Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Πνίγηκε οπαδός της Γκλάντμπαχ!!

Πνίγηκε οπαδός της Γκλάντμπαχ
Τραγικό θάνατο βρήκε 64χρονος οπαδός της Γκλάντμπαχ, ο οποίος είχε μεταβεί στη Μασσαλία για το παιχνίδι της αγαπημένης του ομάδας κόντρα στη Μαρσέιγ για το Europa League.

Ο εκλιπών λίγες ώρες πριν το παιχνίδι, πήγε να κολυμπήσει σε παραλία της περιοχής, ωστόσο παρά τις προσπάθειες να τον σώσουν τη τελευταία στιγμή άνθρωποι που βρέθηκαν στο μέρος, τελικά δεν τα κατάφερε και πνίγηκε.

Μάλιστα, οι αστυνομικές αρχές της πόλης αναφέρουν ότι ο άτυχος 64χρονος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.




πηγή: sport-fm.gr
 

Ο Κις...θέλει και ψάχνει!!

Το δίλλημα είναι σοβαρό. Ίσως μόνο ο Μπάνε Πρέλεβιτς είναι κατασταλλαγμένος σχετικά με την ενίσχυση της ομάδας και τα παρελκόμενα της. Γενικώς υπάρχουν στον ΠΑΟΚ δεύτερες, τρίτες και τέταρτες σκέψεις.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ είναι αρνητικός στην προσθήκη παίκτη πριν γίνει γνωστό το που μπορεί να βγάλει η υπόθεση τραυματισμού του Χαραλαμπίδη. Λογικό... Εφόσον ο Κις είναι ΟΚΑ με 7500 δολάρια το μήνα, αυτό σημαίνει ότι με εφορία, σπίτι, αυτοκίνητο, εισιτήρια για ΗΠΑ και άλλα σχετικά το κόστος θα πάει στα 10 χιλ. δολάρια το μήνα. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να αυξήσει το μπάτζετ του άλλα 50-60 χιλ, δολάρια, την ώρα που είναι «ανοικτός» σε τόσες υποχρεώσεις; Ο Πρέλεβιτς είναι συνεχώς με χαρτί και μολύβι και βλέπει ότι τα... κουκιά δεν βγαίνουν. Από την άλλη, στην ακραία-αλλά υπαρκτή-περίπτωση που ο Χαραλαμπίδης δεν καταφέρει να φτάσει στο επίπεδο του μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, πρακτικά η ομάδα δεν μπορεί να βγάλει την σεζόν με δύο βασικά γκαρντ. Τότε το θέμα θα ξανατεθεί για να βρεθούν τρόποι να αποκτηθεί ένας γκαρντ χωρίς να επιβαρυνθεί το ταμείο.

Και οι άλλες σκέψεις...; Ο Μαρκόπουλος θέλει να έχει μια τριάδα υγειών περιφερειακών, γενικώς στην ομάδα σκέφτονται ότι χωρίς ενίσχυση, τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά και ο κόσμος θα απέχει, υπάρχει και η σε βάθος χρόνου ανανέωση της συνεργασίας με τον Κοντομηνά, τον οποίο θέλουν να κρατήσουν ζεστό με μια ανταγωνιστική ομάδα, από την άλλη ξέρουν ότι βασικό στοιχείο του φετινού ΠΑΟΚ είναι η εξυγίανση και την συνδυάζουν-και με την ομάδα που έχει δημιουργηθεί-με το αγωνιστικό επίπεδο που υπάρχει στο πρωτάθλημα. Φαύλος κύκλος... Σε κάθε περίπτωση θα περιμένουν την κλινική ανταπόκριση του Χαραλαμπίδη σε πίεση αγώνων. Για την ώρα ο Κις είναι στεντ μπάι, άλλωστε ο Γαλατσόπουλος (είχε χθες συνεργασία με τον Πρέλεβιτς) έχει το υπογεγραμμένο συμβόλαιο του. Θέμα ΠΑΟΚ αν θα προχωρήσει το ζήτημα... Βέβαια είναι και θέμα Κις, με τον Αμερικανό, όπως και χθες έγραψε το «Μ» να ζητά εγγυήσεις, από την στιγμή που έπεσε στο 50% των αρχικών του απαιτήσεων. Μάλιστα ο Αμερικανός επικοινωνεί με φίλους τους την Ελλάδα και προσπαθεί να ενημερωθεί για την οιικονομική κατάσταση του ΠΑΟΚ, για το πως τρέχουν οι πληρωμές, για το αν η ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και σε αυτά τα 7500 δολάρια το μήνα, ποσό για το οποίο o ίδιος είναι σύμφωνος. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό για να μπουν οι δύο πλευρές στην τελική επικοινωνία έλευσης του παίκτη.



πηγή: metrosport.gr
 


Φούρτουλα: «Ο Χακόμπο είναι ότι έψαχνε ο ΠΑΟΚ»

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Μλάντεν Φούρτουλα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου και μίλησε για τον Χακόμπο, τον Γλύκο και τον φετινό ΠΑΟΚ. Τέλος σχολίασε και το παλαιότερο δίδυμο τερματοφυλάκων του "δικεφάλου", Χαλκιά και Κρέσιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον Χακόμπο:
«Ο Χακόμπο είναι καλός τερματοφύλακας και καλό παιδί, εγώ τον παρακολουθούσα στα παιχνίδια όπου δεν έπαιζε, πως έκανε ζέσταμα με τον Γλύκο. Έχει πολύ καλά σωματικά- και όχι μόνο- προσόντα. Ο ΠΑΟΚ βρήκε στο πρόσωπό του έναν πολύ καλό τερματοφύλακα που μπορεί να είναι κάτω από τα δοκάρια για χρόνια. Είναι ήρεμος, δεν πανικοβάλλεται ούτε αυτός ούτε πανικοβάλει την άμυνα έχει πολύ καλές επεμβάσεις και το βλέπαμε και πριν χρόνια όταν έπαιζε στην Τρίπολη.»

Για τον Γλύκο:
«Είναι πολύ καλό παιδί και έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια. Έτυχε να δεχτεί ένα γκολ στον ΟΦΗ που έφταιγε καθαρά αυτός, αλλά αυτά συμβαίνουν στους τερματοφύλακες. Πρέπει να παλέψει για να ξανακερδίσει τη θέση του. Είναι λίγο δύσκολο γιατί έχει λίγα παιχνίδια στα πόδια του αλλά πρέπει να δουλέψει και να περιμένει την ευκαιρία.
Μπράβο στον Σάντος γιατί τον ήξερε και του έδωσε την ευκαιρία να παίξει την Εθνική. Πρέπει από τις εμπειρίες του να βγαίνει πιο δυνατός.»

Για τα δυνατά και αδύνατα σημεία των Χακόμπο και Γλύκου:

«Ο Χακόμπο είναι πιο ψηλός και πιο έμπειρος. Είναι φοβερά ήρεμος και κουμαντάρει την ομάδα πιο καλά, έχει καλή τεχνική. Τον εκτιμώ πολύ.»

«Τον Γλύκο δεν τον ξέρω τόσο καλά αλλά βλέπω πως είναι γρήγορος στις επεμβάσεις του. Είναι και αυτός αρκετά ήρεμος για την ηλικία και την εμπειρία του. Εκείνο που είναι εις βάρος του είναι πως δεν έχει μεγάλη επικοινωνία με τους συμπαίκτες του. Πρέπει να προσπαθήσει να μιλάει περισσότερο ώστε να κουμαντάρει την ομάδα. Πρέπει να βοηθήσει ο ανταγωνισμός τον Γλύκο. Όταν μια ομάδα έχει 2 πολύ καλούς τερματοφύλακες είναι ότι καλύτερο. Πιστεύω πως ο Γλύκος θα βγει πιο δυνατός από αυτό.»

Για το αν ήταν ο ίδιος προπονητής ποιόν θα επέλεγε:

«Θα συνέχιζα με τον Χακόμπο. Θα έδινα ευκαιρίες όμως σίγουρα στον Γλύκο, δε θα τον άφηνα χωρίς παιχνίδια.»

Για το δίδυμο Κρέσιτς και Χαλκιά:

«Τον Κρέσιτς τον εκτιμούσα σαν τερματοφύλακα και σαν παιδί. Ο Χαλκιάς δεν μου ενέπνεε υγιή συμπεριφορά, δεν τον εκτιμούσα τόσο πόλη. Δεν ήταν και ότι καλύτερο, είχε πολλά πάρε- δώσε με τον Τύπο. Πιστεύω πως αυτό το δίδυμο που υπάρχει τώρα είναι καλύτερη περίπτωση από αυτούς τους δυο.»

Για τον ΠΑΟΚ φέτος:

«Πιστεύω στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, είτε είναι στη διοίκηση είτε είναι προπονητές. Ξεκίνησαν καλά αλλά μας πήγε πίσω ο αποκλεισμός από τη Ραπίντ Βιέννης. Η ζημιά όμως έγινε από τη ελληνική πλευρά και όχι από τους αυστριακούς. Η ζημιά ήταν οικονομική και ηθική. Βρήκαμε έναν άνθρωπο που έβαλε τα χρήματα και θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ υγιή οικονομικά. Μπορεί να χτίσει ομάδα του μέλλοντος. Υπάρχει ένα όχι τόσο δυνατό πρωτάθλημα και έχουμε ευκαιρία να βγούμε δεύτεροι. Η τιμωρία της Ουέφα πρέπει να μας ωθήσει ώστε να αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, να μην υπάρξουν επεισόδια ξανά. Να βοηθήσουμε τον Ιβάν Σαββίδη. Ο ΠΑΟΚ είναι ικανός να είναι ανταγωνιστικός με την Αθηνά να μας εκπροσωπεί στην Ευρώπη και να δίνει βαθμούς στην Ελλάδα.»


πηγή: metrosport.gr
 


Νοκ-άουτ (και) ο Ασλανίδης!!

Χωρίς τον Δημήτρη Ασλανίδη θα ταξιδέψει ο Άρης για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, καθώς ο μέσος του των "κιτρίνων" έχει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και αποκλείστηκε από την αποστολή για το παιχνίδι της Λιβαδειάς.

Ο Ασλανίδης έρχεται να προστεθεί στην μακριά λίστα των απουσιών για τον εν λόγω παιχνίδι, αφού και οι Αγκάνθο, Καζναφέρης, Κοέλιο, Πουλίδο και Παπαστεριανός θα χάσουν την αναμέτρηση.

Έτσι το τεχνικό δίδυμο του Άρη Πασιαλής-Μπυγιουκλής ψάχνει λύσεις για τις απουσίες. Μία από αυτές είναι ο Κανούλας που θα μπορούσε να πάρει την θέση του Αγκάνθο, ενώ βλέψεις για ενδεκάδα φαίνεται πως έχει και ο Αγγελούδης.



πηγή: metrosport.gr
 


Χακόμπο- Σταφυλίδης: «Συνέχεια στις νίκες»

Ωραίες στιγμές με μικρούς και μεγάλους φίλους του ΠΑΟΚ πέρασαν χθες οι Κώστας Σταφυλίδης και Σανθ Χακόμπο. Οι δύο ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου βρέθηκαν το απόγευμα στην μπουτίκ της ΠΑΕ, στην Τούμπα, όπου και μοίρασαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με φιλάθλους. Αμφότεροι συνομίλησαν και με τους παραβρισκόμενους, μέσα σε ευχάριστο κλίμα, με τον κόσμο να ζητάει νίκη επί του Πλατανιά την Κυριακή στην Τούμπα, και τους παίκτες να απαντούν μ? ένα στόμα ότι οι νίκες πρέπει να συνεχιστούν για πολύ ακόμα…

«Για να έχει αξία το «διπλό» στη Νέα Σμύρνη οφείλουμε να κερδίσουμε τον Πλατανιά στην έδρα μας» τόνισαν οι δύο «ασπρόμαυροι» αθλητές, οι οποίοι όμως δεν έμειναν μόνο σε αυτό. «Υπάρχει μπροστά μας ο Πλατανιάς και στη συνέχεια ακολουθούν τα δύο ματς με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Θέλουμε συνέχεια με νίκες γενικώς» ήταν το μήνυμα των Χακόμπο και Σταφυλίδη, οι οποίοι με χαμόγελο και χαρά δε σταμάτησαν να υπογράφουν σε φωτογραφίες, αυτόγραφα, τετράδια και ό,τι άλλο τους έδινε ο κόσμος.

Η παρουσία των δύο ποδοσφαιριστών ήρθε να προστεθεί σε αυτήν των Λόρενς και Ρομπέρ, που είχαν βρεθεί στην μπουτίκ την προηγούμενη εβδομάδα, με τους ιθύνοντες του Δικεφάλου να σκοπεύουν να καθιερώσουν σε εβδομαδιαία βάση την επίσκεψη δύο αθλητών της ομάδας στο «ασπρόμαυρο» κατάστημα.



πηγή: metrosport.gr