Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

«Αέρας» στη Βουλγαρία ο Άρης, 78-74 την Ακαντέμικ

«Αέρας» στη Βουλγαρία ο Άρης, 78-74 την Ακαντέμικ
Σπουδαίας σημασίας «διπλό» για τον Άρη στη Βουλγαρία που τον φέρνει ουσιαστικά με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Eurocup, καθώς η ομάδα του Σαρόν Ντρούκερ έδειξε το καλό της πρόσωπο στα τελευταία λεπτά και επικράτησε με σκορ 78-74 στην έδρα της Ακαντέμικ, γεγονός που φυσικά καθιστά πολύ πιο εύκολο το έργο της ρεβάνς στο «Αλεξάνδρειο». Οι «κίτρινοι» πραγματοποίησαν πολύ κακό ξεκίνημα και βρέθηκαν να χάνουν με 10-0 και χρειάστηκε να περάσουν πέντε ολόκληρα λεπτά, προκειμένου να σκοράρει ο Ταπούτος με ελεύθερη βολή! Ένα σερί 0-6 του Άρη στο τέλος της περιόδου, διαμόρφωσε το σκορ στο 19-14.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η αστοχία των παικτών του Ντρούκερ έφερε τη διαφορά ξανά σε διψήφιο αριθμό πόντων (28-18), αλλά ο Άρης με ενέργειες του Χρήστου Ταπούτου έφερε το παιχνίδι στο 30-25. Ένα τάιμ-άουτ του Ισραηλινού τεχνικού στη συνέχεια «ξύπνησε» τους παίκτες που υλοποίησαν σερί 0-8 και ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με το σκορ στο 37-33.
Οι παίκτες του Άρη επανέλαβαν το άσχημο ξεκίνημα και στην επανάληψη, όμως σταδιακά πήραν πολλούς πόντους από τον Τάκερ και στη συνέχεια από τον Μπορόβνιακ, γεγονός που οδήγησε τελικά στο προβάδισμα με σκορ 51-50. Το καθαρό μυαλό από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας», αλλά και η ηγετική παρουσία του Τάκερ οδήγησε τελικά στην «απόδραση» από τη Σόφια με σκορ 78-74.
Τα δεκάλεπτα: 19-14, 37-33, 61-58, 74-78
Οι συνθέσεις:
ΛΟΥΚΟΙΛ ΑΚΑΝΤΕΜΙΚ: Χελθ, Τζέιμς 10, Στόικοφ, Μπόουμαν 18 (2), Αβράμοφ, Μπάνεφ 6, Στόικοφ 9 (1), Βεσελίνοφ, Στογιανόφσκι 13 (3) Καμπάλα 6, Πίτερσον 12 (2)
ΑΡΗΣ: Πιρς 14 (1), Ντάνστον 4, Ταπούτος 12 (1), Τάκερ 26, Χατζηβρέττας 2, Χαραλαμπίδης 2, Σκορδίλης, Κουμπούρας 3 (1), Μπορόβνιακ 15, Χρυσικόπουλος

«Αστέρι» Εντόι, Αλέξης… τα τρώει

Σε μια… υπόθεση «δικών του παιδιών», ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-0 από την Κοπεγχάγη και έκανε «βουνό» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Μια εξαιρετική εμφάνιση του πρώην δικού του, Ντάμε Εντόι συνδυάστηκε με δύο λάθη του… νυν δικού του, Αλέξη Τζόρβα και μαζί «σκότωσαν» τα όνειρα των «πράσινων» για την πρώτη νίκη στη φετινή διοργάνωση.

Ο Βίνγκααρντ έδωσε το δεύτερο «χτύπημα» στην ομάδα του Νιόπλια και ο Ζιλμπέρτο την «αποτελείωσε» με την αποβολή του στο 49’.

Γ’ Όμιλος: Απόδραση από το «Μεστάγια»!

Ένα γκολ του Ερνάντεζ, πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ενενηνταλέπτου, ήταν αρκετό για να δώσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη νίκη μέσα στο «Μεστάγια» απέναντι στη Βαλένθια, με 1-0. Νίκη και την έτερη βρετανίδα εκπρόσωπο, αφού η Ρέιντζερς εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα και πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Μπούρσασπορ με το ίδιο σκορ, με γκολ του Νέισμιθ στο 18’. Στους τέσσερις βαθμούς οι Άγγλοι και Σκωτσέζοι, έμεινε στους τρεις η Βαλένθια, χωρίς βαθμό η Μπούρσασπορ μετά το πέρας των δύο πρώτων αγωνιστικών.

A΄ Όμιλος: «Καθάρισαν» Ετό και… Μαγένκο

Ο Σάμουελ Ετό «πέταγε φωτιές», σκόραρε τρεις φορές και η Ίντερ κέρδισε εύκολα με 4-0 τη Βέρντερ Βρέμης, σε ένα ματς όπου και οι δύο ομάδες είχαν πολλές απουσίες. Προβάδισμα πρόκρισης πήρε και η Τότεναμ, η οποία επικράτησε με 3-1 της Τβέντε σε ένα ματς όπου ο διαιτητής Μαγένκο έδωσε στους Λονδρέζους τρία πέναλτι!

B’ Όμιλος: Με Κυριάκο την πρώτη…

Με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να αγωνίζεται και τα 90΄ η Σάλκε επικράτησε 2-0 της Μπενφίκα και έκανε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Στο 73’ ο Φαρφάν άνοιξε το σκορ και ο Χούντελααρ έκανε το 2-0 στο 85’. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Λιόν επικράτησε, πιο εύκολα, από ότι δείχνει το τελικό σκορ 3-1 της Χάποελ Τελ Αβίβ. Ο Μισέλ Μπάστος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ (8’, 36’) και Πιάνιτς στις καθυστερήσεις, ενώ μείωσε με πέναλτι ο τερματοφύλακας, Ενιάμα (79’).

Ο ΜΑΓΚΑΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ.. ΠΟΥΡΝΑΡΙΑ..

Επίσκεψη στην προπόνηση της ομάδας του Π.Α.Ο.Κ. έκαναν οπαδοί έχοντας μάλιστα τετ α τετ με παίκτες και προπονητές. Και βγαίνουν άπαντες και λένε ότι τους κατέβει στην κούτρα για την πορεία της ομάδας. «Φταίνε οι παίκτες γιατί ο Ζαγοράκης είπε ότι θα τους πληρώσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου», «όχι δεν μπορούν οι παίκτες να ανταπεξέλθουν σε υποχρεώσεις Ελλάδα και Ευρώπη», «τι θα πει δεν μπορούν Πέμπτη- Κυριακή επαγγελματίες είναι να μπορέσουν», «φταίει η προετοιμασία Μπερέτα», «φταίει η επιλογή Δερμιτζάκη»… Μόνο στον Ερμή δεν τα έχουν ρίξει που είναι ανάδρομος και στον Θεό που αγαπάει όλο τον κόσμο, ως Πανάγαθος, και όχι μόνο τον Π.Α.Ο.Κ.. Το ζουμί είναι στη μαγκιά του Ζαγοράκη. «Ο Π.Α.Ο.Κ. φέτος πάει για πρωτάθλημα» είπε «φουσκώνοντας» τα μυαλά των οπαδών. Ήξερε όμως ότι η ομάδα έκανε προετοιμασία για να είναι φρέσκια στο ξεκίνημα της περιόδου ώστε να περάσει στους ομίλους. Γιατί ο Π.Α.Ο.Κ. με χρέη ζει χρόνια τώρα, ο Ζαγοράκης όμως με ένα νέο άνοιγμα της τάξεως των 3 εκ. ευρώ δε θα είχε μεγάλη διάρκεια «ζωής» στον Δικέφαλο. Με το που πέρασε η ομάδα στους ομίλους ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου και γνωρίζοντας ότι ο προγραμματισμός για φρεσκάρισμα νωρίς θα φέρει κοιλιά στη συνέχεια είπε την ατάκα: «Πρωτάθλημα». Σου λέει γιατί να περάσω ότι την πρώτη χρονιά που έκανα οικονομική εξυγίανση αλλά η ομάδα δεν πήγαινε καλά. Αφού ο οπαδός δεν θέλει υγιή ομάδα αλλά αποτελέσματα για να μην τρώει καζούρα. Μετέθεσε λοιπόν εκ των προτέρων τα βλέμματα βλέποντας την μπόρα που έρχεται. Τώρα τι φταίει στο φουσκωμένο (από τον Ζαγοράκη) μυαλό του οπαδού που ομάδα δεν πάει για πρωτάθλημα; Πάντως, όχι ο Ζαγοράκης. Άλλωστε, ο πρόεδρος πάει για πρωτάθλημα τι φταίει αν οι "άλλοι" δεν μπορούν να ακολουθήσουν..Επιμελεια Πετρος Πετρουσης

Ξαναχτύπησε ο «κακός δαίμονας» της Μπαρτσελόνα!

Όχι μόνο μια και δυο, αλλά και… τρεις του κλέφτη! Παίζοντας κατά διαστήματα μαζική άμυνα, η Ρούμπιν Καζάν κατάφερε να κλέψει την ισοπαλία 1-1 απέναντι στην Μπαρτσελόνα και να μείνει αήττητη σε τρίτο ματς κόντρα στους Καταλανούς. Από το σημείο του πέναλτι και τα δύο γκολ, προηγήθηκαν οι Ρώσοι στο 30’ με τον Νομπόα, ισοφάρισε στο 60’ ο Βίγια. Μοιραίος ο Πέδρο που έχασε σωρεία ευκαιριών και επανεμφάνιση του Μέσι στο ματς για τη 2η αγωνιστική του Δ’ ομίλου του Champions League.

Το αποτέλεσμα αυτό μπερδεύει κάπως την κατάσταση στον όμιλο, ενώ σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα προτιμούσε μια νίκη των «μπλαουγκράνα». Πάντως, οι Καταλανοί, αν και δεν είχαν τον καταιγιστικό ρυθμό προηγούμενων εμφανίσεων, θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκα, αν οι Πέδρο (κυρίως) και Βίγια ήταν πιο εύστοχοι. Ο πρώτος μάλιστα είχε και δοκάρι στο πρώτο μέρος, ενώ ελάχιστα λεπτά πριν τη λήξη του ματς, το ίδιο έγινε και στην απέναντι εστία με τον Μάρτινς. Ο Νιγηριανός όμως νικήθηκε από την… ατυχία και δεν ολοκληρώθηκε η σούπερ έκπληξη. Ρούμπιν Καζάν (Κούρμπαν Μπερντίεφ) Ριζίκοφ, Ανσάλντι, Νάβας, Ριαζάντσεφ, Σαλουκβάτζε, Μουράφσκι, Νομπόα (87' Νάτσο), Καλέσιν, Μποκέτι, Καραντενίζ (65' Μάρτινς), Κορνιλένκο (62' Σιμπάγια).


Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα) Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Τσάβι, Βίγια (85' Μπόγιαν), Ινιέστα, Μασεράνο (61' Μέσι), Μπουσκέτς, Πέδρο, Μάξουελ.

Αναστόπουλος: «Πρόκληση για εμένα ο ΟΦΗ»

Ο Νίκος Αναστόπουλος χαρακτήρισε πρόκληση την συνεργασία του με τον ΟΦΗ και δήλωσε: «Θα δώσω και την ψυχή μου».Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νίκος Αναστόπουλος  στο Β.Α.Κ στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου:

Για την επιλογή του ΟΦΗ στο πρόσωπό του :

« Έυχαριστώ το Δ.Σ του ΟΦΗ και τον Νίκο Μαχλά  για την τιμή που μου έκαναν να έρθω στην ιστορική αυτή ομάδα. Μία από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας. Στόχος μας φυσικά  είναι η άνοδος, δεν της αξίζει η FOOTBALL LEAGUE, είναι ομάδα επιπέδου SUPERLEAGUE και κίνητρο για μένα είναι οι γεμάτες κερκίδες του "Γεντί Κουλέ". Εγώ όπου παω δίνω την ψυχή μου. 24 ώρες την ημέρα θα ασχολούμαι με τον ΟΦΗ. Η μοίρα του προπονητή είναι τέτοια και ο Γιάννης Χατζηνικολάου δυστυχώς τη βίωσε».

Για το φετινό πρωτάθλημα :

«Είναι δύσκολο πρωτάθλημα. Έχουμε αξιόλογο υλικό. Χρειάζεται δουλειά και σοβαρότητα. Ο στόχος μας είναι γνωστός. Όλοι θέλουν να κερδίσουν τον ΟΦΗ, γιατί είμαστε το μεγαλύτερο όνομα στην κατηγορία. Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος. Χρειάζεται σταθερότητα στην απόδοση και καλά αποδυτήρια . Σύμπνοια, ενότητα και καλό κλίμα».

Για τους γνωστούς του παίκτες που θα βρει στον ΟΦΗ :

«Έχω καλή σχέση με όλους τους παλιούς μου παίκτες. Θα βρω και στον ΟΦΗ παλιούς γνώριμους .Είμαι φιλος με όλους. Δεν είμαι μανατζερ παικτών. Είμαι προπονητής».

Για το υλικό του ΟΦΗ :

«'Εχουμε καλό υλικό. Ξέρω την ομάδα. Θα δεχόμαστε δύσκολα γκολ. Δεν θέλω να πονέσουν τα μάτια των φιλάθλων. Και θέαμα και αποτέλεσμα. Ο κόσμος και η έδρα μας αποτελούν την δυναμή μας. Οι παίκτες κάνουν τον προπονητή. Έχω στο μυαλό μου το σύστημα που θα δουλέψω στον ΟΦΗ».

Τα φαβορί για την άνοδο :

«Ο Παναιτωλικός, ο ΟΦΗ, τα Γιάννινα και ο Πανθρακικός είναι τα φαβορί ανόδου. Μπορεί να πεταχτεί και κάποια άλλη ομάδα. Δεν μας ενδιαφέρουν οι αντίπαλοι. Είμαστε ο ΟΦΗ και δεν φοβόμαστε κανέναν».

Για τον ίδιο :

«Είναι πρόκληση για μένα ο ΟΦΗ. Θέλω την άνοδο με αυτή την ομάδα, γιατί θα γραφτεί το όνομά μου στην ιστορία ότι με μένα ανέβηκε μετά από 2 χρόνια. Είναι αυτοσκοπός. Δεν αγχωνομαι. Ζω με την πίεση. Έχει απαιτήσεις η ομάδα αλλά στο τέλος θα δικαιωθούμε. Θέλω να συνδέσω το όνομά μου με την επιστροφή της ομάδας εκεί που ανήκει. Είναι ευκαιρία για μένα ο ΟΦΗ».

Για το συμβάν του ξυλοδαρμού του στο Κολωνάκι :

«To θέμα μου το έχει αναλάβει ο κ.Κούγιας. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο».

Ζάετς: «Φαβορί ο ΠΑΟΚ λόγω έδρας»

Ζάετς: «Φαβορί ο ΠΑΟΚ λόγω έδρας»
Ο πρώην προπονητής της Ντιναμό Ζάγκρεμπ Βέλιμιρ Ζάετς, που πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κλήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» να σχολιάσει την αυριανή αναμέτρηση των Κροατών με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας.
Για το αυριανό παιχνίδι στην Τούμπα: «Θεωρώ πως θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, καθώς αναμετρώνται δύο ομάδες με ποιότητα. Μπορεί ο ΠΑΟΚ τελευταία να μην τα πηγαίνει πολύ καλά, όμως στην Ευρώπη τα πηγαίνει μια χαρά και αν αύριο κερδίσει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η Ντιναμό διαθέτει 3-4 πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο Σαμίρ που παίζει χρόνια στην Κροατία, ενώ μπορεί να παίξει και στην Εθνική ομάδα πλέον. Υπάρχει βέβαια και ο Ρουκάβινα που είναι ένας ποδοσφαιριστής γνωστός που βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και μπορεί να κάνει τη ζημιά. Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί, λόγω έδρας έχει ένα μικρό αβαντάζ, όμως πολλά θα εξαρτηθούν και από την αντίδραση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ».
Κληθείς να σχολιάσει τον τρόπο που θα αγωνιστούν αύριο οι Κροάτες τόνισε: «Λογικά θα παραταχθούν περισσότεροι ποδοσφαιριστές που μπορούν να κρατήσουν το αποτέλεσμα. Σίγουρα δεν είναι πάντα εύκολα να παίζεις μπροστά σε τέτοιο κόσμο. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει φανταστικό φίλαθλο κοινό που βοηθάει πάντα την ομάδα, αλλά η Ντιναμό διαθέτει έμπειρους παίκτες και μπορεί να αντιδράσει».
Για το πώς βλέπει τον ΠΑΟΚ, αλλά και δίνοντας τις δικές του πιθανότητες πρόκρισης για όλους τους αντιπάλους ανέφερε: «Ο ΠΑΟΚ διαθέτει ποδοσφαιριστές με μεγάλη ποιότητα όπως είναι ο Ίβιτς, ο Βιεϊρίνια, ο Μουσλίμοβιτς, αλλά κι αυτοί που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή. Είμαι σίγουρος πως μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα, σίγουρα βρίσκεται ακόμη στην αρχή και δεν έχει βρει τη φόρμα του. Θεωρώ πως ΠΑΟΚ, Ντιναμό και Βιγιαρεάλ έχουν τις ίδιες δυνατότητες και πιθανότητες να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση».
Κλείνοντας δεν αρνήθηκε να σχολιάσει γενικότερα το ελληνικό πρωτάθλημα: «Θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, αν και αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός διαθέτει εξαιρετικό κλίμα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ελπίζω όμως ΠΑΟΚ, Άρης και ΑΕΚ που είναι πολύ μεγάλες ομάδες να μπορέσουν να κάνουν ζημιές για να διεξαχθεί καλύτερο πρωτάθλημα».

Με «Έλληνες» τερματοφύλακες η Αυστρία

Για ακόμη μία φορά ο προπονητής της Αυστρίας, Ντίτμαρ Κονσταντίνι, ψήφισε… «ελληνικά» για τη θέση του τερματοφύλακα και κάλεσε στην εθνική τον Γιούργκεν Μάχο του Πανιωνίου και τον Μίκαελ Γκσπούρνινγκ της SKODA Ξάνθης, ενόψει των αγώνων με Αζερμπαϊτζάν (8/10 )και Βέλγιο (12/10).

Οι Μάχο και Γκσπούρνινγκ θα ανταγωνιστούν τον Κρίστιαν Γκρατσάι της Στουρμ Γκρατς για τη θέση του βασικού κάτω από τα δοκάρια. Η Αυστρία έχει ξεκινήσει καλά την προσπάθειά της στα προκριματικά του Euro 2012, αφού στο πρώτο ματς επικράτησε με 2-0 του Καζακστάν.

Σονγκό: «Δεν έχω υπογράψει ακόμη με τον Άρη»

Επιβεβαίωσε τις επαφές με τον Άρη, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία οριστική συμφωνία ο Φρανκ Σονγκό. Ο 23χρονος αριστερός εξτρέμ, που έμεινε ελεύθερος από τη Σαραγόσα, δήλωσε στον γαλλικό Τύπο ότι έχει κι άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις τις οποίες εξετάζει.

«Δεν έχω υπογράψει ακόμη τίποτα με τον Άρη. Έχω κι άλλες επιλογές, από την Τουρκία και την Ισπανία. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αγωνίζομαι. Γνωρίζω καλά το ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά δεν θα με πείραζε να πειραματιστώ και να αγωνιστώ σε άλλη χώρα. Υπάρχει ακόμη η προοπτική της Γαλλίας. Η Τουλούζ και η Σεντ Ετιέν είχαν ζητήσει πληροφορίες για μένα όταν ακόμη είχα συμβόλαιο με τη Σαραγόσα. Υπάρχουν ακόμη κάποιες εκκρεμότητες για τη λύση του συμβολαίου μου και πιστεύω πως μόλις διευθετηθούν θα τακτοποιηθεί και το μέλλον μου», δήλωσε ο νεαρός Καμερουνέζος άσος.

Ο Σονγκό άρχισε τη σταδιοδρομία του από τις ακαδημίες της Λα Κορούνια και της Μπαρτσελόνα. Το 2005 μετακόμισε στην Πόρτσμουθ, από την οποία παραχωρήθηκε δανεικός σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών, ενώ το 2008 επέστρεψε στην Ισπανία για λογαριασμό της Σαραγόσα. Την πρώτη του σεζόν είχε στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας 25 συμμετοχές και 1 γκολ, ενώ πέρυσι είχε 5 εμφανίσεις στην Primera Division με τη Σαραγόσα, που στο δεύτερο μισό της περιόδου τον παραχώρησε δανεικό στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, με την οποία πραγματοποίησε 8 εμφανίσεις.

ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ: Ο Τσινιάρης στην Τούμπα

ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ: Ο Τσινιάρης στην Τούμπα
Ο Μιχάλης Τσινιάρης του συνδέσμου Αθηνών θα είναι ο «άρχοντας» της σπουδαίας Κυριακάτικης αναμέτρησης στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη για την πέμπτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Τον αγώνα του Ηρακλή με την Κέρκυρα -που θα διεξαχθεί στην Πάτρα- θα διευθύνει ο Σταύρος Μάνταλος του συνδέσμου Αθηνών. Αναλυτικά οι ορισμοί των διαιτητών για τα παιχνίδια της αγωνιστικής:
Αναλυτικά οι διαιτητές:
ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ
Διαιτητής: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθηνών)
Α’ Βοηθός: Χρήστος Μπάλτας (Αχαΐας)
Β’ Βοηθός: Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου)
ΑΕΚ-ΞΑΝΘΗ
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)
Α’ Βοηθός: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας)
Β’ Βοηθός: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Α’ Βοηθός: Πέτρος Τρύφων (Δράμας)
Β’ Βοηθός: Δημήτρης Γούκος (Ηπείρου)
ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Α’ Βοηθός: Δημήτρης Μπιτσίδης (Θράκης)
Β’ Βοηθός: Νίκος Γεωργαράκος (Αθηνών)
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Μακεδονίας)
Α’ Βοηθός: Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας)
Β’ Βοηθός: Μιχάλης Καρσιώτης (Κορίνθου)
ΚΕΡΚΥΡΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)
Α’ Βοηθός: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών)
Β’ Βοηθός: Παναγιώτης Αργυρός (Αθηνών)
ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Α’ Βοηθός: Δημήτρης Μποζατζίδης (Μακεδονίας)
Β’ Βοηθός: Θόδωρος Κοτσίρος (Αρκαδίας)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Διαιτητής: Απόστολης Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
Α’ Βοηθός: Αντώνης Καρατζίκας (Αθηνών)
Β’ Βοηθός: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νιας)

Μπιάρσμιρ: Δύσκολο να βάλουμε γκολ στον Άρη...

Την άποψη ότι η Ρόζενμποργκ θα δυσκολευτεί να σκοράρει σε βάρος του Άρη εξέφρασε ο Ματίας Μπιάρσμιρ ενόψει της αυριανής αναμέτρησης των δύο ομάδων για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.«Αν καταφέρουμε να νικήσουμε τον Άρη και η Ατλέτικο επικρατήσει της Λεβερκούζεν στη Μαδρίτη, όλοι θα έχουμε στον όμιλο από τρεις βαθμούς και η βαριά μας ήττα στη Γερμανία την πρώτη αγωνιστική θα ξεχαστεί (σ.σ. το 4-0)», τόνισε ο Σουηδός αμυντικός, που έχει δοθεί δανεικός από τον Παναθηναϊκό στη νορβηγική ομάδα.

«Τον τελευταίο μήνα έχουμε παίξει μία φορά στην έδρα μας και μετράμε τέσσερα συνεχή εκτός έδρας ματς. Θα είναι καλό που επιστρέφουμε στο Τρόντχαϊμ, πάντα είναι καλύτερα να παίζεις στο παίζεις στο σπίτι σου, παρά μακριά από αυτό», δήλωσε ακόμα ο Μπιάρσμιρ, ενώ ερωτηθείς για το αγωνιστικό προφίλ του Άρη, απάντησε:

«Ο Άρης έχει έναν Ισπανό προπονητή, που δουλεύει πολύ στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Συνεπώς θα είναι δύσκολο να πετύχουμε γκολ απέναντί τους την Πέμπτη».

Όσο για τη δική του συμμετοχή στον αγώνα μετά τον πρόσφατο μυϊκό τραυματισμό του, είπε: «Είμαι καλά, είχα μία ενόχληση στο μηρό, αλλά πλέον είμαι καλά κι έτοιμος για τον αγώνα».

Ουρές για τα εισιτήρια του ντέρμπι ΠΑΟΚ - Αρης

Το πρωί της Τετάρτης (29/09) τέθηκαν στη διάθεση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ τα εισιτήρια για το ντέρμπι της Κυριακής (02/10) με τον Αρη και οι φίλοι του "δικεφάλου" έδωσαν βροντερό παρών με το άνοιγμα των εκδοτηρίων.
Aπό τις 8 το πρωί άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στα εκδοτήρια φίλαθλοι του ΠΑΟΚ προκειμένου να προλάβουν να προμηθευτούν το εισιτήριο όσο γίνεται πιο γρήγορα. Τα εκδοτήρια άνοιξαν στις 9 και ήδη είχαν δημιουργηθεί ουρές.
Εξάλλου, δεν είναι και μεγάλος ο αριθμός των εισιτηρίων που τέθηκε στη διάθεση του κόσμου εάν αναλογιστούμε ότι υπάρχουν και τα περισσότερα από 19.000 διαρκείας.
Οπως όλα δείχνουν το γήπεδο της Τούμπας θα είναι κατάμεστο στο πρώτο φετινό ντέρμπι της συμπρωτεύουσας με το οποίο ολοκληρώνεται και το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής το βράδυ της Κυριακής (20:30).

Η Μπριζίτ Μπαρντό της Ιταλίας!


Η Άννα Φάλκι είναι 38 ετών, γεννημένη ως Άννα Κριστίνα Παλομάκι στις 22 Απριλίου του 1972 στο Τάμπερε της Φινλανδίας. Ο πατέρας της είναι Ιταλός, ενώ η μητέρα της έχει φινλανδική καταγωγή. Το 1978, ενώ η ίδια ήταν μόλις 6 ετών, η οικογένειά της επέστρεψε από την παγωμένη Φινλανδία στη γενέτειρα του πατέρα της, Ιταλία.Από τα σχολικά της χρόνια ξεκίνησε καριέρα μοντέλου (βοήθησαν το ύψος της, 1,78μ. και οι εντυπωσιακές της αναλογίες, 92-62-92), ωστόσο η εκτόξευσή της στο χώρο της ιταλικής showbiz ήρθε το 1992. Τότε πρωταγωνίστησε, στο πλευρό του Πάολο Βιλάτζιο, σε ένα τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτάκι ιταλικής τράπεζας, το οποίο σκηνοθέτησε ο μεγάλος Φεντερίκο Φελίνι, ένα χρόνο πριν το θάνατό του. Από εκεί και πέρα όλα ήταν πιο εύκολα, καθώς το συγκεκριμένο σποτ και κυρίως η συνεργασία με τον Φελίνι, της άνοιξαν τις πόρτες για την καθιέρωση. Το 1993 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο, ξεκινώντας την καριέρα της ως ηθοποιός, με την ταινία "Nel continente nero".Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πολλές παραγωγές του ιταλικού κινηματογράφου, ενώ παράλληλα αποτελεί και μια από τις πιο αγαπημένες τηλεπερσόνες της γειτονικής χώρας.Πάντως, εκτός συνόρων δεν έχει κάνει σπουδαία καριέρα, καθώς πέρα από τη συμμετοχή της στην ταινία "Dellamorte Dellamore" (κυκλοφόρησε στης ΗΠΑ με τον τίτλο "Cemetery Man") στην οποία είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν είχε άλλες διεθνείς εμπειρίες. Το προσωνύμιο που τη συνοδεύει στην ιταλική showbiz, είναι "η δική μας Μπριζίτ Μπαρντό", εξαιτίας των αρκετών κοινών χαρακτηριστικών του προσώπου της με τη διάσημη Γαλλίδα σταρ. Οι ...επαφές της με τον αθλητισμό δεν ήταν λίγες. Στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, γνωρίστηκε με τον διάσημο Ιταλό οδηγό αγώνων μοτοσικλέτας, Μασιμιλιάνο "Μαξ" Μπιάτζι, με τον οποίο έμεινε μαζί από το 1998 ως το 2001. Το ζευγάρι, μάλιστα, προχώρησε και σε αρραβώνα, αλλά ο γάμος δεν έγινε ποτέ. Το 2003 είχε μια σύντομη σχέση με τον Μπερνάρντο Κοράντι της Ουντινέζε, ο οποίος την εποχή εκείνη αγωνιζόταν στην αγαπημένη της ομάδα, τη Λάτσιο.

Το 2007 άλλαξε ερωτικό παρτενέρ, αλλά παρέμεινε στο ποδόσφαιρο, μέσω της σχέσης της με τον Ματέο Φεράρι της Μπεσίκτας, ο οποίος τότε αγωνιζόταν στη μισητή αντίπαλο της Λάτσιο, τη ΡόμαΜετά το τέλος της σχέσης της με τον Φεράρι, η Φάλκι γνωρίστηκε με ακόμα έναν ποδοσφαιριστή, τον Στέφανο Μπεταρίνι, ο οποίος πλέον έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση αλλά όχι και την Άννα, με την οποία διατηρεί ήδη τριετή δεσμό! Στο παρελθόν ο Μπεταρίνι είχε αγωνιστεί σε Κάλιαρι, Φιορεντίνα, Μπολόνια, Σαμπντόρια, Πάρμα κ.α.Την αγάπη της για τη Λάτσιο την είχε εκδηλώσει το 2000, όταν τη βραδιά που η αγαπημένη της ομάδα κατέκτησε το τελευταίο της πρωτάθλημα, η Άννα έβγαλε το πουκάμισό της στη μέση του "Ολίμπικο", μπροστά στα έκπληκτα μάτια 80 χιλ. θεατών.

Δύο οπαδοί τής Κοπεγχάγης μαχαιρώθηκαν στην Αθήνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ από Δανία

Δύο φίλαθλοι της Κοπεγχάγης μαχαιρώθηκαν χθες βράδυ σε μπαρ στην Αθήνα, λόγω παρεξήγησης που δεν φαίνεται να έχει σχέση με το αποψινό παιχνίδι εναντίον τού ΠΑΟ, όπως αναφέρουν ρεπορτάζ από τη Δανία.Τα δημοσιεύματα από τη σκανδιναβική χώρα σχολιάζουν ότι οι δύο οπαδοί τής Κοπεγχάγης διακομίστηκαν άμεσα σε νοσοκομείο με την κατάσταση του ενός από τους δύο να σοβαρή αλλά σταθερή (έχει αποφύγει τον κίνδυνο). Αντίθετα, ο δεύτερος οπαδός είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, αφού απλώς κόπηκε στο χέρι.

«Γνωρίζω τι συνέβη»

Υπάρχει μάλιστα μία... περίεργη δήλωση του πρέσβη τής Δανίας στην Ελλάδα, Τομ Νόρινγκ, ο οποίος σχολιάζει: «Γνωρίζω για το τι συνέβη, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο».

Ηταν απλά ο καλύτερος...

Ακριβώς σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια μπήκαν οι τίτλοι τέλους στην καριέρα του καλύτερου παίκτη μπάσκετ στην Ελλάδα και για πολλούς, του κορυφαίου Ελληνα αθλητή όλων των εποχών! Ο Νίκος Γκάλης αποφάσισε να σταματήσει το μπάσκετ, κάνοντας τα πάντα μετά το πέρασμα του, να είναι πιο φτωχά! Το άρθρο του Θοδωρή Φελάνη για το «αντίο» του Γκάλη, στην Goal:
29 Σεπτεμβρίου του 1995, Θεσσαλονίκη. Ο Νίκος Γκάλης ξυπνάει στο σπίτι του στις 9 το πρωί, πολύ νωρίτερα από ό,τι συνηθίζει, αν και η προηγούμενη νύχτα δεν ήταν καθόλου εύκολη για τον ίδιο. Ηταν το βράδυ που αποφάσιζε πως ήρθε η ώρα και επίσημα να κοινοποιήσει αυτό που αρκετές ημέρες πριν στριφογύριζε στο μυαλό του. Να σταματήσει το μπάσκετ.
Λίγους μήνες πριν, στις 18 Οκτωβρίου του 1994, είχε πιει το πικρό ποτήρι της περιφρόνησης στο κλειστό του Μετς, όταν στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τους Αμπελόκηπους ο τότε τεχνικός των «πράσινων», Κώστας Πολίτης, κρατάει τον 38χρονο τότε Νικ στον πάγκο και του κάνει νόημα να περάσει στην 5άδα πολύ αργότερα κι ενώ ο αγώνας είχε ήδη κριθεί.

Ηταν η αφορμή, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έγινε ο λόγος για τον οποίο το ίδιο βράδυ μάζεψε τα πράγματά του για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Από τότε μέχρι σήμερα ο Γκάλης απουσιάζει από τα δρώμενα του ελληνικού μπάσκετ, γεγονός που μας δίνει σήμερα την αφορμή να ψάξουμε για αυτά τα αναπάντητα «γιατί».
Πίσω στις 29 Σεπτεμβρίου του 1995, δυο ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος της Α1, στο σπίτι της οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη, το πρώτο τηλεφώνημα του Νίκου Γκάλη μετά το σχετικά πρωινό του ξύπνημα γίνεται προς τον Γιώργο Ραμπότα, με τον οποίο συζητούν το περιεχόμενο της επιστολής που θα στείλουν προς τον Τύπο και δίνουν ραντεβού να τα πουν από κοντά για τις τελευταίες διορθώσεις της επιστολής στις 5 μ.μ. Λίγη ώρα αργότερα το πλήρες κείμενο μοιράζεται σε όλα τα μέσα.
Την επόμενη μέρα το «αντίο» του «ημίθεου», του ανθρώπου που άλλαξε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, γίνεται πρώτο θέμα σε όλες τις εφημερίδες.
Αναφερόμενος στο θέμα της έντασης των σχέσεων μεταξύ του Γκάλη και του Παναθηναϊκού, ο Παύλος Γιαννακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Goal» και στους Βασίλη Βέργη και Νίκο Μπουρλάκη είπε τα εξής: «Στην υπόθεση αυτή δεν φταίει ούτε ο Γκάλης ούτε ο Παναθηναικος

Τρίτα πρόσωπα φταίνε που ο Γκάλης δεν συνέχισε στον Παναθηναϊκό. Εγινε μια διένεξη μεταξύ προπονητή και Γκάλη. Προσπαθήσαμε να βρούμε τη χρυσή τομή. Πότε ο ένας, πότε ο άλλος τράβαγαν το κορδόνι.

Ο Νίκος απεχώρησε οικεία βουλήσει, δεν τον έσπρωξε κανένας να φύγει. Ομως, ο Κώστας Πολίτης θα έπρεπε να το είχε σκεφτεί καλύτερα τότε για έναν τόσο μεγάλο αθλητή».
Γ. Ιωαννίδης
«Ο Νικ πήρε τις αποφάσεις του»
Το «Goal» ζήτησε από τον Γιάννη Ιωαννίδη να απαντήσει στο ερώτημα που σχετίζεται με τη στάση του Γκάλη από τη στιγμή που αποφάσισε να σταματήσει το μπάσκετ: «Ο Νικ είχε δηλώσει από την εποχή που ακόμη ήταν παίκτης πως δεν τον ενδιαφέρει η προπονητική.

Ρωτάω λοιπόν: Σε ποια θέση που να του αρμόζει και να του αξίζει, με ποια ιδιότητα, πού θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να προσφέρει ώστε να αισθάνεται καλά με αυτό που κάνει και ο ίδιος; Να αναλάβει κάποια θέση στον ΕΣΑΚΕ ή στην ΕΟΚ και να ασχολείται με τι; Με τις κόντρες των σωματείων;

Ο Γκάλης; Γιατί να εκτεθεί, γιατί να ρισκάρει το όνομά του έπειτα από αυτήν τη μέγιστη, την απίστευτη προσφορά του προς το ελληνικό μπάσκετ;» λέει ο πολυνίκης κόουτς και συνεχίζει: «Δεν τον ενδιαφέρουν ούτε οι έμμισθες θέσεις ούτε τα λεφτά.
Ως χαρακτήρας είναι γνωστό πως δεν ανοίγεται εύκολα, είναι κλειστός, πήρε κάποιες αποφάσεις Ξέρω πολύ καλά πως αγαπάει τα παιδιά, για αυτό έκανε το camp. Το αγάπησε αυτό που έκανε.

Σήμερα έχει δοθεί απίστευτα στην οικογένειά του, έχει ένα υπέροχο κοριτσάκι. Εγώ ρωτάω και τώρα: Πού και πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί αυτό το μεγάλο κεφάλαιο του ελληνικού μπάσκετ; Ενα όνομα που ήταν και πρέπει να παραμείνει πολύ ψηλά στις καρδιές και στις συνειδήσεις όλων μας».
Ενας από τους ανθρώπους που είχαν την ευκαιρία να γνωρίζουν τον μεγάλο Ελληνα άσο ήταν κι ο Γιωργής Μπουσβάρος, προπονητής των τμημάτων υποδομής του Αρη, όταν ο Γκάλης είχε έρθει στην Ελλάδα από την Αμερική: «Αυτό που ο Νίκος ήθελε ήταν να παίζει μπάσκετ.

Είχε δείξει από νωρίς πως δεν τον ενδιέφερε ούτε να γίνει προπονητής ούτε μάνατζερ ούτε πρόεδρος. Το έζησε αυτό το κύκλωμα, το ξέρει, είχε άποψη και έκρινε ότι δεν του ταίριαζε.
Υπάρχουν μεγάλοι ηθοποιοί που όταν αποσύρονται δεν ξαναπατάνε στο σανίδι, υπάρχουν μεγάλοι κολυμβητές που δεν θέλουν να ξαναδούν πισίνα ή πολιτικοί που αποσύρονται και δεν θέλουν να ξανακούσουν τίποτα.

Ο Νίκος ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Στην Ισπανία ο Σαν Επιφάνιο πηγαίνει ως σχολιαστής τηλεόρασης σε αγώνα Μπαρτσελόνα - Ρέαλ και τον χειροκροτεί όλο το γήπεδο. Εδώ βάζουμε παντού ταμπέλες και εύκολα αμαυρώνουμε αξίες».
«Φεύγω πικραμένος»
Η επιστολή που έστειλε ο Νίκος Γκάλης στις εφημερίδες και δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1995 ανέφερε τα εξής: «Κάποτε θα γινόταν κι αυτό. Στη ζωή όλα έχουν μια αρχή κι ένα τέλος.

Πολλές φορές εξαρτάται από εμάς, πολλές φορές όχι. Ηθελα να σταματήσω αυτό που τόσο αγάπησα κι αγαπώ μέσα στο γήπεδο γιατί πιστεύω πως ξέρω να παίρνω τις αποφάσεις μου τότε που πρέπει. Αυτή μου η επιθυμία θεωρήθηκε από πολλούς ως αδυναμία και παράκληση σε κάποιους να με αφήσουν να συνεχίσω το μπάσκετ.
Ποτέ δεν έχω παρακαλέσει άνθρωπο, ποτέ δεν ζήτησα χάρη από κανέναν. Εγώ μέχρι και σήμερα έκανα υπομονή περιμένοντας μια κίνηση. Είμαι εγωιστής, αλλά δεν είναι εγωιστικό να πιστεύω μέχρι αυτήν τη στιγμή ότι είμαι ελεύθερος και δεν ανήκω σε κανέναν.

Φεύγω από το άθλημα που αγάπησα πικραμένος, με μόνη ικανοποίηση ότι ακόμη και σήμερα πολλοί πιστεύουν ότι μπορώ να αλλάζω τις ισορροπίες Τη ζωή πρέπει να την παίρνουμε όπως έρχεται, αν θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι».
Λέσιτς: «Δεν υπήρξαν οι συνθήκες»
Ο Λάζαρο Λέσιτς έγραψε τη δική του ιστορία στην ομάδα του Αρη και φυσικά συνεργάστηκε με το θρύλο του ελληνικού μπάσκετ. Το «Goal» τον εντόπισε στα Σκόπια, όπου ζει σήμερα: «Είναι πολλές οι περιπτώσεις μεγάλων αθλητών του μπάσκετ, που μόλις τερματίσουν την καριέρα τους, δεν θέλουν να ξαναπιάσουν μπάλα.

Προχθές μιλούσα με τον Ναουμόσφσκι, ζει στο Μιλάνο, έγινε μπίζνεσμαν. Δεν ξανασχολήθηκε με το μπάσκετ. Ο Νικ τα έδωσε όλα, μετά ασχολήθηκε με κάτι που του ταίριαζε, έκανε το camp για μικρά παιδιά στη Χαλκιδική.
Ακούω να λένε πως πρέπει να γυρίσει στον Αρη ως πρόεδρος. Πώς, όμως, να χτυπήσεις μεγέθη όπως ο Ολυμπιακος και οΠαναθηναικος, γιατί να μπει σε αυτήν τη διαδικασία, ενώ δεν υπάρχουν οι συνθήκες και εννοώ οι οικονομικές και τα απαραίτητα εχέγγυα που θα κάνουν ξανά το σύλλογο πρωταγωνιστή; Δεν υπήρξαν οι απαραίτητες συνθήκες ούτε για να παίξει κάποιο ρόλο από άλλη θέση».
Γ. Ραμπότας
«Η σκιά του είναι μεγάλη και φοβίζει»

Ο επί σειρά ετών γυμναστής και συνεργάτης του Γκάλη, Γιώργος Ραμπότας, από την πλευρά του πιστεύει ότι κάποιοι δεν έδειξαν ειλικρινείς προθέσεις απέναντι στον Ελληνα σούπερ σταρ: «Ο Νίκος Γκάλης ήταν μεγάλος παίκτης και η σκιά του ως όνομα ακόμη μεγαλύτερη. Αυτό φοβίζει ορισμένους.

Κάποια στιγμή είχε γίνει μια μεγάλη εκδήλωση της ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, αν θυμάμαι καλά. Δεν του είχαν στείλει ούτε πρόσκληση. Μετά ο Βασιλακόπουλος είπε: "Η καρέκλα υπάρχει πάντα και γράφει το όνομά του". Ναι, το είπε, όμως πρόσκληση δεν έστειλε, έφυγε πικραμένος.

Δεν του πρότειναν από τότε τίποτα. Δεν θα μπορούσε, αναρωτιέμαι εγώ, να βοηθήσει στην Εθνική ως τεχνικός σύμβουλος; Επί Ιωαννίδη, παραδείγματος χάριν, στην Εθνική δεν θα μπορούσε να του γίνει μια πρόσκληση; Ολοι τον θέλουν για να λένε πόσο μεγάλος παίκτης ήταν».
Ο ίδιος ο Νίκος Γκάλης σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις που παραχώρησε σχετικά με τους λόγους που δεν ασχολείται σήμερα με το μπάσκετ είπε: «Τιμή για τον Νίκο Γκάλη είναι η αγάπη του κόσμου. Από κει και πέρα, για να γίνει κάτι άλλο, υπάγεται στο χώρο της πολιτικής και των σκοπιμοτήτων και μ' αυτά δεν ασχολούμαι.
Δεν υπάρχει, όμως, τίποτα καλύτερο από την οικογενειακή ευτυχία και αυτό με γεμίζει. Δεν έχω άμεσα σχέδια. Ισως, αν κάνω κάτι, να έχει σχέση και πάλι με παιδιά».

Απελευθερώνεται το επάγγελμα του ατζέντη;

Στην κατάργηση του υπάρχοντος συστήματος αδειοδότησης των διαμεσολαβητών μετεγγραφών μέσα στον επόμενο χρόνο, προσανατολίζεται η FIFΑ.

Όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης , η αγγλική ομοσπονδία έχει ήδη ενημερώσει τους ατζέντηδες των ποδοσφαιριστών για τις προθέσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας, τονίζοντας πως είναι πολύ πιθανό τα κριτήρια που απαιτούνται αυτή την στιγμή να μην ισχύουν από τον Οκτώβριο του 2011.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της FA επεσήμανε πως στην παρούσα φάση δεν είναι δυνατό να γίνουν περαιτέρω ανακοινώσεις καθώς υπάρχουν μόνο προτάσεις και όχι αποφάσεις για το είδος των αλλαγών που θα εφαρμοστούν.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, αν υπολογίσει κανείς πως μπορεί να ανοίξει την… πόρτα και σε ασυνείδητους που μπορούν να προκαλέσουν χάος στους συλλόγους και στους ποδοσφαιριστές.

Βάζει τις τελευταίες πινελιές

Βάζει τις τελευταίες πινελιές
Με μια απογευματινή προπόνηση που θα γίνει στην Σουρωτή στις 5 σήμερα και θα είναι ανοιχτή για το κοινό, θα κλείσει την προετοιμασία του ο ΠΑΟΚ για τον αυριανό μεγάλο αγώνα προς την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τον δεύτερο της σειράς του Δ’ ομίλου για το Γιουρόπα Λιγκ.
Μετά την σημερινή τελευταία προπόνηση θα επιλεγούν και οι παίκτες της αποστολής, ενώ το θετικό για τον τεχνικό της ομάδας είναι πως δεν υπάρχουν προβλήματα και απουσίες και όλοι θα είναι στην διάθεση του, αφού ο Μπουσαϊντί που δεν αγωνίστηκε στο Βέλγιο, είναι τώρα κανονικά, ο Κοντρέρας φυσικά θα λείψει μόνο από τον αγώνα με τον Αρη και αύριο θα φωνάξει κανονικά παρών στο κέντρο της άμυνας, ενώ και ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς είναι πλέον σε προχωρημένο βαθμό ετοιμότητας και η περίπτωση του να ξεκινήσει στον αγώνα εξετάζεται από τον Παύλο Δερμιτζάκη.
Ο τελευταίος είναι στις τελικές διορθώσεις του σχήματος με το οποίο θα ξεκινήσει τον αγώνα, και κάνει από χθες τις δικές του δοκιμές. Χθες στην Τούμπα δοκίμασε όλους τους παίκτες του σε κάθε πιθανή εκδοχή ενός αρχικού αγωνιστικού πλάνου, που προϋποθέτει ταχύτητα, δύναμη και πολύ συγκέντρωση στον αγώνα και τον αντίπαλο.
Μια αλλαγή
Το παιχνίδι που είναι υψηλού βαθμού αγωνιστικής δυσκολίας, δεν επιδέχεται περιθώρια πειραματισμών και ως εκ τούτου ο Ελληνας τεχνικός θα διαλέξει τους καλύτερους 11 αυτής της περιόδου. Στην αμυντική και μεσαία γραμμή δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι, ενώ στην επίθεση που παρουσιάζει μια παρατεταμένη δυστοκία, εκεί θα αναζητηθούν λύσεις από τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς αν τελικά ο Βόσνιος δείξει πως είναι έτοιμος ακόμα και για μια ώρα αγώνα. Στην περίπτωση αυτή ο Μουσλίμοβιτς θα παίξει σε ρόλο προωθημένου φορ με τον Σαλπιγγίδη να μετατίθεται δεξιά στην επιθετική τριπλέτα και τον Βιεϊρίνια αριστερά.
Αν αυτό δεν γίνει κατορθωτό, τότε ο Ελ Ζαρ αναμένεται να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα με τον Σαλπιγγίδη να προωθείται σε θέση κλασσικού φορ στην αντίπαλη περιοχή. Πάντως ο Βόσνιος επιθετικός ετοιμάζεται για τον αγώνα με τον Αρη, όπου θα είναι 100% έτοιμος για να ξεκινήσει το ντέρμπι αν αυτό δεν συμβεί αύριο.
Ο Μουσλίμοβιτς έπαιξε για τελευταία φορά πριν ένα μήνα και τρείς μέρες και μετά την χειρουργική του επέμβαση στην Γερμανία, ήταν προσδιορισμένο πως θα απουσίαζε για 30-35 μέρες. Τώρα επιστρέφει ορεξάτος και έτοιμος για γκολ, τα οποία έλειψαν από την ομάδα.
Ανοιχτή για το κοινό
Η σημερινή τελευταία προπόνηση θα γίνει στην Σουρωτή και όπως γράφτηκε θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις 9 ομάδες που μετέχουν στην διοργάνωση και θα κάνει με κοινό την τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα της Πέμπτης και είναι υποχρεωμένος να αναφέρει στην διοργανώτρια αρχή πότε και ποια θα είναι η προπόνηση την οποία θα μπορούν να παρακολουθούν το κοινό και τα ΜΜΕ.
Μετά από αυτήν τα 18 άτομα της αποστολής θα αποσυρθούν σε ξενοδοχείο για ανάπαυση.
Παρατηρητές
Από χθες είναι στην Θεσσαλονίκη οι δυο παρατηρητές του αυριανού αγώνα, Τζακ Τέϊλορ και Εμμανουέλ Εμπάτε. Οι δυο τους εγκαταστάθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας, σε δικό τους γραφείο όπως συμβαίνει πλέον σε όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες της ομάδας και παρακολουθούν ρυθμίζοντας τα διαδικαστικά του αγώνα.
Εδωσαν οδηγίες και έκαναν συστάσεις ενώ θα ρυθμίσουν τα των διαπιστεύσεων, των μετακινήσεων των φιλάθλων του ΠΑΟΚ γιατί Κροάτες δεν θα υπάρχουν, τα της υποδοχής και φιλοξενίας της ξένης αποστολής σήμερα, τις συνεντεύξεις τύπου των ομάδων και όλα όσα απορρέουν από το πινάκιο οδηγιών και λειτουργίας της ΟΥΕΦΑ για αγώνες της αναβαθμισμένης πλέον διοργάνωσης.

Επέστρεψε ο Ηλιάδης, αναμονή για Παπαστεριανό

Επέστρεψε ο Ηλιάδης, αναμονή για Παπαστεριανό
Στην διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι κανονικά από σήμερα ο Στέλιος Ηλιάδης. Ο μέσος των «κυανόλευκων» ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και έθεσε εαυτόν στην διάθεση του προπονητή για τον αγώνα με την Κέρκυρα. Ο κ. Ουζουνίδης θα περιμένει τις επόμενες ημέρες και τον Μανόλη Παπαστεριανό που ακολούθησε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα, κάτι που ισχύει και για το Ντάνι που θα είναι όμως εκτός απρόοπτου έτοιμος για τον αγώνα της Κυριακής (16:00).

Ρόμενταλ: "Επικίνδυνοι οι Έλληνες οπαδοί"

Έντονη απειλή από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού φέρεται να αισθάνονται οι παίκτες της Κοπεγχάγης ενόψει του αγώνα με τους "πράσινους" (29/09, 21:45) για τη 2η αγωνιστική του Champions League.Αυτό τουλάχιστον παρουσιάζεται στα ΜΜΕ της Δανίας και συγκεκριμένα στη "Sporten", όπου μάλιστα έχει κάνει δηλώσεις σχετικά με το θέμα, ο μέσος του Ολυμπιακού, Ντένις Ρόμενταλ."Εδώ είναι πολύ συνηθισμένο να μπαίνουν οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο. Τους αφήνουν να ξεσπάσουν και μετά τους πετάνε έξω. Επίσης πετούν συνέχεια βεγγαλικά. Κάθε πέντε λεπτά ακούς ένα «μπαμ»", τόνισε ο 32χρονος διεθνής, ο οποίος προειδοποίησε τους συμπατριώτες του ενόψει της κατάστασης που θα αντιμετωπίσουν στο ΟΑΚΑ από 71.000 φίλους του "τριφυλλιού".

"Εκτοξεύονται αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο και χτυπούν τους παίκτες. Την τελευταία φορά που παίξαμε, χτυπήθηκε ένας διαιτητής, αλλά τίποτα δεν συμβαίνει με αυτούς που τα δημιουργούν αυτά. Είναι μέρος της κουλτούρας τους".

Κλήθηκε στην εθνική Δανίας ο Ρόμενταλ

Εν τω μεταξύ, ο παίκτης του Ολυμπιακού κλήθηκε, όπως ήταν φυσικό, από τον Μόρτεν Όλσεν στην εθνική Δανίας για τις αναμετρήσεις με την Πορτογαλία (08/10) και την Κύπρο (12/10), για τα προκριματικά του Euro 2012.

Το πρώτο βήμα για τους ομίλους του Eurocup αναζητά ο Αρης

Η Λουκόιλ Ακαντέμικ είναι το εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει ο Αρης προκειμένου να δώσει το παρών στη φάση των ομίλων (32 ομάδες) του φετινού Eurocup. Η ομάδα του Σαρόν Ντρούκερ αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας στη Σόφια (18:00, Eurosport 2) στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα του προκριματικού γύρου.
Στο στρατόπεδο του Αρη το ηθικό είναι ανεβασμένο μετά την πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδας επί του Περιστερίου, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το σοβαρό τραυματισμό του Δημήτρη Βεργίνη ο οποίος υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση και έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση της πολύμηνης απουσίας του.
Στην αποστολή για τη Σόφια ο Ισραηλινός τεχνικός του Αρη συμπεριέλαβε τόσο τον Πιέρ Πιρς, παρά το γεγονός ότι έχει μείνει εκτός προπονήσεων τις τελευταίες δέκα ημέρες, όσο και τον Γάιο Σκορδίλη ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Ο Ντρούκερ εμφανίστηκε καλά διαβασμένος  όσον αφορά την αντίπαλο της ομάδας του η οποία μπορεί να προέρχεται από μία χώρα όχι και τόσο προηγμένη μπασκετικά, αλλά διαθέτει ικανούς και έμπειρους παίκτες όπως είναι οι Καμπάλα και Στόικοφ, αλλά και οι Αμερικανοί, Τζέιμς και Μπάουμαν.
Στόχος του Αρη είναι η νίκη που του θα τον φέρει αγκαλιά με το εισιτήριο της φάσης των ομίλων, ενόψει και του επαναληπτικού στο Αλεξάνδρειο σε μία εβδομάδα.
Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των 8 αγώνων της προκριματικής φάσης:
28/09
Λιέγη - Χάποελ Ιερουσαλήμ 59-62
ΑΠΟΕΛ - Μπενετόν 55-97
29/09
Λουκόιλ Ακαντέμικ - Αρης
Σκαϊλάινερς Φρανκφούρτης - Μπεσίκτας
ΚΚ Ζάγκρεμπ - Γκραν Κανάρια
Ορλεάν - Αζόβμας
Γαλατασαράι - Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης
Τσεντεβίτα - Ντιναμό Μόσχας

Φωτο Ημερας

Κοριτσια για..........φιλημα...........

Στον αντεισαγγελέα τα στοιχεία για τον (εν ενεργεία) τζογαδόρο διαιτητή .

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. ΑναστάσιοΚανελλόπουλο προσήλθαν χθες ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. ΓιάννηςΚαπελέρης και ο εκδότης της εφημερίδας «Το Ποντίκι» κ. Αντώνης Δελατόλας για να δώσουν στοιχεία και εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση του εν ενεργεία διαιτητή, ο οποίος, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας, από το 2002 ως το 2009 εισέπραξε βεβαιωμένα κέρδη από τον ΟΠΑΠ ύψους 305.189 ευρώ.

Κατά πληροφορίες, ο εν λόγω διαιτητής θα πρέπει να ελεγχθεί, καθώς ναι μεν τυπικά δεν απαγορεύεται στους διαιτητές, όπως και σε όλους τους έλληνες πολίτες, να παίζουν νόμιμα τυχερά παιχνίδια, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να διερευνηθεί αν τα ποσά που κέρδισε συνδέονται με τυχόν επιλήψιμες ενέργειες, όπως π.χ. να στοιχημάτισε σε αποτέλεσμα αγώνα στον οποίο ο ίδιος ήταν διαιτητής. Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι οι ποδοσφαιρικές αρχές (FΙFΑ και ΕΠΟ) απαγορεύουν στους ρέφερι να τζογάρουν στοιχηματικά σε παιχνίδια που έχουν ως αντικείμενο το ποδοσφαιρικό αποτέλεσμα.

Ακόμη, οι κκ. Κανελλόπουλος και Καπελέρης συμφώνησαν ότι στις περιπτώσεις που υπάρχουν υποψίες ή ενδείξεις για στημένα παιχνίδια ή ύποπτες συμπεριφορές διαιτητών να υπάρχει άμεση αλληλοενημέρωση. Αλλωστε με εντολή της προϊσταμένης του Πρωτοδικείου Αθηνών κυρίας Ελένης Ράικου όλες οι σχετικές δικογραφίες συνενώθηκαν και έχουν παραδοθεί στα χέρια των δύο αρμόδιων εισαγγελέων στο νεοσύστατο τμήμα οικονομικού εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Ετσι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι υποθέσεις να είναι ουσιαστικά «συγκοινωνούντα δοχεία». Μήπως δηλαδή πίσω από τις καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ παραγόντων του ποδοσφαίρου κρύβεται όχι μόνο το αδίκημα της φοροδιαφυγής, αλλά και το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος). Το προαναφερθέν κακούργημα επιτρέπει στις εισαγγελικές αρχές να προχωρήσουν στην άρση τραπεζικού απορρήτου για πρόσωπα που ελέγχονται ποινικά στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας.

Βεβαιώσεις για τα κέρδη των ρέφερι ζήτησε η ΚΕΔ
Εν τω μεταξύ, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ ζήτησε από τους διαιτητές να καταθέσουν ως την προσεχή Δευτέρα πιθανές βεβαιώσεις τις οποίες πήραν από τον ΟΠΑΠ από το 2000 ως σήμερα για κέρδη τα οποία εισέπραξαν από τα παιχνίδια Προ-Πο, Προ-Πο-Γκολ και Πάμε Στοίχημα. Η επιστολή της ΚΕΔ απεστάλη σε διαιτητές, βοηθούς διαιτητές, παρατηρητές και εκπαιδευτές των πινάκων ρέφερι εθνικών κατηγοριών, οι οποίοι καλούνται επίσης να δηλώσουν αν έχουν περιλάβει στις φορολογικές τους δηλώσεις τις εν λόγω βεβαιώσεις.

Η ΚΕΔ προτίθεται να ζητήσει από τον ΟΠΑΠ τη διασταύρωση των στοιχείων, ώστε να αποδείξει ή να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι εν ενεργεία διαιτητές να απέκτησαν κέρδη τζογάροντας σε παιχνίδια που έχουν ως αντικείμενο το ποδοσφαιρικό αποτέλεσμα. Πάντως από το περιβάλλον των διαιτητών λέγεται ότι τα κέρδη κάποιου από τον ΟΠΑΠ μπορεί να μην προέρχονται από το Προ-Πο, το Προ-ΠοΓκολ και το Πάμε Στοίχημα αλλά από άλλα τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο.



Πολ Γκασκόιν Ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή

O Πολ Γκασκόιν (φωτογραφία) παλεύει να ξεπεράσει τα προβλήματα εξάρτησης από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ και ετοιμάζεται να επιστρέψει στον κόσμο του ποδοσφαίρου! Πέντε χρόνια μετά τη μίνι θητεία του στον πάγκο της Κέτερινγκ, όπου έμεινε μόλις για 39 ημέρες προτού απολυθεί, ο «Γκάζα» ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της μη επαγγελματικής ομάδας Γκάρφορθ. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας η συγκεκριμένη αγγλική ομάδα, καθώς το 2004 και το 2005 είχε προσλάβει για ένα μόνο ματς τους θρύλους της Εθνικής Βραζιλίας της δεκαετίας του ΄80 Σόκρατες και Καρέκα, οι οποίοι φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας της Βόρειας Αγγλίας. «Υπάρχουν ακόμη μια- δυο λεπτομέρειες που απομένουν να ρυθμιστούν, ωστόσο είμαστε πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία» τόνισε ο ατζέντης του 43χρονου Γκασκόιν κ. Κιθ Μακ Στι, ενώ από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της Γκάρφορθ κ. Σάιμον Κλίφορντ σημείωσε ότι «δεν θα τον προσλάβουμε για να κερδίσουμε λίγη δημοσιότητα, αλλά για να βοηθήσει τους νέους παίκτες μας».


Χαλίλχοζιτς: «Με φοβίζει η ατμόσφαιρα του γηπέδου»

Χαλίλχοζιτς: «Με φοβίζει η ατμόσφαιρα του γηπέδου»
Ο προπονητής της Ντιναμό Ζάγκρεπ Σαλίντ Χαλίλχοζιτς μίλησε σήμερα στην ιστοσελίδα «jutarnji.hr» για την αναμέτρηση της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη. Πιο αναλυτικά ο Βόσνιος τεχνικός είπε: «Το να πάρουμε έναν βαθμό. θα ήταν κάτι πάρα πολύ καλό, αλλά δεν θα στεναχωριόμουν αν παίρναμε και τους τρεις της νίκης. Για να πάρουμε την ισοπαλία, πρέπει να παίξουμε για τη νίκη. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου, αλλά αυτό δεν είναι και εύκολο. Και αυτό γιατί, δεν με φοβίζει η ποιότητα των παικτών του ΠΑΟΚ, αλλά η ατμόσφαιρα του γηπέδου του. Πολλές έμπειρες ομάδες έχασαν εκεί μέσα. Με φοβίζει η αφέλεια των παικτών μου και η όχι και τόσο μεγάλη εμπειρία τους από τέτοιου είδους παιχνίδια.»
Σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ υπογράμμισε: «Ο ΠΑΟΚ έχει ποιότητα και εμείς πρέπει να την… εξουδετερώσουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας. Απέκλεισε την Φενέρμπαχτσε, αποκλείστηκε από τον Άγιαξ, χωρίς να χάσει. Ωστόσο, έχει πολλές αδυναμίες. Τις έχω εντοπίσει και έχω μερικές ιδέες στο πως θα πρέπει να παίξουμε.»

Πέταξε για Ρωσία η ΑΕΚ. Νασούτι για Μπάγεβιτς: «Έπρεπε να γίνει!», «Ας γυρίσουμε σελίδα»

Ο ΝΑΣΟΥΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ: «ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ Η ΦΥΓΗ ΕΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ». «ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΝ ΑΕΚ». ΠΕΤΑΞΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ.-Την άποψη ότι μετά την αποχώρηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από την ΑΕΚ η ομάδα επιβάλλεται να γυρίσει σελίδα, εξέφρασε με δηλώσεις του από το 'Ελ. Βενιζέλος' ο Κριστιάν Νασούτι.

Ο Αργεντινός αμυντικός μίλησε στους εκπροσώπους τού Τύπου λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για να πετάξει μαζί με την υπόλοιπη αποστολή για τη Ρωσία και σχολίασε, μεταξύ άλλων, την αισιοδοξία του ότι οι 'κιτρινόμαυροι' μπορούν να επιστρέψουν με ένα θετικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι εναντίον τής Ζενίτ.

«Σίγουρα μία αλλαγή προπονητή πάντα στεναχωρεί τους παίκτες, ωστόσο μετά τα τελευταία αποτελέσματα ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Θα πρέπει τώρα να γυρίσουμε σελίδα, ας συγκεντρωθούμε στο αυριανό παιχνίδι και να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε», είπε αρχικά ο πρώην παίκτης τής Ρίβερ Πλέιτ και συμπλήρωσε για τις δυσκολίες τής αναμέτρησης στην Αγία Πετρούπολη:

«Πιστεύω ότι όλα τα παιχνίδια θα είναι πολύ δύσκολα. Συνειδητοποιούμε πόσο σημαντικό είναι το αυριανό παιχνίδι και πόσο μεγάλος είναι ο αντίπαλός μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε ότι καλύτερο, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό, αύριο, να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα
».

Προσπάθεια για ένα θετικό αποτέλεσμα: «Καταρχάς δεν ξέρουμε ποιος θα παίξει αύριο. Αυτή είναι μία απόφαση του προπονητή. Αν είμαι εγώ ένας από τους δέκα παίκτες που θα παίξουν, θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω, δεν πιστεύω ότι θα έχω πρόβλημα. Ξέρουμε ότι παίζουμε απέναντι σε μία πολύ δύσκολη ομάδα, σε έναν μεγάλο αντίπαλο, ωστόσο για αυτό πάμε και εμείς εκεί, για να κάνουμε ότι καλύτερο και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα»,

Να διορθωθούν τα λάθη για να ανέβει επίπεδο η ομάδα: «Σίγουρα όταν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, κάτι δεν πάει καλά στην ομάδα. Στην αρχή παίζαμε καλά. Στην πορεία κάπου έπεσε η απόδοσή μας. Πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης. Υπάρχουν κάποια λάθη που πρέπει να διορθώσουμε και πιστεύω ότι με την έλευση του νέου προπονητή θα γίνει αυτό και θα μπορέσουμε και πάλι να ανεβάσουμε το επίπεδο της ΑΕΚ για να μπορεί να πρωταγωνιστεί τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στις άλλες διοργανώσεις. Είναι θέμα του νέου προπονητή να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις».

ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ -«Δεν υπήρχε λόγος να μείνω»

Ο «ΤΖΕΝΤΛΕΜΑΝ» ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ (ΠΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ) ΓΙΑ ΤΟ «ΑΝΤΙΟ»: «Η ΕΝΤΑΣΗ ΑΥΞΑΝΟΤΑΝ, ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΗΤΑΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤO».-Μετά τα όσα είπε χθες σε βοσνιακό μέσο για την αποχώρησή του από την ΑΕΚ, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έκανε ένα ακόμα βήμα και είπε κάποια πράγματα παραπάνω για το «αντίο» στην «Ένωση» μιλώντας στην, επίσης βοσνιακή εφημερίδα, «Dnevi Avaz».
Από τη στιγμή, μάλιστα, που ο Σερβοέλληνας τεχνικός αναβαλε -τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη- την γραπτή επιστολή προς τα Μέσα (που θα εξηγεί προφανώς την αποχώρησή του από την ΑΕΚ) έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε αυτές τις νέες τοποθετήσεις του «Ντούσκο».

Αυτό που στην ουσία προκύπτει από τη δεύτερη συνέντευξη του Μπάγεβιτς για την αποχώρησή του είναι ότι δεν αναφέρεται σε κανένα σημείο της συνέντευξης σε αγωνιστικούς λόγους. Κάτι που έκανε χθες μιλώντας για μη βελτιωση στους αγωνες. Αντίθετα, μίλησε για ένταση που μεγάλωνε συνεχώς τονίζοντας ότι δεν υπήρχε, πια, κανένας λόγος παραμονής στην ομάδα.

Ο συντάκτης που πήρε τη συνέντευξη χαρακτηρίζει τον Μπάγεβιτς «τζέντλεμαν» από τη στιγμή που δέχθηκε να μιλήσει, μια και άλλοι στη θέση του θα ήταν «βλοσυροί» και «αμίλητοι».

«Ο Ντούσκο όμως είναι θρύλος του γιουγκοσλαβικού ποδοσφαίρου και μίλησε για τους λόγους που τον ανάγκασαν να παραιτηθεί», αναφέρεται σχετικά στον πρόλογο της συνέντευξης.

«Δεν υπήρχε λόγος»

Ο Μπάγεβιτς λέει στη συνέχεια: «Από παιχνίδι σε παιχνίδι η ένταση αυξανόταν, οι οπαδοί δημιουργούσαν προβλήματα και η αποχώρηση ήταν αναπόφευκτη. Κάποιες φορές δεν υπάρχει λόγος να μένεις. Έτσι γίνεται σε όλες τις δουλείες, όχι μόνο στους προπονητές. Κάποιες φορές προσλαμβάνεσαι από μια ομάδα, κάποιες απολύεσαι, κάποιες άλλες δεν υπάρχει λόγος να μένεις. Όταν έχεις επίγνωση, τίποτα δεν είναι πολύ δύσκολο. Η ζωή συνεχίζεται».
«Έπρεπε τον Αύγουστο»
Εν συνεχεία, ο «Ντούσκο» αναφέρθηκε στα επεισόδια της Καλλιθέας επαναλαμβάνοντας ότι είχε πει και στον Σταύρο Αδαμίδη στους Θρακομακεδόνες. Ότι δηλαδή ίσως έπρεπε να είχε φύγει νωρίτερα...

«Κανονικά θα έπρεπε να παραιτηθώ τον Αύγουστο, όταν χρειάστηκε να αμυνθώ απέναντι στους οπαδούς της ΑΕΚ που μου επιτέθηκαν. Παρ’ αυτά, παρέμεινα έπειτα από την επιμονή που έδειξε ο πρόεδρος Σταύρος Αδαμίδης. Τις τελευταίες εβδομάδες η ένταση μεγάλωνε από παιχνίδι σε παιχνίδι και έπρεπε να λυθεί το θέμα. Νομίζω ότι αυτή ήταν η καλύτερη απόφαση και για τους δύο. Και για μένα και για την ΑΕΚ».

«Μένω Ελλάδα»

Έπειτα, ο «Ντούσκο» εξέφρασε την επιθυμία να μην αφήσει τη χώρα μας. «Έζησα και δούλεψα στην Ελλάδα για δεκαετίες και πραγματικά νιώθω πολύ άνετα σε αυτή τη χώρα. Αν εξαιρεθεί μια σύντομη περίοδος στον Ερυθρό Αστέρα, από τη στιγμή που έφυγα από τη Βελέζ, έκανα τη διαδρομή Αθήνα-Πειραιάς-Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι βέβαιος ότι θα αφήσω την Ελλάδα αν μου γίνει πρόταση. Και την περίοδο, άλλωστε, που κατακτούσα άνετα τίτλους στην Ελλάδα, απέρριψα προτάσεις από ισχυρότερα πρωταθλήματα. Έχω ανειλημμένες υποχρεώσεις στην Ελλάδα, αλλά σκοπεύω να έρθω το συντομότερο στο Μόσταρ, να επισκεφθώ αγαπημένους ανθρώπους και χαλαρώσω δίπλα στον ποταμό Νερέτβα».

Στο τέλος ο Μπάγεβιτς ρωτήθηκε αν η αποχώρησή του επηρεάζει τον Σάβελ Γιάχιτς και απάντησε: «Δεν το πιστεύω. Ο Γιάχιτς είναι ποιοτικός παίκτης και η ΑΕΚ είναι ικανοποιημένη μαζί του. Τα περισσότερα, βέβαια, εξαρτώνται από τον ίδιο. Εντέλει, έτσι έχουν όλα τα πράγματα για όλους μας».

Πέταξαν για Τροντχάιμ οι 'κίτρινοι'. Χαβίτο: «Πάθος και ένταση»

Για το Τροντχάιμ τής Νορβηγίας αναχώρησε το πρωί τής Τετάρτης η αποστολή τού Άρη, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει τη Ρόζενμποργκ στο πλαίσιο των ομίλων τού Γιουρόπα Λιγκ (22:05)Οι 'κίτρινοι' έφτασαν στο αεροδρόμιο λίγο μετά τις 8 το πρωί, με τον Χαβίτο να σχολιάζει στις πρώτες του δηλώσεις ότι χρειάζεται πάθος και ένταση, με τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να είναι έτοιμοι να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες.

«Γνωρίζουμε καλά ότι η Ρόζενμποργκ θα βγει να πιέσει από την αρχή γιατί θέλει την νίκη. Εμείς όμως αν και γνωρίζουμε ότι οι κλιματολογικές συνθήκες θα είναι δύσκολες αλλά είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε. Για μας είναι ένας σημαντικός παράγοντας το πάθος και η ένταση.

Το έχουμε καταφέρει εντός έδρας και θα πρέπει και εκτός έδρας», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ισπανού μεσοεπιθετικού, ο οποίος συμπλήρωσε για το παιχνίδι τής πρεμιέρας των ομίλων, εναντίον τής Ατλέτικο Μαδρίτης και την πιθανότητα να σκοράρει ξανά αύριο:

«Ελπίζω να σκοράρω αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίσει η ομάδα. Ξεκίνησα καλά αλλά αυτό που απομένει είναι να δούμε το πω θα συνεχιστεί η χρονιά».

«Κοντά οι γραμμές μας»

Από την πλευρά του ο Τόνι Κάλβο σχολίασε: «Θα πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλο και αν οι γραμμές μας είναι κοντά όλα θα πάνε καλά. Νιώθω πολύ καλά αρκεί να πάρω μερικά αγωνιστικά λεπτά».

Η αποστολή τού Άρη

Σάκης Πρίττας, Θέμης Κουλουχέρης, Σέρχιο Κόκε, Τόνι Κάλβο, Μιχάλης Σηφάκης, Φρανθίσκο Χαβίτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο, Ρικάρντο Φατί, Νίκος Λαζαρίδης, Ντεϊβίντας Τσεζνάουσκις, Κώστας Μενδρινός, Οριόλ Λοθάνο, Μάρκος Βελλίδης, Ντάνιελ Τσέζαρεκ, Χουάν Μανουέλ Μπαρέρο, Κώστας Καζναφέρης, Κάρλος Ρουίζ, Χρήστος Βανγκέλι, Μίσελ Γκαρμπίνι Περέιρα και Κάρλος Τόχα Βέγκα.

Τρεις εβδομάδες εκτός ο Ρούνι

Ολα στραβά πηγαίνουν για τον Γουέιν Ρούνι αυτήν την περίοδο. Ακόμα κι ο τραυματισμός του στον αστράγαλο αποδείχθηκε πιο σοβαρός απ΄ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί κι έτσι ο Αγγλος επιθετικός θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. «Δύο ή τρεις» διευκρίνισε ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον και πρόσθεσε: «Είναι πολύ δυνατός και στο παρελθόν έχει αναρρώσει σύντομα από αρκετούς τραυματισμούς».

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι, εκτός από το ματς της Τετάρτης με τη Βαλένθια στο "Μεστάγια", ο Ρούνι χάνει την αναμέτρηση με τη Σάντερλαντ το Σάββατο και πιθανότατα τον αγώνα της εθνικής Αγγλίας με το Μαυροβούνιο στις 12 Οκτωβρίου.

Ο Λάκατους 4ος προπονητής της Στεάουα

Ο Μάριους Λάκατους ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Στεάουα Βουκουρεστίου κι έγινε ο τέταρτος προπονητής της σε διάστημα δύο μηνών. Ο Ρουμάνος παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής έχει εργαστεί άλλες δύο φορές στην πρώην ομάδα του Στρατού, την πρώτη το διάστημα Οκτώβριος 2007-Οκτώβριος 2008, και στη συνέχεια από το Δεκέμβριο του 2008 μέχρι το Μάιο του 2009.

Ο 46χρονος Λάκατους φόρεσε στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής καριέρας του τις φανέλες της Φιορεντίνα, της Οβιέδο και της Στεάουα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει συνολικά περισσότερους από 15 προπονητές. Στο φετινό πρωτάθλημα η Στεάουα με 15 βαθμούς σε 9 αγώνες κατέχει μέχρι στιγμής την 5η θέση της κατάταξης.

Ντε Χέα: "Παίκτης της Ατλέτικο μέχρι το 2013"

Μπορεί ο βρετανικός και ο ισπανικός Τύπος να τον φέρνουν στο μεταγραφικό "στόχαστρο" της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο ο Νταβίντ Ντε Χέα δήλωσε ότι είναι "παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης έως το 2013". "Το πιο σημαντικό είναι ότι έχω ένα συμβόλαιο εδώ και πως είμαι παίκτης της Ατλέτικο έως το 2013. Αυτό είναι το σημαντικό" δήλωσε ο 19χρονος τερματοφύλακας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Radio Marca".

Την Παρασκευή δημοσίευμα της "AS" ανέφερε πως ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ’λεξ Φέργκιουσον, βρέθηκε στην Ισπανία για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της 22ας Σεπτεμβρίου ανάμεσα στη Βαλένθια και την Ατλέτικο Μαδρίτης στο "Μεστάγια". Τότε, όμως, ο Σκοτσέζος προπονητής συνδύασε "το τερπνόν μετά του ωφελίμου", καθώς είδε διά ζώσης τις "νυχτερίδες", που είναι ο προσεχής αντίπαλος των "κόκκινων διαβόλων", ενώ παρακολούθησε και τον Ντε Χέα, καθώς τον "Φέργκι" συνόδευσε στην Ισπανία ο προπονητής τερματοφυλάκων της Γιουνάιτεντ, Έρικ Στιλ.

"Το έμαθα (σ.σ. ότι ο Φέργκιουσον ήταν στο "Μεστάγια") την επόμενη ημέρα, από την τηλεόραση και τις ειδήσεις" δήλωσε ο Ντε Χέα για το θέμα και πρόσθεσε: "Νομίζω ότι ήταν εκεί περισσότερο για να δει τη Βαλένθια απ΄ ότι εμένα".

Ο αγγλικός σύλλογος βρίσκεται σε αναζήτηση του διαδόχου του 40χρονου Ολλανδού, Έντβιν φαν ντερ Σαρ, και, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Daily Mirror", το οποίο επικαλείται τον ισπανικό Τύπο, είναι έτοιμος να καταθέσει τον Ιανουάριο πρόταση 14 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση του Ντε Χέα.

Ντέρμπι Λιόν-Παρί για το Λιγκ Καπ

Στη Βρετάνη θα αρχίσει η Μαρσέιγ την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου που κατέκτησε πέρυσι στο Λιγκ Καπ, καθώς, όπως προέκυψε από την κλήρωση, θα αντιμετωπίσει στο πλαίσιο της φάσης των "16" την Γκινγκάμπ, η οποία αγωνίζεται στην Γ' κατηγορία. Η ομάδα από τη Μασσαλία, όπως όλες οι γαλλικές που μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πέρασε χωρίς αγώνες στη φάση των "16" του Λιγκ Καπ, ενώ η Γκινγκάμπ, η οποία κατέκτησε το 2009 το Κύπελλο Γαλλίας, απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο τη Ρεν.

Στο μεταξύ, η Λιόν θα υποδεχθεί την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ η -πρωτοπόρος του "σαμπιονά"- Σεντ Ετιέν θα φιλοξενήσει την Μπορντό. Οι αναμετρήσεις για τη φάση των "16" θα διεξαχθούν το διήμερο 26-27 Οκτωβρίου, ενώ ο τελικός του Λιγκ Καπ είναι προγραμματισμένος για τις 23 Απριλίου στο "Σταντ ντε Φρανς".

Τα ζευγάρια της φάσης των "16" του Λιγκ Καπ:

Οσέρ-Μπαστιά
Μονπελιέ-Αζαξιό
Λιόν-Παρί Σεν Ζερμέν
Σεντ Ετιέν-Μπορντό
Λιλ-Καέν
Βαλανσιέν-Μπουλόν
Γκινγκάμπ-Μαρσέιγ
Μονακό-Λοριάν

Εκτός για έξι μήνες ο Γκονζάλες

Εκτός δράσης για περίπου έξι μήνες θα παραμείνει ο Νάτσο Γκονζάλες, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Λεβάντε. Ο Ουρουγουανός μέσος υπέστη ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο, στη διάρκεια της σαββατιάτικης εντός έδρας (0-0) αναμέτρησης με τη Ρεάλ Μαδρίτης, και θα υποβληθεί την Πέμπτη σε χειρουργική επέμβαση.

Η Λεβάντε, η οποία διαθέτει τον μικρότερο προϋπολογισμό μεταξύ των ομάδων που μετέχουν στην πριμέρα ντιβιζιόν, επέστρεψε φέτος στα «μεγάλα σαλόνια», ύστερα από τριετή απουσία, ενώ βρίσκεται στη 18η θέση της κατάταξης με 4 βαθμούς ύστερα από πέντε αγωνιστικές.

Βαλβέρδε: "Ακόμα καλύτερα στη συνέχεια"

Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη του εμφάνιση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ωστόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε προσπαθεί να προσγειώσει τους ποδοσφαιριστές του, καθώς δεν θέλει να γίνει το επόμενο... θύμα έκπληξης.

Ο Ισπανός τεχνικός μιλώντας στους παίκτες του είπε πως η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο, γι αυτό και θα πρέπει να συνεχίσουν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους μεσοβδόμαδα, έτσι ώστε στα επίσημα παιχνίδια η ομάδα να παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και να κατακτά τους βαθμούς της νίκης. Ο Βελβέρδε γνωρίσει τις δυνατότητες που έχει ο Ολυμπιακός και η εικόνα που παρουσίασε στον παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολη μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αν και είναι νωρίς ακόμα για τον αγώνα του Σαββάτου, ωστόσο ο Βαλβέρδε δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα. Ο Ουρτάδο ακολουθεί συντηρητικό πρόγραμμα και έτσι ο άξονας της μεσαίας γραμμής θα παραμείνει ο ίδιος με αυτός του παιχνιδιού με τους Αρκάδες. Στην επίθεση ο Πάντελιτς έχει καπαρώσει τη θέση του βασικού με τα γκολ που πετυχαίνει, ννώ στα άκρα οι Ριέρα, Ρόμενταλ δεν αναμένεται να βρεθούν στον πάγκο. Οσο για τα μετόπισθεν, εκεί θεωρείται απίθανο να αλλάξει κάτι.

Κάθε όμιλος και ντέρμπι

Στη σκιά της ελληνικού ενδιαφέροντος αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Κοπεγχάγη, το μενού της Τετάρτης στο Champions League περιλαμβάνει ένα ντέρμπι σε καθέναν από τους τρεις πρώτους ομίλους της διοργάνωσης. Ίντερ-Βέρντερ Βρέμης για τον πρώτο, Σάλκε-Μπενφίκα για τον δεύτερο και Βαλένθια-Μαν. Γιουνάιτεντ για τον τρίτο είναι τα ματς που ξεχωρίζουν. Έτοιμη για... ρεβάνς με Ρούμπιν η Μπαρτσελόνα.

Α’ Όμιλος

Τότεναμ-Τβέντε

Την πρώτη της νίκη στους ομίλους θέλει να πετύχει η Τότεναμ, που φιλοξενεί αγώνα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1962. Ο Χάρι Ρέντναπ, που είδε την ομάδα του να χάνει από τη συμπολίτισσα Γουέστ Χαμ, αντιμετωπίζει ουκ ολίγα προβλήματα, καθώς εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Ντεφόε, Ντόσον και Καμπούλ, ενώ αμφίβολος είναι ο Κινγκ. Πάντως επανέρχεται κάτω από τα δοκάρια ο Γκόμες. Η Τβέντε, που δεν έχει καταφέρει να νικήσει σε εννέα αναμετρήσεις με αγγλικές ομάδες, θα στερηθεί των υπηρεσιών του Τιεντάλι και του Μπούισε.

Διαιτητής: Τέριε Χάουγκε (Νορβηγία)

Ίντερ-Βέρντερ Βρέμης

Η ήττα από τη Ρόμα στις καθυστερήσεις κόστισε στην Ίντερ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν ανάγκη τη νίκη, κόντρα στα πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Ο Ράφα Μπενίτεθ δεν υπολογίζει στους Ζανέτι, Ματεράτσι και Μότα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μιλίτο, Πάντεφ και Σάμουελ. Η Βέρντερ, που ανάσανε με τη νίκη επί του Αμβούργου με 3-2, δεν πάει πίσω σε «πονοκεφάλους». Οι Πισάρο, Φρινγκς, Νάλντο, Φριτς και Μπένις δεν θα είναι στη διάθεση του Τόμας Σάαφ. Στην πιο πρόσφατη επίσκεψή της στο Μιλάνο τη σεζόν 2008/09, η ομάδα της Βρέμης είχε αποκλείσει με ισοπαλία 2-2 τη Μίλαν στους «32» του Europa League

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)

Βαθμολογία

1. Ίντερ 1 (2-2)
2. Τότεναμ 1 (2-2)
3. Βέρντερ 1 (2-2)
4. Τβέντε 1 (2-2)

Επόμενη αγωνιστική (20/10):

Ίντερ-Τότεναμ
Τβέντε-Βέρντερ Βρέμης

Β’ Όμιλος

Χάποελ Τελ Αβίβ-Λιόν

Διέξοδο στην κάκιστη πορεία της στο πρωτάθλημα θέλει να βρει στην Ευρώπη η Λιόν. Ο Κλοντ Πιέλ, που δέχεται σκληρή κριτική, δεν υπολογίζει σε αρκετά βασικά στελέχη, όπως οι Λισάντρο, Κρις, Ντελγκάδο και Έντερσον, ενώ αμφίβολος είναι ο Σισόκο. Η Λιόν αντιμετωπίζει για πρώτη φορά ομάδα του Ισραήλ, ενώ η Χάποελ, που δεν θα έχει στις τάξεις της τον Λάλα, μετρά δύο ήττες σε ισάριθμα ματς απέναντι σε ομάδες από τη Γαλλία.

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Σάλκε-Μπενφίκα

Με σύμμαχο την παράδοση, που τη θέλει να έχει αποκλείσει την Μπενφίκα στην Ευρώπη και στις τρεις αναμετρήσεις τους κατά το παρελθόν, η Σάλκε θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από το ανέλπιστα κακό ξεκίνημα στην Bundesliga. Ο τιμωρημένος Χέβεντες θα είναι η μεγάλη απουσία για την ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ, ενώ για τους «αετούς», που δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν σε 17 επισκέψεις στη Γερμανία (11 ήττες και 8 ισοπαλίες), αμφίβολος είναι ο Αϊμάρ, ενώ θα λείψει σίγουρα ο Ρούμπεν Αμορίμ.

Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Βαθμολογία

1. Μπενφίκα 3 (2-0)
2. Λιόν 3 (1-0)
3. Σάλκε 0 (0-1)
4. Χάποελ Τελ Αβίβ 0 (0-2)

Επόμενη αγωνιστική (20/10):

Σάλκε-Χάποελ Τελ Αβίβ
Λιόν-Μπενφίκα

Γ’ Όμιλος

Βαλένθια-Μαν. Γιουνάιτεντ

Εντυπωσιάζει η Βαλένθια, που παρά τις αποχωρήσεις Βίγια και Σίλβα μετρά πέντε νίκες και μία ισοπαλία σε έξι ματς φέτος, ενώ θέλει να συνεχίσει το αήττητο έντεκα αγώνων ως γηπεδούχος στην Ευρώπη. Ο Ουνάι Έμερι δεν υπολογίζει στους τραυματίες Μπανέγκα και Βιθέντε, αλλά τι να πει και ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον... Ο Σκωτσέζος τεχνικός της Γιουνάιτεντ καταστρώνει τα πλάνα του με τις τρανταχτές απουσίες των Ρούνεϊ, Σκόουλς, Γκιγκς, Βαλένσια, Νέβιλ και Κάρικ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» καλούνται να σπάσουν την αρνητική τους παράδοση στην Ισπανία, όπου μετρούν μόνο μία νίκη (2-0 επί της Λα Κορούνια στα προημιτελικά της σεζόν 2001/02) σε 18 ματς έχοντας 9 ήττες και 8 ισοπαλίες.

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Ρέιντζερς-Μπούρσασπορ

Με μοναδικό ερωτηματικό την παρουσία του Μπίτι και δεδομένη την απουσία του Φλεκ, η Ρέιντζερς θέλει τη νίκη που θα τη διατηρήσει σε τροχιά πρόκρισης και θα «χτίσει» πάνω στο βαθμό της ισοπαλίας που πήρε προ δύο εβδομάδων στο «Ολντ Τράφορντ». Η ομάδα του Γουόλτερ Σμιθ δεν έχει καταφέρει να νικήσει στα τελευταία έξι εντός έδρας ευρωπαϊκά της παιχνίδια έχοντας σκοράρει μόλις δύο φορές. Η Μπούρσασπορ προελαύνει στο τουρκικό πρωτάθλημα και θα παραταχθεί πλήρης, με στόχο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την εφιαλτική πρεμιέρα της στη διοργάνωση (ήττα με 4-0 στην Προύσα από τη Βαλένθια).

Διαιτητής: Σερζ Γκουμιενί (Βέλγιο)

Βαθμολογία

1. Βαλένθια 3 (3-0)
2. Μαν. Γιουνάιτεντ 1 (0-0)
3. Ρέιντζερς 1 (0-0)
4. Μπούρσασπορ 0 (0-4)

Επόμενη αγωνιστική (20/10):

Ρέιντζερς-Βαλένθια
Μαν. Γιουνάιτεντ-Μπούρσασπορ

Δ’ Όμιλος

Ρούμπιν Καζάν-Μπαρτσελόνα 19:30

Η Μπαρτσελόνα τα κατάφερε περίφημα στο διάστημα της απουσίας του Λιονέλ Μέσι (δύο στα δύο στην Primera Division). Ο Αργεντινός σούπερ σταρ ξεπέρασε το πρόβλημα στον αστράγαλο και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, αλλά είναι αμφίβολο αν θα χρησιμοποιηθεί από την αρχή κόντρα στην πλήρη Ρούμπιν. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν υπολογίζει μόνο στον τραυματία Αντριάνο στην προσπάθεια της ομάδας του να πάρει ρεβάνς από τη Ρούμπιν, η οποία είχε ταλαιπωρήσει πέρυσι την «Μπάρτσα» με νίκη στη Βαρκελώνη (2-1) και ισοπαλία στο Καζάν (0-0). Γενικότερα η παράδοση στη Ρωσία για τους Καταλανούς δεν είναι η καλύτερη δυνατή, καθώς μετρούν τρεις ισοπαλίες και μόλις μία νίκη.

Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Παναθηναϊκός-Κοπεγχάγη

Διαιτητής: Ουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)

Βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 3 (5-1)
2. Κοπεγχάγη 3 (1-0)
3. Ρούμπιν Καζάν 0 (0-1)
4. Παναθηναϊκός 0 (1-5)

Επόμενη αγωνιστική (20/10):

Παναθηναϊκός-Ρούμπιν Καζάν
Μπαρτσελόνα-Κοπεγχάγη

Θέλεις πρόκριση; Απόδειξη!

«Εάν θέλουμε να έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες, πρέπει να νικήσουμε»… Με αυτά τα λόγια ο Νίκος Νιόπλιας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου έδωσε στους παίκτες του στο σύνθημα για το αποψινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Κοπεγχάγη στο ΟΑΚΑ για το Τσάμπιονς Λιγκ. (21.45/ΝΕT/ Έτσι οι ποδοσφαιριστές του δεν έχουν παρά να νικήσουν για να αποδείξουν ότι θέλουν να ελπίζουν σε πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Σε περίπτωση που έρθει η νίκη, αυτή θα αποτελεί και το πρώτο βήμα για να αναρριχηθεί ο Παναθηναϊκός στη βαθμολογία του ομίλου. «Πρέπει να καλύψουμε το μειονέκτημα που έχουμε και να νικήσουμε», τόνισε ο Νίκος Νιόπλιας ο οποίος όμως δεν τόνισε ότι έρχεται ο αποκλεισμός εάν δεν έρθει σήμερα το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα», είπε και έφερε σαν παράδειγμα, την πρόκριση του Παναθηναϊκού παρά το κακό ξεκίνημα με Ίντερ και Ανόρθωση.

Με Ζιλμπέρτο στην άμυνα και βασικό τον Γκαρσία

Να χρησιμοποιήσει τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού σκέφτεται σοβαρά ο Νίκος Νιόπλιας κάτι που έδειξε και στη χθεσινή προπόνηση του Παναθηναϊκού. Ο προπονητής του τριφυλλιού δοκίμασε τον Βραζιλιάνο στην άμυνα δίπλα στον Σαριέγκι και πίσω από τον Σισέ τον Λουίς Γκαρσία.

Η 11αδα που δοκίμασε χθες ο τεχνικός του τριφυλλιού έχει ένα σημαντικό προβάδισμα για να είναι αυτή που θα αρχίσει τον αποψινό αγώνα.

Ποια είναι αυτή; Ο Τζόρβας κάτω από τα δοκάρια. Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα στο κέντρο της άμυνας. Βύντρα και Μαρίνος στα άκρα της. Στη μεσαία γραμμή: Σιμάο, Κατσουράνης σαν αμυντικά χαφ. Ο Λέτος στα αριστερά και ο Νίνης δεξιά. Ο Λουίς Γκαρσία ανάμεσά τους και ο Σισέ στην κορυφή.

Ακόμη κι έτσι όμως οι σκέψεις του Νιόπλια δεν… μένουν εκεί. Υπάρχει το ενδεχόμενο θέση στην 11άδα να πάρουν οι Μπουμσόνγκ και Καραγκούνης. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός ενδέχεται να προτιμηθεί στην περίπτωση που ο Νιόπλιας θέλει να δώσει ύψος στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Στην περίπτωση αυτή, στον πάγκο θα μείνει ο Γκαρσία. Στην δεύτερη περίπτωση είναι να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα ο Καραγκούνης και να μείνει εκτός ο Λουίς Γκαρσία.