Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Νίκη και με... Δράμα!!

Νίκη και με... Δράμα
Σπουδαία νίκη με 83-82 επί του ΚΑΟΔ στη Δράμα πέτυχε ο Κολοσσός Ρόδου και επανήλθε στην τρίτη θέση της Α1 συνεχίζοντας την εκπληκτική του πορεία. Οι γηπεδούχοι πρόβαλαν σθεναρή αντίσταση, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη που θα τους απομάκρυνε κι άλλο από το Μαρούσι.

Την κυριαρχία των Ροδιτών κάτω από το καλάθι και τα ριμπάουντ αντιστάθμιζαν τα κερδισμένα φάουλ –και επομένως το μπόνους των βολών-, αλλά και η ομαδικότητα των Δραμινών, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ καθόλη τη διάρκειά του.

Ο Γιώργος Καλαφατάκης κατάφερε να περιορίσει τα ατού του αντιπάλου του, Άγγελο Τσάμη και Κώστα Χαρίση και με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του έμεινε κοντά στη διεκδίκηση της νίκης, «πέφτοντας» αξιόμαχα απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος τη φετινή χρονιά.

Τον Κολοσσό «έσωσαν» οι Μπόικιν, Χάτεν και Λιακόπουλος , ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Χαραλαμπίδης και Μπάβτσιτς.

Το ματς

Ο Κολοσσός ξεκίνησε πολύ δυναμικά την αναμέτρηση «χτυπώντας» κάτω από τη ρακέτα και παίρνοντας προβάδισμα 1-6 με λέι απ του Χόπσον στα πρώτα δύο λεπτά. Ένα επιμέρους σκορ 8-2 των γηπεδούχων με λέι απ του Ζάρα τους έδωσε προβάδισμα για πρώτη φορά στον αγώνα με 9-8.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ με συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα. Εξαίρεση αποτέλεσαν το 20-15 για τους νεοφώτιστους στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, το οποίο διαμόρφωσε με τρίποντο ο Χαραλαμπίδης, αλλά και το 29-33 των φιλοξενούμενων με τρίποντο του Λιακόπουλου.

Ο ΚΑΟΔ ανέβασε την απόδοσή του με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και πήρε και διαφορά επτά πόντων (47-40), αλλά ο Κολοσσσός απάντησε με επι μέρους σκορ 11-2, με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά με 51-49.

Από εκείνο το σημείο και μετά το συγκρότημα του Βασίλη Φραγκιά έπαιρνε διαφορές έως και τριών πόντων, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφερναν να ισοφαρίζουν με αποτέλεσμα να κάνουν το παιχνίδι θρίλερ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και τον Κολοσσό να παίρνει μια δύσκολη νίκη με 82-83.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 36-35, 54-54, 82-83.

ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Χαντ, Καρύδας 13, Χαραλαμπίδης 17, Αθηναίου 15, Ιωακειμίδης, Μισέλ 2, Κιτσούλης 8, Τσέρανιτς 9, Ζάρας 7, Μπάβτσιτς 9, Κακαρούδης 2, Στυλίδης.

Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 15, Χάτεν 18, Πάνος 2, Γεωργαλής 2, Ασημακόπουλος 6, Μπόικιν 19, Χαρίσης 2, Τσάμης 10, Χόπσον 2, Κομποδιέτας 7.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: