Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Για τον αείμνηστο Λόραντ


Ο αείμνηστος τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γκιούλα Λόραντ Σε ανακοίνωσή τους, οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, μνημονεύουν τον Γκιούλα Λόραντ που "έφυγε" σαν σήμερα, πριν από 29 χρόνια: "Η ανάμνηση της σημερινής θλιβερής επετείου, καθώς στις 31 Μαΐου του 1981, ο ΠΑΟΚ θρήνησε τον χαμό ενός από τους κορυφαίους τεχνικούς που έκατσαν στον πάγκο αυτού του τεράστιου συλλόγου, του Γκιούλα Λόραντ, μας ξυπνά γλυκόπικρες αναμνήσεις. Πολλοί από εμάς που είχαμε την τιμή να φορέσουμε την ασπρόμαυρη φανέλα με τον Δικέφαλο Αετό στο στήθος, ήμασταν εξίσου τυχεροί που τον προλάβαμε ως προπονητή.

Ο Γκιούλα Λόραντ υπήρξε μεγάλος προπονητής, οραματιστής των καιρών του, σκληρός σε ό,τι έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Κι όμως, τον σκληρό Ούγγρογερμανό, σαν σήμερα πριν από 29 χρόνια, τον πρόδωσε η καλή του η καρδιά. Τι τραγική ειρωνεία.

Την ημέρα εκείνη ελάχιστοι ΠΑΟΚτσήδες πρόκειται να ξεχάσουν! Ντέρμπι με Ολυμπιακό, η Τούμπα, κατάμεστη, όπως πάντα. να φλέγεται και η δίψα μεγάλη για την γνωστή επικράτηση επί του αντιπάλου. Το παιχνίδι άρχισε και ένα τέταρτο μετά διακόπηκε. Ο Γκιούλα Λόραντ έπεσε μπροστά στον πάγκο και φάνηκε άμεσα πως ήταν κάτι πολύ σοβαρό από τις αντιδράσεις των γιατρών.

Του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, τον διακόμισαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, αλλά η καρδιά του δεν άντεξε. Ο τεχνικός, που μαζί του πανηγυρίσαμε το πρώτο πρωτάθλημα, το 1976, ήταν νεκρός και οι παίκτες, χωρίς να γνωρίζουν το τραγικό φινάλε, κλήθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο να νικήσουν τον Ολυμπιακό. Όπως και τελικώς έκαναν με γκολ του Βασιλάκου. Ο Λόραντ, όμως, δεν θα επέστρεφε ποτέ να τους δώσει τις εντολές του και τα τελευταία συγχαρητήρια.

Στην τελευταία του χρονιά, τα πάντα σταμάτησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και αν πέρασαν 29 χρόνια από το θάνατό του, οι ΠΑΟΚτσήδες έχουν αποδείξει πως δεν ξεχνούν τους ήρωές τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: