Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Τα 7 εκ. που δεν έπιασαν τόπο!!

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει δαπανήσει αρκετά χρήματα από την στιγμή που αποφάσισε να μπει στον ΠΑΟΚ. Λεφτά που αποδείχθηκαν σωτήρια για την βιωσιμότητα του Δικεφάλου, όπως, για παράδειγμα, τα 20,8 εκ. που δόθηκαν σε ληξιπρόθεσμα χρέη που υπήρχαν μέχρι τον Ιούλιο του 2012.

Με την είσοδο του ομογενή επιχειρηματία στον ΠΑΟΚ έγιναν βελτιώσεις και στις εγκαταστάσεις της ομάδας, τόσο στην Τούμπα, όσο και στη Νέα Μεσημβρία. Μεγάλα ποσά, όμως, ξοδεύθηκαν και στο αγωνιστικό τμήμα, χωρίς, πάντως, σε αυτή την περίπτωση να έχουν κάποιο αντίκρισμα.

Η «Μ» παρουσιάζει σήμερα τα συμβόλαια που δόθηκαν σε προπονητές και παίκτες, οι οποίοι δεν τα δικαιολόγησαν με την παρουσία τους. Δώνης και Στέφενς, λοιπόν, έλαβαν μαζί περίπου 3 εκ. ευρώ και αποχώρησαν χωρίς να αφήσουν πίσω τους κάποιο έργο, ενώ από εκεί και πέρα Σεκού Ολίσε, Σωτήρης Νίνης, Νίκος Σπυρόπουλος και Μάαρτεν Μάρτενς είναι μερικές από τις πιο χτυπητές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που δεν έπαιξαν ποτέ σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Κόστισαν, όμως, 2,4 εκ. ευρώ, χρήματα που θα μπορούσαν να είχαν δοθεί σε πιο προσοδοφόρες λύσεις.

Η «λίστα» δεν σταματάει εκεί, αφού από στον ΠΑΟΚ ήρθαν την εποχή Σαββίδη, αλλά δεν… ακούμπησαν, οι Νέτσιντ, Καμαρά, Λόπεθ, Χούσεν και Γκσπούρνινγκ.

Αρκετά χρήματα κόστισε και η παρουσία του Γκερμάν Τσιστιακόφ στον Δικέφαλο, από την θέση του στρατηγικού συμβούλου. Ο Ρώσος τεχνοκράτης έμεινε στον ΠΑΟΚ δύο χρόνια και έλυσε την συνεργασία του με τους «ασπρόμαυρους» τον Μάϊο του 2014.


Χρήματα που δεν έπιασαν τόπο
Γκερμάν Τσιστιακόφ 570.000 ευρώ
Δώνης και συνεργάτες 800.000 ευρώ
Χουμπ Στέφενς 2 εκ. ευρώ
Ραζαγκί Καμαρά 125.000 ευρώ έξι μήνες
Σέκου Ολίσε 1 εκ. ευρώ
Ινίγο Λόπεθ 180.000 ευρώ
Νίκος Σπυρόπουλος 400.000
Ντάνι Χούσεν 150.000 ευρώ
Σωτήρης Νίνης 300.000 ευρώ
Τόμας Νέτσιντ 175.000 ευρώ
Μίκαελ Γκσπούρνινγκ 100.000
Μάαρτεν Μάρτενς 700.000 ευρώ
Χέντβιχες Μαντούρο 500.000 ευρώ

* Τα ποσά αφορούν το διάστημα που οι παίκτες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον ΠΑΟΚ, ενώ γι' αυτούς που βρίσκονται ακόμη στην ομάδα αφορούν την παρουσία τους μέχρι τώρα.

Οδηγός οι φετινές μεταγραφές
Το ζητούμενο είναι από εδώ και στο εξής τα παθήματα να γίνουν μαθήματα και ο ΠΑΟΚ να μην χρειαστεί να ξαναδαπανήσει μεγάλα ποσά για παίκτες που δεν θα προσφέρουν.

Αυτό, φυσικά, δεν μπορεί να προβλεφθεί, απλώς υπάρχει η δυνατότητα μέσα από την παρακολούθηση ποδοσφαιριστών να μειωθεί το ρίσκο της επιλογής. Οι κινήσεις που έγιναν φέτος μπορούν να αποτελέσουν οδηγό, αφού αν εξαιρέσουμε τον Ρατς, του οποίου οι ικανότητες ήταν γνωστές, τόσο ο Μακ, όσο και ο Περέιρα, αποδείχθηκαν λίρα εκατό, παρόλο που πριν
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: