Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Κελεσίδης: «Μπορεί το διπλό η Εθνική»

Την άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να νικήσει την Ουγγαρία, εξέφρασε ο Παναγιώτης Κελεσίδης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ έκανε ειδική μνεία στον Ορέστη Καρνέζη.

Κελεσίδης: «Μπορεί το διπλό η Εθνική»
Την πίστη του στην Εθνική εξέφρασε ο Παναγιώτης Κελεσίδης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, όπου τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να πάρει το μεγάλο διπλό στην Ουγγαρία και να παραμείνει... ζωντανή στο κόλπο.

Ο άλλοτε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού μίλησε στους Νίκο Κατσαρό και Βασίλη Μοιρώτσο, τονίζοντας ότι οι Έλληνες μπορούν να βγάλουν στο γήπεδο «ελληνική ψυχή» και να φύγουν με τη νίκη από τη Βουδαπέστη.

Παράλληλα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ορέστη Καρνέζη, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον καλύτερο Έλληνα πορτιέρο, ενώ, θυμήθηκε και μία δική του αναμέτρηση με τη φανέλα της Εθνικής κόντρα στην Ουγγαρία τον Μάιο του 1979.

Τότε, το παιχνίδι είχε μείνει στο 0-0, με την Ελλάδα να εξασφαλίζει την παρουσία της στο Euro του 1980 χάρη σε αυτό το αποτέλεσμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

-Για το παιχνίδι του 1979 κόντρα στην Ουγγαρία όπου είχε αγωνιστεί ο ίδιος:
«Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι για την Εθνική ανδρών που χάρη σε αυτό το αποτέλεσμα καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση για του Euro της Ιταλίας. Μου είχαν πει μάλιστα τότε οι δημοσιογράφοι πως ήμουν ο μόνος αντίπαλος τερματοφύλακας που δεν είχε δεχθεί γκολ στην Ουγγαρία».

-Για τον Αλκέτα Παναγούλια:
«Ο Αλκέτας ήταν πολύ καλός στα θέματα ψυχολογίας. Ήξερε να παίρνει το 100% από τους παίκτες του και να μας κάνει να παίζουμε μόνο γι’ αυτούς. Θυμάμαι που όποτε νικούσαμε, μας έλεγε μετά το παιχνίδι “Να βγείτε, να διασκεδάσετε, να κάνετε ό,τι θέλετε, αρκεί να είστε στο αεροδρόμιο 6 το πρωί αλλιώς εμείς θα φύγουμε μόνοι μας”. Ήταν ξεχωριστός».

-Για τον Ορέστη Καρνέζη:
«Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας. Από όταν έπαιζε στον Παναθηναϊκό, εγώ είχα πει ότι έπρεπε να παίζει στην Εθνική. Και ο Καπίνο πιστεύω πως είναι πολύ καλό ταλέντο και θα μπορούσε να βοηθήσει όμως, αυτή τη στιγμή, ο Καρνέζης είναι ο πιο φορμαρισμένος. Φαίνεται άλλωστε από τις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί στην Ιταλία».

-Για το που θα βασιστεί η Εθνική:
«Η προετοιμασία ήταν πολύ μικρή και δεν φτάνει για έναν προπονητή που μόλις ήρθε ώστε να βάλει πολλά δικά του στοιχεία. Θα βασιστούμε στο ταλέντο και την ψυχολογία των παικτών μας. Θα βασιστούμε σε αυτό που λέμε “ελληνική ψυχή”, που τη βγάζουμε πάντα εμείς οι Έλληνες στα δύσκολα».

-Η άποψή του για τον Κλαούντιο Ρανιέρι:
«Πιστεύω ότι ο Ρανιέρι δεν γνώριζε που βρισκόταν και προσπαθούσε να κάνει διάφορα πράγματα που δεν ταίριαζαν στην ομάδα μας. Η επιλογή του αποδείχθηκε λανθασμένη. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι και σε προηγούμενες δουλειές του δεν είχε παρουσιάσει ιδιαίτερες περγαμηνές».

-Οι ευχές του για την Εθνική:
«Εύχομαι καλή επιτυχία στην Εθνική μας και νομίζω ότι αν δε δεχθούμε γκολ στο πρώτο 20λεπτο, θα μπορέσουμε να πάρουμε το μεγάλο διπλό»

Ορκισμένη Βραζιλία!! (video)

Σαν να ‘χει κάνει… όρκο να μην ξαναχάσει μετά το ντροπιαστικό Μουντιάλ συνέχισε η Βραζιλία! Η «σελεσάο» κράτησε όνειρα τις ελπίδες της Χιλής για εκδίκηση κι έφτασε στην 8η σερί νίκη της (1-0).

Ορκισμένη Βραζιλία! (video)
Κακά τα ψέματα, θα χρειαστεί να περάσουν μήνες για να ξεχάσουν οι Βραζιλιάνοι την επτάρα απ’ τη Γερμανία.

Αυτό που δεν αμφισβητείται όμως είναι ότι η «σελεσάο» κάνει ό,τι μπορεί για να τη διαγράψει το συντομότερο δυνατό απ’ το μυαλό τους!

Με φόρα απ’ τη μεγάλη νίκη στη Γαλλία -που αποτέλεσε μίνι-εκδίκηση για το χαμένο τελικό του 1998- η ομάδα του Ντούνγκα απαγόρευσε στη Χιλή να πιστέψει ότι μπορεί κι εκείνη να εκδικηθεί για τον αποκλεισμό στο πρόσφατο Μουντιάλ.

Στο όγδοο φιλικό που έδωσε λοιπόν από τότε έκανε το ίδιο που έκανε και στα… επτά προηγούμενα. Διότι δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στην ομάδα του Σαμπάολι, ωστόσο βρήκε τον τρόπο (με γκολ του Φιρμίνο στο 72’ έπειτα από ασίστ του Ντανίλο) να φτάσει σε μια ακόμα νίκη (1-0).

Συνέχισε, δε, μια εκπληκτική παράδοση που έχει φτιάξει στο «Emirates», όπου έχει σκοράρει (στα επτά παιχνίδια που έχει δώσει εκεί) περισσότερα γκολ απ’ όσα στο… Μαρακανά!



Οι ενδεκάδες των ομάδων

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Ντούνγκα): Τζέφερσον, Ντανίλο, Τιάγκο Σίλβα, Μαρσέλο (76’ Φελίπε Λουίς), Φερναντίνιο, Ντάγκλας Κόστα (62’ Γουίλιαν), Σόουζα (60’ Ελίας), Φελίπε Κουτίνιο (60’ Ρομπίνιο), Λουίς Αντριάνο (60’ Φιρμίνο), Νεϊμάρ

ΧΙΛΗ (Χόρχε Σαμπάολι): Μπράβο, Μεντέλ, Χάρα, Αλμπορνός, Αράνγκις, Βιντάλ (80’ Βάργκας), Ίσλα, Μιγιάρ (74’ Φερνάντες), Μένα (82’ Γκονζάλες), Σάντσες, Ερνάντες *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεσήκωσαν όλο το χωριό!!


Δεν είναι συνηθισμένοι σε φασαρίες οι κάτοικοι του Καρπεντόλο. Αντιπροσωπεία φανατικών οπαδών της Πάρμα ταξίδεψε μέχρι την Μπρέσια την Κυριακή και διαδήλωσε κατά του πρώην προέδρου, Τομάσο Τζιράρντι.

Ξεσήκωσαν όλο το χωριό!
Ένταση στο Καρπεντόλο στην περιοχή της Μπρέσια το μεσημέρι της Κυριακής. Παρότι δεν υπάρχει εγχώρια ποδοσφαιρική δραστηριότητα στην Ιταλία, λόγω της διακοπής των εθνικών πρωταθλημάτων, οι οπαδοί της Πάρμα είπαν να μην μείνουν άπρακτοι.

Αντιπροσωπεία φανατικών οπαδών ταξίδεψε με δύο πούλμαν στη Λομβαρδία και πραγματοποίησε συλλαλητήριο κατά του πρώην προέδρου της ομάδας Τομάσο Τζιράρντι, όπου κατάγεται από το Καρπεντόλο. Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η κατάσταση δεν ξέφυγε.

Οι οπαδοί διαδήλωσαν για περίπου δύο ώρες κατά του πρώην προέδρου κι εν συνεχεία αποχώρησαν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κούπα στο… αθόρυβο!!

Στο -άδειο από κόσμο- «παλατάκι» ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε (27-29) της ΑΕΚ και κατέκτησε το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας του, στον επεισοδιακό τελικό διάρκειας… τεσσάρων ωρών. Κορυφαίος ο Αλβανός.

Κούπα στο… αθόρυβο

Ο «δικέφαλος» του Βορρά επιβλήθηκε 29-27 των «κιτρινόμαυρων» στον τελικό που διήρκεσε τέσσερις ώρες, μετά από συμπλοκές των οπαδών, που οδήγησαν σε εκκένωση των κερκίδων του κλειστού της Πυλαίας. Κορυφαίος για τους Κυπελλούχους ήταν ο Αλέξης Αλβανός με οκτώ τέρματα.

Η ομάδα του Γεωργιάδη ήταν ανώτερη και πήρε τα ηνία στο σκορ απ’ την αρχή. Η μαχητική ΑΕΚ -παρά τα προβλήματα που την ταλαιπωρούν- στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, όμως αναλώθηκε σε αβίαστα λάθη και δεν κατάφερε να περιορίσει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μόλις έβλεπε να «απειλείται», έβρισκε λύσεις στο σκοράρισμα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε… ορμητικός στο παιχνίδι και πήρε ελαφρύ προβάδισμα, όμως η ΑΕΚ -με μεγάλη εμφάνιση του Τσαούση- ισοφάρισε στο 11.50’ (5-5). Τσακίρης και Τσίλης έδωσαν ξανά το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (5-7), με την ΑΕΚ να μένει ζωντανή με γκολ των Τσαούση και Νικολαΐδη.

Σε εκείνο το σημείο (16.53’) το παιχνίδια διεκόπη λόγω επεισοδίων των οπαδών, με την επανέναρξή του να γίνεται περίπου 2,5 ώρες αργότερα.

Ο ΠΑΟΚ πήρε ξανά τα ηνία απ’ την έναρξη του ματς, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το +3 υπέρ του (11-14).

Η ΑΕΚ προσπάθησε να μπει ξανά στο παιχνίδι, μειώνοντας στο γκολ (13-14) στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε ξανά.

Η διαφορά αυξήθηκε στα 5 γκολ (15-20) υπέρ του «δικέφαλου του Βορρά» στο 39.25’, ενώ ένα σερί τριών γκολ μείωσε για την ΑΕΚ (19-21). Ο ΠΑΟΚ όμως έβρισκε αμέσως τις «απαντήσεις» σε κάθε ξέσπασμα των «κιτρινόμαυρων», παίρνοντας διαφορά ασφαλείας 5,5 λεπτά πριν το φινάλε (22-27).

Παρά την προσπάθεια της ΑΕΚ να ξαναμπεί στο ματς, με δύο γκολ του Μπακαούκα και ένα του Νικολαΐδη, ο ΠΑΟΚ κράτησε τα ηνία και πανηγύρισε την κούπα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Προσκεκλημένος του Σιμεόνε ο Βεργέτης!!

Την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τις προπονήσεις της Ατλέτικο Μαδρίτης θα έχει ο Στάικος Βεργέτης, ο οποίος προσκλήθηκε από τον Τσόλο Σιμεόνε.

Προσκεκλημένος του Σιμεόνε ο Βεργέτης

Για τις επόμενες επτά ημέρες ο κ. Βεργέτης θα παρακολουθεί καθημερινά τις προπονήσεις των πρωταθλητών Ισπανίας και θα έχει την ευκαιρία να εντρυφήσει στη γενικότερη φιλοσοφία της ομάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα αποτελέσματα της Γ’ Εθνικής!!


Δε χάνει ο Πανσερραϊκός στον πρώτο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Απτόητη η ΑΕ Καραϊσκάκης στον δεύτερο. "Πάτησε" κορυφή ο Παναργειακός στον τρίτο. Ακάθεκτος ο Κισσαμικός στον τέταρτο.

Τα αποτελέσματα της Γ’ Εθνικής
Ασταμάτητος μοιάζει ο Πανσερραϊκός στον πρώτο όμιλο της Γ' Εθνικής, αφού επικράτησε 2-1 εκτός έδρας του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος, παραμένοντας πρώτος και στο +4 από Άρη και Καβάλα.

Στην κορυφή διατηρήθηκε η ΑΕ Καραϊσκάκης στον δεύτερο όμιλο, αφού «διέλυσε» εκτός έδρας τον Βατανιακό με 3-0.

Στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου βρέθηκε ο Παναργειακός, που επικράτησε 2-0 της Αχαϊκής στην έδρα του και ισοβαθμεί πλέον με τον Πανελευσινιακό που δεν αγωνιζόταν, καθώς είχε ρεπό.

Απτόητος δείχνει ο Κισσαμικός στον τέταρτο όμιλο, αφού "άνοιξε την ψαλίδα" από τη δεύτερη θέση στους οκτώ βαθμούς, ύστερα από τη νίκη του επί της Τρίγλιας Ραφήνας (3-2) και την εκτός έδρας ήττα του Ιωνικού από τον Αστέρα Βάρης (2-1).

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της Γ' Εθνικής:

1ος Όμιλος - 24η Αγωνιστική

Απόλλων Αρναίας-Άρης 0-1
Βυζάντιο Κοκκινοχώματος-Πανσερραϊκός 1-2
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Θύελλα Φιλώτα 1-0
Άρης Ακροποτάμου-Έβρος Σουφλίου (Αναβλήθηκε)
Δόξα Δράμας-Εθνικός Αλεξανδρούπολης 1-1
Ηρακλής Αμπελοκήπων-Καβάλα 0-2
Εθνικός Αγιονερίου-Ορφέας Ελευθερούπολης 2-1
Καμπανιακός-Καστοριά 3-0 (α.α.)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

01) Πανσερραϊκός 59
02) Άρης 55
03) Καβάλα 55
04) Δόξα Δράμας 43
05) Καμπανιακός 37
06) Εθνικός Αγιονερίου 34
07) Θύελλα Φιλώτα 32
08) Έβρος Σουφλίου 31
09) Ηρακλής Αμπελοκήπων 30
10) Εθνικός Αλεξανδρούπολης 29
11) Άρης Ακροποτάμου 25
12) Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 25
13) Απόλλων Αρναίας 21
14) Αναγέννηση Γιαννιτσών 20
15) Ορφέας Ελευθερούπολης 14
16) Καστοριά 10

2ος Όμιλος - 24η Αγωνιστική

Οπούντιος Μαρτίνου-Τρίκαλα 1-2
Αναγέννηση Άρτας-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 0-3
Πύρασος-Ρήγας Φεραίος 0-0
Οικονόμος Τσαριτσάνης-Κοζάνη 3-0
Βατανιακός-ΑΕ Καραϊσκάκης 0-3
Θεσπρωτός-Μακροχώρι 1-0
Πυρσός Γρεβενών-Εθνικός Φιλιππιάδας 0-3 (α.α.)
Δωτιέας Αγιάς-Λευκάδια Νάουσας 3-0 (α.α.)

Η βαθμολογία του 2ου Ομίλου:

01) ΑΕ Καραϊσκάκης 57
02) Τρίκαλα 55
03) Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 53
04) Οπούντιος Μαρτίνου 45
05) Ρήγας Φεραίος 44
06) Θεσπρωτός 43
07) Πυρασός 38
08) Εθνικός Φιλιππιάδας 36
09) Οικονόμος Τσαριτσάνης 36
10) Αναγέννηση Άρτας 33
11) Κοζάνη 32
12) Δωτιέας Αγιάς 32
13) Βατανιακός 13
14) Μακροχώρι 6
15) Πυρσός Γρεβενών 1
16) Λευκάδια -6

3ος Όμιλος - 24η Αγωνιστική

ΠΑΟ Βάρδας-Δόξα Μανωλάδας 1-1
Παναργειακός-Αχαϊκή 2-0
Καλαμάτα-Αστέρας Μαγούλας 4-0
ΑΟ Λουτράκι-Βύζας Μεγάρων 1-0
Αιολικός-Ερμής Κιβερίου 3-0
Παναρκαδικός-ΑΟ Κύμης 3-0 (α.α.)
Μανδραϊκός-Ζακυνθιακός 0-3 (α.α.)
Ρεπό: Πανελευσινιακός

Η βαθμολογία του 3ου Ομίλου:

01) Πανελευσινιακός 50
02) Παναργειακός 50
03) Αιολικός 43
04) Λουτράκι 40
05) Καλαμάτα 40
06) Παναρκαδικός 36
07) Δόξα Νέας Μανωλάδας 35
08) ΠΑΟ Βάρδας 29
09) Ζακυνθιακός 29
10) Βύζας Μεγάρων 28
11) Αχαϊκή 24
12) Ερμής Κιβερίου 23
13) Αστέρας μαγούλας 12
14) Μανδραϊκός 9
15) Κύμη -5

4ος Όμιλος - 22η Αγωνιστική

Ατρόμητος Πειραιά-Γιούχτας 4-1
ΠΑΟ Κρουσώνα-Εθνικός Πειραιά 1-2
Κηφισιά-Νέα Ιωνία 2-1
Ηλυσιακός-Αναγέννηση Ιεράπετρας 1-1
Ηρόδοτος-ΑΟ Γλυφάδας 1-0
Κισσαμικός-Τριγλία Ραφήνας 3-2
Αστέρας Βάρης-Ιωνικός 2-1

Η βαθμολογία του 4ου Ομίλου:

01) Κισσαμικός 49
02) ΑΕ Κηφισιάς 41
03) Ιωνικός 39
04) Ατρόμητος Πειραιώς 37
05) Αστέρας Βάρης 33
06) ΠΑΟ Κρουσώνα 29
07) Εθνικός Πειραιώς 29
08) Τριγλία Ραφήνας 28
09) Ηλυσιακός 23
10) ΑΟ Γλυφάδας 22
11) Γιούχτας 22
12) Ηρόδοτος 22
13) Νέα Ιωνία 20
14) Αναγέννηση Ιεράπετρας 6 *Πηγή: sport-fm.gr*

Διαλέγει Παπαδόπουλο ο Μαρκαριάν!!

Με βασικό τον Κυριάκο Παπαδόπουλο θα παρατάξει την Εθνική ο Σέρχιο Μαρκαριάν. Στο δίλημμα για τη θέση που παιζόταν στα χαφ, ο Ουρουγουανός επιλέγει τον άσο της Λεβερκούζεν (και όχι τον Ταχτσίδη).

Διαλέγει Παπαδόπουλο ο Μαρκαριάν!
Στην επιλογή του Κυριάκου Παπαδόπουλου -για να «κλείσει» την ενδεκάδα του κρίσιμου αγώνα με την Ουγγαρία- κατέληξε ο Σέρχιο Μαρκαριάν.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, ο Ουρουγουανός είχε αποφασίσει για τους δέκα του αρχικού σχήματος και παιζόταν μια μόνο θέση στα χαφ ανάμεσα στον άσο της Λεβερκούζεν και τον Ταχτσίδη.

Αυτή τη θέση λοιπόν, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, θα την εμπιστευτεί στον Παπαδόπουλο, κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρατάξει την ομάδα με 4-2-3-1 (και όχι 4-3-3), τοποθετώντας τον νεαρό ως παρτενέρ του Σάμαρη.

Όσο για το υπόλοιπες θέσεις, τερματοφύλακας θα είναι ο Καρνέζης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος και Τοροσίδης. Οι Σάμαρης και Κονέ θα έχουν τις άλλες δυο θέσεις στα χαφ, ενώ την τριάδα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Χριστοδουλόπουλος (αριστερά), Φετφατζίδης (δεξιά) και Αθανασιάδης (κορυφή). *Πηγή: sport-fm.gr*

Κίνηση ανθρωπιάς από την Σπάρτακ Μόσχας για τον 102χρονο φίλο της!(vid)

Ο 102 ετών φίλος της Σπάρτακ Μόσχας, Ότο Φίσερ έχασε όλα του τα χρήματα ύστερα από διάρρηξη στο σπίτι του. Ωστόσο, η ομάδα του δεν τον αφήνει μόνο του.
Σε μια άκρως συγκινητική κίνηση προέβησαν οι άνθρωποι της Σπάρτακ Μόσχας.
Ο 102 ετών Οτο Φίσερ είδε ό,τι οικονομίες είχε μαζέψει να... κάνουν φτερά ύστερα από ληστεία μέσα στο σπίτι του, από άντρα που έκανε τον κοινωνικό λειτουργό.
Ετσι, η αγαπημένη ομάδα του υπεραιωνόβιου οπαδού διοργάνωσε έρανο με αποτέλεσμα να μαζευτούν 500.000 ρούβλια.
Το ποσό του δόθηκε σε εκπομπή κι ο ίδιος δήλωσε ότι μόλις του δοθεί ξανά η ευκαιρία θα δει την ομάδα να αγωνίζεται.





*Πηγή: gazzetta.gr*

Όλα ανοιχτά για Χούμελς!!

Ο Ματς Χούμελς άφησε τα πάντα ανοιχτά για το μέλλον του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kicker.
Οι φήμες για το μέλλον του Γερμανού αμυντικού δίνουν και παίρνουν ξανά τον τελευταίο καιρό και εκείνος με συνέντευξή του στο Kicker άφησε τα πάντα ανοιχτά. «Σας λέω ειλικρινά ότι σκέφτομαι το μέλλον και αυτή τη στιγμή αναρωτιέμαι τι μπορώ να φανταστώ», είπε αρχικά ο Χούμελς, που στη συνέχεια αποκάλυψε ότι είχε αρκετές συζητήσεις με τους ανθρώπους της Ντόρτμουντ.
«Δεν έχω πάρει ακόμα καμία απόφαση», ξεκαθάρισε. «Δεν είμαι από εκείνους που μιλάνε ανοιχτά για παραμονή και κρυφά έχουν ήδη πάρει την απόφαση να φύγουν. Όλοι γνωρίζουν ότι μου αρέσει στην Ντόρτμουντ, όμως θέλω επίσης να έχουμε δυνατή ομάδα και τη σωστή προσέγγιση. Δεν πρόκειται να επηρεάσει την απόφασή μου αν βγούμε στην Ευρώπη ή όχι».
Όταν ρωτήθηκε για τις φήμες περί ενδιαφέροντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σχολίασε: «σκέφτομαι συχνά την προοπτική του εξωτερικού. Υπάρχουν μέρες που λέω ότι πρέπει να παίξω στο εξωτερικό και άλλες που λέω ότι δεν είναι απαραίτητο. Πιστεύω ότι θα ήταν καλό και σε επαγγελματικό και σε προσωπικό επίπεδο να το δοκιμάσω. Κάποια μέρα θέλω να το κάνω».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Θέλει να «δέσει» Ομπράντοβιτς η Φενέρμπαχτσε!!

Φήμες από την Τουρκία θέλουν την Φενέρμπαχτσε να έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για επιπλέον δύο χρόνια.
Είναι στην Πόλη για τη Φενέρμπαχτσε από το 2013 με το συμβόλαιό του να εκπνέει το καλοκαίρι που μας έρχεται.
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Τουρκία στην πρώτη του κιόλας παρουσία στην ομάδα και φέτος τα σχέδιά του είναι να πάει, τουλάχιστον, στο Final Four της Μαδρίτης.
Οι διοικούντες την ομάδα, φυσικά, θέλουν να τον «δέσουν» και δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα θέλουν τις δύο πλευρές να έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για επέκταση της συνεργασίας τους για επιπλέον δύο χρόνια.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Forza Ferrari!!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ... αναγκάζει τον Ηρακλή Αντύπα να αφήσει, για λίγο, τον Ολυμπιακό και να αποθεώσει τη Φεράρι και το Γερμανό!

Τελεία και παύλα. Με όλο τον σεβασμό προς τον Φερνάντο Αλόνσο που πάλευε πέντε χρόνια με… σφεντόνες, η Φεράρι θέλει τον Γερμανό της!
Χρόνια πίσω γυρίσαμε με το γκραν πρι της Μαλαισίας. Ιστορικό κατά τη γνώμη μας, γιατί στο μυαλό μας ήρθαν σκέψεις και εικόνες από την πρώτη φορά που ο τεράστιος Μίκαελ Σουμάχερ οδηγούσε τα κόκκινα βέλη στο πρωτάθλημα. Τώρα ήρθες ένας άλλος Γερμανός (που προς τιμήν του, ουκ ολίγες φορές έχει δηλώσει, ότι όταν ήταν μικρό παιδί σκαρφάλωνε στους τοίχους του Μαρανέλο για να δει τον Σούμι), να οδηγήσει την πιο ιστορική ομάδα σε μια νίκη, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.
Μπορεί από τα δοκιμαστικά να βγήκε η λέξη νίκη από τα χείλη, του καθ’ ύλην αρμόδιου, του Σεμπάστιαν Φέτελ, αλλά οι περισσότεροι πιστεύαμε ότι αυτό μπορούσε να συμβεί μόνο με βροχή. Ο Φέτελ όμως ήξερε τι έλεγε και εμείς οι φίλοι της Φεράρι, ζήσαμε ξανά μεγάλες στιγμές. Είδαμε τον Γερμανό να… καταπίνει τις σχεδόν ανίκητες Μερσέντες, είδαμε τον Γερμανό να ρίχνει γύρω στις Ρεντ Μπουλ και τον ακούσαμε να φωνάζει στο τέλος «Forza Ferrari».
Να πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί, λες και όχι μόνο δεν είχε κατακτήσει τίτλους, αλλά ούτε νίκη! Στον Φέτελ φυσικά και πέφτουν πάνω τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε εκτός της συγκλονιστική προσπάθεια και την 4η θέση του Κίμι Ραϊκόνεν. Με τον Φιλανδό, να δείχνει και πάλι την αξία του, έστω και αν η ατυχία δεν λέει να τον εγκαταλείψει.
Τα καταστροφικά χρόνια της Φεράρι, φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν και μαζί η μονοτονία του αθλήματος. Μετά την κυριαρχία των Ρεντ Μπουλ, ήρθαν οι Μερσέντες. Ομάδες που έτρεχαν μόνες τους. Το ενδιαφέρον είχε ατονήσει, αφού σχεδόν όλοι ήξεραν τους νικητές πριν τις δοκιμές. Κι μπορεί εμείς οι… κολλημένοι να βλέπαμε όλους τους αγώνες, αλλά δυστυχώς αυτό που παρακολουθούσαμε δεν ήταν F1.
Τώρα κάτι φαίνεται να αλλάζει και μακάρι η Φεράρι να μπορέσει να κοντράρει την Μερσέντες μέχρι τέλους. Για την χαρά και των φίλων της Ιταλικής ομάδας, αλλά και του σπορ…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η πραγματικότητα του αγώνα της εθνικής!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσπαθεί στο blog του στο gazzetta να δει την πραγματικότητα του αγώνα της Ελλάδας στην Ουγγαρία…
Διαβλέπω μία μεγάλη αισιοδοξία για την εθνική ομάδα και το παιχνίδι της στην Ουγγαρία, λόγω της αλλαγής της τεχνικής ηγεσίας. Μακάρι να επιβεβαιωθεί. Αλλά τα δεδομένα του αγώνα, δεν είναι ευχάριστα. Κι η αποστολή μας δεν είναι εύκολη, ίσα ίσα είναι πολύ δύσκολη.
Φαίνεται κι από τα αποτελέσματα της Ουγγαρίας στα εντός έδρας παιχνίδια της τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή στα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ 2012, του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, αλλά και μέχρι στιγμής στα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ 2016. Οι Μαγιάροι εμφανίζονται δυνατοί μέσα στο σπίτι τους.
Έχουν κερδίσει διαδοχικά τις Μολδαβία 2-1, Άγιο Μαρίνο 8-0, Σουηδία 2-1, Τουρκία 3-1, Εσθονία 5-1, Ανδόρα 2-0, Φινλανδία 1-0.
Έχουν φέρει ισοπαλία με τις Φινλανδία 0-0 και Ρουμανία 2-2
Κι έχουν χάσει μόνο από την Ολλανδία 0-4 κι 1-4 κι από τη Βόρεια Ιρλανδία 1-2 (τα διπλά αποτελέσματα με Ολλανδία και Φινλανδία είναι λόγω κλήρωσης στα ίδια γκρουπ προκριματικών φάσεων).
Ουσιαστικά η μοναδική εντός έδρας γκέλα της Ουγγαρίας ήταν η ήττα από τους Ιρλανδούς τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πρώτο τους παιχνίδι στα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ. Και να προσέξουμε ότι ως το 80’ η Ουγγαρία κέρδιζε με 1-0…
Γενικά όλα τα παιχνίδια τους τουλάχιστον σε αυτή την προκριματική φάση, κρίνονται στο τελευταίο δεκάλεπτο! Στο 82’ ισοφάρισαν 1-1 στη Ρουμανία και στο 84’ κέρδισαν 1-0 εντός έδρας τη Φινλανδία!
Με αυτά τα δεδομένα και με την Ουγγαρία εντός έδρας να έχει κερδίσει Σουηδία και Τουρκία, αλλά και έχοντας φέρει ισοπαλία με τη Ρουμανία, νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι δεν θα είναι εύκολο να κερδίσει η Ελλάδα απόψε.
Από την άλλη, η εθνική μας ένα θετικό αποτέλεσμα έχει φέρει σε αυτά τα προκριματικά κι αυτό ήταν εκτός έδρας, το 1-1 στη Φινλανδία, στο μοναδικό παιχνίδι, στο οποίο προοηγηθήκαμε. Αντίθετα, εντός έδρας έχουμε μόνο ήττες, σε παιχνίδια στα οποία δεχθήκαμε πάντοτε πρώτοι γκολ.
Διαιτητής; Ο Ρώσος Καράσεφ έχει «παρελθόν» το Μάλμε-Ολυμπιακός 2-0. Η λογική λέει ότι δεν θα έχει δεύτερο…χειρουργείο μέσα σε λίγους μήνες.Έχει ενδιαφέρον ότι σφυρίζει για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν επίσημο αγώνα εθνικών ομάδων! Την δε εθνική μας, Ρώσος διαιτητής έχει να την παίξει πάρα πολλά χρόνια!
Ο Θεός (του ποδοσφαίρου) κι η ψυχή του!

*Πηγή: gazzetta.gr*

“Γράφουμε στα αρχ... μας το νέο νομοσχέδιο της βίας”!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για αυτό που φώναξαν σήμερα παράγοντες και κάφροι προς την κυβέρνηση και τον υφυπουργό Αθλητισμού Κοντονή με τις επιλογές και την συμπεριφορά τους στο κλειστό της Πυλαίας.
Στο gazzetta κάναμε στη διάρκεια των τελευταίων 10 ημερών όσα μπορούσαμε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναλογεί. “Φωνάξαμε” με σερί δημοσιευμάτων για τους κινδύνους σε Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο. Και επιμείναμε να καταγράφουμε την απορία μας για την αδιανόητη επιλογή της Ομοσπονδίας του Χάντμπολ να δώσει από περίπου 1000 – 1400 εισιτήρια σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και να τους επιτρέψει να τα μοιράσουν στους οργανωμένους οπαδούς τους. Κυρίως όμως σταθήκαμε στην ακατανόητη επιλογή του υφυπουργείου Αθλητισμού να ανεχθεί αυτή τη διαδικασία και να επιτρέψει στην Ομοσπονδία να μοιράσει με τέτοιο τρόπο εισιτήρια στους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων.
Ουδείς είχε την ελάχιστη αμφιβολία ότι θα συμβεί αυτό που τελικώς συνέβη. Ολη η κοινωνία της διοίκησης του αθλητισμού, μαζί με την κοινωνία της αθλητικής δημοσιογραφίας στοιχημάτιζαν ότι θα γίνουν επεισόδια και μάλιστα εντός του κλειστού. Ο μόνος που είχε αντίθετη άποψη ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Γκαντής, ο οποίος δήλωνε βέβαιος ότι δεν πρόκειται να συμβεί το παραμικρό, επέμενε ότι τα εισιτήρια δεν θα διατεθούν σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών και θα δοθούν ατομικά και ονομαστικά. Ηθελε να παραμυθιαστεί και παραμυθιάστηκε. Και μαζί παραμύθιασε την γενική γραμματεία Αθλητισμού με συνέπεια να επιτραπεί η διανομή εισιτηρίων στις δύο ομάδες. Το λιγότερο που του αναλογεί ως ευθύνη είναι να την αναλάβει και να παραιτηθεί.
Τι ακολούθησε; Πλην των επεισοδίων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, συνέβη αυτό που μπορούσαν να προβλέψουν ακόμη και μωρά: ανταλλαγή φωτοβολίδων, οι οποίες βρέθηκαν κατά έναν μαγικό τρόπο στα χέρια των κάφρων, δεδομένου ότι οι αστυνομικοί έκαναν τον συνήθη εξονυχιστικό έλεγχο, τον οποίο θα ζήλευε ακόμη και η υπηρεσία ασφαλείας του Λευκού Οίκου και εν συνεχεία ξύλο και ανταλλαγή ... αναμνηστικών αντικειμένων μεταξύ των κάφρων.
Ο τελικός του κυπέλλου χάντμπολ Ανδρών ήρθε σε μια πολύ επίκαιρη στιγμή να φωνάξει προς την νέα κυβέρνηση και τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή ότι όσους νόμους και αν ετοιμάσουν δεν θα πετύχουν τίποτα περισσότερο από μια τρύπα στο νερό. Η εύκολη λύση είναι ένας νέος νόμος, για το θεαθήναι. Η δύσκολη λύση είναι αυτή που διαχρονικά δεν επέλεξε καμιά ελληνική κυβέρνηση στη νεότερη ιστορία του αθλητισμού: η εφαρμογή των νόμων, αδιακρίτως.
Σε όλες τις κανονικές χώρες μετά από τέτοια επεισόδια περνούν μια – δυο μέρες μέχρι την σύλληψη όλων των δραστών, οι οποίοι τιμωρούνται παραδειγματικά. Μαζί με αυτούς όμως τιμωρούνται παραδειγματικά και οι φέροντες την κύρια ευθύνη: οι παράγοντες. Οι παράγοντες που επιτρέπουν αυτό το νταραβέρι με τα εισιτήρια, και οι παράγοντες που νταραβερίζονται με τους κάφρους και τους δίνουν εισιτήρια. Αυτοί οι νταραβεριτζήδες παράγοντες έχουν αφανιστεί σε Αγγλία, Γερμανία, και είναι είδος υπό εξαφάνιση σε Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία. Αυτό το είδος παραγόντων δεν είναι απλώς κυρίαρχο στον ελληνικό αθλητισμό, είναι το ίδιο το καθεστώς.
Καλό λοιπόν το “Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό” νομοσχέδιο των 4.600 λέξεων, αλλά μόνο για να 'χαμε να λέγαμε. Αν δεν τιμωρηθούν μέχρι ενός όλοι αυτοί που φέρουν την ευθύνη για το “γράφουμε στα αρχ... μας το νέο νομοσχέδιο της βίας” σημερινό τελικό του κυπέλλου χάντμπολ, ο Κοντονής έχει ήδη αποτύχει. Διότι θα καταχωρηθεί στην συνείδηση όλης της κοινωνίας του αθλητισμού ως ακόμη ένας που λέει πολλά και κάνει ελάχιστα επειδή δεν έχει τα κότσια να κοντραριστεί με τα συμφέροντα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι «ερυθρόλευκες» πιθανότητες για Ζινιάκ!!

Η Ντιναμό δίνει μάξιμουμ 2 εκατ. τον χρόνο σε Ζινιάκ με τα οικονομικά προβλήματά της να λειτουργούν αποτρεπτικά. Οι πιθανότητες του Ολυμπιακού, η Ιταλία και η Πρέμιερ Λιγκ. 
Από την Παρασκευή έχετε ενημερωθεί πρώτοι και εκτενώς από το Gazzetta.gr για την υπόθεση του Ολυμπιακού με τον Ζινιάκ. Οι Πειραιώτες ως γνωστόν τον ήθελε από πέρυσι. Φυσικά η περίπτωση του 29χρονου Αντρέ Πιέρ Ζινιάκ δεν είναι τόσο απλή λόγω του κασέ του που κυμαίνεται στα 3 εκατ. ευρώ. Ένα ποσό βέβαια που μπορεί να πέσει ενώ η νεότερη εξέλιξη στην υπόθεση αφορά στις προθέσεις της Ντιναμό Μόσχας. Διά στόματος του Γκουράν Ατζόεβ, τεχνικού διεθυντή της ομάδας, διευκρινίστηκε πως το... ταβάνι της για τον Ζινιάκ είναι 2 εκατ. ευρώ ετησίως συν τα μπόνους.
Τόσα άλλωστε παίρνει ο Ματιέ Βαλμπουενά και αυτό είναι το μάξιμουμ που μπορεί να δοθεί στον Ζινιάκ. Η τοποθέτηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις πληροφορίες των Γάλλων που παρουσίαζαν τη Ντιναμό ως το απόλυτο φαβορί, υποστηρίζοντας πως δίνει 300.000 ευρώ τον μήνα στον παίκτη (σ.σ. συν τα μπόνους). Παράλληλα τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στην Ντιναμό και γενικότερα στην Ρωσία (που έχουν πλήξει για τα καλά και το ποδόσφαιρο) έχουν κάνει αρκετούς παίκτες διστακτικούς.
Και τον Ζινιάκ να διστάζει επίσης... Από την στιγμή που φεύγει από την Μαρσέιγ θα ήθελε ένα όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όμως δεν είναι τόσο βέβαιο πως το Καμπιονάτο και η Πρέμιερ Λιγκ, στα οποία έχει εστιάσει θα του προσφέρουν ένα συμβόλαιο αντάξιο των απαιτήσεών του. Ο Ολυμπιακός σύμφωνα και με την πληροφόρηση που υπάρχει από την Γαλλία θα επιχειρήσει την υπέρβασή του, ποντάροντας στις πολύ καλές σχέσεις των Ισά και Καρεμπέ με τον Ζινιάκ.
Πιθανότητες υπάρχουν σε μία περίπτωση που πάντως ήταν και παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη και ας μένει ελεύθερος από τους Μαρσεγιέζους ο διεθνής άσος. Ο Ζινιάκ είναι από την άλλη ένα όνομα που συνδέεται από το 2010-2011 με τον Ολυμπιακό, καθώς τότε υπήρχαν σενάρια για δανεισμό του παίκτη στον πειραϊκό σύλλογο. Βάσει των πηγών που υπάρχουν πιθανότατα το μέλλον του θα κριθεί έως τα τέλη Απριλίου.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Καστιγιέχο, ο αγαπημένος του «Τσόλο»

Καστιγιέχο, ο σταρ της Μάλαγα, αλλά και ο αγαπημένος του Σιμεόνε! Η Ατλέτικο τον θέλει, αφού συνδυάζει όλα όσα θέλουν οι Μαδριλένοι!
«Δεν είμαι νέο μαργαριτάρι, είμαι απλά εργατικός» τονίζει ο Σάμουελ Καστιγιέχο, ο αγαπημένος παίκτης του Σιμεόνε, ο οποίος πάντως παίζει Μάλαγα! Οπαδός του και ο Ίσκο κάτι που είχε γράψει και στο twitter «Ακόμα  μια παράσταση από τον Καστιγιέχο».
Εκανε εξαιρετικά ματς με την μικρή ομάδα της Μάλαγα, ωστόσο στο φιλικό με τη Νιούκασλ... έπεισε τον Χάβι Γκράθια να τον προσέξει και από τότε δεν χάνει ματς.
Αρχισε από τον πάγκο, αλλά πλέον μετρά 1846 λεπτά και μόνο τέσσερις παίκτες έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. 
Ο Καστιγιέχο θα μπορούσε εύκολα να παίξει στην ομάδα του μεγαλύτερού του θαυμαστή την επόμενη σεζόν, του Ντιέκο Σιμεόνε. Η σκληρή δουλειά, η αποφασιστικότητα, η θυσία και η δέσμευση είναι αξίες πάνω στις οποίες έχει χτίσει ο «Τσόλο». 


Καστιγιέχο, Χουάνμι, Σέρχι έχουν δώσει ξανά πνοή στη Μάλαγα, η οποία φωνάζει «παρών» στις προκλήσεις της Πριμέρα. Νίκησε τη Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου και κάνει μεγάλες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Οι συνεργάτες του Σεΐχη Αλ Τανί τον είχαν συμβουλεύσει να δώσει ένα νέο συμβόλαιο στον Καστιγιέχο. Μάλιστα, στα 16 του χρόνια είχε έσοδα 1.6 εκατ. ευρώ, αν και μειώθηκε μετά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισε ο σύλλογος. Μπορεί να μη σκοράρει, αλλά ο Γκράθια του έχει δώσει ρόλο που εστιάζει περισσότερο στην ομάδα. Ο παίκτης έχει ωριμάσει και αφήνει πολλά υποσχέσεις. Δίνει τα πάντα για τη Μάλαγα και πλέον έχει μπει στη λίστα πολλών ομάδων της Πριμέρα. 
Πλεονεκτήματα...
Ο Καστιγιέχο έγινε γνωστός για την απίστευτη ευελιξία του, μπορεί να παίξει και στα δυο άκρα, στο κέντρο ακόμα και στην επίθεση. Πολύ γρήγορος με τη μπάλα στα πόδια, εξαιρετικός και χωρίς αυτή. Δίνει ρυθμό, πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός, μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα. Εξαιρετικός στην τακτική, μπορεί πλέον να βοηθά περισσότερο και αμυντικά. 

Αδυναμίες...
Ο Καστιγιέχο δεν έχει καταφέρει ακόμα να είναι ο παίκτης που θα κάνει το γκολ όταν του δοθεί η ευκαιρία. Μπορεί αμυντικά να έχει βρει ρυθμό, αλλά στην πρώτη του σεζόν στην μεγάλη ομάδα δεν πείθει ακόμα στα τελειώματά του. 
«El Fideo» και... μέλλον!
O 20χρονος Ισπανός  έχει το παρατσούκλι «El Fideo», ίδιο με αυτό του Ντι Μαρίο. Είναι ο παίκτης που μπορεί να κινηθεί σε στενούς χώρους, κι έχει εξαιρετική ντρίμπλα. 
Ο Καστιγιέχο θέλει να δει την Μάλαγα στην Ευρώπη, ενώ αποτελεί και βασικός μέλος της Under 21. Παρά το γεγονός πως τον Οκτώβριο υπέγραψε νέο συμβόλαιο, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και σίγουρα θα υπάρξουν προτάσεις Η ρήτρα του είναι στα 20 εκατ., αλλά είναι πιθανό να τον παραχωρήσει με ένα μικρότερο ποσό, κρατώντας ένα μέρος των δικαιωμάτων του παίκτη. 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ρομπέρτο Κάρλος: «Αξέχαστο γκολ!» (vid)

Ο Ρομπέρτο Κάρλος θυμάται στο FourFourTwo το εκπληκτικό του φάουλ στο ματς της Βραζιλίας με την Γαλλία.
Ο Ρομπέρτο Κάρλος σκέφτεται. Πολύ. Ο θρυλικός αριστερός μπακ έχει σκοράρει δύο από τα πιο γνωστά γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Το εκπληκτικό φάουλ στο ματς της Γαλλίας με την Βραζιλία και το απίστευτο κόρνερ στο ματς της Ρεάλ με την Τενερίφη. Το FFT, λοιπόν, θέλησε να μάθει πιο ήταν το καλύτερο.
«Πρέπει να είναι το φάουλ», είπε ο Βραζιλιάνος με ένα χαμόγελο στα χείλη. «Αυτό ήταν το το πιο εντυπωσιακό, έστω και αν το γκολ με την Τενερίφη ήταν πιο δύσκολο». Το γκολ με την Γαλλία θα μπορούσε να το είχε πετύχει μόνο Βραζιλιάνος. Το σουτ από τα 37 περίπου μέτρα, η τροχιά της μπάλας και η καμπύλη που μετρήθηκε στα 9 μέτρα, για να μείνει άγαλμα ο Φαμπιέν Μπαρτέζ. Το παιχνίδι μπορεί να ήταν φιλικό, όμως έμεινε στην ιστορία.

«Πάντα χτυπούσα τα φάουλ στην βαλβίδα της μπάλας, καθώς αυτό είναι το πιο δυνατό της σημείο και της δίνει μεγαλύτερη δύναμη», μας εξήγησε ο Ρομπέρτο Κάρλος, κάνοντας και μία μικρή αναπαράσταση. «Πάντα χτυπούσα την μπάλα κάτω και αριστερά, κάτι που της έδινε μεγάλη καμπύλη.
«Θα θυμάμαι πάντα τη διαφήμιση πίσω από το τέρμα! Σημάδευα το «Α» στην La Poste, όμως όταν έκανα το σουτ, η μπάλα πήγε... μίλια μακριά και έδειχνε να καταλήγει σε άλλη πινακίδα! Είδα μέχρι και το ballboy να σκύβει για την αποφύγει. Θα έπρεπε να μου έχει περισσότερη εμπιστοσύνη! Εκείνο που πραγματικά με εξέπληξε ήταν το φάλτσο που πήρε η μπάλα. Όταν βρήκε στο δοκάρι, φαίνεται καλύτερα. Γκολ σαν και εκείνο έρχονται μία φορά στην καριέρα σου. Το χτύπησα, όπως ακριβώς έκανα στην προπόνηση. Ήταν πανέμορφο γκολ. Αξέχαστο».



*Πηγή: gazzetta.gr*

TOP-10: Ιταλοί σέντερ μπακ!!

Το «FFT» του gazzetta.gr φτιάχνει τη λίστα με τους 10 σπουδαιότερους Ιταλούς κεντρικούς αμυντικούς όλων των εποχών. Το countdown στήνει ο Γιώργος Καραμάνος.
Συμβαίνει κάθε Κυριακή και μέχρι να ολοκληρωθούν οι θέσεις (τέρμα, άμυνα, κέντρο, επίθεση). Πρόκειται για τη δική μας λίστα με τους κορυφαίους στα μεγάλα πρωταθλήματα. Ποιοι, πως, γιατί; Τα κριτήρια είναι οι τίτλοι, η διάρκεια καριέρας, η προσφορά, οι μαρτυρίες (για τους πιο παλιούς), η δική μας αίσθηση (για όσους έχουμε δει). Η αντίστροφη μέτρηση είναι φυσικά υποκειμενική, μιας και ο κάθε ένας από εμάς θα μπορούσε να έχει τη δική του διαφορετική άποψη. Διαβάστε, συμφωνείστε και πάνω απ' όλα διαφωνήστε: καταγράψτε τις επιλογές σας με επιχειρήματα, έτσι για να περάσουμε όμορφα και ποδοσφαιρικά...
Μετά το αφιέρωμα στη Μπουντεσλίγκα, σειρά έχει πάρει το Καμπιονάτο. Αφού ξεκινήσαμε με τους πορτιέρε της Σέριε Α', πήγαμε στους πλάγιους αμυντικούς, σειρά έχουν οι σέντερ μπακ της...
* Ο λίμπερο, ήταν από τότε που εφαρμόστηκε το Κατενάτσιο έως και τα μέσα των 80ς, ο ελεύθερος κεντρικός αμυντικός που έπαιζε μπροστά από τους δύο στόπερ σε άμυνα τριών σέντερ μπακ και μπορούσε να κινείται έως και την επίθεση. Ο sweeper είναι εκείνος που παίζει πίσω από τους δύο σέντερ μπακ σε άμυνα τριών, ώστε να καθαρίζει... σκουπίζει, ό,τι περνάει από εκείνους!
10. Σάντρο Σαλβαντόρε (1958-'74)
Αν και ξεκίνησε με δύο πρωταθλήματα με την Μίλαν, πέρασε μία 12ετία (1962-'74) και άφησε εποχή στη Γιουβέντους, προσθέτοντας στην τροπαιοθήκη του τρεις ακόμα πρωτιές στη Σέριε Α' και ένα Κύπελλο. Ωστόσο, ηττήθηκε στον τελικό του Πρωταθλητριών το 1973. Επιβλητικός λίμπερο και ηγέτης με τα όλα του, ήταν εκείνος που δίδαξε την θέση στον τεράστιο Γκαετάνο Σιρέα. Μάλιστα ο Σαλβαντόρε ήταν τόσο μεγάλος, που όταν το 1974 άφηνε την θέση του στον Σιρέα, άπαντες αναρωτιόνταν εάν ο μικρός θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει επάξια. Τελικά τον ξεπέρασε. Ο Σαλβαντόρε με την Εθνική (36 συμμ.) έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης το 1968.


9. Αρμάντο Πίκι (1954-'69)
Γύρω από την καριέρα του στην Grande Inter που είχε στήσει ο Ελένιο Ερέρα, παραμένει ζωντανός ένας αστικός μύθος που μάλλον είναι και αληθινός. Ο μεγάλος αρχηγός της ήταν ο βασικός άξονας για την εφαρμογή του Κατενάτσιο. Εκείνος ήταν που κινούνταν ελεύθερος από τους τρεις σέντερ μπακ. Κάθε φορά λοιπόν που ανέβαινε χωρίς τη μπάλα, ο εκφωνητής στις μεταδόσεις της τηλεόρασης στα μεγάλα ματς των Νερατζούρι, φώναζε: «Picchi e' libero, Picchi e' libero» (σ.σ.: ο Πίκι είναι ελεύθερος). Ετσι βγήκε και η ορολογία του λίμπερο μέσα από την άμυνα τριών που είχε δημιουργήσει ο Ερέρα. Ηγετική φιγούρα που έπαιξε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο απ' ότι έπαιζαν τότε οι Ιταλοί αμυντικοί, πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα και δύο Πρωταθλητριών (1964, 1965), χάνοντας στον τελικό του 1967, ενώ πήρε δύο φορές και το Διηπειρωτικό. Με την Εθνική (12 συμμετοχές) στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε σε φιλικό και έμεινε εκτός του EURO του 1968 που πήρε η Ιταλία.
 
 
8. Αλεσάντρο Κοστακούρτα (1986-'07)
Ο εκπληκτικός "Billy" πέρασε (με διάλειμμα μίας σεζόν δανεισμού στη Μόντσα) όλη του την καριέρα στη Μίλαν, βιώνοντας την κορυφαία περίοδο της ιστορίας της και μάλιστα εις διπλούν. Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις συνέθεσε μυθικές για το άθλημα τετράδες στα μετόπισθεν. Πανέξυπνος, φανταστικός τακτικά και με εξαιρετικό διάβασμα του παιχνιδιού, αγωνίστηκε έως και τα 41 του (σ.σ.: ο γηραιότερος σκόρερ στην Σέριε Α'). Με τους Ροσονέρι πήρε επτά πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και πέντε Σούπερ Καπ. Ωστόσο, την μεγάλη διαφορά την έκανε στο Champions League, κατακτώντας πέντε τίτλους (1989, 1990, 1994, 2003, 2007), ενώ ηττήθηκε σε ακόμα δύο τελικούς το 1995 και το 2005 (σ.σ.: ρεκόρ μαζί με Πάολο Μαλντίνι οι 7 τελικοί και οι 5 κατακτήσεις). Τέσσερα ακόμα Σούπερ Καπ Ευρώπης και δύο Διηπειρωτικά συμπληρώνουν το μοναδικό παλμαρέ αυτού του εξαιρετικού αμυντικού, ο οποίος με την Εθνική (59/ 2) το 1994 άγγιξε την κορυφή του κόσμου, αλλά ηττήθηκε στον τελικό.
 
 
7. Πιέτρο Βιέρκοβουντ (1976-'00)
Τον αποκάλεσαν «ο Τσάρος» και αυτό δεν ήταν μόνο εξαιτίας της ουκρανικής καταγωγής του, αλλά κυρίως λόγω του εμβληματικού παιξίματος. Ηταν πολύ γρήγορος και τρομερά δυνατός, με εντυπωσιακές αντοχές και κάλπαζε στην επίθεση, όποτε έκλεβε την μπάλα. Κατέκτησε σχεδόν τα πάντα και μάλιστα πήρε πρωτάθλημα με Ρόμα (1983) και Σαμπντόρια (1991), κάνοντας δηλαδή κάτι απίστευτα δύσκολο. Στη Σαμπ (1983-'95) υπήρξε μέλος μια τεράστιας ομάδας που σήκωσε πέντε Κύπελλα, τρία Σούπερ Καπ, το Κυπελλούχων (1990) και ηττήθηκε στον τελικό του πρώτου Champions League (1992). Αυτό το τελευταίο όμως θα το σήκωνε με τη Γιουβέντους το 1996. Πολύ νωρίτερα όμως είχε γευτεί και την κορυφή του κόσμου αν και ως πιτσιρικάς δεν είχε παίξει ούτε λεπτό στο Μουντιάλ του 1982. Με την Εθνική (45/ 2) πήρε και το χάλκινο μετάλλιο το 1990. Το μεγαλύτερο παράσημο όμως του το προσέφερε χρόνια αργότερα ο Ντιέγκο Μαραντόνα: «Ο Βιέρκοβουντ ήταν ο δυσκολότερος αμυντικός που αντιμετώπισα στην καριέρα μου. Ηταν τόσο δυνατός που νόμιζες ότι είχε μύες ακόμα και στις βλεφαρίδες. Κάθε φορά που τον έβρισκα μπροστά μου, έπρεπε να τον περάσω 2,3,4 φορές και πάλι με ξαναπρολάβαινε!» Μύθος!
 
 
6. Ταρκίζιο Μπούρνιτς (1958-'77)
Μπορούσε να παίξει με την ίδια άνεση ως στόπερ, sweeper ή δεξιός full back. Ηταν εκπληκτικός στα τάκλιν που έκανε και καθώς υπήρξε τόσο δυνατός παίκτης, ο παρτενέρ του και αρχηγός της Grande Inter, Αρμάντο Πίκι, τον αποκαλούσε «ο βράχος». Ως μέλος της τεράστιας Ιντερ του Ελένιο Ερέρα, πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα και δύο Πρωταθλητριών (1964, 1965), χάνοντας στον τελικό του 1967, ενώ πήρε δύο φορές και το Διηπειρωτικό. Υπήρξε καταλυτικός στο Κατενάτσιο που εφάρμοσαν στα 60ς οι Νερατζούρι. Μαζί τους πήρε επίσης και τέσσερα πρωταθλήματα και ένα ακόμα στο ξεκίνημα της καριέρας του με τη Γιουβέντους, αλλά και ένα Κύπελλο με τη Νάπολι προς το φινάλε. Με την Σκουάντρα Ατζούρα (66/ 2) σήκωσε το EURO του 1968 και έπαιξε στον χαμένο τελικό του Μουντιάλ δύο χρόνια αργότερα.


5. Φούλβιο Κολοβάτι (1976-'93)
Αντικατέστησε στη Μίλαν τον μεγάλο Ρομπέρτο Ροζάτο (σ.σ.: έμεινε οριακά εκτός της λίστας μας) και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς στον κόσμο για τα τέλη των 70ς και το πρώτο μισό των 80ς και ήταν πολύ μοντέρνος στον τρόπο παιχνιδιού για την εποχή του. Ενώ υπήρξε  στόπερ και ειδικός στο man to man, ήταν πολύ δυνατός στον αέρα και με γκάζι και ταυτόχρονα διέθετε εξαιρετικά τεχνικά χαρίσματα. Μοίρασε την καριέρα του στις δύο ομάδες του Μιλάνου, αλλά τίτλους πήρε μόνο με τους Ροσονέρι (1 πρωτ., 1 Κύπ.), Ωστόσο, με την Εθνική (50/ 3) κατάφερε ως βασικός να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982.
 
 
4. Φάμπιο Καναβάρο (1992-'11)
Οπως καταλαβαίνετε, σε αυτή την περίπτωση πραγματικά δυσκολευτήκαμε πολύ για να επιλέξουμε ποιος θα είναι στο Νο3 και στο Νο4, αυτός δηλαδή ή ο Νέστα. Μιλάμε για δύο από τους κορυφαίους στόπερ στην ιστορία του αθλήματος ανεξαρτήτου χώρας. Τρομερή δύναμη, ταχύτητα στο πως έβγαινε στην μπάλα και αίσθηση αυτοθυσίας στο maximum. Η τρελή θητεία του ξεκίνησε με την εκπληκτική Πάρμα στο Β' μισό των 90ς (σ.σ.: έχει ψηφιστεί ο κορυφαίος της ιστορίας της). Μαζί της πήρε δύο Κύπελλα, ένα Σούπερ Καπ και το UEFA (1999). Το φοβερό είναι ότι ενώ έπαιξε και σε Ιντερ, Γιουβέντους (καθώς του ακυρώθηκαν τα δύο πρωταθλήματα εξαιτίας του Calciopoli), δεν πήρε άλλον τίτλο στο Καμπιονάτο. Σε συλλογικό επίπεδο τουλάχιστον πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα με τη Ρεάλ Μαδρίτης (+1 Σούπερ Καπ). Φυσικά το 2006 ήταν η χρονιά του. Αφού οδήγησε την Ιταλία στην κορυφή του κόσμου, του δόθηκαν 10 ατομικές διακρίσεις. Εννοείται σημαντικότερη όλων η «Χρυσή Μπάλα». Κανείς άλλος -μόνο- αμυντικός δεν πήρε το κορυφαίο βραβείο (Ζάμερ και Μπεκενμπάουερ έπαιζαν και ως αμυντικοί μέσοι), ενώ ήταν και ο γηραιότερος που το έλαβε. Πάντως στις έξι φορές που βρέθηκαν στις θέσεις 1-2 με τον Νέστα ως κορυφαίοι αμυντικοί της Σέριε Α', ο Καναβάρο ήταν 1ος στις δύο! Με την Εθνική (136/ 2) ήταν φιναλίστ στο EURO 2000.
 
 
3. Αλεσάντρο Νέστα (1993-'14)
Ενώ ήταν λιγότερο δυνατός και ταχύς από τον Καναβάρο, εκείνο που σε ξετρέλαινε όταν τον έβλεπες, ήταν το πόσο κλασάτα και αρχοντικά έβγαινε πρώτος στην μπάλα. Στόπερ ή sweeper υπήρξε από τους πιο έξυπνους και τακτικά-τεχνικά άρτιους όλων των εποχών για την θέση. Σχεδόν ποτέ του δεν έδιωχνε τη μπάλα όπως να 'ναι. Μονίμως χαμηλά με υπομονή σε κάποιον συμπαίκτη, μοίραζε μαεστρικά το παιχνίδι από πίσω. Η καριέρα του μοιράστηκε με τρομερή επιτυχία στην κορυφαία Λάτσιο όλων των εποχών και στην τεράστια Μίλαν των 00ς. Με τους Ρωμαίους πήρε ένα Σκουντέτο, δύο Κύπελλα και ισάριθμα Σούπερ Καπ Ιταλίας, αλλά και το τελευταίο Κυπελλούχων (1999), το Σούπερ Καπ Ευρώπης, χάνοντας έναν τελικό UEFA (1998). Με την μετακόμιση του στους Ροσονέρι πρόσθεσε ακόμα δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και δύο εγχώρια Σούπερ Καπ, για να φτάσει σε δύο κατακτήσεις Champions League (2003, 2007) και σε έναν χαμένο τελικό (2005). Πρόσθετα έβαλε στην τροπαιοθήκη δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης και ένα Μουντιάλ Συλλόγων. Τέσσερις φορές καλύτερος Ιταλός αμυντικός, βρέθηκε άλλες τόσες στην 11άδα της UEFA και το 2000 στην 5η θέση της «Χρυσής Μπάλας». Ηταν η χρονιά που έχασε στον τελικό το EURO, ενώ με την Ιταλία (78 συμμ.) σήκωσε το Μουντιάλ του 2006, έχοντας όμως τραυματιστεί από νωρίς. Γενικότερα εάν δεν είχε τραυματισμούς, θα είχε κάνει ακόμα πιο μυθικά πράγματα.


 
2. Γκαετάνο Σιρέα (1972-'88)
Ενώ έπεφτε με δύναμη στους αντιπάλους του, το έκανε πάντοτε με έναν απίστευτα ιδιοφυή, καθαρό τρόπο και ως συνέπεια αυτού, ουδέποτε αποβλήθηκε σε όλη την καριέρα του. Επαιζε με την ίδια ευκολία αρχικά ως λίμπερο και εν συνεχεία ως sweeper και μέχρι το 1986, όταν δηλαδή σταμάτησε από την Εθνική (78/ 2), ο Φράνκο Μπαρέζι καθόταν συνήθως στον πάγκο. Ζώντας επί 14 χρόνια στη Γιουβέντους, είναι ένας από τους εννέα που έχουν κατακτήσει τους τρεις ευρωπαϊκούς τίτλους. Αρχικά πήρε το UEFA (1977), έχασε στον τελικό του Πρωταθλητριών (1983) και αφού πήρε το Κυπελλούχων (1984), σήκωσε τελικά και το Πρωταθλητριών στον ματωμένο τελικό του «Χέιζελ» (1985). Επίσης πανηγύρισε το Σούπερ Καπ Ευρώπης (1984) και το Διηπειρωτικό την επόμενη χρονιά. Σε εγχώριο επίπεδο οδήγησε τη Γιύβε σε επτά Σκουντέτο και τρία Κύπελλα. Εκτός από την κορυφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου (1982), ήρθε με την Ιταλία 4ος το 1978 και στο EURO το 1980. Δυστυχώς, έφυγε από την ζωή το 1989, στα 36 του, μόλις δηλαδή είχε σταματήσει το ποδόσφαιρο.


1. Φράνκο Μπαρέζι (1977-'99)
Εχει αποκαλύψει, ότι στα τελευταία ματς του Μουντιάλ του 1982 που αμφότεροι κατέκτησαν (ο Μπαρέζι ως αλλαγή), έτρεμε μην τυχόν και τραυματιστεί ο Σιρέα και χρειαστεί να μπει. Τελικά, έστω και οριακά μάλλον τον ξεπέρασε (ίσως για κάποιος στο Νο1 να έπρεπε να είναι ο Σιρεά και μπορεί να έχουν και δίκιο)! Αν και ήταν σχετικά κοντός (1,76) και όχι τόσο ταχύς, τα πήγαινε εξαιρετικά στον αέρα και είχε μόνιμα πλεονέκτημα σε σχέση με τους αντιπάλους του, καθώς υπήρξε απίστευτα ευφυής και βρισκόταν ένα κλικ πιο μπροστά τους στη φάση. Ο τρόπος που διάβαζε το ματς ήταν μοναδικός και θεωρείται ίσως ο κορυφαίος καθαρός σέντερ μπακ (sweeper) στην ιστορία του αθλήματος (σ.σ.: με βάση το ότι ο Μπεκενμπάουερ έπαιζε συχνά και ως αμυντικός μέσος). Οπως και ο Πάολο Μαλντίνι υπηρέτησε πιστά μόνο τη Μίλαν και το 2000 ψηφίστηκε ως ο καλύτερος της για τον 20ό αιώνα. Μαζί της πήρε έξι πρωταθλήματα (την ακολούθησε και για δύο σεζόν στη Σέριε Β') και τέσσερα Σούπερ Καπ Ιταλίας. Μαζί του οι Ροσονέρι έκαναν το μυθικό ρεκόρ των 932 λεπτών χωρίς να δεχτούν γκολ και πήραν τα τρία Πρωταθλητριών/ Champions League (1989, 1990, 1994), χάνοντας στον τελικό του 1995. Επίσης σήκωσαν δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης και άλλα τόσα Διηπειρωτικά. Κορυφαίος Ιταλός γενικά το 1990, έναν χρόνο νωρίτερα τερμάτισε 2ος στην «Χρυσή Μπάλα» (πίσω από Φαν Μπάστεν) και δύο φορές ψηφίστηκε κορυφαίος Ευρωπαίος αμυντικός, μπαίνοντας και στην καλύτερη 20άδα της Ευρώπης για τον 20ό αιώνα. Με την Εθνική (82/ 2) έζησε εξίσου τεράστιες στιγμές. Στην κούπα του 1982 μπορεί να μην ήταν βασικός, αλλά πήγε την Ιταλία στην 3η θέση (1990) και στον χαμένο τελικό του 1994. Εκεί όπου έζησε και το χειρότερο του, το χαμένο πέναλτι κόντρα στην Βραζιλία.
 
 
* Επιλαχόντες οι Τσίρο Φεράρα, Τσέζαρε Μαλντίνι, Ρικάρντο Φέρι, Ρομπέρτο Ροζάτο!


 
*Πηγή: gazzetta.gr*

Βλέπει Μοράτα για αντί Τζέκο η Σίτι!!

Την πώληση των Έντιν Τζέκο και Στέφαν Γιόβετιτς εξετάζουν οι «πολίτες» για να αποκτήσουν τον Ισπανό επιθετικό των Ιταλών.

Ο Αλβάρο Μοράτα αποχώρησε από την Ρεάλ Μαδρίτης με σκοπό να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής ώστε να δείξει την αξία του, κάτι που έγινε στην Γιουβέντους όπου πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της «AS» ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Εμάνουελ Πελεγκρίνι, ζήτησε την πώληση των δύο επιθετικών ώστε τα χρήματα που θα εισπράξουν να τα διαθέσουν για την απόκτηση του άσου της «μεγάλης κυρίας».
*Πηγή: metrosport.gr*

Η εφορία ζητάει 4.000.000 από τον Τσάβι!!

Την ώρα που ο μέσος της Μπαρτσελόνα βρίσκεται στο Κατάρ και διαπραγματεύεται με την Αλ-Σαντ η εφορία τον κυνηγά.

Το ποσό των 4.000.000.000 ζητάει από τον Ισπανό σταρ η εφορία του κράτους για μη δήλωση εισοδήματος που απορρέει από την εκμετάλλευση της εικόνας του.

Όσον αφορά την υπόθεση της μεταγραφής του, οι άνθρωποι της ομάδας από το Κατάρ εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως την νέα σεζόν ο σούπερ σταρ θα φοράει τα χρώματα της ομάδος τους.
*Πηγή: metrosport.gr*

Το… αργόσυρτο βήμα της ελληνικής δικαιοσύνης!!

Τέσσερις δικαστικές υποθέσεις με κακουργηματικό χαρακτήρα τρέχουν εδώ και καιρό για το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν κάποιος επιχειρήσει να αξιολογήσει τη σοβαρότητα των υποθέσεων, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα είχε υπάρξει εγρήγορση της δικαιοσύνης.Γράφει ο Κυριάκος Θωμαΐδης

Δυστυχώς στην Ελλάδα τα εργαλεία των δικαστών, των ανακριτών και των εισαγγελέων είναι φτωχά. Παράλληλα οι πιέσεις που ασκούνται στους ανθρώπους, οι οποίοι επιτελούν το δικαστικό λειτούργημα, είναι ασφυκτικές. Τα οικονομικά συμφέροντα σε πολλές περιπτώσεις επιχειρούν να προλάβουν καταστάσεις και ξεπερνούν ακόμα και την πολιτική εξουσία.

Η πρώτη μεγάλη υπόθεση αφορά στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων που ξέσπασε το 2011 και παρότι πέρασαν ήδη τέσσερα χρόνια δεν έχει οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες. Οι πάντες βρίσκονται σε αναμονή της εισαγγελικής πρότασης, όμως θα χρειαστεί η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για να οριστικοποιηθούν τα παραπεμπτικά βουλεύματα. Η υπόθεση δεν πρόκειται να εκκαθαριστεί πριν από το 2016.

Το επόμενο σκάνδαλο στο ποδόσφαιρο ήταν η κάρτα υγείας ποδοσφαιριστή. Ήδη κατηγορούνται κακουργηματικά 23 ποδοσφαιρικοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων και τρεις πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ. Το εντυπωσιακό είναι ότι η υπόθεση χρεώθηκε σε έναν ικανότατο ανακριτή, τον κύριο Γιώργο Ανδρεάδη, ο οποίος όμως έχει και την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και άλλες σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς να διερευνήσει. Η ανακριτική  έρευνα δεν πρόκειται να αρχίσει πριν το Σεπτέμβριο του 2015.

Το σκάνδαλο των πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των ανωμοτί καταθέσεων, παρότι υπάρχουν αδικήματα που ξεκινούν από το 2002. Ο εισαγγελέας Χάρης Λακαφώσης έκανε μια εξαιρετική δουλειά, όμως δυστυχώς του αφαιρέθηκε ο τίτλος του αθλητικού εισαγγελέα και απλώς θα ολοκληρώσει την αρχική δικογραφία. Η υπόθεση δεν πρόκειται να φτάσει στις δικαστικές αίθουσες πριν τα τέλη του 2016.

Τέλος, η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου που περιέχεται στο πόρισμα του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα είναι ίσως η μοναδική που έτρεξε με γρήγορους ρυθμούς. Ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης μέσα στους επόμενους δυο μήνες θα ολοκληρώσει την έρευνά του και η δίκη αναμένεται στις αρχές του 2016.

Αν δεν εκκαθαριστούν όλες αυτές οι υποθέσεις, κανένας αθλητικός νόμος δεν μπορεί να δώσει λύσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
*Πηγή: metrosport.gr*

Τα 7 εκ. που δεν έπιασαν τόπο!!

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει δαπανήσει αρκετά χρήματα από την στιγμή που αποφάσισε να μπει στον ΠΑΟΚ. Λεφτά που αποδείχθηκαν σωτήρια για την βιωσιμότητα του Δικεφάλου, όπως, για παράδειγμα, τα 20,8 εκ. που δόθηκαν σε ληξιπρόθεσμα χρέη που υπήρχαν μέχρι τον Ιούλιο του 2012.

Με την είσοδο του ομογενή επιχειρηματία στον ΠΑΟΚ έγιναν βελτιώσεις και στις εγκαταστάσεις της ομάδας, τόσο στην Τούμπα, όσο και στη Νέα Μεσημβρία. Μεγάλα ποσά, όμως, ξοδεύθηκαν και στο αγωνιστικό τμήμα, χωρίς, πάντως, σε αυτή την περίπτωση να έχουν κάποιο αντίκρισμα.

Η «Μ» παρουσιάζει σήμερα τα συμβόλαια που δόθηκαν σε προπονητές και παίκτες, οι οποίοι δεν τα δικαιολόγησαν με την παρουσία τους. Δώνης και Στέφενς, λοιπόν, έλαβαν μαζί περίπου 3 εκ. ευρώ και αποχώρησαν χωρίς να αφήσουν πίσω τους κάποιο έργο, ενώ από εκεί και πέρα Σεκού Ολίσε, Σωτήρης Νίνης, Νίκος Σπυρόπουλος και Μάαρτεν Μάρτενς είναι μερικές από τις πιο χτυπητές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που δεν έπαιξαν ποτέ σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Κόστισαν, όμως, 2,4 εκ. ευρώ, χρήματα που θα μπορούσαν να είχαν δοθεί σε πιο προσοδοφόρες λύσεις.

Η «λίστα» δεν σταματάει εκεί, αφού από στον ΠΑΟΚ ήρθαν την εποχή Σαββίδη, αλλά δεν… ακούμπησαν, οι Νέτσιντ, Καμαρά, Λόπεθ, Χούσεν και Γκσπούρνινγκ.

Αρκετά χρήματα κόστισε και η παρουσία του Γκερμάν Τσιστιακόφ στον Δικέφαλο, από την θέση του στρατηγικού συμβούλου. Ο Ρώσος τεχνοκράτης έμεινε στον ΠΑΟΚ δύο χρόνια και έλυσε την συνεργασία του με τους «ασπρόμαυρους» τον Μάϊο του 2014.


Χρήματα που δεν έπιασαν τόπο
Γκερμάν Τσιστιακόφ 570.000 ευρώ
Δώνης και συνεργάτες 800.000 ευρώ
Χουμπ Στέφενς 2 εκ. ευρώ
Ραζαγκί Καμαρά 125.000 ευρώ έξι μήνες
Σέκου Ολίσε 1 εκ. ευρώ
Ινίγο Λόπεθ 180.000 ευρώ
Νίκος Σπυρόπουλος 400.000
Ντάνι Χούσεν 150.000 ευρώ
Σωτήρης Νίνης 300.000 ευρώ
Τόμας Νέτσιντ 175.000 ευρώ
Μίκαελ Γκσπούρνινγκ 100.000
Μάαρτεν Μάρτενς 700.000 ευρώ
Χέντβιχες Μαντούρο 500.000 ευρώ

* Τα ποσά αφορούν το διάστημα που οι παίκτες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον ΠΑΟΚ, ενώ γι' αυτούς που βρίσκονται ακόμη στην ομάδα αφορούν την παρουσία τους μέχρι τώρα.

Οδηγός οι φετινές μεταγραφές
Το ζητούμενο είναι από εδώ και στο εξής τα παθήματα να γίνουν μαθήματα και ο ΠΑΟΚ να μην χρειαστεί να ξαναδαπανήσει μεγάλα ποσά για παίκτες που δεν θα προσφέρουν.

Αυτό, φυσικά, δεν μπορεί να προβλεφθεί, απλώς υπάρχει η δυνατότητα μέσα από την παρακολούθηση ποδοσφαιριστών να μειωθεί το ρίσκο της επιλογής. Οι κινήσεις που έγιναν φέτος μπορούν να αποτελέσουν οδηγό, αφού αν εξαιρέσουμε τον Ρατς, του οποίου οι ικανότητες ήταν γνωστές, τόσο ο Μακ, όσο και ο Περέιρα, αποδείχθηκαν λίρα εκατό, παρόλο που πριν
*Πηγή: metrosport.gr*

Μια συγκυριακή, άδικη ισοπαλία!!

Γράφει ο Στράτος Παζούλης
Άλλη μια ισοπαλία για τον Ηρακλή, η οποία κάτω από τις συνθήκες διεξαγωγής του παιχνιδιού μπορεί να περιγραφεί με τη γνωστή επωδό «ευτυχώς». Οι κυανόλευκοι με το που πάτησαν στον αγωνιστικό χώρο κατάλαβαν πως δε θα τη βγάλουν καθαρή, καθότι η αθλητική ταυτότητά τους έγραφε μόνο ποδοσφαιριστής και όχι θαλασσίου σκιέρ ή οποιαδήποτε ιδιότητα τέλος πάντων η οπαία είχε σχέση με τον …υγρό στίβου.

Στο πρώτο ημίχρονο και μέχρις ότου αποδώσει το ..φροντιστήριο που κάνανε προς εκμάθηση α) των διαστάσεων του γηπέδου και β) των υδάτινων παγίδων και της λασπουριάς, αναλωνόταν περισσότερο σε αναγνωριστικές ασκήσεις, χωρίς όμως και να είναι της πλάκας που λένε. Και τούτο διότι καλύτερος του αντιπάλου του, δημιούργησε ευκαιρίες, όχι πάντως κλασικές. Στο Β΄ μέρος όμως ο Ηρακλής πήρε τα ηνία του αγώνα, αλλά όπως συμβαίνει τελευταία, όταν δέχεται γκολ από το πουθενά, πάντα κάτι θα φταίει. Ο Χουάντερσιν πραγματοποίησε και πάλι μια άστοχη απόκρουση στη συνέχεια στραβοπάτησε με αποτέλεσμα η κεφαλιά του Πάτο να βρει δίχτυα.

Στο 63’ πέρασε στο παιχνίδι ο Γιάννης Λουκίνας, ο οποίος στο 77’ και βρήκε τη …σκιά του  για δέκατη φορά φέτος φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια , έπειτα από ασίστ του Περόνε. Ο ανικανοποίητος Νίκος Παπαδόπουλος πριν το γκολ είχε ρίξει στο παιχνίδι όποιος επιθετικό διέθετε και από τη συγκεκριμένη κίνηση του, όχι μόνο προήλθε η ισοφάριση, αλλά ταυτόχρονα «αγκάλιασε» τη νίκη, χωρίς όμως , της ακατάδεχτης, να της κλέψει και …φιλάκι..

Διότι τόσο ο Ρομάνο με εντυπωσιακό ψαλίδι στο 83’ όσο και ο Πασάς στο 85’ έχασαν κλασσικές ευκαιρίες για να νικήσουν τον Βοσνιάδη, ο οποίος στην δεύτερη περίπτωση έκανε την απόκρουση του αγώνα. Τώρα πλέον έχει απέναντι του τη Λάρισα, η οποία στο Καυτανζόγλειο θα έρθει για να δώσει τα ρέστα της, καθώς με νίκη αρπάζει τη μπουκιά από το στόμα της Λαμίας, η οποία δεν είναι άλλη από την τρίτη θέση στα πλέι-οφ.

Εξυπακούεται όμως ότι ο Ηρακλής αν θέλει να έχει το αβαντάζ των τριών βαθμών από τους υπολοίπους, δεν χρειάζεται να χολοσκά για το τι θα επιδιώξει η ΑΕΛ, αλλά ο ίδιος. Μέχρι τότε τα ξαναλέμε.

*Πηγή: metrosport.gr*

«Μπορώ να κερδίσω τη Χρυσή Μπάλα»

Ο Καρίμ Μπενζεμά εξέφρασε την αισιοδοξία του πως κάποια στιγμή θα καταφέρει να κερδίσει τη «Χρυσή Μπάλα».
Ο Γάλλος φορ της Ρεάλ Μαδρίτης παραδέχθηκε πως δεν μπορεί να φτάσει τους Μέσι και Ρονάλντο στη συχνότητα σκοραρίσματος, αλλά θεωρεί πως βρίσκεται στους πέντε ποδοσφαιριστές, που μπορούν να κατακτήσουν το βραβείο.
«Αν συνεχίζω να κερδίζω τίτλους, τότε μπορώ να κατακτήσω το βραβείο στο μέλλον. Υπάρχουν οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι, οι δύο καλύτεροι παίκτες στον κόσμο. Ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να φτάσω τα 80 ή τα 100 γκολ σε μια σεζόν, αλλά αυτοί μπορεί να το κάνουν. Μετά απ” αυτούς, υπάρχουν πολλοί παίκτες που αξίζουν το βραβείο. Μπορεί να είμαι στην 5άδα, αλλά δεν ξέρω», σχολίασε στη «Le Parisien», ο Μπενζεμά.
Όσο για το ενδιαφέρον της Παρί Σεν Ζερμέν: «Η Παρί είναι μια καλή ομάδα».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Σεντόνι» και πριμ για Φαν Χάαλ!!

Ο Λουίς Φαν Χάαλ θα έχει την ευκαιρία να μεγαλώσει τον τραπεζικό του λογαριασμό, σε περίπτωση που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταφέρει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται στην τέταρτη θέση, έχοντας αέρα πέντε βαθμών από τη Λίβερπουλ και αισθάνονται μια σχετική άνεση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Star», η διοίκηση του συλλόγου έχει υποσχεθεί στον Ολλανδό τεχνικό πριμ, που φτάνει μέχρι και το 1,5 εκατ. ευρώ.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Δεν περιμέναμε την πρωτιά»

Ο Βόιτσεχ Σέζνι υποστήριξε πως δεν περίμενε την πορεία των Πολωνών στα πρώτα ματς των προκριματικών του Euro της Γαλλίας.
Ο έμπειρος γκολκίπερ τόνισε πως η ομάδα του θέλει την πρωτιά στον όμιλο και στοχεύει μόνο στη νίκη με την Ιρλανδία.
«Δεν περιμέναμε ούτε εμείς ότι θα βρισκόμασταν στην πρώτη θέση σε ένα τέτοιο γκρουπ. Πιστεύαμε ότι μαζί με τη Σκωτία και την Ιρλανδία θα παλεύαμε για την δεύτερη θέση αφού η Γερμανία θα ήταν οδηγός από την αρχή, όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Πλέον, δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την κορυφή. Δεν μας κάνει η δεύτερη θέση και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό», σχολίασε ο Σέζνι.
*Πηγή: arenafm.gr*

Tο Top 5 του NBA!! (vid)

Στα καλύτερα στιγμιότυπα της χθεσινής βραδιάς στο NBA, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φιγουράρει για ακόμα μία φορά.
Δείτε εδώ το βίντεο!










*Πηγή: arenafm.gr*

Trash talk ακόμα και τώρα ο Τζόρνταν!! (vid)

Ο Μαικλ Τζόρνταν μπορεί να διανύει το 50 έτος της ηλικίας του, όμως δεν έχει ξεχάσει το μπάσκετ.
Έτσι, παίζοντας μονό σε γήπεδο στις Μπαχάμες, έχοντας συμπαίκτη του τον παίκτη του φούτμπολ, Τομ Μπράντι κι απέναντι του τον παίκτη του γκολφ, Κίγκαν Μπράντλεϊ θυμήθηκε τα παρκέ του ΝΒΑ κάνοντας , με δόση χιούμορ, trash talk.
Ο «θρύλος» ζήτησε καλάθι και φάουλ και λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Θα έπρεπε να τσεκάρετε στο youtube την καριέρα μου».
Δείτε παρακάτω το βίντεο!





*Πηγή: arenafm.gr*

Το νέο στιλ του Μπέκαμ!! (pics)

Αφού έχει βγει στη σύνταξη ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αποφάσισε να κάνει μια βόλτα στους δρόμους του Λος Άντζελες με στιλ… χίπστερ με τον φακό να τον «συλλαμβάνει» με ένα smoothie στο χέρι.
Πάντως ο άλλοτε ποδοσφαιριστής των LA Galaxy επιδιώκει την κατασκευή γηπέδου και τη σύσταση δικής του ομάδας που θα συμμετέχει στο αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
Δείτε παρακάτω φωτογραφίες!
dee
*Πηγή: arenafm.gr*

Ζούμε σπάνιες μέρες στον ΠΑΟΚ!!

Δεν γίνονται, ρε, αυτά τα πράγματα. Ξαφνικά, ο Ιβάν Σαββίδης να πανηγυρίζει και να μην το κρύβει για τον Σύριζα. Ο Αποδυτηριάκιας γράφει στον SportDog... «Ευχαριστώ την κυβέρνηση γι' αυτό που έκανε» δήλωσε φόρα παρτίδα την κυβέρνηση ο ομογενής επιχειρηματίας. «Με την τροποποίηση του άρθρου τάδε, της παραγράφου δείνα, του νόμου με τον αριθμό ψάξε βρες ανοίγει ο δρόμος για έναν ισχυρό, αυτάρκη και αυτόνομο ΠΑΟΚ».
Είμαστε ευτυχείς διότι ζούμε σε σπάνιες ημέρες. Ένας μεγαλομέτοχος μας πληροφορεί ότι έγινε ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας που μέχρι σήμερα δεν ήταν αυτόνομη, αυτάρκης και ισχυρή. Κι όλα αυτά θα γίνουν επειδή ο ελληνικός λαός ψήφισε τον Σύριζα. Τι άλλο θα ακούσουμε.
Τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ, που δεν ήταν αυτόνομος και αυτάρκης, επί Ιβάν Σαββίδη ξοδεύτηκαν του κόσμου τα λεφτά ΧΩΡΙΣ στοιχειώδη φροντίδα για να γίνει ομάδα. Εβδομήντα, συγκεκριμένα 68 τον αριθμό, παίκτες φόρεσαν τη φανέλλα του ΠΑΟΚ επί ιδιοκτησίας κι όχι αυτονομίας Σαββίδη.
Πώς να έκτιζε αξιόπιστη ομάδα ο ΠΑΟΚ χωρίς να στήσει πρώτα τον κορμό, τον σκελετό της ενδεκάδας. Και πώς να φτιάξει τις βάσεις της ομάδας όταν μπαινοβγαίνουν παίκτες στην Τούμπα, με επιλογές αβασάνιστες και με αρκετούς δανεικούς;
Τέλος πάντων, όλα μπαίνουν σ' ένα δρόμο στον ΠΑΟΚ. Αν ο Σύριζα είχε κερδίσει τις εκλογές του 2012 δεν θα είχαν χαθεί τρία χρόνια. Ο Σαββίδης πλέον θα ηγείται του ανεξάρτητου και αυτόνομου ΠΑΟΚ. Αρκεί, όμως, να ζητήσει ένα ακόμα ρουσφέτι από την κυβέρνηση. Κάποιο στέλεχος του Σύριζα να στείλει ο Τσίπρας να γίνει πρόεδρος στην ομάδα. Όχι από την συνιστώσα του Λαφαζάνη. Δεν ξέρουν μπάλλα αυτοί.

ΠΟΙΟΝ ΠΑΙΚΤΗ κυνηγάει να αποκτήσει και ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Ο καλύτερος παίκτης της Ξάνθης είναι ο 20χρονος Δημήτρης Γούτας. Ένας σέντερμπακ αξίας που άμα λάχει σκοράρει κιόλας. Την Δευτέρα στο Περιστέρι τέσσερις «κατάσκοποι» από το εξωτερικό θα κουσουμάρουν τον παίκτη στο παιχνίδι της εθνικής Ελπίδων με την Κροατία.
Υπ' όψιν ότι ο Γούτας δύο χρόνια πριν λήξει το συμβόλαιό του το ανανέωσε για ακόμα 5 χρόνια με την Σκόντα πριν από δύο μήνες. Η τιμή του κοστολογείται γύρω στο 1,5 εκ. ευρώ από τον Χρήστο Πανόπουλο, μεγαλομέτοχο της Σκόντα Ξάνθη.
Ήδη, Ολυμπιακός και ΑΕΚ «ανεπίσημα» έδειξαν το ενδιαφέρον τους για τον Γούτα στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ Ξάνθη. Ο ποδοσφαιριστής, βέβαια, παραχωρείται. Εδώ και 25 χρόνια ο Πανόπουλος ποτέ και για κανέναν ποδοσφαιριστή δεν είπε «Όχι» αρκεί να δεχθεί πρόταση ικανοποιητική.
Αν, τελικά, φύγει από την Ξάνθη ο Γούτας πού θα καταλήξει; Στο εξωτερικό ή, στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

*Πηγή: sportdog.gr*

Σκάει νέο κανόνι - Στη Γ΄ Εθνική του χρόνου ο...!!

ΕΧΕΙ βουίξει ο τόπος - Διαβάστε το ρεπορτάζ στον SportDog! Είναι γεγονός ότι τα οικονομικά των περισσότερων ομάδων στη Σούπερ Λίγκα (όπως και σε όλες τις κατηγορίες στην ποδοσφαιρική Ελλάδα), είναι σε πολύ κακή κατάσταση.
Πέρα του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Ατρόμητου, του Αστέρα Τρίπολης και κάποιων ακόμα, όλες οι υπόλοιπες ομάδες της Λίγκας αντιμετωπίζουν μικρά ή μεγάλα οικονομικά προβλήματα, που δεν τις αφήνουν να ανασάνουν...
Μεταξύ αυτών των ομάδων είναι και ο Εργοτέλης, που δεν αντιμετωπίζει μόνο οικονομικό αλλά και αγωνιστικό - βαθμολογικό πρόβλημα φέτος!
Με αποτέλεσμα να βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι του υποβιβασμού και, με βάση το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, να είναι βασικός υποψήφιος για να πέσει στη Football League.
Κι εδώ είναι που έρχεται το... καυτό ρεπορτάζ, καθώς αν τελικά ο Εργοτέλης υποβιβαστεί, είναι σχεδόν αδύνατον με τα χρέη που έχει η ομάδα να τα καταφέρει σε αυτή την κατηγορία!
Για αυτό κυκλοφορεί έντονα το τελευταίο διάστημα ότι οι άνθρωποι του Εργοτέλη εξετάζουν τη λύση της Γ΄ Εθνικής, προκειμένου να σβήσουν τα χρέη του συλλόγου και να παλέψει να επιστρέψει άμεσα στην κορυφαία κατηγορία...
Φυσικά, για την ώρα δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο ή σίγουρο, καθώς αυτό που προέχει για τους Κρητικούς είναι να παλέψουν για να παραμείνουν στη Σούπερ Λιγκ...
*Πηγή: sportdog.gr*

Η τούρτα-έκπληξη του Σαλούστρου!! (vid)

Ο Χρήστος Σαλούστρος έχει την Κυριακή (29/03) τα γενέθλιά του, αλλά οι συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ του ευχήθηκαν το Σάββατο (28/03) μετά τη νίκη της ομάδας απέναντι στον Απόλλωνα.
Ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ έκλεισε τα 25 του χρόνια την Κυριακή (29/03). Στον ΠΑΟΚ όμως γιόρτασαν τα γενέθλια του Σαλούστρου μία μέρα νωρίτερα, το Σάββατο, συνδυάζοντάς τα με τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα. Ο Χρήστος Σαλούστρος έσβησε το κεράκι στην τούρτα του, που είχαν στείλει από την Αθήνα καλοί του φίλοι.


Τα χρόνια μας πολλά στο Χρήστο Σαλούστρο (που έχει σήμερα τα γενέθλιά του) τα είπαμε από χθες, στα αποδυτήρια και αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα. Μαζί με μία τούρτα έκπληξη, την οποία είχαν στείλει για την περίσταση οι καλοί του φίλοι από την Αθήνα. Χρόνια Πολλά... #pamepaok #family
Posted by PAOK BC / ΚΑΕ ΠAOK on Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015


*Πηγή: superbasket.gr*

Ξανθόπουλος: «Να βρούμε το κίνητρο»

Ο Πανιώνιος έχει και μαθηματικά υποβιβαστεί και έχει μπροστά του έναν δύσκολο αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό για την 22η αγωνιστική (30/03, 19:00), με τον Βασίλη Ξανθόπουλο να τονίζει ότι η ομάδα του παρά την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται πρέπει να βρει το κίνητρο. 
Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, ο Βασίλης Ξανθόπουλος:
«Παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα η οποία έχει να δώσει δύο τελικούς. Από τη μία είναι το παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου, που αν νικήσει θα προκριθεί στα play offs της Ευρωλίγκα και ακολουθεί εκείνο με τον Απόλλωνα, που θα κρίνει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, που είναι το Κύπελλο Ελλάδος.
Η θέση μας είναι γνωστή και δύσκολη. Έχουμε υποβιβαστεί και μαθηματικά. Παρ’ όλα αυτά πρέπει να βρούμε το κίνητρο να παίξουμε και να έχουμε αξιοπρέπεια».

Ο Αντετοκούνμπο ίπταται… ξανά!! (vid)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σκόραρε 12 πόντους στην ήττα των Μπακς από τους Ουόριορς (108-95), χωρίς να κάνει «εκπτώσεις» στο θέμα που προσφέρει.
Ο Τάιλερ Ένις έτρεξε τον αιφνιδισμό και με alley hoop πάσα βρήκε τον Greek Freak για άλλο ένα «κατεδάφισμα» της μπασκέτας.





*Πηγή: superbasket.gr*

Πάρτι με υπογραφή Τζέραρντ!! (vids/pics)

Σε ένα κατάμεστο «Άνφιλντ» οι φίλοι του Στίβεν Τζέραρντ και αυτοί του Τζέιμι Κάραγκερ ήρθαν ισόπαλοι 2-2 σε φιλικό με φιλανθρωπικό σκοπό με δύο τέρματα του πρώτου και από ένα των Μπαλοτέλι-Ντρογκμπά. Την τριάδα Τζέραρντ-Τόρες-Σουάρες είχαν την ευκαιρία να δουν να πανηγυρίζει μαζί για πρώτη φορά οι οπαδοί της Λίβερπουλ, που χάρηκαν μια σπουδαία ποδοσφαιρική γιορτή.
Το σκορ άνοιξε πολύ νωρίς με μια… βολίδα του Μάριο Μπαλοτέλι, ενώ ο Ιταλός δημιούργησε και το δεύτερο τέρμα της ομάδας του, βγάζοντας μόνο του τον Ντιντιέ Ντρογμπά που πέρασε και τον Τζόουνς και έκανε το 2-0 προ κενής εστίας.







Με περίπου δέκα λεπτά να απομένουν στο ρολόι, ο Κέλι ανέτρεψε τον Σινκλέρ μέσα στην περιοχή και ο Τζέραρντ δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον πρώην συμπαίκτη του, Πέπε Ρέινα, από το σημείο του πέναλτι για το 2-1.






 
 
 
Στο δεύτερο ημίχρονο πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο οι Φερνάντο Τόρες και Λουίς Σουάρες για την ομάδα του «Stevie G», που σκόραρε και πάλι από το σημείο του πέναλτι για να κάνει το 2-2 και πανηγύρισε με τους προαναφερθέντες προκαλώντας… ρήγματα στις καρδιές των οπαδών της Λίβερπουλ.







Το «Kop» τραγουδάει για τον Λουίς Σουάρες:







Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο πλευρές αδίκησαν τους εαυτούς τους, χάνοντας πολλές ευκαιρίες για γκολ, καθώς επίσης πως ο Τεϊσέιρα... έγραψε ιστορία περνώντας δύο φορές ως αλλαγή στο παιχνίδι (την δεύτερη στη θέση του Τζέραρντ).
Και μία αναμνηστική φωτογραφία...

Στο πρώτο ημίχρονο:
Η ομάδα του Τζέραρντ: Τζόουνς, Τζόνσον, Ρίισε, Τέρι, Άντονι Τζέραρντ, Τσάμπι Αλόνσο (32’ Τεϊσέιρα), Στίβεν Τζέραρντ, Νόλαν, Μπάμπελ, Σινκλέρ, Ανρί
Η ομάδα του Κάραγκερ: Ρέινα, Φλάναγκαν (32’ Μορένο), Κάραγκερ, Κέλι, Αρμπελόα, Λέιβα (72’ Μαγκουάιρ), Σέλβι, Κιούελ, Ντάουνινγκ, Ντρογκμπά, Μπαλοτέλι
Στο δεύτερο ημίχρονο:
Η ομάδα του Τζέραρντ: Τζόουνς, Τζόνσον, Νταν, Γουίλιαμς, Γουόρνοκ, Τζέραρντ (81’ Τεϊσέιρα-δεύτερη αλλαγή), Άνταμ, Σπίρινγκ, Μπάμπελ, Τόρες, Σουάρες
Η ομάδα του Κάραγκερ: Ρέινα (60’ Γκουλάσκι), Κλισί, Κέλι, Μορένο, Κάραγκερ, Λούκας, Νουν, Μπορίνι, Μπέλαμι, Μπαλοτέλι (48’ Μπράναγκαν), Γκαρθία
*Πηγή: England365.gr*