Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Απεργία.......

Οι "Αθλητικοι Ψίθυροι" συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ και έτσι δεν θα υπάρχει ενημέρωση από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής.

Μιλήστε στον κόσμο του ΑΡΗ!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις επικοινωνιακές, αλλά και πραγματικές ανάγκες του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ
Ο ΑΡΗΣ εδώ και λίγες μέρες – μετά από διοίκηση του Δημήτρη Ηλιάδη- απέκτησε προπονητή τον Γιάννη Χατζηνικολάου, αλλά και τεχνικό διευθυντή τον Δημήτρη Μούτα. Επιλογές της νέας διοίκησης και μάλιστα… κόντρα στην λαϊκή επιθυμία.
Ο Ηλιάδης έδειξε ότι πιστεύει στον Χατζηνικολάου και άφησε πίσω τους τις όποιες φωνές για μη πρόσληψη του έλληνα τεχνικού. Βέβαια τα πάντα θα κριθούν στο… χορτάρι και φυσικά ελπίδα όσων αγαπούν τον κιτρινόμαυρο σύλλογο είναι να γίνει με τον Χατζηνικολάου ότι ακριβώς συνέβη και με τον Παπαδόπουλο.
Την μέρα που ο ΑΡΗΣ θα άλλαζε προπονητή οι περισσότεροι- αν όχι όλοι- από αυτούς που «ξεφωνίζουν» για την πρόσληψη Χατζηνικολάου ζητώντας την παραμονή του Σούλη, τότε ζητούσαν την πρόσληψη Χατζηνικολάου αντί του Παπαδόπουλου!
Είναι η κλασική περίπτωση του… «Το αποτέλεσμα μετράει», αλλά μέχρι να έρθουν (αν και εφόσον με το καλό) τα αποτελέσματα το κλίμα της αμφισβήτησης θα υπάρχει πάνω από το Βικελίδης είτε γιατί αυτός είναι ο στόχος μίας συγκεκριμένες αντιπολιτευτικής ομάδας ευτυχώς πλέον πολύ μικρής, είτε γιατί ο κόσμος φυσιολογικά κουρασμένος από τα τελευταία χρόνια και ειδικά την περσινή σεζόν δεν αντέχει να ζήσει παρόμοιες καταστάσεις. Τα κίνητρα και οι αιτίες της… αμφισβήτησης μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι υφίσταται.
Με την επιλογή… Μούτα είναι ξεκάθαρο ότι ο Ηλιάδης θέλει σιγά, σιγά να στελεχώσει την ομάδα με άτομα δικής του εμπιστοσύνης και φυσικά πολύ καλά κάνει. Ο νέος τεχνικός διευθυντής ξέρει τον χώρο του ποδοσφαίρου πολύ καλά και ελπίζω οι 3 επιλογές άνω των 24 (και φυσικά και των νεαρών) να είναι οι καλύτερες δυνατές. Η μόνη μου ένσταση την οποία καταγράφω για να μην παρεξηγούμαστε, είναι ότι ο τεχνικός διευθυντής που θεωρητικά είναι πάνω από τον προπονητή, μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν  ο βοηθός του προπονητή στις προηγούμενες ομάδες του! Αυτό μπορεί βέβαια να λειτουργήσει και θετικά με δεδομένο ότι ξέρουν πώς να συνεργαστούν, από την άλλη όμως ο όποιες έλεγχος του προπονητή έχω την αίσθηση ότι θα αποτελεί μόνο διοικητική ευθύνη. Και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο θα ήταν καλό να μιλήσουν οι έχοντες την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ούτε καν η καθιερωμένη δήλωση στο σάιτ της ΠΑΕ! Και φυσικά εννοείται ότι προτιμώ τις πράξεις από τα λόγια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο...
Κάτι ανάλογο ισχύει και στο διοικητικό κομμάτι. Εκεί βέβαια οι πράξεις μπορούν να… μιλήσουν πολύ πιο εύκολα. Αν οι προεκλογικές υποσχέσεις γίνουν πράξεις, το κλίμα μπορεί εύκολα να αλλάξει και να «πνιγούν» οι κατευθυνόμενες φωνές κακόπιστης κριτικής. Το θέμα όμως δεν είναι αυτές που πάντα θα υπάρχουν στον βωμό της εξυπηρέτησης προσωπικών αντιπολιτευτικών συμφερόντων.
Το θέμα είναι η μεγάλη μάζα του κόσμου, ακόμα και όσων ψήφισαν τον Ηλιάδη που περιμένουν να πειστούν με πράξεις για ένα καλύτερο αύριο. Χωρίς καμία αμφιβολία η παραμονή του Νταβίντ Αγκάνθο ήταν η πρώτη κίνηση που έφερε χαμόγελα στον κόσμο, αλλά και ένα τόνο αισιοδοξίας στον αρειανό οπαδό ότι φέτος δεν θα υπάρχουν προβλήματα. Αν τον Αγκάνθο  ακολουθήσουν οι Κοέλιο, Παπαστεριανός, Παπαζαχαρίας σίγουρα θα έχουν μπει οι βάσεις για ένα αξιόλογο ρόστερ τη νέα σεζόν.
Αν αρχίσουν να ανακοινώνονται και οι χορηγίες του 1,4 εκ ευρώ τότε τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα. Όλα αυτά όμως η διοίκηση πρέπει να τα… επικοινωνήσει στον κόσμο. Οφείλει να κάνει μία συνέντευξη Τύπου και να παραθέσει τα σχέδιά της, να παρουσιάσει τα πλάνα της στον κόσμο του ΑΡΗ. Κάτι αντίστοιχο οφείλει να κάνει και ο Γιάννης Χατζηνικολάου. Πλέον είναι προπονητής στον μεγαλύτερο σύλλογο της Μακεδονίας και είναι στο χέρι του να μιλήσει στον κόσμο του ΑΡΗ και να διαφοροποιήσει την όποια πιθανή αρνητική άποψη έχει. Απαραίτητη σημείωση. Ο Χατζηνικολάου είναι προπονητής του ΑΡΗ εδώ και λίγες μέρες και αξίζει στήριξης, αλλά και χρόνου να δείξει την δουλειά του. Πρόωρα συμπεράσματα και… συγκρίσεις με το τι έκανε σε άλλες ομάδες μπορεί να αποτελέσουν μεγάλες παγίδες. Η επικοινωνία όμως με τον κόσμο μέσω μίας συνέντευξης Τύπου, ίσως λύσει πολλές απορίες πέρα από την παράθεση των δικών του σκέψεων για τον ΑΡΗ της νέας αγωνιστικής περιόδου…
Θεωρώ με απλά λόγια ότι διοίκηση και προπονητής οφείλουν να μιλήσουν στον κόσμο του ΑΡΗ. Γιατί σε κάθε περίπτωση εφόσον νιώθουν σίγουροι για τον εαυτό και το πλάνο τους, μόνο να κερδίσουν θα έχουν παρουσιάζοντάς το…
ΥΓ1 Η ΑΜΚ προχωράει έτσι όπως πρέπει για να παρουσιαστεί ο επενδυτής. Αν δεν έχουμε… στραβοτιμονιές ως τις 5 Ιουλίου, είτε θα γελάσει επιτέλους το χειλάκι μας, είτε θα προσγειωθούμε στην σκληρή πραγματικότητα…
ΥΓ2 Ρε παιδιά, ακόμα και το κίτρινο ζηλέψατε και το προσθέσατε στο σήμα σας; Δεν τα έχουμε κανονίσει τα θέματα των χρωμάτων; Με την πεντάρα στον αγώνα του 1925 ο ΑΡΗΣ κράτησε τα χρώματα του Βυζαντίου και εσείς ακόμα και σήμερα αρνείστε να περάσετε στη νέα γενιά τεχνολογίας μένοντας στο ασπρόμαυρο. «Κλοπή» στα συνθήματα με το Πάνω από όλα ο ΑΡΗΣ του συγχωρεμένου Συρόπουλου, «κλοπή» στον… αετό από τον ύμνο του ΑΡΗ το 1926 (Γίγαντα Αετέ…), «κλοπή» και με τα χρώματα, αλλά και τον συνειρμό με το Βυζάντιο (ο ΑΡΗΣ επέλεξε το κίτρινο και μαύρο για την σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Βυζάντιο). Τελικά όντως θέλετε να υπάρχει μία ομάδα στην πόλη κι αυτή να είναι ο ΑΡΗΣ!
ΥΓ3 Ας μην γράψω καλύτερα τι σκέφτομαι για την ΕΡΤ… Μου θυμίζουν πάντως οι αντιδράσεις (πριν και μετά… το μαύρο) τον Χατζηνικολάου και τον Σούλη.
Πηγή: gazzetta.gr

«Το πιο εύκολο στη σύγχρονη Ιστορία μας»!

Για το πιο εύκολο Πρωτάθλημα στη σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού έκανε λόγο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σημειώνοντας πως περιμένει τους αρμόδιους να κάνουν ό,τι προβλέπεται.
Αναλυτικά όσα ανέφερε ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός:
«Πρώτα απ' όλα αξίζουν πολλά "συγχαρητήρια" στον Αργύρη (σ.σ. Πεδουλάκης), στο τεχνικό τιμ, στους παίκτες για το πιο άνετο Πρωτάθλημα στη σύγχρονη Ιστορία μας. Πολλά "συγχαρητήρια" και σε όλους όσοι στήριξαν το πλάνο μας με όλη την ψυχή, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Πολλά "συγχαρητήρια" στον κόσμο που ήταν κοντά κι έδωσε την ψυχή του. Μετά το φετινό double, δηλώνω ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο για τον μεγάλο Παναθηναϊκό μας. Καταλήγοντας και μετά απ' αυτή την αδικαιολόγητα μεγάλη αναμονή, περιμένω να τηρηθούν οι νόμοι για το αίσχος που παρακολουθήσαμε και την κόλαση που έζησαν τα μέλη της αποστολής μας. Να ακολουθήσουν οι αρμόδιοι ό,τι προβλέπεται για διακοπή αγώνα, κάτι που δεν είχαν κάνει το 2010. Εμείς είμαστε έτοιμοι να γιορτάσουμε μαζί με τον κόσμο μας υπερήφανοι ως Παναθηναϊκοί».

Την έκανε από ...κούπες και από σκούπες!!

«Πόλεμος» στο ΣΕΦ, «πόλεμος» στην ΕΡΤ, μια Ελλάδα έτοιμη να φορέσει κράνος! «Ντου στα Αποδυτήρια» για όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και δεν αφήνουν κανέναν σε ησυχία. Δεν γίνονται αυτά, ρε παιδιά. Είναι δυνατόν; Λες και μας έχει μουντζώσει κάποιος εδώ στην Ελλάδα κι όλα μας πάνε στραβά. Λες κι έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας. Δεν μπορούμε να βρούμε ησυχία με τίποτα.
Κι ας ξεκινήσουμε από τον αθλητισμό. Βάλτε τα κάτω και θα δείτε. Είδαμε πρωτάθλημα ποδοσφαίρου φέτος; Ήταν θέαμα αυτό; Άσε αυτά που γίνανε, με επεισόδια, διακοπές, μουρμούρες και την ξεφτίλα του τελικού του Κυπέλλου…
Χαμός και στο μπάσκετ
Βλέπουμε τώρα τα πλέι οφ μπάσκετ. Όλοι στην πρίζα τόσες μέρες. Να τρώγονται με τα ρούχα τους. Και φτάσαμε στον τρίτο τελικό που έγινε ό,τι έγινε. Χαμός, εντάσεις, διακοπή και καλό ξημέρωμα μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει.
Μπλακ άουτ στα κανάλια
Σκάει μέσα σ’ όλα και το θέμα στην ΕΡΤ. Μπλακ άουτ σε τόσα κανάλια. Με τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί. Διαδηλώσεις, απεργίες, φωνές, κακό. Όλοι με τα νεύρα τσιτωμένα είναι ούτως ή άλλως.
Εκλογές και ανεργία
Μέχρι και σενάρια για εκλογές έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες. Πέρυσι γίνανε δυο φορές. Φέτος να μην γίνουν κάνα, δυο ακόμα;
Άσε την ανεργία. Άσε ότι ο κόσμος δεν έχει να πάει διακοπές. Άσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας στην ζωή του.
Ο κακός μας ο καιρός
Εδώ, ρε παιδιά, μέχρι και ο καιρός έχει… στραβώσει. Μπάχαλο παντού. Είναι μέσα Ιουνίου και βρέχει, μπουμπουνίζει, βαράει κεραυνούς λες και είναι Νοέμβριος. Πότε έχει ξαναγίνει αυτό; Σηκώνεσαι το πρωί και νομίζεις ότι θα ρίξει… καρέκλες έτσι μαύρος όπως είναι ουρανός. Ούτε να ξεμυτίσεις από το σπίτι μπορείς. Πού να θες να κάνεις και κανένα μπάνιο, δηλαδή. Ποιος ήλιος και θάλασσα, που λένε όλοι.
Βρε τη …ρουφιάνα τη Σβετλάνα
Αυτά, λοιπόν. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, αν μας έχουν ματιάσει, αν κάτι άλλο φταίει, αν μόνοι μας τα κάνουμε θάλασσα κάθε φορά. Αυτό που βλέπω, όμως, είναι ότι γίνεται της… Σβετλάνας. Άλλο, βέβαια, ήθελα να γράψω σε «… άνας», αλλά άστο να πάει στο καλό. Βάζω ένα όνομα στην τύχη. Ποια τύχη, δηλαδή;
Πηγή: sportdog.gr

Να φύγετε, να πάτε αλλού!!

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον τρίτο τελικό της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Να φύγετε, να πάτε αλλού
Το επίπεδο της συνέντευξης Τύπου ήταν για να πάρεις εκείνη την ώρα τις δύο ομάδες και να φύγεις. Να τις πας αλλού. O ένας έδινε συγχαρητήρια στον άλλο, ο ηττημένος παραδέχθηκε τον νικητή, κανείς δεν έψαξε για δικαιολογία.

Κάποιοι πηγαίνουν τώρα στα καφένεια και λένε με περηφάνια ότι δεν άφησαν τον Παναθηναϊκό να πάρει το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ. Οτι χάρη σε αυτούς ο Ολυμπιακός έχασε στα χαρτιά.
Ε, αυτό θα το πληρώσουν οι Αγγελόπουλοι κι αν μη τι άλλο είναι υποτιμητικό. Βάζουν οι άνθρωποι τα λεφτά τους, έχουν πάρει δύο συνεχόμενες Ευρωλίγκες και παρακαλάνε κάποιους άπλυτους να βγουν από το γήπεδο για να τελειώσει ο αγώνας. Ετσι, για να λένε στο καφενείο ότι δεν έχασε ο Ολυμπιακός, καταδίκασαν την ομάδα τους στο ελληνικό πρωτάθλημα για δύο χρονιές.

Ολοι αυτοί έχουν απαιτήσεις από τους προέδρους τους να κάνουν μεταγραφές, να δώσουν χρήματα και άλλα τέτοια.

Με συγκίνησε πολύ η συνέντευξη Τύπου. Οταν είδα και τον Μπαρτζώκα και τον Παπανικολάου. Οταν ένα παιδί 23 ετών ΄έλεγε πως δεν του παραχώρησαν κάποιοι το δικαίωμα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Να διεκδικήσει ό,τι ονειρεύεται. Να διεκδικήσει για ό,τι κοπιάζει.

Δεν υπάρχει ένας τελικός με δύο ομάδες που είναι τόσο μπροστά αγωνιστικά, οικονομικά, διοικητικά, νας μας έχει πάει τόσο πίσω ως αθλητισμό και ως χώρα. Και πριν από δύο χρόνια έγινε, αλλά τώρα έπαιζαν εννέα αστέρια στο παρκέ. Και τα τρία ήταν του Ολυμπιακού.

Δεν γίνεται να μην μείνεις στην ειλικρινή δήλωση του Μπαρτζώκα. "Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας", έλεγε και είχε δίκιο. Σκιές για ντόπινγκ και άλλες γελιότητες, έκαναν μόνο κακό.

Να το δούμε και λίγο αγωνιστικά. Και στα τρία ματς ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος. Στο τελευταίο, πήραν τη σκυτάλη οι δύο πιο παλιοί. Ο Τσαρτσαρής και ο Διαμαντίδης έκαναν μεγάλο παιχνίδι και ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας τους στο ΣΕΦ. Ο Παναθηναϊκός είχε εκπληκτικό ποσοστό στα τρίποντα.

Ο Ολυμπιακός, όπως είπε και ο κόουτς που έχει πάντα δίκιο, δεν είχε ενέργεια για τέτοια σειρά τελικών. Δεν είχε καθαρό μυαλό, σιγουριά, ηρεμία, καθαρό μυαλό. Αυτή τη φορά είχε παρουσία και όχι απλή συμμετοχή του Λο, που φάνηκε πόσο έλειψε από τα πρηγούμενα παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός ήταν σε όλα τα παιχνίδια μεθοδικός, ήρεμος, διαβασμένος. Και τελικά πήρε δίκαια το πρωτάθλημα. Στο τέλος δε, οι παίκτες, οι προπονητές των δύο ομάδων, έδιναν ο ένας συγχαρητήρια στον άλλο. Συμπεριφορά πολιτισμένη, ξένη προς την υπόλοιπη ελληνική λογική. Να φύγετε κύριοι, να πάτε αλλού. Δεν είστε για την Ελλάδα εσείς.

Πηγή: superbasket.gr

Χαλασμός για την υποδοχή των πρωταθλητών!!

Περισσότεροι από 3.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού αποθέωσαν την αποστολή όταν επέστρεψε από το Caravel λίγο μετά τις 2:00. Με... σκούπες στα χέρια Γκιστ και Λάσμε.

Χαλασμός για την υποδοχή των πρωταθλητών
Πανηγυρισμοί που θύμισαν κατακτήσεις Ευρωλίγκας κι όχι ελληνικού πρωταθλήματος ακολούθησαν τον τίτλο στην Α1 για τον Παναθηναϊκό. Περισσότεροι από 3.000 φίλοι της ομάδας περίμεναν την αποστολή στο Caravel κι ακόμη αρκετοί τη συνόδευσαν σε όλη τη διαδρομή με μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα.

Η πομπή του θριάμβου επέστρεψε από το ΣΕΦ περίπου στις 2:00 και η νύχτα έγινε μέρα από τα καπνογόνα και τα συνθήματα. Οι παίκτες αρχικά βγήκαν στην οροφή του πούλμαν και στη συνέχεια έγιναν ένα με τους φιλάθλους.

Η ιαχή «νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές» και «πρωτάθλημα μες στο Παλέ» δονούσε την ατμόσφαιρα και όλοι έδειχναν να το απολαμβάνουν.

Πολλοί οπαδοί της ομάδας έφτασαν στο χώρο με σκούπες (παραπέμποντας στο σκούπισμα της σειράς με 3-0), με τον Τζέιμς Γκιστ και τον Στεφάν Λάσμε να μη χάνουν την ευκαιρία να τις πάρουν στα χέρια τους και να προσποιούνται πως σκουπίζουν, εν μέσω αποθέωσης.

Τις επόμενες ημέρες θα διοργανωθεί από την ΚΑΕ μία φιέστα στο ΟΑΚΑ για την απονομή του τίτλου.
Πηγή: sport-fm.gr

Σπανούλης: «Μαγκιά τους, να το χαίρονται…»

Ξέσπασε ο Βασίλης Σπανούλης για όσα συμβαίνουν στον ελληνικό αθλητισμό και τις αιχμές περί ντόπινγκ από τον Ολυμπιακό.

Σπανούλης: «Μαγκιά τους, να το χαίρονται…»
Ο Βασίλης Σπανούλης ξέσπασε… Όχι για την απώλεια του πρωταθλήματος. Αυτό το αποδέχτηκε ιπποτικά. Αλλά για τα όσα συμβαίνουν στον ελληνικό αθλητισμό και καταστρέφουν ακόμη και το μπάσκετ με τις τόσες επιτυχίες. Δεν έκρυψε, δε, την ενόχλησή του για όσα ακούστηκαν περί ντόπινγκ.

«Το ματς είναι ντέρμπι, θέλει τόσο χρόνο ακόμη και διακόπτεται το παιχνίδι. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του αθλητισμού. Κάθε χρόνο γίνονται και χειρότερα τα πράγματα. Περνάμε δύσκολες στιγμές σαν χώρα κι αντί να δίνουμε το καλό παράδειγμα, εμείς δίνουμε το κακό παράδειγμα. Αυτός είναι ο αθλητισμός, δυστυχώς. Ντρέπομαι που το λέω αυτό. Ξέρετε ότι λατρεύω την πατρίδα μου, είμαι περήφανος γι’ αυτή, αλλά δεν είναι αθλητισμός αυτός. Έχει ξεφύγει από τα όρια του αθλητισμού. Ζούμε σε μια εποχή με τρομερή κρίση, είδαμε τι γίνεται με την ΕΡΤ, βλέπουμε τι γίνεται στον κόσμο γύρω μας. Περνάμε δύσκολα κι εκεί που το μπάσκετ ήταν το καλό παράδειγμα για όλους αυτούς, δυστυχώς πάμε προς το μέρος τους», δήλωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

«Ασχολούμαστε με όλα τα πράγματα, με ντόπινγκ, με το ένα με το άλλο, υποβαθμίζουμε το ευρωπαϊκό της μιας ομάδας και με τόσα άλλα που γίνονται πίσω από το μπάσκετ. Ρε παιδιά, δεν παίρνουμε ναρκωτικά για να μας παίρνουν αίμα. Αυτό δεν γίνεται πουθενά! Μπορούν να μου πάρουν δέκα μποτίλιες αίμα; Δίνουμε κάθε μήνα εξετάσεις. Είναι δυνατόν; Είναι δυνατόν να λένε ότι πήραμε το ευρωπαϊκό επειδή ήμασταν ντοπαρισμένοι; Πού γίνονται αυτά; Αυτά είναι ξεφτίλα για την πατρίδα μας», πρόσθεσε.

«Η χρονιά ήταν εκπληκτική. Το να πάρει μια ομάδα με τόσο χαμηλό μπάτζετ δύο συνεχόμενες Ευρωλίγκες είναι κάτι το ασύλληπτο. Όποιος έχει πιάσει λίγο την μπάλα στα χέρια του καταλαβαίνει ότι ομάδες με 40 εκατ. μπάτζετ παλεύουν χρόνια να πάρουν μια Ευρωλίγκα κι εμείς πήραμε δύο συνεχόμενες καθαρές Ευρωλίγκες παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ. Είπα και στα παιδιά στα αποδυτήρια πως είμαι πολύ περήφανος που ήμουν και είμαι συμπαίκτης τους. Αυτά τα δύο χρόνια ήταν από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου, με τρομερές επιτυχίες, δύο Ευρωλίγκες κι ένα πρωτάθλημα. Όμως δυστυχώς δεν βρίσκεις το δίκιο σου εδώ πέρα. Δεν μας σέβονται, δεν σέβονται τίποτα», συνέχισε.

«Εμείς με τα παιδιά του Παναθηναϊκού είμαστε πάρα πολύ καλά. Υπάρχει σεβασμός και αλληλοεκτίμηση. Ο καθένας χαίρεται με την επιτυχία του άλλου. Όμως δυστυχώς αυτό δεν το καταλαβαίνει ο καθένας. Η απογοήτευσή είναι μεγάλη όχι γιατί χάσαμε το πρωτάθλημα, αλλά για τον τρόπο που το χάσαμε και όλα αυτά που γίνονται», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν τον ενοχλεί ότι ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα, χρεώθηκε τα επεισόδια και είναι στο τέλος από κάτω, απάντησε: «Βέβαια με ενοχλεί. Είναι σαν να μην έχεις κάνει τίποτα δύο χρόνια. Ρε παιδιά, έχουμε πάρει δύο Ευρωλίγκες. Πάμε στο εξωτερικό και μας σέβονται οι πάντες. Κι ερχόμαστε εδώ και μας μεταχειρίζονται λες και είμαστε τίποτα. Εγώ πήγα έδωσα το χέρι μου στα παιδιά του Παναθηναϊκού. Όλοι μας προσπαθούμε να παίξουμε μπάσκετ. Αυτό δεν είναι αθλητισμός. Παίζουμε ένα άλλο σπορ στην Ελλάδα κι ένα άλλο στην Ευρώπη. Αν αρέσει στους ιθύνοντες, μαγκιά τους, να το χαίρονται».

Τέλος, για το αν όσα έγιναν θα επηρεάσουν την απόφασή του για το μέλλον του, είπε: «Δεν ξέρω, δεν σκέφτομαι τώρα για συμβόλαια και τέτοια. Όμως αυτό που ζούμε στην Ελλάδα δεν είναι αθλητισμός».

«Καταδικαστικό» το φύλλο αγώνα για τον Ολυμπιακό!!

Ιδιαίτερα επιβαρυντικό είναι το φύλλο αγώνα του τρίτου τελικού της Α1 για τον Ολυμπιακό.

«Καταδικαστικό» το φύλλο αγώνα για τον Ολυμπιακό
Δύο σελίδες χρειάστηκαν για να καταγραφούν από τους διαιτητές στο φύλλο αγώνα όλα όσα συνέβησαν στο ΣΕΦ. Γίνεται αναφορά στα αντικείμενα, τις κροτίδες, τα λέιζερ, τα υβριστικά συνθήματα και τι συμπλοκές μεταξύ οπαδών και δυνάμεων των ΜΑΤ. Ο λόγος της οριστικής διακοπής του ματς ήταν η άρνηση οπαδών να εκκενώσουν πλήρως τις κερκίδες.

«Ζητήθηκε άμεσα εκκένωση του γηπέδου από τους οπαδούς, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ. Μετά από 1 ώρα και 10 λεπτά από την διακοπή (11:05), δηλαδή στις 12:15 και με δεδομένο ότι δεν κατέστη εφικτή η εκκένωση του γηπέδου και μετά τη σύμφωνη γνώμη και της Αστυνομίας, το παιχνίδια διακόπηκε οριστικά. 1:27’’ προ της λήξεως και ενώ το σκορ ήταν 72-76 υπέρ του ΠΑΟ», αναφέρεται χαρακτηριστικά για τη διακοπή.

Γίνεται αντιληπτό πως τον Ολυμπιακό περιμένει βαριά τιμωρία της έδρας και αφαίρεση βαθμών από το νέο πρωτάθλημα.
Πηγή: sport-fm.gr

Δ. Γιαννακόπουλος: «Εχθρός του καλού, το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό»

Σε πελάγη ευτυχίας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έπλεε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος μοίρασε συγχαρητήρια σε όλους όσους πίστεψαν στο πλάνο της ομάδας.

Δ. Γιαννακόπουλος: «Εχθρός του καλού, το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό»
Δεν σταματούσε να μοιράζει συγχαρητήρια σε όλους ο πανευτυχής για την κατάκτηση του τίτλου από τον Παναθηναϊκό, Δημήτρης Γιαννακόπουλο.

Ο πρόεδρος των «πρασίνων» έκανε λόγο για το πιο εύκολο πρωτάθλημα της ιστορίας του συλλόγου, ενώ τόνισε ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να τηρήσουν τους νόμους για τα όσα έγιναν στον τρίτο τελικό.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Πρώτα απ' όλα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Αργύρη, στο τεχνικό τιμ, στους παίκτες για το πιο άνετο πρωτάθλημα στη σύγχρονη ιστορία μας. Πολλά συγχαρητήρια και σε όλους που στήριξαν το πλάνο μας με όλη την ψυχή παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο που ήταν κοντά και έδωσε την ψυχή του. Μετά το φετινό νταμπλ, δηλώνω ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο για τον μεγάλο Παναθηναϊκό μας. Καταλήγοντας και μετά από αυτή την αδικαιολόγητα μεγάλη αναμονή, περιμένω να τηρηθούν οι νόμοι για το αίσχος που παρακολουθήσαμε και την κόλαση που έζησαν τα μέλη της αποστολής μας. Να ακολουθήσουν οι αρμόδιοι ό,τι προβλέπεται για διακοπή αγώνα, κάτι που δεν είχαν κάνει το 2010. Εμείς είμαστε έτοιμοι να γιορτάσουμε μαζί με τον κόσμο μας υπερήφανοι ως Παναθηναϊκοί».

Αγανάκτησε ο Ζήσης με τον τελικό της… ντροπής!!

Την αγανάκτησή του για όλα όσα συνέβησαν στον τρίτο τελικό της Α1 μπάσκετ των ανδρών εξέφρασε ο Νίκος Ζήσης μέσω twitter.

Αγανάκτησε ο Ζήσης με τον τελικό της… ντροπής
Τα επεισόδια στο ΣΕΦ και η διακοπή του τρίτου τελικού της Α1 μπάσκετ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό προκάλεσε την αγανάκτηση του Νίκου Ζήση.

Ο διεθνής γκαρντ, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ανέφερε μεταξύ άλλων πως... «αυτό δεν είναι μπάσκετ».
Nikos Zisis @nik683
Κρατιεμαι εδω και ώρα, αλλά δεν αντέχω άλλο. Ληξτε το να τελειώνουμε, αυτό δεν ειναι μπάσκετ.


Πηγή: sport-fm.gr

Άξιος πρωταθλητής ο ΠΑΟ!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό.

Άξιος πρωταθλητής ο ΠΑΟ
Τα επεισόδια και η διακοπή στο φινάλε, δυστυχώς, δεν μας προκαλούν εντύπωση. Το να τα καταδικάσεις, να αρχίσεις μοιρολόγια για όσα έγιναν και ευχολόγια για να μην ξαναγίνουν είναι το μόνο εύκολο. Δεν λέει τίποτα σε κανένα. Συνήθεια βλαβερή έχει καταντήσεις. Η διακοπή δεν κόστισε μόνο το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να διεκδικήσει ως το τέλος τις όποιες ελπίδες είχε για τη νίκη. Θα του κοστίσει και βαριά τιμωρία. Την έχει ξαναπάθει με τη διακοπή το 2010 σε ανάλογο περιβάλλον.

Θα αρχίσει με -2 βαθμούς την ερχόμενη χρονιά και το αβαντάζ έδρας (αν και φέτος δεν του ήταν αρκετό) δύσκολα θα το καταφέρει. Πολλαπλή ζημιά για τους «ερυθρόλευκους» που πάντως έχασαν τον τίτλο ουσιαστικά με κάτω τα χέρια. Ο Παναθηναϊκός, αυτή είναι η αγωνιστική ουσία, είναι δίκαια ο πρωταθλητής Ελλάδας. Για την ακρίβεια νταμπλούχος.

Επαιξε και πάλι με ηρεμία και μυαλό και δεν μπλόκαρε στο ΣΕΦ. Είχε σωστά αντανακλαστικά στα ξεσπάσματα του Ολυμπιακού και νίκησε δίκαια. Νικούσε με +4 στο 1.27 για το τέλος. Αν θα το κρατούσε; Τι σημασία έχει τώρα; Ας μην γινόταν η διακοπή ώστε να ξέραμε τι θα μπορούσε να κάνει ο Ολυμπιακός. Δεν αλλάζει η ιστορία. Δεν είναι τίτλος στα χαρτιά αν αυτό βολεύει εκείνους που έκαναν τα επεισόδια, διέκοψαν το ματς και δεν το άφησαν να ξαναρχίσει. Ο ΠΑΟ ήταν πιο έτοιμος, αποφασισμένος και διαβασμένος σε όλη τη σειρά.

Τη σκούπισε με 3-0 αφού είχε τον Διαμαντίδη να αποδεικνύει γιατί είναι ο απόλυτος ηγέτης. Τεράστιο ματς από τον 3D που είχε βοήθεια από τον Κώστα Τσαρτσαρή. Ενα μεγάλο μπράβο στον Αργύρη Πεδουλάκη που γέλασε τελευταίος προς απογοήτευση όλων όσων τον αμφισβήτησαν ως και στα μισά της περιόδου. Ο ΠΑΟ επέστρεψε στην κορυφή σε μια χρονιά που έμοιαζε ξεγραμμένος μετά τις σαρωτικές αλλαγές του περασμένου καλοκαιριού και δείχνει ικανός και έτοιμος να συνεχίσει σε υψηλότατο επίπεδο για πολλά χρόνια ακόμη.

Ο Ολυμπιακός απέτυχε να διατηρήσει τα σκήπτρα του στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι αποτυχημένος. Ο τίτλος, δεύτερος σερί, του πρωταθλητή Ευρώπης δεν ξεγράφει. Τον κρατάει ψηλά. Η απώλεια του τίτλου στην Α1 μπορεί να του δώσει την ευκαιρία να διορθώσει τις ανορθογραφίες που έχει (ποιος δεν έχει άλλωστε) ώστε να μείνει και αυτός σε τοπ επίπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη... Πηγή: sport-fm.gr

Ούκιτς: «Δεν ήταν εύκολο αυτό που κάναμε»

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που αντιμετώπισε φέτος, δεν ήταν εύκολη υπόθεση όπως εξήγησε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς.

Ούκιτς: «Δεν ήταν εύκολο αυτό που κάναμε»
Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για 33η φορά στην ιστορία του όμως δεν ήταν κάτι που έγινε εύκολα όπως εξήγησε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς μετά το 3-0 στη σειρά των τελικών επί του Ολυμπιακού.

Ο Κροάτης γκαρντ, στάθηκε στο γεγονός ότι οι «πράσινοι» ήταν μία νέα ομάδα που τελικά κατάφερε να πάρει τα σκήπτρα στην Ελλάδα από τον πρωταθλητή Ευρώπης.

«Δεν θέλω να σταθώ σε αυτά που έγιναν άλλωστε είμαι συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις καθώς εκτός από την Ελλάδα έχω αγωνιστεί στη Σερβία και την Κροατία όπου συμβαίνουν παρόμοια πράγματα. Δεν ήταν εύκολο αυτό που κάναμε παίρνοντας το πρωτάθλημα από τον πρωταθλητή Ευρώπης και μάλιστα με sweep και δεν ήταν εύκολο γιατί το καλοκαίρι που ξεκινήσαμε ήμασταν μια νέα ομάδα με νέους παίκτες και προπονητές και αυτό κάνει δύσκολο το να βρεις χημεία. Όμως είχαμε την πνευματική δύναμη και δέσαμε ως ομάδα και τα καταφέραμε. Αν είχαμε κάνει άλλη μία νίκη στην Ευρωλίγκα θα ήταν μια τέλεια σεζόν», ήταν τα λόγια του Ούκιτς.

Μπαρτζώκας: «Δίκαια το πήρε ο ΠΑΟ. Είμαι διπλά απογοητευμένος»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού, αλλά έκανε λόγο για ένα σύστημα που δεν προστάτεψε τον Ολυμπιακό.

Μπαρτζώκας: «Δίκαια το πήρε ο ΠΑΟ. Είμαι διπλά απογοητευμένος»
Απογοητευμένος από τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η σεζόν, όχι όσον αφορά το αποτέλεσμα αλλά και τη διακοπή του αγώνα, όπως και το γεγονός ότι η ομάδα του δεν προστατεύτηκε από «σκιές» που κάποιοι δημιούργησαν πάνω της, εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τρίτο τελικό μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για μας ό,τι συνέβη ήταν απογοητευτικό. Όχι για το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι, γιατί απέμεναν 1:27 και είχαμε κατοχή, αλλά δεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που είχαμε. Είμαι όμως απογοητευμένος για όλα όσα έγιναν γύρω από το μπάσκετ κι όχι μέσα σε αυτό. Βιώσαμε πράγματα απίστευτα. Από μια πληροφορία που έδωσε ένας γραφικός μαχόμενος δημοσιογράφος που είναι αντικείμενο στις σατιρικές εκπομπές, κινητοποιήθηκε ακόμη και η κυβέρνηση και δημιουργήθηκε σκιά ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το ευρωπαϊκό ντοπαρισμένος. Όλα αυτά τη στιγμή που έγιναν τόσοι έλεγχοι στην ομάδα. Αφού η ελληνική κοινωνία επέτρεψε να γίνει κάτι τέτοιο, είναι χαρακτηριστικό του τι είμαστε», τόνισε.

«Είχαμε μια πολύ κοπιαστική χρονιά, με δυσκολίες και τραυματισμούς. Φανήκαμε λιγότερο φρέσκοι από τον ΠΑΟ. Μας μένει μια τεράστια απογοήτευση, όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για όλα αυτά που έγιναν. Εμείς νιώσαμε λίγο άδειοι, αλλά δεν ξέρω αν αυτό έγινε επειδή αυτά τα παιδιά κατέκτησαν τόσα πράγματα ή για όλα όσα συνέβησαν μετά. Και το ένα επηρέασε, αλλά και το άλλο. Δεν είχαμε φρεσκάδα σε όλη τη σειρά. Ο Λο ήταν ανέτοιμος, ο Περπέρογλου και ο Σερμαντίνι είχαν προβλήματα… Ο Παναθηναϊκός για μένα δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά είναι απογοητευτικό ότι δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το ματς. Νιώθουμε απογοητευμένοι και για ό,τι έγινε σε όλη τη σειρά, αλλά και το πώς αντιμετωπιστήκαμε από σύστημα που επέβαλε κανόνες», πρόσθεσε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

«Το θέμα δεν είναι του ελληνικού αθλητισμού, αλλά θέμα κυβέρνησης. Όλα αυτά που συμβαίνουν αφορούν κάποιους που πρέπει να παίρνουν αποφάσεις. Είναι μια κατάσταση που δεν ελέγχεται. Δείτε τι γράφονταν στις εφημερίδες τον τελευταίο καιρό. Είναι εκτός αθλητισμού και λογικής», κατέληξε.

Σπανούλης: «Γαμώ τον αθλητισμό μου»

Έξαλλος ο Βασίλης Σπανούλης μετά την διακοπή του αγώνα στο ΣΕΦ, ξέσπασε βλέποντας τους «κάφρους» να… οργιάζουν.

Σπανούλης: «Γαμώ τον αθλητισμό μου»
Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, βλέποντας τα όσα απίστευτα συνέβαιναν στο ΣΕΦ με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή σε βάρος της ομάδας του, ξέσπασε.

Κλότσησε δυνατά μία μπάλα που βρέθηκε στον δρόμο του και κατευθυνόμενος προς τα αποδυτήρια φώναζε: «Γαμώ τον αθλητισμό μου…».

Λογικό, αν σκεφτεί κανείς το ματς ήθελε 1.27΄για το τέλος, η διαφορά ήταν μόλις τέσσερις πόντοι αλλά οι «κάφροι» αποφάσισαν να μην δώσουν στον Σπανούλη και τους υπόλοιπους παίκτες των δύο ομάδων την ευκαιρία να ολοκληρώσουν το ματς.
Πηγή: sport-fm.gr

Πεδουλάκης: «Αφιερωμένο στον κόσμο μας»

Στους οπαδούς του Παναθηναϊκού αφιέρωσε το πρωτάθλημα στην Α1 μπάσκετ ο Αργύρης Πεδουλάκης μιλώντας στη συνέντευξή Τύπου του τρίτου τελικού.

Πεδουλάκης: «Αφιερωμένο στον κόσμο μας»
Στους οπαδούς του Παναθηναϊκού αφιέρωσε το πρωτάθλημα στην Α1 μπάσκετ ο Αργύρης Πεδουλάκης μιλώντας στη συνέντευξή Τύπου του τρίτου τελικού.

Ο τεχνικός των πράσινων ανέφερε αρχικά για το παιχνίδι:

«Σε όλη τη σειρά και σήμερα υπό δύσκολες συνθήκες επικρατήσαμε δίκαια. Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι. Δουλεύαμε όλη τη χρονιά γιατί ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά χιλιόμετρα, ειδικά στο ελεύθερο παιχνίδι. Εστιάσαμε στο παιχνίδι 5-5 γιατί ο Ολυμπιακός υπερτερούσε στο ανοιχτό γήπεδο», τόνισε και στη συνέχεια στάθηκε στις επιτυχίες της ομάδας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας:

«Κάναμε δύο break, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει κι αυτό το χρεώνονται όλα τα παιδιά μας. Μην έχοντας εμπειρίες από τέτοια παιχνίδια ήταν πολύ συγκεντρωμένοι κι έβγαλαν διάθεση στο παρκέ. Θέλω να ευχαριστήσω τους πρεσβύτερους της οικογένειας, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την ευκαιρία που μας έδωσε, τον Μάνο Παπαδόπουλο, τον Αλβέρτη και πάνω από όλα τους παίκτες μου. Το αφιερώνουμε στον κόσμο μας», τόνισε.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης στη συνέχεια στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι πράσινοι στη σειρά κάνοντας ειδική αναφορά στον Δημήτρη Διαμαντίδης:

«Για μας είναι άδικο και στο προηγούμενο ματς αλλά και τώρα ένα μιλάμε για τα γύρω-γύρω. Ο Διαμαντίδης παίζει εδώ και μήνες με ένα πόδι. Από τις 28 Δεκεμβρίου. Δεν μπορούσε να κάνει πλάγια βήματα. Έπαιζε με βολταρέν κι ενέσεις πριν τα μεγάλα παιχνίδια. Προσπαθούσαμε να τον κρύψουμε στην άμυνα. Έπρεπε κανονικά να μείνει δύο μήνες έξω. Θεωρώ ότι σε όλη τη σειρά πρωταγωνιστές με την άμυνα και την προσπάθειά τους ήταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Σημασία έχει πώς παίχτηκε το παιχνίδι στις τέσσερις γραμμές».

Παπανικολάου: «Νιώθω ντροπή για αυτό που αντικρίζουμε»

Στεναχωρημένος και ντροπιασμένος όχι από την απώλεια του πρωταθλήματος, αλλά από τα όσα συνέβησαν στο τρίτο τελικό ήταν ο Κώστας Παπανικολάου.

Παπανικολάου: «Νιώθω ντροπή για αυτό που αντικρίζουμε»
Ντροπή είναι το συναίσθημα που αισθάνεται ο Κώστας Παπανικολάου για τα όσα συνέβησαν στον τρίτο τελικό, όπως τόνισε ο ίδιος.

Ο παίκτης του Ολυμπιακού δεν ήταν στεναχωρημένος για την απώλεια του πρωταθλήματος, όσο για το ότι δεν υπάρχει σεβασμός στο άθλημα. Επιπλέον έδωσε συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έδειχνε ότι το ήθελε περισσότερο.

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Ήταν πολύ διαβασμένοι, έδειξαν ότι το ήθελαν περισσότερο από μας. Σε κάθε χαμένη μπάλα ήταν κερδισμένοι, εμείς δεν δείχναμε να το θέλουμε τόσο πολύ. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αλλά αυτό φαινόταν. Νομίζω ότι είναι άδικο για αυτή την ομάδα, όχι για το 3-0 και το πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού, αλλά για μας που παλεύουμε 10 μήνες εδώ πέρα, εμείς, όλο το σταφ, πρωί-μεσημέρι-βράδυ και ξαφνικά να βρίσκονται κάποιοι εξωαγωνιστικοί παράγοντες και να μην μπορούμε να ολοκληρώσουμε ό,τι κάνουμε όλη τη χρονιά. Είναι κρίμα να μη σεβόμαστε το άθλημα που έχει δώσει τόσα πολλά στην Ελλάδα. Έχουν βγει δημοσιογράφοι που δεν ξέρω τι συμφέροντα εξυπηρετούν κι έχουν σφάξει το μπάσκετ. Νιώθω ντροπή σαν Έλληνας για αυτό που αντικρίζουμε εδώ και έξω. Πρέπει να είμαστε το παράδειγμα της Ευρώπης στο μπάσκετ κι εμείς μόνοι μας καταστρέφουμε ό,τι καλό φτιάχνουν οι ομάδες εδώ και τόσα χρόνια .Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του και αν είναι να μας πουν να μη χύνουμε τσάμπα τον ιδρώτα μας», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Παπανικολάου.

Λάσμε: «Καταπληκτική δουλειά οι προπονητές μας»

Τα εύσημα στον Αργύρη Πεδουλάκη και τους συνεργάτες του απένειμε ο Στεφάν Λάσμε με δηλώσεις του μετά το τέλος του τρίτου τελικού της Α1 μπάσκετ στο ΣΕΦ.

Λάσμε: «Καταπληκτική δουλειά οι προπονητές μας»
Τα εύσημα στον Αργύρη Πεδουλάκη και τους συνεργάτες του απένειμε ο Στεφάν Λάσμε με δηλώσεις του μετά το τέλος του τρίτου τελικού της Α1 μπάσκετ στο ΣΕΦ.

«Ήταν ένα πολύ σκληρό μας. Ο Ολυμπιακός έκανε προσαρμογές, αλλά το προπονητικό τιμ έκανε καταπληκτική δουλειά στο σκάουτινγκ και είχαμε εξαιρετικό πλάνο. Ήμασταν προετοιμασμένοι για τα πάντα και πήραμε», τόνισε ο άσος του Παναθηναϊκού και συνέχισε:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, είναι η πιο δυνατή ομάδα που έχω αντιμετωπίσει στην καριέρα μου. Ελπίζω να τους αντιμετωπίσω ξανά».

Γκιστ: «Δώρο στους φιλάθλους μας»

Στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού αφιέρωσε το πρωτάθλημα που κατέκτησε η ομάδα ο Τζέϊμς Γκιστ.

Γκιστ: «Δώρο στους φιλάθλους μας»
Απόλυτα ικανοποιημένος για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό με 3-0 εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Τζέϊμς Γκιστ.

Μάλιστα, ο έμπειρος φόργουορντ αφιέρωσε την συγκεκριμένη «κούπα» στους φιλάθλους της ομάδας, ώστε να τους… γλυκάνει για το γεγονός πως ο σύλλογος δεν κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για το Final 4.

«Ήταν πολύ σπουδαίο αυτό που πετύχαμε. Νικώντας μάλιστα τον πρωταθλητή Ευρώπης δύο φορές μέσα στο σπίτι του. Θέλουμε να αφιερώσουμε αυτό το πρωτάθλημα στους φιλάθλους μας ως δώρο που δεν καταφέραμε να περάσουμε την Μπαρτσελόνα και να προκριθούμε στο Final 4», τα λόγια του Αμερικάνου.

ΚΑΕ ΠΑΟ: «Ο καλός ο νοικοκύρης…»

Σε πανηγυρικό τόνο το μήνυμα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο προφίλ που διατηρεί στο Facebook.

ΚΑΕ ΠΑΟ: «Ο καλός ο νοικοκύρης…»
Σε πανηγυρικό τόνο το μήνυμα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο προφίλ που διατηρεί στο Facebook.

Αναλυτικά ανέφερε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο επίσημο προφίλ της στο Facebook.

Νταμπλούχος Ελλάδας 2012-2013 ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ μας!!!
Το 0-3 έγινε, γιατί ο καλός ο νοικοκύρης, ξέρει από ΣΚΟΥΠΑ!!!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: 72-76( με 1.30 να μένει αλλά το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά)

ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ Συγχαρητήρια σε όλους!!!
Πηγή: sport-fm.gr

Μια ανάσα από τον τίτλο η Μπάμπεργκ!!

Η Μπάμπεργκ νίκησε την Όλντενμπουργκ εκτός έδρας και απέχει μία νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος Γερμανίας.

Μια ανάσα από τον τίτλο η Μπάμπεργκ
Στο… καλάθι κέρδισε και πάλι η Μπάμπεργκ την Όλντενμπουργκ. Μετά το 65-63 στο «σπίτι» της, επικράτησε 63-61 εκτός έδρας και έφτασε στο 2-0 απέχοντας μία νίκη από τη διατήρηση των σκήπτρων. Μάλιστα το τρίτο ματς της σειράς γίνεται στο γήπεδο της ομάδας του Κρις Φλέμινγκ, την προσεχή Κυριακή.

Ο Σάροντ Φορντ με 15 πόντους και 14 ριμπάουντ ηγήθηκε των νικητών, ενώ 14 πόντους πρόσθεσε ο Κέισι Τζέικομπσεν. Ο Ρόναλντ Μπάρελ με 13 και ο Κρις Κράμερ με 11 πόντους πάλεψαν περισσότερο από τους γηπεδούχους. Πηγή: sport-fm.gr

Έδωσαν συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό οι «ερυθρόλευκοι»

Στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού προκειμένου να δώσουν τα συγχαρητήρια τους βρέθηκαν ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Μίλαν Τόμιτς και παίκτες των «ερυθρολεύκων».

Έδωσαν συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό οι «ερυθρόλευκοι»
Μπορεί κάποιοι να μετέτρεψαν σε ζούγκλα τον τρίτο τελικό της Α1 μπάσκετ στο ΣΕΦ, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, το αθλητικό ιδεώδες όμως δεν χάθηκε.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Μίλαν Τόμιτς, ο Κάιλ Χάινς και ο Έισι Λο μετά την οριστική διακοπή του ματς, που μεταφράστηκε στην ανάδειξη των «πράσινων» σε πρωταθλητές Ελλάδας, μετέβησαν στα αποδυτήρια του «τριφυλλιού» προκειμένου να δώσουν τα συγχαρητήριά τους για την κατάκτηση του τίτλου. Πηγή: sport-fm.gr

Πρωταθλήτρια η Παρτιζάν!!

Η Παρτιζάν επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα εκτός έδρας και με 3-1 κατέκτησε το πρωτάθλημα Σερβίας.

Πρωταθλήτρια η Παρτιζάν
Το 20ο πρωτάθλημα στην ιστορία της, έβδομο και μάλιστα σερί στη Σερβία, κατέκτησε η Παρτιζάν. Στον τέταρτο αγώνα της σειράς των τελικών επικράτησε 68-52 του Ερυθρού Αστέρα εκτός έδρας και έκανε το 3-1.

Οι Μπογκντάνοβιτς με 17, Λοβέρν με 15 και Λούτιτς με 14 πόντους ήταν οι κορυφαίοι των νικητών. Νέλσον με 12, Κάτιτς με 11 και Ρακότσεβιτς με 11 πάλεψαν περισσότερο από τους γηπεδούχους.
Πηγή: sport-fm.gr

Επεισόδιο Τόμιτς, Χάντζου!!

Ανέβηκαν οι τόνοι στα αποδυτήρια του ΣΕΦ με τους Μίλαν Τόμιτς και Σταύρο Χάντζο (ιατρός του ΠΑΟ) να έχουν ένα φραστικό επεισόδιο.

Επεισόδιο Τόμιτς, Χάντζου
Ανέβηκαν οι τόνοι στα αποδυτήρια του ΣΕΦ με τους Μίλαν Τόμιτς και Σταύρο Χάντζο (ιατρός του ΠΑΟ) να έχουν ένα φραστικό επεισόδιο.

Ο γιατρός του Παναθηναϊκού φώναζε «να φύγει ο Τόμιτς από την Ελλάδα».

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστου Σταυρόπουλου οποίος κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού και ούρλιαζε “μαζέψτε τον, μαζέψτε τον. Ήρθε στο σπίτι μας, να μας πει ότι πρέπει να φύγει ο Τόμιτς”.Πηγή: sport-fm.gr

Πρωταθλητής στη... ζούγκλα ο Παναθηναϊκός!!

Μέσα στη ζούγκλα του ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής σε έναν τελικό που δεν ολοκληρώθηκε αφού ο πάγκος του δέχθηκε επίθεση και διατάχθηκε πλήρης εκκένωση του γηπέδου που δεν έγινε ποτέ.

Πρωταθλητής στη... ζούγκλα ο Παναθηναϊκός!
Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ελλάδος για 33η φορά στην ιστορία του καθώς μέσα στη «ζούγκλα» που δημιούργησαν κάποιοι ανεγκέφαλοι οπαδοί του Ολυμπιακού, 1.27΄πριν το τέλος του αγώνα και με το σκορ στο 76-72 υπέρ των «πράσινων», κατάφερνα να βγουν… ζωντανοί και νικητές!

Οι διαιτητές ζήτησαν πλήρη εκκένωση του ΣΕΦ αλλά κάποιοι… ανεγκέφαλοι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» αποφάσισαν να μην αποχωρήσουν παρά τις συνεχόμενες εκκήσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Έτσι, οι διαιτητές αποφάσισαν οριστική διακοπή σε βάρος των γηπεδούχων και κάπως έτσι ο τρίτος τελικός της Α1 μπάσκετ των ανδρών δεν τελείωσε πότε…

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αφού μπάσκετ παίχθηκε μέχρι το 1.27΄πριν το φινάλε, η ομάδα του Πεδουλάκη εκμεταλλευόμενη το καθαρό της μυαλό και την ευστοχία της από την γραμμή των τριών πόντων, κατάφερε να πάρει ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων (76-72). Μέχρι εκεί λοιπόν που παιζόταν μπάσκετ, είναι νικητής…

Διότι αμέσως μετά, επικράτησαν οι ανεγκέφαλοι που πήγαν να «σπάσουν» το γήπεδο του πρωταθλητή Ευρώπης των δύο τελευταίων ετών, πιστεύοντας ότι έτσι θα «σπάσουν» τον «τσαμπουκά» των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης…
Κορυφαίος για τους πρωταθλητές ο Διαμαντίδης με 18 πόντους και πέντε τρίποντα, εξαιρετικός ο Τσαρτσαρής με 14, 12 είχε ο Λάσμε. Πρίντεζης με 14 και Σπανούλης με 13 ήταν πρώτοι σκόρερ των Πειραιωτών που δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Ούτε και πρόλαβαν βέβαια…

Το ματς:Ο βασικός Λο και οι συνήθεις ύποπτοι
Ο Λο ήταν η διαφορά στην πεντάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, παίρνοντας τη θέση του Κατσίβελη δίπλα στους Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Πάουελ. Καμία διαφοροποίηση για τον Παναθηναϊκό, που άρχισε και στον τρίτο τελικό με Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε.

Τρίποντη εκτέλεση
Ο Ολυμπιακός με ώθηση από τον κόσμο του μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και προηγήθηκε 8-3, με γκολ-φάουλ του Λο που πήρε γρήγορα το δεύτερο φάουλ του Γκιστ. Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε σχεδόν τρία λεπτά για να σκοράρει, αλλά όταν έσπασε το ρόδι έβλεπε το καλάθι σαν κοφίνι. Εκμεταλλευόμενος την κακή περιφερειακή άμυνα των γηπεδούχων και τη δική του παροιμιώδη ευστοχία από τα 6,75μ. (6/7 τρίποντα) βρέθηκε στο +10 (14-24). Ο Πρίντεζης με τρία τρίποντα κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό και περιόρισε τη ζημιά για την ομάδα του με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (17-24).

Αντεπίθεση σε χρόνο ρεκόρ
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο ματς πολύ γρήγορα και με εμφατικό τρόπο. Με τους Περπέρογλου, Άντιτς και Χάινς να «θωρακίζουν» την άμυνα, ολοκλήρωσε ένα 8-0 με γκολ-φάουλ του Κατσίβελη (22-24) και παρά τις προσωρινές απαντήσεις του Παναθηναϊκού (24-28), οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με καλάθια των Σπανούλη και Λο μετά από κλεψίματα (30-28). Η τεχνική ποινή στον Διαμαντίδη για διαμαρτυρία δεν αξιοποιήθηκε από τους πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά με τρίποντο του Περπέρογλου προηγήθηκαν για πρώτη φορά με τέσσερις (36-32) φτάνοντας το επί μέρους σκορ στο 22-8. Το τρίποντο του Ματσιούλις και το έμμεσο αντίστοιχο του Χάινς από την πέμπτη ασίστ του Σπανούλη έγραψαν τον επίλογο στο ημίχρονο (39-35).

Στην κόψη του ξυραφιού
Οι αρχηγοί των ομάδων «αντάλλαξαν» τρίποντα στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους με τον Σπανούλη να κερδίζει και φάουλ (45-43). Οι «πράσινοι» απάντησαν με τον ίδιο τρόπο μέσω Γκιστ, ενώ έφτασαν και στο +4 (45-49) από λέι απ του Ματσιούλις. Έχασαν, ωστόσο, με τρίτο φάουλ στα 5:50 πριν το τέλος της περιόδου τον Λάσμε και μαζί την πρωτοπορία (50-49) από το τρίποντο του Παπανικολάου. Ο Ματσιούλις συνέχισε το πράσινο βιολί από τα 6,75μ. (10/14 τρίποντα), ο Τσαρτσαρής και ο Ούκιτς συνέχισαν να δίνουν λύσεις και οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμα (55-58). Ο Σλούκας με ένα ακόμη τρίποντο-φάουλ και συνολικά έξι προσωπικούς πόντους έβαλε την ομάδα του μπροστά στο φινάλε του δεκαλέπτου (61-60).

Μπάσκετ… διακοπή… ντροπή
Ο Παναθηναϊκός δεν πρόλαβε να χαρεί το γρήγορο 4-0 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (61-64), καθώς ακολούθησε το τέταρτο φάουλ του Γκιστ. Οι «πράσινοι» δεν πτοήθηκαν και με δύο τρίποντα από τον Διαμαντίδη έφτασαν στο +7 (63-70) στα 7:46 πριν το τέλος. Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός με έξι αναπάντητους πόντους (69-70), ενώ το επεισόδιο Άντιτς-Διαμαντίδη, που χρεώθηκαν από μία τεχνική ποινή άναψε περισσότερο τα αίματα. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν τους αντιπάλους τους άποντους για 4:21 και ολοκληρώνοντας ένα 9-0 πέρασαν μπροστά με 72-70. Δύο ζευγάρια βολών από Λάσμε και Διαμαντίδη κι ένα ακόμη καλάθι του Γκαμπονέζου σέντερ έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +4 (72-76) 1:27 πριν το φινάλε.

Ακολούθησε βροχή αντικειμένων και κροτίδων από την κερκίδα, με αποτέλεσμα να φύγει τρέχοντας ο πάγκος των «πρασίνων» για τα αποδυτήρια και να ακολουθήσει αυτός του Ολυμπιακού, ενώ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν στο γήπεδο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να διακοπεί το παιχνίδι για περισσότερη από μία ώρα μέχρι να γίνει πλήρης εκκένωση του γηπέδου, όπως διέταξε το διαιτητικό τρίο. Όταν τελικά αυτή έγινε οι παίκτες επέστρεψαν στο παρκέ για τη… συνέχεια. Κάποιοι λίγοι όμως είχαν άλλη άποψη. Αποφάσισαν να μείνουν μέσα παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις και έτσι αποφασίστηκε οριστική διακοπή σε βάρος του Ολυμπιακού που δίνει τον τίτλο στον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 39-35, 61-60,

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 9, Άντιτς 2, Σπανούλης 13, Περπέρογλου 5, Σερμαντίνι, Σλούκας 8, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 8, Κατσίβελης 3.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης, Μπράμος 3, Κάρι 4, Ματσιούλις 11, Ούκιτς 10, Λάσμε 12, Τσαρτσαρής 14, Διαμαντίδης 18, Γκιστ 4, Γκουίν, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης.

Διαιτητές: Σχινάς, Κορομηλάς, Ταβουλαρέας.

* Είκοσι λεπτά πριν την έναρξη του ματς, μία φωτοβολίδα βρήκε τον Μάικ Μπράμος, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια για να εξεταστεί και επέστρεψε στο ζέσταμα πέντε λεπτά μετά. Ο Μίλαν Τόμιτς από μικροφώνου έκανε συστάσεις στον κόσμο ζητώντας υποστήριξη μόνο με τη φωνή τους.

* Περίπου μία ώρα πριν το τζάμπολ κουκουλοφόροι οπαδοί κατέστρεψαν μία τηλεοπτική κάμερα.

* Τον αγώνα παρακολούθησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αντρέα Τρινκιέρι, μαζί με τους συνεργάτες του Γιώργο Λιμνιάτη και Ηλία Καντζούρη. Πηγή: sport-fm.gr

Έσπασαν κάμερα του ΣΚΑΪ!!

Περίπου 10 άτομα με κράνη έσπασαν μια κάμερα του ΣΚΑΪ πριν την έναρξη του τρίτου τελικού.

Έσπασαν κάμερα του ΣΚΑΪ
Τα άσχημα στο ΣΕΦ ξεκίνησαν νωρίς.

Κι αυτό γιατί σχεδόν μια ώρα πριν το τζάμπολ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, περίπου 10 κουκουλοφόροι κατέβηκαν από τις εξέδρες του ΣΕΦ και έσπασαν μια κάμερα του ΣΚΑΪ.

Ευτυχώς, οι εισβολείς δεν προχώρησαν σε περαιτέρω «παρατράγουδα» και η αναμέτρηση ξεκίνησε κανονικά, με τηλεοπτική κάλυψη από τον σταθμό.
Πηγή: sport-fm.gr

«Οι παίκτες δεν είναι ευρώ»

Την στήριξή τους στον τραυματία Σταμάτη Καρρά έδειξαν με πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου στο παιχνίδι με τον Ηρακλή.

«Οι παίκτες δεν είναι ευρώ»
Πανό συμπαράστασης στον άτυχο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Βόλου, Σταμάτη Καρρά, ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι από την κροτίδα πριν την έναρξη του αγώνα με τον Παναιτωλικό, ανάρτησαν οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων».

Ο άτυχος παίκτης έκανε την εμφάνισή του στο γήπεδο και αποθεώθηκε από τον κόσμο της ομάδας, στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Football League.

«Οι παίκτες είναι άνθρωποι και όχι ευρώ. Σταμάτη περαστικά», ήταν αυτό που ανέγραφε το πανό των οργανωμένων οπαδών.
Πηγή: sport-fm.gr

Η στιγμή της επίθεσης στον πάγκο του ΠΑΟ!! (video)

Δείτε σε βίντεο τη στιγμή της διακοπής του τρίτου τελικού στο ΣΕΦ, έπειτα από την επίθεση στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

πηγή: sport-fm.gr

Τρεις τραυματίες στο ΣΕΦ!!

Τρεις οπαδοί τραυματίστηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στα επεισόδια προς το τέλος του τρίτου τελικού του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Τρεις τραυματίες στο ΣΕΦ
Τρεις οπαδοί τραυματίστηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στα επεισόδια προς το τέλος του τρίτου τελικού του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Και οι δύο τους μεταφέρθηκαν στο ιατρείο του Σταδίου όπου τους δίδονται οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα άτομα αυτά έχουν τραυματιστεί στο κεφάλι.
πηγή: sport-fm.gr

Θέλει Τζούνιορ και στην Ξάνθη!!

Την περίπτωση του Σίλβα Τζούνιορ φαίνεται πως εξετάζει ο τεχνικός της Ξάνθης, Νίκος Καραγεωργίου, ο οποίος είχε συνεργαστεί μαζί του τόσο στον Εργοτέλη όσο και στον Παναιτωλικό.

Θέλει Τζούνιορ και στην Ξάνθη
Παίκτες που θα ενισχύσουν το χώρο του κέντρου της Ξάνθης έχουν ξεκινήσει να αναζητούν οι άνθρωποι της ομάδας.

Μάλιστα, ο νέος τεχνικός της ομάδας, Νίκος Καραγεωργίου, φαίνεται πως στο πρόσωπο του Σίλβα Τζούνιορ έχει βρει τον παίκτη που μπορεί με την εμπειρία και το ταλέντο του να προσφέρει πολλά στη μεσαία γραμμή του ακριτικού συλλόγου.

Ο 37χρονος χαφ, ο οποίος βρίσκεται από το 2006 στη χώρα μας, είχε συνυπάρξει τόσο στον Εργοτέλη όσο και στον Παναιτωλικό με τον Έλληνα τεχνικό που φαίνεται πως έχει εισηγηθεί την απόκτησή του και στην Ξάνθη.

Αυτή, όμως, μόνο εύκολη δεν πρέπει να θεωρείται, καθώς ο Βραζιλιάνος έχει συμβόλαιο με την ομάδα του Αγρινίου. Παρόλα αυτά περισσότερες εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν όταν τελειώσουν τα πλέι οφ της Football League στα οποία και αγωνίζεται ο Τζούνιορ με τη φανέλα του Παναιτωλικού.
πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται και το τελειώνει!!

Ο Χουμπ Στέφενς θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ. Αύριο τελειώνει και τυπικά το θέμα παρουσία του Ιβάν Σαββίδη.

Έρχεται και το τελειώνει
Η σημερινή μέρα ήταν θετική για το θέμα προπονητή στον ΠΑΟΚ.

Ο Χουμπ Στέφενς ήρθε στη Θεσσαλονίκη για νέες διαπραγματεύσεις με τους διοικούντες τον «Δικέφαλο» και όπως όλα δείχνουν θ’ αποτελέσει τον νέο τεχνικό της ομάδας.

Έπειτα από τη συνάντηση που έγινε με τους Τσιστιακόφ, Βρύζα, Γεωργιάδη και Γκοντσάρεβα στο «Μακεδονία Παλλάς», προκύπτει ότι οι δύο πλευρές οδεύουν σε οριστική συμφωνία.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν για διετές συμβόλαιο με πάγιες αποδοχές 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο και υψηλά μπόνους επίτευξης στόχων (πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, πρωτάθλημα).

Όλα θα τελειώσουν -ελπίζεται θετικά- αύριο σε συνάντηση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη με τον Χουμπ Στέφενς. πηγή: sport-fm.gr

Σίμο, μόνο εσύ μπορούσες να χάσεις από την ΕΡΤ!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για το κατόρθωμα της κυβέρνησης να χάσει και να εξοργίσει τους Ελληνες ακόμη και με την “καμμένη” ΕΡΤ.
Γράφει ιστορία η σημερινή κυβέρνηση με το λουκέτο στην ΕΡΤ. Ιστορία δύο επιπέδων. Διότι δεν γίνεται μόνο η πρώτη στην ιστορία που κλείνει την ΕΡΤ. Είναι και ο τρόπος της που γράφει ιστορία. Ο τρόπος που θα διδάσκεται ως παράδειγμα όταν κάποιος θα θέλει να παραδώσει το “πώς να χάσεις ένα δικό σου παιχνίδι” μάθημα της πολιτικής.
Καμμένη ολοσχερώς ήταν εδώ και χρόνια η ΕΡΤ στη συνείδηση του μέσου Ελληνα. Πρόκειται πιθανόν για την πιο καμμένη από κάθε άλλη κρατική επιχείρηση. Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων έβριζε δεκαετίες τώρα για τα υποχρεωτικά διόδια που πλήρωνε για έναν δρόμο που όχι απλώς δεν ήθελε να χρησιμοποιεί αλλά του προκαλούσε και οργή και αηδία κάθε τι που διάβαζε, άκουγε ή αντιλαμβανόταν ότι συνέβαινε στην ΕΡΤ.
Υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν λίγοι, και σίγουρα πολύ λιγότεροι από όσοι σήμερα αυτοί που θα εναντιώνονταν σε αυτή την κυβερνητική επιλογή, εφόσον αυτή είχε γίνει με τρόπο. Κι ήρθε ο Σίμος Κεδίκογλου να χαράξει νέο δρόμο στη διαχείριση μιας ιστορικής απόφασης. Με μια τηλεοπτική εμφάνιση βγαλμένη από τα high lights των καθεστώτων, με ύφος μονάρχη, με στόμφο δικτάτορα, με εκφορά λόγου που έδινε εντύπωση ανθρώπου που βρίσκεται στην απόλυτη διέγερση, κατάφερε να αναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες να μην ακούσουν καν τα κυβερνητικά επιχειρήματα, την τεκμηρίωση της απόφασης. Και κάπως έτσι η Ελλάδα έχει γεμίσει σήμερα από ανθρώπους που αρνούνται το δικτατορικό νταβατζιλίκι, το “θα στο κλείσω και δεν θα προλάβεις να πεις και κιχ, τώρα!” σοκ που δέχθηκαν χθες το απόγευμα. Από ανθρώπους που εναντιώνονται στην απόφαση ενώ είναι σύμφωνοι με την ουσία της. Φαινόμενο ιστορικό. Ο κόσμος να λέει όχι, όχι επειδή διαφωνεί με την ουσία αλλά επειδή δεν σηκώνει άλλο νταβατζιλίκι.
Αν αυτή η απόφαση είχε τεθεί σε δημοψήφισμα, το ποσοστό υπέρ της “συρρικνώστε επιτέλους τον προϋπολογισμό, το κόστος ζωής της ΕΡΤ και φτιάξτε μια μικρότερη, που τουλάχιστον δεν θα μας κοστίζει τόσο πολύ για να κάνετε εσείς τα ρουσφέτια, τις ρεμούλες σας και την προπαγάνδα σας” θα ξεπερνούσε το 90%. Και προφανώς αυτή η αίσθηση έφερε την ΕΡΤ στην πρώτη θέση της λίστας των λουκέτων. Η κυβέρνηση όμως κατάφερε να χάσει σ' ένα τόσο εύκολο, σε ένα δικό της παιχνίδι. Να χάσει επειδή δεν είχε τρόπο, δεν είχε σχέδιο. Κι επειδή επέλεξε να βάλει μπροστά στην κάμερα για εκπρόσωπό της σε μια τόσο ιστορική στιγμή έναν άνθρωπο που έδειχνε έως και να ηδονίζεται για το “την κλείνουμε τώρα, το βράδυ, τέλος, δεν προλαβαίνεις να βγάλεις κιχ” κυβερνητικό νταβατζιλίκι. Εναν τύπο που δεν είχε στον λόγο και τη γλώσσα του σώματός του ούτε καν τον σεβασμό που όφειλε απέναντι σε μια ραδιοτηλεόραση από την οποία έφαγε ψωμί για μια 5ετία. Εναν τύπο που εξαιρούσε τον εαυτό του από την συζήτηση των ευθυνών μολονότι έκανε τα ίδια με τους προκατόχους του, και μάλιστα τώρα, στην εποχή των Μνημονίων. Εναν τύπο μου δεν ντράπηκε να μας μιλήσει για το χαράτσι που θα γλιτώσουμε, των 7 ευρώ, την ώρα που μας φορά ασάλιωτα τα χαράτσια των χιλιάδων ευρώ, το ένα πίσω από το άλλο. Εναν τύπο που δεν έδειξε καν να λυπάται για την ΕΡΤ παρ' όλο που υπήρξε δημοσιογράφος. Εναν τύπο που δεν θυμόταν καν ότι πριν από λίγο καιρό δήλωνε ότι δεν υπάρχει λουκέτο για την ΕΡΤ και νόμιζε ότι θα μας διαφύγει το ότι παίζει με τη νοημοσύνη μας. Εναν τύπο που λειτούργησε δίχως τη συνείδηση ότι σε εκείνα τα λεπτά μπροστά στην κάμερα έπαιζε με τη Δημοκρατία μας. Σίμο Κεδίκογλου, είσαι πολύ ωραίος τύπος κύριέ μου!
πηγή: gazzetta.gr

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Ο Μιχάλης Τσόχος απορεί με όλους αυτούς που στην Ελλάδα του 2013 εξακολουθούν να βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος...  
Διάβασα σχεδόν όλα τα σχόλια που στάλθηκαν για το χθεσινό μου κείμενο. Είδα ανάλογα στους προσωπικούς λογαριασμούς μου στο twitter και το facebook. To 99% όσων διαφώνησαν μαζί μου, στέκονταν σε πράγματα όπως το πόσα χρήματα φαγώθηκαν, πόσα έπαιρναν όσοι κάθονταν και δεν δούλευαν, τα παχυλά συμβόλαια ορισμένων “αστεριών”. Ετσι και αλλιώς είχα αναφερθεί και είχα συμφωνήσει με όλα αυτά στο ίδιο το κείμενο.

Πολλά από τα σχόλια στάθηκαν στο γεγονός ότι δεν έχει σχέση η τηλεόραση με τα δημόσια νοσοκομεία, σχολεία και Πανεπιστήμια που ανέφερα. Σε γενικές γραμμές και με αυτό θα συμφωνήσω, αλλά θα σας υπενθυμίσω ότι πρώτοι από όλους εσείς το λέτε και έχετε σε μεγάλο βαθμό δίκιο, ότι η Ελλάδα σήμερα μπορεί να μην ήταν σε αυτό το σημείο, αν η ενημέρωση που είχαν οι Ελληνες ήταν διαφορετική. Αρα κάποια σημασία παίζει και η ενημέρωση του πολίτη, ή αν προτιμάτε η μη ενημέρωση, η παραπληροφόρηση, η ελεγμένη και φιλτραρισμένη πληροφόρηση. Συνεπώς μην αντιμετωπίζετε εσείς οι ίδιοι την ΕΡΤ ως αδιάφορο ζήτημα, όταν συχνά επικαλείστε το κακό που έχουν κάνει σε αυτή τη χώρα οι δημοσιογράφοι της.
Ας τα αφήσω όμως όλα αυτά και ας πάω στην ουσία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των όσων έστειλαν σχόλια δεν ασχολήθηκε με την ουσία του κειμένου που ήταν το σημείο στο οποίο έγραφα ότι επί της ουσίας η ΕΡΤ δεν έκλεισε, απλώς θα ξανανοίξει μόνο με “τα δικά μας παιδιά”.

Αρκετοί από τους κομματο-δημοσιογράφους θα περάσουν από το ταμείο θα εισπράξουν την μεγάλη αποζημίωση τους τις επόμενες ημέρες για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Μετά από ένα δύο μήνες και αφού πάνε διακοπές με τις αποζημιώσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ θα επιστρέψουν, θα ξαναπεράσουν από το ταμείο για να υπογράψουν τη νέα πρόσληψή τους στην ανεξάρτητη και καθαρή ΕΡΤ που δεν θα την λένε ΕΡΤ, αλλά ΝΕΡΙΤ.
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ;

Ο Σίμος Κεδίκογλου στο είπε καθαρά, κατάμουτρα. Δεν θα πληρώνεις ΕΡΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ για όσο διάστημα (δύο, τρεις μήνες) μείνει κλειστή. Μετά θα την πληρώνεις ξανά κανονικά. Απλώς λέει, αντί να δίνεις 300 εκατ. ευρώ το χρόνο που δίνεις τώρα, θα δίνεις 200 εκατ. ευρώ. Στο είπε καθαρά γιατί δεν τον ακούς. Και το άλλο στο είπε καθαρά, αλλά και πάλι δεν το κατάλαβες.

Οσοι απολυθούν έχουν δικαίωμα να προσληφθούν ξανά στην νέα ΕΡΤ. Η πρόσληψη θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ” σου είπε ο Κεδίκογλου. Τι σημαίνει ΑΣΕΠ φίλε μου; Θες να σου θυμίσω; Να λοιπόν μερικά από τα κριτήρια.

Να έχεις κατέβει στις εκλογές υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ και να μην έχεις εκλεγεί. Προσλαμβάνεσαι.
Να είσαι νυν Βουλευτής και να έχεις ωραία κόρη (ενίοτε και γκόμενα). Προσλαμβάνεται.
Να είσαι εγγεγραμμένος (τουλάχιστον) σε μία τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ και να είσαι γνωστός για την κομματική σου δράση. Προσλαμβάνεσαι.
Να δηλώσεις προυπηρεσία στην ΕΡΤ 20 ετών και ας μην σε έχει δει ποτέ άνθρωπος. Προσλαμβάνεσαι.

Τι, πάλι δεν καταλαβαίνεις γιατί έκλεισε η ΕΡΤ και ανοίγει η ΝΕΡΙΤ; Πάλι δεν καταλαβαίνεις ότι έφτασε η ώρα να είναι στην ΕΡΤ “μόνο γαλάζια και πράσινα παιδιά και όχι και τίποτα ξέμπαρκοι”.

Θες να σου πω τι έχει γίνει στην ΕΡΤ από αυτή την “καθαρή” κυβέρνηση μόνο τον τελευταία ένα χρόνο που κυβερνά; Αυτή την Κυβέρνηση που θέλει να σπάσει το κακό σπυρί του Δημοσίου και ξεκινάει από την τηλεόραση. Αυτή την Κυβέρνηση που θα φτιάξει τη νέα ανεξάρτητη, καθαρή και χωρίς μεγάλο κόστος νέα δημόσια τηλεόραση; Θες να σου πω τι έκανε ο ανεξάρτητος, πεντακάθαρος, κύριος Κεδίκογλου; Αντε να σου τα πω και εγώ μετά από τόσους και τόσους που τα έχουν πει και τα έχουν γράψει μπας και καταλάβεις γιατί πανηγύριζες που έκλεισε η ΕΡΤ;

Σε μέρα απεργίας στην ΕΡΤ λοιπόν, πριν μερικούς μήνες, έπαιζε (λούπα), δηλαδή επανάληψη ανά ένα τέταρτο η συνάντηση Σαμαρά, Μέρκελ; Κανείς δεν ξέρει πώς; Μαγικά χέρια έβαζαν το βίντεο...
Κόρη Βουλευτή έγινε σε μία νύχτα κεντρική παρουσιάστρια...
Οσοι ήταν δημοσιογράφοι και κατέβηκαν στις τελευταίες εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ή της Ν.Δ και δεν εκλέχτηκαν, προσελήφθησαν μετά τις εκλογές στην ΕΡΤ, μέσω ΑΣΕΠ φυσικά...
Οσοι χρειάστηκε να ανανεώσουν τις μη μόνιμες συμβάσεις τους κλήθηκαν να υπογράψουν κομματική ταυτότητα. Θες και παράδειγμα συγκεκριμένο. Ζήτησαν από τον ανταποκριτή στις Βρυξέλες να υπογράψει τέτοιο χαρτί.

Πάλι λοιπόν δεν καταλαβαίνεις γιατί το πρώτο πράγμα που κάνει η κάθε Κυβέρνηση μόλις ορκιστεί είναι να ορίσει νέο Πρόεδρο και νέο Διευθυντή Ειδήσεων στην ΕΡΤ! Εξακολουθε