Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Καλά τους κάνατε!!

Τα τυπικά δεν έχουν σημασία μετά από τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Δεν χρειάζεται αυτή την ώρα να εξηγηθεί από κανέναν το μέγεθος της στεναχώριας του μετά την ήττα από την Ιταλία. Γράφει ο Αντώνης Κατσαρός.
Καλά τους κάνατε
Γιατί θα πρέπει προηγουμένως να απαντήσει ειλικρινά εάν παρακολούθησε- εκτός του τελικού- έστω ένα ματς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ή και του παγκόσμιου το καλοκαίρι, που ανέδειξε τη χώρα μας ως κορυφαία στον πλανήτη. Ας μην υιοθετήσουμε λοιπόν τα γνωστά δακρύβρεχτα. Δεν τους χρειάζονται. Λόγους για να κλάψουν από μόνες τους οι δευτεραθλήτριες Ευρώπης του πόλο έχουν αρκετούς δικούς τους, όχι αγωνιστικούς.
Πολύ απλά λοιπόν: 1. Η στεναχώρια που η γυναικεία ομάδα πόλο δεν έγινε- και- πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου πριν από επτά μήνες, είναι πολύ μεγάλη. Γιατί η ομάδα μας είναι πραγματικά καλή. Πολύ σπουδαία. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού, που σε ομαδικό ή και ατομικό σπορ συμμετέχει η Ελλάδα σε τελικό και η ήττα προκαλεί τόση στεναχώρια. Τα κορίτσια δεν είναι συμβιβασμένα με την ήττα, σε αντίθεση με τους περισσότερους των εκπροσώπων μας σε υψηλό επίπεδο. Το «δεν πειράζει, φτάσαμε στον τελικό» για τις κοπέλες με το γαλανόλευκο σκουφάκι δεν υπάρχει. Τελεία, παράγραφος.

Η σε μάκρος αγωνιστική ανάλυση του τελικού κόντρα στη δίκαιη πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία, είναι περιττή. Γιατί η Ελλάδα δεν μπήκε ουσιαστικά ποτέ στο ματς, όπως μπορεί και ξέρει, ώστε να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματά της. Στην άμυνά μας οι Ιταλίδες περνούσαν με απίστευτη ευκολία τις πάσες, ενώ τα σουτ που έβρισκαν το στόχο δεν σταματήθηκαν ποτέ στο τέρμα. Ταυτόχρονα η επίθεση είχε μπλοκάρει με πρωτοφανή νευρικότητα .
Εάν μπορούσε κάποιος να ζητήσει απ ‘όλα τα μέλη της ομάδας, ποια θα ήθελαν να είναι η υποδοχή στο αεροδρόμιο των Σπάτων, στην περίπτωση που κατακτούσαν το χρυσό, θα απαντούσαν πως δεν θα ήθελαν να δουν μπροστά τους κανέναν από τους επισήμους. Που φωτογραφίζονται, μοιράζοντας τις υποσχέσεις, τις οποίες δεν δέχεται κανείς να ακούει πλέον.
Η ήττα του τελικού θ΄αφήσει λοιπόν τα κορίτσια μόνα τους, όταν γυρίσουν στο Ελ. Βενιζέλος. Η ικανοποίηση του υπογράφοντος είναι μεγάλη. Καλά τους κάνατε στ’ αλήθεια! Εάν μου έλεγαν ότι το κάνατε επίτηδες θα το χαιρόμουν περισσότερο! Γιατί δεν τους αξίζει να απολαμβάνουν τις επιτυχίες σας, όταν δεν έχετε λεφτά ούτε για τα νορμάλ έξοδα για την αξιοπρεπή επιβίωση. Δεν σας αξίζει αυτή η μεταχείριση και δεν τους πρέπει η συμμετοχή στους δικούς σας θριάμβους. Η στήλη σας προτείνει δε να κάνετε δηλώσεις πριν το προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης. Στην αναχώρηση της αποστολής να πείτε πως θα εξασφαλίσετε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου υπό έναν όρο. Πως δεν θα ανταμειφθείτε από την Πολιτεία, η οποία έτσι κι αλλιώς σας κοροϊδεύει χρόνια τώρα. Μόνες σας τα καταφέρνετε έτσι κι αλλιώς. Μη σας χαλάσουν ξαφνικά το γούρι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: