένος. Και τελικά πήρε δίκαια το πρωτάθλημα. Στο τέλος δε, οι παίκτες, οι προπονητές των δύο ομάδων, έδιναν ο ένας συγχαρητήρια στον άλλο. Συμπεριφορά πολιτισμένη, ξένη προς την υπόλοιπη ελληνική λογική. Να φύγετε κύριοι, να πάτε αλλού. Δεν είστε για την Ελλάδα εσείς.

Πηγή: superbasket.gr

Χαλασμός για την υποδοχή των πρωταθλητών!!

Περισσότεροι από 3.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού αποθέωσαν την αποστολή όταν επέστρεψε από το Caravel λίγο μετά τις 2:00. Με... σκούπες στα χέρια Γκιστ και Λάσμε.

Χαλασμός για την υποδοχή των πρωταθλητών
Πανηγυρισμοί που θύμισαν κατακτήσεις Ευρωλίγκας κι όχι ελληνικού πρωταθλήματος ακολούθησαν τον τίτλο στην Α1 για τον Παναθηναϊκό. Περισσότεροι από 3.000 φίλοι της ομάδας περίμεναν την αποστολή στο Caravel κι ακόμη αρκετοί τη συνόδευσαν σε όλη τη διαδρομή με μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα.

Η πομπή του θριάμβου επέστρεψε από το ΣΕΦ περίπου στις 2:00 και η νύχτα έγινε μέρα από τα καπνογόνα και τα συνθήματα. Οι παίκτες αρχικά βγήκαν στην οροφή του πούλμαν και στη συνέχεια έγιναν ένα με τους φιλάθλους.

Η ιαχή «νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές» και «πρωτάθλημα μες στο Παλέ» δονούσε την ατμόσφαιρα και όλοι έδειχναν να το απολαμβάνουν.

Πολλοί οπαδοί της ομάδας έφτασαν στο χώρο με σκούπες (παραπέμποντας στο σκούπισμα της σειράς με 3-0), με τον Τζέιμς Γκιστ και τον Στεφάν Λάσμε να μη χάνουν την ευκαιρία να τις πάρουν στα χέρια τους και να προσποιούνται πως σκουπίζουν, εν μέσω αποθέωσης.

Τις επόμενες ημέρες θα διοργανωθεί από την ΚΑΕ μία φιέστα στο ΟΑΚΑ για την απονομή του τίτλου.
Πηγή: sport-fm.gr

Σπανούλης: «Μαγκιά τους, να το χαίρονται…»

Ξέσπασε ο Βασίλης Σπανούλης για όσα συμβαίνουν στον ελληνικό αθλητισμό και τις αιχμές περί ντόπινγκ από τον Ολυμπιακό.

Σπανούλης: «Μαγκιά τους, να το χαίρονται…»
Ο Βασίλης Σπανούλης ξέσπασε… Όχι για την απώλεια του πρωταθλήματος. Αυτό το αποδέχτηκε ιπποτικά. Αλλά για τα όσα συμβαίνουν στον ελληνικό αθλητισμό και καταστρέφουν ακόμη και το μπάσκετ με τις τόσες επιτυχίες. Δεν έκρυψε, δε, την ενόχλησή του για όσα ακούστηκαν περί ντόπινγκ.

«Το ματς είναι ντέρμπι, θέλει τόσο χρόνο ακόμη και διακόπτεται το παιχνίδι. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του αθλητισμού. Κάθε χρόνο γίνονται και χειρότερα τα πράγματα. Περνάμε δύσκολες στιγμές σαν χώρα κι αντί να δίνουμε το καλό παράδειγμα, εμείς δίνουμε το κακό παράδειγμα. Αυτός είναι ο αθλητισμός, δυστυχώς. Ντρέπομαι που το λέω αυτό. Ξέρετε ότι λατρεύω την πατρίδα μου, είμαι περήφανος γι’ αυτή, αλλά δεν είναι αθλητισμός αυτός. Έχει ξεφύγει από τα όρια του αθλητισμού. Ζούμε σε μια εποχή με τρομερή κρίση, είδαμε τι γίνεται με την ΕΡΤ, βλέπουμε τι γίνεται στον κόσμο γύρω μας. Περνάμε δύσκολα κι εκεί που το μπάσκετ ήταν το καλό παράδειγμα για όλους αυτούς, δυστυχώς πάμε προς το μέρος τους», δήλωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

«Ασχολούμαστε με όλα τα πράγματα, με ντόπινγκ, με το ένα με το άλλο, υποβαθμίζουμε το ευρωπαϊκό της μιας ομάδας και με τόσα άλλα που γίνονται πίσω από το μπάσκετ. Ρε παιδιά, δεν παίρνουμε ναρκωτικά για να μας παίρνουν αίμα. Αυτό δεν γίνεται πουθενά! Μπορούν να μου πάρουν δέκα μποτίλιες αίμα; Δίνουμε κάθε μήνα εξετάσεις. Είναι δυνατόν; Είναι δυνατόν να λένε ότι πήραμε το ευρωπαϊκό επειδή ήμασταν ντοπαρισμένοι; Πού γίνονται αυτά; Αυτά είναι ξεφτίλα για την πατρίδα μας», πρόσθεσε.

«Η χρονιά ήταν εκπληκτική. Το να πάρει μια ομάδα με τόσο χαμηλό μπάτζετ δύο συνεχόμενες Ευρωλίγκες είναι κάτι το ασύλληπτο. Όποιος έχει πιάσει λίγο την μπάλα στα χέρια του καταλαβαίνει ότι ομάδες με 40 εκατ. μπάτζετ παλεύουν χρόνια να πάρουν μια Ευρωλίγκα κι εμείς πήραμε δύο συνεχόμενες καθαρές Ευρωλίγκες παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ. Είπα και στα παιδιά στα αποδυτήρια πως είμαι πολύ περήφανος που ήμουν και είμαι συμπαίκτης τους. Αυτά τα δύο χρόνια ήταν από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου, με τρομερές επιτυχίες, δύο Ευρωλίγκες κι ένα πρωτάθλημα. Όμως δυστυχώς δεν βρίσκεις το δίκιο σου εδώ πέρα. Δεν μας σέβονται, δεν σέβονται τίποτα», συνέχισε.

«Εμείς με τα παιδιά του Παναθηναϊκού είμαστε πάρα πολύ καλά. Υπάρχει σεβασμός και αλληλοεκτίμηση. Ο καθένας χαίρεται με την επιτυχία του άλλου. Όμως δυστυχώς αυτό δεν το καταλαβαίνει ο καθένας. Η απογοήτευσή είναι μεγάλη όχι γιατί χάσαμε το πρωτάθλημα, αλλά για τον τρόπο που το χάσαμε και όλα αυτά που γίνονται», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν τον ενοχλεί ότι ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα, χρεώθηκε τα επεισόδια και είναι στο τέλος από κάτω, απάντησε: «Βέβαια με ενοχλεί. Είναι σαν να μην έχεις κάνει τίποτα δύο χρόνια. Ρε παιδιά, έχουμε πάρει δύο Ευρωλίγκες. Πάμε στο εξωτερικό και μας σέβονται οι πάντες. Κι ερχόμαστε εδώ και μας μεταχειρίζονται λες και είμαστε τίποτα. Εγώ πήγα έδωσα το χέρι μου στα παιδιά του Παναθηναϊκού. Όλοι μας προσπαθούμε να παίξουμε μπάσκετ. Αυτό δεν είναι αθλητισμός. Παίζουμε ένα άλλο σπορ στην Ελλάδα κι ένα άλλο στην Ευρώπη. Αν αρέσει στους ιθύνοντες, μαγκιά τους, να το χαίρονται».

Τέλος, για το αν όσα έγιναν θα επηρεάσουν την απόφασή του για το μέλλον του, είπε: «Δεν ξέρω, δεν σκέφτομαι τώρα για συμβόλαια και τέτοια. Όμως αυτό που ζούμε στην Ελλάδα δεν είναι αθλητισμός».

«Καταδικαστικό» το φύλλο αγώνα για τον Ολυμπιακό!!

Ιδιαίτερα επιβαρυντικό είναι το φύλλο αγώνα του τρίτου τελικού της Α1 για τον Ολυμπιακό.

«Καταδικαστικό» το φύλλο αγώνα για τον Ολυμπιακό
Δύο σελίδες χρειάστηκαν για να καταγραφούν από τους διαιτητές στο φύλλο αγώνα όλα όσα συνέβησαν στο ΣΕΦ. Γίνεται αναφορά στα αντικείμενα, τις κροτίδες, τα λέιζερ, τα υβριστικά συνθήματα και τι συμπλοκές μεταξύ οπαδών και δυνάμεων των ΜΑΤ. Ο λόγος της οριστικής διακοπής του ματς ήταν η άρνηση οπαδών να εκκενώσουν πλήρως τις κερκίδες.

«Ζητήθηκε άμεσα εκκένωση του γηπέδου από τους οπαδούς, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ. Μετά από 1 ώρα και 10 λεπτά από την διακοπή (11:05), δηλαδή στις 12:15 και με δεδομένο ότι δεν κατέστη εφικτή η εκκένωση του γηπέδου και μετά τη σύμφωνη γνώμη και της Αστυνομίας, το παιχνίδια διακόπηκε οριστικά. 1:27’’ προ της λήξεως και ενώ το σκορ ήταν 72-76 υπέρ του ΠΑΟ», αναφέρεται χαρακτηριστικά για τη διακοπή.

Γίνεται αντιληπτό πως τον Ολυμπιακό περιμένει βαριά τιμωρία της έδρας και αφαίρεση βαθμών από το νέο πρωτάθλημα.
Πηγή: sport-fm.gr

Δ. Γιαννακόπουλος: «Εχθρός του καλού, το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό»

Σε πελάγη ευτυχίας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έπλεε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος μοίρασε συγχαρητήρια σε όλους όσους πίστεψαν στο πλάνο της ομάδας.

Δ. Γιαννακόπουλος: «Εχθρός του καλού, το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό»
Δεν σταματούσε να μοιράζει συγχαρητήρια σε όλους ο πανευτυχής για την κατάκτηση του τίτλου από τον Παναθηναϊκό, Δημήτρης Γιαννακόπουλο.

Ο πρόεδρος των «πρασίνων» έκανε λόγο για το πιο εύκολο πρωτάθλημα της ιστορίας του συλλόγου, ενώ τόνισε ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να τηρήσουν τους νόμους για τα όσα έγιναν στον τρίτο τελικό.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Πρώτα απ' όλα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Αργύρη, στο τεχνικό τιμ, στους παίκτες για το πιο άνετο πρωτάθλημα στη σύγχρονη ιστορία μας. Πολλά συγχαρητήρια και σε όλους που στήριξαν το πλάνο μας με όλη την ψυχή παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο που ήταν κοντά και έδωσε την ψυχή του. Μετά το φετινό νταμπλ, δηλώνω ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο για τον μεγάλο Παναθηναϊκό μας. Καταλήγοντας και μετά από αυτή την αδικαιολόγητα μεγάλη αναμονή, περιμένω να τηρηθούν οι νόμοι για το αίσχος που παρακολουθήσαμε και την κόλαση που έζησαν τα μέλη της αποστολής μας. Να ακολουθήσουν οι αρμόδιοι ό,τι προβλέπεται για διακοπή αγώνα, κάτι που δεν είχαν κάνει το 2010. Εμείς είμαστε έτοιμοι να γιορτάσουμε μαζί με τον κόσμο μας υπερήφανοι ως Παναθηναϊκοί».

Αγανάκτησε ο Ζήσης με τον τελικό της… ντροπής!!

Την αγανάκτησή του για όλα όσα συνέβησαν στον τρίτο τελικό της Α1 μπάσκετ των ανδρών εξέφρασε ο Νίκος Ζήσης μέσω twitter.

Αγανάκτησε ο Ζήσης με τον τελικό της… ντροπής
Τα επεισόδια στο ΣΕΦ και η διακοπή του τρίτου τελικού της Α1 μπάσκετ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό προκάλεσε την αγανάκτηση του Νίκου Ζήση.

Ο διεθνής γκαρντ, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ανέφερε μεταξύ άλλων πως... «αυτό δεν είναι μπάσκετ».




Nikos Zisis @nik683
Κρατιεμαι εδω και ώρα, αλλά δεν αντέχω άλλο. Ληξτε το να τελειώνουμε, αυτό δεν ειναι μπάσκετ.


Πηγή: sport-fm.gr

Άξιος πρωταθλητής ο ΠΑΟ!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό.

Άξιος πρωταθλητής ο ΠΑΟ
Τα επεισόδια και η διακοπή στο φινάλε, δυστυχώς, δεν μας προκαλούν εντύπωση. Το να τα καταδικάσεις, να αρχίσεις μοιρολόγια για όσα έγιναν και ευχολόγια για να μην ξαναγίνουν είναι το μόνο εύκολο. Δεν λέει τίποτα σε κανένα. Συνήθεια βλαβερή έχει καταντήσεις. Η διακοπή δεν κόστισε μόνο το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να διεκδικήσει ως το τέλος τις όποιες ελπίδες είχε για τη νίκη. Θα του κοστίσει και βαριά τιμωρία. Την έχει ξαναπάθει με τη διακοπή το 2010 σε ανάλογο περιβάλλον.

Θα αρχίσει με -2 βαθμούς την ερχόμενη χρονιά και το αβαντάζ έδρας (αν και φέτος δεν του ήταν αρκετό) δύσκολα θα το καταφέρει. Πολλαπλή ζημιά για τους «ερυθρόλευκους» που πάντως έχασαν τον τίτλο ουσιαστικά με κάτω τα χέρια. Ο Παναθηναϊκός, αυτή είναι η αγωνιστική ουσία, είναι δίκαια ο πρωταθλητής Ελλάδας. Για την ακρίβεια νταμπλούχος.

Επαιξε και πάλι με ηρεμία και μυαλό και δεν μπλόκαρε στο ΣΕΦ. Είχε σωστά αντανακλαστικά στα ξεσπάσματα του Ολυμπιακού και νίκησε δίκαια. Νικούσε με +4 στο 1.27 για το τέλος. Αν θα το κρατούσε; Τι σημασία έχει τώρα; Ας μην γινόταν η διακοπή ώστε να ξέραμε τι θα μπορούσε να κάνει ο Ολυμπιακός. Δεν αλλάζει η ιστορία. Δεν είναι τίτλος στα χαρτιά αν αυτό βολεύει εκείνους που έκαναν τα επεισόδια, διέκοψαν το ματς και δεν το άφησαν να ξαναρχίσει. Ο ΠΑΟ ήταν πιο έτοιμος, αποφασισμένος και διαβασμένος σε όλη τη σειρά.

Τη σκούπισε με 3-0 αφού είχε τον Διαμαντίδη να αποδεικνύει γιατί είναι ο απόλυτος ηγέτης. Τεράστιο ματς από τον 3D που είχε βοήθεια από τον Κώστα Τσαρτσαρή. Ενα μεγάλο μπράβο στον Αργύρη Πεδουλάκη που γέλασε τελευταίος προς απογοήτευση όλων όσων τον αμφισβήτησαν ως και στα μισά της περιόδου. Ο ΠΑΟ επέστρεψε στην κορυφή σε μια χρονιά που έμοιαζε ξεγραμμένος μετά τις σαρωτικές αλλαγές του περασμένου καλοκαιριού και δείχνει ικανός και έτοιμος να συνεχίσει σε υψηλότατο επίπεδο για πολλά χρόνια ακόμη.

Ο Ολυμπιακός απέτυχε να διατηρήσει τα σκήπτρα του στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι αποτυχημένος. Ο τίτλος, δεύτερος σερί, του πρωταθλητή Ευρώπης δεν ξεγράφει. Τον κρατάει ψηλά. Η απώλεια του τίτλου στην Α1 μπορεί να του δώσει την ευκαιρία να διορθώσει τις ανορθογραφίες που έχει (ποιος δεν έχει άλλωστε) ώστε να μείνει και αυτός σε τοπ επίπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη... Πηγή: sport-fm.gr

Ούκιτς: «Δεν ήταν εύκολο αυτό που κάναμε»

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που αντιμετώπισε φέτος, δεν ήταν εύκολη υπόθεση όπως εξήγησε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς.

Ούκιτς: «Δεν ήταν εύκολο αυτό που κάναμε»
Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για 33η φορά στην ιστορία του όμως δεν ήταν κάτι που έγινε εύκολα όπως εξήγησε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς μετά το 3-0 στη σειρά των τελικών επί του Ολυμπιακού.

Ο Κροάτης γκαρντ, στάθηκε στο γεγονός ότι οι «πράσινοι» ήταν μία νέα ομάδα που τελικά κατάφερε να πάρει τα σκήπτρα στην Ελλάδα από τον πρωταθλητή Ευρώπης.

«Δεν θέλω να σταθώ σε αυτά που έγιναν άλλωστε είμαι συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις καθώς εκτός από την Ελλάδα έχω αγωνιστεί στη Σερβία και την Κροατία όπου συμβαίνουν παρόμοια πράγματα. Δεν ήταν εύκολο αυτό που κάναμε παίρνοντας το πρωτάθλημα από τον πρωταθλητή Ευρώπης και μάλιστα με sweep και δεν ήταν εύκολο γιατί το καλοκαίρι που ξεκινήσαμε ήμασταν μια νέα ομάδα με νέους παίκτες και προπονητές και αυτό κάνει δύσκολο το να βρεις χημεία. Όμως είχαμε την πνευματική δύναμη και δέσαμε ως ομάδα και τα καταφέραμε. Αν είχαμε κάνει άλλη μία νίκη στην Ευρωλίγκα θα ήταν μια τέλεια σεζόν», ήταν τα λόγια του Ούκιτς.

Μπαρτζώκας: «Δίκαια το πήρε ο ΠΑΟ. Είμαι διπλά απογοητευμένος»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού, αλλά έκανε λόγο για ένα σύστημα που δεν προστάτεψε τον Ολυμπιακό.

Μπαρτζώκας: «Δίκαια το πήρε ο ΠΑΟ. Είμαι διπλά απογοητευμένος»
Απογοητευμένος από τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η σεζόν, όχι όσον αφορά το αποτέλεσμα αλλά και τη διακοπή του αγώνα, όπως και το γεγονός ότι η ομάδα του δεν προστατεύτηκε από «σκιές» που κάποιοι δημιούργησαν πάνω της, εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τρίτο τελικό μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για μας ό,τι συνέβη ήταν απογοητευτικό. Όχι για το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι, γιατί απέμεναν 1:27 και είχαμε κατοχή, αλλά δεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που είχαμε. Είμαι όμως απογοητευμένος για όλα όσα έγιναν γύρω από το μπάσκετ κι όχι μέσα σε αυτό. Βιώσαμε πράγματα απίστευτα. Από μια πληροφορία που έδωσε ένας γραφικός μαχόμενος δημοσιογράφος που είναι αντικείμενο στις σατιρικές εκπομπές, κινητοποιήθηκε ακόμη και η κυβέρνηση και δημιουργήθηκε σκιά ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το ευρωπαϊκό ντοπαρισμένος. Όλα αυτά τη στιγμή που έγιναν τόσοι έλεγχοι στην ομάδα. Αφού η ελληνική κοινωνία επέτρεψε να γίνει κάτι τέτοιο, είναι χαρακτηριστικό του τι είμαστε», τόνισε.

«Είχαμε μια πολύ κοπιαστική χρονιά, με δυσκολίες και τραυματισμούς. Φανήκαμε λιγότερο φρέσκοι από τον ΠΑΟ. Μας μένει μια τεράστια απογοήτευση, όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για όλα αυτά που έγιναν. Εμείς νιώσαμε λίγο άδειοι, αλλά δεν ξέρω αν αυτό έγινε επειδή αυτά τα παιδιά κατέκτησαν τόσα πράγματα ή για όλα όσα συνέβησαν μετά. Και το ένα επηρέασε, αλλά και το άλλο. Δεν είχαμε φρεσκάδα σε όλη τη σειρά. Ο Λο ήταν ανέτοιμος, ο Περπέρογλου και ο Σερμαντίνι είχαν προβλήματα… Ο Παναθηναϊκός για μένα δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά είναι απογοητευτικό ότι δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το ματς. Νιώθουμε απογοητευμένοι και για ό,τι έγινε σε όλη τη σειρά, αλλά και το πώς αντιμετωπιστήκαμε από σύστημα που επέβαλε κανόνες», πρόσθεσε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

«Το θέμα δεν είναι του ελληνικού αθλητισμού, αλλά θέμα κυβέρνησης. Όλα αυτά που συμβαίνουν αφορούν κάποιους που πρέπει να παίρνουν αποφάσεις. Είναι μια κατάσταση που δεν ελέγχεται. Δείτε τι γράφονταν στις εφημερίδες τον τελευταίο καιρό. Είναι εκτός αθλητισμού και λογικής», κατέληξε.

Σπανούλης: «Γαμώ τον αθλητισμό μου»

Έξαλλος ο Βασίλης Σπανούλης μετά την διακοπή του αγώνα στο ΣΕΦ, ξέσπασε βλέποντας τους «κάφρους» να… οργιάζουν.

Σπανούλης: «Γαμώ τον αθλητισμό μου»
Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, βλέποντας τα όσα απίστευτα συνέβαιναν στο ΣΕΦ με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή σε βάρος της ομάδας του, ξέσπασε.

Κλότσησε δυνατά μία μπάλα που βρέθηκε στον δρόμο του και κατευθυνόμενος προς τα αποδυτήρια φώναζε: «Γαμώ τον αθλητισμό μου…».

Λογικό, αν σκεφτεί κανείς το ματς ήθελε 1.27΄για το τέλος, η διαφορά ήταν μόλις τέσσερις πόντοι αλλά οι «κάφροι» αποφάσισαν να μην δώσουν στον Σπανούλη και τους υπόλοιπους παίκτες των δύο ομάδων την ευκαιρία να ολοκληρώσουν το ματς.
Πηγή: sport-fm.gr

Πεδουλάκης: «Αφιερωμένο στον κόσμο μας»

Στους οπαδούς του Παναθηναϊκού αφιέρωσε το πρωτάθλημα στην Α1 μπάσκετ ο Αργύρης Πεδουλάκης μιλώντας στη συνέντευξή Τύπου του τρίτου τελικού.

Πεδουλάκης: «Αφιερωμένο στον κόσμο μας»
Στους οπαδούς του Παναθηναϊκού αφιέρωσε το πρωτάθλημα στην Α1 μπάσκετ ο Αργύρης Πεδουλάκης μιλώντας στη συνέντευξή Τύπου του τρίτου τελικού.

Ο τεχνικός των πράσινων ανέφερε αρχικά για το παιχνίδι:

«Σε όλη τη σειρά και σήμερα υπό δύσκολες συνθήκες επικρατήσαμε δίκαια. Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι. Δουλεύαμε όλη τη χρονιά γιατί ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά χιλιόμετρα, ειδικά στο ελεύθερο παιχνίδι. Εστιάσαμε στο παιχνίδι 5-5 γιατί ο Ολυμπιακός υπερτερούσε στο ανοιχτό γήπεδο», τόνισε και στη συνέχεια στάθηκε στις επιτυχίες της ομάδας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας:

«Κάναμε δύο break, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει κι αυτό το χρεώνονται όλα τα παιδιά μας. Μην έχοντας εμπειρίες από τέτοια παιχνίδια ήταν πολύ συγκεντρωμένοι κι έβγαλαν διάθεση στο παρκέ. Θέλω να ευχαριστήσω τους πρεσβύτερους της οικογένειας, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την ευκαιρία που μας έδωσε, τον Μάνο Παπαδόπουλο, τον Αλβέρτη και πάνω από όλα τους παίκτες μου. Το αφιερώνουμε στον κόσμο μας», τόνισε.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης στη συνέχεια στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι πράσινοι στη σειρά κάνοντας ειδική αναφορά στον Δημήτρη Διαμαντίδης:

«Για μας είναι άδικο και στο προηγούμενο ματς αλλά και τώρα ένα μιλάμε για τα γύρω-γύρω. Ο Διαμαντίδης παίζει εδώ και μήνες με ένα πόδι. Από τις 28 Δεκεμβρίου. Δεν μπορούσε να κάνει πλάγια βήματα. Έπαιζε με βολταρέν κι ενέσεις πριν τα μεγάλα παιχνίδια. Προσπαθούσαμε να τον κρύψουμε στην άμυνα. Έπρεπε κανονικά να μείνει δύο μήνες έξω. Θεωρώ ότι σε όλη τη σειρά πρωταγωνιστές με την άμυνα και την προσπάθειά τους ήταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Σημασία έχει πώς παίχτηκε το παιχνίδι στις τέσσερις γραμμές».

Παπανικολάου: «Νιώθω ντροπή για αυτό που αντικρίζουμε»

Στεναχωρημένος και ντροπιασμένος όχι από την απώλεια του πρωταθλήματος, αλλά από τα όσα συνέβησαν στο τρίτο τελικό ήταν ο Κώστας Παπανικολάου.

Παπανικολάου: «Νιώθω ντροπή για αυτό που αντικρίζουμε»
Ντροπή είναι το συναίσθημα που αισθάνεται ο Κώστας Παπανικολάου για τα όσα συνέβησαν στον τρίτο τελικό, όπως τόνισε ο ίδιος.

Ο παίκτης του Ολυμπιακού δεν ήταν στεναχωρημένος για την απώλεια του πρωταθλήματος, όσο για το ότι δεν υπάρχει σεβασμός στο άθλημα. Επιπλέον έδωσε συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έδειχνε ότι το ήθελε περισσότερο.

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Ήταν πολύ διαβασμένοι, έδειξαν ότι το ήθελαν περισσότερο από μας. Σε κάθε χαμένη μπάλα ήταν κερδισμένοι, εμείς δεν δείχναμε να το θέλουμε τόσο πολύ. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αλλά αυτό φαινόταν. Νομίζω ότι είναι άδικο για αυτή την ομάδα, όχι για το 3-0 και το πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού, αλλά για μας που παλεύουμε 10 μήνες εδώ πέρα, εμείς, όλο το σταφ, πρωί-μεσημέρι-βράδυ και ξαφνικά να βρίσκονται κάποιοι εξωαγωνιστικοί παράγοντες και να μην μπορούμε να ολοκληρώσουμε ό,τι κάνουμε όλη τη χρονιά. Είναι κρίμα να μη σεβόμαστε το άθλημα που έχει δώσει τόσα πολλά στην Ελλάδα. Έχουν βγει δημοσιογράφοι που δεν ξέρω τι συμφέροντα εξυπηρετούν κι έχουν σφάξει το μπάσκετ. Νιώθω ντροπή σαν Έλληνας για αυτό που αντικρίζουμε εδώ και έξω. Πρέπει να είμαστε το παράδειγμα της Ευρώπης στο μπάσκετ κι εμείς μόνοι μας καταστρέφουμε ό,τι καλό φτιάχνουν οι ομάδες εδώ και τόσα χρόνια .Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του και αν είναι να μας πουν να μη χύνουμε τσάμπα τον ιδρώτα μας», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Παπανικολάου.

Λάσμε: «Καταπληκτική δουλειά οι προπονητές μας»

Τα εύσημα στον Αργύρη Πεδουλάκη και τους συνεργάτες του απένειμε ο Στεφάν Λάσμε με δηλώσεις του μετά το τέλος του τρίτου τελικού της Α1 μπάσκετ στο ΣΕΦ.

Λάσμε: «Καταπληκτική δουλειά οι προπονητές μας»
Τα εύσημα στον Αργύρη Πεδουλάκη και τους συνεργάτες του απένειμε ο Στεφάν Λάσμε με δηλώσεις του μετά το τέλος του τρίτου τελικού της Α1 μπάσκετ στο ΣΕΦ.

«Ήταν ένα πολύ σκληρό μας. Ο Ολυμπιακός έκανε προσαρμογές, αλλά το προπονητικό τιμ έκανε καταπληκτική δουλειά στο σκάουτινγκ και είχαμε εξαιρετικό πλάνο. Ήμασταν προετοιμασμένοι για τα πάντα και πήραμε», τόνισε ο άσος του Παναθηναϊκού και συνέχισε:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, είναι η πιο δυνατή ομάδα που έχω αντιμετωπίσει στην καριέρα μου. Ελπίζω να τους αντιμετωπίσω ξανά».

Γκιστ: «Δώρο στους φιλάθλους μας»

Στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού αφιέρωσε το πρωτάθλημα που κατέκτησε η ομάδα ο Τζέϊμς Γκιστ.

Γκιστ: «Δώρο στους φιλάθλους μας»
Απόλυτα ικανοποιημένος για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό με 3-0 εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Τζέϊμς Γκιστ.

Μάλιστα, ο έμπειρος φόργουορντ αφιέρωσε την συγκεκριμένη «κούπα» στους φιλάθλους της ομάδας, ώστε να τους… γλυκάνει για το γεγονός πως ο σύλλογος δεν κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για το Final 4.

«Ήταν πολύ σπουδαίο αυτό που πετύχαμε. Νικώντας μάλιστα τον πρωταθλητή Ευρώπης δύο φορές μέσα στο σπίτι του. Θέλουμε να αφιερώσουμε αυτό το πρωτάθλημα στους φιλάθλους μας ως δώρο που δεν καταφέραμε να περάσουμε την Μπαρτσελόνα και να προκριθούμε στο Final 4», τα λόγια του Αμερικάνου.

ΚΑΕ ΠΑΟ: «Ο καλός ο νοικοκύρης…»

Σε πανηγυρικό τόνο το μήνυμα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο προφίλ που διατηρεί στο Facebook.

ΚΑΕ ΠΑΟ: «Ο καλός ο νοικοκύρης…»
Σε πανηγυρικό τόνο το μήνυμα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο προφίλ που διατηρεί στο Facebook.

Αναλυτικά ανέφερε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο επίσημο προφίλ της στο Facebook.

Νταμπλούχος Ελλάδας 2012-2013 ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ μας!!!
Το 0-3 έγινε, γιατί ο καλός ο νοικοκύρης, ξέρει από ΣΚΟΥΠΑ!!!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: 72-76( με 1.30 να μένει αλλά το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά)

ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ Συγχαρητήρια σε όλους!!!
Πηγή: sport-fm.gr

Μια ανάσα από τον τίτλο η Μπάμπεργκ!!

Η Μπάμπεργκ νίκησε την Όλντενμπουργκ εκτός έδρας και απέχει μία νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος Γερμανίας.

Μια ανάσα από τον τίτλο η Μπάμπεργκ
Στο… καλάθι κέρδισε και πάλι η Μπάμπεργκ την Όλντενμπουργκ. Μετά το 65-63 στο «σπίτι» της, επικράτησε 63-61 εκτός έδρας και έφτασε στο 2-0 απέχοντας μία νίκη από τη διατήρηση των σκήπτρων. Μάλιστα το τρίτο ματς της σειράς γίνεται στο γήπεδο της ομάδας του Κρις Φλέμινγκ, την προσεχή Κυριακή.

Ο Σάροντ Φορντ με 15 πόντους και 14 ριμπάουντ ηγήθηκε των νικητών, ενώ 14 πόντους πρόσθεσε ο Κέισι Τζέικομπσεν. Ο Ρόναλντ Μπάρελ με 13 και ο Κρις Κράμερ με 11 πόντους πάλεψαν περισσότερο από τους γηπεδούχους. Πηγή: sport-fm.gr

Έδωσαν συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό οι «ερυθρόλευκοι»

Στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού προκειμένου να δώσουν τα συγχαρητήρια τους βρέθηκαν ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Μίλαν Τόμιτς και παίκτες των «ερυθρολεύκων».

Έδωσαν συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό οι «ερυθρόλευκοι»
Μπορεί κάποιοι να μετέτρεψαν σε ζούγκλα τον τρίτο τελικό της Α1 μπάσκετ στο ΣΕΦ, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, το αθλητικό ιδεώδες όμως δεν χάθηκε.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Μίλαν Τόμιτς, ο Κάιλ Χάινς και ο Έισι Λο μετά την οριστική διακοπή του ματς, που μεταφράστηκε στην ανάδειξη των «πράσινων» σε πρωταθλητές Ελλάδας, μετέβησαν στα αποδυτήρια του «τριφυλλιού» προκειμένου να δώσουν τα συγχαρητήριά τους για την κατάκτηση του τίτλου. Πηγή: sport-fm.gr

Πρωταθλήτρια η Παρτιζάν!!

Η Παρτιζάν επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα εκτός έδρας και με 3-1 κατέκτησε το πρωτάθλημα Σερβίας.

Πρωταθλήτρια η Παρτιζάν
Το 20ο πρωτάθλημα στην ιστορία της, έβδομο και μάλιστα σερί στη Σερβία, κατέκτησε η Παρτιζάν. Στον τέταρτο αγώνα της σειράς των τελικών επικράτησε 68-52 του Ερυθρού Αστέρα εκτός έδρας και έκανε το 3-1.

Οι Μπογκντάνοβιτς με 17, Λοβέρν με 15 και Λούτιτς με 14 πόντους ήταν οι κορυφαίοι των νικητών. Νέλσον με 12, Κάτιτς με 11 και Ρακότσεβιτς με 11 πάλεψαν περισσότερο από τους γηπεδούχους.
Πηγή: sport-fm.gr

Επεισόδιο Τόμιτς, Χάντζου!!

Ανέβηκαν οι τόνοι στα αποδυτήρια του ΣΕΦ με τους Μίλαν Τόμιτς και Σταύρο Χάντζο (ιατρός του ΠΑΟ) να έχουν ένα φραστικό επεισόδιο.

Επεισόδιο Τόμιτς, Χάντζου
Ανέβηκαν οι τόνοι στα αποδυτήρια του ΣΕΦ με τους Μίλαν Τόμιτς και Σταύρο Χάντζο (ιατρός του ΠΑΟ) να έχουν ένα φραστικό επεισόδιο.

Ο γιατρός του Παναθηναϊκού φώναζε «να φύγει ο Τόμιτς από την Ελλάδα».

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστου Σταυρόπουλου οποίος κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού και ούρλιαζε “μαζέψτε τον, μαζέψτε τον. Ήρθε στο σπίτι μας, να μας πει ότι πρέπει να φύγει ο Τόμιτς”.Πηγή: sport-fm.gr

Πρωταθλητής στη... ζούγκλα ο Παναθηναϊκός!!

Μέσα στη ζούγκλα του ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής σε έναν τελικό που δεν ολοκληρώθηκε αφού ο πάγκος του δέχθηκε επίθεση και διατάχθηκε πλήρης εκκένωση του γηπέδου που δεν έγινε ποτέ.

Πρωταθλητής στη... ζούγκλα ο Παναθηναϊκός!
Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ελλάδος για 33η φορά στην ιστορία του καθώς μέσα στη «ζούγκλα» που δημιούργησαν κάποιοι ανεγκέφαλοι οπαδοί του Ολυμπιακού, 1.27΄πριν το τέλος του αγώνα και με το σκορ στο 76-72 υπέρ των «πράσινων», κατάφερνα να βγουν… ζωντανοί και νικητές!

Οι διαιτητές ζήτησαν πλήρη εκκένωση του ΣΕΦ αλλά κάποιοι… ανεγκέφαλοι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» αποφάσισαν να μην αποχωρήσουν παρά τις συνεχόμενες εκκήσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Έτσι, οι διαιτητές αποφάσισαν οριστική διακοπή σε βάρος των γηπεδούχων και κάπως έτσι ο τρίτος τελικός της Α1 μπάσκετ των ανδρών δεν τελείωσε πότε…

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αφού μπάσκετ παίχθηκε μέχρι το 1.27΄πριν το φινάλε, η ομάδα του Πεδουλάκη εκμεταλλευόμενη το καθαρό της μυαλό και την ευστοχία της από την γραμμή των τριών πόντων, κατάφερε να πάρει ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων (76-72). Μέχρι εκεί λοιπόν που παιζόταν μπάσκετ, είναι νικητής…

Διότι αμέσως μετά, επικράτησαν οι ανεγκέφαλοι που πήγαν να «σπάσουν» το γήπεδο του πρωταθλητή Ευρώπης των δύο τελευταίων ετών, πιστεύοντας ότι έτσι θα «σπάσουν» τον «τσαμπουκά» των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης…
Κορυφαίος για τους πρωταθλητές ο Διαμαντίδης με 18 πόντους και πέντε τρίποντα, εξαιρετικός ο Τσαρτσαρής με 14, 12 είχε ο Λάσμε. Πρίντεζης με 14 και Σπανούλης με 13 ήταν πρώτοι σκόρερ των Πειραιωτών που δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Ούτε και πρόλαβαν βέβαια…

Το ματς:



Ο βασικός Λο και οι συνήθεις ύποπτοι
Ο Λο ήταν η διαφορά στην πεντάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, παίρνοντας τη θέση του Κατσίβελη δίπλα στους Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Πάουελ. Καμία διαφοροποίηση για τον Παναθηναϊκό, που άρχισε και στον τρίτο τελικό με Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε.

Τρίποντη εκτέλεση
Ο Ολυμπιακός με ώθηση από τον κόσμο του μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και προηγήθηκε 8-3, με γκολ-φάουλ του Λο που πήρε γρήγορα το δεύτερο φάουλ του Γκιστ. Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε σχεδόν τρία λεπτά για να σκοράρει, αλλά όταν έσπασε το ρόδι έβλεπε το καλάθι σαν κοφίνι. Εκμεταλλευόμενος την κακή περιφερειακή άμυνα των γηπεδούχων και τη δική του παροιμιώδη ευστοχία από τα 6,75μ. (6/7 τρίποντα) βρέθηκε στο +10 (14-24). Ο Πρίντεζης με τρία τρίποντα κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό και περιόρισε τη ζημιά για την ομάδα του με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (17-24).

Αντεπίθεση σε χρόνο ρεκόρ
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο ματς πολύ γρήγορα και με εμφατικό τρόπο. Με τους Περπέρογλου, Άντιτς και Χάινς να «θωρακίζουν» την άμυνα, ολοκλήρωσε ένα 8-0 με γκολ-φάουλ του Κατσίβελη (22-24) και παρά τις προσωρινές απαντήσεις του Παναθηναϊκού (24-28), οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με καλάθια των Σπανούλη και Λο μετά από κλεψίματα (30-28). Η τεχνική ποινή στον Διαμαντίδη για διαμαρτυρία δεν αξιοποιήθηκε από τους πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά με τρίποντο του Περπέρογλου προηγήθηκαν για πρώτη φορά με τέσσερις (36-32) φτάνοντας το επί μέρους σκορ στο 22-8. Το τρίποντο του Ματσιούλις και το έμμεσο αντίστοιχο του Χάινς από την πέμπτη ασίστ του Σπανούλη έγραψαν τον επίλογο στο ημίχρονο (39-35).

Στην κόψη του ξυραφιού
Οι αρχηγοί των ομάδων «αντάλλαξαν» τρίποντα στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους με τον Σπανούλη να κερδίζει και φάουλ (45-43). Οι «πράσινοι» απάντησαν με τον ίδιο τρόπο μέσω Γκιστ, ενώ έφτασαν και στο +4 (45-49) από λέι απ του Ματσιούλις. Έχασαν, ωστόσο, με τρίτο φάουλ στα 5:50 πριν το τέλος της περιόδου τον Λάσμε και μαζί την πρωτοπορία (50-49) από το τρίποντο του Παπανικολάου. Ο Ματσιούλις συνέχισε το πράσινο βιολί από τα 6,75μ. (10/14 τρίποντα), ο Τσαρτσαρής και ο Ούκιτς συνέχισαν να δίνουν λύσεις και οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμα (55-58). Ο Σλούκας με ένα ακόμη τρίποντο-φάουλ και συνολικά έξι προσωπικούς πόντους έβαλε την ομάδα του μπροστά στο φινάλε του δεκαλέπτου (61-60).

Μπάσκετ… διακοπή… ντροπή
Ο Παναθηναϊκός δεν πρόλαβε να χαρεί το γρήγορο 4-0 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (61-64), καθώς ακολούθησε το τέταρτο φάουλ του Γκιστ. Οι «πράσινοι» δεν πτοήθηκαν και με δύο τρίποντα από τον Διαμαντίδη έφτασαν στο +7 (63-70) στα 7:46 πριν το τέλος. Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός με έξι αναπάντητους πόντους (69-70), ενώ το επεισόδιο Άντιτς-Διαμαντίδη, που χρεώθηκαν από μία τεχνική ποινή άναψε περισσότερο τα αίματα. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν τους αντιπάλους τους άποντους για 4:21 και ολοκληρώνοντας ένα 9-0 πέρασαν μπροστά με 72-70. Δύο ζευγάρια βολών από Λάσμε και Διαμαντίδη κι ένα ακόμη καλάθι του Γκαμπονέζου σέντερ έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +4 (72-76) 1:27 πριν το φινάλε.

Ακολούθησε βροχή αντικειμένων και κροτίδων από την κερκίδα, με αποτέλεσμα να φύγει τρέχοντας ο πάγκος των «πρασίνων» για τα αποδυτήρια και να ακολουθήσει αυτός του Ολυμπιακού, ενώ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν στο γήπεδο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να διακοπεί το παιχνίδι για περισσότερη από μία ώρα μέχρι να γίνει πλήρης εκκένωση του γηπέδου, όπως διέταξε το διαιτητικό τρίο. Όταν τελικά αυτή έγινε οι παίκτες επέστρεψαν στο παρκέ για τη… συνέχεια. Κάποιοι λίγοι όμως είχαν άλλη άποψη. Αποφάσισαν να μείνουν μέσα παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις και έτσι αποφασίστηκε οριστική διακοπή σε βάρος του Ολυμπιακού που δίνει τον τίτλο στον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 39-35, 61-60,

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 9, Άντιτς 2, Σπανούλης 13, Περπέρογλου 5, Σερμαντίνι, Σλούκας 8, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 8, Κατσίβελης 3.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης, Μπράμος 3, Κάρι 4, Ματσιούλις 11, Ούκιτς 10, Λάσμε 12, Τσαρτσαρής 14, Διαμαντίδης 18, Γκιστ 4, Γκουίν, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης.

Διαιτητές: Σχινάς, Κορομηλάς, Ταβουλαρέας.

* Είκοσι λεπτά πριν την έναρξη του ματς, μία φωτοβολίδα βρήκε τον Μάικ Μπράμος, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια για να εξεταστεί και επέστρεψε στο ζέσταμα πέντε λεπτά μετά. Ο Μίλαν Τόμιτς από μικροφώνου έκανε συστάσεις στον κόσμο ζητώντας υποστήριξη μόνο με τη φωνή τους.

* Περίπου μία ώρα πριν το τζάμπολ κουκουλοφόροι οπαδοί κατέστρεψαν μία τηλεοπτική κάμερα.

* Τον αγώνα παρακολούθησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αντρέα Τρινκιέρι, μαζί με τους συνεργάτες του Γιώργο Λιμνιάτη και Ηλία Καντζούρη. Πηγή: sport-fm.gr

Έσπασαν κάμερα του ΣΚΑΪ!!

Περίπου 10 άτομα με κράνη έσπασαν μια κάμερα του ΣΚΑΪ πριν την έναρξη του τρίτου τελικού.

Έσπασαν κάμερα του ΣΚΑΪ
Τα άσχημα στο ΣΕΦ ξεκίνησαν νωρίς.

Κι αυτό γιατί σχεδόν μια ώρα πριν το τζάμπολ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, περίπου 10 κουκουλοφόροι κατέβηκαν από τις εξέδρες του ΣΕΦ και έσπασαν μια κάμερα του ΣΚΑΪ.

Ευτυχώς, οι εισβολείς δεν προχώρησαν σε περαιτέρω «παρατράγουδα» και η αναμέτρηση ξεκίνησε κανονικά, με τηλεοπτική κάλυψη από τον σταθμό.
Πηγή: sport-fm.gr

«Οι παίκτες δεν είναι ευρώ»

Την στήριξή τους στον τραυματία Σταμάτη Καρρά έδειξαν με πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου στο παιχνίδι με τον Ηρακλή.

«Οι παίκτες δεν είναι ευρώ»
Πανό συμπαράστασης στον άτυχο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Βόλου, Σταμάτη Καρρά, ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι από την κροτίδα πριν την έναρξη του αγώνα με τον Παναιτωλικό, ανάρτησαν οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων».

Ο άτυχος παίκτης έκανε την εμφάνισή του στο γήπεδο και αποθεώθηκε από τον κόσμο της ομάδας, στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Football League.

«Οι παίκτες είναι άνθρωποι και όχι ευρώ. Σταμάτη περαστικά», ήταν αυτό που ανέγραφε το πανό των οργανωμένων οπαδών.
Πηγή: sport-fm.gr

Η στιγμή της επίθεσης στον πάγκο του ΠΑΟ!! (video)

Δείτε σε βίντεο τη στιγμή της διακοπής του τρίτου τελικού στο ΣΕΦ, έπειτα από την επίθεση στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

πηγή: sport-fm.gr

Τρεις τραυματίες στο ΣΕΦ!!

Τρεις οπαδοί τραυματίστηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στα επεισόδια προς το τέλος του τρίτου τελικού του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Τρεις τραυματίες στο ΣΕΦ
Τρεις οπαδοί τραυματίστηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στα επεισόδια προς το τέλος του τρίτου τελικού του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Και οι δύο τους μεταφέρθηκαν στο ιατρείο του Σταδίου όπου τους δίδονται οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα άτομα αυτά έχουν τραυματιστεί στο κεφάλι.
πηγή: sport-fm.gr

Θέλει Τζούνιορ και στην Ξάνθη!!

Την περίπτωση του Σίλβα Τζούνιορ φαίνεται πως εξετάζει ο τεχνικός της Ξάνθης, Νίκος Καραγεωργίου, ο οποίος είχε συνεργαστεί μαζί του τόσο στον Εργοτέλη όσο και στον Παναιτωλικό.

Θέλει Τζούνιορ και στην Ξάνθη
Παίκτες που θα ενισχύσουν το χώρο του κέντρου της Ξάνθης έχουν ξεκινήσει να αναζητούν οι άνθρωποι της ομάδας.

Μάλιστα, ο νέος τεχνικός της ομάδας, Νίκος Καραγεωργίου, φαίνεται πως στο πρόσωπο του Σίλβα Τζούνιορ έχει βρει τον παίκτη που μπορεί με την εμπειρία και το ταλέντο του να προσφέρει πολλά στη μεσαία γραμμή του ακριτικού συλλόγου.

Ο 37χρονος χαφ, ο οποίος βρίσκεται από το 2006 στη χώρα μας, είχε συνυπάρξει τόσο στον Εργοτέλη όσο και στον Παναιτωλικό με τον Έλληνα τεχνικό που φαίνεται πως έχει εισηγηθεί την απόκτησή του και στην Ξάνθη.

Αυτή, όμως, μόνο εύκολη δεν πρέπει να θεωρείται, καθώς ο Βραζιλιάνος έχει συμβόλαιο με την ομάδα του Αγρινίου. Παρόλα αυτά περισσότερες εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν όταν τελειώσουν τα πλέι οφ της Football League στα οποία και αγωνίζεται ο Τζούνιορ με τη φανέλα του Παναιτωλικού.
πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται και το τελειώνει!!

Ο Χουμπ Στέφενς θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ. Αύριο τελειώνει και τυπικά το θέμα παρουσία του Ιβάν Σαββίδη.

Έρχεται και το τελειώνει
Η σημερινή μέρα ήταν θετική για το θέμα προπονητή στον ΠΑΟΚ.

Ο Χουμπ Στέφενς ήρθε στη Θεσσαλονίκη για νέες διαπραγματεύσεις με τους διοικούντες τον «Δικέφαλο» και όπως όλα δείχνουν θ’ αποτελέσει τον νέο τεχνικό της ομάδας.

Έπειτα από τη συνάντηση που έγινε με τους Τσιστιακόφ, Βρύζα, Γεωργιάδη και Γκοντσάρεβα στο «Μακεδονία Παλλάς», προκύπτει ότι οι δύο πλευρές οδεύουν σε οριστική συμφωνία.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν για διετές συμβόλαιο με πάγιες αποδοχές 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο και υψηλά μπόνους επίτευξης στόχων (πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, πρωτάθλημα).

Όλα θα τελειώσουν -ελπίζεται θετικά- αύριο σε συνάντηση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη με τον Χουμπ Στέφενς. πηγή: sport-fm.gr

Σίμο, μόνο εσύ μπορούσες να χάσεις από την ΕΡΤ!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για το κατόρθωμα της κυβέρνησης να χάσει και να εξοργίσει τους Ελληνες ακόμη και με την “καμμένη” ΕΡΤ.
Γράφει ιστορία η σημερινή κυβέρνηση με το λουκέτο στην ΕΡΤ. Ιστορία δύο επιπέδων. Διότι δεν γίνεται μόνο η πρώτη στην ιστορία που κλείνει την ΕΡΤ. Είναι και ο τρόπος της που γράφει ιστορία. Ο τρόπος που θα διδάσκεται ως παράδειγμα όταν κάποιος θα θέλει να παραδώσει το “πώς να χάσεις ένα δικό σου παιχνίδι” μάθημα της πολιτικής.
Καμμένη ολοσχερώς ήταν εδώ και χρόνια η ΕΡΤ στη συνείδηση του μέσου Ελληνα. Πρόκειται πιθανόν για την πιο καμμένη από κάθε άλλη κρατική επιχείρηση. Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων έβριζε δεκαετίες τώρα για τα υποχρεωτικά διόδια που πλήρωνε για έναν δρόμο που όχι απλώς δεν ήθελε να χρησιμοποιεί αλλά του προκαλούσε και οργή και αηδία κάθε τι που διάβαζε, άκουγε ή αντιλαμβανόταν ότι συνέβαινε στην ΕΡΤ.
Υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν λίγοι, και σίγουρα πολύ λιγότεροι από όσοι σήμερα αυτοί που θα εναντιώνονταν σε αυτή την κυβερνητική επιλογή, εφόσον αυτή είχε γίνει με τρόπο. Κι ήρθε ο Σίμος Κεδίκογλου να χαράξει νέο δρόμο στη διαχείριση μιας ιστορικής απόφασης. Με μια τηλεοπτική εμφάνιση βγαλμένη από τα high lights των καθεστώτων, με ύφος μονάρχη, με στόμφο δικτάτορα, με εκφορά λόγου που έδινε εντύπωση ανθρώπου που βρίσκεται στην απόλυτη διέγερση, κατάφερε να αναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες να μην ακούσουν καν τα κυβερνητικά επιχειρήματα, την τεκμηρίωση της απόφασης. Και κάπως έτσι η Ελλάδα έχει γεμίσει σήμερα από ανθρώπους που αρνούνται το δικτατορικό νταβατζιλίκι, το “θα στο κλείσω και δεν θα προλάβεις να πεις και κιχ, τώρα!” σοκ που δέχθηκαν χθες το απόγευμα. Από ανθρώπους που εναντιώνονται στην απόφαση ενώ είναι σύμφωνοι με την ουσία της. Φαινόμενο ιστορικό. Ο κόσμος να λέει όχι, όχι επειδή διαφωνεί με την ουσία αλλά επειδή δεν σηκώνει άλλο νταβατζιλίκι.
Αν αυτή η απόφαση είχε τεθεί σε δημοψήφισμα, το ποσοστό υπέρ της “συρρικνώστε επιτέλους τον προϋπολογισμό, το κόστος ζωής της ΕΡΤ και φτιάξτε μια μικρότερη, που τουλάχιστον δεν θα μας κοστίζει τόσο πολύ για να κάνετε εσείς τα ρουσφέτια, τις ρεμούλες σας και την προπαγάνδα σας” θα ξεπερνούσε το 90%. Και προφανώς αυτή η αίσθηση έφερε την ΕΡΤ στην πρώτη θέση της λίστας των λουκέτων. Η κυβέρνηση όμως κατάφερε να χάσει σ' ένα τόσο εύκολο, σε ένα δικό της παιχνίδι. Να χάσει επειδή δεν είχε τρόπο, δεν είχε σχέδιο. Κι επειδή επέλεξε να βάλει μπροστά στην κάμερα για εκπρόσωπό της σε μια τόσο ιστορική στιγμή έναν άνθρωπο που έδειχνε έως και να ηδονίζεται για το “την κλείνουμε τώρα, το βράδυ, τέλος, δεν προλαβαίνεις να βγάλεις κιχ” κυβερνητικό νταβατζιλίκι. Εναν τύπο που δεν είχε στον λόγο και τη γλώσσα του σώματός του ούτε καν τον σεβασμό που όφειλε απέναντι σε μια ραδιοτηλεόραση από την οποία έφαγε ψωμί για μια 5ετία. Εναν τύπο που εξαιρούσε τον εαυτό του από την συζήτηση των ευθυνών μολονότι έκανε τα ίδια με τους προκατόχους του, και μάλιστα τώρα, στην εποχή των Μνημονίων. Εναν τύπο μου δεν ντράπηκε να μας μιλήσει για το χαράτσι που θα γλιτώσουμε, των 7 ευρώ, την ώρα που μας φορά ασάλιωτα τα χαράτσια των χιλιάδων ευρώ, το ένα πίσω από το άλλο. Εναν τύπο που δεν έδειξε καν να λυπάται για την ΕΡΤ παρ' όλο που υπήρξε δημοσιογράφος. Εναν τύπο που δεν θυμόταν καν ότι πριν από λίγο καιρό δήλωνε ότι δεν υπάρχει λουκέτο για την ΕΡΤ και νόμιζε ότι θα μας διαφύγει το ότι παίζει με τη νοημοσύνη μας. Εναν τύπο που λειτούργησε δίχως τη συνείδηση ότι σε εκείνα τα λεπτά μπροστά στην κάμερα έπαιζε με τη Δημοκρατία μας. Σίμο Κεδίκογλου, είσαι πολύ ωραίος τύπος κύριέ μου!
πηγή: gazzetta.gr

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Ο Μιχάλης Τσόχος απορεί με όλους αυτούς που στην Ελλάδα του 2013 εξακολουθούν να βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος...  
Διάβασα σχεδόν όλα τα σχόλια που στάλθηκαν για το χθεσινό μου κείμενο. Είδα ανάλογα στους προσωπικούς λογαριασμούς μου στο twitter και το facebook. To 99% όσων διαφώνησαν μαζί μου, στέκονταν σε πράγματα όπως το πόσα χρήματα φαγώθηκαν, πόσα έπαιρναν όσοι κάθονταν και δεν δούλευαν, τα παχυλά συμβόλαια ορισμένων “αστεριών”. Ετσι και αλλιώς είχα αναφερθεί και είχα συμφωνήσει με όλα αυτά στο ίδιο το κείμενο.

Πολλά από τα σχόλια στάθηκαν στο γεγονός ότι δεν έχει σχέση η τηλεόραση με τα δημόσια νοσοκομεία, σχολεία και Πανεπιστήμια που ανέφερα. Σε γενικές γραμμές και με αυτό θα συμφωνήσω, αλλά θα σας υπενθυμίσω ότι πρώτοι από όλους εσείς το λέτε και έχετε σε μεγάλο βαθμό δίκιο, ότι η Ελλάδα σήμερα μπορεί να μην ήταν σε αυτό το σημείο, αν η ενημέρωση που είχαν οι Ελληνες ήταν διαφορετική. Αρα κάποια σημασία παίζει και η ενημέρωση του πολίτη, ή αν προτιμάτε η μη ενημέρωση, η παραπληροφόρηση, η ελεγμένη και φιλτραρισμένη πληροφόρηση. Συνεπώς μην αντιμετωπίζετε εσείς οι ίδιοι την ΕΡΤ ως αδιάφορο ζήτημα, όταν συχνά επικαλείστε το κακό που έχουν κάνει σε αυτή τη χώρα οι δημοσιογράφοι της.
Ας τα αφήσω όμως όλα αυτά και ας πάω στην ουσία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των όσων έστειλαν σχόλια δεν ασχολήθηκε με την ουσία του κειμένου που ήταν το σημείο στο οποίο έγραφα ότι επί της ουσίας η ΕΡΤ δεν έκλεισε, απλώς θα ξανανοίξει μόνο με “τα δικά μας παιδιά”.

Αρκετοί από τους κομματο-δημοσιογράφους θα περάσουν από το ταμείο θα εισπράξουν την μεγάλη αποζημίωση τους τις επόμενες ημέρες για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Μετά από ένα δύο μήνες και αφού πάνε διακοπές με τις αποζημιώσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ θα επιστρέψουν, θα ξαναπεράσουν από το ταμείο για να υπογράψουν τη νέα πρόσληψή τους στην ανεξάρτητη και καθαρή ΕΡΤ που δεν θα την λένε ΕΡΤ, αλλά ΝΕΡΙΤ.
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ;

Ο Σίμος Κεδίκογλου στο είπε καθαρά, κατάμουτρα. Δεν θα πληρώνεις ΕΡΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ για όσο διάστημα (δύο, τρεις μήνες) μείνει κλειστή. Μετά θα την πληρώνεις ξανά κανονικά. Απλώς λέει, αντί να δίνεις 300 εκατ. ευρώ το χρόνο που δίνεις τώρα, θα δίνεις 200 εκατ. ευρώ. Στο είπε καθαρά γιατί δεν τον ακούς. Και το άλλο στο είπε καθαρά, αλλά και πάλι δεν το κατάλαβες.

Οσοι απολυθούν έχουν δικαίωμα να προσληφθούν ξανά στην νέα ΕΡΤ. Η πρόσληψη θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ” σου είπε ο Κεδίκογλου. Τι σημαίνει ΑΣΕΠ φίλε μου; Θες να σου θυμίσω; Να λοιπόν μερικά από τα κριτήρια.

Να έχεις κατέβει στις εκλογές υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ και να μην έχεις εκλεγεί. Προσλαμβάνεσαι.
Να είσαι νυν Βουλευτής και να έχεις ωραία κόρη (ενίοτε και γκόμενα). Προσλαμβάνεται.
Να είσαι εγγεγραμμένος (τουλάχιστον) σε μία τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ και να είσαι γνωστός για την κομματική σου δράση. Προσλαμβάνεσαι.
Να δηλώσεις προυπηρεσία στην ΕΡΤ 20 ετών και ας μην σε έχει δει ποτέ άνθρωπος. Προσλαμβάνεσαι.

Τι, πάλι δεν καταλαβαίνεις γιατί έκλεισε η ΕΡΤ και ανοίγει η ΝΕΡΙΤ; Πάλι δεν καταλαβαίνεις ότι έφτασε η ώρα να είναι στην ΕΡΤ “μόνο γαλάζια και πράσινα παιδιά και όχι και τίποτα ξέμπαρκοι”.

Θες να σου πω τι έχει γίνει στην ΕΡΤ από αυτή την “καθαρή” κυβέρνηση μόνο τον τελευταία ένα χρόνο που κυβερνά; Αυτή την Κυβέρνηση που θέλει να σπάσει το κακό σπυρί του Δημοσίου και ξεκινάει από την τηλεόραση. Αυτή την Κυβέρνηση που θα φτιάξει τη νέα ανεξάρτητη, καθαρή και χωρίς μεγάλο κόστος νέα δημόσια τηλεόραση; Θες να σου πω τι έκανε ο ανεξάρτητος, πεντακάθαρος, κύριος Κεδίκογλου; Αντε να σου τα πω και εγώ μετά από τόσους και τόσους που τα έχουν πει και τα έχουν γράψει μπας και καταλάβεις γιατί πανηγύριζες που έκλεισε η ΕΡΤ;

Σε μέρα απεργίας στην ΕΡΤ λοιπόν, πριν μερικούς μήνες, έπαιζε (λούπα), δηλαδή επανάληψη ανά ένα τέταρτο η συνάντηση Σαμαρά, Μέρκελ; Κανείς δεν ξέρει πώς; Μαγικά χέρια έβαζαν το βίντεο...
Κόρη Βουλευτή έγινε σε μία νύχτα κεντρική παρουσιάστρια...
Οσοι ήταν δημοσιογράφοι και κατέβηκαν στις τελευταίες εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ή της Ν.Δ και δεν εκλέχτηκαν, προσελήφθησαν μετά τις εκλογές στην ΕΡΤ, μέσω ΑΣΕΠ φυσικά...
Οσοι χρειάστηκε να ανανεώσουν τις μη μόνιμες συμβάσεις τους κλήθηκαν να υπογράψουν κομματική ταυτότητα. Θες και παράδειγμα συγκεκριμένο. Ζήτησαν από τον ανταποκριτή στις Βρυξέλες να υπογράψει τέτοιο χαρτί.

Πάλι λοιπόν δεν καταλαβαίνεις γιατί το πρώτο πράγμα που κάνει η κάθε Κυβέρνηση μόλις ορκιστεί είναι να ορίσει νέο Πρόεδρο και νέο Διευθυντή Ειδήσεων στην ΕΡΤ! Εξακολουθείς να πανηγυρίζεις που έκλεισε αυτή η ΕΡΤ από αυτούς τους πολιτικούς για να ανοίξει μία άλλη ΕΡΤ, η ΝΕΡΙΤ, από τους ίδιους πολιτικούς;

Το “με το έτσι θέλω και τσαμπουκαλίδικο κλείσιμο” της ΕΡΤ πρέπει να μας ενοχλεί όλους για αυτό που συμβολίζει η ΕΡΤ (ελεύθερη τηλεόραση) και όχι για αυτό που την κατάντησαν αυτοί που την κλείνουν. Δεν σε πονηρεύει έστω και στο ελάχιστο, ότι τα περισσότερα δελτία ειδήσεων σε όλο τον κόσμο ξεκίνησαν με αυτή την είδηση και την αντιμετώπισαν περίπου σαν αδιανόητη...

Οσο για την αντιπολίτευση, για να μη νομίσει κανείς ότι κάνω και προπαγάνδα υπέρ του Τσίπρα ή των αριστερών κομμάτων γενικότερα, το καλύτερο που άκουσα ήταν το εξής: “Ρε συ ο Τσίπρας έχει εξελιχθεί στο tavor της ελληνικής κοινωνίας. Τα παίρνεις στο κρανίο με ότι συμβαίνει γύρω σου, είσαι έτοιμος να βγεις στους δρόμους, αλλά ακούς τον... επαναστάτη Τσίπρα και κάθεσαι ξανά στον καναπέ σου...”

Αν και τώρα εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις γιατί έκλεισε η ΕΡΤ και ανοίγει η ΝΕΡΙΤ, αν ακόμη και τώρα δεν καταλαβαίνεις τι θα βλέπεις στη ΝΕΡΙΤ που επίσης θα πληρώνεις, τότε δεν έχω να σου πω κάτι άλλο. Συνέχισε να πανηγυρίζεις που έκλεισε η ΕΡΤ.

Καληνύχτα και καλή τύχη...

πηγή: gazzetta.gr

Για αυτό θέλει ΜΟΝΟ τον Μπέργκ!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης μέσα από το blog του στο gazzetta εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο Γιάννης Αναστασίου ψηφίζει... δαγκωτό Μπέργκ! 
Ο Γιάννης Αναστασίου έχει ζητήσει εδώ και πολύ καιρό την απόκτηση του Μάρκους Μπέργκ και επιμένει σε αυτόν. Μάλιστα πήγε και ο ίδιος και τον είδε στην Σουηδία πριν λίγες ημέρες και του ανέλυσε το πλάνο και έχει παίξει σημαντικό ρόλο αυτή η κουβέντα στην επιθυμία του Σουηδού επιθετικού να έρθει στον Παναθηναϊκό. Και μάλιστα για την θέση του επιθετικού κορυφής στο 4-1-4-1, που θέλει να παίξει ο Αναστασίου θέλει ΜΟΝΟ τον Μπέργκ για κάποιους λόγους. Ποιοι είναι αυτοί;
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού θέλει από τον επιθετικό κορυφής να είναι κατ'αρχάς γρήγορος, αλλά να είναι το ίδιο καλός και εντός περιοχής , αλλά και έξω από την περιοχή. Εντός περιοχής, για να σκοράρει, όποτε του δίνεται η ευκαιρία, εκτός περιοχής για να βοηθάει στην δημιουργία του παιχνιδιού.
Ο Αναστασίου θέλει από τον βασικό επιθετικό του να μπορεί να «σπάει» την μπάλα στους ακραίους, που θα πατάνε περιοχή , να «τραβάει» μαζί του έξω από την περιοχή τους αντιπάλους αμυντικούς και να δημιουργεί χώρους. Αυτά μπορεί να τα κάνει ο Μπέργκ και για αυτό τον θέλει πάση θυσία ο τεχνικός του Παναθηναϊκού. Και για αυτό θα εξαντλήσει τις πιθανότητες ο Παναθηναϊκός για να τον αποκτήσει. Αλλον Μπέργκ δεν έχει υπόψη του ο Αναστασίου, για βασικό φορ. Ο Καστιλιόν της Χέρακλες είναι στο μυαλό του Αναστασίου , για δεύτερη λύση πίσω από τον Μπέργκ, όπως και ένας άλλος επιθετικός
πηγή: gazzetta.gr

Τα 500 σκεπτόταν ο Αλαφούζος όχι το Νιούκαστλ!!

Ο Αλαφούζος, ο Φερέϊρα, ο Καραγκούνης και η πεντακοσάρα που έκρινε την τύχη του προπονητή στον Παναθηναϊκό.
Ο Φερέϊρα, καλή του ώρα εκεί που βρίσκεται, του το είπε ξεκάθαρα του Αλαφούζου: «Μακρυά από τον Καραγκούνη. Καλός, κακός παίκτης, χρήσιμος ή, όχι, είναι ζημιάρης. Γκρινιάρης. Και θέλει να φτιάχνει τη σύνθεση. Κανένας προπονητής δεν γουστάρει τέτοιον ποδοσφαιριστή στα αποδυτήρια».
-    Και πως το λές αυτό, απορεί ο Αλαφούζος, και με το δίκαιο του. Σου είπε ποτέ ο Καραγκούνης, ότι θέλει να έχει λόγο στην ενδεκάδα;
Ο Πορτογάλος ήξερε τι έλεγε. Νόμιζε, δηλαδή, ότι ήξερε τι έλεγε στο αφεντικό της ΠΑΕ. Ήταν βέβαιος για το τι έπαιζε στο κεφάλι του Καραγκούνη, μετά από τόσα χρόνια στη μπάλλα.
«Είναι ο τύπος του αυτός του Καραγκούνη, επιμένει ο προπονητής. Στο δείχνει καθαρά πως θέλει να είναι ο γενικός κουμανταδόρος ανάμεσα στους παίκτες. Και κάποιοι προπονητές, επειδή έτσι το σκέπτονται, επειδή δεν νοιώθουν ότι είναι τσάτσοι του παικταρά, «συνεργάζονται» μαζύ του, μ’ αυτόν το χαρακτήρα παίκτη που θέλει να είναι ο αρχηγός με ή, χωρίς περιβραχιόνιο…».
Να αφήσουμε τα γενικά, τα θεωρητικά, τα ακαδημαϊκά και να περιοριστούμε στον συγκεκριμένο Καραγκούνη. Έλεγε στον Αλαφούζο:
«Έβλεπα τα μούτρα κάποιων παικτών στον πάγκο και καταλάβαινα… Ήταν στεναχωρημένοι, περίμεναν να τους χρησιμοποιήσω, ποντάροντας στο ότι θα με επηρεάσει ο Καραγκούνης…».
Τελικά, δεν θα πεις ότι έγινε του Φερέϊρα με τον Καραγκούνη. Και ο Αλαφούζος δεν τον ήθελε τον τυπάρα. Έλα, όμως, που η ΠΑΕ του χρωστάει 522.500 ευρώ. Γι’ αυτό ο Αλαφούζος τον άρχισε στο ψηστήρι, από το τηλέφωνο, στην Αθήνα ο ένας, στην Αγγλία ο άλλος.
Μάρκα μ’ έκαψες ο πρόεδρος άρχισε παραμύθι φούρναρης να λέει στον άλλον «Λάθος μου που σ’ άφησα να φύγεις, είσαι η κολώνα της ομάδας, θέλω να γυρίσεις πίσω, μπλα μλα μπλα…».
Ο μεν Αλαφούζος να σκέπτεται την πεντακοσαρού μήπως την πετσοκόψει, ο δε Καραγκούνης πάνω στο τηλεψιστήρι, στο πες πες, του είπε, υποθέτω, «Αυτή η χαμούρα ο Φερέϊρα δεν κάνει, πάρε άλλον, να, τον Αναστασίου πάρε, είναι καλός, φρέσκο μυαλό, φιλόδοξος, η καλύτερη σου… Και κάνε τον πακέτο με τον επίσης δικό μου άνθρωπο, τον Νταμπίζα, που όλο το Νιουκαστλ παραμιλάει για πάρτη του, ρώτα, πρόεδρε, και θα μάθεις…».
Δεν νομίζω ότι το έβγαλε μόνος του ο Αλαφούζος όταν είπε ότι τον Νταμπίζα του τον πρότεινε ο Καραγκούνης. Γιατί, δηλαδή, να μασήσω τον Καρά που διέψευσε τον Αλαφού και να μη λάβω υπ’ όψιν την κουβέντα του προέδρου του Παναθηναϊκού.

 Ό,τι υπάρχει σήμερα στην ΑΕΚ δεν θα υπάρχει μετά από λίγο, στην ΑΕΚ του μέλλοντος δεν θα θυμίζει τίποτα από την ΑΕΚ του παρόντος, του παρελθόντος.- Γράφει ο apodytiriakias.gr

Ο θάνατος ενός προσφιλούς προσώπου είναι θάνατος. Η απώλειά του επώδυνη, όσο κι αν προέκυψε ολότελα φυσιολογικά και ήταν αναμενόμενη διότι ο μελλοθάνατος ήταν βαρειά ασθενής και τον είχε πάρει η κάτω βόλτα. Το σοκ για τους πάντες, όχι μονάχα τους αεκτζήδες, ότι τελικά συνέβη το μοιραίο και η ΑΕΚ υποβιβάστηκε. Ποιος το περίμενε; Ο κανένας.
 Ο Παναθηναϊκός δεν υποβιβάστηκε, όμως κουβαλάει επάνω του τις αμαρτίες, βαρδινογιαννικές κι όχι, του άμεσου και διαχρονικού παρελθόντος. Μιλάμε για φορτία, όχι απλά εκκρεμότητες, που θα λειτουργούν εφιαλτικά, έτσι κι αλλοιώς.
 Στην ΑΕΚ υπάρχει σήμερα ο Μελισσανίδης. Εδώ τελειώνει το Χθες. Αμετάκλητα. Ό,τι έρμα την βαραίνει, ξεπερνιέται, λόγω Μελισσανίδη.
Γκρεμοτσακίστηκε η ΑΕΚ, όμως η ΠΑΕ του Αύριο, η ομάδα του Μέλλοντος θα είναι σα να μη γεννήθηκε, σα να μην αναγεννήθηκε από το Χθες. Υπάρχει, βέβαια, το Σήμερα. Προσωρινά! Θα σβήσει και το Σήμερα, δεν θα αποτελεί τη Συνέχεια μ’ εκείνη την ΑΕΚ που αγωνιστικά και οικονομικά και διοικητικά συνάντησε το πιο καταστροφικό φεγγάρι της Ιστορίας της.
 Ό,τι υπάρχει σήμερα, ό,τι παίζει σε πρόσωπα και σκηνικά, ξέχασε τα. Καμμία σχέση με την ΑΕΚ τη «γνωστή», για να μην πούμε κάτι άλλο. Στο συρτάρι είναι αποφασισμένα και προγραμματισμένα όλα.
 
πηγή: gazzetta.gr

Τι γίνεται με τα λεφτά του τελικού;

Η ΕΡΤ είχε αγοράσει διαφημιστικό χρόνο για τον τρίτο τελικό των αιωνίων δίνοντας 200.000 ευρώ, ενώ αν γίνει 4ος το ποσό θα έφτανε τις 300.000. Τι γίνεται με αυτά τα λεφτά; Ποιες μεγάλες διοργανώσεις κινδυνεύουμε να χάσουμε λόγω του κλεισίματος της κρατικής τηλεόρασης.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ από μόνο του προκάλεσε αίσθηση σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται. Για το ζήτημα που έχει προκύψει με τους εργαζόμενους που θα μείνουν στον δρόμο, αλλά και το ότι θα είμαστε έστω και για ένα διάστημα, μικρό ή μεγάλο, η μόνη χώρα χωρίς κρατική ραδιοτηλεόραση, έχετε διαβάσει και θα διαβάσετε πολλά.

Εμείς θα ασχοληθούμε λίγο με τα αθλητικά γεγονότα που είχε πάρει η ΕΡΤ και τα οποία έχουν μείνει στον... αέρα. Ξεκινάμε με τον ή τους τελικό-τελικούς του μπάσκετ ανδρών, ανάμεσα στους δύο αιωνίους. Για την αναμέτρηση της Τετάρτης είχαν δαπανηθεί 200.000 σε διαφημιστικό χρόνο, ενώ αν γίνει τέταρτος το ποσό θα ανέβαινε στις 300.000.

Ο ΣΚΑΪ που πήρε το ματς πόσα έδωσε και αν η διαφορά που πληροφορίες κάνουν τον αριθμό της να είναι 70 με 80.000, είναι τόσο μεγάλη, ποιοι ευθύνονται γι' αυτό; Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως ο ΣΚΑΪ ήταν και το μοναδικό κανάλι που κατέθεσε πρόταση για να πάρει το συγκεκριμένο ματς.

Όσον αφορά τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που δεν ξέρουμε αν θα δούμε. Αυτό με το μεγαλύτερο ελληνικό ενδιαφέρον είναι τα τελικά του Μουντιάλ U20 που θα διεξαχθούν στην Τουρκία, από τις 21 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου και στο οποίο συμμετέχει και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Επίσης 4 με 22 Σεπτεμβρίου θα είναι το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας με την Εθνική μας ομάδας να πηγαίνει με ιδιαίτερα υψηλές βλέψεις, ακόμα και για να ανέβει στο βάθρο. Συνεχίζουμε στο μπάσκετ και την Εθνική γυναικών, η οποία δίνει το Σάββατο και την Τρίτη που έρχονται παιχνίδια με το Ισραήλ για τα ημιτελικά των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ, με τους αγώνας να τους έχει πάρει η ΕΤ1.

Συνεχίζοντας με μπάσκετ υπάρχει επίσης η Ευρωλίγκα, αλλά και τα ματς της Α1 και συγκεκριμένα τα δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για την ερχόμενη χρονιά.

Και πάμε στο ποδόσφαιρο. Το Σάββατο αρχίζει στην Βραζιλία Κύπελλο Συνομοσπονδιών (15 με 30 Ιουνίου) και θα παίξουν εκτός της διοργανώτριας χώρας και οι Ουρουγουάη, Ισπανία και Ιταλία. Για την συγκεκριμένη διοργάνωση υπάρχει περίπτωση να βρεθεί λύση μέσω NOVA ή ΟΤΕ με μεταδόσεις που θα γίνονται από το στούντιο.

Στο ποδόσφαιρο επίσης υπάρχει και θέμα με το Τσάμπιονς Λιγκ με την TEAM λογικά να μην περιμένει να δει αν θα ανοίξει και πάλι η ΕΡΤ και εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα κάνει νέο διαγωνισμό με τα δύο συνδρομητικά κανάλια (ΟΤΕ και NOVA) να περιμένουν. Ενώ το μεγάλο ζήτημα είναι το τι θα γίνει με το Μουντιάλ της Βραζιλίας, για το οποίο έχουν δαπανηθεί 12 εκατομμύρια ευρώ και τα οποία κινδυνεύουν να χαθούν, όπως και πολλά άλλα...

Για κανένα από τα παραπάνω δεν έχει βρεθεί λύση για την επόμενη τηλεοπτική στέγη, όπως και για την Φόρμουλα 1, η οποία φέτος επέστρεψε στο κρατικό κανάλι. Αξίζει να αναφέρουμε πως και να ανοίξει γρήγορα η ΕΡΤ, λογικά θα γίνει με νέα εταιρία, οπότε θα πρέπει να υπογραφούν και νέες συμβάσεις, οπότε όλα μέχρι τώρα μένουν στον αέρα.

Εν κατακλείδι είναι απορίας άξιο το να γίνεται μια κίνηση για να έρθουν λεφτά στο ταμείο και όπως όλα φαίνονται μόνο από τις αθλητικές διοργανώσεις που δεν θα μεταδοθούν, τα χρήματα που να χάνονται να είναι περισσότερα...
πηγή: gazzetta.gr

Πρώην άσος του ΠΑΟ παίζει για τον Ατρόμητο!!

Ποιος νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, αλλά μπορεί να καταλήξει τελικά στον ΠΑΟΚ; Ο sportdog έχει για μια ακόμα φορά το θέμα! Αν και ο Γιώργος Χριστοβασίλης κινήθηκε πολύ γρήγορα και ανανέωσε άμεσα το συμβόλαιο του Νίκου Κοροβέση στον ΠΑΣ Γιάννινα, η παραμονή του νεαρού άσου στην ομάδα μόνο σίγουρη δεν είναι.
Παρότι ο Παναθηναϊκός, που τον ήθελε πιο πολύ απ΄ όλους, δεν μπορεί πλέον να τον αποκτήσει λόγω των χρημάτων, υπάρχουν άλλοι "μνηστήρες" που έχουν τη δυνατότητα να τα ...σκάσουν.
Πριν ανανεώσει παίκτης, ο πρόεδρος των Ιωαννίνων ζήταγε 200.000 ευρώ, ενώ από το "τριφύλλι" έδιναν 150.000 ευρώ.
Από τη στιγμή, όμως, που υπέγραψε νέο συμβόλαιο, η τιμή του Κοροβέση ...εκτοξεύτηκε. Ο ΠΑΣ θέλει πλέον 300.000 ευρώ και έτσι όπως γράφει η στήλη "Sportdog Penalty", πλέον υπάρχουν τρία σενάρια στο "σήριαλ" του καλοκαιριού.
Ο νεαρός άσος είτε θα μείνει Γιάννινα, είτε θα πάει ΓερμανίαΙταλία (υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται) είτε θα γίνει η έκπληξη με τον ...ΠΑΟΚ! Ο παίκτης αρέσει στον Δικέφαλο και φυσικά ο Ιβάν Σαββίδης έχει την οικονομική δυνατότητα να τον φέρει Τούμπα.


πηγή: sportdog.gr

"Καλά τι τους έκανες, τους γ…, ήσουν καταπληκτικός"!

Τρομερές ιστορίες από τον Νίκο Αλέφαντο για τον Ολυμπιακό! Τι του είχε πει ο Κόκκαλης μετά το ντέρμπι με τον Δούρο και ποιον παίκτη τον έστειλε να τσεκάρει στην Αργεντινή; Σε ό,τι αφορά το βιβλίο μου με τίτλο "ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ", θέλω να ξεκινήσω από το ΦΩΣ και τον Θόδωρο Νικολαίδη. Το αισθανόμουν ηθική υποχρέωση να πω τη μεγαλύτερη αλήθεια, μέσα από τα βάθη της ψυχής μου. Είναι ο μεγαλύτερος δημοσιογράφος-εκδότης που έβγαλε ποτέ ο αθλητικός χώρος στην Ελλάδα. Εγώ έμαθα φοβερή μπάλα από αυτόν τον άνθρωπο, θυμάμαι κριτικές του μέχρι και για τη μεγάλη Νότιγχαμ του Μπράιαν Κλαφ που πήρε δύο σερί Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης και τις διαβάζαμε άφωνοι.
Τέτοιος εκδότης-δημοσιογράφος δεν πρόκειται να ξαναβγεί. Είναι φαινόμενο αντοχής, φαινόμενο διάρκειας, δεν πρέπει να υπάρχει παγκοσμίως άλλος άνθρωπος να βγάζει καθημερινά μεγάλη εφημερίδα και να την κρατάει σε υψηλό επίπεδο επί 60 χρόνια! Και δεν άφησε ποτέ απλήρωτο εργαζόμενο, τα ξέρει η πιάτσα, δεν έμεινε ποτέ δημοσιογράφος απλήρωτος, ούτε καν να τον καθυστερήσει στο μισθό, αυτό δείχνει ότι είναι άνθρωπος. Και ούτε μπόρεσε ποτέ κανείς παράγοντας να τον κάνει υποχείριο.

Εποχές που δεν υπήρχε τηλεόραση, δεν υπήρχε ίντερνετ, ο Ολυμπιακός έγινε Θρύλος από το "ΦΩΣ", τον Ολυμπιακό τον μάθαιναν στην επαρχία και στο εξωτερικό από το "ΦΩΣ" και από τους παικταράδες που είχε επί Χέλμη. Πολλαπλασίασε τον κόσμο του ο Ολυμπιακός, κέρδισε τους περισσότερους φιλάθλους στην Ελλάδα εξ αιτίας του Βαγγέλη Χέλμη, του Θόδωρου Νικολαίδη με το "ΦΩΣ", και εξ αιτίας των παικταράδων που είχε.

Με τον Χέλμη ήμασταν φίλοι, μέναμε στα Εξάρχεια και συχνάζαμε στο ίδιο καφενείο, στου Τζανή. Έτσι λεγόταν το καφενείο. Μετά το πούλησε στον Σάκη, ένα καλό παιδί από τη Θεσσαλονίκη. Ο Χέλμης έμενε δίπλα από την πλατεία Εξαρχείων, είχε αγοράσει ένα δυαράκι και έμενε με την κυρία Δήμητρα και το γιο του τον Νίκο ο οποίος ήταν αριστούχος. Ήταν σκληρός άνθρωπος ο Βαγγέλης Χέλμης αλλά ήταν τίμιος, αυτός βρήκε τους παικταράδες, αυτός είχε τα ηνία, ήταν ο πατέρας όλων, και είχε δεξί χέρι τον Γιάννη Πολυκανδριώτη από τον οποίο έχω ακούσει φοβερές ιστορίες.

Είχε προπονητή τον αδελφό του τον Γιάννη Χέλμη, αλλά όλο το κουμάντο το έκανε ο Βαγγέλης. Αυτός πήγαινε και στο γραφείο του Δούμα και χτυπούσε το χέρι στο τραπέζι ζητώντας να διορίζονται σε διάφορες θέσεις παίκτες του Ολυμπιακού για την αποκατάστασή τους, γιατί τότε ήταν φτωχοί, και ειδικώς στη ΔΕΗ, είχε δύναμη εκεί ο Δούμας που ήταν μεγάλος Ολυμπιακός.

Ο Χέλμης έλεγε στον Πολυκανδριώτη να πηγαίνει να κάνει εφόδους τα βράδια στα σπίτια των ποδοσφαιριστών για να ελέγχει αν ξενυχτάνε. Εκείνος δυσφορούσε και τον ρώταγε "μα καλά, θα είμαι από τις 11.00 το βράδυ έξω από το σπίτι του Υφαντή; Και αν γυρίσει στις 3.00 το πρωί, θα κάθομαι τόσες ώρες έξω"; Και τι τον έβαζε να κάνει ο πανούργος ο Χέλμης: Του έλεγε να πάρει μία κιμωλία και να τραβήξει μια γραμμή σε ένα λάστιχο του αυτοκινήτου του ποδοσφαιριστή που ήθελε να ελέγξει. Αν το αμάξι μετακινιόταν, η γραμμή της κιμωλίας θα έσβηνε! Τον έστελνε λοιπόν νωρίς το πρωί να ελέγξει ποια αμάξια είχαν μετακινηθεί το βράδυ! Και ήξερε έτσι ποιοι είχαν ξενυχτήσει!

Κανείς δεν ήξερε ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης με ρώταγε μέσω άλλου για κάποιες περιπτώσεις μεταγραφών κρυφά από προπονητές που είχε! Λόγου χάρη με είχε στείλει στην Αργεντινή με έναν άνθρωπο που είχε κοντά του, τον Πάνο, είχαμε πάει λοιπόν να δούμε τον Αργεντινό Καρμπόνι. Έπαιζε στη Λανούς, ήταν μικρός σε ηλικία, σκόπευε να δώσει πολλά λεφτά τότε. Πάω λοιπόν εκεί και θυμάμαι ότι ήταν τα χρόνια της χρεοκοπίας στην Αργεντινή. Μας είχαν πει από το ξενοδοχείο το βράδυ να μην κυκλοφορούμε έξω, ήταν επικίνδυνα! Και μιλάμε για πολυτελέστατο ξενοδοχείο.
Όταν είδα τον παίκτη στο γήπεδο με παίρνει τηλέφωνο ο Κόκκαλης στις 12.00 το βράδυ τοπική ώρα. Μου λέει πώς σου φάνηκε; Του απαντάω "πρόεδρε, εσύ είσαι πιο γρήγορος απ΄ αυτόν"! Και μένει κάγκελο. Αλλά γέλασε δυνατά. Να μην τα πολυλογώ, δεν είχε εξέλιξη ο Καρμπόνι, πήγε στην Αυστρία μετά, εξαφανίστηκε.

Να μη μιλάνε για διαιτησία διότι ο Κόκκαλης έφερε στην Ελλάδα τους μεγαλύτερους παικταράδες που έχουν έρθει ποτέ στη χώρα μας. Είδαμε παίκτες που μόνο στα όνειρά μας μπορούσαμε να το φανταστούμε. Έφτιαξε γήπεδο και προπονητικό κέντρο. Και στο τέλος του ακόμα ενήργησε σωστά και έδωσε την ομάδα σε καλά χέρια, σε έναν βαμμένο Ολυμπιακό όπως ο Μαρινάκης, και γλιτώσαμε περιπέτειες.

Είχε τελειώσει το έγκλημα του Δούρου εκείνο το βράδυ, γυρνάμε στο Ρέντη, μας περίμεναν 1.000 άτομα και μας αποθέωναν, μας έλεγαν "εσείς είστε οι νικητές, εσείς είστε οι πρωταθλητές". Γυρίζω σπίτι, στις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα χτυπάει το τηλέφωνο. Ήταν ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης. Μου λέει "καλά τι τους έκανες, τους γ…, ήσουν καταπληκτικός"! Θα πεθάνω με αυτό το παράπονο, ότι δεν πήρα εκείνο το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό.

Ενώ δούλεψα σε τόσες ομάδες, σε όλες τις ομάδες εκτός του Παναθηναϊκού και του Άρη, όλη μου η ζωή ήταν ο Ολυμπιακός. Αυτό θα ήταν το πιο άξιο και πιο μάγκικο πρωτάθλημα, τότε που κανείς δεν πίστευε ότι ο Ολυμπιακός μπορούσε να αναστηθεί και να καλύψει τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό. Κανείς δεν αναλάμβανε την ομάδα. Είχε κάνει μεγάλες γκέλες στη Ριζούπολη, είχε χάσει στη Ριζούπολη και από ΠΑΟΚ και από ΑΕΚ. Είχε φάει και τα 7 γκολ στη Γιουβέντους εκείνη τη σεζόν! Είχε φέρει και 2-2 με τον Ιωνικό στη Ριζούπολη. Ο Παναθηναϊκός ήταν τότε πολύ δυνατός. Πήγα στον Ολυμπιακό, ο κόσμος με είχε στηρίξει πολύ, νικήσαμε όλα τα ματς στο πρωτάθλημα, φέραμε μόνο την ισοπαλία στη Λεωφόρο και δεν μπορέσαμε να περάσουμε τον Παναθηναϊκό λόγω διαιτησίας Δούρου.

Τη σεζόν 2001-2002 ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία με την ΑΕΚ. Το πήρε λόγω μιας νίκης που είχα κάνει με τον Εθνικό Αστέρα επί της μεγάλης τότε ΑΕΚ! Τη νίκησα 2-0 όταν δεν το περίμενε κανείς. Και στο τέλος μου είχε στείλει ο Κόκκαλης ένα μεγάλο δώρο... Τι δώρο ήταν μην με ρωτάτε... Όπως εγώ στα γενέθλια ενός φίλου μπορώ να του κάνω δώρο, έτσι κι εκείνος θέλησε να μου κάνει ένα δώρο.

Η ΑΕΚ τότε πήγαινε για το πρωτάθλημα, είχε Ντέμη Νικολαίδη, Τσιάρτα, Ζαγοράκη, Ζήκο, Κασάπη, Λυμπερόπουλο, Γκαμάρα, είχε καλούς παίκτες. Και ισόπαλο να είχε έρθει το ματς με τον Εθνικό Αστέρα, θα το έπαιρνε η ΑΕΚ το πρωτάθλημα. Την αλλαγή της χρονιάς είχα κάνει σε εκείνο το ματς, είχα πάρει τον Εντουσέ από αριστερό μπακ στο α΄ ημίχρονο και τον έβαλα στο β΄ ημίχρονο στόπερ πάνω στον Ντέμη Νικολαίδη διότι ήταν γρήγορος, τον έσβησε, εκεί κόπηκε στα δύο η ΑΕΚ. Και την είχα χτυπήσει από τα άκρα της διότι τα μπακ της ανέβαιναν ψηλά.

Ο τωρινός Ολυμπιακός θέλει παίκτες γρήγορους. Φέτος τα χαφ έπαθαν καθίζηση, ο Φέισα, ο Μασάντο, ο Γκρέκο, υστερούσαν. Ο Ολυμπιακός αυτός μπορεί να απογειωθεί με ορισμένες μεταγραφές ταχύτατων παικτών, ας μην είναι μπαλαδόροι. Μόνο στη θέση του Ιμπαγάσα θέλεις μπαλαδόρο. Αλλά να είναι και γρήγορος, να κάνει διεισδύσεις. Επί Βαλβέρδε είδαμε ωραία μπάλα όχι μόνο γιατί ήταν όντως καλός προπονητής, αλλά και γιατί είχε γρήγορους παίκτες. Ο Μιραλάς λόγου χάρη, ο Τοροσίδης.

Θέλεις λοιπόν έναν εξτρέμαρο όπως ήταν ο Μιραλάς, ο Γκαλέτι, ο Τζόρτζεβιτς, ένα τέτοιο έμβολο στα άκρα που να σκοράρει κιόλας. Θες και μια χαφάρα κόφτη, γρήγορο παίκτη. Συν τον αντικαταστάτη του Τοροσίδη που πρέπει και αυτός να είναι γρήγορος. Αυτό είναι το κουαρτέτο που θα ανεβάσει κλάσεις τον Ολυμπιακό και θα περάσει στους 16 του Τάμπιονς Λιγκ: Επιτελικός χαφ, εξτρέμ, αμυντικός χαφ, δεξί μπακ. Από εκεί και πέρα εγώ θα ήθελα και μία έξτρα λύση στα σέντερ μπακ. Ο Μίτσελ δεν έχει πείσει ακόμα ούτε στο κοουτσάρισμα, ούτε στις μεταγραφές του οι οποίες ως τώρα δεν προχωράνε. Είδαμε τι κάζο έγινε με τον Μπόατενγκ που τον έφερε εκείνος, χάλασε και του Λεόν που ήταν κι αυτός δικός του. Είναι νωρίς όμως, χρειάζεται χρόνο ο προπονητής για να κριθεί.
πηγή: sportdog.gr

“Κατάθεση ψυχής οι παίκτες”

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο βοηθός προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου. Μετά την σπουδαία νίκη με 4-0 επί του Ηρακλή ο Αντώνης Μάνδαλος είπε χαρακτηριστικά στην Συνέντευξη Τύπου:
Ο Ηρακλής προσπάθησε να μας αιφνιδιάσει. Δεν το κατόρθωσε. Βρήκαμε γρήγορα τον ρυθμό μας στο πρώτο μέρος και πετύχαμε δύο γκολ .Στο β’ ημίχρονο παίξαμε έξυπνα και διευρύναμε το σκορ. Αξίζαμε τη νίκη και την πήραμε. Δεν τελείωσε τίποτα. Έχουμε άλλα δύο ματς. Θα κοιτάξουμε να ετοιμαστούμε, να τα κερδίσουμε και ν’ ανεβάσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου στη Σούπερ Λιγκ. Οι παίκτες μας κάνουν κατάθεση ψυχής. Ο κόσμος πρέπει να είναι υπερήφανος για τους παίκτες που κάνουν τα πάντα για να τον δικαιώσουν. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Ηρακλή και να βρει σύντομα το δρόμο του.

Γκόγκιτς: Πληρώσαμε τα λάθη μας!!

Πικραμένος απο το τελικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε στην Συνέντευξη Τύπου ο Σίνιτσα Γκόγκιτς. Ο τεχνικός του Ηρακλή δεν είχε πολλά να πει μετά την βαριά ήττα με 4-0 απο τον Ολυμπιακό ενώ έδωσε τα συγχαρητήρια του στους παίκτες για την προσπάθεια.
Αναλυτικά:
“Είχαμε τις απώλειες δύο πολύ σημαντικών ποδοσφαιριστών όπως του Τάϊ και του Ουκάρ. Μάθαμε τα άσχημα νέα και για τον Τσερκέζο και έπρεπε αυτά τα παιδιά να αγωνιστούν σήμερα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα αλλά δεν μπορέσαμε” είπε αρχικά και πρόσθεσε:
“Ήταν σκληρό παιχνίδι. Δεν έχω να πώ κατι άλλο. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια τους. Δυστηχώς πληρώσαμε τα λάθη μας. Προσπάθησα να αλλάξω πολλά στο τρόπο παιχνιδιού. Διαπίστωσα ότι λείπουν πολλά στοιχεία απο αυτά που θέλω”.
“Θα κοιτάξουμε να τελειώσουμε τα πλέϊ οφ με ψηλά το κεφάλι. Νιώθω πίκρα” κατέληξε.

«Ψημένος» για Άρη ο Τσίτας!

Ενήμερος για το ενδιαφέρον του Άρη, αλλά και ξεκάθαρα θετικός στο να συνεχίσει την καριέρα του στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι ο Θωμάς Τσίτας. Ο νεαρός επιθετικός, που έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ, δεν αρνήθηκε τα σενάρια που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το όνομα του λέγοντας ότι έχουν υπάρξει κάποιες πρώιμες συζητήσεις.

Μιλώντας στο metrosport.gr ο Τσίτας επισήμανε: «Έμαθα τις προηγούμενες ημέρες από τον εκπρόσωπο μου για το ενδιαφέρον του Άρη, η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής, έχουν υπάρξει μόνο φιλολογικές συζητήσεις. Από την πλευρά μου φυσικά και θα ήθελα να συνεχίσω την καριέρα μου εκεί.. Έχω φίλους στον Άρη, είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, οπότε ελπίζω σύντομα τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν. Θέλω να πάω σε μια ομάδα, που θα δείξω τι πραγματικά αξίζω». Πηγή: metrosport.gr

Κλείνει στην Σάλτσμπουργκ ο Φούντας!!

Παρότι ακούστηκε για αρκετές ομάδες σε Γερμανία και Ιταλία κυρίως, τελικά ο Ταξιάρχης Φούντας φαίνεται πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αυστρία και πιο συγκεκριμένα στην Σάλτσμπουργκ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι Αυστριακοί προσφέρουν στον Φούντα τριετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές περίπου 900.000 Ευρώ (!) και πολύ σύντομα θα "πέσουν" οι υπογραφές. Πηγή: metrosport.gr

«Κρούση» Μονακό σε Αμπιντάλ!!

Πρόταση συνεργασίας στον Ερίκ Αμπιντάλ έχουν καταθέσει οι άνθρωποι της Μονακό, σύμφωνα με γαλλικά Μέσα.

«Κρούση» Μονακό σε Αμπιντάλ!
Ο Ερίκ Αμπιντάλ μετά το «διαζύγιο» με τη Μπαρτσελόνα ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και ήδη φαίνεται πως έχει αρκετές προτάσεις στα χέρια του, με τελευταία της Μονακό. Σύμφωνα με γαλλικά Μέσα, η ομάδα του Πριγκιπάτου έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στον Γάλλο αμυντικό.

Από τη μεριά του ο εκτελεστικός διευθυντής της Μονακό δεν θέλησε ούτε να επιβεβαιώσει αλλά ούτε και να διαψεύσει τις φήμες για «κρούση» στον παίκτη.

«Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και πολύ δυνατός άνθρωπος. Σίγουρα θα ήταν όλο το γαλλικό ποδόσφαιρο χαρούμενο αν επέστρεφε», είπε χαρακτηριστικά στη «L’Equipe» ο Βάντιμ ΒασίλιεφΠηγή: sport-fm.gr