Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

«Χρυσός» ο Γιαννιώτης!!

«Χρυσός» ο Γιαννιώτης
Την πρώτη θέση στα 10 χιλιόμετρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μαραθώνιας κολύμβησης της FINA στη Βραζιλία πήρε την Κυριακή ο Σπύρος Γιαννιώτης. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 10 χιλιομέτρων ξεπέρασε τον Γερμανό Λουρτζ, που στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2011 τον είχε αφήσει δεύτερο.

«Ήταν πολύ καλή κούρσα. Με ανέβασε ψυχολογικά για τη συνέχεια, η οποία είναι πολύ δύσκολη. Θα ακολουθήσει επίπονη προπόνηση, αλλά δείχνω σταθερότητα στους αγώνες και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει ένας ακόμα αγώνας στην Αργεντινή και μετά πάρα πολύ προπόνηση για τον μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής.

πηγή: sportfm.gr

Δέκα μέρες έξω ο Κουίνσι!!

Δέκα μέρες έξω ο Κουίνσι
Με μυϊκό τραυματισμό αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο στο ματς του Παναθηναϊκού με την Δόξα Δράμας ο Κουίνσι και όπως έγινε γνωστό αργότερα, θα μείνει 7-10 μέρες εκτός δράσης.

Ο Γκανέζος επιθετικός των «πράσινων» δεν έδειξε να έχει κάτι σοβαρό ωστόσο ο Φερέιρα τον αντικατέστησε και μετά το τέλος της αναμέτρησης, υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

Η διάγνωση κάνει λόγο για μυϊκό τραυματισμό που θα τον αφήσει για 7-10 μέρες εκτός δράσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα χάσει το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

πηγή: sportfm.gr

Μαρκόπουλος: «Μας στοίχισαν οι απουσίες»

Μαρκόπουλος: «Μας στοίχισαν οι απουσίες»
Στις πολλές απουσίες όλη την εβδομάδα στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος, ώστε να δικαιολογήσει την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ηλυσιακό. Ο Μακεδόνας τεχνικός τόνισε πως δεν έγινε καλή και σωστή προετοιμασία και εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία, που θεωρεί πως δε σφύριξε σωστά σε κρίσιμα σημεία. Τέλος, περιμένει να ανέβει το φιλότιμο των παικτών, μετά και την αποχώρηση του Γκίντενς.

Αναλυτικά: «Είχαμε πολλές απουσίες, όχι μόνο με τους παίκτες που δεν έπαιξαν σε αυτό το παιχνίδι και ήταν τρεις βασικοί, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, που δεν μπορέσαμε να κάνουμε σωστή προετοιμασία. Και ο Γιαννακίδης που αγωνίστηκε δεν έκανε προπονήσεις, επειδή ήταν άρρωστος. Έχω κι ένα παράπονο. Σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, οι διαιτητές δεν μας άφησαν ούτε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι. Άκουσα, μάλιστα, ότι ο ένας διαιτητής είπε ότι έκανε λάθος. Αν έκανε λάθος, έπρεπε να το διορθώσει, γιατί αυτό είναι άδικο για την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά.

Η κατάσταση είναι δύσκολη και σίγουρα δεν ξέρουμε τι θα συναντήσουμε την επόμενη ημέρα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι με τη συζήτηση θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε το κίνητρο των παικτών. Ο Γκίντενς έκανε προπόνηση με την ομάδα, είπε ότι δεν θέλει να παίξει και θα δούμε τι θα γίνει».

Χαλαρά και στο βάθος… Εφές!!

Χαλαρά και στο βάθος… Εφές
Χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα από τον ΑΓΟΡ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 97-82, για την 16η αγωνιστική της Α1.

Πολύ καλοί επιθετικά οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι στα τελευταία λεπτά χαλάρωσαν, καθώς ακολουθεί το παιχνίδι με την Αναντολού Εφές για το TOP 16 της Ευρωλίγκας, ωστόσο αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους Ρεθυμνιώτες να σκοράρουν με ευκολία.

Ανάσες έδωσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στον Βασίλη Σπανούλη, που αντικαταστάθηκε επάξια από τους Κώστα Σλούκα και Βαγγέλη Μάντζαρη.

Το ματς

Με το… πείσμα από την ήττα κόντρα στη Γαλατασαράι ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός. Από την πρώτη κιόλας επίθεση, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς πήραν το προβάδισμα, ενώ στη συνέχεια με τον πολύ καλό Άντιτς πήραν και τη διαφορά. Το 12-8 αρχικά έγινε 17-9, ενώ δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο +10 (25-15). Ο Κρίστμας ήταν αυτός που προσπαθούσε να κρατήσει τον ΑΓΟΡ κοντά στο σκορ, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους μέχρι το τέλος (31-21).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός όχι μόνο διατηρούσε το +10, αλλά με τα καλά ευστοχίας από το τρίποντο, η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +16 (43-27). Για τον ΑΓΟΡ, ο Πέτγουεϊ ήταν επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, με αποτέλεσμα ο Κρίστμας να είναι μόνος του. Αντίθετα, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιρναν πόντους από όλους όσους αγωνίζονταν, έτσι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 50-33.

Χωρίς να πατήσει ιδιαίτερα το γκάζι στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός, η διαφορά βρισκόταν στα ίδια επίπεδα με πριν. Μετά τους ψηλούς, άρχισαν να σκοράρουν και οι περιφερειακοί για τον Ολυμπιακό. Από τη μία ο Γκετσεβίτσιους, έξω από τα 6,75μ. και από την άλλη ο Σλούκας. Στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, το σκορ έγινε 59-37 και πλέον ο νικητής της αναμέτρησης ήταν πλέον σίγουρος. Τελικά, οι Πειραιώτες ξεκίνησαν το τέταρτο δεκάλεπτο, με τη διαφορά να είναι στο +21 (70-49).

Οι Σλούκας και Μάντζαρης τα πήγαιναν πολύ καλά στον οργανωτικό τομέα και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να συντηρεί τη διαφορά του (82-57) και το μυαλό του να βρίσκεται ήδη στην αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές για το TOP 16 της Ευρωλίγκας. Όμως, τη χαλάρωση των Πειραιωτών εκμεταλλεύτηκε ο ΑΓΟΡ, ο οποίος με ένα σερί 8-0 έριξε τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους (82-65). Μάλιστα το τάιμ άουτ που πήρε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν «ταρακούνησε» ιδιαίτερα τους παίκτες του, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει ακόμα και στους 11 πόντους (85-74). Μέχρι την τελευταία κόρνα από τη γραμματεία, δεν άλλαξε τίποτα, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν το ροζ φύλλο με το τελικό 97-82.

Τα δεκάλεπτα: 31-21, 50-33, 70-49, 97-82

πηγή: sportfm.gr

"Δείξαμε ποιότητα και αγωνιστικότητα"

Ο Μανουέλ Μασάδο μοίρασε συγχαρητήρια τόσο στους παίκτες του για τη σπουδαία νίκη του Άρη, όσο και στον κόσμο αλλά και το τιμ της ομάδας. Παράλληλα, δεν θέλησε να σχολιάσει τα διαιτητικά λάθη, κρατώντας χαμηλούς τόνους.
"Δείξαμε ποιότητα και αγωνιστικότητα"

"Σε ένα δύσκολο παιχνίδι για μας, ο Λεβαδειακός παρατάχθηκε καλά αμυντικά όπως περιμέναμε και πετυχαίνοντας το γκολ μας δυσκόλεψε. Μπροστά στο ενδεχόμενο ήττας η ομάδα διαφοροποιήθηκε και οι ποδοσφαιριστές έδειξαν ποιότητα και αγωνιστικότητα και είμαστε χαρούμενοι γιατί ήρθαν οι τρεις βαθμοί που θέλαμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, στον κόσμο και σε όλο το τιμ", είπε αρχικά ο Πορτογάλος και συνέχισε:.
"Θεωρώ ότι η νίκη ήρθε δίκαια για μας πέρα από την καλή δουλειά που έκανε ο αντίπαλος. Εμείς κυριαρχήσαμε σε όλους τους τομείς, κάναμε ευκαιρίες και ήμασταν καλοί στην επίθεση κι αυτό φαίνεται κι από τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού που έκανε καίριες επεμβάσεις και ήταν ο καλύτερος του γηπέδου".
Ερωτηθείς για τη διαιτησία, υποστήριξε: "Δεν ήρθα στην Ελλάδα για να σχολιάζω διαιτησίες και δυστυχώς οδεύουμε κατα `κει. Όταν υπάρχουν λάθη που επηρεάζουν το αποτέλεσμα, τότε κι εγώ σαν προπονητής πρέπει να σχολιάσω κάτι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εφόσον δεν αλλοιώθηκε το σημερινό αποτέλεσμα δεν θέλω να σχλιάσω κάτι. Θα πρέπει να δώσουμε χώρο στους αρμόδιους να το δουν και να διορθώσουν τα πράγματα. Εγώ ήρθα στην Ελλάδα για τον Αρη και αυτό θα κάνω".
Για το τι έχει αλλάξει στο Νέρι Καστίγιο: "Δεν θα μπορούσα να σχολιάσω γιατί δεν έχω κριτήριο σύγκρισης για τον Νέρι, καθώς δεν έχω δει άλλα παιχνίδια του. Όταν ανέλαβα την ομάδα ήθελα να αποσπάσω τα καλύτερα δυνατά ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών ώστε να τα βγάλουν προς ώφελος της ομάδας. Ένας παράγοντας που έχει αλλάξει στο Νέρι είναι ότι αφήνει πίσω το ατομικό και βγάζει το ομαδικό στοιχείο, προσφέροντας στην ομάδα και είναι και ο πρώτος σκόρερ μας".
Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα γίνει κάποια προσθήκη στην ομάδα, έκλεισε λέγοντας: "Πάμε βήμα βήμα. Όπως δεν μπορώ να έχω μέτρο σύγκρισης για το Νέρι, έτσι δεν έχω και για την υπόλοιπη ομάδα, γιατί δεν έχω δει τα άλλα παιχνίδια. Οταν ήρθα δεν ήθελα να κάνω μεγάλες αλλαγές αλλά να δούμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε άμυνα και επίθεση. Αν καταφέρουμε να έχουμε ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο τότε όλα τα άλλα θα έρθουν. Απο `κει και πέρα αν δω ότι χρειάζεται κάτι η ομάδα τότε θα κάνω τις απαραίτητες εισηγήσεις στη διοίκηση και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το κοινοποιήσω".

«Φεύγουμε από το πρωτάθλημα»

«Φεύγουμε από το πρωτάθλημα»
Ανακοίνωση με την οποία ταράζει τα «λιμνάζοντα ύδατα» της Football League εξέδωσε η ΠΑΕ Καλλιθέα μετά το τέλος της αναμέτρησης και την σπουδαία νίκη επί της Λάρισας. Η ανακοίνωση καταδικάζει τα όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα, ενώ ξεκαθαρίζει πως «ο μοναδικός μέχρι σήμερα αιμοδότης της, δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να συνεχίσει να σηκώνει το βάρος της λειτουργίας της».

Αναλυτικά η ΠΑΕ Καλλιθέα ανέφερε:

«Η διοίκηση της ΠΑΕ Γ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ αποφάσισε να ταράξει το τέλμα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, να θέσει τέρμα στην απάθεια και την υποκρισία, να αξιώσει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε κώμα. Όλοι το γνωρίζουν, αλλά υποκρίνονται ότι δεν το βλέπουν, ΠΑΕ που αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, αγώνες πρωταθλήματος που αρχίζουν με καθυστέρηση μέχρι να ολοκληρωθεί ο «έρανος» για τις αμοιβές των διαιτητών, ποδοσφαιριστές, προπονητές, υπάλληλοι απλήρωτοι επί μήνες. Αυτή είναι δυστυχώς η σημερινή πραγματικότητα. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο που τραυματίστηκε βαριά από τα στημένα τις πλαστογραφίες σήμερα πεθαίνει βουτηγμένο στα χρέη και στην ανυποληψία.

Η ιστορία της ομάδας μας δεν της επιτρέπει να συνεχίσει να συμμετέχει σε μία φαρσοκωμωδία. Η διοίκηση αποφάσισε να ταράξει το τέλμα, να ενημερώσει το φίλαθλο κόσμο και τις υπερκείμενες αρχές ότι -εάν η κατάσταση συνεχιστεί- δεν θα ακολουθήσει να συμπράττει στο κατασκεύασμα που ονομάζεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο φίλαθλος κόσμος θα πρέπει να πληροφορηθεί ότι οι ΠΑΕ δεν είναι βιώσιμες, όσες κατάφεραν και επέζησαν με τις θυσίες ελάχιστων ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους υποθήκευσαν το μέλλον αυτών και των οικογενειών τους.

Στην ομάδα μας, ο Νίκος Σαλευρής, ο μοναδικός μέχρι σήμερα αιμοδότης της, δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να συνεχίσει να σηκώνει το βάρος της λειτουργίας της. Η αδιαφορία των επίσημων αρχών, η διακοπή των επιχορηγήσεων, η πρωτοφανής αποστασιοποίηση της τοπικής κοινωνίας και της δημοτικής αρχής, έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο.

Η αγάπη των φιλάθλων δεν φτάνει, οι φωνές συμπάθειας δεν είναι αρκετές, οι προσπάθειες των μελών του Δ.Σ. της ΠΑΕ δεν αποτρέπουν το αδιέξοδο. Μετά τη γνωστοποίηση του Νίκου Σαλευρή ότι αδυνατεί πλέον να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την ομάδας μας η μόνη λύση που απομένει είναι μία, να αποσυρθεί η ομάδας μας από το πρωτάθλημα.

Εάν τις αμέσως επόμενες ημέρες εξακολουθήσει η σημερινή κατάσταση δεν πρέπει να εκπλαγεί ο οποιοσδήποτε από τις εξελίξεις. Η ΠΑΕ Γ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ θα διακόψει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα».

Ουραγός; Δεν νομίζω!!

Ουραγός; Δεν νομίζω!
Τρελαίνει κόσμο η Αζαξιό.

Τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες έφτασαν οι νεοφώτιστοι της Ligue1, μετά την εκτός έδρας επικράτηση 2-1 επί της Βαλανσιέν, ξεφεύγοντας για τα καλά από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Το νικητήριο τέρμα σημείωσε ο Κινκελά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Αμπουμπακάρ να ισοφαρίζει για τους γηπεδούχους, στο 47’, το γκολ του Εντουάρντο από το 6’.

Στο άλλο ματς για την 21η αγωνιστική, Εβιάν και Μπορντό έμειναν στο 0-0.

Μάλιστα, η ομάδα του Ολιβιέ Πανταλονί έπαιζε και με παίκτη λιγότερο από το 74ο λεπτό, ύστερα από την αποβολή -με δεύτερη κίτρινη κάρτα- του Λασνέ.


Αναλυτικά η 21η αγωνιστική:


Σάββατο (28/1, 20:00)

Οσέρ-Νανσί 1-3
(81’ Σισέ-68’ Μολό, 69’, 78’ Νικουλάε)

Λοριάν-Σοσό 1-1
(63’ Ρομάο-80’ Μπακαμπού)

Λιόν-Ντιζόν 3-1
(8’ Μπριάν, 80’ Γκομίς, 90’ Λακαζέτ-61’ Σουπραγιέν)

Νις-Μονπελιέ 0-1
(90’ Ζιρού)

Μπρεστ-Παρί Σεν Ζερμέν 0-1
(6’ Μπίσεβατς)

Τουλούζ-Καέν 1-0
(35’ Ριβιέρ)

Λιλ-Σεντ Ετιέν 3-0
(50’ πεν. Αζάρ, 86’, 87’ Ρου)

Κυριακή 29/1

Εβιάν-Μπορντό 0-0

Βαλενσιέν-Αζαξιό 1-2
(47’ Αμπουμπακάρ-6’ Εντουάρντο, 90+2’ Κινκελά)

Ρεν-Μαρσέιγ (20:00)

πηγή: sportfm.gr

Έδωσε «θάρρος» στον «χωριάτη»…!!

Έδωσε «θάρρος» στον «χωριάτη»…
… αλλά έβαλε μπρος τα «κανόνια» και καθάρισε γρήγορα! Η Άρσεναλ βρέθηκε να χάνει από την Άστον Βίλα με 2-0 στο ημίχρονο του αγώνα στο «Έμιρεϊτς», αλλά γλίτωσε το σοκ του αποκλεισμού από το Κύπελλο Αγγλίας! Εφτά λεπτά ήταν αρκετά για τους παίκτες του Βενγκέρ που έφτασαν στην ανατροπή και με το τελικό 3-2 προκρίθηκαν στους «16»!

Οι Νταν (33’) και Μπεντ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έκαναν το δικό τους πάρτυ στο γήπεδο των Λονδρέζων, δίνοντας στους «χωριάτες» προβάδισμα δύο τερμάτων! Ωστόσο, ο Αλσατός προπονητής της Άρσεναλ είχε τα κλειδιά της νίκης! Έτσι, με τη βοήθεια του Ρόμπιν Φαν Πέρσι που σκόραρε δύο φορές από την άσπρη βούλα (54’, 61) και ένα γκολ του Γουόλκοτ στο 57ο λεπτό, οι «κανονιέρηδες» διαμόρφωσαν το τελικό 3-2!

Στο άλλο ματς της ημέρας για τον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό, Σάντερλαντ και Μίντλεσμπρο έμειναν στο 1-1 και οδηγούνται σε επαναληπτικό για την ανάδειξη της ομάδας που θα συνεχίσει στη διοργάνωση! Σαν από… μηχανής θεός για τις «μαυρόγατες» ο Φρέιζερ Κάμπελ μπήκε στο παιχνίδι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και με το πρώτο του γκολ έπειτα από 18 μήνες, ισοφάρισε σε 1-1 για την ομάδα του Ο’Νιλ, επιτρέποντάς της να διεκδικήσει την πρόκριση στη ρεβάνς!

πηγή: sportfm.gr

"Χάσαμε από έναν εξαιρετικό Άρη"

Ο Γιώργος Παράσχος παραδέχτηκε ιπποτικά την ανωτερότητα του Άρη στο ματς του "Κλ.Βικελίδης", ενώ στάθηκε και στην κούραση τη ς ομάδας του Λεβαδειακού.
"Χάσαμε από έναν εξαιρετικό Άρη"
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Παράσχου:
"Παίξαμε κόντρα σε έναν πολύ καλό Αρη όπως και στο πρώτο παιχνίδι. Εμείς ευτυχήσαμε να προηγηθούμε, όμως δε καταφέραμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα απέναντι σε έναν Αρη που έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Ήμασταν τυχεροί στο γκολ που βάλαμε και θα ήταν σημαντικό να πάρουμε τον ποντο.
Μας μένει μια πικρία γιατί δεχτήκαμε το γκολ στο τελευταίο λεπτό. Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος, είχε το ρυθμό, ενώ εμείς ήταν εμφανές ότι είχαμε κόπωση".

Το `θελες και το `κανες ρε Γουεμπό; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πιέρ Γουεμπό, ο γνωστός Καμερουνέζος φορ, αγωνίζεται πλέον στην τουρκική Ιστανμπούλ Μπουγιούκσεχίρ και στο ματς με τη Σάμσουνσπορ... κατάφερε να χάσει το άχαστο!
Το `θελες και το `κανες ρε Γουεμπό; (ΒΙΝΤΕΟ)

Γκολάρα στην Κύπρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αντόνιο Νούνιεζ του Απόλλωνα στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ έβαλε ένα καταπληκτικό γκολ! Απολαύστε το!
Γκολάρα στην Κύπρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο ΔΣ με πρόεδρο Βούρο στην ΑΕΚ!!

Στη συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου συμφώνησαν για την ΑΕΚ στη συνάντηση “Θεμέλιο 21”, μετά την καθοριστική απόφαση για αποπληρωμή των χρεών από τους μετόχους!
Νέο ΔΣ με πρόεδρο Βούρο στην ΑΕΚ!
Έτσι ο Σταύρος Αδαμίδης αποτελεί πλέον παρελθόν και τη θέση του στην προεδρία αναλαμβάνει ο Γιάννης Βούρος. Ο Μιχάλης Τροχανάς που συγκάλεσε όλους τους γνωστούς Ενωσίτες στη συνάντηση, θα πάρει τη θέση του προέδρου επί τιμή.
Αντιπρόεδροι θα είναι οι κύριοι κύριοι Μίμης Παπαιωάννου, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Λάκης Νικολάου. Θέση αντιπροέδρου προτάθηκε και στον Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος δεν την αποδέχτηκε αμέσως αλλά τόνισε πως θα απαντήσει άμεσα.
πηγή: sportdog.gr

Νίκη οκτάδας!!

Νίκη οκτάδας
Ακόμα πιο κοντά στην οκτάδα της κανονικής περιόδου βρίσκεται ο Ηλυσιακός. Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 75-69 του ΠΑΟΚ στο κλειστό των Ιλισίων, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής και πλησίασαν τις προνομιούχες θέσεις, αφήνοντας τον «Δικέφαλο» πίσω στην προσπάθεια κατάληξης της τέταρτης θέσης. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου κατάφεραν να προηγηθούν με +9 στη λήξη του ημιχρόνου, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράακη κατάφεραν να «ανατρέψουν» την κατάσταση με διάφορα σερί και επιμέρους σκορ και στα κρίσιμα σημεία της τέταρτης περιόδου να φέρουν το ματς στα μέτρα τους.

Για τον "Δικέφαλο", δεν αγωνίστηκαν οι Ντούβνιακ και Γκίντενς, με τον τελευταίο να αναμένεται να αποχωρήσει από την ομάδα.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και δεν κατάφερε καμία να ξεφύγει στο σκορ, παίρνοντας εναλλάξ το προβάδισμα η κάθε μία. Οι Τόμπσον και Αλεξιτς ήταν αυτοί που οδηγούσαν τις ομάδες τους σε αυτό το διάστημα. Ο Κοχαντάρεβιτς έκανε το 9-8 στο 7’, όμως, στη συνέχεια, ένα 5-0 σερί των παικτών του «Δικεφάλου» έφερε το +4. Τέσσερις εύστοχες βολές των γηπεδούχων έφεραν το -1, όμως το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +3 για τους παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι Αλεξιτς, Γιαννακίδης και Στίγκερς έδωσαν ένα +6 στον ΠΑΟΚ, που φαινόταν πως έλεγχε την αναμέτρηση, χάρη στις πολλές επιθετικές λύσεις που διέθετε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Οι Πετγουέι και Ντικούδης έδωσαν ένα +8 στους «ασπρόμαυρους» στο 16’, με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται τα περισσότερα ριμπάουντ που είχαν μαζέψει και, παρά τα πολλά λάθη τους. Ενε 5-0 σερί των παικτών του Κώστα Φλεβαράκη, με πρωταγωνιστή τον Νάνα, έφερε ένα -3 για τους «κιτρινόμαυρους», όμως οι ψηλοί του ΠΑΟΚ έφεραν ένα 5-0 και ένα νέο +8. Ένα νέο 5-0 των φιλοξενούμενων έφερε το +11, χάρη στις «εξάρσεις» των Στίγκερς και Ντικούδη, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο στο -9.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο Γιαννακίδης έδωσε ξανά ένα +8 στον ΠΑΟΚ, όμως εκεί άρχισε η «καθίζηση» για λίγα λεπτά. Η βελτίωση στα ριμπάουντ και στις ασίστ έδωσαν την ευκαιρία στους «κιτρινόμαυρους» να κάνουν αρχικά ένα 5-0 σερί με τους Νάνα και Κοχαντάρεβιτς και να μειώσουν στο -1. Στη συνέχεια, ένα σερί 7-0,με πρωτεργάτες τους Παπανικολόπουλο, Κοχαντάρεβιτς και Τόμπσον, έφερε το +3 για τον Ηλυσιακό. Στη συνέχεια, ένα επιμέρους 5-2 του ΠΑΟΚ έφερε το 46-46 και οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα μέχρι τη λήξη του τριαντάλεπτου, το οποίο βρήκε τον ΠΑΟΚ στο +1.

Στην τέταρτη περίοδο, οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στην αρχή και φαινόταν πως θα πηγαίναμε σε ντέρμπι μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης. Όμως, οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράακη εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των αντιπάλων τους και απέκτησαν μια διαφορά τριών-τεσσάρων πόντων, κρατώντας τη σταθερά μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης και, έχοντας την απαραίτητη ψυχραιμία και ευστοχία στις βολές.


Τα δεκάλεπτα: 12-15, 29-38, 54-55, 75-69

πηγή: sportfm.gr

Πήρε μπρος και ποιος τον πιάνει!!

Πήρε μπρος και ποιος τον πιάνει!
Ο Άρης έπαιζε για 90 λεπτά τον «γάτο με το ποντίκι» με τον Λεβαδειακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όμως με ηγέτη και σκόρερ (50’, 89’) τον Νέρι Καστίγιο που πήρε για τα καλά μπρος επικράτησε τελικά με 2-1!

Προηγήθηκαν με τον Σουμπίνιο οι Βοιωτοί, που αν δεν είχαν τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια τους θα έφευγαν με πολύ βαρύ σκορ από τη Θεσσαλονίκη.

Το πιο παραγωγικό απόγευμα φέτος για τους «κίτρινους», που δεν πτοήθηκαν από την τροπή που πήρε ο αγώνας και την ατυχία στην τελική προσπάθεια, «πάτησαν» τον αντίπαλο, ξεσήκωσαν μετά από καιρό τον κόσμο με την χορταστική εμφάνισή τους και έφτασαν σε νέα νίκη με ανατροπή! Σημάδια μεγάλης ομάδας…



Λίγη από τη… Δόξα της επίσης νεοφώτιστης Δράμας, επιχείρησε να κλέψει ο Λεβαδειακός κόντρα στον Άρη. Σημείο αναφοράς η άμυνα «μέχρι θανάτου» γιατί άλλο από το αποτέλεσμα. Το εξαιρετικό γκολ του Σουμπίνιο (φοβερό σουτ στο δεξί παράθυρο) τού έδωσε το προβάδισμα και παράλληλα εξανέμισε τις όποιες τύψεις μπρος στη σκέψη «και τώρα όλοι πίσω να κρατήσουμε το μηδέν» με συνέπεια να αφήνει μόνους τους «κίτρινους» να παλεύουν για κάτι καλό. Όλη η δράση στο πρώτο ημίχρονο εκτυλισσόταν στο ένα τρίτο του γηπέδου (64%-36% η κατοχή της μπάλας), με τους γηπεδούχους, έστω και με προβλήματα στην ανάπτυξη, να έχουν τις ευκαιρίες τους (επτά το σύνολο έναντι μόλις μίας).

Όχι ότι στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε η εικόνα του ματς. Κάθε άλλο. Με τον Καστίγιο να πετυχαίνει γρήγορα την ισοφάριση και τον Άρη να χάνει τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη, η λογική υπαγόρευε πως αργά η γρήγορα θα έρθει και το δεύτερο γκολ. Φευ… Πότε ο Κυριακίδης και πότε η μπάλα δεν του έκαναν το χατίρι. Η είσοδος του Τριανταφυλλάκου (αντί του Καπετάνου), ήταν προς την σωστή κατεύθυνση με τον νεαρό άσο να μπαίνει γρήγορα στο κλίμα του αγώνα και να δίνει πολλές βοήθειες επιθετικά (με αποκορύφωμα το γυριστό σουτ που είχε στο οριζόντιο δοκάρι).



Άρης (Μανουέλ Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο, Μίσελ, Καστίγιο (90+1’ Κατίδης), Φατί, Καζναφέρης, Σανκαρέ, Καπετάνος (46’ Τριανταφυλλάκος, 90+3’ Κανούλας), Λαζαρίδης, Ούμπιντες, Ακόστα.

Στον πάγκο: Γιακούποβιτς, Παπαζαχαρίας, Ντίκο, Τσουκάνης.

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μεντί, Σουμπίνιο (71’ Πόποβιτς), Βασιλείου (85’ Βιάνα), Ζησόπουλος, Κοιλιάρας (61’ Ναπολεόνι), Κόρμπος, Τομάς, Φαβάλι, Λισγάρας, Μουλόπουλος.

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Αλεξίου, Ζαουί, Κουτσόπουλος.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Κουρομπύλια (Καρδίτσας)
Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

πηγή: sportfm.gr

Πιάσε με αν μπορείς!!

Πιάσε με αν μπορείς!
Ένα γκολ του Τοτσέ στο 58’ αποδείχθηκε αρκετό για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0 της Δόξας Δράμας για την 19η αγωνιστική και επανέφεραν τη διαφορά τους από τον δεύτερο Ολυμπιακό στο +5.

Επανεμφάνιση Χριστοδουλόπουλου 197 μέρες μετά τον τραυματισμό του.

Διεύρυνε το σερί των συνεχόμενων αγώνων που σκοράρει το «τριφύλλι» που έφτασε στους 27!

Προσπάθησε όσο μπορούσε η αξιόμαχη ομάδα του Κατσαβάκη, που για ένα ημίχρονο κατόρθωσε να «βραχυκυκλώσει» τον πρωτοπόρο, όμως η αγωνιστική άνοδος των Σιμάο, Κουΐνσι στο δεύτερο αλλά και η αποφασιστικότητα των «πρασίνων» τους έδωσε το ματς.



Σε κακή συνήθεια τείνει να εξελιχθεί η τάση του Παναθηναϊκού να μην μπαίνει δυνατά στην αρχή των αγώνων. Όπως στα περισσότερα από τα τελευταία παιχνίδια, έτσι και με τη Δόξα Δράμας, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας άργησε πολύ να μπει στο… νόημα. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν τα γεγονότα: Πρώτο κόρνερ στο 30’, πρώτη ευκαιρία και τελική προσπάθεια έξι λεπτά αργότερα. Γεγονός, βέβαια, ήταν και η απόφαση του Δασκαλόπουλου να ανακόψει λανθασμένα τον Τοτσέ μόλις στο 5’ με οφσάιντ και ενώ ο Ισπανός είχε βρεθεί σε θέση για γκολ.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν όπως ξέρουν και μπορούν. Με σφιχτό κέντρο, μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών και κύριο μέλημά τους να μην δεχθούν γκολ, έβαλαν δύσκολα στο «τριφύλλι». Η αδυναμία του Κατσουράνη να βγάλει κάθετες μπαλιές και τους Ζέκα, Κουΐνσι εκτός ρυθμού σε συνδυασμό με τις πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις έθεταν τη διατήρηση του +5 από τον Ολυμπιακό σε αμφιβολία, αλλά είπαμε, κάποιες συνήθειες δεν κόβονται.

Όπως, λοιπόν, οι «πράσινοι» μας έχουν συνηθίσει να πετάνε το πρώτο ημίχρονο, έτσι έχουν… καλομάθει τους οπαδούς τους στο δεύτερο. Σε αντίθεση με άλλα ματς, όμως, δεν χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι τα τελευταία λεπτά για να πανηγυρίσουν. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Τοτσέ, αντί για αποδοκιμασίες λόγω κάποιου χαμένου τετ α τετ, άκουσε χειροκροτήματα, αφού στο 58’ λειτούργησε με το ένστικτο που οφείλει να έχει ένα σέντερ φορ και έστειλε την μπάλα στο πλεχτό και τον Παναθηναϊκό ξανά στην ασφάλεια του +5.

Ο Ισπανός μερικά λεπτά αργότερα θυμήθηκε τον κακό του εαυτό και δεν εκμεταλλεύτηκε νέα μπαλιά «πάρε-βάλε» του πολύ ανεβασμένου στο δεύτερο μέρος, Κουΐνσι, για να καθαρίσει το ματς, κάτι που ωστόσο, δεν κόστισε σε κανέναν εκτός του ίδιου που θα μπορούσε να σημειώσει ακόμη ένα γκολ και να φτάσει στα έξι φέτος.

Μια και ο λόγος για αριθμούς, υπάρχουν τρεις στα οποία αξίζει να σταθεί κανείς.
27 είναι τα συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος στα οποία οι «πράσινοι» βρίσκουν δίχτυα, διευρύνοντας το ρεκόρ τους…
494 είναι τα αγωνιστικά λεπτά που ο Παναθηναϊκός δεν έχει δεχθεί γκολ …
197 μέρες μετά τον τραυματισμό του επανεμφανίσθηκε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Τρία στοιχεία που το καθένα για διαφορετικούς λόγους έχει τη σημασία του και ενδεχομένως παίξουν το ρόλο τους στην προσπάθεια του «τριφυλλιού» να κατακτήσει τον τίτλο.




ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Γελαδάρης, Βέρτζος, Αραβίδης (72’ Κάπελ), Λίμα, Σικαλιάς, Παπαδόπουλος, Αμπουμπακάρι (46’ Σοϊλέδης), Ουέλινγκτον, Κυβελίδης (46’ Βάντερσον).

Στον πάγκο: Ρόκα, Λεάντρο, Κατσικογιάννης, Ψυχογιός.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σαριέγκι, Ιωαννίδης, Βύντρα, Μπιέρσμιρ, Σιμάο, Κατσουράνης (77’ Μαυρίας), Ζέκα (69’ Μαρίνος), Κουΐνσι (85’ Χριστοδουλόπουλος) , Κλέιτον, Τοτσέ.

Στον πάγκο
: Καπίνο, Βιτόλο, Καραγκούνης, Πετρόπουλος.

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας). Βοηθοί: Γούκος (Ηπείρου), Δημητριάδης (Καστοριάς)

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο.

πηγή: sportfm.gr

«Ανάσα» για Σοσιεδάδ!!

«Ανάσα» για Σοσιεδάδ
Τέσσερις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη απομακρύνθηκε η Σοσιεδάδ, η οποία σςυνέτριψε 5-1 τη Χιχόν, που έμεινε προτελευταία.

Οι Βάσκοι αιφνιδίασαν την ομάδα από την Αστούριας και μόλις στο 3’ βρέθηκαν να προηγούνται 2-0 (!) με δύο γκολ του Θουρουτούθα (2’ και 3’), με τα πράγματα να γίνονται πολύ πιο εύκολα για αυτούς στη συνέχεια. Ο Ντε Λα Κουέβας με την έναρξη του δεύτερου μέρους μείωσε σε 2-1, αλλά ο Ελουστόντο στο 75’ έκανε το 3-1 και στις καθυστερήσεις οι Αραμπούρου (90+1’) και Γριεζμάν (90+3’) διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Άλλο ένα κακό αποτέλεσμα για τη Λεβάντε, που μετά το εντυπωσιακό της ξεκίνημα στο πρωτάθλημα χάνει έδαφος τελευταία, αφού δεν έχει γνωρίσει τη χαρά της νίκης για πέντε αγωνιστικές.

Τελευταίος «θύτης» της ομάδας του Ιγκάθιο Μαρτίνεθ η Χετάφε, η οποία επικράτησε 2-1 στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια» και έφτασε τους 27 βαθμούς. Το σκορ άνοιξε ο Γκουίθα στο 32’, ο Κάστρο στο 82’ έκανε το 2-0, ενώ η Λεβάντε μείωσε στο 90+1’ με πέναλτι του Σουάρεθ κι ενώ ο Λόπο, που υπέπεσε στην παράβαση για τη Χετάφε, αποβλήθηκε.

Η 21η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν
Σάββατο, 28/01/2012
Εσπανιόλ – Μαγιόρκα 1-0
(19΄Βάις)

Ράγιο Βαγεκάνο – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-3
(11΄Μίτσου, 27΄ Αρίμπας – 16΄, 23΄68΄Γιορέντε)

Ρεάλ Μαδρίτης –Σαραγόσα 3-1
(32΄ Κακά, 49΄Ρονάλντο, 56΄Εζίλ – 11΄Λαφίτα)

Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα 0-0

Κυριακή, 29/01/2012
Ρεάλ Μπέτις – Γρανάδα 1-2
(81΄Περέιρα – 13΄Ιγκαλόν, 40΄Μάρτινς)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Σπόρτινγκ Χιχόν 5-1
(2’, 3’ Θουρουτούθα, 75’ Ελουστόνδο, 90+1’ Αραμπούρου, 90+3’ Γκριεζμάν – 46’ Ντε Λα Κουέβας)

Λεβάντε – Χετάφε 1-2
(90+1’ πεν. Σουάρεθ - 32’ Γκουίθα, 82’ Κάστρο)

Ρασίνγκ Σανταντέρ – Βαλένθια (19.00)
Μάλαγα – Σεβίλλη (22.30)

Δευτέρα, 30/01/2012
Οσασούνα – Ατλέτικο Μαδρίτης (22.00)

Η επόμενη αγωνιστική:
Σάββατο, 04/02
Μαγιόρκα – Ρεάλ Μπέτις
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Εσπανιόλ
Λεβάντε – Ρασίνγκ Σανταντέρ
Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ

Κυριακή, 05/02
Σπόρτινγκ Χιχόν – Οσασούνα
Σεβίλλη – Βιγιαρεάλ
Ρεάλ Σαραγόσα – Ράγιο Βαγιεκάνο
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια

Δευτέρα, 06/02

Γρανάδα – Μάλαγα

πηγή: sportfm.gr

Στεγνό καθάρισμα!!

Στεγνό καθάρισμα
Σημαντική απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη εξασφάλισε η Μάιντς νικώντας με 3-1 την ουραγό Φράιμπουργκ για τη 19η αγωνιστική. Το ματς έχασε νωρίς το ενδιαφέρον του, αφού στο 3’ και στο 17’ ο Τσούπο-Μότινγκ και στο 6’ ο Πολάνσκι με πέναλτι που κέρδισε ο Ζαλάι μαζί με την αποβολή του Ντιανέ για τους φιλοξενούμενους. Οι νικητές σκαρφάλωσαν στη δωδέκατη θέση με 21 βαθμούς, πέντε περισσότερους από την αντίπαλό τους που παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 27/1

Ανόβερο-Νυρεμβέργη (21:30)

Σάββατο 28/1 (16:30)

Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν 1-1
(29’ Πισάρο-57’ Ράιναρτς)

Χέρτα Βερολίνου-Αμβούργο 1-2
(81’ Λασογκά-24’ Γιάνσεν, 45+1 Πέτριτς)

Άουγκσμπουργκ-Καϊζερσλάουτερν 2-2
(5’ Ντε Γιονγκ, 66’ Χάιν-25’, 48’ Ντικ)

Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ 3-1
(16’, 55’ Καγκάουα, 31’ Γκρόσκροϊτς-55’ Τζόνσον)

Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ 2-0
(60’ Γκόμεζ, 92’ Ρόμπεν)

Κολωνία-Σάλκε 1-4
(4’ Ποντόλσκι-60’, 72’ Μάρικα, 78’ πεν. Χούντελααρ, 82’ Χέγκερ)

Κυριακή 29/1

Μάιντς-Φράιμπουργκ 3-1
(3’, 17’ Τσούπο-Μότινγκ, 6’ πεν. Πολάνσκι-68’ Κρμας)

Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ (18:30)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 3/2

Νυρεμβέργη-Ντόρτμουντ 21:30

Σάββατο 28/1 (16:30)

Χέρτα-Ανόβερο
Σάλκε-Μάιντς
Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη
Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ
Χόφενχαϊμ-Άουγκσμπουργκ
Αμβούργο-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 29/1

Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Καϊζερσλάουτερν-Κολωνία 18:30

πηγή: sportfm.gr

Ο ντροπαλός Μέσι! (ΦΩΤΟ)

Στο περιοδικό TIME ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που στολίζει μόνος του το εξώφυλλο. Και ενώ σε κάθε άλλη χώρα του κόσμου ο τίτλος είναι “Βασιλιάς Λίο”, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θεώρησαν πιο “πιασάρικο” το “Η δύναμη της ντροπαλοσύνης”.
Ο ντροπαλός Μέσι! (ΦΩΤΟ)
Όλα βέβαια ξεκίνησαν από την κατάκτηση της τρίτης συνεχόμενης χρυσής μπάλας του Μέσι και την αφιέρωση της στον πιο σημαντικό παράγοντα σε αυτό το κατόρθωμα. Όχι, δεν μιλάμε για την οικογένεια του, αλλά για τον υπερδημιουργό Τσάβι Ερνάντες.
Η αφιέρωση αυτή δείχνει και τη μεγαλοψυχία του Βασιλιά του σύγχρονου ποδοσφαίρου και την μετριοφροσύνη του μικρού Λιονέλ. Βλέπετε κάποιοι που έχουν πλέον συνηθίσει να είναι δεύτεροι το παίζουν βεντέτες και δεν πατάνε καν στη βράβευση. Όπως ας πούμε ο Κριστιάνο Ρονάλντο...

πηγή: sportdog.gr

«Κύλησε» ξανά η Ίντερ!!

«Κύλησε» ξανά η Ίντερ!
Την πρώτη της απώλεια βαθμών μετά από οκτώ σερί νίκες στο ιταλικό πρωτάθλημα υπέστη η Ίντερ. Οι «νερατζούρι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και ηττήθηκαν στην έδρα της Λέτσε με σκορ 1-0!

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 40’ ο Τζιακομάτσι. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στο δεύτερο 45λεπτο να αντιδράσουν, αλλά καμία από τις προσπάθειές τους δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Η ήττα της Ίντερ σε συνδυασμό με το «διπλό» της Λάτσιο επί της Κιέβο με σκορ 3-0, ανέβασε τους Ρωμαίους στην 4η θέση, ένα βαθμό πάνω από τους Μιλανέζους που ακολουθούν. Ο Ερνάνες στο 21’ βρήκε δίχτυα και χάραξε το δρόμο για την αγχωτική νίκη της ομάδας του, ενώ στα τελευταία λεπτά (88’ και 89’) ο Κλόζε σκόραρε δύο φορές και «κλείδωσε» το τρίποντο.

Στα άλλα ματς, η Νάπολι επιχείρησε στα τελευταία λεπτά να κάνει την… επική ανατροπή στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Τζένοα, όμως δεν τα κατάφερε. Οι γηπεδούχοι προηγούνταν μέχρι το 80’ με σκορ 3-0 και κατάφεραν να κάνουν… ντέρμπι το παιχνίδι, καθώς οι Καβάνι και Λαβέτσι σκόραραν μέσα σε δύο λεπτά (81’ και 82’ αντίστοιχα), διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Τέλος στο σερί νικών και για τη Ρόμα, η οποία τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Μπολόνια. Η ιστορία στο «Ολίμπικο» έγραψε τελικό σκορ 1-1!

Η 20ή αγωνιστική:
Σάββατο 28/01
Κατάνια-Πάρμα 1-1
(33' Μπεργκέσιο-43' Μοντέστο)

Γιουβέντους-Ουντινέζε 2-1
(42’, 62’ Μάτρι-56’ Φλόρο Φλόρες)

Κυριακή 29/01(16:00)
Φιορεντίνα-Σιένα 2-1 (4’ Γιόβετιτς, 63’ Νατάλι-88’ πεν. Καλάιο)

Τσεζένα-Αταλάντα 0-1 (76’ αυτ. Ρόσι)

Τζένοα-Νάπολι 3-2 (31’, 70’ Παλάσιο, 36’ Τζιλαρντίνο/ 81’ Καβάνι, 82’ Λαβέτσι)

Λέτσε-Ίντερ 1-0 (40’ Τζιακομάτσι)

Παλέρμο-Νοβάρα 2-0 (41’, 72’ Μπουντάν)

Ρόμα-Μπολόνια 1-1 (62’ Πιάνιτς/ 57’ Ντι Βάιο)

Κιέβο-Λάτσιο 0-3 (21’ Ερνάνες, 88’, 89’ Κλόζε)

Μίλαν-Κάλιαρι (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική:
Τρίτη, 31/01
Πάρμα-Γιουβέντους

Τετάρτη, 01/02
Αταλάντα-Τζένοα
Μπολόνια-Φιορεντίνα
Κάλιαρι-Ρόμα
Ίντερ-Παλέρμο
Λάτσιο-Μίλαν
Νάπολι-Τσεζένα
Σιένα-Κατάνια
Ουντινέζε-Λέτσε

Πέμπτη, 02/02
Νοβάρα-Κιέβο

πηγή: sportfm.gr

Η επιθυμία της… διαταγή!!

Η επιθυμία της… διαταγή!
Η κληρωτίδα άκουσε τους ποδοσφαιριστές της Μπράιτον και την επιθυμία τους να κοντραριστούν με τη Λίβερπουλ στη φάση των «16» του φετινού Κυπέλλου Αγγλίας! Οι «γλάροι» θα αντιμετωπίσουν τους «κόκκινους» στο «Άνφιλντ», το διήμερο 18/19 Φεβρουαρίου! Δείτε όλα τα ζευγάρια που έβγαλε η κληρωτίδα!

Αναλυτικά τα ζευγάρια όπως προέκυψαν για τη φάση των «16»:

Μίλγουολ/Σαουθάμπτον – Μπόλτον
Σάντερλαντ/Μίντλεσμπρο – Άρσεναλ/Άστον Βίλα
Νόριτς – Λέστερ
Στίβενεϊτζ – Τότεναμ
Κρόουλι – Στόουκ
Τσέλσι – Μπέρμιγχαμ
Έβερτον – Μπλάκπουλ/Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Λίβερπουλ - Μπράιτον

πηγή: sportfm.gr

Αναστασιάδης: «Ευχαριστώ την Παναγία»

Αναστασιάδης: «Ευχαριστώ την Παναγία»
Κατά την προσφιλή του συνήθεια ο Άγγελος Αναστασιάδης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Παναγιά για τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Παναιτωλικού. Ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος πανηγύρισε το πρώτο τρίποντο στον πάγκο της ομάδας του, ενώ χαρακτήρισε πολύ δύσκολο το έργο που ανέλαβε στην ομάδα της Ηπείρου.

«Έγινε ένα παιχνίδι στο α' ημίχρονο για 15-20 λεπτά πολύ καλό από εμάς. Είχαμε κάποια προβλήματα που εντοπίστηκαν. Δεν κινδυνεύσαμε. Εκτός από τη φάση του Γεωργίου δεν είχαμε φτάσει στην αντίπαλη εστία με αξιώσεις. Κάναμε πολλές λανθασμένες επιλογές. Κακές πάσες που ήταν εύκολες. Δεν βοηθάει και το γήπεδο. Αποτελεί τροχοπέδη για μας που θέλουμε να παίξουμε. Ήμασταν καλύτεροι στο β' μέρος, πιο συγκεντρωμένοι, αναγκάσαμε τον αντίπαλο να κάνει λάθη. Είχαμε ευκαιρίες για εύκολο γκολ. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια και τη δουλειά. Τα παιδιά θέλουν να βγάλουν νέα πράγματα. Αυτό με χαροποιεί.

Προσωπικά έχω υπομονή, αλλά ο κόσμος δεν έχει. Με τις πρώτες λάθος πάσες αρχίζει και φωνάζει και δυσκολεύει το έργο τους. Τα δίνουν όλα τα παιδιά. Είναι άδικο γι' αυτά. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα οι φίλαθλοι πρέπει να ενισχύουν και όχι να τους ενισχύει η ομάδα για να φωνάξουν. Από τώρα και στο εξής η Παναγιά όλα καλά θα τα κάνει. Το κουμπάκι το γύρισε. Για όσους δεν το πιστεύουν, θα τους κάνουμε να το πιστέψουν κι αυτοί».

Για τα δημοσιεύματα που δημιούργησαν ένταση στο εσωτερικό: «Δεν απαντάω. Είχα πει μετά το ματς με τον Άρη ότι αν αρχίσουν να με βρίζουν θα γυρίσει το κουμπί. Την καταπίνουν τη γλώσσα τους πολλές φορές αυτοί που τα γράφουν όλα αυτά. Οι πράξεις δίνουν απαντήσεις».

Για τον κόσμο και το αν τον κατηγόρησε: «Δεν κατηγόρησα τον κόσμο. Δεν είπα τίποτα. Μην αλλάζετε το νόημα».

Για το εσωτερικό της ομάδας: «Είμαι 59 ετών. Ποτέ δεν είχα πιο δύσκολο έργο απ' αυτό που συνάντησα εδώ. Πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει εδώ. Γι' αυτό ήρθα, όμως. Τα αποδυτήρια μ' εμένα θα είναι εκκλησία και είναι εκκλησία. Δεν ασχολούμαι με κάποιους που προσπαθούν να περάσουν διάφορα. Εγώ δεν ασχολούμαι με το τι λέγεται, αλλά πως θα φτιάξω τα αποδυτήρια. Έχω πάρα πολύ δουλειά. Έχουμε μεγάλα προβλήματα και η προσπάθεια ξεπερνάει τα όρια. Για τα χαζά με το τραπέζι με ρωτάτε; Τώρα θα μαζεύονται κάθε εβδομάδα και θα το κάνουν επειδή θα το θέλουν αυτοί και θα έρχονται οι γυναίκες και τα παιδιά τους. Ευχαριστώ την Παναγιά που έβαλε το χέρι της. Δεν θα άντεχα ούτε 15 λεπτά στην ομάδα. Πολλές φορές είπα τι δουλειά έχω εδώ. Πως θα τα αλλάξω. Μας βοηθάει όλους η Παναγιά. Τον Μάιο θα το γνωρίζετε κι εσείς πολύ καλά».

Για διαιτησία που έθεσε ως θέμα ο κ. Τεννές: «Έκανα μεγάλο λάθος. Ζήτησα συγνώμη γιατί άφησα την ομάδα χωρίς κοουτσάρισμα. Τρελάθηκα, αλλά είναι απαράδεκτο για μένα. Από διαιτητές και φιλάθλους ζητάω συγνώμη. Ήμουν αρνητικός πρωταγωνιστής. Δεν κρίνω την άποψη του συναδέλφου».

Όλα καλά με τα κουμπιά. Το πρόβλημα είναι να μαζέψουμε πρώτα τους δικούς μας και μετά θα δούμε και τις μεταγραφές. Να είμαστε. Είναι εύκολο να πω για μεταγραφές. Ποιοι θα έρθουν, πως, τι θα είναι, τι θα κάνουν, μέχρι να βρούμε τα κουμπιά».

Για την αλλαγή του Μπακαγιόκο: «Θέμα τακτικής η αλλαγή Μπακαγιόκο».

Τεννές: «Δεν υπάρχει θέμα»

Τεννές: «Δεν υπάρχει θέμα»
Αυτή ήταν η απάντηση του Μπάμπη Τεννέ σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν υπάρχει θέμα αποχώρησής του από την ομάδα του Παναιτωλικού. Η ομάδα του απέτυχε για ακόμα μια φορά να φύγει με νίκη, την οποία αγνοεί εδώ και κάποιες αγωνιστικές και πλέον μπαίνει σε περιπέτειες. Μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, τόνισε πως δεν ήταν καλό το παιχνίδι, το οποίο όμως κρίθηκε στην αποβολή του Σιόντη.

«Θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα αυτό το ματς, γιατί δεν ήταν ιδιαίτερα ποιοτικό. Σ' αυτό φταίει και το γήπεδο γιατί δυσκολεύονται να σταθούν οι παίκτες όρθιοι. Πήγαινε στο 0-0 το ματς. Είχαμε τον έλεγχο όσο ήμασταν 11 εναντίον 11, αλλά μια ενέργεια του Σιόντη μας άφησε με 10 και μετά χάλασαν οι ισορροπίες και ήταν δύσκολο να ανταποκριθούμε. Να δώσουμε συγχαρητήρια στα Γιάννενα για τη νίκη. Είναι το 6ο παιχνίδι που το τελειώνουμε με παίκτη λιγότερο».

Για το αν υπάρχει θέμα παραμονής του στην ομάδα: «Δεν έχω διαβάσει κάτι. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα. Που το διαβάσατε εσείς;»

Για την κατάσταση του γηπέδου: «Δυσκολευόταν και ο αντίπαλος. Αυτό έχει να κάνει με το γήπεδο. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε ασίστ, αλλά ήταν λάθος».

Για το αν έπρεπε να πάρει μεγαλύτερο ρίσκο: «Ήταν δύσκολο να πλησιάσουμε την αντίπαλη περιοχή μετά την αποβολή. Από τον ουρανό δεν κατεβαίνει η μπάλα, έπρεπε να τη βγάλουμε από πίσω, αλλά δεν μπορέσαμε».

Για το αν βάζει θέμα διαιτησίας: «Είναι πολύ φανερό ότι ο Παναιτωλικός είναι από τις αδικημένες ομάδες της κατηγορίας από τις διαιτητικές αποφάσεις».

Για το αν ήταν ρίσκο η χρησιμοποίηση του Ονουάτσι: «Δεν ήταν ρίσκο η χρησιμοποίηση του Ονουάτσι. Το είχαμε συζητήσει, του έχω εκτίμηση. Πράγματι πίστευα ότι μπορούσε να πάει καλύτερα».

Στο πλευρό του Ντε Χέα ο Όουεν!!

Στο πλευρό του Ντε Χέα ο Όουεν
Σε όσους επιρρίπτουν κατηγορίες στον Ντε Χέα για την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Λίβερπουλ στον μεταξύ τους αγώνα για το Κύπελλο της Άγγλιας (2-1), απάντησε ο Μάικλ Όουεν.

Ο 32χρονος επιθετικός τόνισε πως ο γκολκίπερ των «κόκκινων διαβόλων» δεν έχει μερίδιο ευθύνης για τον αποκλεισμό, ενώ πρόσθεσε πως όλοι οι τερματοφύλακες κάνουν τέτοια λάθη.

«Θα κάνω ένα σχόλιο μόνο, καθώς δεν συμφωνώ με αυτούς που κατηγορούν τον Ντε Χέα. Έχει κάνει κάποια λάθη αυτή τη σεζόν, αλλά ακούγοντας τα σχόλια μερικών μετά το χθεσινό παιχνίδι, θα είχε εφιάλτες.

Το πρόβλημα είναι όταν είσαι «σημαδεμένος» ακόμη και ένα μικρό λάθος γίνεται σημαντικό. Και άλλοι τερματοφύλακες κάνουν παρόμοια λάθη, αλλά κανείς δεν λέει τίποτα
» , ανέφερε ο Όουεν.

πηγή: sportfm.gr

Έξαλλοι με Βοσκάκη στο Περιστέρι!!

Έξαλλοι με Βοσκάκη στο Περιστέρι
Ο Γιώργος Δώνης χαρακτήρισε στην συνέντευξη Τύπου, εχθρική την διαιτησία του Βοσκάκη στην αναμέτρηση του Ατρόμητου με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι «κυανόλευκοι» «βράζουν» με τον Έλληνα ρέφερι, ενώ μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Σπανός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκε φραστικά στον «άρχοντα» της αναμέτρησης.

Ο Ατρόμητος έχει πολλά παράπονα, κυρίως για την φάση της αποβολής του Τάτου, αλλά και για το πέναλτι το οποίο, κακώς δεν καταλογίστηκε, πάνω στον Μήτρογλου από τον Πουλίδο.

Μάλιστα, είναι από τις λίγες φορές που ο κ. Σπανός βρίσκεται εκτός εαυτού, γεγονός που έδειξε την αγανάκτησή του.

πηγή: sportfm.gr
Το «σκότωσε» με... τρίποντα
Την έβδομη νίκη της στην Α1 πανηγύρισε η Καβάλα που επικράτησε 89-69 του Αμαρουσίου στο κλειστό της Καλαμίτσας για την 16η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Ντέρμπι για τρία δεκάλεπτα ήταν το ματς, με τους Μακεδόνες να φορτσάρουν στην τελευταία περίοδο και με καταιγισμό εύστοχων τριπόντων (15/21 συνολικά) να παίρνουν το παιχνίδι.

Κορυφαίος των γηπεδούχων ήταν ο Καραποστόλου που σημείωσε 25 πόντους με 5/7 τρίποντα, ενώ μοίρασε και έξι ασίστ. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Πάσαλιτς που είχε 17 πόντους με 5/5 τρίποντα και μοίρασε πέντε ασίστ.

Από την άλλη από την ομάδα του Νίκου Λινάρδου που παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, ξεχώρισε ο Χαριτόπουλος με 17 πόντους και πέντε ριμπάουντ.

Το ματς

Ισορροπημένο ήταν το ματς στα πρώτα λεπτά με τις δυο ομάδες να βρίσκονται μαζί στο σκορ (8-9 στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου). Από κει και πέρα η Καβάλα «έτρεξε» ένα σερί 9-0 και προηγήθηκε με οκτώ (17-9) στο 9ο λεπτό. Το Μαρούσι αντέδρασε και με τη λήξη της περιόδου μείωσε στους τέσσερις (20-16).

Με τρίποντο του Πάσαλιτς για τους γηπεδούχους ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο (23-16). Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη προσπαθούσε να «καθαρίσει» το παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι όμως δεν άφησαν τη διαφορά να ξεφύγει (25-20 στο 12ο λεπτό). Με τρίποντο του Στεφανίδη η Καβάλα πήγε ξανά στο +7 (30-23 στο 15ο λεπτό), με το Μαρούσι να απαντά με 4 συνεχόμενους πόντους του Χαριτόπουλου (30-27 ένα λεπτό αργότερα). Το ημίχρονο έληξε 35-34 και όλα προμήνυαν ότι ακολουθούσε ντέρμπι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πληγώνουν με τρίποντα τον αντίπαλο (41-34 στο 21ο λεπτό), το Μαρούσι συνέχισε όμως, να παλεύει (50-47 στο 26ο λεπτό). Οι Μακεδόνες ξέφυγαν και με 10 (60-50) ένα λεπτό πριν τη λήξη του δεκαλέπτου, το οποίο έληξε τελικά 60-52.

Με τρίποντο του Κόμματου το Μαρούσι μείωσε στους επτά (62-55 στο 31ο λεπτό), οι παίκτες του Νίκου Λινάρδου έχασαν όμως στη συνέχεια την αυτοσυγκέντρωσή τους και με κακή άμυνα επέτρεψαν στους γηπεδούχους να κάνουν ένα σερί 8-0 και να προηγηθούν για πρώτη φορά με 15 (70-55 στο 33ο λεπτό). Έτσι, κάπου εκεί η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη που αν και προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση, το ματς δεν γυρνούσε (79-61 τρία λεπτά πριν τη λήξη). Το ματς έληξε 89-69 υπέρ των Μακεδόνων που πήραν μια άνετη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 35-34, 60-52, 89-69

Καβάλα (Δημήτρης Πρίφτης): Πάσαλιτς 17 (5), Γκάρισον 14 (2), Αράπης, Αγγελόπουλος 6, Τέιλορ 11, Στεφανίδης 6 (2), Γκέλιος, Γεωργάκης, Κοστόφ 3 (1), Καραποστόλου 25 (5), Σίμτσακ 5 (10 ριμπάουντ), Ο'Μπράιαντ 2.

Μαρούσι (Νίκος Λινάρδος): Σακελλαρίου 3, Δεμερτζής 3 (1), Νικολαΐδης, Ακεψιμαΐδης 12 (2), Έλεγκαρ 9, Χαριτόπουλος 17 (1), Γκαγκαλούδης 13 (1), Τσόντζος, Κόμματος 10 (2), Καλογιαννίδης 2.

Το ξέσπασμα της Τβέντε!!

Το ξέσπασμα της Τβέντε
Εντυπωσιακό επιθετικό πρόσωπο εξακολουθεί να δείχνει για ένα ακόμα παιχνίδι στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας η Τβέντε. Μετά το 5-0 επί της Βάαλβικ, ήταν η σειρά της Γκρόνινγκεν να… εισπράξει μία τεσσάρα, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής.

Πράγματα και θαύματα από τον Ντε Γιονγκ που σκόραρε τρεις φορές. Με αυτόν τον εμφατικό τρόπο (4-1) η Τβέντε έπιασε την Άλκμααρ στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Εξαιρετική ήταν και η Βάαλβικ που αφήνοντας πίσω την βαριά ήττα από την Τβέντε, «ξέσπασε» στην αδύναμη Φένλο την οποία και… φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου

Αϊντχόφεν-Φίτεσε 3-1
(31’ Μάταβς, 76’ Μέρτενς, 90’+3’ Μανόλεφ – 84’ Χάνεβαρ)

Σάββατο 28 Ιανουαρίου

Χέρενφεν-Ουτρέχτη 2-0
(12’ Ντοστ, 14’ Γκουβέλεβ)

Χέρακλες-Εξέλσιορ 3-0
(18’ Ριένστρα, 27’ Κουάνσα, 49’ Πλετ, 53’ κοκ. Ντουάρτε)

Μπρέντα-Ντε Γκράαφτσαπ 1-1
(12’ Λέρλινγκ – 8 Ντε Λεβ)

Ρόντα-Άλκμααρ 2-0
(10’ Μαλκί, 33’ Γιούνκερ)

Κυριακή 29 Ιανουαρίου

Φέγενορντ-Άγιαξ 4-2
(30΄, 41, 83΄Γκιντέτι, 50΄Μπακάλ – 18΄Έρικσεν, 80΄Μπουλίκιν)
Τβέντε-Γκρόνιγκεν 4-1
(14΄, 23΄, 58΄Ντε Γιονγκ, 66΄Φερ – 47΄Φαν Ντάικ)
Βάαλβικ-Φένλο 4-0
(29΄Σνο, 31΄Φαν Μόσελφελντ, 80΄Μπράμπερ, 90΄Τεν Φόρντε)
Ναιμέγκεν-Ντεν Χάαγκ (17:30)

Η επόμενη (20η) αγωνιστική:

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου

Χέρενφεν-Ρόντα

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

Ντεν Χάαγκ-Άλκμααρ
Εξέλσιορ-Φένλο
Φίτεσε-Μπρέντα

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Άγιαξ-Ουτρέχτη
Ντε Γκράαφτσαπ-Τβέντε
Χέρακλες-Αιντχόφεν
Ναιμέκγεν-Φέγενορντ
Γκρόνιγκεν-Βάαλβικ

πηγή: sportfm.gr

Δώνης: «Έβαλε το χεράκι της η εχθρική διαιτησία»

Δώνης: «Έβαλε το χεράκι της η εχθρική διαιτησία»
Με τον διαιτητή Βοσκάκη, αλλά και με την εμφάνιση των παικτών του στο πρώτο ημίχρονο τα είχε ο Γιώργος Δώνης, μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι. Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα στο δεύτερο ημίχρονο, όμως κάποιες αποφάσεις του ρέφερι της αναμέτρησης, δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο.

«Θεωρώ ότι δεν είχαμε καλή απόδοση στο πρώτο μέρος και από μια στημένη φάση δεχθήκαμε γκολ. Στο δεύτερο μέρος βάλαμε τον αντίπαλο στην εστία. Ήταν φανερό ότι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα αλλά είχαμε μια εχθρική διαιτησία η οποία πιστεύω ότι έβαλε το χεράκι της για να μην ανατρέψουμε το σκορ».

Τσιώλης: «Σπουδαία νίκη»

Τσιώλης: «Σπουδαία νίκη»
Απόλυτα ικανοποιημένος για τη νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του Ατρόμητου, εμφανίστηκε ο Σάκης Τσιώλης, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός χαρακτήρισε ξέσπασμα τη νίκη αυτή, ειδικότερα μετά την ήττα από την Δόξα Δράμας, ενώ τόνισε πως υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον.

«Ήταν μια σπουδαία νίκη βαθμολογικά. Ο Αστέρας είχε κάνει εκτός έδρας ματς με καλή απόδοση αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο πρώτο μέρος ήμασταν καλοί, και μετά το 0-1 θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει και δεύτερο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε ηρεμία. Όταν μείναμε με παίκτη παραπάνω θα έπρεπε να λειτουργήσουμε καλύτερα ως ομάδα. Βλέπουμε τη συνέχεια με περισσότερη αισιοδοξία», τόνισε αρχικά.

Ερωτηθείς για την εικόνα της ομάδας του, ειδικότερα μετά την αποβολή του Τάτου, είπε: «Είχε αρκετό αέρα στο δεύτερο ημίχρονο και μεταφερόταν η μπάλα εύκολα στην περιοχή μας. Η σπουδαιότητα του 0-1 μας έκανε να γυρίσουμε πίσω. Δεν κυκλοφορούσαμε καλά την μπάλα. Ίσως ήταν το μόνο μελανό σημείο».

Για τον έντονο πανηγυρισμό του με τη λήξη του αγώνα: «Ήταν ένα ξέσπασμα. Η ομάδα είχε ξαναπαίξει καλά εκτός έδρας. Μετά το άτυχο αποτέλεσμα με τη Δόξα Δράμας θέλαμε να αισθανθούμε καλύτερα. Η βαθμολογική θέση του Αστέρα τον αδικεί. Πλέον έχουμε μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον».

Θεού θέλοντος…!!

Θεού θέλοντος…
…και Βίλα επιτρέποντος. Ο ΠΑΣ πανηγύρισε νίκη έπειτα από σχεδόν τέσσερις μήνες, ο οποίος επικράτησε του Παναιτωλικού με 1-0. Σε ένα ματς που δεν ήταν δα και η διαφήμιση του ποδοσφαίρου, οι Ηπειρώτες ξεκόλλησαν από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας αφού εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι οι Αγρινιώτες έμειναν από το 55’ με δέκα παίκτες. Το γκολ για τους Γιαννιώτες ο Βίλα στο 71’. Απογοητευτική η εμφάνιση του Παναιτωλικού.



Το πρώτο μέρος ήταν σαν να μην έγινε ποτέ. Σαρανταπέντε λεπτά κύλησαν χωρίς ουσιαστική φάση, χωρίς να παίζεται καλό ποδόσφαιρο και με πολλά λάθη από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. ΠΑΣ και Παναιτωλικός αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου έτσι ώστε να πάρουν τα ηνία στο ματς αλλά αυτό έγινε εις βάρος του θεάματος. Η μόνη φάση που κάποιος θα θυμάται είναι αυτή στο 9’ με τον Γεωργίου να παίρνει την μπάλα από κόντρα να σουτάρει αλλά ο Τσενάμο να αποκρούει.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το δεύτερο μέρος. Ο Σιόντης αποβλήθηκε στο 55’, ο ΠΑΣ είχε το πλεονέκτημα παίζοντας για τριανταπέντε λεπτά με παίκτη παραπάνω αλλά δεν απείλησε τον Παναιτωλικό. Αυτό μέχρι το 71’. Οι Γιαννιώτες κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση, ο Ντε Βινσέντι το εκτέλεσε με την μπάλα να κοντράρει στο τείχος και να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι των Αγρινιωτών αλλά ο Βίλα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και πλάσαρε σωστά, κάνοντας το 1-0.

Ο ΠΑΣ έχασε ακόμα μια καλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις του ματς αλλά ο Πάντος έχασε την ευκαιρία να σκοράρει αφού δεν πρόλαβε να πλασάρει και η άμυνα των Αγρινιωτών τον μπλόκαρε και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Οι Γιαννιώτες έφτασαν στη νίκη και στους 14 βαθμούς, ανέβηκαν στην 13η θέση της βαθμολογίας, ξεπερνώντας την Κέρκυρα.

Δείτε τις φάσεις και τα γκολ:





ΠΑΣ Γιάννινα (Α. Αναστασιάδης): Κηπουρός, Κώτσιος, Πάντος, Ζαραδούκας (69’ Μιχαήλ), Πατσατζόγλου, Βάντερσον, Ντε Βινσέντι, Λίλα, Σκούφαλης (94’ Ντάσιος), Γεωργίου, Μπακαγιόκο (46’ Βίλα)

Στον πάγκο: Φέγκρους, Τζάνης, Κυριάκος, Ανδράλας

Παναιτωλικός (Μ. Τεννές): Τσενάμο, Παλαιολόγος, Γκόλιας, Ντολεζάι, Εντζεγκουέλε, Μητρόπουλος, Σιόντης, Ρότσα (78’ Μπουμάλ), Ονουάτσι (67’ Μουμίν), Θεοδωρίδης (56’ Χαριστέας), Καμαρά

Στον πάγκο: Μπλάζιτς, Μπελεβώνης, Αναστασιάδης, Καραμαλίκης

πηγή: sportfm.gr

Νίκες για τους πρωτοπόρους!!

Νίκες για τους πρωτοπόρους
Σημαντική νίκη στην μάχη που κάνει για επιστροφή στην Football League έκανε ο Πανηλειακός, ο οποίος πέρασε από την Ζάκυνθο με 1-0 χάρη σε ένα τέρμα του Κυριακίδη στο 68’. Οι Πυργιώτες έφτασαν τους 23 βαθμούς επτά περισσότερους από τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος επικράτησε, εύκολα, 3-1 της Γλυφάδας στην Ριζούπολη.

Παράλληλα η Προοδευτική έμεινε στο 0-0 με τα Χανιά στον Κορυδαλλό. Τέλος στο 1-1 έμεινε και η Καλαματά με τον Αστέρα στη Μαγούλα.

Στον δεύτερο όμιλο με νίκη προχώρησε και ο Απόλλωνας Καλαμαριάς, αφού χάρη σε ένα τέρμα του Χατζί επικράτησε 1-0 της Νίκης Βόλου και συνεχίζει να είναι στην κορυφή. Μάλιστα πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας δεύτερο τον Εθνικό Γαζώρου, ο οποίος έμεινε στο 1-1 με τον Οδυσσέα Αναγέννησης. Ακόμα σημαντική νίκη πέτυχε ο Οικονόμος επί του Αετού Σκύδρας με το ευρύ 3-0.

Αναλυτικά η 8η αγωνιστική:

Κυριακή 29/1 (15:00)

1ος Όμιλος

Ζάκυνθος-Πανηλειακός 0-1
(68’ Κυριακίδης)

Αστέρας Μαγούλας-Καλαμάτα 1-1
(82’ Χρυσάφης – 27’ Καρατζανιδης)

Απόλλων Σμύρνης-Γλυφάδα 3-1
(58’, 85’ Καραδέμητρος, 65’ Διαμάντης – 64’ Καμπάς πεν.)

Προοδευτική-Χανιά 0-0

Ηλυσιακός-Ρούβας 0-0

Ρεπό: ΠΑΟ Ρουφ

2ος Όμιλος

Οδυσσέας Αναγέννησης-Εθνικός Γαζώρου 1-1
(90’ Μπασιούκας – 35’ Άγγος πεν.)

Απόλλων Καλαμαριάς-Νίκη Βόλου 1-0
(39’ Χατζί)

Βατανιακός-Τύρναβος 0-0

Δόξα Κρανούλας-ΑΕΠ Ηρακλής 0-0

Οικονόμος-Αετός Σκύδρας 3-0
(41’, 86’ Μπανούσης, 45’ Παπαϊωάννου)

Τηλυκράτης-Μ. Αλέξανδρος Ηράκλειας 1-0
(90’ Μάκος)

Η επόμενη (9η) αγωνιστική:

1ος Όμιλος

Πανηλειακός-Καλαμάτα
Γλυφάδα-Ζάκυνθος
Χανιά-Απόλλων Σμύρνης
Ρούβας-ΠΑΟ Ρουφ
Ηλυσιακός-Προοδευτική

Ρεπό: Αστέρας Μαγούλας

2ος Όμιλος

Εθνικός Γαζώρου-Νίκη Βόλου
Τύρναβος-Οδυσσέας
ΑΕΠ Ηρακλής-Απόλλων Καλαμαριάς
Αετός Σκύδρας-Βατανιακός
Μ. Αλέξανδρος-Δόξα Κρανούλας
Τηλυκράτης-Οικονόμος

πηγή: sportfm.gr

Πίνει στην… υγειά τους!!

Πίνει στην… υγειά τους!
Το καλύτερο… δώρο στην Βέροια έκαναν Επανομή και Καλλιθέα. Η πρώτη ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τον Πλατανιά ενώ η Λάρισα γνώρισε την ήττα στο «Ελ Πάσο» για την 14η αγωνιστική της Football League. Έτσι, η «βασίλισσα» με την χθεσινή της νίκη επί του Αγροτικού Αστέρα, παρέμεινε στην κορυφή, συγκατοικώντας με τον Πλατανιά.

Η ΑΕΛ για ένα ακόμα παιχνίδι έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό και γνώρισε την ήττα με σκορ 1-0 από την Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο» με τέρμα του Μαρουκάκη.

Με βαθμολογική απώλεια έφυγε από την έδρα της Αναγέννησης Επανομής και ο Πλατανιάς. Η ομάδα της Κρήτης έμεινε στο 0-0 και έτσι απέκτησε συγκάτοικο στην κορυφή του πίνακα την Βέροια που το Σάββατο πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Αγροτικού Αστέρα.

Νίκη και για τον Πανθρακικό, 2-0 τον Εθνικό Αστέρα. Η ομάδα της Κομοτηνής έτσι βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η αγωνιστική 14η

28/1

Αγροτικός Αστέρας – Βέροια (1-2)

29/1

Διαγόρας – Παναχαϊκή 0-4
Ηρακλής Ψαχνών – Πανσερραϊκός 0-0
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Καλλονή 2-1
Φωκικός – Βύζας Μεγάρων 1-0
Αναγέννηση Επανομής – Πλατανιάς 0-0
Εθνικός Αστέρας – Πανθρακικός 0-2
Θρασύβουλος – Πιερικός 2-1
Καλλιθέα – Λάρισα 1-0

Η επόμενη αγωνιστική (15η):

Παναχαϊκή- Πανσερραϊκός
Καλλονή - Διαγόρας
Βύζας Μεγάρων - Ηρακλής Ψαχνών
Πλατανιάς- Αναγέννηση Γιαννιτσών
Βέροια- Φωκικός
Πανθρακικός - Αναγέννηση Επανομής
Πιερικός - Αγροτικός Αστέρας
Καλλιθέα- Εθνικός Αστέρας
Λάρισα- Θρασύβουλος

πηγή: sportfm.gr

Τον έφερε… τούμπα!!

Τον έφερε… τούμπα!
Ο Αστέρας Τρίπολης προσγείωσε ανώμαλα τον Ατρόμητο, μετά την πρόκριση στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ και έφυγε με το τρίποντο από το Περιστέρι, 1-0, χάρη σε τέρμα του Μπαρτολίνι στο 9’. Πρώτη νίκη μακριά από την Τρίπολη για τους Αρκάδες, ενώ ο Ατρόμητος, χάνει πολύτιμο έδαφος στην μάχη για τα πλέι οφ. Με δέκα παίκτες τελείωσε το παιχνίδι η ομάδα του Δώνη, λόγω αποβολής του Τάτου με δεύτερη κίτρινη, ενώ διαμαρτύρεται και για πέναλτι, στο φινάλε.



Το γκολ του Μπαρτολίνι, μόλις στο 9’ άλλαξε τις ισορροπίες στο παιχνίδι και ανέτρεψε κάθε τακτική των δύο προπονητών. Ο Αστέρας βρέθηκε από πολύ νωρίς να έχει αυτό που θέλει, ενώ από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος κλήθηκε από πολύ νωρίς να θέλει να πιέσει και να ανατρέψει το σκορ.

Ο Γιώργος Δώνης είδε τους παίκτες του να μένουν πίσω στο σκορ, ενώ παράλληλα δεν μπορούσαν να εκδηλώσουν κάποια επίθεση. Οι Καραγκούνης και Επστάιν δεν μπορούσαν να σπάσουν την άμυνα του Αστέρα από τα άκρα, ενώ ο Μήτρογλου έδειχνε αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τους Αρκάδες να έχουν το πλεονέκτημα και να είναι μπροστά στο σκορ και τον Ατρόμητο να θέλει να επιστρέψει από την ανάπαυλα με περισσότερη διάθεση.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε τελείως διαφορετική μορφή. Ο Ατρόμητος έπαιζε σαν την γάτα με το ποντίκι τον Αστέρα όμως οι κλασσικές ευκαιρίες δεν έγιναν ποτέ. Οι παίκτες του Δώνη προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην μαζική άμυνα των Αρκάδων, οι οποίοι στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο μόνο για να διατηρήσουν το αποτέλεσμα.

Αυτό έδειξε να γίνεται ακόμα πιο εύκολο όταν άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, αφού ο Τάτος σε μία φάση στην οποία ζήτησε φάουλ για χέρι του Αλβάρες (είχε δίκαιο) διαμαρτυρήθηκε έντονα και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη του Βοσκάκη. Κάπου εκεί ο Ατρόμητος «βραχυκύκλωσε», ενώ δεν άλλαξε τίποτα η είσοδος του Γκαρσία. Οι Αρκάδες έδειχναν να κρατάνε με ευκολία το μηδέν στην εστία τους, αλλά δεν έδειχναν σε καμία περίπτωση διάθεση να ξεμυτίσουν από την περιοχή τους.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης του Βοσκάκη βρήκε τον Αστέρα να παίρνει την πρώτη του νίκη μακριά από την Τρίπολη και τον Ατρόμητο, να χάνει για πρώτη φορά την φετινή περίοδο στο Περιστέρι.





Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Σφακιανάκης, Γιαννούλης (46’ Αναστασάκος), Τομάς, Τάτος, Φυτανίδης, Επστάιν (71’ Πίτου Γκαρσία), Δημούτσος, Μήτρογλου, Καραγκούνης (46’ Μπρίτο).

Στον πάγκο: Ράντμαν, Καραμάνος, Οικονόμου, Μπάλλας.

Αστ. Τρίπόλης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Κουρμπέλης, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Πουλίδο, Ράγιος (90’ Φορμίκα), Αλβάρες, Ουσέρο, Σολάκης (57’ Περόνε), Μπρέσκα (78’ Λαδάκης).

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Μπακασέτας, Χούλι, Ναβάρο.

Διαιτητής: Βοσκάκης
Βοηθοί: Μπιτσίδης, Σταμάτογλου

πηγή: sportfm.gr

Βαλβέρδε: "Ο Εργοτέλης έτσι είχε παίξει με τον ΠΑΟ;"

Αναρωτήθηκε τις προάλλες, μετά το ΠΑΟ-Κέρκυρα 1-0, με δημόσια δήλωσή του, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, αν η Κέρκυρα είχε παίξει έτσι και με τον Ολυμπιακό, εννοώντας το Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-4. Τότε που το σκορ στο 29 ήταν 3-0. Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.
Βαλβέρδε: "Ο Εργοτέλης έτσι είχε παίξει με τον ΠΑΟ;"
Δηλαδή, τώρα πρέπει να βγει ο Βαλβέρδε και να αναρωτηθεί με δημόσια δήλωσή του, αν ο Εργοτέλης είχε παίξει έτσι και με τον Παναθηναϊκό, εννοώντας το Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 4-0; Τότε που το σκορ στο 32 ήταν 3-0;
Έτσι δεν είναι κύριε Φερέιρα; Κι αν θέλουμε να μην ειρωνευτούμε απλά, αλλά να μιλήσουμε πραγματικά και να συγκρίνουμε τον Εργοτέλη του Καραγεωργίου στο ΟΑΚΑ, με τον Εργοτέλη του Καραγεωργίου στο Καραϊσκάκη, θα δούμε τεράστιες διαφορές.
Με πιο σπουδαία; Ο Εργοτέλης κατά του Παναθηναϊκού έπαιξε από την αρχή ανοιχτά, ενώ κατά του Ολυμπιακού έβαλε από το πρώτο λεπτό ένα πούλμαν μπροστά από την εστία του. Και καταλαβαίνει ο καθένας πόσο μεγάλη διαφορά είναι για μία μεγάλη ομάδα να βρει χώρους εναντίον μίας μικρότερης η, να μην βρει χώρους.
Για να μην πω το άλλο: το πόσο πιο δυνατά έπαιξαν οι παίκτες του Εργοτέλη κατά του Ολυμπιακού και πόσο πιο χαλαρά έπαιξαν κατά του Παναθηναϊκού. Με συνέπεια βέβαια να πάρουν και τις μισές κίτρινες κάρτες στο πρώτο ματς.
Τέλος πάντων, πάλι καλά που ο Γόντικας δεν περιλαμβάνει μέσα στα… φιλικά του Ολυμπιακού και τον Εργοτέλη…
Πηγή: sport-fm.gr

Απολαύστε υπέροχα οπίσθια που προκαλούν σοκ! (ΦΩΤΟ)

Ένα φωτογραφικο αφιέρωμα για του λάτρεις της "πίσω πορτας"...

Απολαύστε υπέροχα οπίσθια που προκαλούν σοκ! (ΦΩΤΟ)
Πηγή: sirinatv