Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Φούρτουλα: «Ο Χακόμπο είναι ότι έψαχνε ο ΠΑΟΚ»

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Μλάντεν Φούρτουλα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου και μίλησε για τον Χακόμπο, τον Γλύκο και τον φετινό ΠΑΟΚ. Τέλος σχολίασε και το παλαιότερο δίδυμο τερματοφυλάκων του "δικεφάλου", Χαλκιά και Κρέσιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον Χακόμπο:
«Ο Χακόμπο είναι καλός τερματοφύλακας και καλό παιδί, εγώ τον παρακολουθούσα στα παιχνίδια όπου δεν έπαιζε, πως έκανε ζέσταμα με τον Γλύκο. Έχει πολύ καλά σωματικά- και όχι μόνο- προσόντα. Ο ΠΑΟΚ βρήκε στο πρόσωπό του έναν πολύ καλό τερματοφύλακα που μπορεί να είναι κάτω από τα δοκάρια για χρόνια. Είναι ήρεμος, δεν πανικοβάλλεται ούτε αυτός ούτε πανικοβάλει την άμυνα έχει πολύ καλές επεμβάσεις και το βλέπαμε και πριν χρόνια όταν έπαιζε στην Τρίπολη.»

Για τον Γλύκο:
«Είναι πολύ καλό παιδί και έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια. Έτυχε να δεχτεί ένα γκολ στον ΟΦΗ που έφταιγε καθαρά αυτός, αλλά αυτά συμβαίνουν στους τερματοφύλακες. Πρέπει να παλέψει για να ξανακερδίσει τη θέση του. Είναι λίγο δύσκολο γιατί έχει λίγα παιχνίδια στα πόδια του αλλά πρέπει να δουλέψει και να περιμένει την ευκαιρία.
Μπράβο στον Σάντος γιατί τον ήξερε και του έδωσε την ευκαιρία να παίξει την Εθνική. Πρέπει από τις εμπειρίες του να βγαίνει πιο δυνατός.»

Για τα δυνατά και αδύνατα σημεία των Χακόμπο και Γλύκου:

«Ο Χακόμπο είναι πιο ψηλός και πιο έμπειρος. Είναι φοβερά ήρεμος και κουμαντάρει την ομάδα πιο καλά, έχει καλή τεχνική. Τον εκτιμώ πολύ.»

«Τον Γλύκο δεν τον ξέρω τόσο καλά αλλά βλέπω πως είναι γρήγορος στις επεμβάσεις του. Είναι και αυτός αρκετά ήρεμος για την ηλικία και την εμπειρία του. Εκείνο που είναι εις βάρος του είναι πως δεν έχει μεγάλη επικοινωνία με τους συμπαίκτες του. Πρέπει να προσπαθήσει να μιλάει περισσότερο ώστε να κουμαντάρει την ομάδα. Πρέπει να βοηθήσει ο ανταγωνισμός τον Γλύκο. Όταν μια ομάδα έχει 2 πολύ καλούς τερματοφύλακες είναι ότι καλύτερο. Πιστεύω πως ο Γλύκος θα βγει πιο δυνατός από αυτό.»

Για το αν ήταν ο ίδιος προπονητής ποιόν θα επέλεγε:

«Θα συνέχιζα με τον Χακόμπο. Θα έδινα ευκαιρίες όμως σίγουρα στον Γλύκο, δε θα τον άφηνα χωρίς παιχνίδια.»

Για το δίδυμο Κρέσιτς και Χαλκιά:

«Τον Κρέσιτς τον εκτιμούσα σαν τερματοφύλακα και σαν παιδί. Ο Χαλκιάς δεν μου ενέπνεε υγιή συμπεριφορά, δεν τον εκτιμούσα τόσο πόλη. Δεν ήταν και ότι καλύτερο, είχε πολλά πάρε- δώσε με τον Τύπο. Πιστεύω πως αυτό το δίδυμο που υπάρχει τώρα είναι καλύτερη περίπτωση από αυτούς τους δυο.»

Για τον ΠΑΟΚ φέτος:

«Πιστεύω στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, είτε είναι στη διοίκηση είτε είναι προπονητές. Ξεκίνησαν καλά αλλά μας πήγε πίσω ο αποκλεισμός από τη Ραπίντ Βιέννης. Η ζημιά όμως έγινε από τη ελληνική πλευρά και όχι από τους αυστριακούς. Η ζημιά ήταν οικονομική και ηθική. Βρήκαμε έναν άνθρωπο που έβαλε τα χρήματα και θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ υγιή οικονομικά. Μπορεί να χτίσει ομάδα του μέλλοντος. Υπάρχει ένα όχι τόσο δυνατό πρωτάθλημα και έχουμε ευκαιρία να βγούμε δεύτεροι. Η τιμωρία της Ουέφα πρέπει να μας ωθήσει ώστε να αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, να μην υπάρξουν επεισόδια ξανά. Να βοηθήσουμε τον Ιβάν Σαββίδη. Ο ΠΑΟΚ είναι ικανός να είναι ανταγωνιστικός με την Αθηνά να μας εκπροσωπεί στην Ευρώπη και να δίνει βαθμούς στην Ελλάδα.»


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: