Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Απίστευτος Πανελλήνιος μείωσε σε 2-1


O Μπλάκνεϊ σκοράρει εις βάρος του Αμαρουσίου Ο Πανελλήνιος έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια στη φετινή χρονιά και διέλυσε τα Μαρούσι με 97-78 στο κλειστό του Αγίου Θωμά, μειώνοντας τη σειρά σε 2-1 νίκες. Ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του έχοντας 37 πόντους και εξαιρετικά στατιστικά, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Ιαν Βουγιούκας.

Φαίνεται πως οι παίκτες του Αμαρουσίου πίστεψαν πως η σειρά έχει τελειώσει, αλλά οι "Ολυμπιονίκες" τους απέδειξαν πως ίσως να έχει ακόμη πολύ δρόμο. Ο Πανελλήνιος έφτασε πολύ άνετα στη νίκη και δεν έριξε λεπτό την απόδοση του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα της Κυψέλης πέτυχε 29 πόντους στην πρώτη περίοδο και δέχθηκε 17. Αυτό, όμως, ήταν μόνο η αρχή.

Ο Πανελλήνιος συνέχιζε να ανεβάζει την απόδοσή του και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχε φτάσει να προηγείται με 18 πόντους διαφορά (53-35). Οι Ρόντρικ Μπλάκνεϊ και Ιαν Βουγιούκας έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ του Αγίου Θωμά και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν κατάφερε να βρει λύση για κανένα από τους δυο. Το Μαρούσι προσπάθησε να επανέλθει, αλλά αυτό έμοιαζε αδύνατο.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν στους 15 έως το τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά ποτέ δεν απείλησαν ουσιαστικά. Ο Μπλάκνεϊ πέτυχε έξι στα έξι τρίποντα και ένα λεπτό πριν από το τέλος του αγώνα ο Ηλίας Ζούρος τον απέσυρε στο παρκέ. Ολο το γήπεδο χειροκρότησε τον Αμερικάνο πλέι μέικερ του Αμαρουσίου σε ένδειξη σεβασμού.

Ο Πανελλήνιος μείωσε τη σειρά σε 2-1 και απέκτησε κάποιες ελπίδες για να κατακτήσει την Τρίτη θέση. Το Μαρούσι από την άλλη, έχασε την πρώτη από τις τρεις ευκαιρίες που έχει για να τελειώσει τη σειρά

Τα δεκάλεπτα: 17-31, 35-53, 59-74, 78-97

Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Κουμπούρας 5 (1), Κις 6 (2), Λούκας 9, Πελεκάνος 10 (2), Μπατής 11 (2), Χόμαν 1, Νάτζφεϊ 5 (1), Μαυροειδής 7, Καλάθης 5 (1), Αριγκμπάμπου 2, Κένταλ 1, Καϊμακόγλου 16 (2)
Πανελλήνιος (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 5 (1), Χαραλαμπίδης, Καλαϊτζής 9 (1), Όουενς 6, Σμιθ 11 (1), Πέτρουλας 5 (1), Κολώκας, Μπλάκνεϊ 37 (6), Κομποδιέτας, Ντέιβις, Βουγιούκας 24

Δεν υπάρχουν σχόλια: