Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

"Καλύτερα να μην έρθουν αεροδρόμιο!"

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη, κορυφαία πολίστρια του 2011 παγκοσμίως, εξηγεί γιατί οι δευτεραθλήτριες Ευρώπης βαρέθηκαν τις υποσχέσεις των πολιτικών και δηλώνει περήφανη για το αργυρό μετάλλιο στο Αϊντχόφεν.
"Καλύτερα να μην έρθουν αεροδρόμιο!"
Για τον χαμένο τελικό με την Ιταλία:
"Σε έναν τελικό δεν υπάρχουν ποτέ φαβορί και πάντα οι λεπτομέρειες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο... Αν και από το 2009, μετρούσαμε 11 συνεχόμενες νίκες απέναντι στις Ιταλίδες, γνωρίζαμε καλά ότι ο αγώνας θα ήταν πολύ δύσκολος και οι πιθανότητες μοιρασμένες... Εμείς, δυστυχώς, δεν βρεθήκαμε σε καλή μέρα και δεχθήκαμε πολλά “εύκολα” γκολ... Στην επίθεση δεν μπορέσαμε να βρούμε λύσεις και χωρίς να καταλάβουμε πως, βρεθήκαμε πολύ πίσω στο σκορ... Ο χρόνος περνούσε και όσο δεν “κλείναμε” την ψαλίδα, η ψυχολογία μας έπεφτε συνεχώς... Όταν κάποια στιγμή “ξυπνήσαμε” και κάναμε ένα μικρό ξέσπασμα ήταν πλέον αργά... Ίσως, αν είχαμε ακόμη ένα οκτάλεπτο, να φέρναμε το παιχνίδι στα ίσια, αλλά η ουσία είναι ότι δεν παίξαμε καλά και χάσαμε... ". 
«Επιτυχημένη η πορεία μας!»
«Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα... Κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την πρωτιά, ούτε μπορεί να κερδίζει συνεχώς! Σίγουρα στενοχωρηθήκαμε που χάσαμε γιατί όταν παίζεις έναν τελικό, θέλεις πάντα να κερδίζεις, ωστόσο, κρατάμε την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποιήσαμε εδώ στην Ολλανδία και την 2η θέση στην Ευρώπη, που εκτός του ότι συνιστά μεγάλη επιτυχία, πιστοποιεί το “μέταλλο” αυτής της ομάδας, η οποία, τελευταία χρόνια βρίσκεται σταθερά στο βάθρο των μεγάλων διοργανώσεων. Νομίζω ότι όλοι πλέον κατάλαβαν ότι η επιτυχία της Σαγκάης μόνο πυροτέχνημα δεν ήταν! Η αποστολή μας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα επετεύχθη και πλέον απομένει ο μεγάλος στόχος του προολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης...», επεσήμανε η Αλεξάνδρα Ασημάκη δηλώνοντας αισιόδοξη όσον αφορά στην μεγάλη μάχη που θα γίνει τον ερχόμενο Απρίλιο... «Νομίζω ότι οι εμφανίσεις μας στην Ολλανδία έδειξαν ότι είμαστε σε καλό δρόμο και ότι αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, τότε μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα από τα 4 εισιτήρια που οδηγούν στο Λονδίνο. Θα γίνει σκληρή μάχη ανάμεσα σε επτά ομάδες με πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους και είμαι αισιόδοξη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε... Το αξίζουμε άλλωστε...», υπερθεμάτισε η αθλήτρια που ψηφίστηκε κορυφαία πολίστρια του κόσμου για το 2011, αφήνοντας για το τέλος τη δυσαρέσκειά της για την στάση της Πολιτείας απέναντι στην υδατοσφαίριση...
«Βαρεθήκαμε τα παχιά λόγια της Πολιτείας...»
«Καταλαβαίνουμε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση και λεφτά δεν υπάρχουν... Ενδεχομένως και η κοινή γνώμη να λέει “εδώ ο κόσμος καίγεται, ποιο πόλο τώρα;” ωστόσο, είναι κρίμα γιατί εμείς οι αθλήτριες νιώθουμε εντελώς μόνες σε αυτή την προσπάθεια και θα θέλαμε μία κάποια στήριξη... Πλέον δεν ελπίζουμε σε τίποτε και επειδή πάλι θα ακούσουμε εκατοντάδες συγχαρητήρια και δεν θα δούμε καμία βελτίωση, είναι καλύτερα να μην έρθει κανείς από την Πολιτεία στο αεροδρόμιο για να μας υποδεχθεί... Βαρεθήκαμε πλέον να όλες αυτές τις παχυλές υποσχέσεις από τα χείλη όλων εκείνων που μετά από κάθε επιτυχία μας έρχονται να μας συγχαρούν, να φωτογραφηθούν μαζί μας και μετά να εξαφανιστούν... Αν είναι να γίνει πάλι έτσι, καλύτερα να μην έρθει κανείς...», κατέληξε η MVP του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2011 στη Σαγκάη.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: