Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Μιλήστε στον κόσμο του ΑΡΗ!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις επικοινωνιακές, αλλά και πραγματικές ανάγκες του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ
Ο ΑΡΗΣ εδώ και λίγες μέρες – μετά από διοίκηση του Δημήτρη Ηλιάδη- απέκτησε προπονητή τον Γιάννη Χατζηνικολάου, αλλά και τεχνικό διευθυντή τον Δημήτρη Μούτα. Επιλογές της νέας διοίκησης και μάλιστα… κόντρα στην λαϊκή επιθυμία.
Ο Ηλιάδης έδειξε ότι πιστεύει στον Χατζηνικολάου και άφησε πίσω τους τις όποιες φωνές για μη πρόσληψη του έλληνα τεχνικού. Βέβαια τα πάντα θα κριθούν στο… χορτάρι και φυσικά ελπίδα όσων αγαπούν τον κιτρινόμαυρο σύλλογο είναι να γίνει με τον Χατζηνικολάου ότι ακριβώς συνέβη και με τον Παπαδόπουλο.
Την μέρα που ο ΑΡΗΣ θα άλλαζε προπονητή οι περισσότεροι- αν όχι όλοι- από αυτούς που «ξεφωνίζουν» για την πρόσληψη Χατζηνικολάου ζητώντας την παραμονή του Σούλη, τότε ζητούσαν την πρόσληψη Χατζηνικολάου αντί του Παπαδόπουλου!
Είναι η κλασική περίπτωση του… «Το αποτέλεσμα μετράει», αλλά μέχρι να έρθουν (αν και εφόσον με το καλό) τα αποτελέσματα το κλίμα της αμφισβήτησης θα υπάρχει πάνω από το Βικελίδης είτε γιατί αυτός είναι ο στόχος μίας συγκεκριμένες αντιπολιτευτικής ομάδας ευτυχώς πλέον πολύ μικρής, είτε γιατί ο κόσμος φυσιολογικά κουρασμένος από τα τελευταία χρόνια και ειδικά την περσινή σεζόν δεν αντέχει να ζήσει παρόμοιες καταστάσεις. Τα κίνητρα και οι αιτίες της… αμφισβήτησης μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι υφίσταται.
Με την επιλογή… Μούτα είναι ξεκάθαρο ότι ο Ηλιάδης θέλει σιγά, σιγά να στελεχώσει την ομάδα με άτομα δικής του εμπιστοσύνης και φυσικά πολύ καλά κάνει. Ο νέος τεχνικός διευθυντής ξέρει τον χώρο του ποδοσφαίρου πολύ καλά και ελπίζω οι 3 επιλογές άνω των 24 (και φυσικά και των νεαρών) να είναι οι καλύτερες δυνατές. Η μόνη μου ένσταση την οποία καταγράφω για να μην παρεξηγούμαστε, είναι ότι ο τεχνικός διευθυντής που θεωρητικά είναι πάνω από τον προπονητή, μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν  ο βοηθός του προπονητή στις προηγούμενες ομάδες του! Αυτό μπορεί βέβαια να λειτουργήσει και θετικά με δεδομένο ότι ξέρουν πώς να συνεργαστούν, από την άλλη όμως ο όποιες έλεγχος του προπονητή έχω την αίσθηση ότι θα αποτελεί μόνο διοικητική ευθύνη. Και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο θα ήταν καλό να μιλήσουν οι έχοντες την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ούτε καν η καθιερωμένη δήλωση στο σάιτ της ΠΑΕ! Και φυσικά εννοείται ότι προτιμώ τις πράξεις από τα λόγια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο...
Κάτι ανάλογο ισχύει και στο διοικητικό κομμάτι. Εκεί βέβαια οι πράξεις μπορούν να… μιλήσουν πολύ πιο εύκολα. Αν οι προεκλογικές υποσχέσεις γίνουν πράξεις, το κλίμα μπορεί εύκολα να αλλάξει και να «πνιγούν» οι κατευθυνόμενες φωνές κακόπιστης κριτικής. Το θέμα όμως δεν είναι αυτές που πάντα θα υπάρχουν στον βωμό της εξυπηρέτησης προσωπικών αντιπολιτευτικών συμφερόντων.
Το θέμα είναι η μεγάλη μάζα του κόσμου, ακόμα και όσων ψήφισαν τον Ηλιάδη που περιμένουν να πειστούν με πράξεις για ένα καλύτερο αύριο. Χωρίς καμία αμφιβολία η παραμονή του Νταβίντ Αγκάνθο ήταν η πρώτη κίνηση που έφερε χαμόγελα στον κόσμο, αλλά και ένα τόνο αισιοδοξίας στον αρειανό οπαδό ότι φέτος δεν θα υπάρχουν προβλήματα. Αν τον Αγκάνθο  ακολουθήσουν οι Κοέλιο, Παπαστεριανός, Παπαζαχαρίας σίγουρα θα έχουν μπει οι βάσεις για ένα αξιόλογο ρόστερ τη νέα σεζόν.
Αν αρχίσουν να ανακοινώνονται και οι χορηγίες του 1,4 εκ ευρώ τότε τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα. Όλα αυτά όμως η διοίκηση πρέπει να τα… επικοινωνήσει στον κόσμο. Οφείλει να κάνει μία συνέντευξη Τύπου και να παραθέσει τα σχέδιά της, να παρουσιάσει τα πλάνα της στον κόσμο του ΑΡΗ. Κάτι αντίστοιχο οφείλει να κάνει και ο Γιάννης Χατζηνικολάου. Πλέον είναι προπονητής στον μεγαλύτερο σύλλογο της Μακεδονίας και είναι στο χέρι του να μιλήσει στον κόσμο του ΑΡΗ και να διαφοροποιήσει την όποια πιθανή αρνητική άποψη έχει. Απαραίτητη σημείωση. Ο Χατζηνικολάου είναι προπονητής του ΑΡΗ εδώ και λίγες μέρες και αξίζει στήριξης, αλλά και χρόνου να δείξει την δουλειά του. Πρόωρα συμπεράσματα και… συγκρίσεις με το τι έκανε σε άλλες ομάδες μπορεί να αποτελέσουν μεγάλες παγίδες. Η επικοινωνία όμως με τον κόσμο μέσω μίας συνέντευξης Τύπου, ίσως λύσει πολλές απορίες πέρα από την παράθεση των δικών του σκέψεων για τον ΑΡΗ της νέας αγωνιστικής περιόδου…
Θεωρώ με απλά λόγια ότι διοίκηση και προπονητής οφείλουν να μιλήσουν στον κόσμο του ΑΡΗ. Γιατί σε κάθε περίπτωση εφόσον νιώθουν σίγουροι για τον εαυτό και το πλάνο τους, μόνο να κερδίσουν θα έχουν παρουσιάζοντάς το…
ΥΓ1 Η ΑΜΚ προχωράει έτσι όπως πρέπει για να παρουσιαστεί ο επενδυτής. Αν δεν έχουμε… στραβοτιμονιές ως τις 5 Ιουλίου, είτε θα γελάσει επιτέλους το χειλάκι μας, είτε θα προσγειωθούμε στην σκληρή πραγματικότητα…
ΥΓ2 Ρε παιδιά, ακόμα και το κίτρινο ζηλέψατε και το προσθέσατε στο σήμα σας; Δεν τα έχουμε κανονίσει τα θέματα των χρωμάτων; Με την πεντάρα στον αγώνα του 1925 ο ΑΡΗΣ κράτησε τα χρώματα του Βυζαντίου και εσείς ακόμα και σήμερα αρνείστε να περάσετε στη νέα γενιά τεχνολογίας μένοντας στο ασπρόμαυρο. «Κλοπή» στα συνθήματα με το Πάνω από όλα ο ΑΡΗΣ του συγχωρεμένου Συρόπουλου, «κλοπή» στον… αετό από τον ύμνο του ΑΡΗ το 1926 (Γίγαντα Αετέ…), «κλοπή» και με τα χρώματα, αλλά και τον συνειρμό με το Βυζάντιο (ο ΑΡΗΣ επέλεξε το κίτρινο και μαύρο για την σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Βυζάντιο). Τελικά όντως θέλετε να υπάρχει μία ομάδα στην πόλη κι αυτή να είναι ο ΑΡΗΣ!
ΥΓ3 Ας μην γράψω καλύτερα τι σκέφτομαι για την ΕΡΤ… Μου θυμίζουν πάντως οι αντιδράσεις (πριν και μετά… το μαύρο) τον Χατζηνικολάου και τον Σούλη.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: