Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Τι γίνεται με τα λεφτά του τελικού;

Η ΕΡΤ είχε αγοράσει διαφημιστικό χρόνο για τον τρίτο τελικό των αιωνίων δίνοντας 200.000 ευρώ, ενώ αν γίνει 4ος το ποσό θα έφτανε τις 300.000. Τι γίνεται με αυτά τα λεφτά; Ποιες μεγάλες διοργανώσεις κινδυνεύουμε να χάσουμε λόγω του κλεισίματος της κρατικής τηλεόρασης.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ από μόνο του προκάλεσε αίσθηση σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται. Για το ζήτημα που έχει προκύψει με τους εργαζόμενους που θα μείνουν στον δρόμο, αλλά και το ότι θα είμαστε έστω και για ένα διάστημα, μικρό ή μεγάλο, η μόνη χώρα χωρίς κρατική ραδιοτηλεόραση, έχετε διαβάσει και θα διαβάσετε πολλά.

Εμείς θα ασχοληθούμε λίγο με τα αθλητικά γεγονότα που είχε πάρει η ΕΡΤ και τα οποία έχουν μείνει στον... αέρα. Ξεκινάμε με τον ή τους τελικό-τελικούς του μπάσκετ ανδρών, ανάμεσα στους δύο αιωνίους. Για την αναμέτρηση της Τετάρτης είχαν δαπανηθεί 200.000 σε διαφημιστικό χρόνο, ενώ αν γίνει τέταρτος το ποσό θα ανέβαινε στις 300.000.

Ο ΣΚΑΪ που πήρε το ματς πόσα έδωσε και αν η διαφορά που πληροφορίες κάνουν τον αριθμό της να είναι 70 με 80.000, είναι τόσο μεγάλη, ποιοι ευθύνονται γι' αυτό; Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως ο ΣΚΑΪ ήταν και το μοναδικό κανάλι που κατέθεσε πρόταση για να πάρει το συγκεκριμένο ματς.

Όσον αφορά τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που δεν ξέρουμε αν θα δούμε. Αυτό με το μεγαλύτερο ελληνικό ενδιαφέρον είναι τα τελικά του Μουντιάλ U20 που θα διεξαχθούν στην Τουρκία, από τις 21 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου και στο οποίο συμμετέχει και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Επίσης 4 με 22 Σεπτεμβρίου θα είναι το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας με την Εθνική μας ομάδας να πηγαίνει με ιδιαίτερα υψηλές βλέψεις, ακόμα και για να ανέβει στο βάθρο. Συνεχίζουμε στο μπάσκετ και την Εθνική γυναικών, η οποία δίνει το Σάββατο και την Τρίτη που έρχονται παιχνίδια με το Ισραήλ για τα ημιτελικά των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ, με τους αγώνας να τους έχει πάρει η ΕΤ1.

Συνεχίζοντας με μπάσκετ υπάρχει επίσης η Ευρωλίγκα, αλλά και τα ματς της Α1 και συγκεκριμένα τα δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για την ερχόμενη χρονιά.

Και πάμε στο ποδόσφαιρο. Το Σάββατο αρχίζει στην Βραζιλία Κύπελλο Συνομοσπονδιών (15 με 30 Ιουνίου) και θα παίξουν εκτός της διοργανώτριας χώρας και οι Ουρουγουάη, Ισπανία και Ιταλία. Για την συγκεκριμένη διοργάνωση υπάρχει περίπτωση να βρεθεί λύση μέσω NOVA ή ΟΤΕ με μεταδόσεις που θα γίνονται από το στούντιο.

Στο ποδόσφαιρο επίσης υπάρχει και θέμα με το Τσάμπιονς Λιγκ με την TEAM λογικά να μην περιμένει να δει αν θα ανοίξει και πάλι η ΕΡΤ και εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα κάνει νέο διαγωνισμό με τα δύο συνδρομητικά κανάλια (ΟΤΕ και NOVA) να περιμένουν. Ενώ το μεγάλο ζήτημα είναι το τι θα γίνει με το Μουντιάλ της Βραζιλίας, για το οποίο έχουν δαπανηθεί 12 εκατομμύρια ευρώ και τα οποία κινδυνεύουν να χαθούν, όπως και πολλά άλλα...

Για κανένα από τα παραπάνω δεν έχει βρεθεί λύση για την επόμενη τηλεοπτική στέγη, όπως και για την Φόρμουλα 1, η οποία φέτος επέστρεψε στο κρατικό κανάλι. Αξίζει να αναφέρουμε πως και να ανοίξει γρήγορα η ΕΡΤ, λογικά θα γίνει με νέα εταιρία, οπότε θα πρέπει να υπογραφούν και νέες συμβάσεις, οπότε όλα μέχρι τώρα μένουν στον αέρα.

Εν κατακλείδι είναι απορίας άξιο το να γίνεται μια κίνηση για να έρθουν λεφτά στο ταμείο και όπως όλα φαίνονται μόνο από τις αθλητικές διοργανώσεις που δεν θα μεταδοθούν, τα χρήματα που να χάνονται να είναι περισσότερα...
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: