Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ιωαννίδης: «Θα θυμηθούμε παλιές δόξες»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το μεγάλο φιλικό της Θεσσαλονίκης στις 28 Νοεμβρίου και την μείωση των κονδυλίων στον ελληνικό αθλητισμό.

Για το φιλικό:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για το μεγάλο αυτό φιλικό και θα θυμηθούμε ονόματα που δόξασαν το ελληνικό μπάσκετ και έκαναν γνωστή τη Θεσσαλονίκη. Εκτός από τον Ηρακλή που έφερε τα πρωταθλήματα στο βόλεϊ, η Θεσσαλονίκη έγινε γνωστή για το μπάσκετ της με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Μιλάμε για σπουδαίες εποχές. Εγώ δέχθηκα με μεγάλη χαρά να συμμετέχω και θα είναι καλό επειδή θα θυμηθούν οι παλιοί και θα μάθουν οι καινούριοι».

Όσο για το αν θα έχει βοηθό:

«Το τιμ θα είναι φουλ για να μην έχουμε απρόοπτα» τόνισε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος μίλησε και για τις κόντρες του με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. «Νομίζω ότι έχω περισσότερες».

Για την μείωση των κονδυλίων στον ελληνικό αθλητισμό:

«Τα χρήματα που έχουν αποφασιστεί να δοθούν και είναι λίγα. Αυτό θα πω στη Βουλή, γιατί ο αθλητισμός είναι πάνω από όλα για τα παιδιά. Οι νέοι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν και για αυτό το λόγο μιλάω και για τον Άγιο Κοσμά και για τα κλειστά γυμναστήρια της Θεσσαλονίκης, ώστε να διατηρηθούν ανοιχτά. Δεν έχει σημασία αν θα είμαι εγώ ή κάποιος άλλος στη θέση, Ο αθλητισμός είναι πάνω από όλα για τους νέους και για αυτό παλεύω».

Τέλος αναφέρθηκε και στη γιορτή που ετοιμάζει το Υφυπουργείο Αθλητισμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης:

«Ετοιμάζουμε μια μεγάλη γιορτή για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης με σκοπό να τιμήσουμε αυτούς που έφεραν επιτυχίες. Κάνουμε μεγάλο προγραμματισμό και ελπίζω ότι αυτό θα λάβει χώρα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου. Θέλουμε να τιμήσουμε όλες τις ομάδες και όλους τους αθλητές που τίμησαν το όνομα της πόλης».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: