Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Καρύδας: «Δύναμη του ΠΑΟΚ ο κόσμος του»

Ο προπονητής της Βέροιας Νίκος Καρύδας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metrpolis» όπου μίλησε για τη νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα του αναλαμβάνοντας τη θέση του προπονητή στη Βέροια. Ο πρώην βοηθός προπονητή αναφέρθηκε και στις συνεργασίες που είχε όλα αυτά τα χρόνια, σχολιάζοντας κάποιους προπονητές που δούλεψε μαζί. Τέλος υπογράμμισε πως ο ΠΑΟΚ έχει όλες τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για τη Βέροια και τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος:

«Νιώθουμε την πίεση για τους βαθμούς που πρέπει να κερδίζουμε αλλά δεν θέλουμε να ξεφύγουμε από τη φιλοσοφία του να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και τα δυο, νίκες με καλό ποδόσφαιρο.»

Για το πώς αισθάνεται στη νέα αρχή της καριέρας του ως προπονητής:

«Εγώ 21 χρόνια νομίζω ότι συγκέντρωνα τις καλύτερες εμπειρίες. Δούλεψα με αρκετούς προπονητές. Επηρεάστηκα από τη φιλοσοφία, τον τρόπο σκέψης και τη δουλειά τους αλλά έκανα τη δική μου φιλοσοφία και προσπαθώ να την εφαρμόσω. Αν είχαμε περισσότερη τύχη θα ήμουν πιο ικανοποιημένος. Έχω την τύχη να διαθέτω ένα πολύ καλό υλικό, με το οποίο μιλάμε την ίδια γλώσσα και να καταλαβαινόμαστε, έχουμε πολύ καλή χημεία.»

Για τους προπονητές που ξεχώρισε στις προηγούμενες συνεργασίες του:

«Είναι πολλοί, θα αδικήσω αν αφήσω κάποιον απέξω. Αυτός που με επηρέασε αρκετά ήταν ο Τροντ Σόλιντ. Δούλεψα όμως και με ονόματα όπως ο Λάσλο Μπόλονι, ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς ή ο Ανρί Μισέλ. Όλοι μου έδωσαν κάτι. Ένας που δεν συνεργάστηκα αλλά είχα επαφές και μάθαινα τον τρόπο δουλειάς του ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Σόλιντ ήταν ένας άνθρωπος με επιθετική φιλοσοφία μέσα του, διαφορετικό τρόπο σκέψης. Έπαιξε 4-3-3 και είχε διαφορετικό τρόπο δουλειάς που δε γνωρίζαμε.»

Για τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς:

«Μπορώ να πω πως ήτανε απλά προπονητής. Με μια λέξη απλά. Ήτανε ο προπονητής. Η διάρκεια καθιερώνει κάποιον στη συνείδηση του κόσμου και ο Μπάγιεβιτς είχε διάρκεια με επιτυχίες. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο, ήτανε πρωτοπόρος σε πολλά θέματα ακόμα και σε θέματα ψυχολογίας. Η προσωπικότητά του τον ξεχώριζε.»

Για τον Λάσλο Μπόλονι και την αμφισβήτηση που δέχτηκε:

«Ο Μπόλονι είχε δικιά του φιλοσοφία. Ήταν ιδιόρρυθμος αλλά λάτρης της δουλειάς. Είχε αδυναμία στους νεαρούς παίκτες, αφιέρωσε πολύ χρόνο. Νομίζω ότι ο Σταφυλίδης είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αφιέρωνε ώρες για παιδιά της β΄ομάδας και ασχολούμασταν ώρες και εκτός προπόνησης. Θυμάμαι εκείνο το καλοκαίρι που ήμουν στον ΠΑΟΚ, όταν τελείωσε το πρωτάθλημα είχαμε κάνει πλάνο για 7-8 ποδοσφαιριστές να προετοιμαστούν ώστε να παρουσιαστούν πιο έτοιμοι. Η αμφισβήτηση είναι πολύ εύκολο να έρθει στη χώρα μας. Εύκολα μπορούμε να σπιλώσουμε ένα όνομα χωρίς να ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει. Ξεχνάμε πως υπάρχει μια δουλειά που γίνεται σε βάθος. Όταν πήραμε το διπλό στην Τότεναμ ήτανε καλός. Μετά τι άλλαξε; Τα παιχνίδια στα πλέι όφ μας έδωσαν το δικαίωμα να πιστεύουμε πως μπορούμε να πάρουμε την πρώτη θέση.»

Για τον ΠΑΟΚ φέτος:

«Πάει αρκετά καλά, πολύ καλά πιστεύω σαν ομάδα και σαν δυναμική έχει τις προϋποθέσεις να φτάσει ψηλά. Ο κόσμος είναι η τεράστια δύναμη του. Κάποια στιγμή άκουγα για το βάρος της φανέλας και απορούσα, αλλά τελικά έχει μεγάλη σημασία η δυναμική που έχει κάποια ομάδα με τον κόσμο της. Θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να κάνει κάτι καλύτερο τα τελευταία χρόνια όμως κάτι έλειπε.»





πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: