Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Αργεντινή: Το πρώτο Supercopa στην Άρσεναλ!! (video)

Η Άρσεναλ Σαραντί κατέκτησε το παρθενικό Supercopa της Αργεντινής επικρατώντας της Μπόκα Τζούνιορς με 4-3 στα πέναλτι έπειτα από «λευκή» ισοπαλία στο 90λεπτο.
Μορφή του τελικού ήταν ο τερματοφύλακας Κρίστιαν Καμπεστρίνι, καθώς σταμάτησε το τελευταίο πέναλτι της Μπόκα. Πάντως η Άρσεναλ, που παραπαίει στην Inicial, άξιζε τη νίκη από την κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, καθώς δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες απέναντι στους άψυχους «μεϊνέσες».
«Έπρεπε να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας, για να αναδειχθούμε πρωταθλητές. Αυτό ακριβώς πράξαμε. Η Άρσεναλ άξιζε τη νίκη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής των θριαμβευτών, Γκουστάβο Αλφάρο, έπειτα από το τέλος του αγώνα.
Σημειώνουμε πως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής διοργάνωσε για πρώτη φορά Σούπερ Καπ ακολουθώντας σχετικά ευρωπαϊκά παραδείγματα. Σε αυτό διαγωνίστηκαν o πρωταθλητής της τελευταίας Clausura και ο κυπελλούχος. Φέτος άλλαξαν και οι παραδοσιακές ονομασίες των Apertura και Clausura, στα δύο μισά της σεζόν, καταργήθηκαν οι αγώνες μπαράζ για την παραμονή στην πρώτη κατηγορία και θεσπίστηκε υπερτελικός ανάμεσα στους πρωταθλητές της Inicial και Final στο τέλος της χρονιάς.






πηγή: onsports.gr
 





Δεν υπάρχουν σχόλια: