Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Καν΄το, όπως τότε!

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από μία εκ των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών βραδιών στην ιστορία του Παναθηναϊκού.
Καν΄το, όπως τότε!
Στις 8 Νοεμβρίου του 2000 οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει της μεγάλης Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ με 3-1 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στη δεύτερη φάση των ομίλων του Champions League. Μια νίκη που αποτελεί τον καλύτερο οδηγό για το αποψινό ματς κόντρα στη Λάτσιο.

Το αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ του Πάουλο Σόουζα άνοιξε ιδανικά τη βραδιά. Η ισοφάριση από τον Πίπο Ιντζάγκι στο 24’ δεν πτόησε τους παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη, που στο 57’ ανέκτησαν το προβάδισμα όταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ.
Ο Άγγελος Μπασινάς από την άσπρη βούλα έκανε το 2-1, ενώ οκτώ λεπτά μετά από ασίστ του Μεσσήνιου φορ ο Κριστόφ Βαζέχα έστειλε στα ουράνια 70.000 κόσμο. Στο 69’ ο μετέπειτα ερυθρόλευκος Ντάρκο Κοβάτσεβιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία και όλοι θυμούνται την χαρακτηριστική κίνηση του Άγγελου Αναστασιάδη να ζητήσει από τους παίκτες του να οπισθοχωρήσουν.

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Γκούμας, Βόκολος, Σάριτς, Φύσσας, Μπασινάς, Σόουζα (46’ Γκαλέτο), Καραγκούνης (81’ Σιμπνιέφσκι), Λυμπερόπουλος, Βαζέχα (74’ Βλάοβιτς).

Γιουβέντους: Φαν Ντερ Σαρ, Φεράρα, Ιουλιάνο, Πεσότο, Ο’ Νιλ (59’ Μπιριντέλι), Τακινάρντι, Κόντε, Τζάνκι (57’ Ραμπούλα), Ντελ Πιέρο, Κοβάτσεβιτς, Ιντζάγκι (63’ Τρεζεγκέ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: