Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Χαλαρά και στο βάθος… Εφές!!

Χαλαρά και στο βάθος… Εφές
Χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα από τον ΑΓΟΡ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 97-82, για την 16η αγωνιστική της Α1.

Πολύ καλοί επιθετικά οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι στα τελευταία λεπτά χαλάρωσαν, καθώς ακολουθεί το παιχνίδι με την Αναντολού Εφές για το TOP 16 της Ευρωλίγκας, ωστόσο αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους Ρεθυμνιώτες να σκοράρουν με ευκολία.

Ανάσες έδωσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στον Βασίλη Σπανούλη, που αντικαταστάθηκε επάξια από τους Κώστα Σλούκα και Βαγγέλη Μάντζαρη.

Το ματς

Με το… πείσμα από την ήττα κόντρα στη Γαλατασαράι ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός. Από την πρώτη κιόλας επίθεση, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς πήραν το προβάδισμα, ενώ στη συνέχεια με τον πολύ καλό Άντιτς πήραν και τη διαφορά. Το 12-8 αρχικά έγινε 17-9, ενώ δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο +10 (25-15). Ο Κρίστμας ήταν αυτός που προσπαθούσε να κρατήσει τον ΑΓΟΡ κοντά στο σκορ, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους μέχρι το τέλος (31-21).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός όχι μόνο διατηρούσε το +10, αλλά με τα καλά ευστοχίας από το τρίποντο, η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +16 (43-27). Για τον ΑΓΟΡ, ο Πέτγουεϊ ήταν επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, με αποτέλεσμα ο Κρίστμας να είναι μόνος του. Αντίθετα, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιρναν πόντους από όλους όσους αγωνίζονταν, έτσι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 50-33.

Χωρίς να πατήσει ιδιαίτερα το γκάζι στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός, η διαφορά βρισκόταν στα ίδια επίπεδα με πριν. Μετά τους ψηλούς, άρχισαν να σκοράρουν και οι περιφερειακοί για τον Ολυμπιακό. Από τη μία ο Γκετσεβίτσιους, έξω από τα 6,75μ. και από την άλλη ο Σλούκας. Στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, το σκορ έγινε 59-37 και πλέον ο νικητής της αναμέτρησης ήταν πλέον σίγουρος. Τελικά, οι Πειραιώτες ξεκίνησαν το τέταρτο δεκάλεπτο, με τη διαφορά να είναι στο +21 (70-49).

Οι Σλούκας και Μάντζαρης τα πήγαιναν πολύ καλά στον οργανωτικό τομέα και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να συντηρεί τη διαφορά του (82-57) και το μυαλό του να βρίσκεται ήδη στην αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές για το TOP 16 της Ευρωλίγκας. Όμως, τη χαλάρωση των Πειραιωτών εκμεταλλεύτηκε ο ΑΓΟΡ, ο οποίος με ένα σερί 8-0 έριξε τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους (82-65). Μάλιστα το τάιμ άουτ που πήρε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν «ταρακούνησε» ιδιαίτερα τους παίκτες του, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει ακόμα και στους 11 πόντους (85-74). Μέχρι την τελευταία κόρνα από τη γραμματεία, δεν άλλαξε τίποτα, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν το ροζ φύλλο με το τελικό 97-82.

Τα δεκάλεπτα: 31-21, 50-33, 70-49, 97-82

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: