Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Να φύγετε, να πάτε αλλού!!

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον τρίτο τελικό της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Να φύγετε, να πάτε αλλού
Το επίπεδο της συνέντευξης Τύπου ήταν για να πάρεις εκείνη την ώρα τις δύο ομάδες και να φύγεις. Να τις πας αλλού. O ένας έδινε συγχαρητήρια στον άλλο, ο ηττημένος παραδέχθηκε τον νικητή, κανείς δεν έψαξε για δικαιολογία.

Κάποιοι πηγαίνουν τώρα στα καφένεια και λένε με περηφάνια ότι δεν άφησαν τον Παναθηναϊκό να πάρει το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ. Οτι χάρη σε αυτούς ο Ολυμπιακός έχασε στα χαρτιά.
Ε, αυτό θα το πληρώσουν οι Αγγελόπουλοι κι αν μη τι άλλο είναι υποτιμητικό. Βάζουν οι άνθρωποι τα λεφτά τους, έχουν πάρει δύο συνεχόμενες Ευρωλίγκες και παρακαλάνε κάποιους άπλυτους να βγουν από το γήπεδο για να τελειώσει ο αγώνας. Ετσι, για να λένε στο καφενείο ότι δεν έχασε ο Ολυμπιακός, καταδίκασαν την ομάδα τους στο ελληνικό πρωτάθλημα για δύο χρονιές.

Ολοι αυτοί έχουν απαιτήσεις από τους προέδρους τους να κάνουν μεταγραφές, να δώσουν χρήματα και άλλα τέτοια.

Με συγκίνησε πολύ η συνέντευξη Τύπου. Οταν είδα και τον Μπαρτζώκα και τον Παπανικολάου. Οταν ένα παιδί 23 ετών ΄έλεγε πως δεν του παραχώρησαν κάποιοι το δικαίωμα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Να διεκδικήσει ό,τι ονειρεύεται. Να διεκδικήσει για ό,τι κοπιάζει.

Δεν υπάρχει ένας τελικός με δύο ομάδες που είναι τόσο μπροστά αγωνιστικά, οικονομικά, διοικητικά, νας μας έχει πάει τόσο πίσω ως αθλητισμό και ως χώρα. Και πριν από δύο χρόνια έγινε, αλλά τώρα έπαιζαν εννέα αστέρια στο παρκέ. Και τα τρία ήταν του Ολυμπιακού.

Δεν γίνεται να μην μείνεις στην ειλικρινή δήλωση του Μπαρτζώκα. "Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας", έλεγε και είχε δίκιο. Σκιές για ντόπινγκ και άλλες γελιότητες, έκαναν μόνο κακό.

Να το δούμε και λίγο αγωνιστικά. Και στα τρία ματς ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος. Στο τελευταίο, πήραν τη σκυτάλη οι δύο πιο παλιοί. Ο Τσαρτσαρής και ο Διαμαντίδης έκαναν μεγάλο παιχνίδι και ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας τους στο ΣΕΦ. Ο Παναθηναϊκός είχε εκπληκτικό ποσοστό στα τρίποντα.

Ο Ολυμπιακός, όπως είπε και ο κόουτς που έχει πάντα δίκιο, δεν είχε ενέργεια για τέτοια σειρά τελικών. Δεν είχε καθαρό μυαλό, σιγουριά, ηρεμία, καθαρό μυαλό. Αυτή τη φορά είχε παρουσία και όχι απλή συμμετοχή του Λο, που φάνηκε πόσο έλειψε από τα πρηγούμενα παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός ήταν σε όλα τα παιχνίδια μεθοδικός, ήρεμος, διαβασμένος. Και τελικά πήρε δίκαια το πρωτάθλημα. Στο τέλος δε, οι παίκτες, οι προπονητές των δύο ομάδων, έδιναν ο ένας συγχαρητήρια στον άλλο. Συμπεριφορά πολιτισμένη, ξένη προς την υπόλοιπη ελληνική λογική. Να φύγετε κύριοι, να πάτε αλλού. Δεν είστε για την Ελλάδα εσείς.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: