Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Καλύτερες ομάδες στον κόσμο Ιντερ και Μπάρτσα


Ο Ζοσέ Μουρίνιο υψώνει την κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ Την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, όπως αυτή διαμορφώνεται βάσει των κριτηρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), μοιράζονται Μπαρτσελόνα και Ίντερ, ενώ τρίτη είναι η Εστουδιάντες από την Αργεντινή.

Στην 34η θέση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, με 215 βαθμούς. Οι "πράσινοι" (μοιράζονται τη θέση με τη Φιορεντίνα) έχουν να επιδείξουν μια πτώση τριών θέσεων συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη αξιολόγησή τους, καθώς πριν από τη σημερινή ανακοίνωση βρίσκονταν στη 31η θέση.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους ελληνικούς συλλόγους, ο Ολυμπιακός κατέχει την 42η θέση (από 39ος), ο ΠΑΟΚ την 160η (από 164ος) η ΑΕΚ 200ή (από 183η) και ο Αρης 269ος (από 278ος).

Η πρώτη δεκάδα (σε παρένθεση η αμέσως προηγούμενη θέση των ομάδων), καθώς και η κατάταξη των ελληνικών ομάδων έχει ως εξής:
1. Ίντερ (Ιταλία, 4η) 297β.
-. Μπαρτσελόνα (Ισπανία, 1η) 297
3. Εστουδιάντες (Αργεντινή, 2η) 286
4. Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία, 6η) 257
5. Ρόμα (Ιταλία, 7η) 248
6. Κρουζέιρο (Βραζιλία, 4η) 239
7. Τσέλσι (Αγγλία, 8η) 236
-. Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία, 5η) 236
-. Φούλαμ (Αγγλία, 9η) 236
10. Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία, 11η) 231
...
34. Παναθηναϊκός (Ελλάδα, 31η) 190
42. Ολυμπιακός (Ελλάδα, 39η) 172,5
160. ΠΑΟΚ (Ελλάδα, 164η) 96,5
200. ΑΕΚ (Ελλάδα, 183η) 87
269. Αρης (Ελλάδα, 278η) 75

Ο Μπουφόν θα συναντήσει τον Μαντέλα


Ο Νέλσον Μαντέλα Συνάντηση με τον Νέλσον Μαντέλα θα έχει ο Ιταλός τερματοφύλακας, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, με την ευκαιρία διεξαγωγής του μουντιάλ 2010, στο πλαίσιο διοργάνωσης ενός ανθρωπιστικού προγράμματος για τη Μαύρη Ήπειρο, που στόχο έχει την εξάλειψη της βίας και την πρόοδο της ειρήνης.

"Θα συναντηθώ σε λίγες ημέρες με τον πρώην Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής και κάτοχο του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, Νέλσον Μαντέλα. Θα έχω την τιμή να συζητήσω μαζί του για την ειρήνη. Ως ποδοσφαιριστής, έχω εκπληρώσει τα περισσότερα όνειρα που έκανα. Όμως αυτή η συνάντηση θα είναι η πιο σπουδαία σε προσωπικό επίπεδο. Είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία μιας χώρας αλλά και ολόκληρης της Αφρικής", δήλωσε χαρακτηριστικά ο 32χρονος Μπουφόν για τον πρώτο μαύρο πρόεδρο της Νότιας Αφρικής.

Απίστευτος Πανελλήνιος μείωσε σε 2-1


O Μπλάκνεϊ σκοράρει εις βάρος του Αμαρουσίου Ο Πανελλήνιος έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια στη φετινή χρονιά και διέλυσε τα Μαρούσι με 97-78 στο κλειστό του Αγίου Θωμά, μειώνοντας τη σειρά σε 2-1 νίκες. Ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του έχοντας 37 πόντους και εξαιρετικά στατιστικά, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Ιαν Βουγιούκας.

Φαίνεται πως οι παίκτες του Αμαρουσίου πίστεψαν πως η σειρά έχει τελειώσει, αλλά οι "Ολυμπιονίκες" τους απέδειξαν πως ίσως να έχει ακόμη πολύ δρόμο. Ο Πανελλήνιος έφτασε πολύ άνετα στη νίκη και δεν έριξε λεπτό την απόδοση του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα της Κυψέλης πέτυχε 29 πόντους στην πρώτη περίοδο και δέχθηκε 17. Αυτό, όμως, ήταν μόνο η αρχή.

Ο Πανελλήνιος συνέχιζε να ανεβάζει την απόδοσή του και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχε φτάσει να προηγείται με 18 πόντους διαφορά (53-35). Οι Ρόντρικ Μπλάκνεϊ και Ιαν Βουγιούκας έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ του Αγίου Θωμά και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν κατάφερε να βρει λύση για κανένα από τους δυο. Το Μαρούσι προσπάθησε να επανέλθει, αλλά αυτό έμοιαζε αδύνατο.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν στους 15 έως το τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά ποτέ δεν απείλησαν ουσιαστικά. Ο Μπλάκνεϊ πέτυχε έξι στα έξι τρίποντα και ένα λεπτό πριν από το τέλος του αγώνα ο Ηλίας Ζούρος τον απέσυρε στο παρκέ. Ολο το γήπεδο χειροκρότησε τον Αμερικάνο πλέι μέικερ του Αμαρουσίου σε ένδειξη σεβασμού.

Ο Πανελλήνιος μείωσε τη σειρά σε 2-1 και απέκτησε κάποιες ελπίδες για να κατακτήσει την Τρίτη θέση. Το Μαρούσι από την άλλη, έχασε την πρώτη από τις τρεις ευκαιρίες που έχει για να τελειώσει τη σειρά

Τα δεκάλεπτα: 17-31, 35-53, 59-74, 78-97

Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Κουμπούρας 5 (1), Κις 6 (2), Λούκας 9, Πελεκάνος 10 (2), Μπατής 11 (2), Χόμαν 1, Νάτζφεϊ 5 (1), Μαυροειδής 7, Καλάθης 5 (1), Αριγκμπάμπου 2, Κένταλ 1, Καϊμακόγλου 16 (2)
Πανελλήνιος (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 5 (1), Χαραλαμπίδης, Καλαϊτζής 9 (1), Όουενς 6, Σμιθ 11 (1), Πέτρουλας 5 (1), Κολώκας, Μπλάκνεϊ 37 (6), Κομποδιέτας, Ντέιβις, Βουγιούκας 24

Επίθεση με Τσεσνάουσκις-Λαζαρίδη

Επίθεση με Τσεσνάουσκις-Λαζαρίδη

Η αρχή για τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς έγινε με την ανακοίνωση των νέων εισιτηρίων διαρκείας.
Το καλοκαίρι όμως έχει πολύ δρόμο μπροστά του και η διοίκηση είναι έτοιμη ή σχεδόν έτοιμη να προβεί και στις πρώτες επισημοποιήσεις των συμφωνιών προχωρώντας στις κοινοποιήσεις και στις υπογραφές.
Τα πρώτα ονόματα που θα προστεθούν στο «κιτρινόμαυρο ρόστερ» είναι ήδη γνωστά και αφορούν δύο «κλεισμένους» ποδοσφαιριστές, τον Τσεσνάουσκις και το Λαζαρίδη.
Από κει και πέρα οι διαπραγματεύσεις και οι κινήσεις τακτικής αφορούν τέσσερις ακόμη πρωτοκλασάτους παίκτες που θα αποκτηθούν για να δώσουν άμεσες λύσεις και να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο τιμ από την πρώτη κιόλας στιγμή.
Το έχουμε ξαναγράψει ουκ ολίγες φορές ότι βασικά κριτήρια για τις φετινές μεταγραφές θα είναι πρώτα απ΄ όλα οι ανάγκες που έχει η ομάδα βάσει των εισηγήσεων του προπονητή και στη συνέχεια ο χαρακτήρας αλλά και οι ικανότητες των επαγγελματιών που θα στελεχώσουν το ρόστερ. Βάσει των προδιαγραφών που έχουν δοθεί πρέπει να είναι » άτομα, νέα, διψασμένα και φιλόδοξα με μεγάλες δυνατότητες και προοπτική εξέλιξης».

Ακολουθεί το δεύτερο γκρούπ

Στο δεύτερο γκρουπ ανακοινώσεων περιλαμβάνονται οι τρεις άλλες περιπτώσεις με τους Μενδρινό, Βάσκεθ και Καζναφέρη, που έχουν προχωρήσει αρκετά αλλά δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.
Αντικειμενικός στόχος της διοίκησης είναι να καλυφθούν συγκεκριμένα κενά και να ενισχυθεί η ομάδα στις θέσεις που πονάει. Για να γίνει η υπέρβαση και το «κάτι παραπάνω» πρέπει απαραιτήτως να κλείσουν μερικές… ανοιχτές υποθέσεις και να ολοκληρωθεί η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για να αδειάσει ή καλύτερα να «ελαφρύνει» το ρόστερ. Καθοριστικές είναι οι «εκκρεμότητες» που αφορούν τον Νασούτι, τον Αράνο αλλά και τους δύο Αμερικανούς- σε πρώτη φάση- και δευτερευόντως οι όποιες δελεαστικές προτάσεις φτάσουν στα γραφεία για τα πρώτα ονόματα( Σηφάκη, Κόκε, Κάλβο).Πηγη Μετροσπορ

Ρέμος: "Να επέμβει εισαγγελέας"


Ο Αντώνης Ρέμος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου Ο Αντώνης Ρέμος αντέδρασε έντονα στην απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ να απορρίψει το φάκελο του Ηρακλή. Ο πρώην πρόεδρος του "γηραιού" με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό, MEGA Channel, ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα και να ελέγξει τα έγγραφα που κατέθεσαν οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ.

Αναλυτικά η δήλωση του Αντώνη Ρέμου:
"Δυστυχώς γίναμε μάρτυρες μίας άδικης απόφασης σε βάρος του ιστορικότερου σωματείου στο ελληνικό ποδόσφαιρο... Πρόκειται για μία απόφαση που μας θλίβει αφάνταστα και γι' αυτό το λόγο, όλοι όσοι αγαπάμε τον Ηρακλή, αρχίζουμε αγώνα προς πάσα κατεύθυνση για να βρούμε το δίκιο μας! Εμείς καταθέσαμε έναν καθ' όλα νόμιμο φάκελο και η απόρριψή του κρίνεται εντελώς αναιτιολόγητη! Σαν απλός φίλαθλος της ομάδας, πλέον, υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε να σταματήσει να αιωρούνται υπόνοιες ότι κρύψαμε κάτι...

Μέσω της παραμονής του, ο Ηρακλής εξασφάλισε τη συμμετοχή στην Superleague μέσα στα γήπεδα και δεν πρόκειται να δεχτούμε μία απόφαση που ουσιαστικά οφείλεται σε ένα σκοτεινό παρασκήνιο που θέλει το κακό της ομάδας... Παρά το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ζητάμε να από την ελληνική δικαιοσύνη να επέμβει και να ελέγξει τους φακέλους που καταθέσαμε και να τους συγκρίνουν με τους αντίστοιχους των ομάδων που έχουν ήδη πάρει την άδεια... Ζητάμε από τον εισαγγελέα να επέμβει για να μάθουμε για ποιο λόγο δεν πήραμε την άδεια! Από τη στιγμή που δεν πήρε άδεια ο Ηρακλής, τουλάχιστον οι μισές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής...

Μπορεί να έκανα λάθη, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, κανείς όμως δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν αγαπάμε την ομάδα και δεν δώσαμε και τη ζωή μας... Παρασκηνιακοί κύκλοι που θέλουν το κακό της ομάδας, επωφελήθηκαν την αναστάτωση που υπάρχει στα διοικητικά της ομάδας και τώρα προσπαθούν να μας δώσουν την χαριστική βολή... Είμαι πραγματικά εξοργισμένος και πολύ απογοητευμένος με την αυτή την άδικη απόφαση και αναμένω να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη... Αν δεν επουλωθεί αυτή η πληγή, η μπάλα θα πάρει πολλούς..."

Φωνή λαού οργή Θεού!

Φωνή λαού οργή Θεού!

Το ποτάμι οργής του λαού του Ηρακλή ξεκίνησε. Ο κόσμος του Ηρακλή δεν μπορεί να πιστέψει, δεν μπορεί να χωνέψει ότι η ομάδα του χρόνου δεν θα παίζει στην Σούπερ Λίγκα. Περισσότεροι από 5.000 φίλαθλοι του Ηρακλή, μεταξύ των οποίων ο Απόστολος Τσουρέκας, η Τασούλα Κελεσίδου, ο Λάκης Παπαϊωάννου, ο Λευτέρης Κακιούσης κι άλλοι επώνυμοι Ηρακλειδείς είναι έτοιμοι να στείλουν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: «Μην τολμήσετε να ρίξετε τον Ηρακλή». Όλοι είναι πλέον στις επάλξεις και από το Ιβανώφειο θα ξεκινήσει η πορεία με προορισμό κάθε γωνιά της πόλης.

«Απόφαση-ντροπή στην ιστορία της Σουπερλίγκα»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_XxscXIg1Bz.jpgΚαυστική ανακοίνωση, με την οποία επιτίθεται στη Σούπερ Λίγκα, εξέδωσε ο Αχιλλέας Μπέος.Με επιστολή, που απέστειλε στους προέδρους όλων των ΠΑΕ και την οποία κοινοποιεί σε ΓΓΑ, ΕΠΟ και ΕΠΑΕ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου διαμαρτύρεται για την αλλαγή που επιχειρείται στους κανονισμούς, ώστε τη θέση του Ηρακλή σε περίπτωση που υποβιβαστεί να τη πάρει ο Λεβαδειακός και όχι μία επιπλέον ομάδα απ' το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κύριε Πρόεδρε, ως ένα από τα πρώτα τέσσερα ιδρυτικά μέλη της Σούπερ Λίγκας (μαζί με τους κ.κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη, Χ. Πανόπουλο και Ντέμη Νικολαΐδη) που αγωνίστηκε για την ίδρυσή της, σας αποστέλλω αυτή την επιστολή ύστερα από την παρουσία μου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας την Πέμπτη 27/5/2010, στην οποία ελήφθη απόφαση –κατόπιν προτάσεως ενός μέλους- να γίνει εισήγηση προς την ΕΠΟ ώστε να υπάρξει τροποποίηση των κανονισμών και να προβλεφθεί ότι σε περίπτωση που ομάδα της Σούπερ Λίγκας από όσες έχουν επιτύχει την παραμονή τους στην κατηγορία και μέχρι τη δημοσίευση της προκήρυξης του επόμενου πρωταθλήματος, αδυνατεί να συμμετάσχει σ’ αυτό, να μην καλείται στη θέση της η πρώτη επιλαχούσα από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής , αλλά αντιθέτως να παραμένει στην κορυφαία κατηγορία κάποια από τις ομάδες που υποβιβάσθηκαν αγωνιστικά, αρχής γενομένης από φέτος.

Η συγκεκριμένη απόφαση συνιστά ντροπή στη σύντομη ιστορία της Σούπερ Λίγκας και αποτελεί μια ακόμα απόδειξη του ολισθηρού δρόμου στον οποίο βαδίζει ο Συνεταιρισμός.

Είναι απαράδεκτο για τη Σούπερ Λίγκα να αγνοεί επιδεικτικά τις διατάξεις των υφισταμένων Κανονισμών (αρ. 52 ΚΑΠ), των προκηρύξεων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και του Καταστατικού της ΕΠΟ και όλα αυτά για να εξυπηρετήσει επιλεκτικά τα συμφέροντα των μελών της (αν όχι ενός και μόνο συγκεκριμένου) εις βάρος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Λησμονεί φαίνεται το Διοικητικό Συμβούλιο ότι είναι το ανώτερο διοικητικό όργανο ενός Συνεταιρισμού και όχι μιας Συντεχνίας.

Η απόφαση αυτή είναι μια κατάπτυστη απόφαση: στοχεύει στη διαμόρφωση συνθηκών κλειστού club στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία κόντρα σε κάθε λογική ανταγωνισμού και ανάπτυξης του αθλήματος και φανερώνει κοντόφθαλμες προθέσεις διαμόρφωσης ενός συστήματος ιδιοτέλειας και συναλλαγής μεταξύ των μελών της Συντεχνίας για την εσαεί διατήρηση της ύπαρξής της, ενάντια στις βουλές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο προχώρησε πριν μερικά χρόνια στη διάλυση της ΕΠΑΕ για να βάλει τέλος στη φαυλότητα, στη συνδιαλλαγή και στην αδιαφάνεια που ταλαιπωρούσε το άθλημα. Σκοπός της κίνησης αυτής ήταν να διαμορφωθεί ένα νέο καθεστώς που θα είχε ως στόχο την πρόοδο του ποδοσφαίρου και τη δημιουργία συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού μακριά από πρακτικές που δημιουργούσαν στρεβλώσεις. Δυστυχώς αυτό που διαπιστώνουμε σήμερα με αποφάσεις όπως η συγκεκριμένη, είναι ότι η Σούπερ Λίγκα εμφανίζει έντονα φαινόμενα εκφυλισμού σε μιας μορφής ΕΠΑΕ με δήθεν τεχνοκρατικό πρόσωπο.

Αλήθεια, γνωρίζετε ως μεγαλομέτοχοι και ιδιοκτήτες των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών (που ως επί το πλείστον απέχετε από τις εργασίες του Συνεταιρισμού) ότι οι υπάλληλοί σας επιδίδονται στα διοικητικά συμβούλια σε ασκήσεις φραξιονισμού και σας εκθέτουν για την εξυπηρέτηση μικροσκοπιμοτήτων και κοντόφθαλμων συμφερόντων και λαμβάνουν αποφάσεις κόντρα στους Κανονισμούς και το συμφέρον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου συνολικά;

Γνωρίζετε οι μεγαλομέτοχοι και ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και χρηματοδότες της Σούπερ Λίγκας ότι η πλουσιοπάροχα αμειβόμενη νομική υπηρεσία του Συνεταιρισμού δεν ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ότι μια τέτοια απόφαση είναι και ανεφάρμοστη και (στην παρούσα φάση) παράνομη και αντικείμενη στο καταστατικό της ΕΠΟ; Υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος για τη Σούπερ Λίγκα να λαμβάνει αποφάσεις που διχάζουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μόνο και μόνο για να ικανοποιεί οικεία συμφέροντα; Τέτοιες μονομερείς ενέργειες δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να θίγουν το κύρος της Σούπερ Λίγκας.

Η ΠΑΕ Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε την άνοδό της στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας της περιόδου 2010/2011 και έχει ως εκ τούτου το δικαίωμα να συγκαταλέγεται τη νέα περίοδο στα μέλη της και να εκπροσωπείται στο Διοικητικό της Συμβούλιο. Πλην όμως σε καμιά περίπτωση δεν θα αποτελέσει μέλος του σαθρού συστήματος του ελληνικού ποδοσφαίρου ούτε προτίθεται να συμμετάσχει σε τέτοιου τύπου απαράδεκτες αποφάσεις. Εάν η Σούπερ Λίγκα έχει αποφασίσει να καταργήσει τις αρχές πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε, τότε δεν συντρέχει κανένας λόγος για μας να την ακολουθήσουμε σ’ αυτή τη διολίσθηση.

Ήρθε ο καιρός σε αυτές τις δύσκολες εποχές να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας και να αποφασίσουμε τι θέλουμε: να επιστρέψουμε στις τακτικές του μαύρου παρελθόντος; Εάν ναι, τότε δεν συντρέχει κανένας λόγος για τη Σούπερ Λίγκα να συνεχίσει να υπάρχει: μπορεί να αποφασίσει να αυτοκαταργηθεί και να παραδώσει τις αρμοδιότητές της στην ΕΠΟ, η οποία θα διαχειριστεί τις τύχες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην ανώτερη μορφή του.

Κύριε Πρόεδρε της ΕΠΟ, ως ένας άνθρωπος αδιάβλητος και απαλλαγμένος από πρακτικές του άρρωστου παρελθόντος σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να αποτρέψετε τη διακωμώδηση του αθλήματος, άσχετα με το ποιες ομάδες πληρούν τους όρους για να πάρουν την απαιτούμενη άδεια συμμετοχής για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα αγωνιστικής περιόδου 2010-2011. (Υπάρχει προηγούμενο: πρόσφατο παράδειγμα Απόλλων Καλαμαριάς την περσινή περίοδο)".

Ο ΠΑΟΚ ζητά το ΟΑΚΑ για το Champions League ?


Το ΟΑΚΑ αναμένεται να δηλώσει ως έδρα ο ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Champions League. Το σημαντικό πρόβλημα που προέκυψε με τα έργα στην Τούμπα και την άρνηση του ΟΠΑΠ να δώσει την χορηγία στον σύλλογο αναγκάζει τον ΠΑΟΚ να δηλώσει ως δεύτερη έδρα του το ΟΑΚΑ. Αν τελικά ο σύλλογος δεν προλάβει να κάνει τις διορθωτικές κινήσεις στο γήπεδο, και κριθεί ακατάλληλη η Τούμπα, ο σύλλογος θα πρέπει να έχει εναλλακτική λύση. Αυτή είναι το ΟΑΚΑ αφού ούτε το Καυτανζόγλειο τελικά δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις της UEFA.

Ο Κονσεϊσάο στη Σταντάρ


Σέρτζιο Κονσεϊσάο Η Σταντάρ Λιέγης ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της το νέο δίδυμο των προπονητών και μαζί με τον Ντομινίκ Ντ' Ονόφριο βοηθός τοποθετήθηκε ο Σέρτζιο Κονσεισάο.

Ο Πορτογάλος είχε στενές σχέσεις με την Βελγική ομάδα, από την οποία πέρασε ως ποδοσφαιριστής και επανέρχεται για να ξεκινήσει καριέρα προπονητή.

Εισαγγελική έρευνα σε αγώνα Κυπέλλου


Τυφλή η δικαιοσύνη Στο "μικροσκόπιο" της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μπήκε ο αγώνας Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Αγροτικό Αστέρα Ευόσμου και την Καβάλα, που περιλαμβανόταν στη λίστα των 27 αγώνων, τους οποίους η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (UEFA) χαρακτήρισε από "ελαφρώς ύποπτους" έως "άκρως διεφθαρμένους".

Ο αρμόδιος εισαγγελέας για αθλητικά θέματα, Νίκος Κωνσταντίνου, θα αρχίσει το επόμενο διάστημα να καλεί ποδοσφαιριστές και παράγοντες των δύο συλλόγων, προκειμένου να διερευνήσει στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας αν το τελικό 0-3 (ημίχρονο 0-1), ήταν προϊόν αλλοίωσης κι αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της δωροδοκίας - δωροληψίας.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από παραγγελία του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Όπως έγινε γνωστό, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, που διεξήχθη στις 28 Οκτωβρίου του περασμένου χρόνου στο γήπεδο του Ευόσμου, "παίχτηκαν" περί της 158 χιλιάδες ευρώ μέσω του ΟΠΑΠ. Το δε ποσό που κατέβαλε ο Οργανισμός στους παίκτες του Στοιχήματος, που είχαν στα κερδισμένα τους δελτία τον συγκεκριμένο αγώνα, ανήλθε συνολικά σε 382.000 ευρώ.

Επίσης, μεγάλη "κινητικότητα" παρατηρήθηκε στο ζωντανό στοίχημα των διαδικτυακών εταιριών, όπου από τις αρχές του β' ημιχρόνου και κατά τη διάρκεια αυτού επενδύονταν μεγάλα χρηματικά ποσά στο "over 2,5".

Από την έρευνα των αρχών προέκυψε, επίσης, ότι παίχτηκαν ασυνήθιστα μεγάλα χρηματικά ποσά σε 16 πρακτορεία Προ-Πο της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας και του Παλαιού Φαλήρου Αττικής.

Ανανέωσε ο Ράμσεϊ


Ο Ααρον Ράμσεϊ της Αρσεναλ, αριστερά, μονομαχεί με τον Κρις ΜακΚαν  της Μπέρνλι Η διοίκηση της Αρσεναλ ανακοίνωσε ότι ο Ααρον Ράμσεϊ υπέγραψε νέο πολυετές συμβόλαιο με τον λονδρέζικο σύλλογο, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα τη χρονική διάρκεια και τις οικονομικές λεπτομέρειες της συνεργασίας. Στη διάρκεια της περυσινής σεζόν ο 19χρονος Ουαλός διεθνής είχε 29 συμμετοχές με απολογισμό τέσσερα τέρματα έως τον Φεβρουάριο, όταν υπέστη διπλό κάταγμα κνήμης-περόνης στο δεξί πόδι, μετά από αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Ράιαν Σόουκρος της Στόουκ Σίτι.

"Κάθε παίκτης θέλει να παίζει σε μια ομάδα όπου μπορεί να παίζει ποδόσφαιρο, κι εγώ αισθάνομαι ότι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να παίζεται, επομένως αυτός είναι ένας από τους λόγους, για τους οποίους υπέγραψα νέο συμβόλαιο", δήλωσε στην ιστοσελίδα των "κανονιέρηδων" ο -11 φορές διεθνής- Ράμσεϊ, ο οποίος εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στα γήπεδα στο τέλος του έτους, και συμπλήρωσε: "Νομίζω ότι μπορώ να εξελίξω πολύ το παιχνίδι μου και βρίσκομαι στο σωστό μέρος για να το κάνω αυτό, με την υποστήριξη του προπονητή κι επίσης μιας ομάδας από πολύ ταλαντούχους παίκτες".

"Έκοψε" Γουόλκοτ και Μπεντ ο Καπέλο


Ο Θίο Γουόλκοτ με τη φανέλα της εθνικής Την τελική 23άδα της εθνικής Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε σήμερα ο Φάμπιο Καπέλο. Σε αυτή δεν περιλαμβάνεται ο Θίο Γουόλκοτ της Aρσεναλ, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη στους Aγγλους δημοσιογράφους.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι ο πρώην παίκτης της Σαουθάμπτον πέρασε μια δύσκολη σεζόν, με αρκετούς τραυματισμούς, και αυτός ήταν ο λόγος που ουσιαστικά δεν μπόρεσε να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Από εκεί και πέρα, ο Γκάρεθ Μπάρι της Μάντσεστερ Σίτι ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στον αστράγαλο και είναι στην 23άδα, από την οποία "κόπηκαν" άλλοι έξι ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους αμυντικούς Μάικλ Ντόουσον και Λέιτον Μπέινς, τους μέσους Τομ Χάντλστοουν, Ανταμ Τζόνσον και Σκοτ Πάρκερ και τον επιθετικό Ντάρεν Μπεντ.

Αναλυτικά οι 23 "εκλεκτοί" του Καπέλο:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ρόμπερτ Γκριν (Γουέστ Χαμ), Τζο Χαρτ (Μάντσεστερ Σίτι), Ντέιβιντ Τζέιμς (Πόρτσμουθ)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Τζέιμι Κάραγκερ (Λίβερπουλ), ’σλεϊ Κόουλ (Τσέλσι), Ρίο Φέρντιναντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Γκλεν Τζόνσον (Λίβερπουλ), Λέντλεϊ Κινγκ (Τότεναμ), Τζον Τέρι (Τσέλσι), Μάθιου Aπσον (Γουέστ Χαμ), Στέφεν Γουόρνοκ (Aστον Βίλα)

ΜΕΣΟΙ: Γκάρεθ Μπάρι (Μάντσεστερ Σίτι), Μάικλ Κάρικ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τζο Κόουλ (Τσέλσι), Στίβεν Τζέραρντ (Λίβερπουλ), Φρανκ Λάμπαρντ (Τσέλσι), Aαρον Λένον (Τότεναμ), Τζέιμς Μίλνερ (’στον Βίλα), Σον Ράιτ-Φίλιπς (Μάντσεστερ Σίτι)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Πίτερ Κράουτς (Τότεναμ), Τζερμέιν Ντεφόου (Τότεναμ), Εμίλ Χέσκι (Αστον Βίλα), Γουέιν Ρούνι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Η Αγγλία έχει κληρωθεί στον 3ο όμιλο του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία, τις ΗΠΑ και την Αλγερία.

Πήρε Μιχαλόπουλο ο Αστέρας Τρίπολης


Ο Μιχαλόπουλος του ΠΑΣ Γιάννινα Την απόκτηση του Ηλία Μιχαλόπουλου που έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Αστέρας Τρίπολης. Ο νεαρός παίκτης θα έχει και πάλι συμπαίκτη του τον Σαλίμ Αράς, που επίσης έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του για την επόμενη περίοδο στην ομάδα της Αρκαδίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Την τέταρτη φετινή του μεταγραφή ολοκλήρωσε πριν λίγο ο Αστέρας, αποκτώντας τον Ηλία Μιχαλόπουλο ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την μεσαία του γραμμή.

Ο Ηλίας Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1985 και αγωνίζεται στη θέση του αριστερού χαφ. Μέχρι σήμερα, έχει αγωνιστεί στην Ατρόμητο Αθηνών (2001-2003), τον Αρη Πετρούπολης (2003-2004), τον ΠΑΟ Ρουφ (2004-2005) και τον ΠΑΣ Γιάννινα (10 συμμετοχές στη Γ' Εθνική την περίοδο 2004-2005).

Τα επόμενα πέντε χρόνια αγωνίστηκε σταθερά στον ΠΑΣ Γιάννινα έχοντας την παρακάτω στατιστική:
2005-2006: 20 αγώνες (Γ' Εθνική)
2006-2007: 30 αγώνες με 3 γκολ (Β' Εθνική)
2007-2008: 26 αγώνες με 1 γκολ (Β' Εθνική)
2008-2009: 27 αγώνες με 5 γκολ (Β' Εθνική)
2009-2010: 17 αγώνες (Σούπερ Λίγκ)".

Καμία εξέλιξη στον Αρη


Ο Γιάννης Κόντης Τα μεταγραφικά θα απασχολήσουν άμεσα και οι συζητήσεις εξακολουθούν να βρίσκονται σε ένα ενδιαφέρον επίπεδο. Υπό κανονικές συνθήκες θα έχουμε ανακοινώσεις μέσα στις πρώτες μέρες του μήνα και έπεται συνέχεια με τον Αρη να διευκρινίζει ότι θα υπάρχει αρκετό ελληνικό αίμα στην ομάδα της επόμενης περιόδου. Ωστόσο, για την εκκαθάριση, ούτε κουβέντα.

Στο μεταξύ, άλλο ένα φιλικό οριστικοποιήθηκε για τους "κίτρινους" με την πρωταθλήτρια Ρωσίας τα δύο τελευταία χρόνια και κάτοχο του φετινού Σούπερ Καπ, Ρούμπιν Καζάν να μπαίνει στο πρόγραμμα προετοιμασίας. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 3 Ιουλίου στην Αυστρία, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο Κίτσμπουελ.

Κόντης: "Δέκα καθοριστικά δευτερόλεπτα"
Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ’ρης, Γιάννης Κόντης, μίλησε στον NovaΣπορ FM 94,6 για:

- τη φετινή πορεία του Aρη: "Στο ποδόσφαιρο μιλάμε πάντα εκ του αποτελέσματος και δεν υπολογίζουμε τους διάφορους αστάθμητους παράγοντες. Η ομάδα δεν εμφανίστηκε όπως περιμέναμε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τα πλέι οφ, όπου έχασε δίκαια. Αν δεν έχανε εκεί, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Επίσης για δέκα δευτερόλεπτα, όταν ισοφαριστήκαμε από την ΑΕΚ στις καθυστερήσεις, δεν πήραμε το καλύτερο εισιτήριο για το Europa League.

Η χρονιά δεν τελείωσε όπως περιμέναμε, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν καλή. Η μεγαλύτερη απογοήτευση ήταν η χαμένη ευκαιρία να κατακτήσουμε το Κύπελλο, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλύτερος από μας στον τελικό. Αυτό με πείραξε περισσότερο και από την πορεία στο πρωτάθλημα".

- τις φήμες περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για τον Έκτορ Κούπερ: "Έχουμε ανανεώσει το συμβόλαιο και δεσμεύεται για έναν ακόμη χρόνο. Αν διαβάζουμε ότι θα φύγει, είναι στα πλαίσια της εποχής, όπου ο Τύπος σπεκουλάρει. Κι εγώ διαβάζω για παίκτες που ούτε καν μας απασχολούν. Όταν δεν βάζεις την υπογραφή σου, είναι εύκολο να γράψεις τα πάντα. Είμαστε κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι από τον προπονητή μας, από όσα βλέπουμε από τη δουλειά του, αλλά και τον άνθρωπο Κούπερ".

- το πλήθος ξένων στο ρόστερ του Aρη: "Έχω βαρεθεί να απαντάω σε αυτή τη "ρατσιτσική" ερώτηση. Νομίζετε πως υπάρχουν σήμερα περιορισμοί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο; Πόσους Ιταλούς είχε η Ίντερ που κατέκτησε το Champions League; Εγώ θέλω να βάλω ελληνικό στοιχείο στην ομάδα, αλλά θέλω πρώτα από όλα την ποιότητα και είναι δύσκολο να στελεχώσουμε την ομάδα με Έλληνες παίκτες ποιότητας.

Έχουμε στραφεί στους Έλληνες παίκτες, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε αυτούς που θέλουμε, αλλά με τα χρήματα που μπορούμε. Κι εγώ θέλω στην ομάδα μου τον Κατσουράνη και τον Κυργιάκο, αλλά δεν μπορούμε να δώσουμε ένα και δύο εκατ. ευρώ. Ασφαλώς και υπάρχουν πολλοί ξένοι στο ελληνικό πρωτάθλημα που δεν κάνουν τη διαφορά, αλλά έρχονται με τα μισά χρήματα από αυτά που κοστίζουν οι Έλληνες.

Ο κόσμος θα ήθελε να βλέπει Έλληνες, αλλά σίγουρα προτιμά να είναι η ομάδα τρίτη ή τέταρτη και να συμμετέχει στον τελικό του Κυπέλλου, από το να έχει Έλληνες και να μάχεται για τη σωτηρία. Δεν θα αποκτήσουμε Έλληνες που δεν μπορούν να παίξουν ούτε στη δεύτερη ομάδα μας. Είναι δύσκολο να συνδυάσεις ποιότητα με χαμηλές απολαβές".

- το αν υπάρχει ενδεχόμενο πώλησης του Μιχάλη Σηφάκη: "Ο Σηφάκης είναι ένας παίκτης που πιστεύουμε και αγαπάμε. Αν υπάρξει πρόταση που θα είναι αξιόλογη, θα βοηθήσει την ομάδα να κάνει το κάτι παραπάνω και να τον αντικαταστήσει, θα την εξετάσουμε. Δεν έχουμε βάλει πωλητήριο, αλλά τα πάντα είναι προς συζήτηση".

- το θέμα παραμονής του Κριστιάν Νασούτι: "Είναι μια δύσκολη περίπτωση. Με άλλα δεδομένα κάναμε πέρυσι τη συμφωνία κι αλλιώς είναι οι συνθήκες φέτος. Η Ρίβερ Πλέιτ μένει αμετακίνητη στο ποσό που ζητάει, γύρω στο 1,3 εκατ. ευρώ. Ο παίκτης είναι ελεύθερος του χρόνου κι έχει εκφράσει την επιθυμία να παίξει μόνο στον Aρη, παρόλο που τον έχουν πλησιάσει από το Μεξικό κι από άλλες ομάδες".

- τον τρόπο που πρέπει να λειτουργήσει το ποδόσφαιρο: "Θα δείτε ότι στο μέλλον θα υπάρξουν πολλά προβλήματα για τις ομάδες και νομίζω πως θα επιβιώσουν τρεις-τέσσερις. Πρέπει οι ομάδες να δουλέψουν σωστά και να παράγουν ποδοσφαιριστές, όχι να βγαίνουν να τους αγοράζουν. Πιστεύω με ένα μακροπρόθεσμο πλάνο που έχουμε κάνει, θα μπορέσουμε στο μέλλον να έχουμε ποδοσφαιριστές από τις τάξεις μας. Πιστεύω πολύ στον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον κύριο Πιλάβιο, και τις ιδέες του. Έχει την αντίληψη ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να παράγει και αισιοδοξώ πως θα έχουμε καλύτερο μέλλον".

- το αν διέκρινε βελτίωση στο φετινό πρωτάθλημα: "Είδα βήματα βελτίωσης. Όσο κι αν φωνάξαμε για μερικές διαιτησίες, ειδικά μετά το δεύτερο γύρο είδα στα περισσότερα ματς καλές διαιτησίες. Υπάρχει καλό υλικό και πρέπει να αφήσουμε τη διαιτησία να δουλέψει και να ασχοληθούμε εμείς με το ποδόσφαιρο. Επίσης οι ομάδες έκαναν επενδύσεις σε ποδοσφαιριστές, ενώ βλέπουμε πως αρκετές από αυτές φτιάχνουν καινούριο γήπεδο".

Φουλάρει για Γκαλάς η Ρόμα


Ο Κλαούντιο Ρανιέρι με τη φόρμα της Ρόμα Ο Κλαούντιο Ρανιέρι εντείνει τις προσπάθειες του για να αποκτήσει τον Ουίλιαμ Γκαλάς, ο οποίος είναι ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο αθλητικός διευθυντής της Ρόμα είναι έτοιμος να μεταβεί στο Λονδίνο για να τα πει με την πλευρά του 32χρονου αμυντικού.

Ο Ντανιέλε Πράντε που "έκλεισε" τη μεταγραφή του Αντριάνο, καλείται τώρα να φέρει εις πέρας ακόμα μία δύσκολη αποστολή και να αποσπάσει το "ναι" του Γκαλάς. Ο Ρανιέρι ποντάρει πολλά πάνω στον 32χρονο, κάτι που δεν το έχει κρύψει. Εχει χαρακτηρίσει τον Γάλλο αμυντικό, ως έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο και έχει εκφράσει την επιθυμία να τον έχει υπό τις οδηγίες του την επόμενη σεζόν.

Ο Κόουλ είναι το "καυτό" όνομα στην Αγγλία


Ο Τζο Κόουλ ανάμεσα στον Σκοτ Πάρκερ και Χερίτα Ιλούνγκα Ο Τζο Κόουλ μένει και τυπικά ελεύθερος σε ένα μήνα και οι ομάδες που θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους ολοένα και αυξάνονται. Η Τσέλσι δεν δείχνει διάθεση να τον διατηρήσει στο ρόστερ της, κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνο τον αρχηγό των "μπλε", Τζον Τέρι.

"Θέλουμε να παραμείνει ο Κόουλ στην ομάδα και ελπίζω να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του συμβολαίου του πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς ο προπονητής μας θέλει να είμαστε συγκεντρωμένοι εδώ και να μην μας απασχολούν άλλα θέματα", τόνισε ο Τέρι.

Για τον Κόουλ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον Τότεναμ και Αρσεναλ, ενώ πρόσφατα μπήκε στην κούρα και η Λίβερπουλ.

Πάει για Γκουρκίφ, αν φύγει ο Φάμπρεγας


Ο Βενγκέρ στην προπόνηση της Αρσεναλ Οι πιέσεις της Μπαρτσελόνα για τον Φάμπρεγας έχουν γίνει πιο έντονες και πλέον οι "κανονιέρηδες" σκέφτονται να ενδώσουν στους "μπλαουγκράνα. Ωστόσο, ο Αρσέν Βενγκέρ έχει έτοιμη τη λύση για τον αντικαταστάτη του Ισπανού άσου και αυτή είναι του Γιοάν Γκουρκίφ της Μπορντό.

Αν τελικά η Αρσεναλ καταφέρει να αποκτήσει τον Γκουρκίφ, τότε ο τελευταίος θα συνεχίσει να είναι συμπαίκτης με τον Σαμάκ, ο οποίος αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή των "κανονιέρηδων" εν όψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Οι δύο παίκτες ήταν μαζί και στην Μπορντό.

Κοιτάζει τους δύο Ντιαρά η Παρί


Ο Μαχαμούντου Ντιαρά Αν και τα οικονομικά της Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχουν πιάσει ταβάνι, το αντίθετο μάλιστα, ωστόσο η διοίκηση της ομάδας σκοπεύει να πραγματοποιήσει σπουδαίες μεταγραφές, έτσι ώστε να οδηγήσουν ξανά τους πρωτευουσιάνους στην κορυφή του γαλλικού ποδοσφαίρου. Ο Ντιαρά βρίσκεται στη λίστα του Κομπουαρέ και ο τεχνικός της Παρί θα ήθελε πολύ να έχει στη διάθεση του τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης την επόμενη σεζόν.

Αν οι διαπραγματεύσεις με τον Μοχαμαντού Ντιαρά δεν έχουν αίσιο τέλος, τότε ο γαλλικός σύλλογος θα στραφεί στην περίπτωση του Αλού Ντιαρά της Μπορντό, ο οποίος με οκτώ εκατομμύρια ευρώ μπορεί να φύγει χωρίς τη συγκατάθεση της ομάδος του.

Κάποιος θα αναρωτηθεί που θα βρει αυτά τα χρήματα η Παρί Σεν Ζερμέν. Η διοίκηση του συλλόγου της πρωτεύουσας εκτιμά ότι θα βάλει στα ταμεία της περίπου 15 εκ. ευρώ από τις παραχωρήσεις παικτών, ενώ θα μπορέσει να ξοδέψει πέντε περισσότερα για την ενίσχυση της ομάδας.

Η Γιουβέντους στο κυνήγι του Κράσιτς


Ο Κράσιτς πανηγυρίζει Η Γιουβέντους κινείται για την απόκτηση του Μίλος Κράσιτς, όπως επιβεβαίωσε ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή. Ο Σέρβος άσος θεωρείται από πολλούς ως ο ιδανικός αντικαταστάτης του Πάβελ Νέντβεντ και η "μεγάλη κυρία" έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

"Υπάρχουν κινήσεις από τη Γιουβέντους. Ο Μίλος είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής και θέλει να αγωνιστεί είτε στην Ιταλία, είτε στην Ισπανία. Είναι αλήθεια πως η Γιουβέντους ηγείται στην κούρσα της απόκτησης του, ωστόσο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μάλλον θα περιμένει να δει πως θα πάει ο παίκτης στο Μουντιάλ και μετά θα μπει σε συζητήσεις για ποσά", τόνισε ο στο Calciomercato ο Βλάντο Μπορόζαν, ατζέντης του ποδοσφαιριστή.

ΠΑΣ Γιάννινα: Ντεμόλ κι επισήμως


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα κι επισήμως, ανέλαβε από το την Τρίτη (1/6) ο Στεφάν Ντεμόλ. Όπως αναφέρουν οι Γιαννιώτες στην ανακοίνωσή τους, ο Βέλγος προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους, ενώ η παρουσίασή του θα γίνει την Τετάρτη (6/2, 14:00).

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της για ένα χρόνο, με τον Βέλγο προπονητή Στεφάν Ντεμόλ. Η παρουσίαση του κ. Ντεμόλ θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στις 14:00 στο Εθνικό Στάδιο "Ζωσιμάδες"», αναφέρει η ανακοίνωσή που εξέδωσε η ΠΑΕ.

Το βιογραφικό του Στεφάν Ντεμόλ

Ο Στεφάν Ντεμόλ ο οποίος γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1966, ανέλαβε προπονητής σε διάφορες ομάδες. Ο 44χρόνος τεχνικός δεν είναι άγνωστος στο Ελληνικό πρωτάθλημα, αφού την σεζόν 2003-04 δούλεψε στην ομάδα του Αιγάλεω. Το 2005 ήταν βοηθός προπονητή στην Σταντάρ Λιέγης και το 2006 βοηθός στην Εθνική ομάδα του Βελγίου.

Την περίοδο 2008-09 εργάστηκε στην Κύπρο αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του Εθνικού Άχνας, ενώ την ίδια χρονιά, δούλεψε και στην Σαρλερουά. Την σεζόν που μας πέρασε βρίσκονταν στο τιμόνι του Άρη Λεμεσού.

Λίγο νωρίτερα, η ομάδα των Ιωαννίνων είναι γνωστοποιήσει τη λύση της συνεργασίας της με τον Νίκο Αναστόπουλο: «ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας της, με τον προπονητή Νίκο Αναστόπουλο.

Η διοίκηση τον ευχαριστεί θερμά για την προσπάθεια που κατέβαλε τους τελευταίους μήνες, προκειμένου η ομάδα να πετύχει τον στόχο της παραμονής, και του εύχεται ότι καλύτερο στην συνέχεια της προπονητικής του καριέρας».

Γλίτωσε τη φυλακή ο πατέρας του Τέρι


Ο Τζον Τέρι ευχαριστεί τους οπαδούς της Τσέλσι Ο πατέρας του Τζον Τέρι γλίτωσε τη φυλακή, καθώς το δικαστήριο την Τρίτη πήρε την απόφαση να τον καταδικάσει σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή. Ο Εντουαρτ Τέρι είχε συλληφθεί όταν προσπάθησε να προμηθεύσει με τριάμισι γραμμάρια κοκαΐνης ρεπόρτερ εφημερίδας, ο οποίος προσποιούνταν τον ναρκομανή που έψαχνε να βρει τη δόση του.

Επίσης, στον πατέρα του Τέρι επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο και διατάχτηκε να κάνει 100 ώρες κοινωνικής εργασίας. Ο δικαστής Κριστόφερ Μίτσελ, δήλωσε για την απόφαση, "Είναι μια πολύ, πολύ σαφή περίπτωση εγκλωβισμού αποκλειστικά για τη δημιουργία μιας ιστορίας σε εφημερίδα".

ΠΑΟ: Παραιτήθηκε ο Αντωνιάδης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπέβαλε ο Αντώνης Αντωνιάδης, με επιστολή που απέστειλε στο Δ.Σ. των "πρασίνων". Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» δηλώνει ενοχλημένος από την ενέργεια του Γιάννη Βαρδινογιάννη να προσκαλέσει σε συνάντηση του εκπροσώπους των οργανωμένων, παρακάμπτοντάς τον.

Ο τέως -πλέον- αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει στην επιστολή του ότι η απόφαση του "Τζίγκερ": «έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων προσωπικών του ενεργειών που μου έκαναν σαφές ότι είμαι ΑΝΕΠΙΘΎΜΗΤΟΣ».


Αναλυτικά η επιστολή:

Προς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αγαπητοί κύριοι,

Δια της παρούσης υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Ά Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με άμεση ισχύ.

Κύρια αρμοδιότητά μου, μεταξύ άλλων, ως σήμερα υπήρξε και η αποκλειστική ευθύνη της σχέσης της ΠΑΕ με τους συνδέσμους οργανωμένων φιλάθλων.

Η ενέργεια του μεγαλομετόχου κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη να προσκαλέσει σε συνάντηση τους εκπροσώπους των συνδέσμων οργανωμένων φιλάθλων μέσω του Γενικού Διευθυντή της ΠΑΕ, κ. Φάνη Βουτσαρά, παρακάμπτοντάς με και χωρίς να έχω την παραμικρή σχετική ενημέρωση, θεωρώ ότι αφενός θίγει το πρόσωπό μου και τη θεσμική μου υπόσταση στην ΠΑΕ και αφετέρου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων προσωπικών του ενεργειών που μου έκαναν σαφές ότι είμαι ΑΝΕΠΙΘΎΜΗΤΟΣ.

Ουσιαστικά η τελευταία αυτή ενέργεια με κατήργησε από σήμερα. Σεβόμενος την τιμή, την υπόληψη και την προσφορά μου στο Σύλλογο, δεν μου μένει παρά να παραιτηθώ και τυπικά από έναν ρόλο που ούτως ή άλλως μου στέρησε.
Παραμένω μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και στρατιώτης του Παναθηναϊκού.

Με εκτίμηση,
Α΄ Αντιπρόεδρος
Αντώνης Αντωνιάδης

ΠΑΟΚ: Η προετοιμασία της ομάδας και τα δύο πρώτα φιλικά


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας, θα διεξαχθεί στην περιοχή Bad Bruckenau (120 χλμ περίπου από την Φρανκφούρτη) από τις 07/07/2010 έως τις 21/7/2010.

Ήδη έχουν κλειστεί 2 φιλικοί αγώνες στο διάστημα της παραμονής της ομάδας εκεί. Το πρώτο εναντίον της Offenbach (17/7, 18:00 τοπική ώρα, Stadium Bieberer Berg Offenbach) και το δεύτερο εναντίον της 1. FC Nürnberg (20/7, 18:30 τοπική ώρα, σε γήπεδο της περιοχής Wurzburg/Schweinfurt).

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι φιλικοί αγώνες, καθώς και οι ώρες και τα γήπεδα διεξαγωγής τους.

Οι 100 κορυφαίοι από το 1966 και μετά!

http://www.sport24.gr/ast/cov/fo/fotomarca_b.jpgΠελέ και Μαραντόνα παίρνουν μέρος σε ένα άτυπο μπρα ντε φερ εδώ και δεκαετίες για το ποιος είναι ο κορυφαίος παίκτης που έχει αναδειχτεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως υπάρχει μία ψηφοφορία που βγήκαν και οι δύο... χαμένοι.Ο λόγος για την ψηψοφορία που διενήργησε η ισπανική ιστοσελίδα "Marca" αναφορικά με τους 100 καλύτερους παίκτες στην ιστορία του Μουντιάλ, με τον Ζινεντίν Ζιντάν να φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με τους 30 καλύτερους μέσους (19.065 ψήφοι), αφήνοντας στη δεύτερη θέση το "μαύρο διαμάντι" (18.194) και στην τρίτη τον άλλοτε "Πίμπε Ντ'Όρο" (18.180).

Όσον αφορά στους γκολκίπερς, την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του κόσμου κέρδισε ο Κασίγιας (2ος ο Μπουφόν και 3ος ο Τζοφ), κορυφαίος αμυντικός αναδείχτηκε ο Πάολο Μαλντίνι, ενώ καλύτερος επιθετικός ο Ρονάλντο.

Στην ξεχωριστή αυτή λίστα υπάρχει πάντως και ελληνικό "άρωμα", καθώς συναντάμε στη λίστα με τους 30 καλύτερους μέσους τον Ζίκο και στους 30 κορυφαίους επιθετικούς τον Ριβάλντο.

Αναλυτικά η λίστα βάσει της ψηφοφορίας της "Marca":

Οι 15 καλύτεροι γκολκίπερ: Κασίγιας, Μπουφόν, Τζοφ, Φαν ντερ Σαρ, Καν, Σμάιχελ, Γιασίν, Τζένγκα, Σίλτον, Μάγιερ, Σουμάχερ, Ντασάεφ, Φιγιόλ, Θουμπιθαρέτα, Μπαρτέζ

Οι 25 καλύτεροι αμυντικοί: Μαλντίνι, Μπεκενμπάουερ, Κάρλος, Καφού, Μπαρέζι, Καναβάρο, Τουράμ, Ρ.Κούμαν, Ντεσαγί, Πασαρέλα, Καμάτσο, Μπόμπι Μουρ, Τζάκι Τσάρλτον, Μπρέμε, Φογκτς, Κάρλος Αλμπέρτο, Μπράιτνερ, Κάμπελ, Κόλερ, Λαμ, Φρανκ Ντε Μπουρ, Ζορζίνιο, Μανόλο Σαντσίς

Οι 30 καλύτεροι μέσοι: Ζιντάν, Πελέ, Μαραντόνα, Μίκαελ Λάουντρουπ, Ζίκο, Πλατινί, Ματέους, Τσάρλτον, Φραντσέσκολι, Γκούλιτ, Σόκρατες, Φίγκο, Νέεσκενς, Πίρλο, Μάουρο Σίλβα, Βιεϊρά, Φαλκάο, Χάγκι, Ντούνγκα, Μπάλακ, Μπέκαμ, Γκασκόιν, Κιν, Μίτσελ, Ντάβιντς, Ταρντέλι, Σίφο, Ριμπερί, Λουίς Φερναντές

Οι 30 καλύτεροι επιθετικοί: Ρονάλντο, Φαν Μπάστεν, Ρομάριο, Κρόιφ, Κέμπες, Μέλερ, Εουσέμπιο, Μπατιστούτα, Ρομπέρτο Μπάτζο, Ριβάλντο, Μπέργκαμπ, Μπεμπέτο, Ρόσι, Κλίνσμαν, Ούγκο Σάντσες, Σούκερ, Ρουμενίγκε, Στόιτσκοφ, Μπουτραγκένιο, Ροναλντίνιο, Αντρί, Όουεν, Λίνεκερ, Βίγια, Ραούλ, Κλόζε, Κανίγια, Ροζέ Μιλα, Ετό, Τόρες

Βάσκεθ: "Θέλω να συνεργαστώ με τον Κούπερ"

http://www.sport24.gr/ast/cov/fo/foto12_2010_6_1_10_46_21_b.jpgΗ παρουσία του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο του Άρη αποτελεί σημαντικό λόγο για τον Χεσούς Βάσκεθ να σκεφτεί σοβαρά την πρόταση των "κιτρινόμαυρων" να μετακομίσει στην Θεσαλλονίκη. Ο Ισπανός μέσος μιλώντας στην ιστοσελίδα "Huelva Informacion" τόνισε πως είναι περήφανος που οι "κίτρινοι" θέλουν να τον αποκτήσουν, αλλά κατέστησε σαφές πως η Ρεκρεατίβο Ουέλβα αποφασίζει για το μέλλον του, καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο με την ισπανική ομάδα.

"Γνωρίζω για το ενδιαφέρον του Αρη και με κολακεύει ιδιαίτερα, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Είμαι περήφανος που με επέλεξαν, πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, έχω συμβόλαιο όμως για έναν ακόμη χρόνο με την Ουέλβα και η διοίκηση είναι αυτή που αποφασίζει. Γνωρίζω ότι προπονητής στον Αρη είναι ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ και αυτό με ικανοποιεί απόλυτα.

Ποιος ποδοσφαιριστής δεν θα ήθελε να συνεργαστεί με έναν τόσο γνωστό τεχνικό. Γνωρίζω το ενδιαφέρον του Αρη, αλλά αυτήν τη στιγμή, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορώ να σας πω περισσότερα. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και στη συνέχεια θα δούμε τι θα γίνει. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν αισθάνομαι καλά στην Ουέλβα. Αγωνίζομαι τέσσερα χρόνια στην ομάδα και είναι φυσικό να έχω δεθεί μαζί της. Ξέρω, όμως, ότι υπάρχουν και οικονομικά προβλήματα".

Ο Ισπανός μέσος αναφέρθηκε και στο θέμα της ρήτρας του συμβολαίου του (700.000 ευρώ), τονίζοντας ότι μπορεί να βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν ανάμεσα στις δυο ομάδες: "Ολοι γνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, ιδιαίτερα για τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Τα χρήματα για τη ρήτρα μου είναι αρκετά (700.000 ευρώ) και δεν ξέρω αν θα μπορέσουν οι ενδιαφερόμενες ομάδες να τα καταβάλουν. Σίγουρα θα γίνουν οι κατάλληλες διαπραγματεύσεις για να επωφεληθούν και οι δύο ομάδες και τότε θα δούμε αν θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή".

Ντροπή και αίσχος απορρίφθηκε ο φάκελος του Ηρακλή!

Ντροπή και αίσχος απορρίφθηκε ο φάκελος του Ηρακλή!

Η επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ απέρριψε τον φάκελο της ΠΑΕ Ηρακλής. Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά η ΠΑΕ αναφέροντας ότι… «ο λαός του ΗΡΑΚΛΗ τώρα αρχίζει τον ΠΟΛΕΜΟ». Αναλυτικά: «Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει 102 χρόνια αθλητικής και κοινωνικής δυναμικής, με οποιαδήποτε απόφαση. Είτε ο εισηγητής της Επιτροπής Αδειοδότησης, Γιώργος Δημητρίου, είτε ο πρόεδρός της, Χρήστος Σάββας. Την δυναμική αυτή θα την αντιληφθούν όλοι τους, καθώς ο λαός του ΗΡΑΚΛΗ τώρα αρχίζει τον ΠΟΛΕΜΟ…», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το πιο "αργό" πέναλτι στην ιστορία!

http://www.sport24.gr/ast/cov/fo/foto_2010_6_1_13_2_30_b.jpgΌταν γίνεται λόγος για ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα στη Λατινική Αμερική, το μυαλό όλων πηγαίνει -αναπόφευκτα- σε Βραζιλία ή Αργεντινή, όμως φαίνεται πως το Περού βρήκε έναν τρόπο για να τους κλέψει έστω για μία ημέρα τη δόξα...Πως; Στην αναμέτρηση μεταξύ της Αλιάντσα Λίμα και της Λεόν ντε Χουανούκο (τελικό σκορ 4-3) σημειώθηκε παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς χρειάστηκε να περάσουν 17 ολόκληρα λεπτά από τη στιγμή που έγινε ένα πέναλτι μέχρι τη στιγμή που εκτελέστηκε!

Σε αυτά τα 17 λεπτά (σχεδόν μισό ημίχρονο δηλαδή...) συνέβησαν τα εξής: ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων αποβλήθηκε από τον διαιτητή, ο αντικαταστάτης του Χαρούκι Κανασίρο καθυστέρησε να μπει στο γήπεδο καθώς έκανε διατάσεις προκειμένου να μην είναι "κρύος", ενώ οι παίκτες της Αλιάντσα έγιναν έξαλλοι με την καθυστέρηση που γινόταν και ήρθαν στα χέρια με τους αντιπάλους τους.

Παρά την μεγάλη αυτή καθυστέρηση και την αναστάτωση που προκλήθηκε εντός γηπέδου, ο διαιτητής ολοκλήρωσε κανονικά το ματς χωρίς άλλα παρατράγουδα και έτσι μπορεί να "καυχιέται" πλέον ότι διηύθυνε το ματς με το πιο αργά εκτελεσμένο πέναλτι στην ιστορία!

Εύα, από τη Σεβίλλη με αγάπη!

http://www.sportdog.gr/UserFiles/Image/imixrono/eva1.jpgΗ Εύα Μαρία Γκονζάλες Φερνάντες γεννήθηκε στη Σεβίλλη στις 5 Νοεμβρίου του 1980 και έγινε διάσημη στην πατρίδα της το 2003, όταν κέρδισε τον τίτλο στα Καλλιστεία για την "Μις Ισπανία". Ακολούθησε και η συμμετοχή της στον διαγωνισμό "Μις Υφήλιος", όπου παρότι τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ (κυρίως εξαιτίας των γλυκών της χαρακτηριστικών και των εντυπωσιακών της αναλογιών, 88-60-92) την εμφάνιζαν ως φαβορί για τη νίκη, έμεινε έξω από την τελική 15άδα.
Ωστόσο, η συμμετοχή της στους δύο διαγωνισμούς ήταν το κλειδί για να ανοίξει για τα καλά την πόρτα της showbiz και να αποτελεί πλέον το "πρώτο μοντέλο" αρκετών Ισπανών - και όχι μόνο - σχεδιαστών μόδας. Παράλληλα, έχει παρουσιάσει τηλεοπτικά σόου, μεταξύ των οποίων το "Dimelo al oido", το οποίο είχε μεγάλη θεαματικότητα στην Ισπανία, ενώ αποτελεί αγαπημένο θέμα των ισπανικών περιοδικών, τόσο μέσω αποκαλυπτικών φωτογραφήσεων όσο και μέσω των θεμάτων των "παπαράτσι". Η σχέση της με τιν Ίκερ Κασίγιας ξεκίνησε το 2005, ήταν ιδιαίτερα περιπετειώδης, με αρκετούς χωρισμούς και επανασυνδέσεις και ολοκληρώθηκε άδοξα το 2008, παρότι τότε τα ισπανικά κουτσομπολίστικα περιοδικά προέβλεπαν πως το ζευγάρι θα προχωρήσει σε γάμο.
Στη συνέχεια ο Κασίγιας "τα βρήκε" με τη δημοσιογράφο, Σαρα Καμπονερο ενώ η Εύα βγαίνει πλέον με τον διάσημο Ισπανό ταυρομάχο Καγετάνο Ριβέρα.

Οι Πορτογάλοι στέλνουν Κρις στην Τρίπολη


Ο Κρις ενδιαφέρει τον Αστέρα Τρίπολης Ο Κρις που έμεινε ελεύθερος από την Ακαδέμικα είναι σύμφωνα με τους Πορτογάλους, ο παίκτης που ενδιαφέρει τον Αστέρα Τρίπολης και που ήδη του έχει καταθέσει πρόταση. Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα "O' Jogo" και πλέον απομένει να επιβεβαιωθεί η να διαψευστεί από την Ελληνική ομάδα.

Ο Κρις μάλιστα ήταν και αρχηγός της Ακαδέμικα. Αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ και φέτος αγωνίστηκε σε 25 παιχνίδι πρωταθλήματος, όπου και σημείωσε ένα γκολ. Γενικά πάντως, είχε "γεμάτες" χρονιές με την ομάδα και αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι τελικά έμεινε ελεύθερος.

Στο Μουντιάλ Πρίττας – Μαλεζάς!

Στο Μουντιάλ Πρίττας – Μαλεζάς!

Ο Γρηγόρης Μάκος και ο Γιώργος Τζαβέλλας είναι οι δύο παίκτες που ο Ότο Ρεχάγκελ αποφάσισε να «κόψει» για να προκύψει η τελική 23αδα της Εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός προτίμησε τελικά να κρατήσει στο ρόστερ τον Στέλιο Μαλεζά, καθώς θεώρησε πως ένας ακόμη κεντρικός αμυντικός θα του ήταν χρήσιμος, αλλά και τον Σάκη Πρίττα, ο οποίος είχε πολύ καλή παρουσία στη διάρκεια της προετοιμασίας. Αναλυτικά το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Μιχάλης Σηφάκης (Άρης), Αλέξης Τζόρβας (Παναθηναϊκός), Κώστας Χαλκιάς (ΠΑΟΚ).
Αμυντικοί: Γιούρκας Σεϊταρίδης, Λουκάς Βύντρα, Νίκος Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός), Βαγγέλης Μόρας (Μπολόνια), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Τζένοα), Σωτήρης Κυργιάκος (Λίβερπουλ), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ)
Μέσοι: Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός), Αλέξανδρος Τζιόλης (Σιένα), Άγγελος Χαριστέας (Νυρεμβέργη), Χρήστος Πατσατζόγλου (Ομόνοια), Σάκης Πρίττας (Άρης).
Επιθετικοί: Δημήτρης Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός), Παντελής Καπετάνος (Στεάουα Βουκουρεστίου), Φάνης Γκέκας (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ).

Νέες μάχες την Τετάρτη σε πλέι οφ και πλέι άουτ


Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση Θρασύβουλος - Πανσερραϊκός Την ευκαιρία να κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα έχει την Τετάρτη ο Πανσερραϊκός, καθώς στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ στη Β' εθνική, θα υποδεχθεί τον -βαθμολογικά αδιάφορο- Πιερικό.

Μάλιστα, εφόσον επικρατήσουν οι Σερραίοι και στον άλλο αγώνα που θα γίνει ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Εθνικό, δεν υπάρξει νικητής, τότε οι παίκτες του Ντράγκαν Κοκότοβιτς θα πανηγυρίσουν την άνοδο στα "σαλόνια" του ποδοσφαίρου.

Από την πλευρά τους, τόσο οι Κρήτες, όσο και οι "κυανόλευκοι" θα προσπαθήσουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να διατηρήσουν τις ελπίδες τους.

Στα πλέι άουτ, ο Θρασύβουλος θα φιλοξενήσει τη Ρόδο και με νίκη θα γίνει το φαβορί για παραμονή, ενώ τα "ελάφια" θέλουν οπωσδήποτε θετικό αποτέλεσμα για να ελπίζουν σε παραμονή, αφού σε περίπτωση ήττας, πολύ δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Στον άλλο αγώνα, η Δόξα Δράμας θα υποδεχθεί τον Ιωνικό και με νίκη θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την παραμονή. Από την πλευρά τους, οι Νικαιώτες θα παίξουν με πρώτιστο στόχο να μην ηττηθούν.

Το πρόγραμμα
Πλέι οφ
(ώρα έναρξης 20:00)
Πανσερραϊκός-Πιερικός
ΟΦΗ-Εθνικός

Βαθμολογία
Πανσερραϊκός 10
ΟΦΗ 5
Εθνικός 5
Πιερικός 1


Πλέι άουτ
(ώρα έναρξης 17:30)
Θρασύβουλος-Ρόδος
Δόξα Δράμας-Ιωνικός

Βαθμολογία
Δόξα Δράμας 6
Θρασύβουλος 6
Ιωνικός 5
Ρόδος 3

Το μετάνιωσαν...?


Ο Δερμιτζάκης δίνει οδηγίες Ότι ξέρατε για τον Δερμιτζάκη και τον ΠΑΟΚ, διαγράψτε το Ο Δερμιτζάκης θα συνεχίσει την πορεία με τον Πανθρακικό, στην Β' Εθνική και ο ΠΑΟΚ θα αναζητήσει προπονητή ανάμεσα σε αυτούς που του πρότειναν από το εξωτερικό. Μάλιστα, υπάρχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στην Ιταλία...

Οι υπεύθυνοι της διοίκησης εξετάζουν ορισμένες περιπτώσεις τεχνικών που είναι ελεύθεροι, όπως για παράδειγμα ο Κόσμι, που έγινε πιο γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη συνεργασία του με την Περούτζια.

Ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας εξέτασαν ήδη αρκετές περιπτώσεις από την Ευρώπη, ειδικά από Ιταλία και Ισπανία και μέσα στις επόμενες δύο μέρες θα έχουν ανακοινώσει τον προπονητή που θα αντικαταστήσει τον Φερνάντο Σάντος.

Νέα συγκέντρωση

http://www.novasports.gr/media/69978.jpgΑπόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΓΣ καταδικάζει την αντιμετώπιση την οποία δέχεται ο Ηρακλής και καλεί εκτός από τον κόσμο και τους αθλητές του Ηρακλή να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης στο Ιβανώφειο.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του Ερασιτέχνη: "Η Γενική Συνέλευση του ΗΡΑΚΛΗ διαμαρτύρεται για τις μεθοδεύσεις που ακολουθούνται από αθλητικούς και μη κύκλους που σαν σκοπό έχουν την αθλητική υποβάθμιση και τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων στον Σύλλογό μας.Είναι λυπηρό ένα σωματείο με τόσο μεγάλη εθνική δράση , προσφορά στον αθλητισμό και στον πολιτισμό να αντιμετωπίζεται με τέτοιον απαράδεκτο τρόπο."

Και σε άλλη ανακοίνωση: "Καλούνται οι αθλητές όλων των τμημάτων του Συλλόγου να παραστούν με αθλητική περιβολή στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 19.00 στο «Ιβανώφειο» κλειστό γυμναστήριο για να συμπαρασταθούν στο αγώνα του ΗΡΑΚΛΗ μας για τη σωτηρία της ποδοσφαιρικής μας ομάδας."

Υπογράφουν...


Πέρασε από το Παγκρήτιο η ΑΕΚ Ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα έχει το πρωί της Τετάρτης το τελευταίο και καθοριστικό ραντεβού με τον Σταύρο Αδαμίδη, προκειμένου να βάλει την υπογραφή του στο 2ετές (1+1) συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Οι δύο άντρες θα συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου να επικυρώσουν και τυπικά τη συμφωνία τους.

Ο "Λύμπε" θα υπογράψει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το συμβόλαιό του και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί και επίσημα η επιστροφή του από την ιστοσελίδα του συλλόγου.

Συνάντηση εντός της εβδομάδας αναμένεται και με τον Τραϊανό Δέλλα. Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά ο έμπειρος αμυντικός θα βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο που θα σημάνει και την επιστροφή του στα κιτρινόμαυρα.

Τζεμπούρ: «Θα σκοράρω στη Νότιο Αφρική»!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Σίγουρος ότι θα σκοράρει στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής εμφανίστηκε ο Ράφικ Τζεμπούρ, ύστερα από την ανακοίνωση της αποστολής της Αλγερίας στο επερχόμενο Μουντιάλ. Ο επιθετικός της ΑΕΚ θεωρεί ότι μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο η ομάδα του θα έχει βελτιωθεί και θα παρουσιαστεί έτοιμη στη διοργάνωση.

«Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς τί ευκαιρίες έχουμε χάσει. Δεν νομίζω, όμως, ότι τα πράγματα είναι τόσο άσχημα. Έχουμε, άλλωστε, ακόμη ένα παιχνίδι με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε την επιθετική, αποτελεσματικότητά μας», τόνισε ο 25χρονος παίκτης και πρόσθεσε:

«Όσον αφορά εμένα, είμαι σίγουρος ότι θα σκοράρω στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτό αποτελεί υπόσχεση στον λαό της Αλγερίας».

Η αποστολή της Αλγερίας:

Τερματοφύλακες: Λούνες Γκαουάουι (ASO Chlef), Φαούτζι Τσαούτσι (Σετίφ), Ρεντ Ουχέμπ Μπολί (Σλάβια Σόφιας)

Αμυντικοί: Αμπντελακντέρ Λαϊφαούι (Σετίφ), Μάντιντ Μπουγκέρα (Ρέιντζερς), Καρλ Μεντζανί (Αζαξιό), Ράφικ Χαλισέ (Μαδέιρα), Αντάρ Γιάγια (Μπόχουμ), Χαμπίμπ Μπελαΐντ (Μπουλόν), Ναντίρ Μπελχάτζ (Πόρτσμουθ), Ντζαμέλ Μεσμπάχ (Λέτσε)

Μέσοι: Χασάν Γεμπντά (Πόρτσμουθ), Μεντίν Λασέν (Σανταντέρ), Γιαζίντ Μανσούρι (Λοριάν), Αντλέν Γκουιντόρα (Γουλβς), Ριάντ Μπουντεμπούζ (Σοσό), Τζαμέλ Αμπντούν (Ναντ), Φουέντ Καντίρ (Βαλανσιέν), Καρίμ Ζιανί (Βόλφσμπουργκ), Καρίμ Ματμούρ (Γκλάντμπαχ)

Επιθετικοί: Αμπντελκαντέρ Γκεζάλ (Σιένα), Ράφικ Τζεμπούρ (ΑΕΚ), Ράφικ Σαϊφί (Ιστρ).

ΑΡΗΣ: Έκλεισε φιλικό με Ρούμπιν Καζάν


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Άλλο ένα ακόμα φιλικό οριστικοποιήθηκε για την ομάδα του ΑΡΗ στα πλαίσια της καλοκαιρινής προετοιμασίας της ομάδας. Οι «κίτρινοι» θα αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια Ρωσίας τα δύο τελευταία χρόνια και κάτοχο του φετινού Σούπερ Καπ, Ρούμπιν Καζάν.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 3 Ιουλίου στην Αυστρία, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο Κίτσμπουελ.

Επιστρέφει...


Ο Βαλβέρδε έξω από τα γραφεία του Ολυμπιακού Πολύ κοντά στη μεγάλη επιστροφή στον Ολυμπιακό είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε καθώς όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις με τον 46χρονο προπονητή. Στη σύσκεψη, που έγινε την Πέμπτη, στην πλατεία Αλεξάνδρας συζητήθηκε το θέμα του νέου τεχνικού και σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ενεργοποιείται άμεσα το πλάνο για την τρίτη και καθοριστική επαφή με τον Βάσκο προπονητή.

Ο Βαλβέρδε φέρεται έτοιμος να απαντήσει καταφατικά σε πρόταση του Ολυμπιακού για να επιστρέψει στον Πειραιά και δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα έχει ρίξει και αυτός γέφυρες.

Σε ό,τι αφορά το κασέ του, οι πληροφορίες αναφέρουν πως με 800.000 ευρώ ο Βαλβέρδε υπογράφει χωρίς αντίρρηση ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι και ο προπονητής τον οποίο θέλει η πλειοψηφία των "ερυθρόλευκων" οπαδών.

Αυτοπροτάθηκε στην Ίντερ ο Μαραντόνα!

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά την αποχώρηση του Ζοσέ Μουρίνιο η λίστα των υποψηφίων για τον πάγκο της Ίντερ γέμισε από ονόματα όπως αυτά των Καπέλο, Μπενίτεθ, Χίντινκ, Γκουαρντιόλα, Λεονάρντο, Ντούνγκα, Μιχαΐλοβιτς, Χόγκτσον, ωστόσο αυτό που προστέθηκε εσχάτως είναι και το πλέον εντυπωσιακό.

Ο λόγος για τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Αργεντινής να πρωτοτυπεί σε αντίθεση με τους υπολοίπους συναδέλφους του και ουσιαστικά να αυτοπροτείνεται (!) στον Μάσιμο Μοράτι, γνωστοποιώντας του πως είναι διαθέσιμος για να πάρει τη θέση του Πορτογάλου.

Η ιταλική ιστοσελίδα "Sportmediaset.it" αποκάλυψε το θέμα υποστηρίζοντας πως ο άλλοτε "Πίμπε Ντ'Όρο" προσφέρθηκε για τεχνικός των "νερατζούρι" έναντι ετήσιας αμοιβής 3.000.000 ευρώ το χρόνο (σαφώς λιγότερα χρήματα από τα περίπου 11.000.000 που έπαιρνε ο "special one"), με το αφεντικό ωστόσο των "νερατζούρι" να του απαντάει "όχι" με ευγενικό τρόπο.

Να σημειωθεί πως πριν μερικά χρόνια οι δύο πλευρές είχαν έρθει κοντά στο να συνεργαστούν, όταν ακουγόταν πως θα ανατεθεί στον Μαραντόνα ένας ρόλος σκάουτ στη Λατινική Αμερική, όμως ο αποκλεισμός από την Εθνική Αργεντινής των Καμπιάσο και Ζανέτι δεν ήταν σίγουρα και το καλύτερο διαπραγματευτικό ατού του Αργεντινού για να κλείσει στην παρούσα φάση κάποια συμφωνία με την Ίντερ...

"Nαι, θέλω τον Σκόκο"


Ο Νιόπλιας στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Κυπέλλου Τις σκέψεις του για τον Νάτσο Σκόκο, τη μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού αλλά και το πώς θα ήθελε να είναι η συνεργασία του με τον διάδοχο του Κώστα Αντωνίου στον Παναθηναϊκό αποκάλυψε ο Νίκος Νιόπλιας σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό "Creta TV" αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Τον Σκόκο: «Δεν έχουμε κάνει προσπάθεια, αλλά κάθε καλός παίκτης μας ενδιαφέρει».

Τον κεντρικό αμυντικό και τον Μαρτσένα: «Πρέπει πρώτα να παραδώσω την έκθεση στους αρμόδιους. Είναι φως φανάρι τα τελευταία χρόνια ότι η ομάδα χρειάζεται έναν πολύ καλό κεντρικό αμυντικό. Επίσης χάνουμε και τον Σαλπιγγίδη που είναι βασικός και θα πρέπει να καλύψουμε το κενό του. Δεν θέλω να λέω ονόματα για τους αμυντικούς, καθημερινά διαβάζουμε πολλά ονόματα. Θέλουμε κάτι καλό σ�αυτή τη θέση. Συνολικά θέλω να δουλέψω με 25 παίκτες. Σε κάθε θέση πρέπει να έχουμε δύο καλές λύσεις».

Τον Αντωνίου και τον football manager: «Είχα άριστη συνεργασία με τον Αντωνίου γιατί γνωρίζει από ποδόσφαιρο. Ο νέος διευθυντής θα πρέπει να γνωρίζει από ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν πρέπει να είναι θεωρητικός με διπλώματα».

Το συμβόλαιό του: «Δεν γνωρίζω ακόμη αν θα μείνω. Σήμερα (σ.σ. χθες) λήγει το συμβόλαιό μου. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω την έκθεση που έχω κάνει για παν ενδεχόμενο, είτε συνεχίσω, είτε όχι...».

Το νέο ΠΑΟ και το πως τον οραματίζεται: «Αυτό είναι υποθετικό γιατί δεν ξέρω αν θα είμαι ακόμη ο προπονητής. Η ομάδα δεν χρειάζεται πολλές αλλαγές. Μόνο 2-3 προσθήκες παικτών ενδεκάδας γιατί είναι ήδη πολύ καλή ομάδα Και στο πρωτάθλημα που πέρασε κάναμε πολλά καλά παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός θέλω να είναι κυρίαρχος στο γήπεδο και να παίζει επιθετικά. Το πρωτάθλημα το δίνει η επίθεση. Θέλω να έχουμε παραγωγικότητα, το εύκολο γκολ, χωρίς όμως να παραμελούμε την αμυντική λειτουργία».

Τον Καρνέζη: «Είναι πολύ καλός και εξελίξιμος. Φάνηκε αυτό στα φιλικά που δώσαμε... Δεν θα πάρουμε τερματοφύλακα».

Το προπονητικό τιμ: «Όταν προέκυψε η συνεργασία με τον Παναθηναϊκό ήθελα δίπλα μου κάποιον παλιό παίκτη της ομάδας και θεώρησα πως ήταν σωστό να προτείνω τη θέση στον Βαζέχα, γιατί είχαμε πολύ καλές σχέσεις, από την περίοδο που ήμασταν συμπαίκτες. Ταίριαζε η χημεία μας. Ο Μιχάλης Ιορδανίδης είναι ο άμεσος συνεργάτης μου και κάνει δουλειά που δεν φαίνεται. Τον Βασίλη Αλεξούδη τον βρήκα στην ομάδα, όμως τον γνώριζα από τη Χαλκηδόνα και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Γενικά έχουμε όλοι άριστη συνεργασία».

Το ρίσκο που έχει ένα «καράβι» όπως ο Παναθηναϊκός: «Πολλές φορές στη ζωή λέμε ότι υπάρχει ρίσκο, αλλά αν δεν ρισκάρεις δεν μπορείς να πας ψηλά. Ο Παναθηναϊκός ήταν μία μεγάλη πρόκληση. Μετά από 5 χρόνια στις εθνικές έψαχνα για ένα σύλλογο. Πέρσι βρέθηκα πολύ κοντά στον Πανιώνιο και τον Δεκέμβριο ήρθε η πρόταση του Παναθηναϊκού. Είναι ένα καλό πανεπιστήμιο για μένα... Τα είδα όλα. Και την καταξίωση και την απαξίωση και τη γκρίνια και την αποθέωση. Δεν υπάρχει μέτρο».

Τους Ζιλμπέρτο-Σισέ: «Τους κέρδισα και ο τρόπος για να το κάνεις είναι να τους δώσεις να καταλάβουν ότι είναι οι καλύτεροι. Το σπουδαιότερο είναι να τους δείξεις ότι ξέρεις το αντικείμενο. Τον Ζιλμπέρτο, δεν τον ακούς. Ο Σισέ είναι πολύ φορές οξύθυμος, αλλά είναι πολύ καλό παιδί και δίνει ζωντάνια στην ομάδα. Είναι παρεξηγήσιμος και δύσκολος χαρακτήρας, αλλά ήταν πολύ σημαντικό για μένα όταν έφτασε να πανηγυρίζει τα γκολ μαζί μου. Κάποια στιγμή ήρθαμε σε προστριβή και τον έδιωξα από την προπόνηση. Την άλλη μου είπε μία φράση που δεν θέλω να πω. Τον παραδέχθηκα γιατί κάνει την αυτοκριτική του με αυτό που μου είπε...».

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Κάποιοι είπαν ότι χάσαμε και δεν θέλουμε έτσι το πρωτάθλημα. Υπήρχε και μία δήλωση του Καντέ που παρερμηνεύτηκε. Ο Παναθηναϊκός με τον Μουνιόθ πήρε όλα τα ντέρμπι, αλλά έμεινε 17 πόντους πίσω και έχασε και το Κύπελλο από τη Λάρισα».

Τα κρίσιμα ματς της πρώτης χρονιάς του στον Παναθηναϊκό: «Το πρώτο μου με τον Ηρακλή ήταν πολύ κρίσιμο γιατί είχαν προηγηθεί και οι δηλώσεις του κ. Γιαννακόπουλου, λόγω της απειρίας μου. Αν έχανα αυτό το ματς μπορεί να έκανα να μην είχα ομάδα τα Χριστούγεννα. Πολύ κρίσιμο ήταν και το παιχνίδι στην Τρίπολη, γιατί ανακτήσαμε και πάλι ένα σημαντικό προβάδισμα.».

Κόντης: «Έχει συμβόλαιο ο Κούπερ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τέλος στη φημολογία περί ενδιαφέροντος άλλων ομάδων για τον Έκτορ Κούπερ έβαλε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο και είμαστε κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι μαζί του», τόνισε. «Δύσκολη η περίπτωση Νασούτι», ανέφερε, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πώλησης του Μιχάλη Σηφάκη. Τι απαντά στις κατηγορίες για… ξενομανία.

Ο Γιάννης Κόντης μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας και τον Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για τη φετινή πορεία του Άρη: «Στο ποδόσφαιρο μιλάμε πάντα εκ του αποτελέσματος και δεν υπολογίζουμε τους διάφορους αστάθμητους παράγοντες. Η ομάδα δεν εμφανίστηκε όπως περιμέναμε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τα πλέι οφ, όπου έχασε δίκαια. Αν δεν έχανε εκεί, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Επίσης για δέκα δευτερόλεπτα, όταν ισοφαριστήκαμε από την ΑΕΚ στις καθυστερήσεις, δεν πήραμε το καλύτερο εισιτήριο για το Europa League. Η χρονιά δεν τελείωσε όπως περιμέναμε, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν καλή. Η μεγαλύτερη απογοήτευση ήταν η χαμένη ευκαιρία να κατακτήσουμε το Κύπελλο, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλύτερος από μας στον τελικό. Αυτό με πείραξε περισσότερο και από την πορεία στο πρωτάθλημα».

Για τις φήμες περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για τον Έκτορ Κούπερ: «Έχουμε ανανεώσει το συμβόλαιο και δεσμεύεται για έναν ακόμη χρόνο. Αν διαβάζουμε ότι θα φύγει, είναι στα πλαίσια της εποχής, όπου ο Τύπος σπεκουλάρει. Κι εγώ διαβάζω για παίκτες που ούτε καν μας απασχολούν. Όταν δεν βάζεις την υπογραφή σου, είναι εύκολο να γράψεις τα πάντα. Είμαστε κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι από τον προπονητή μας, από όσα βλέπουμε από τη δουλειά του, αλλά και τον άνθρωπο Κούπερ».

Για το πλήθος ξένων στο ρόστερ του Άρη: «Έχω βαρεθεί να απαντάω σε αυτή τη ‘ρατσιτσική’ ερώτηση. Νομίζετε πως υπάρχουν σήμερα περιορισμοί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο; Πόσους Ιταλούς είχε η Ίντερ που κατέκτησε το Champions League; Εγώ θέλω να βάλω ελληνικό στοιχείο στην ομάδα, αλλά θέλω πρώτα από όλα την ποιότητα και είναι δύσκολο να στελεχώσουμε την ομάδα με Έλληνες παίκτες ποιότητας. Έχουμε στραφεί στους Έλληνες παίκτες, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε αυτούς που θέλουμε, αλλά με τα χρήματα που μπορούμε. Κι εγώ θέλω στην ομάδα μου τον Κατσουράνη και τον Κυργιάκο, αλλά δεν μπορούμε να δώσουμε ένα και δύο εκατ. ευρώ. Ασφαλώς και υπάρχουν πολλοί ξένοι στο ελληνικό πρωτάθλημα που δεν κάνουν τη διαφορά, αλλά έρχονται με τα μισά χρήματα από αυτά που κοστίζουν οι Έλληνες. Ο κόσμος θα ήθελε να βλέπει Έλληνες, αλλά σίγουρα προτιμά να είναι η ομάδα τριτοτέταρτη και να συμμετέχει στον τελικό του Κυπέλλου, από το να έχει Έλληνες και να μάχεται για τη σωτηρία. Δεν θα αποκτήσουμε Έλληνες που δεν μπορούν να παίξουν ούτε στη δεύτερη ομάδα μας. Είναι δύσκολο να συνδυάσεις ποιότητα με χαμηλές απολαβές».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο πώλησης του Μιχάλη Σηφάκη: «Ο Σηφάκης είναι ένας παίκτης που πιστεύουμε και αγαπάμε. Αν υπάρξει πρόταση που θα είναι αξιόλογη, θα βοηθήσει την ομάδα να κάνει το κάτι παραπάνω και να τον αντικαταστήσει, θα την εξετάσουμε. Δεν έχουμε βάλει πωλητήριο, αλλά τα πάντα είναι προς συζήτηση».

Για το θέμα παραμονής του Κριστιάν Νασούτι: «Είναι μια δύσκολη περίπτωση. Με άλλα δεδομένα κάναμε πέρυσι τη συμφωνία κι αλλιώς είναι οι συνθήκες φέτος. Η Ρίβερ Πλέιτ μένει αμετακίνητη στο ποσό που ζητάει, γύρω στο 1,3 εκατ. ευρώ. Ο παίκτης είναι ελεύθερος του χρόνου κι έχει εκφράσει την επιθυμία να παίξει μόνο στον Άρη, παρόλο που τον έχουν πλησιάσει από το Μεξικό κι από άλλες ομάδες».

Για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργήσει το ποδόσφαιρο: «Θα δείτε ότι στο μέλλον θα υπάρξουν πολλά προβλήματα για τις ομάδες και νομίζω πως θα επιβιώσουν τρεις-τέσσερις. Πρέπει οι ομάδες να δουλέψουν σωστά και να παράγουν ποδοσφαιριστές, όχι να βγαίνουν να τους αγοράζουν. Πιστεύω με ένα μακροπρόθεσμο πλάνο που έχουμε κάνει, θα μπορέσουμε στο μέλλον να έχουμε ποδοσφαιριστές από τις τάξεις μας. Πιστεύω πολύ στον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον κύριο Πιλάβιο, και τις ιδέες του. Έχει την αντίληψη ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να παράγει και αισιοδοξώ πως θα έχουμε καλύτερο μέλλον».

Για το αν διέκρινε βελτίωση στο φετινό πρωτάθλημα: «Είδα βήματα βελτίωσης. Όσο κι αν φωνάξαμε για μερικές διαιτησίες, ειδικά μετά το δεύτερο γύρο είδα στα περισσότερα ματς καλές διαιτησίες. Υπάρχει καλό υλικό και πρέπει να αφήσουμε τη διαιτησία να δουλέψει και να ασχοληθούμε εμείς με το ποδόσφαιρο. Επίσης οι ομάδες έκαναν επενδύσεις σε ποδοσφαιριστές, ενώ βλέπουμε πως αρκετές από αυτές φτιάχνουν καινούριο γήπεδο».

ΙΝΤΕΡ: Να κάνει το “μπαμ” με Τόρες!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Να καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Φερνάντο Τόρες, σχεδιάζει η Ίντερ! Σύμφωνα με την “Corriere dello Sport”, ο ιταλικός σύλλογος είναι πολύ πιθανό να χάσει τους Μαϊκόν και Ντιέγκο Μιλίτο, τους οποίους ο Ζοσέ Μουρίνιο επιθυμεί να πάρει μαζί του στη Μαδρίτη και έτσι θέλει να κάνει ένα μεταγραφικό “μπαμ”.

Ο πρόεδρος της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι, έχει κάνει ότι περνά από το χέρι του για να φέρει στο “Σαν Σίρο” τον Φάμπιο Καπέλο, ως αντικαταστάτη του Πορτογάλου τεχνικού. Αν και ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας ισχυρίζεται πως δεν πρόκειται να δεχθεί, ο Μοράτι σκοπεύει να περιμένει μέχρι να ολοκληρωθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εκτός Μουντιάλ Μουν και ΜακΚάρθι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Όνειρο θα μείνει για τον Μπράις Μουν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο δεξιός μπακ-χαφ του Παναθηναϊκού, που φέτος αγωνίστηκε δανεικός στον ΠΑΟΚ, «κόπηκε» από τον Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός δεν συμπεριέλαβε στις 23 επιλογές του και τον επιθετικό της Γουέστ Χαμ, Μπένι ΜακΚάρθι, που είναι πρώτος σκόρερ του συγκροτήματος με 31 γκολ. Παράλληλα εκτός αποστολής έμειναν ο αμυντικός Ίνοσεντ Εμντλέντλε, ο μέσος Φράνκλιν Κάλε και ο τερματοφύλακας Ρόουεν Φερνάντες.

Οι διοργανωτές του Μουντιάλ θα αντιμετωπίσουν για τον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης το Μεξικό, την Ουρουγουάη και τη Γαλλία.

Τερματοφύλακες: Μονέεμπ Τζόζεφς (Ορλάντο Πάιρατς), Ιτουμέλενγκ Κούνε (Κάιζερ Τσιφς), Σου Αΐμπ Γουόλτερς (Μάριζμπουργκ).

Αμυντικοί: Μάθιου Μπουθ (Μαμέλοντι Σάνταουνς), Σιμπονίσο Γκάξα (Μαμέλοντι Σάνταουνς), Μπονγκάνι Κουμάλο (Σούπερσπορτ Γιουνάιτεντ), Τσέπο Μασιλέλα (Μακάμπι Χάιφα), Άαρον Μοκοένα (Πόρτσμουθ), Ανέλε Ενκόνγκα (Γκενκ), Σιγιαμπόνγκα Σανγκουένι (Γκόλντεν Άροους), Λούκας Τουάλα (Ορλάντο Πάιρατς).

Μέσοι: Λανς Ντέιβιντς (Άγιαξ Κέιπ Τάουν), Καγκίσο Ντιγκατσόι (Φούλαμ), Θαντουγίσε Κουμπίνι (Γκόλντεν Άροους), Ρενέιλγουε Λετσολονιάνε (Κάιζερ Τσιφς), Τέκο Μοντίσε (Ορλάντο Πάιρατς), Σουρπράιζ Μορίρι (Μαμέλοντι Σάνταουνς), Στίβεν Πίενααρ (Έβερτον), ΜακΜπεθ Σιμπάγια (Ρούμπιν Καζάν), Σιφίγουε Τσαμπαλάλα (Κάιζερ Τσιφς).

Επιθετικοί: Κατλέγκο Εμφέλα (Μαμέλοντι Σάνταουνς), Σιγιαμπόνγκα Νομβέτε (Μορόκα Σουάλοους), Μπέρναρντ Πάρκερ (Τβέντε).

Ο Ετό πρώτος στόχος του Μουρίνιο!

http://www.sport24.gr/ast/cov/in/inter_2010_6_1_11_41_42_b.jpg

Μπορεί ο Ζοσέ Μουρίνιο να απέφυγε στην επίσημη παρουσίασή του το μεσημέρι της Δευτέρας να μιλήσει ονομαστικά για παίκτες που ενδιαφέρουν τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη νέα σεζόν, ωστόσο από την επομένη κιόλας ημέρας ο ισπανικός Τύπος ασχολείται με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους της "βασίλισσας".Σύμφωνα λοιπόν με ισπανικά δημοσιεύματα, ο Σαμουέλ Ετό είναι στην κορυφή της λίστας του "special one", με τη μαδριλένικη "Marca" να χρησιμοποιεί ως επιχείρημα το τρομερό "δέσιμο" που αναπτύχθηκε μεταξύ του Πορτογάλου και του Καμερουνέζου στην Ίντερ αλλά και να φιλοξενεί δηλώσεις του Ετό όπου εγκωμιάζει τον πρώην προπονητή του στους "νερατζούρι".

"Ο Μου είναι ένας από τους καλύτερους τεχνικούς στον κόσμο και η Ρεάλ είναι ένας από τους καλύτερους συλλόγους στον κόσμο. Πιστεύω ότι είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο", τόνισε ο Ετό σε Ισπανούς δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής Καμερούν για το Μουντιάλ, και πρόσθεσε:

"Μπορώ μόνο να του ευχηθώ να έχει την καλύτερη δυνατή τύχη, η οποία χρειάζεται πάντα, τα υπόλοιπα θα τα κάνει μόνος του".

Όσο για το αν αυτά τα καλά λόγια για τον Ζοσέ Μουρίνιο προμηνύουν την επιστροφή του στην Ισπανία (ήταν παίκτης της Μπαρτσελόνα από το καλοκαίρι του 1998 μέχρι τον Ιανουάριο του 2000), ο Ετό ήταν αινιγματικός: "Πρώτα θέλω να κάνω ένα καλό Μουντιάλ, μετά θα δούμε..."

Αξίζει να σημειωθεί πως η καταλανική "Mundo Deportivo" έθεσε το ερώτημα στους αναγνώστες της "Πιστεύετε ότι ο Ετό θα πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης", με το 60% να εκφκράζει την άποψη ότι ο πρώην άσος των "μπλαουγκράνα" δεν θα φορέσει αυτό το καλοκαίρι τα λευκά των Μαδριλένων.

Τάκης: «Ο φάκελος είναι πλήρης»

Τάκης: «Ο φάκελος είναι πλήρης»

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννης Τάκης, φιλοξενήθηκε στο στούντιο του «Αθλητικού Metropolis», από όπου έδωσε απαντήσεις σε δεκάδες φιλάθλους των κυανόλευκων, οι οποίοι κατέκλυσαν το τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού.Ο κ. Τάκης επανέλαβε ότι ο φάκελος αίτησης αδειοδότησης είναι πλήρης, ενώ τόνισε πως θα γίνει ότι είναι δυνατό ώστε η ομάδα να αποφύγει τα χειρότερα. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Κάποιοι θέλουν να μας ρίξουν. Εμείς κερδίζουμε στα γήπεδα και όχι στους διαδρόμους. Ο Ηρακλής είναι κομμάτι της ιστορίας της πόλης, δεν χρειάζεται να παρακαλάει κανένα. Προσπαθούμε να τα καταφέρουμε. Η κατάσταση δεν είναι καλή. Λειτουργούμε μία ΠΑΕ που δεν υπήρχε. Παρουσιάσαμε ένα φάκελο που είναι πάρα πολύ κοντά σε αυτό που λέμε ο τέλειος φάκελος. Αν θέλουν να μας ρίξουν, θα μας ρίξουν. Το ρολόι σταμάτησε κάπου τον Νοέμβριο. Τότε κάποιοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το καράβι. Δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τον Λεβαδειακό, αλλά και όλους όσους είναι κοντά στον Λεβαδειακό. Όλα τα έγγραφα του Ηρακλή είναι στην Αθήνα. Μας πολεμάνε με το ίδιο μας το υλικό».

«Έφυγαν» 300 διαρκείας την πρώτη μέρα διάθεσης

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_fXOpCuXuiP.jpgΟι πρώτοι 300 φίλοι του ΠΑΟΚ πέρασαν χθες από τα γραφεία της ΠΑΕ και ανανέωσαν τις θέσεις τους στην Τούμπα, αποκτώντας νέες κάρτες διαρκείας για τη νέα χρονιά.Οι άνθρωποι του «δικέφαλου του Βορρά» εκτιμούν ότι πρόκειται για ικανοποιητικό αριθμό πώλησης διαρκείας για την πρώτη μέρα, μια και χθες ήταν 31 του μηνός και πολλοί ακόμη δεν έχουν πληρωθεί για τον καινούργιο μήνα.

Εξάλλου, πέρυσι την πρώτη μέρα της διάθεσης των καρτών διαρκείας πουλήθηκαν 381, ωστόσο ήταν 3 Ιουνίου.

Θυμίζουμε ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ έχουν δικαίωμα να ανανεώσουν τις κάρτες μέχι της 2 Ιουλίου, ενώ η διάθεση γίνεται καθημερινά από τις 9 το πρωί.

Σαλπιγγίδης: "Είναι θέμα ημερών"

http://www.contra.gr/images/m/salpi_0106001_m.jpgΟ Δημήτρης Σαλπιγγίδης βρίσκεται προ των πυλών της Τούμπας, με την επιστροφή του στην ομάδα να φαντάζει πλέον πιο πιθανή από ποτέ. Ο διεθνής επιθετικός σε συνέντευξή που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Ελβετίας, τόνισε με νόημα: "Είναι θέμα ημερών..."Η περίπτωση της ενδεχόμενης επιστροφής του στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να φορέσει τη φανέλα της ομάδας που τον ανέδειξε, έχει απασχολήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό τον Τύπο. Το σήριαλ ωστόσο, δείχνει πλέον να ολοκληρώνεται. Μετά και την τελευταία τοποθέτηση του άσου του Παναθηναϊκού, όλα συνηγορούν πως ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, βρίσκεται ήδη στον δρόμο για την Τούμπα.Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

-Να σε καλωσορίσουμε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ ή να περιμένουμε τις υπογραφές αν αυτές υπάρξουν;

"Ακόμη δεν ξέρω. Είναι θέμα ημερών. Θα δούμε..."

-Πολλοί σε μίσησαν όταν έφυγες κι άλλοι σε αγαπούν ακόμη. Θα ήθελα δύο λόγια και για τις δύο πλευρές...

"Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αυτοί που με αγαπούν, αλλά κι αυτοί που με μίσησαν. Η αντίδραση είναι κι αυτή από αγάπη, γιατί έπαιξα αρκετά χρόνια στον ΠΑΟΚ. Το αποδέχομαι και δεν μπορώ να κάνω κάτι. Ακόμη και τη στιγμή που έφυγα, πάντως, δεν το έκανα εις βάρος του ΠΑΟΚ, καθώς έφερα χρήματα στην ομάδα. Σίγουρα δεν έχω τα αλάθητο, αλλά δεν έπαιξα με το όνομα του ΠΑΟΚ."

-Απέρριψες προτάσεις καλύτερες, αλλά δείχνεις ότι επιστρέφεις στον ΠΑΟΚ. Μπορούμε να πούμε ότι είσαι παίκτης που παίζει και για τη φανέλα;

"Είχα ευκαιρίες να πάω στο εξωτερικό, με πολύ καλές προτάσεις, ακόμη κι όταν έπαιζα στον ΠΑΟΚ. Έφυγα γιατί δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Στην τελική μου απόφαση παίζουν ρόλο πράγματα που έχω ζήσει".

-Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα;

"Τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα έχει κάνει τεράστια άλματα. Την τελευταία σεζόν βρέθηκε κοντά να κατακτήσει τον τίτλο. Πιστεύω ότι είναι σε θέση να πάρει το πρωτάθλημα. Άλλωστε, έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που συνέβη αυτό".

To 9άχρονο φαινόμενο του μπάσκετ!

http://www.sport24.gr/ast/cov/fo/foto2_2010_6_1_10_45_16_b.jpgΦράσεις όπως "το νέο φαινόμενο" ή "ένα αστέρι γεννιέται" έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στο μπάσκετ (και στον αθλητισμό γενικότερα) και πολλές φορές τα νεαρά ταλέντα δεν έχουν καταφέρει στο πέρασμα του χρόνου να δικαιώσουν τις προσδοκίες των ανθρώπων που πίστεψαν σε αυτούς. Στην περίπτωση όμως του Ράιαν Βικτόριο τα κολακευτικά σχόλια που έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί φαίνεται ότι ανταποκρίνονται 100% στην πραγματικότητα, αν παρακολουθήσει κανείς το βίντεο με τα απίστευτα κατορθώματα του 9άχρονου άσου στα παρκέ, το οποίο κάνει εδώ και λίγες ημέρες τον γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου.

Στην μικρή πόλη της Αριζόνα, Κίνο Βάλεϊ, είναι ήδη το Νο 1 όσον αφορά σε μπασκετικό ταλέντο και σε περίπτωση που συνεχιστεί η εξέλιξή του με γοργούς ρυθμούς, μην αποκλείετε σε μερικά χρόνια από τώρα να βάλει και την υπογραφή του σε επαγγελματικό συμβόλαιο για να ταλαιπωρεί και μεγαλύτερους σε ηλικία αντιπάλους!

'Ψάχνονται' για αριστερό μπακ οι 'κίτρινοι'

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_MRUj2P9JsS.jpgΤις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο αριστερό άκρο της άμυνας και έχουν προταθεί στον Άρη, εξετάζουν οι άνθρωποι του συλλόγου.Παρότι δεν υπάρχει απόφαση για το αν θα αποκτηθεί παίκτης για τη συγκεκριμένη θέση ή όχι, είναι πολύ πιθανό το θέμα να σχετίζεται με το μέλλον του Κάρλος Αράνο στην ομάδα. Εξάλλου, πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα τα δημοσιεύματα του Τύπου της Αργεντινής περί επιστροφής του στην πατρίδα του, για να συνεχίσει την καριέρα του.

«Σκάνδαλο» στην μεταγραφή Σόουζα!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/100e0d1bbd137f1c240d0a62c4638e25_L.jpg?1275315455?1275315455?1275315455Όπως αποκαλύπτει βραζιλιάνικη ιστοσελίδα με... αποδείξεις και ονόματα ο πρόεδρος της Βάσκο ντα Γκάμα πήρε 53.000 από τον Παναθηναϊκό για τον Ροντρίγκο Σόουζα και τα έβαλε στην τσέπη του! Σύμφωνα με το "www.midiasemmedia.com.br" το καλοκαίρι του 2008 η Βάσκο Ντα Γκάμα απαίτησε από τον Παναθηναϊκό ένα ποσό για την μεταγραφή του Ροντρίγκο Σόουζα, καθώς είχε διατηρήσει ένα μικρό ποσοστό των δικαιωμάτων του Βραζιλιάνου φορ που έπαιξε στον σύλλογο από το 2001 έως το 2003. Οι «πράσινοι» έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις και έδωσαν 53.000 στους Βραζιλιάντους. Τα χρήματα αυτά, όμως, δεν πήγαν ποτέ στα ταμεία του κλαμπ.

Όπως αποκαλύπτεται με έγγραφα που ανταλλάχθηκαν ανάμεσα στις δύο πλευρές ο πρόεδρος της Βάσκο, Ρομπέρτο Ντιναμάιτ, πήρε τα λεφτά και τα έβαλε σε έναν δικό του λογαριασμό στα νησιά Καϊμάν, σε έναν από τους φορολογικούς παραδείσους που υπάρχουν και η φορολογία είναι λέξη άγνωστη.

Φωτο Ημέρας

Σπουδαία απόδοση έπιασε ο Ολυμπιακός στο ματς με τον Παναθηναικο.

Οι "23" της Νότιας Κορέας


Νότια Κορέα Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, της Νότιας Κορέας Χου Τζουνγκ-Μου, ανακοίνωσε τους 23 ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν την αποστολή στο Μουντιάλ που αρχίζει την μεθεπόμενη Παρασκευή στην Νότια Αφρική.

Οι «εκλεκτοί» του Μου είναι οι εξής:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Λι Γουν-Τζάε (Σουγουόν Μπλούγουινγκς), Κιμ Γιούνγκ-Κβανγκ (Ουλσάν Χοράνγκ-ί), Τζουνγκ Σουνγκ-Ριόνγκ (Σεονγκνάμ Ίλουα)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Λι Γιούνγκ-Πίο (Αλ Χιλάλ), Κιμ Ντονγκ-Τζιν (Ουλσάν Χοράνγκ-ί), Τσα Ντου-Ρι (Φράιμπουργκ), Ο Μπέομ-Σέοκ (Ουλσάν Χοράνγκ-ί), Τσο Γιόνγκ-Χιούνγκ (Τζέτζου Γιουνάιτεντ), Λι Τζουνγκ-Σου (Κασίμα ’ντλερς), Κβακ Τάε-Χβι (Κιότο Σάνγκα), Κιμ Χιούνγκ-Ιλ (Ποχάνγκ Στίλερς)

ΜΕΣΟΙ: Κιμ Ναμ-Ιλ (Τομ Τομσκ), Παρκ Τζι-Σουνγκ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Κιμ Τζουνγκ-Γου (Γκουανγκτζού Φοίνιξ), Λι Τσουνγκ-Γιόνγκ (Μπόλτον), Κι Σουνγκ-Γιόνγκ (Σέλτικ), Κιμ Τζάε-Σουνγκ (Ποχάνγκ Στίλερς), Κιμ Μπο-Κιούνγκ (Οϊτα Τρίνιτα).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Λι Ντονγκ-Γκουκ (Τζεονμπούκ Μότορς), Αν Γιούνγκ-Χβαν (Ντάλιαν Σίντε), Παρκ Τσου-Γιούνγκ (Μονακό), Γέομ Κι-Χουν (Σουγουόν Μπλούγουινγκς), Λι Σέουνγκ-Ρίουλ (FC Σεούλ).

Υπενθυμίζεται, ότι η Νότια Κορέα είναι η πρώτη αντίπαλος (12 Ιουνίου) της εθνικής Ελλάδας στο πλαίσιο του 2ου ομίλου, όπου συμμετέχουν η Αργεντινή και η Νιγηρία.