Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Στήριξη στον Βρύζα για να προσφέρει ηρεμία!!

Δύσκολη ήταν και πριν, δύσκολη είναι και τώρα που έφυγε ο Ζαγοράκης η κατάσταση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Άρα, τι δικαιουται να περιμένει ο ΠΑΟΚ από τον Βρύζα; Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.
Στήριξη στον Βρύζα για να προσφέρει ηρεμία
Δεν είναι μία εύκολη διαδικασία να επιχειρήσει κανείς την αποτίμηση του έργου του Θόδωρου Ζαγοράκη στα σχεδόν 4,5 χρόνια που διοίκησε τον ΠΑΟΚ. Φυσικά ορισμένα πράγματα μπορούν να ειπωθούν (σ.σ. μπορείτε να διαβάσετε σχετικό άρθρο μου στο sport24.gr), αλλά για μία πιο διεξοδική ανάλυση καλό θα είναι να περιμένει να περάσει λίγος χρόνος που πάντα βοηθά να υπάρχει ώριμη σκέψη.
Το βέβαιο είναι, παρότι δεν έλειψαν τα λάθη στη διάρκεια της θητείας του, ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν πρέπει να έχει μετανιώσει που το καλοκαίρι του 2007 τον ώθησε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του και μέσα σε μία νύχτα να γίνει παράγοντας. Κι αυτό γιατί δεν ξεχνά ότι βοήθησε την ομάδα του να βγει από την ανυποληψία στην οποία την είχαν βουλιάξει οι δοικήσεις Μπατατούδη, Γούμενου.
Για την ώρα, καλό είναι να επικεντρωθούμε στο σήμερα και στην προσπάθεια που έχει ήδη αρχίσει από ρόλο καπετάνιου, πλέον, ο Ζήσης Βρύζας να κρατήσει το καράβι σε ήρεμα νερά, καταρχήν μέχρι το καλοκαίρι. Μόνο εύκολη δεν είναι η αποστολή του-όπως άλλωστε συνέβαινε και με τον Ζαγοράκη-αφού οι συνθήκες δεν ευνοούν ούτε στο ελάχιστο τον ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ διέρχεται περίοδο σκληρής λιτότητας, υπό την εποπτεία μάλιστα της UEFΑ, η ομάδα έχει αποδυναμωθεί σημαντικά μετά τις αποχωρήσεις Κοντρέρας, Βιεϊρίνια και πλέον εμφανίζει σημαδιά πολύ μεγάλης κόπωσης από τα συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ ο κόσμος από την πλευρά του μοιάζει απογοητευμένος από το γεγονός πώς ούτε φέτος υπάρχει ζωντανή η προοπτική της κατάκτησης ενός τίτλου.
Το ευτύχημα, βέβαια, είναι ότι παραμένει ανοιχτό το κεφάλαιο της Ευρώπης και, μετά από όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα στο Europa League ο ΠΑΟΚ, η ελπίδα για κάτι ακόμη μεγαλύτερο δεν έχει σβήσει. Σε αντίθεση, μάλιστα, με ό,τι ίσχυε στο θεσμό του Κυπέλλου, είναι το απόλυτο αουτσάιντερ κόντρα στην Ουντινέζε, άρα δεν έχει τίποτα να χάσει στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Και γνωρίζουμε πόσο καλά αντιδρά αυτή η ομάδα του ΠΑΟΚ σε μία τέτοια κατάσταση.
Ας επιστρέψουμε όμως στο κεφάλαιο "πρόεδρος Βρύζας". Τι μπορεί άραγε να θεωρηθεί επιτυχία στην περίπτωσή του; Χωρίς δεύτερη σκέψη, καταρχήν να αποκατασταθεί η ηρεμία στην Τούμπα. Τουλάχιστον με βάση αυτό που φαίνεται προς τα έξω, δεν υπάρχει κάποιο κομμάτι του κόσμου που να έχει σοβαρό πρόβλημα με τον πρόεδρο Βρύζα, όπως συνέβαινε με τον Ζαγοράκη.
Αυτό του δίνει το χρόνο να επιδιώξει να θέσει νέες βάσεις στη σχέση ΠΑΕ-οργανωμένων και να επιχειρήσει μία συνεργασία σαν κι εκείνη που υπήρχε στα πρώτα χρόνια των διοικήσεων Ζαγοράκη, με την ύπαρξη Συντονιστικής Επιτροπής που βοηθούσε στο να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή περιφρούρηση της Τούμπας από τους λίγους ανεγκέφαλους. Για να συμβεί αυτό, όμως, πρέπει να το επιδιώξουν και οι ίδιοι οι σύνδεσμοι που γνωρίζουμε ότι δεν έχουν, σε πολλά ζητήματα, τις ίδιες απόψεις ο ένας με τον άλλο.
Οφείλουν, όμως, να δώσουν στήριξη στον Βρύζα αν θέλουν αυτός με την παρουσία του να προσφέρει ηρεμία στον ΠΑΟΚ. Και σ' αυτή την προσπάθεια πρέπει να συμβάλλει και ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ, αλλά και οι υπόλοιποι φορείς που κινούνται γύρω από το σύλλογο (Χρυσός Δικέφαλος, ΜΕ.Λ.ΒΑ).
Να κριθεί για τις δικές του ιδέες
Για να μιλάμε για μία 100% εποχή Βρύζα, πάντως, θα πρέπει να παραμείνει στο πόστο του προέδρου και τη νέα περίοδο. Αν αυτό συμβεί, τότε το καλοκαίρι θα έχει όλο το χρόνο να κάνει ένα εκ νέου σχεδιασμό και να βάλει απόλυτα τη δική του σφραγίδα στον τρόπο διοίκησης του συλλόγου. Έως ότου τελειώσει, όμως, η φετινή περίοδος, είναι αναγκασμένος να κινείται πάνω στον σχεδιασμό και τις αποφάσεις που είχε πάρει ο Θόδωρος Ζαγοράκης.
Μιλάω για το "καθαρά" διοικητικό κομμάτι, γιατί στο αγωνιστικό τμήμα, από τη μέρα της επιστρφής του στον ΠΑΟΚ, ο Βρύζας είχε αναλάβει, σχεδόν εξ ολοκλήρου, τα ηνία. Τα περιθώρια για προσωπικές κινήσεις στα διοικητικά, λοιπόν, δεν θα είναι πάρα πολλά για τους επόμενους πέντε μήνες, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ο Βρύζας αν διαπιστώσει ότι υπάρχουν ορισμένα κακώς κείμενα δεν πρέπει να τα αλλάξει. Όσο υφίστανται θα έχει και ο ίδιος την ευθύνη, αφού θα υπάρχουν και επί των ημερών του. Γι' αυτό ας κάνει αυτό που ο ίδιος νομίζει πώς είναι σωστά, ακόμη κι αν χρεαστεί να πάρει σκληρές αποφάσεις.
Άλλωστε, αφού στο τέλος θα κριθεί κι αυτός, γιατί να μην κριθεί για τα δικά του πιστεύω;
Πηγή: olapaok.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: