Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Το πρώτο βήμα για τους ομίλους του Eurocup αναζητά ο Αρης

Η Λουκόιλ Ακαντέμικ είναι το εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει ο Αρης προκειμένου να δώσει το παρών στη φάση των ομίλων (32 ομάδες) του φετινού Eurocup. Η ομάδα του Σαρόν Ντρούκερ αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας στη Σόφια (18:00, Eurosport 2) στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα του προκριματικού γύρου.
Στο στρατόπεδο του Αρη το ηθικό είναι ανεβασμένο μετά την πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδας επί του Περιστερίου, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το σοβαρό τραυματισμό του Δημήτρη Βεργίνη ο οποίος υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση και έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση της πολύμηνης απουσίας του.
Στην αποστολή για τη Σόφια ο Ισραηλινός τεχνικός του Αρη συμπεριέλαβε τόσο τον Πιέρ Πιρς, παρά το γεγονός ότι έχει μείνει εκτός προπονήσεων τις τελευταίες δέκα ημέρες, όσο και τον Γάιο Σκορδίλη ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Ο Ντρούκερ εμφανίστηκε καλά διαβασμένος  όσον αφορά την αντίπαλο της ομάδας του η οποία μπορεί να προέρχεται από μία χώρα όχι και τόσο προηγμένη μπασκετικά, αλλά διαθέτει ικανούς και έμπειρους παίκτες όπως είναι οι Καμπάλα και Στόικοφ, αλλά και οι Αμερικανοί, Τζέιμς και Μπάουμαν.
Στόχος του Αρη είναι η νίκη που του θα τον φέρει αγκαλιά με το εισιτήριο της φάσης των ομίλων, ενόψει και του επαναληπτικού στο Αλεξάνδρειο σε μία εβδομάδα.
Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των 8 αγώνων της προκριματικής φάσης:
28/09
Λιέγη - Χάποελ Ιερουσαλήμ 59-62
ΑΠΟΕΛ - Μπενετόν 55-97
29/09
Λουκόιλ Ακαντέμικ - Αρης
Σκαϊλάινερς Φρανκφούρτης - Μπεσίκτας
ΚΚ Ζάγκρεμπ - Γκραν Κανάρια
Ορλεάν - Αζόβμας
Γαλατασαράι - Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης
Τσεντεβίτα - Ντιναμό Μόσχας

Δεν υπάρχουν σχόλια: