Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

«Ο Άρης είναι σαν τα υπουργεία»


Ο Πρώην πρόεδρος του Άρη Νίκος Ζαμπέτας φιλοξενήθηκε στον Arena Fm 89,4 και μίλησε για την κατάσταση των «κιτρινόμαυρων». Παρομοίασε τον Άρη με τα Ελληνικά υπουργεία και τόνισε  ότι τόσο ο Κούπερ όσο και ο Όγιος είναι πολύ καλές επιλογές για τον πάγκο της ομάδας.
849354d0ee8d69dcb382e0808cecaf84_XLΓια τις εξελίξεις στον Άρη: «Είναι στενάχωρο αυτό το πράγμα που συμβαίνει στην Ελλάδα. Ο Άρης  είναι σαν τα υπουργία, μέχρι να καταλάβει ο προπονητής τι του συμβαίνει και που ήρθε, αποχωρεί, μέχρι να μάθει την κατάσταση και τους παίκτες, φεύγει. Πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα από τον Άρη και να διώχνουμε συνέχεια προπονητές. Αλλά κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τις διοικήσεις του Άρη τα τελευταία χρόνια».
Ο Γιάννης Χατζηνικολάου είναι πολύ καλό παιδί και τίμιο, ενδιαφέρεται για την ομάδα και θεωρώ ότι οι φετινές επιλογές δεν ήταν 100% δικές του. Με “τέλος πάντως” δεν γίνεται να χτιστεί η ομάδα. Στο ποδόσφαιρο οι πολύ καλοί άνθρωποι πέφτουν συνήθως θύματα, ευθύνες δεν έχουν μόνοι οι Χατζηνικολάου και Μούτας, εγώ άμα έφερνα τότε τέτοιους παίκτες θα ήμουνα κρεμασμένος στον Λευκό Πύργο
Δεν υπάρχει κορμός τα τελευταία λόγια , μετρήστε πόσες μεταγραφές έγινα από πέρσι, θα πρέπει ο Άρης να εκμεταλλευτεί τις ανανεώσεις και να ενισχυθεί πιο ουσιαστικά. Πρέπει να πάρουμε προπονητής ο οποίος να είναι ειδικευμένος στις μικρές ηλικίες. Ο Άρης πέρσι έκανε 8 ποδοσφαιριστές επαγγελματίες από την Κ20, τα παιδιά αυτά χρειάζονται εξειδικευμένη προπόνηση οπότε θεωρώ ότι η ομάδα χρειάζεται έναν προπονητή που να δουλεύει καλά με τα νέα παιδιά».
Για τον Κούπερ : «Είναι καταπληκτικό σενάριο, είναι κύριος με Κ κεφαλαίο και έχει κάνει εκπληκτική δουλειά, με τεράστια εμπειρία και θα εκπέμψει τεράστιο σεβασμό σε όλους τους νεαρούς παίκτες, απλά θα πρέπει να του γίνει ξεκάθαρο το πως θα δουλέψει εδώ πέρα. Ότι δηλαδή δεν μπορεί να πάρει ξένους παίκτες και ότι θα πρέπει να δουλέψει με νεαρά παιδιά. Άμα συμφωνεί σε όλα αυτά θα είναι τεράστια επιτυχία για τον Άρη».
Για το αν ψάχνει επενδυτές : «Η χώρα μας αυτήν την στιγμή έχει την χειρότερη φήμη όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε όλο τον κόσμο, πολύ δύσκολα μπαίνει κάποιος να επενδύσει στην ομάδα. Κανένας δεν βάζει τα χρήματα του στην Ελλάδα σε αυτήν την κατάσταση που βρίσκεται, οι απαντήσεις που πήρα μέχρι στιγμής ήταν κάθετα αρνητικές».
Μην μπερδεύουμε τις εποχές και τους Αριανούς, άλλες εποχές τότε και άλλες τώρα. Στο παρελθόν τόσο ο Όγιος όσο και ο Κούπερ είχανε βρει καλούς παίκτες στο τότε ρόστερ της ομάδας. Τώρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και το ρόστερ δεν είναι τόσο καλό όσο στο παρελθόν. Ο  Όγιος πάντως τρελαίνεται με τα πιτσιρίκια και είναι πολύ καλή η λύση του».

Αυτοί παίζουν στην Ευρώπη!!

uefa2012_0-602x340Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω της οποίας γνωστοποιεί για το ποιοι παίκτες θα χρησιμοποιηθούν στους Ευρωπαϊκούς αγώνες. Χωρίς τον Νίκο Σπυρόπουλο η λίστα με τους παίκτες.
H σχετική ανακοίνωση:
Οι επιτελείς του ΠΑΟΚ έστειλαν σήμερα το πρωί τη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του 12ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Σ΄αυτήν συμμετέχουν οι:
ΛΙΣΤΑ Α
Αθανασιάδης
Βίτορ
Βούκιτς
Γεωργιάδης
Γιακουμής
Γκαρσία
Γλύκος
Κατσικάς
Κατσουράνης
Κίτσιου
Λάζαρ
Λίνο
Λόπεθ
Λούκας
Λόρενς
Νέτσιντ
Νίνης
Ολίσε
Σαλπιγγίδης
Σκόνδρας
Στοχ
Τζανδάρης
Τζαβέλλας
Τζιόλης
Χακόμπο
ΛΙΣΤΑ Β
Κάτσε
Κουλούρης
Κωνσταντινίδης
Παπαδόπουλος
Ποζατζίδης
Πόζογλου
Σαββίδης

*Στη λίστα Β μπορούν να καταχωρηθούν ποδοσφαιριστές που στις ηλικίες 15-21 έχουν θητεύσει 2 συνεχόμενα χρόνια στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Στη λίστα Α για να ξεπεραστούν οι 17 ποδοσφαιριστές, κάθε σύλλογος πρέπει να έχει 4 ποδοσφαιριστές εκπαιδευμένυος για 5 συνεχόμενα χρόνια στα τμήματα υποδομής του και άλλους 4 εκπαιδευμένους επί 5 συνεχόμενα χρόνια σε Ακαδημία ελληνικού συλλόγου.

«Δεν έγινε το μπαμ»


Ο Κώστας Ορφανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ μίλησε στον Αrena 89,4 και αναφέρθηκε στις μεταγραφές του ΠΑΟΚ και γενικότερα το φετινό ρόστερ.
Για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ:
orfanos«Διαβάζω συνέχεια ότι υπάρχουν υπεύθυνοι για τις μεταγραφές. Ποιοι είναι αυτοί; Υπάρχει ο Ζήσης Βρύζας ο Θοδωρής Ζαγοράκης που οι πληροφορίες μου λένε ότι τον ρωτάνε, ο Κωνσταντινίδης ο Γεωργιάδης ο Στέφενς. Είναι δυνατόν να τελειώνει η μεταγραφική περίοδος και να λέμε ότι ο ΠΑΟΚ θέλει μεταγραφή;» για να προσθέσει αναφορικά με την άμυνα: «Ο Κατσουρανης έχει κάποιες ηγετικές τάσεις αλλά δεν είναι η καλύτερη επιλογή πίσω στην άμυνα. Και αν αναλύσουμε τις φάσεις θα δούμε ότι έχει και ευθύνες αλλά δεν είναι η θέση του. Θέλω να πω ότι όλα αυτά τα βλέπουν στην ΠΑΕ. Το θέμα είναι γιατί δεν γίνανε οι κινήσεις που έπρεπε»
Γιατί δεν μιλάει ο Στέφενς:
«Η αίσθηση μου είναι ότι δεν  θέλει να μας πει και δεν πρέπει ενδεχομένως, θέλοντας να μην χαλάσει το καλό κλίμα. Κατά τα άλλα οι εμφανίσεις δείχνουν μία προοπτική και πιθανότατα μην θέλοντας να χαλάσει αυτό το κλίμα δεν θέλει να πει. Εύχομαι μόνο να μην μιλήσει όταν δεν θα είναι στην ομάδα»
Για το ρόστερ:
«Υπάρχουν περισσότερες επιλογές. Ήρθαν παίκτες όπως ο Στοχ που βοηθάει άμεσα. Φαίνεται να περιμένουν τον Νέτσιντ αλλά για να μην κουράζουμε αυτό που θα πω γενικά είναι ότι ο κόσμος περίμενε λίγο πιο εντυπωσιακές κινήσεις στην κατεύθυνση του Στοχ. Γιατί όπως και να το κάνουμε άλλο να έρχεσαι στα 24 παίζοντας στην Εθνική σου και άλλο να έρχεσαι 30 γιατί ήσουν τραυματίας ή δεν σε πίστευαν»
Και πρόσθεσε για τον Βίτορ:
«Ο Βίτορ έχει δείξει ότι μπορεί να σταθεί. Δεν είμαι τρελαμένος. Έκανε ένα καλό παιχνίδι με την Μέταλιστ αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε στο ένα παιχνίδι. Όπως και να χει δικαιολογεί την παρουσία του»
Για τον Λούκας:
«Ο Λούκας δεν ξέρουμε αν θα είναι και στην συνέχεια. Δείχνει ότι είναι παίκτης με καλά στοιχεία αλλά πιθανότατα η απουσία του από τα γήπεδα για μεγάλο διάστημα να φανεί τις επόμενες εβδομάδες. Για την ποιότητα και την τεχνική του κατάρτιση μου έκανε εντύπωση το ότι τις φάσεις που είχε στην Ευρώπη δεν τις έκανε γκολ» και συνέχισε:
«Η αίσθηση του κόσμου είναι ότι έγιναν πολλές κινήσεις αλλά δεν έγινε εκείνο το «μπαμ» έχοντας στην διάθεση του τον κύριο Σαββίδη ο όποιος φαίνεται να είναι δυνατός οικονομικά. Ο Κύριος Σαββίδης είναι καιρό δεν ήρθε τώρα. Οι ελλείψεις είναι βασικές»
Ενώ στην συνέχεια μίλησε ξανά για τις μεταγραφές:
«Δεν ξέρω αν αληθεύει αυτό που έχω ακούσει ότι μπορεί κάποιοι να ήθελαν να φέρουν ποδοσφαιριστές και κάποιοι άλλοι δεν τους ήθελαν μέσα από την ΠΑΕ. Σε επίπεδο αποφάσεων πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρη άποψη ποιος αποφασίζει. Δεν είναι θέμα συμβουλίου. Θα έπρεπε να είναι ένας άνθρωπος υπεύθυνος για αυτό το κομμάτι. Πηγαίνει στον προπονητή του προτείνει παίκτες και τελειώνει το θέμα. Δεν πρέπει να μπλέκονται πολλοί στα πόδια πολλών. Εύχομαι ότι γίνεται να είναι για το καλό αλλά τα πράγματα δεν είναι και πολύ ξεκάθαρα»
Για τον Τζαβέλα και τον Σπυρόπουλο:
«Ο Νίκος Σπυρόπουλος είναι ένα θέμα που δεν απασχολεί κανέναν από την ώρα που δεν τον υπολογίζει ο προπονητής. Δεν λέει τίποτα ότι είναι στην Εθνική αλλά και από την άλλη πλευρά ο Τζαβέλλας πρέπει να είναι σε μία κατάσταση για να βοηθήσει»
Για τον Νίνη:
«Ο Νίνης ξεκίνησε ως μεγάλο ταλέντο. Κάπου υπήρξε μία στασιμότητα παρότι έκανε τις κινήσεις στην Ευρώπη. Δεν ξέρω πως το σκέφτονται στον ΠΑΟΚ. Αν θα παίξει ως δεκάρι ή στα άκρα. Θα το δούμε. Αν έχει φιλοδοξία να παίξει το περιβάλλον είναι καλό για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Κάποιοι ξεκινάνε να γίνουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές αλλά μένουν ταλέντα»
Για την πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα:
«Με στεναχώρησε η ήττα από τον Παναιτωλικό. Όταν είναι μεγάλη η ομάδα και βάζεις ψηλά τον πήχη και λες θέλω να διεκδικήσω και να πάρω το πρωτάθλημα δεν μπορείς να σταθείς στην κούραση. Ο ΠΑΟΚ φαίνονταν ότι δεν ήταν καθόλου φρέσκος με τον Παναιτωλικό» για να αναφερθεί βέβαια στην αλλαγή νοοτροπίας:
«Ακόμη και μέσα στην Σάλκε πήγε για να νικήσει. Φαίνεται ότι υπάρχει μία αλλαγή νοοτροπίας. Οι παίκτες που ήρθαν είναι αυτοί και από εκεί και πέρα είναι σημαντικό ο ΠΑΟΚ να κερδίζει σε κάθε έδρα»
Αν τίθεται θέμα σύγκρισης Βιεϊρίνια-Στοχ:
«Δεν είναι καλό να κάνουμε συγκρίσεις. Αυτός ο ποδοσφαιριστής είναι ένας κανονικός επιθετικός. Παίζει το ένας με έναν πολύ εύκολα έχει το μυαλό του να σκοράρει να κάνει το ένα-δύο να κάνει μία ασίστ. Τώρα το πόσο θα βγαίνει αυτό στο γήπεδο δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν. Στον αγώνα με την Σάλκε είχε δύο άτομα να τον μαρκάρουν, και όλα θα εξαρτηθούν από το αν οι συμπαίκτες του εκμεταλλευτούν το κενό που θα δημιουργείται από τον δεύτερο παίκτη που θα τον μαρκάρει. Θέλει βοήθεια από την υπόλοιπη ομάδα»

Δίχτυα ΣΔΟΕ σε συλλόγους!!


psomiadhsΟ Διονύσης Ψωμιάδης μίλησε στον Αrena 89.4 για την απόφαση του ΣΔΟΕ να κλείσει τα κυλικεία των ερασιτεχνικών σωματείων:
Στην αρχή είπε:
«Ένας  κυλικειάρχης έχει και άλλα καθήκοντα. Καθαρίζει είναι φροντιστής και θα πρέπει να έχει στο μυαλό του να κόψει απόδειξη για τα πέντε δέκα άτομα που παρακολουθούν τους αγώνες; Από ότι βλέπω δεν ντρέπονται καθόλου. Με ποιο δικαίωμα κλείνετε τα κυλικεία όπως και τα καφέ μπαρ. Αν έχουν κάνει παρανομία βάλτε ένα πρόστιμο τσουχτερό αλλά μην το κλείνεις γιατί δουλεύει πολύ κόσμος. Αυτός ο άνθρωπος στο γήπεδο του ΠΑΟΚ που πουλάει νερά πρέπει να κόβει απόδειξη κάθε φορά που πουλάει ένα νερό; Είναι τρελοί αυτοί οι άνθρωποι. Το κυλικείο θα βγάλει 50-100 ευρώ καθαρό κέρδος. Αυτό είναι το πρόβλημα;» για να συνεχίσει:
«Στην Θεσσαλονίκη πολλά γήπεδα δεν έχουν άδεια. Το κυλικείο σε πολλές περιπτώσεις το διαχειρίζονται άνθρωποι του δήμου. Αν το πάρουμε έτσι η κεντρική εξουσία πρέπει να τα βάλει και με τους δήμους»
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα χρέη που έχει το κράτος:
«Τα ερασιτεχνικά σωματεία έχουν εφτά χρόνια να πάρουν επιχορήγηση ενώ το λέει το Σύνταγμα. Δεν κοιτάει η κεντρική εξουσία αυτά που χρωστάει; Οι τηλεοράσεις που χρωστάνε τεράστια ποσά γιατί δεν πληρώνουν; Τον πρόεδρο της Express service  τον είχανε προφυλακισμένο. Γιατί δεν απαντάνε στην ερώτηση αν το κράτος  χρωστάει στην  Express service; Το κράτος δεν πρέπει να μπει φυλακή; Είναι ντροπή αυτό που γίνεται σε βάρος των μικρών ομάδων. Δηλαδή που θέλουν να πάνε τα παιδιά στα καφέ και στα ίντερνετ; Οι υπουργοί δεν κάνουν τίποτα. Ντροπή στην Κυβέρνηση. Όλοι εμείς θα αποσυρθούμε και αν επιθυμούν να έχουμε παχύσαρκα παιδιά και τα προβλήματα με το ίντερνετ με γεια τους και χαρά τους. Στο τέλος θα φύγουν όλοι οι παράγοντες δεν θα αντέξουν και τα τελειώσει το ποδόσφαιρο»

«Βασικός ο Τζαβέλας»


Με αφορμή την απόκτηση του Τζαβέλα απο τον ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Σκαρτάδος μίλησε στον Arena 89.4 και αναφέρθηκε στην εποχή που τον είχε προτείνει ο ίδιος στον “δικέφαλο”.
Στην αρχή είπε:
skartados«Ήμουν προπονητής στον  ΑΟ Τερψιθέας το 2004. Ο Γιώργος τότε ήταν 16 ετών . Τον πρότεινα στον ΠΑΟΚ και τότε η απάντηση ήταν ότι είναι μικρός. Θεωρούσα ότι ήταν ένας παίκτης πολύ καλός που θα μπορούσε να βοηθήσει για πολλά χρόνια. Ο Γιώργος έκανε μία μεγάλη πορεία έπαιξε στην Εθνική αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Τον είχα 1,5 χρόνο στην Αθήνα. Ήταν Δ εθνική 16 χρονών και έκανε 30 παιχνίδια τον χρόνο. Τραυματισμούς δεν είχε και τον πρότεινα στον ΠΑΟΚ. Δεν τον πήρανε και την επόμενη χρονιά πήγε στον Πανιώνιο. Ήταν ένα παιδί τεμπέλικο δηλαδή έβγαινε στην επίθεση και δεν γυρνούσε πίσω. Με την προπόνηση που κάναμε κατάφερε να ανεβοκατεβαίνει όλη την πλευρά του για 90’ . Από χαρακτήρας είναι ένα πολύ καλό παιδί»
Αν μπορεί να παίξει βασικός:
«Νομίζω ότι την φανέλα βασικού την παίρνει και στο σπίτι του. Έτσι πιστεύω. Είναι παίκτης που μπαίνει απευθείας στην εντεκάδα. Ίσως να χρειαστεί 10-11 μέρες για να προσαρμοστεί αλλά από την στιγμή που μπει στην εντεκάδα δεν θα βγει»
Αυτό σημαίνει ότι ο Λίνο δεν θα παίζει;
«Όπως και να έχει όλοι θα χρειαστούν. Ένα πρωτάθλημα δεν ολοκληρώνεται με 11-12 παίκτες»
Αν μιλάει με τον Τζαβέλα:
«Μιλάμε μέσω του facebook . Η αλήθεια είναι ότι ήταν ευχαριστημένος εκεί που ήταν. Ο τρόπος ζωής οι προπονήσεις τα λεφτά αλλά από την στιγμή που δεν τον υπολόγιζε η Μονακό ήθελε να γυρίσει. Προσωπικά είμαι χαρούμενος που ο ΠΑΟΚ κατάφερε να τον πάρει από τον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος είναι άνθρωπος που αν πει κάτι δεν παίρνει τον λόγο του πίσω»
Για την αμυντική γραμμή και την μεταγραφή που δεν έγινε:
«Ο ΠΑΟΚ έδειξε σε παιχνίδια όπως με τον Παναιτωλικό και την Σάλκε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα. Τώρα αν ο Στέφενς καταφέρει να βρει μία λύση είναι δικό του θέμα. Ο Κατσουράνης πρέπει να παίξει στα χαφ. Θα προσφέρει πολλά περισσότερα στον ΠΑΟΚ και στον εαυτό του. Νομίζω ότι εκεί πίσω χαραμίζεται. Μέχρι τον Δεκέμβρη αναγκαστικά θα παίζει εκεί εκτός και αν βρεθεί άλλη λύση. Δεν βλέπω εκτός από την Κατσικά κάποιον άλλον που να μπορεί»
Τέλος για τον Στοχ:
«Ο Στοχ προχθές έβαλε πάλι γκολ χάρμα οφθαλμών. Αλλά πρέπει να μάθει να συγκρατεί τα νεύρα του γιατί εδώ οι διαιτητές είναι διαφορετικοί. Το θέμα είναι ότι δέχθηκε τζάμπα κάρτα. Αν βρεθεί και κανένας «κομπλεξικός» στην Αθήνα μπορεί να του βγάλει κόκκινη»

Υπέγραψε ο Θεοχάρης!


ariskaeΜια πολύ μεγάλη έκπληξη περίμενε χθες το μεσημέρι τους ανθρώπους της ΚΑΕ Άρης. Έπειτα από αρκετές ημέρες υπομονής και αναμονής, το πολυπόθητο έγγραφο από το Υπουργείο Οικονομικών έφτασε στα γραφεία της ΚΑΕ Άρης. Ο γενικός γραμματέας εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, πήρε την θετική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους και υπέγραψε την συναίνεση του Δημοσίου για την ένταξη της ΚΑΕ Άρης στο άρθρο 99. 
Το νομικό επιτελείο της ΚΑΕ και η διοίκηση Αρβανίτη, μετά από πολύ σκληρή δουλειά, κατάφεραν να πάρουν την υπογραφή του πιο σημαντικού πιστωτή της ΚΑΕ και πλέον, έχουν στα χέρια τους το έγγραφο που τους έλειπε για να συμπληρωθεί ο ογκωδέστατος φάκελος για το άρθρο 99, που κατατίθεται στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης την Πέμπτη για να οριστεί δικάσιμος για την ΚΑΕ.
Οι κίτρινοι, μετά την υπογραφή Θεοχάρη, ξέρουν ότι θα μπορέσουν να πληρώσουν το χρέος τους (ύψους 800 χιλιάδων ευρώ) προς το Δημόσιο σε 90 δόσεις, ενώ σε ρύθμιση 48 δόσεων θα μπουν και οι οφειλές του ΙΚΑ. Σε ελεύθερη μετάφραση, η ΚΑΕ Άρης θα πρέπει από τον ερχόμενο Απρίλιο να ξεκινήσει να πληρώνει τις μηνιαίες δόσεις ύψους 18 χιλιάδων ευρώ περίπου, ώστε να φτάσει στην οριστική της οικονομική εξυγίανση.
Παράλληλα, η υπογραφή Θεοχάρη και το «πράσινο φως» του Δημοσίου, ανοίγουν και τον δρόμο ώστε η ομάδα να εξασφαλίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ώστε να συμμετέχει απρόσκοπτα στο πρωτάθλημα. Οι απαραίτητες ενέργειες θα γίνουν αύριο για το συγκεκριμένο ζήτημα και ο Άρης θα παρουσιαστεί στην Ε.Ε.Α ενήμερος φορολογικά και ασφαλιστικά.
Μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Λευτέρης Αρβανίτης θα επιδιώξει μια συνάντηση με τους μετόχους της ΚΑΕ, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις και πλέον, να μπει ένα συγκεκριμένο πλάνο χρηματοδότησης ώστε να εκπληρώνει η ΚΑΕ τις προϋποθέσεις του άρθρου 99 και να είναι συνεπής στις δόσεις της.


Πηγή: arenafm.gr

Επαφή και... απόσταση με Κούπερ - Επίσημα «τέλος» ο Χατζηνικολάου!!


 
«Λυτούς και δεμένους» προκειμένου να βρεθεί σημείο επαφής με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ επιστρατεύουν τις τελευταίες ώρες, οι άνθρωποι της ΠΑΕ Άρης, προσπαθώντας να αναζητήσουν την καλύτερη δυνατή λύση, για το διάδοχο του Γιάννη Χατζηνικολάου στον πάγκο των «κίτρινων».

Σε μια πρώτη επαφή, διαπιστώθηκε μεγάλη απόσταση στο οικονομικό κομμάτι, όπως επισημαίνεται πως εκφράζεται αισιοδοξία, ότι με αμοιβαίες υποχωρήσεις, θα βρεθεί λύση, για το καλό του Άρη. Ευχή όλων φυσικά, είναι ο Κούπερ να πει το «ναι» και να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, όμως πρέπει να υπογραμμιστεί πως στον Αργεντινό οφείλεται ένα ποσό 400 χιλιάδων ευρώ που εντάχθηκε στο άρθρο 99.

Εξάλλου πριν από λίγη ώρα, η ΠΑΕ Άρης, ανακοίνωσε και τυπικά τη λύση της συνεργασίας της με τον Γιάννη Χατζηνικολάου, τονίζοντας παράλληλα πως θα κάνει το παν προκειμένου το «κενό» στον πάγκο να καλυφθεί με προπονητή έμπειρο, ικανό και που θα δίνει όραμα στον κόσμο της ομάδας. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και ο προπονητής Γιάννης Χατζηνικολάου συνεκτιμώντας τα δεδομένα, μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, συμφώνησαν στη λύση -κοινή συναινέσει- της συνεργασίας τους.

Το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό με την πρόσληψη προπονητή, ο οποίος θα είναι έμπειρος, ικανός και θα δίνει όραμα στον κόσμο της ομάδας μας. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα τοποθετηθεί σύντομα με επίσημη ανακοίνωση στο θέμα του νέου προπονητή».

Kουμάλο: ''Ήμουν o καλύτερος στον ΠΑΟΚ''


 
Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Μπονγκανί Κουμάλο ο οποίος συνεχίζει τη καριέρα του στην Αγγλία για λογαριασμό της Ντόνκαστερ τόνισε σε δηλώσεις του ότι στον Δικέφαλο ήταν o καλύτερος παίκτης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

''Οταν έφυγα από την Ελλάδα, ήμουν ίσως ο καλύτερος παίκτης εκεί. Αυτό είναι ένα γεγονός". Ακόμη υπάρχει αναφορά και στο διάστημα που παίζει στην Ντονκάστερ λέγοντας ότι "έχουμε παίζει έξι ματς και στα τρία ήμουν ο πολυτιμότερος παίκτης".

ΠΑΕ Άρης: «Δεν υπάρχει όνομα Παναγόπουλος»


 
Τις φήμες που διέρρευσαν νωρίτερα περί οποιασδήποτε επαφής με τον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο, πρώην προπονητή του Πανιωνίου και νυν της Λάρισας, διαψεύδουν κατηγορηματικά οι άνθρωποι της ΠΑΕ Άρης.

«Δεν μιλήσαμε ποτέ μαζί του. Δεν έχει υπάρξει καμία επαφή με κάποιον Παναγόπουλο από την πλευρά μας. Είναι ατυχές, κάποιοι να θέλουν να διαφημιστούν στην πλάτη του Άρη, αυτή τη στιγμή. Στόχος μας είναι να φέρουμε στον πάγκο ένα μεγάλο όνομα με βαρύ βιογραφικό» ανέφερε χαρακτηριστικά άνθρωπος της διοίκησης στο metrosport.gr

Ούμπιντες: «Νέα ομάδα ο Άρης, θέλει χρόνο»

 
Την πίστη του πως με το πέρασμα του καιρού ο Άρης θα παρουσιαστεί εμφανώς καλύτερος σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στη δική του ομάδα, εξέφρασε μεταξύ άλλων μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis» ο Χαβιέ Ούμπιντες. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός που... λατρεύτηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και πλέον συνεχίζει την καριέρα του στον Ατρόμητο είπε πιο συγκεκριμένα:

«Δυσκολευτήκαμε μέχρι το πρώτο μας γκολ, γιατί ο Άρης ήταν ένας καλός αντίπαλος και μας δημιούργησε ορισμένα προβλήματα. Μετά όμως, τα πράγματα έγιναν ευκολότερα για εμάς, ενώ το παιχνίδι φάνηκε να κλειδώνει, όταν μπορέσαμε να κάνουμε το 2-0». Σχολιάζοντας την απόφαση της ΠΑΕ Άρης να προχωρήσει στην διακοπή της συνεργασίας της με τον Γιάννη Χατζηνικολάου τόνισε: «Είναι πολύ νωρίς για να αλλάζεις προπονητές, είναι μόλις τρίτη αγωνιστική. Νομίζω πως ήταν ένας προπονητής που προσπάθησε να περάσει κάποια πράγματα και φάνηκε στο γήπεδο ότι δουλεύει αρκετά. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί αντικαταστάθηκε, σίγουρα η διοίκηση ξέρει καλύτερα».

Κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με το πως είδε τον Άρη, επεσήμανε: «Έχει πολλούς νεαρούς παίκτες, που δείχνουν όρεξη να δουλέψουν. Είναι πολύ νωρίς για να κριθούν αλλά είναι λογικό πως είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν στην πίεση που ασκεί μια τεράστια ομάδα, όπως ο Άρης. Μπορεί τώρα να αντιμετωπίζει προβλήματα, όμως νομίζω ότι σύντομα θα σηκώσει κεφάλι».

Πολατιάν στο Metropolis: «Υπομονή και δουλειά χρειάζεται στον Άρη»


 
Ο πρώην υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος του Άρη και τέως διαιτητής, Λάζαρος Πολατιάν μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τις εξελίξεις στον Άρη και την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία:

«Στον Άρη χρειάζεται υπομονή και δουλειά. Η ομάδα θα βρει τα πατήματά της, δεν πιστεύω ότι θα κινδυνέψει. Δε θα φτάσει ως το σημείο όπως πέρυσι να διεκδικεί την παραμονή της την τελευταία αγωνιστική», είπε αρχικά, ενώ μεταξύ άλλων σημείωσε για την περσινή σεζόν, αλλά και το άρθρο 99: «Η δική μας δουλειά πέρυσι ήταν πιο δύσκολη, γιατί αναλάβαμε μέσα στη σεζόν. Είναι νομίζω νωρίς ακόμη για να λέμε ότι ο Άρης θα κινδυνέψει.

Το άρθρο 99 είναι το μέσο για την οικονομική εξυγίανση κανείς δεν πρέπει να το ξεχνάει αυτό. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση του υποβιβασμού, όπως έκανε η ΑΕΚ, αλλά δεν θέλω ούτε καν να το συζητάμε».

Το αφιέρωμα της ΠΑΕ στον Παλ Τσερνάι!!


 
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ φιλοξενεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ένα αφιέρωμα σε έναν εκ των σπουδαιότερων ποδοσφαιριστών που κάθισαν ποτέ στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Παλ Τσερνάι.

Αναλυτικά το αφιέρωμα της ΠΑΕ:

«Η μοίρα έχει την τάση να παίζει περίεργα παιχνίδια. Να σε δοκιμάζει. Όταν, το 1983, ο μεγάλος Παλ Τσερνάι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, το τελευταίο πράγμα που φανταζόταν ήταν πως θα βρει μπροστά του, την αγαπημένη του Μπάγερν μόλις λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του από το Μόναχο. Λάθος υπολογισμός.

Ο Ούγγρος προπονητής καθοδήγησε μαεστρικά τον ΠΑΟΚ στις δύο αναμετρήσεις με τους Βαυαρούς, κατάφερε να μην δεχτεί γκολ, ωστόσο η πρόκριση χάθηκε στα πέναλτι χάρη και στον διαιτητή Αρθουρ Ρόμπινσον που διέταξε δύο φορές επανάληψη στο πέναλτι του Αουγκεντάλερ, ενώ και τις δύο φορές ο Μλάντεν Φορτούλα είχε αποκρούσει.

Ο Τσερνάι έμεινε στην Τούμπα μόνο μία σεζόν. Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα και ο Μαγυάρος δάσκαλος αντικαταστάθηκε από τον Βάλτερ Σκότσικ. Παρά τη σύντομη θητεία του στο Δικέφαλο, η δουλειά του έμεινε παρακαταθήκη για το προσεχές μέλλον.

Ο Τσερνάι, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών, παρά τη μεγάλη καριέρα του στους πάγκους, θα μνημονεύεται πάντα, ως ο προπονητής της Μπάγερν. Δικαίως, διότι ήταν αυτός που στα τέλη της δεκαετίας του 70′ και στις αρχές της δεκαετίας ?80 οδήγησε και πάλι τους Βαυαρούς στο δρόμο των επιτυχιών.

Πήγε στο Μόναχο ως βοηθός του Γκιούλα Λόραντ, τον αντικατάστησε προσωρινά τη σεζόν 1978-79 και μονιμοποιήθηκε στον πάγκο όντας ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των ποδοσφαιριστών, αλλά και των οπαδών. Με τη Μπάγερν ο Τσερνάι κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, το 1980 και το 1981 κι ένα Κύπελλο 1982. Επίσης, οδήγησε την ομάδα στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1982 όπου η Μπάγερν ηττήθηκε από την Αστον Βίλα.

Μετά τον ΠΑΟΚ, ο Τσερνάι πήγε στη Μπενφίκα κι ύστερα επέστρεψε στη Γερμανία όπου δούλεψε σε Ντόρτμουντ, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Χέρτα, ενώ ενδιάμεσα προπόνησε τη Φενέρμπαξε και τους Γιουνγκ Μπόις.

Μία από τις τελευταίες του δουλειές ως προπονητής ήταν τη σεζόν 1993-94 ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Βόρειας Κορέας. Εκεί όπου έζησε ορισμένες από τις πιο περίεργες καταστάσεις τη καριέρας του. Χαρακτηριστικό είναι πως οι ποδοσφαιριστές στο ξενοδοχείο που διέμεναν μπορούσαν να κάνουν μπάνιο με ζεστό νερό μόνο μία φορά τις 15 μέρες, ενώ στους αγώνες, ο Τσερνάι μπορούσε να έχει μόνο πέντε αναπληρωματικούς, διότι οι άλλες δύο θέσεις στον πάγκο ήταν κρατημένες για ανθρώπους της μυστικής ασφάλειας που οπλοφορούσαν. Το 1995, ο Τσερνάι έχοντας πια επιστρέψει στην Ουγγαρία, αποσύρθηκε από την προπονητική σε ηλικία 63 ετών.

Στη Γερμανία ο Τσερνάι μνημονεύεται ως ένας από τους πλέον πρωτοπόρους προπονητές σε τακτικά και στιλιστικά θέματα. Καθιέρωσε ποδοσφαιρικές ορολογίες πως ως τότε δεν χρησιμοποιούνταν, ενώ τη στιγμή που οι προπονητές εμφανίζονταν στους αγώνες με τις φόρμες, εκείνος λάνσαρε ένα μοδάτο λουκ, το οποίο χαρακτηριζόταν από το φουλάρι που είχε πάντα στο λαιμό».

Μιχαλήτσος στο Metropolis: «Έκανα πρόταση στον Αναστασιάδη και αρνήθηκε»


 
Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Γιάννης Μιχαλήτσος, αναφερόμενος στην προπονητολογία που έχει ξεσπάσει στον Άρη, εξαιτίας του πολύ άσχημου ξεκινήματος στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για την πολύ πιθανή απομάκρυνση Χατζηνικολάου: «Δεν μπορώ να κρίνω εγώ εάν πρέπει ή όχι να αλλάξει ο προπονητής. Όσοι είναι στη διοίκηση αυτοί πρέπει να το κρίνουν. Γνώμη μου είναι πως δεν διώχνεις προπονητή στις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Παρ' όλα αυτά έχει μεγάλη ευθύνη για αυτό που φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο, αφού είχε την ομάδα δύο μήνες, και δούλεψε μαζί της στην προετοιμασία. Τα αποτελέσματα και η εικόνα της ομάδας βαρύνουν τον ίδιον».

Για τη φημολογία περί επιστροφής Κούπερ, και τον Άγγελο Αναστασιάδη: «Είναι, αναμφίβολα, μεγάλος προπονητής, αυτά που έχει δείξει τόσα χρόνια στην Ευρώπη δεν τα έχει κάνει κανένας άλλος προπονητής στη Ελλάδα. Εμπνέει σεβασμό και θα είναι αποδεκτός από όλον τον κόσμο. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι προπονητές, Έλληνες, όπως ο Αναστόπουλος και ο Αναστασιάδης. Εγώ είχα κάνει πρόταση στον Αναστασιάδη πέρσι όταν αποχώρησε ο Κατσαβάκης να έρθει να αναλάβει τον Άρη, όμως αρνήθηκε».

Μπιμπισίδης στο Metropolis: «Λάθος η απομάκρυνση Χατζηνικολάου τώρα»


 
Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Κυριάκος Μπιμπισίδης.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για την πιθανότατη αποχώρηση Χατζηνικολάου: «Δεν είναι σωστό να αποχωρήσει τόσο νωρίς ο Χατζηνικολάου. Δεν πρέπει να αλλάζουν συνεχώς οι προπονητές με το παραμικρό. Είναι λάθος αυτό. Θα ήταν καλύτερο να παρέμενε για δύο τρεις αγωνιστικές ακόμη και μετά να επανεξεταζόταν το θέμα. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να φέρει καλύτερα αποτελέσματα για να έχει την ευκαιρία να δουλέψει ακόμη περισσότερο. Δεν έγινε ο καλύτερος σχεδιασμός το καλοκαίρι. Σε κάποιες θέσεις έπρεπε να υπάρξει καλύτερη ενίσχυση.

Τώρα χρειάζεται ανασύνταξη και από τους ποδοσφαιρτσές και από το νέο τεχνικό τιμ για να έρθουν γρήγορα οι καλές εμφανίσεις, ώστε να μην έχουμε τα περσινά. Δεν φταίει μόνο ο Χατζηνικολάου, είναι και οι παίκτες που δεν έχουν αποδώσει πάνω από το 20-30% αυτών που μπορούν. Μακάρι να παρθεί η σωστή απόφαση και η ομάδα να αλλάξει άρδην εικόνα από το προσεχές ματς με το Λεβαδειακό».

Για τις μεταγραφικές επιλογές του καλοκαιριού: «Από κάποιες επιλογές ποδοσφαιριστών ο Χατζηνικολάου εκτέθηκε. Θα έπρεπε να γίνουν διαφορετικές επιλογές, ιδίως στις θέσεις των ξένων που υπήρχε περιορισμός, γιατί από αυτούς περιμένεις να κάνουν τη διαφορά αλλά και να βοηθήσουν τα νεαρά παιδιά που δεν έχουν παραστάσεις από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Μπορούσαμε να βρούμε πολύ καλύτερους ξένους. Σίγουρα υπήρχε η δυσκολία, λόγω του περιορισμού, αλλά μπορούσαν να γίνουν και καλύτερες επιλογές. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος».

Για το αν υπάρχει θετικό μέσα σε όλη αυτό το αρνητικό κλίμα: «Τα μόνα θετικά που υπάρχουν είναι ο κόσμος που στηρίζει, όπως πάντα έκανε, και αγωνιά για το μέλλον, και τα νεαρά παιδιά που υπάρχουν στο ρόστερ και αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον».

Τέλος ο Χατζηνικολάου!

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Άρη θα αποτελέσει ο Γιάννης Χατζηνικολάου, ο οποίος συναντήθηκε με τον Δημήτρη Ηλιάδη, όπου αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας τους.

Τέλος ο Χατζηνικολάου
Ο Γιάννης Χατζηνικολάου αποτελεί παρελθόν από την ομάδα του Άρη. Ο έμπειρος τεχνικός είχε συνάντηση με την διοίκηση της ομάδας και τον Δημήτρη Ηλιάδη, όπου αποφασίστηκε να αποχωρήσει.

Η εικόνα του Άρη στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν ήταν πολύ κακή και μετά την ήττα από τον Ατρόμητο, το κλίμα ήταν βαρύ με αποτέλεσμα τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν. Έτσι, πλέον, το μόνο που απομένει είναι να υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Έκτορ Ραούλ Κούπερ, Νίκος Αναστόπουλος και Γκιγέρμο Όγιος τα πρώτα ονόματα που έκαναν την εμφάνισή τους, με τις όποιες εξελίξεις να αναμένονται σύντομα, αφού υπάρχει και η διακοπή και επιθυμία των ανθρώπων του Άρη είναι να υπάρξει άμεσα αντικατάσταση.Πηγή: sport-fm.gr

Εργομετρικά στην Ξάνθη!

Εργομετρικές εξετάσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Ξάνθης για σήμερα (Τρίτη, 3/9).

Εργομετρικά στην Ξάνθη
Ημέρα εργομετρικών είναι η σημερινή (Τρίτη, 3/9) για τους παίκτες της Ξάνθης.

Παίκτες και τεχνικό επιτελείο βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της ομάδας, με τους ποδοσφαιριστές της ακριτικής ομάδας να υποβάλλονται στους καθιερωμένους ελέγχους, έχοντας χωριστεί σε δύο γκρουπ.

Τα αποτελέσματα των εργομετρικών θα συγκριθούν με αυτά του ξεκινήματος της προετοιμασίας, ώστε να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την πρόοδο της ομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Ο... σπέσιαλ «Μίνο»!

Απ' το πρώτο του κεράκι στην τούρτα, μέχρι την πρώτη του μεταγραφή και το βραβείο του για το καλύτερο γκολ, ο Μίροσλαβ Στοχ αποδεικνύει ότι είναι... διαφορετικός!

Ο... σπέσιαλ «Μίνο»
Γεννήθηκε με μια… μπάλα, με το μυαλό του μόνο σ’ αυτήν και από πιτσιρίκι επέλεγε να ξεχωρίζει.

Μπορεί τα τατουάζ και η «άγρια» φυσιογνωμία του να σε κάνουν να τον χαρακτηρίσεις «κακό παιδί», όμως αυτοί που τον ξέρουν καλύτερα χρησιμοποιούν μόνο την δεύτερη λέξη.

Ο Μίροσλαβ Στοχ είναι ακόμα ένα παιδί που «ψάχνεται» σε μεγάλα γήπεδα της Ευρώπης και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ άνοιξε το άλμπουμ της ζωής του.

inner

Ακόμα και στα πρώτα του γενέθλια ο Σλοβάκος δεν μοιάζει με συνηθισμένος πιτσιρίκι που ποζάρει. Μετά από 23 χρόνια «τρελαίνει» τον ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως τους αντιπάλους.

inner
Η αδερφή του, Μίρκα ήταν αυτή που του «κόλλησε» το παρατσούκλι «Μίνο», επειδή ήταν μικροκαμωμένος.

inner
Ο πατέρας του είναι ο… μεγαλύτερος φαν του Στοχ. Για χάρη του, ντύθηκε Άγιος Βασίλης πριν πολλά χρόνια. Πλέον, αρκείται στο να τον βλέπει να ανεβάζει την καριέρα του ψηλότερα.

inner
Ακόμα και η κλασσική φωτογραφία του νηπιαγωγείου, που υπάρχει για κάθε πιτσιρίκι, είναι ξεχωριστή για τον Μίροσλαβ Στοχ.

inner
Η Μαρία Στοχ με τον Μίροσλαβ και την υπόλοιποι οικογένεια, συγκεντρωμένοι.

inner
«Easy rider» με την μηχανή του πατέρα του, ο οποίος ασχολούνταν με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, μετά την ενασχόλησή του με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

inner
Η αδυναμία του για τον Ρονάλντο, αντικαταστάθηκε απ’ την προτίμησή του στον Λιονέλ Μέσι, με το πέρασμα των χρόνων.

inner
Επτά χρονών ήταν ο «Μίνο» όταν έκανε το ντεμπούτο του στις ακαδημίες της Νίτρα και ένα χρόνο αργότερα άρχισε να βάζει στο τσεπάκι τις πρώτες διακρίσεις.

inner
Δεν πέρασε πολύς καιρός, μέχρι τη στιγμή που οι προπονητές του τον έβαλαν στο «μάτι» για την πρώτη ομάδα. Τους ανάγκασε μάλιστα να περιμένουν πως και πως να κλείσει τα 16, για να μπορεί να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο.

inner
Λίγο πριν την μεταγραφή του στην Τσέλσι, η Μαρία Στοχ δεν φαίνεται να… διασκεδάζει, όμως ο Μίροσλαβ έκανε το πρώτο του βήμα στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια.

inner
Οι εμφανίσεις του με την Νίτρα και η έφεσή του στο σκοράρισμα, είχε γίνει η αφορμή για έναρξη της συνεργασίας με τον μάνατζερ της FIFA, Mίλαν Λαντνίτσκι.

inner
Σε… ναό της Τσέλσι μετατράπηκε το παιδικό δωμάτιο του Μίροσλαβ Στοχ, όταν έφυγε απ’ το πατρικό του.

inner
Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι ήταν αυτός που εμπιστεύτηκε το Σλοβάκο ποδοσφαιριστή για το ντεμπούτο του στην Premier League, τον Νοέμβριο του 2008. Πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Ντέκο, στο ματς με την Άρσεναλ στο «Εμιρέιτς».

inner
Ο δανεισμός του στην Τβέντε εκτόξευσε την καριέρα του, αφού κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον ολλανδικό σύλλογο και αναδείχτηκε MVP της ομάδας, σε μια απ’ τις πιο επιτυχημένες χρονιές του.

inner
Η αγάπη που του έχει ο κόσμος στην Σλοβακία βέβαια, είναι μεγάλη.

inner
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Φενερμπαχτσέ ήταν… άτακτος, αφού κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που τον έδειχναν μεθυσμένο σε πάρτι να χορεύει με ημίγυμνη χορεύτρια.

inner
Το γκολ που πέτυχε με την Φενερμπαχτσέ κόντρα στην Γκεντσλερμπιρλιγκί είναι και με τη… βούλα το καλύτερο της καριέρας του, αφού βραβεύτηκε γι’ αυτό με το βραβείο «Πούσκας». Πηγή: sport-fm.gr

Όλες οι μεταγραφές!!

Όλες οι μεταγραφές! Η παραχώρηση του Γιάννη Φετφατζίδη στην Τζένοα από τον Ολυμπιακό ήταν και αυτή που… σφράγισε την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Διαβάστε όλες τις μεταγραφές των ομάδων της Σούπερ Λίγκας
αλλά και ποιοι παίκτες αποχώρησαν.

ΑΠΟΛΛΩΝ
ΗΡΘΑΝ
Τζόρβας (Τζένοα), Πετρόπουλος (ΑΕΚ), Κόρμπος (Λεβαδειακός), Ζουέλα (ΑΠΟΕΛ), Φελίπε Γκόμες (Παουλίστα), Τσοκάνης (Κέρκυρα), Αλβαρες (Αστέρας Τρίπ.), Μπλάζεκ (Σλόβαν Λίμπερετς), Γκουέλα (Λουντογκόρετς), Αργυρόπουλος (Πλατανιάς), Κανακούδης (Πλατανιάς), Παντελιάδης (Πανσερραϊκός), Μίνγκας (Πανθρακικός), Βέρτζος (Νίκη Βόλου), Παπαζαχαρίας (Αρης), Εγκον (Αστέρας Τρίπ.).
ΕΦΥΓΑΝ
Κοτταράς, Μανιάς, Κατσίκης, Ρόβας, Ιασωνίδης, Ντιαλό, Λεοντίου, Κωνσταντίνου, Καραδέμητρος, Καραμαλίκης, Βαλαώρας, Κύργιας, Αντωνόπουλος, Κρουσταλλέλης, Ντόε, Χιντζίδης, Κορώνης.

ΑΡΗΣ
ΗΡΘΑΝ
Μανιάς (Απόλλων), Τάτος (δανεικός από Ολυμπιακό), Κύργιας (Απόλλων), Ελσνερ (Σλασκ Βρότσλαβ), Ουντότζι (Ατρόμητος), Γιάννης Παπαδόπουλος (Ντιναμό Δρέσδης), Μπουζάνης (Ολνταμ), Γκόλιας (Αναγέννηση Καρδ.), Tσουμάνης (Κέρκυρα), Ιμπέ (Παντούριι), Κοντοβάς (Αναγέννηση Καρδ.), Καρασαλίδης (Πανσερραϊκός), Β. Καραγκούνης (δανεικός από Ολυμπιακό).
ΕΦΥΓΑΝ
Γιαννιώτας, Βελλίδης, Διαμαντάκος, Καζναφέρης, Κοέλιο, Παπαστεριανός, Παπαζαχαρίας.


ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΗΡΘΑΝ
Γκοϊάν (Ρέιντζερς), Γκρατσίνι (Ατλέτικο Ραφαέλα), Ζαραδούκας (Ολυμπιακός), Μουνάφο (Πανθρακικός), Λισγάρας (Λεβαδειακός), Μπαράλες (Ουρακάν), Ζησόπουλος (Λεβαδειακός), Χουάνμα (Αλαβές), Ερνάντες (δανεικός από Βαγιαδολίδ), Καράσκο (δανεικός από Εστουδιάντες Λα Πλάτα), Λούι (Ρασίνγκ).
ΕΦΥΓΑΝ
Ράγιος, Σανκαρέ, Φούλοπ, Αλβαρες, Περόνε, Γιαλούσης, Καλαντζής, Λέντσε, Φραγκουλάκης, Εγκον, Ντινιωτάκης, Σαραντόπουλος, Ρούσσης, Γκαϊδαντζής (δανεικός στον Βύζαντα).


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΗΡΘΑΝ
Σηφάκης (Σαρλερουά), Δ. Παπαδόπουλος (Πανθρακικός), Γεωργίου (ΠΑΣ Γιάννινα), Ούμπιντες (Ορντουσπόρ), Τζενάμο (Μακάμπι Νετάνια), Αρκούδας (ΑΕΚ).
ΕΦΥΓΑΝ
Γ. Σκόνδρας, Επστάιν, Ουντότζι, Μάντζιος, Σουμπίνιο, Μανόλο, Κούτσι, Ράντμαν, Καραγκιολίδης.

ΒΕΡΟΙΑ
ΗΡΘΑΝ
Αναστασόπουλος (Κέρκυρα), Ρίος (Σκόντο Ρίγα), Μπεν Ναμπουάν (Βαν), Οστοϊτς (Γιαβόρ), Ντα Κόστα (Πανσερραϊκός), Σεντεμέντες (Ρούβας), Πλαβούκος (Θρασύβουλος), Αποστολόπουλος (δανεικός από ΠΑΟΚ), Μρντάκοβιτς (Παραλίμνι), Τραπ (Μαρίλα Πρίμπραμ), Σιόντης (Δόξα Κατωκοπιάς), Οικονόμου (Ρος Κάουντι).
ΕΦΥΓΑΝ
Ολαϊτάν, Ιωάννου, Γεωργέας, Καλί, Σνάουτσνερ, Κόστλι, Δασκαλάκης, Σκαθαρούδης, Καλογέρης, Αρτσε.


ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΗΡΘΑΝ
Μεχία (Αλμερία), Αζίζ (Τσέλσι), Καρντόσο (Απόλλων Λεμεσού), Μπαντιμπανγκά (Αντερλεχτ), Κουϊρουκίδης (Α.Ο. Γλυφάδας), Αναστασάκος (Πλατανιάς), Κασαπάκης (Νέοι Παναθηναϊκού), Μπαμπάμ (Γκρέμιο), Γ. Κοιλιάρας (Παναχαϊκή), Πελέ (Εσκισεχίρσπορ), Διαμαντάκος (δανεικός από Ολυμπιακό), Ρουγκάλας (δανεικός από Ολυμπιακό).
ΕΦΥΓΑΝ
Ζαχόρα, Γεωργίου, Γκαντιάγκα, Λαμπίν, Πλουσής, Ευαγγέλου (δανεικός στον Τύρναβο).

ΚΑΛΛΟΝΗ
ΗΡΘΑΝ
Χουανλού (Λεβάντε), Περόνε (Αστέρας Τρ.), Γκαρσία (Αλαβές), Λεάντρο (Ολυμπιακός), Ντος Σάντος (Καβάλα), Ποντάνι (Σπάρτα Πράγας), Χογκ (Παραλίμνι), Φαρία (Παραλίμνι), Γκάσιτς (ΟΦΚ Μπέογκραντ), Κάλφας (Ενωση Ερμιονίδας), Αγρίτης (Κέρκυρα).
ΕΦΥΓΑΝ
Μανουσάκης, Κώτσιος, Νάτσο, Σερφά, Κάντζι, Ντιμπαλά, Μάρα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΗΡΘΑΝ
Καπό (Οσέρ), Β. Μάντζιος (Ατρόμητος), Γιάντσης (Κέρκυρα), Ιωαννίδης (ΟΦΗ), Πζιρόφσκι (Πολόνια Βαρσοβίας), Μανόλο (Ουέλβα), Αρμίτσε (Βαλένθια Β'), Λαμπρόπουλος (Νέα Σαλαμίνα), Πετράτσι (Κάποσβαρ), Σανγκινέτι (Σεντράλ Εσπανιόλ), Εμ. Κονέ (Σεντάν), Μπούστο (Οβιέδο), Στρατηλάτης (Κέρκυρα), Λυκογιάννης (δανεικός από Ολυμπιακό).
ΕΦΥΓΑΝ
Ζησόπουλος, Κόρμπος, Πόι, Μπουμάλ, Κυριακίδης, Λισγάρας, Μεντί, Κασμερίδης, Κουτσόπουλος, Ρομέου, Καγεχόν, Ακόστα, Χοσέμι, Μανωλάς, Πινέιρο, Μπουντόπουλος (δανεικός στα Χανιά), Μίλιεβιτς (δανεικός στον Πανηλειακό).

ΞΑΝΘΗ
ΗΡΘΑΝ
Σολάρι (Απόλλων Λεμεσού), Κυριακίδης (Λεβαδειακός), Γκοχούρι (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Τσέμα (Χέρεθ), Τζουλιάν Ντε Γκουζμάν (Γιαν Ρέγκενσμπουργκ), Κάρλος Κάλβο (Αλμερία), Τσιάρας (Λάρισα), Γκαραβέλης (Κοζάνη), Εστράδα (Αλμερία), Χοσέμι (Λεβαδειακός).
ΕΦΥΓΑΝ
Λοντίγκιν, Βιβιανί, Ονουάτσι, Σταθάκης, Σμιθ, Λυμπερόπουλος, Ντάνι, Πλατέλλας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΗΡΘΑΝ
Σαβιόλα (Μάλαγα), Μετζανί (Μονακό), Βάις (Πεσκάρα), Ντομίνγκες (Ράγιο Βαγεκάνο), Ρομπέρτο (δανεικός από Ατλέτικο Μαδρ.), Κάμπελ (δανεικός από Αρσεναλ), Σαλίνο (Μπράγκα), Ολαϊτάν (Βέροια), Σάμαρης (Πανιώνιος), Μ. Τόρες (Χετάφε), Μπονγκ (Βαλανσιέν), Ντινγκά (δανεικός από Μονακό), Γιαταμπαρέ (Μπαστιά), Σκέποβιτς (Παρτίζαν Βελιγραδίου), Τζανακάκης (μένει δανεικός στον Εργοτέλη), Μπουχαλάκης (μένει δανεικός στον Εργοτέλη), Κολοβός (μένει δανεικός στον Πανιώνιο), Ντε Βινσέντι (μένει δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα).
ΕΦΥΓΑΝ
Αμπντούν, Φέισα, Μοντέστο, Ντιακιτέ, Γκρέκο, Πάντελιτς, Ζαραδούκας, Βλαχοδήμος (δανεικός στην Αουγκσμπουργκ), Ιωαννίδης (δανεικός στη Χάνσα Ρόστοκ), Καραγκούνης (δανεικός στον Αρη), Τάτος (δανεικός στον Αρη), Λεάντρο (δανεικός στην Καλλονή), Διαμαντάκος (δανεικός στον Εργοτέλη), Λυκογιάννης (δανεικός στον Λεβαδειακό), Ντιελνά (δανεικός στην Αζαξιό), Πίνο (δανεικός στην Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν), Κάταϊ (δανεικός στον Πλατανιά), Σιώπης (δανεικός στον Πλατανιά), Ρουγκάλας (δανεικός στον Εργοτέλη), Φετφατζίδης (Τζένοα).

ΟΦΗ
ΗΡΘΑΝ
Γκαλέτι (ελεύθερος), Ζε Εντουάρντο (δανεικός από Πάρμα), Ζβασίγια (Κάιζερ Τσιφς), Ογιος (Εστουδιάντες Λα Πλάτα), Νιμανί (Μονακό), Στάθης (Πανθρακικός), Ντ. Φερνάντες (Τβέντε), Φραγκουλάκης (Αστέρας Τρ.), Μιλιάζες (Παραλίμνι), Δασκαλάκης (Βέροια), Τριποτσέρης (Καβάλα), Οικονομάκης (Ζαρός), Κάλαϊτζιτς (Πλατανιάς), Ζορό (Ανζέ).
ΕΦΥΓΑΝ
Σαρ, Σόουζα, Ιωαννίδης, Ζορμπάς, Βάντο, Ζαχαράκης, Γουναρίδης, Σαχσανίδης, Χατζηκοσμάς, Βαλεριάνος, Χαριτωνίδης, Συνάνης, Κανούλας, Κουρδάκης, Καπουράνης (δανεικός σε Αστέρα Μαγούλας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΗΡΘΑΝ
Μπαϊράμι (Μονακό), Μπεργκ (Αμβούργο), Μέντες (Σάλτσμπουργκ), Κουτρουμπής (ΑΕΚ), Νάνο (Πονφεραντίνα), Καρέλης (Αμκαρ), Αμπεΐντ (δανεικός από Νιούκαστλ), Σίλντενφελντ (δανεικός από Ντιναμό Μόσχας), Ατζαγκούν (Ντόλφινς), Πράνιτς (Σπόρτιγκ Λισαβόνας), Κλωναρίδης (Μουσκρόν).
ΕΦΥΓΑΝ
Καρνέζης, Σισοκό, Μαρίνος, Μαυρίας, Σεϊταρίδης, Καζιγιάμα, Γιοκίν, Φιγκερόα, Μπαρμπαρούσης, Μπουμσόνγκ, Κάιπερ, Φουρλάνος, Φορναρόλι.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΗΡΘΑΝ
Γκάλο (Μπράγκα), Πόι (Λεβαδειακός), Καλί (Βέροια), Γοδόι (Ιντεπεντιέντε), Ηλ. Ιωάννου (Βέροια), Καλογέρης (Βέροια), Γ. Θεοδωρίδης (Απόλλων Λεμεσού), Ράφαελ Μπρακάλι (δανεικός από Πόρτο), Ασκες (Μπενφίκα).
ΕΦΥΓΑΝ
Σίσιτς, Μητρόπουλος, Γ. Ιωάννου, Αραμπατζής, Φαβάλι, Ιορδανίδης, Ζέρης, Γιάνεφ.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΗΡΘΑΝ
Εμπόου (Μαρσέιγ), Ρομέου (Λεβαδειακός), Κάσες (Αλκογιάνο), Μίκουλιτς (Γκέρμιναλ), Σέρεμετ (Λάρισα), Ζεκίνια (Λάρισα), Πόποβιτς (Κόπερ), Ιγκόρ (Σαλαμάνκα), Χασομέρης (Λάρισα), Παπαγεωργίου (Λάρισα), Τριανταφύλλου (Πανσερραϊκός), Ζος (Μπνέι Σαχνίν), Κατσικοκέρης (ΑΕΚ).
ΕΦΥΓΑΝ
Λουσέρο, Βαϊρουά, Δ. Παπαδόπουλος, Σερφά, Μουνάφο, Στάθης, Μίνγκας, Κάστσελαν, Κοντογουλίδης, Μιχαλόπουλος, Μελίσσης, Βρονταράς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΗΡΘΑΝ
Λάσνικ (Μπρέντα), Ριβέρο (Αντοφαγκάστα), Μητρόπουλος (δανεικός από Παναιτωλικό), Γιάννου (ΠΑΟΚ), Μαρουκάκης (Καλλιθέα), Καλτσάς (Καλλιθέα), Λιόλιος (Βύζας), Ζαχαράκης (ΟΦΗ), Πάνος (Θρασύβουλος), Ν. Παπαδόπουλος (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Σαχσανίδης (ΟΦΗ), Κορκόντζελος (Προοδευτική), Μιχ. Παπαδόπουλος (Κηφισιά), Κωστάκης (Ντομζάλε).
ΕΦΥΓΑΝ
Γουνδουλάκης, Σάμαρης, Περιστερίδης, Ρόκας, Ανδράλας, Οκόγε, Γιαννούλης, Ασλανίδης, Τσαμουρλίδης.

ΠΑΟΚ
ΗΡΘΑΝ
Λόπεθ (Γρανάδα), Γ. Σκόνδρας (Ατρόμητος), Σπυρόπουλος (Κιέβο), Τζιόλης (ΑΠΟΕΛ), Βίτορ (Μπενφίκα), Λούκας (Καρπάτι Λβιβ), Γκαρσία (ελεύθερος), Νέτσιντ (δανεικός από ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Στοχ (δανεικός από Φενερμπαχτσέ), Νίνης (δανεικός από Πάρμα), Τζαβέλλας (Μονακό).
ΕΦΥΓΑΝ
Σταφυλίδης, Κουμάλο, Φωτάκης, Σίλντενφελντ, Ετο, Ιτάντζ, Ρομπέρ, Καμαρά, Γιάννου, Ιντζίδης (δανεικός στον Πλατανιά), Αποστολόπουλος (δανεικός στη Βέροια).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΗΡΘΑΝ
Τσάβες (Νάπολι), Βισέντο (Ντεν Χάαγκ), Στρούνα (Κρακοβία), Βελλίδης (Αρης), Σωτηρίου (Ερμής Αραδίππου), Αμπάρης (Ουνιβερσιτατέα Κλουζ), Απ. Σκόνδρας (Λάρισα), Τ. Κρητικός (Λάρισα).
ΕΦΥΓΑΝ
Πάντος (σταμάτησε), Οικονόμου, Γεωργίου, Νικλητσιώτης, Φεγκρούς, Νασούλης, Νάσιος, Ταμπάσης, Μπαμπανιώτης, Μπακόλας.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΗΡΘΑΝ
Ράφαελ Εμίντιο (Μπράγκα), Φερνάντες (Ολανένσε), Γουνδουλάκης (Πανιώνιος), Περιστερίδης (Πανιώνιος), Γιωργαλλίδης (Αλκή), Θέρα (Κόρδοβα), Ιντζίδης (δανεικός από ΠΑΟΚ), Μοράλ (Χιρόνα), Τόρες (Αλκογιάνο), Ζουμπουλάκης (Κέρκυρα), Ντεντάκης (Κισσαμικός), Φαΐσκα (Ασκολι), Σιώπης (δανεικός από Ολυμπιακό), Πόποβιτς (δανεικός από ΠΑΟΚ), Κάταϊ (δανεικός από Ολυμπιακό), Μπέριαν (Χαμίκοϊ), Σούκιας (δανεικός από Ολυμπιακό).
ΕΦΥΓΑΝ
Αργυρόπουλος, Κάλαϊτζιτς, Ποτουρίδης, Γιάννου, Δέντσας, Γκονζάλες, Μιρτσέτα, Κουρτεσιώτης, Τζανής, Κηπουρός, Λαζαρίδης, Τσιντί, Αναστασάκος, Κανακούδης, Μαραγκουδάκης, Ποτουρίδης.Πηγή: sport-fm.gr

Την… ψάχνει ο Σαββίδης!

Ενίσχυση τελευταίας στιγμής ψάχνει ο Ιβάν Σαββίδης. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κινούνται για μία ακόμα μεταγραφή αφού αναζητούν ελεύθερο κεντρικό αμυντικό. Δεν έχει τελειώσει του Λούκοβιτς.

Την… ψάχνει ο Σαββίδης
Ο Γιώργος Τζαβέλλας μπορεί να μην είναι η τελευταία μεταγραφική κίνηση του ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου του Βορρά» βρίσκονται σε αναζήτηση ακόμα ενός παίκτη που αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας.

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν τις προσπάθειες τους μήπως και χθες «κλείσουν» το θέμα αυτής της μεταγραφής αλλά οι συζητήσεις που έκαναν δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ είχε επαφές με τους Μάντλουγκ και Λούκοβιτς και συγκεκριμένα με τον δεύτερο, τα τηλέφωνα πήραν φωτιά μεταξύ όμως η Ζενίτ δεν άφησε περιθώρια για συμφωνία με την ελληνική ομάδα και έδειχνε αναποφάσιστη.

Το θέμα του Λούκοβιτς μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο και να χρειάζονται αρκετά χρήματα αλλά ο ΠΑΟΚ θα το παλέψει μέχρι να δει πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να γίνει αυτό το deal.Πηγή: sport-fm.gr

Ένα βήμα πριν την έξοδο ο Χατζηνικολάου!

Με το ένα πόδι εκτός Άρη ο Γιάννης Χατζηνικολάου! Τις επόμενες ώρες θα έχει συνάντηση στα γραφεία της ομάδας με τον πρόεδρο, Δημήτρη Ηλιάδη για τη λύση της συνεργασίας τους.

Ένα βήμα πριν την έξοδο ο Χατζηνικολάου
Παρελθόν από τον πάγκο του Άρη θα πρέπει να θεωρείται ο Γιάννης Χατζηνικολάου! Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Θεσσαλονίκη, τις επόμενες ώρες θα έχει συνάντηση στα γραφεία της ομάδας με τον πρόεδρο, Δημήτρη Ηλιάδη.

Σε αυτή θα συζητήσουν τα κακά αποτελέσματα της ομάδας στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας και –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα καταλήξουν στο διαζύγιο.

Το πρωί ο Χατζηνικολάου προπόνησε κανονικά τους ποδοσφαιριστές της ομάδας με το κλίμα να είναι αρκετά βαρύ μετά και την ήττα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο.

Αναβλήθηκε το φιλικό
Άλλο ένα στοιχείο που ουσιαστικά δείχνει και τις προθέσεις της διοίκησης στην υπόθεση του προπονητή είναι και η αναβολή στο φιλικό παιχνίδι με την βουλγαρική, Νεφτοχίμικ το οποίο ήταν προγραμματισμένο για αύριο στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Μάλιστα, φαίνεται να έχει αρχίσει η αναζήτηση του αντικαταστάτη με τον διακαή πόθο της διοίκησης να είναι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ.
Πηγή: sport-fm.gr

Ξεκίνησαν οι πωλήσεις «ληγμένων» προϊόντων!

Πρόκειται ουσιαστικά για προϊόντα πάνω στα οποία αναγράφεται η ένδειξη «ανάλωση κατά προτίμηση μέχρι...» και όχι για αυτά που αναγράφουν ημερομηνία λήξης.

Ξεκίνησαν οι πωλήσεις «ληγμένων» προϊόντων
Ξεκίνησαν από τις αρχές του μήνα οι πωλήσεις προϊόντων «περασμένης διατηρησιμότητας», κάτω από συγκεκριμένους όρους, όπως προβλέπεται από τους «Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) που αποτελούν μετεξέλιξη του Αγορανομικού Κώδικα.

Για τα προϊόντα που βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους εφαρμόζουν ειδικό πρόγραμμα διαχείρισης και πωλούνται με μειωμένη τιμή και ειδική σήμανση και στην περίπτωση που δεν διατεθούν αποσύρονται πριν παρέλθει η ημερομηνία λήξης.

Σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από τη νομοθεσία ως ευαλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση «Τρόφιμα Περασμένης Διατηρησιμότητας».

Σημειώνεται ότι ο χρόνος διάθεσης των προϊόντων περασμένης διατηρησιμότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά περίπτωση:

- Τη μία εβδομάδα στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή ημέρας και μήνα.

- Τον ένα μήνα στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μήνα και έτους.

- Τους τρεις μήνες στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μόνο του έτους.

Την αποκλειστική ευθύνη, στις περιπτώσεις αυτές, για την καλή υγιεινή κατάσταση των προϊόντων φέρει ο πωλητής.

Προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας απαγορεύεται να διατίθενται σε χώρους ομαδικής εστίασης ενώ απαγορεύεται η αντικατάσταση ή τροποποίηση της χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας με οποιονδήποτε τρόπο και από οποιονδήποτε. Τα συγκεκριμένα προϊόντα πωλούνται μόνο σε χαμηλότερη τιμή.

Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ως κάτωθι:

- Έλλειψη πινακίδας με την ένδειξη "Τρόφιμα Περασμένης Διατηρησιμότητας" 1.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.

- Μη διακριτός διαχωρισμός τροφίμων περασμένης διατηρησιμότητας από τα υπόλοιπα τρόφιμα 1.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.

- Παραποίηση (αντικατάσταση ή τροποποίηση) της χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας 2.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.

- Διάθεση τροφίμων περασμένης διατηρησιμότητας σε χώρους ομαδικής εστίασης 5.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.

- Μη τήρηση υποχρέωσης πώλησης τροφίμων με την ένδειξη "Τρόφιμα Περασμένης Διατηρησιμότητας" σε χαμηλότερη τιμή 2.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.


Πηγή: Protothema.gr

Βαρβιτσιώτης: «Πουλήστε τα σπίτια σας»

Μία φαεινή ιδέα είχε την Τρίτη ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Κάλεσε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τα χαράτσια, να πουλήσουν το σπίτι τους. Δηλαδή να το «χαρίσουν» αφού η αγορά έχει πατώσει.

Βαρβιτσιώτης: «Πουλήστε τα σπίτια σας»
Μια… φοβερή και πάνω απ’ όλα «δίκαιη» λύση βρήκε την Τρίτη ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για όσους δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τα χαράτσια που βάζει η κυβέρνηση σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 συμβούλεψε τις οικογένειες να βάλουν αγγελία πώλησης στην περιουσία τους, αν δυσκολεύονται να πληρώσουν τον επερχόμενο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Πάρα πολύ ωραία. Με την αγορά ακινήτων «παγωμένη» και τις τιμές πώλησης σπιτιών και καταστημάτων να «βουτάνε» καθημερινά, η πρόταση παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Τότε που οργίαζαν οι «μαυραγορίτες» και ολόκληρες περιουσίες άλλαζαν χέρια για ένα ντενεκέ λάδι.

Κάθε παρόμοια ιδέα όχι μόνον δεν προσφέρει απολύτως τίποτε. Απεναντίας θεωρείται επικίνδυνη για πυροδότηση κοινωνικής έκρηξης.

Εδώ και τέσσερα χρόνια οι ίδιοι οι κυβερνώντες έχουν στερήσει από τους Έλληνες το μεγαλύτερο μέρος από το εισόδημά τους. Την εργασία τους, την δημόσια υγεία και περίθαλψη, τις συντάξεις και έχουν υποθηκεύσει το μέλλον της νεολαίας.

Τώρα, θέλουν να «βάλουν» στο χέρι και τα σπίτια για ένα κομμάτι ψωμί.

Πριν το επαναλάβουν ας το ξανασκεφτούν…

Τελευταία ευκαιρία...!

Ελεύθεροι και ωραίοι! Από τον Έκι Γκονζάλες, τον Κάρλος Αλμπέρτο, τον Λούτσο Φιγκεόρα μέχρι τους δικούς μας, Φάνη Γκέκα, Γιούρκα Σεϊταρίδη. Δείτε την λίστα με τους παίκτες χωρίς ομάδα...

Τελευταία ευκαιρία...
Μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου πολλοί παίκτες ψάχνουν για να βρουν ομάδα. Το ίδιο κάνουν και οι σύλλογοι που ψάχνουν κάποιες τελευταίες ευκαιρίες για να κλείσουν τα ρόστερ τους.

Οπότε, ή τώρα ή ποτέ! Και οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές είναι πολλοί. Από που να το πιάσεις; Από τον... παλαβό Κάρλος Αλμπέρτο που στα 28 του είναι free; Από τον Μίλαν Γιοβάνοβιτς που όλο ακούγεται για ομάδες κι όλο στο... Βέλγιο (ή πουθενά εν προκειμένω) μένει. Από τον Μαρικά που στα 27 του αποχώρησε από την Σάλκε και δεν έχει βρει τίποτα ακόμα;

Και δεν είναι μόνο στην ξένη αγορά. Γιατί και Έλληνες έχουμε στη λίστα. Για παράδειγμα ο Γιούρκας Σεϊταρίδης που ακόμα «ψάχνεται» ή ο Φάνης Γκέκας που πέρσι έσωσε μόνος του την Ακίσασπορ, αλλά... τίποτα για την ώρα.

Δείτε ενδεικτικά τις καλές περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών:

Τομ Ντε Μουλ (τελευταία ομάδα Σεβίλλη, έχει να παίξει από το 2012, 27 ετών, δεξι εξτρέμ)
Φράνκο Ζουκουλίνι (ελεύθερος από Σαραγόσα, 22 ετών, αμυντικό χαφ)
Τζούλιο Άρτσα (ελεύθερος από Μίντλεσμπρο, 32 ετών, μέσος)
Ματίας Λεκί (ελεύθερος από Ολ Μπόις Μπουένος Άιρες, 32 ετών, αμυντικός)
Λούκας Φαβάλι (ελεύθερος από Παναιτωλικό, 28 ετών, μεσοεπιθετικός)
Λούτσιο Φιλομενο (τελευταία ομάδα Ατλέτικο Ραφαέλ, έχει να παίξει από το 2012, 33 ετών, επιθετικός)
Έκι Γκονζάλες (τελευταία ομάδα Λίγκα Ντε Κίτο, έχει να παίξει από το 2012, 33 ετών, μεσοεπιθετικός)
Λουτσιάνο Φιγκερόα (τελευταία ομάδα Παναθηναϊκός, 32 ετών, επιθετικός)
Άλντο Ντούσερ (τελευταία ομάδα Παραλίμνι, έχει να παίξει από το 2012, 34 ετών, αμυντικός)
Κάρλος Αλμπέρτο (ελεύθερος από Βάσκο ντα Γκάμα, 28 ετών, μεσοεπιθετικός)
Ντένις Σόουζα (ελεύθερος από ΟΦΗ, 33 ετών, αμυντικός)
Φινίνιο (ελεύθερος από Μέταλιστ, 29 ετών, μεσοεπιθετικός)
Σανέλ Γιάχιτς (ελεύθερος από Καραμπουκσπορ, 31 ετών, αμυντικός)
Κάρλτον Κόουλ (ελεύθερος από Γουέστ Χαμ, 29 ετών, επιθετικός)
Τάιτους Μπραμπλ (ελεύθερος από Σάντερλαντ, 32 ετών, αμυντικός)
Νιάζι Κούτσι (ελεύθερος από Ατρόμητο, 30 ετών, επιθετικός)
Φρανσις Ντίκο (ελεύθερος από Σερκλ Μπριζ, 30 ετών, αμυντικός)
Μλάντεν Πέτριτς (ελεύθερος από Φούλαμ, 32 ετών, επιθετικός)
Εβάντερ Σνο (ελεύθερος από Ναϊμέγκεν, έχει να παίξει από τον Γενάρη, 26 ετών, αμυντικός χαφ)
Ντάνιελ ντε Ρίντερ (ελεύθερος από Χέρενφεϊν, 29 ετών, επιθετικός)
Μάρτσιν Βασιλέφσκι (ελεύθερος από Άντερλεχτ, 33 ετών, αμυντικός)
Ιρενέους Γιέλεν (ελεύθερος από Γκόρνικ, 32 ετών, επιθετικός)
Έμπι Σμόλαρεκ (ελεύθερος από Γιαγκελόνια, 32 ετών, επιθετικός)
Σίπριαν Μαρικά (ελεύθερος από Σάλκε, 27 ετών, επιθετικός)
Μίλαν Γιοβάνοβιτς (ελεύθερος από Άντερλεχτ, 32 ετών, επιθετικός)
Στέφαν Μπάμποβιτς (ελεύθερος από Σαραγόσα, 26 ετών, μεσοεπιθετικός)
Χοσέμπα Γιορέντε (ελεύθερος από Ρεάλ Σοσιεδάδ, 33 ετών, επιθετικός)
Φάνης Γκέκας (ελεύθερος από Ακισασπορ, 33 ετών, επιθετικός)
Γιούρκας Σεϊταρίδης (ελεύθερος από Παναθηναϊκό, 32 ετών, αμυντικός)
Άγγελος Χαριστέας (ελεύθερος από Αλ Νασρ, 33 ετών, επιθετικός)
Παντελής Καφές (ελεύθερος από Βέροια, 35 ετών, μέσος) Πηγή: sport-fm.gr

«Βασίλισσα» και στις πωλήσεις…!

Η πώληση του Μεσούτ Οζίλ στην Άρσεναλ αποτελεί την πιο ακριβή στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Το sport-fm.gr βρήκε το «Top 10» αποχωρήσεων στη «βασίλισσα», που ξέρει και να γεμίζει τα ταμεία της…

«Βασίλισσα» και στις πωλήσεις…
Κατά καιρούς, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια για μεταγραφές. Πιο πρόσφατη είναι η περίπτωση του Γκάρεθ Μπέιλ, για τον οποίο δαπάνησε 99 εκατ. ευρώ, προκειμένου να τον εντάξει στο δυναμικό της και είναι πλέον η ακριβότερη στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Το σήριαλ κράτησε πολύ, αλλά είχε αίσιο τέλος. Στη λίστα υπάρχουν επίσης τα ονόματα των Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζιντεντίν Ζιντάν και πολλών άλλων…

Ωστόσο, η διοίκηση της «βασίλισσας», με την πώληση του Μεσούτ Οζίλ στην Άρσεναλ, μας θύμισε ότι είναι καλή και στο να βάζει λεφτά στα ταμεία του συλλόγου. 45 εκατ. ευρώ θα φτάσει το κόστος και πλέον η πώληση αυτή είναι η καλύτερη στην ιστορία της ισπανικής ομάδας. Επίσης, αποτελεί την ακριβότερη στην ιστορία της αγγλικής και την πιο ακριβή Γερμανού ποδοσφαιριστή.

Πριν τον Μεσούτ Οζίλ, στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες συμφωνίες της Ρεάλ Μαδρίτης βρισκόταν από το 2008 ο Ρομπίνιο, για τον οποίο η Μάντσεστερ Σίτι είχε ξοδέψει 42 εκατ. ευρώ. Πλέον, ο Βραζιλιάνος είναι στη δεύτερη θέση και ακολουθεί ο Αργεντινός, Γκονσάλο Ιγκουαΐν, που μετακινήθηκε το φετινό καλοκαίρι στη Νάπολι έναντι 37 εκατ. ευρώ. Στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται το όνομα του Νικολά Ανελκά, για τον οποίο η Παρί Σεν Ζερμέν ξόδεψε 31 εκατ. ευρώ το 2000.

Το «Top 10» πωλήσεων της Ρεάλ Μαδρίτης:

1. Μεσούτ Οζίλ σε Άρσεναλ (2013 / 45 εκατ. ευρώ)
2. Ρομπίνιο σε Μάντσεστερ Σίτι (2008 / 42 εκατ. ευρώ)
3. Γκονσάλο Ιγκουαΐν σε Νάπολι (2013 / 37 εκατ. ευρώ)
4. Νικολά Ανελκά σε Παρί Σεν Ζερμέν (2000 / 31 εκατ. ευρώ)
5. Άριεν Ρόμπεν σε Μπάγερν Μονάχου (2009 / 25 εκατ. ευρώ)
6. Μάικλ Όουεν σε Νιουκάστλ (2005 / 24 εκατ. ευρώ)
7. Κλοντ Μακελελέ σε Τσέλσι (2003 / 24 εκατ. ευρώ)
8. Κλάρενς Ζέεντορφ σε Ίντερ (2002 / 24 εκατ. ευρώ)
9. Φερνάντο Ρεδόνδο σε Μίλαν (2000 / 21 εκατ. ευρώ)
10. Γουέσλεϊ Σνάιντερ σε Ίντερ (2009 / 18 εκατ. ευρώ) Πηγή: sport-fm.gr

Έχει και χειρότερα;

Την τελευταία φορά που ο Άρης ξεκίνησε το πρωτάθλημα με δύο ήττες, στο τέλος υποβιβάστηκε. Τρεις σερί ήττες είχε να κάνει πάνω από… μισό αιώνα.

Έχει και χειρότερα;
Οι δύο συνεχόμενες ήττες από Απόλλωνα Σμύρνης και Καλλονή στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος προκάλεσαν προβληματισμό στις τάξεις του Άρη και το μυαλό όλων πήγε στην τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. Το 2004-05 οι «κίτρινοι» είχαν χάσει από SKODA Ξάνθη και Ολυμπιακό Βόλου και στο τέλος της σεζόν η ομάδα υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική για δεύτερη και τελευταία φορά στην ιστορία της.

Στην ΠΑΕ δεν θέλουν να σκέφτονται ένα τέτοιο σενάριο, αλλά την αμέσως επόμενη αγωνιστική, οι «κίτρινοι» ισοφάρισαν ένα αρνητικό ρεκόρ που σημειώθηκε πριν από 54 ολόκληρα χρόνια. Η ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, που συνδυάστηκε από μια ακόμη μέτρια εμφάνιση, ήταν η τρίτη συνεχόμενη για την ομάδα του Γιάννη Χατζηνικολάου, κάτι που είχε συμβεί τελευταία φορά το 1959.

Το τρία στα τρία μόνο κολακευτικό δεν είναι για τον Άρη, με τον προπονητή να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Η καρέκλα του «τρίζει επικίνδυνα» και δεν αποκλείεται να υπάρξει διαζύγιο ακόμη και εντός της ημέρας. Και έτσι θα επιβεβαιωθεί και ο «Τρελός του χωριού», που τα έλεγε και τα έγραφε από τις 20 Αυγούστου… Πηγή: sport-fm.gr

Mucho... mas!!

O Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την αναμενόμενη αποχώρηση Μούτα-Χατζηνικολάου και την πιθανότητα της μεγάλης επιστροφής του Έκτορ Ραούλ Κούπερ.
Δεν χρειάζεται να γράψω πολλά πράγματα για Μούτα-Χατζηνικολάου. Τα έχω σημειώσει την Δευτέρα μετά την εκλογή του Ηλιάδη και όλο αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι και χθες.
Δε νομίζω ότι υπάρχει επόμενη μέρα για Μούτα και Χατζηνικολάου στον ΑΡΗ έστω κι αν οι επιλογές τους το καλοκαίρι και ειδικά αυτές των ξένων παικτών έχουν δημιουργήσει μία δύσκολη κατάσταση που θα την βρει μπροστά του ο επόμενος προπονητής, όποιος κι αν είναι αυτός.
Το γιατί φεύγει ο Χατζηνικολάου και ο «προιστάμενός» του Μούτας που μέχρι πέρσι ήταν βοηθός του και είμαι σίγουρος ότι και στην επόμενη ομάδα που θα βρεθούν θα έχουν τους ίδιους ρόλους προπονητή-βοηθού δε νομίζω ότι χρειάζεται ανάλυση, πόσο μάλλον όταν τα έγραφα όλο αυτό το διάστημα.
Θα σημειώσω μόνο ότι θεωρώ πως ο Χατζηνικολάου αδίκησε τον εαυτό του που εμπιστεύτηκε τόσο πολύ τον συνεργάτη του. Θεωρώ επίσης ότι την ομάδα την πονάει και πως παραμένει φίλος του ΑΡΗ σε αντίθεση με τον κ. Μούτα που πλέον μπορεί κάλλιστα και φανερά να υποστηρίζει το ασπρόμαυρο του… ΟΦΗ. Δεν είναι κακό με αυτή την ομάδα αναδείχθηκε στην Ελλάδα, ας πάει και στην θέση του Δερμιτζάκη αν θέλει. Για τον ΑΡΗ είναι ξεκάθαρο ότι κρίθηκε μη επαρκής και έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της ζωής του.
Τις αντιπάθειες μόνος του τις δημιούργησε με δηλώσεις άνευ ουσίας και νοήματος (Τάτος, Αγκάνθο) και σε κάθε περίπτωση δεν κατάλαβε ποτέ ότι βρίσκονταν στον ΑΡΗ.
Πλέον το ζητούμενο είναι η επόμενη μέρα. Το όνομα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ είναι το πρώτο στο μυαλό του κόσμου του ΑΡΗ, αλλά και του Δημήτρη Ηλιάδη. Ήδη έχει υπάρξει προσέγγιση, ήδη είναι ο πρώτος στην λίστα, αλλά πρέπει άπαντες να αναγνωρίσουμε τις πολλές δυσκολίες της περίπτωσής του.
Ο ΑΡΗΣ και ο Ηλιάδης θα το κυνηγήσουν με όλες τους τις δυνάμεις με τον πρόεδρο να έχει αντιληφθεί το μεγάλο λάθος με τον Χατζηνικολάου και να θέλει να αλλάξει άρδην και την ψυχολογία του κόσμου.
Είναι δεδομένο ότι ακόμα και με αυτή την ομάδα, με αυτό το ρόστερ ο Κούπερ μπορεί να δώσει όραμα στον κόσμο, αλλά και... ασπίδα στον Ηλιάδη.  Θεωρώ ότι μέχρι αύριο θα ξέρουμε αν το… no mucho mas, η αγαπημένη του φράση όταν τελείωνε τις συνεντεύξεις Τύπου μετατραπεί σε… mucho mas. Αν δηλαδή το τίποτα άλλο μετατραπεί σε πολλά ακόμα.
Από μεθαύριο θα μιλήσουμε για τις πιθανές εναλλακτικές (από το εξωτερικό) αν και εύχομαι να μην φτάσουμε ως εκεί και από αύριο να μιλάμε για μία νέα εποχή με οδηγό στο τεράστιο αυτό σύλλογο τον άνθρωπο που κατάφερε να ενώσει όλο τον κόσμο του ΑΡΗ. Τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.
ΥΓ1 Τρίτο ματς χάλια ο ΑΡΗΣ, τρίτο ματς χάλια και ο ρέφερι. Μαρς πέναλτι και αποβολή Ταυλαρίδη «έπνιξε» ο Ιωαννίδης. Μήπως να δει και αυτό το θέμα ο Ηλιάδης; Η προπαγάνδα βέβαια καλά κρατεί. Πάλι μούφα πέναλτι οι δίπλα και επιθετικό φάουλ το πρώτο γκολ. Α ξέχασα τους τα έδωσε για να τους εκθέσει…
Πηγή: gazzetta.gr

Δείγματα Ατρομήτου θετικά!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τα πρώτα φετινά δείγματα του Ατρομήτου τα οποία είναι άκρως θετικά, έως πολύ αισιόδοξα. Οι καλές ομάδες φαίνονται στα δύσκολα. Εκεί, στην Ολλανδία ο Ατρόμητος δεν ήπιε νερό, μολονότι έφτασε μία ανάσα από την πηγή, ωστόσο κέρδισε τις εντυπώσεις. Μπορεί, κάλλιστα κάποιος να πει, ότι έπαιξε δίχως άγχος σε εκείνο το δεύτερο ματς κόντρα στην Άλκμααρ, ωστόσο, μπορεί και να είχε προκριθεί αν δεν υπήρχε εκείνη η άτιμη... φωτιά και διακοπή. Μπορεί... Το γεγονός ότι δεν έμεινε στα «αν» και τα «μπορεί» σαφώς είναι στα θετικά του, καθώς προχώρησε στο βασικό στόχο του, που είναι το πρωτάθλημα και (στη συνέχεια) το Κύπελλο. Τα πρώτα δείγματα που δείχνει ως ομάδα, τόσο στα επίσημα ματς, όσο και στα φιλικά, είναι θετικά. Δείχνει πάθος, ωριμότητα, ποιότητα, σκοράρει εύκολα. Που είναι όμως καλύτερος φέτος  ο Ατρόμητος και τι θετικό κρατάει από πέρυσι; 1. Επίθεση. Με την προσθήκη του Δημήτρη Παπαδόπουλου ο Ατρόμητος φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ρολάρει επιθετικά, σε έναν τομέα που για περίπου δύο χρόνια αντιμετώπισε πρόβλημα. Θυμηθείτε πέρυσι επί Μπάγιεβιτς η ομάδα ήταν σφιχτή, αλλά μπροστά, είχε προβλήματα. Μεγάλο ρόλος εκτός από την προσθήκη του Παπαδόπουλου έχει παίξει και η άνοδος του Στέφανο Ναπολεόνι, αυτού του Ιταλού δαίμονα, που μπορεί να ανοίξει άμυνες και στη μέρα του, μπορεί να δημιουργήσει πολλά ρήγματα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτό έγινε και κόντρα στον Άρη, όσο και έναντίον της Άλκμααρ στην Ολλανδία. Σε ανοδική πορεία βρίσκεται και ο Θανάσης Καραγκούνης που εκτός από κάποιες περίφημες ενέργειες και περίτεχνα γκολ, βγάζει σταθερότητα στο παιχνίδι του.

2. Πιο ώριμος ο κόσμος. Οι οπαδοί του Ατρόμητου, όπως και άλλων ομάδων έχουν απαιτήσεις. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια, ότι επειδή δίνουν από το υστέρημά τους –τις περισσότερες φορές- το εισιτήριο του αγώνα, ότι έχουν πάντα δίκιο. Τουναντίον μάλιστα, πολλές φορές εν θερμώ αντιδρούν άσχημα και μπορεί να κάνουν κακό στην ομάδα που αγαπούν, στο σύλλογό τους. Ποιό ήταν το παράπονο του προέδρου τους, τότε (27 Ιανουαρίου 2013), που τον ώθησε να πει το αντίο ;
«Η συντριπτική πλειοψηφία της κερκίδας έχει στοχοποιήσει κάποιους παίκτες από την αρχή της σεζόν. Μιλάω για τον Κούτσι και τον Σουμπίνιο. Ο φίλαθλος έχει δικαίωμα στην κριτική, σαφώς έχουμε κάνει λάθη, αλλά θέλουμε στήριξη στα δύσκολα. Είναι μια συνειδητοποιημένη απόφαση από τη στιγμή που έχει χαθεί το όραμα στον κόσμο. Ίσως επειδή κι ο κόσμος έχει άλλα προβλήματα και δεν έχει προτεραιότητα τον Ατρόμητο». Οι οπαδοί του Περιστερίου πλέον δείχνουν πιο ώριμοι και συνειδητοποιημένοι. Άλλωστε, βλέπουν ότι ο Ατρόμητος είναι ένα συμμαζεμένο μαγαζί και κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να αγωνιστεί στην Ευρώπη.

3. Σταθερή διοίκηση. Ο Γιώργος Σπανός έφτασε στο τσακ πέρυσι να σηκωθεί να φύγει («αποχωρώ από το καλοκαίρι και θα αφήσω τις μετοχές μου στον δήμαρχο κ. Παχατουρίδη») από την ομάδα του Περιστερίου εξαιτίας κάποιων ανεγκέφαλων οπαδών, που βλέπουν τη μύτη τους και όχι μπροστά, το δρόμο. Στη συνέχεια η ομάδα έκανε το μεγάλο «διπλό» στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, σπάζοντας το αήττητο του Ολυμπιακού, κάτι που δεν κατάφερε πέρυσι στο πρωτάθλημα, καμμία άλλη ομάδα μέχρι τη λήξη. Το θετικό είναι ότι ο Ατρόμητος ψήλωσε στη συνείδηση όλων και κυρίως των αμφισβητιών, έσβησε διάφορα κακόβουλα σχόλια και έδειξε ότι η ομάδα του Περιστερίου δεν μπαίνει στη λογική των μεγάλων ομάδων και δεν εξαρτάται από κανέναν. Και όχι μόνον αυτό: δεν σταμάτησε σε κανένα σημείο ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Μάλιστα, οι κινήσεις ήταν άμεσες, ποιοτικές και ο Ατρόμητος δεν έχασε σε κανένα σημείο το στόχο του. Μετρημένες μεταγραφές, αλλά αυτές που πρέπει!

4. Βασικός κορμός- έμπειρος προπονητής. Βασικά γρανάζια της ομάδας, όπως ο Ιγκλέσιας, ο Φυτανίδης, Γιαννούλης, Πίτου Γκαρσία, ο Καραγκούνης και άλλοι παρέμειναν στην ομάδα, με μεγαλύτερη απώλεια τον Σκόνδρα. Η εμπειρία του Γιώργου Παράσχου, που κατάφερε να επαναφέρει τον Ναπολεόνι στην εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρισκόταν τότε που ήταν στον Λεβαδειακό, είναι ένα ακόμη θετικό για τον Ατρόμητο. Μεγάλο ρόλο στο ότι κατάφερε να «δέσει» γρήγορα την ομάδα παίζει το ότι ο προπονητής ήταν από την περσινή περίοδο στην ομάδα, έστω κι αν έμεινε για μικρό χρονικό διάστημα στα τέλη της περιόδου. Σε διάστημα μόλις τριών μηνών ο Ατρόμητος έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο και στα πλέϊ-οφ κέρδισε τις εντυπώσεις. Μην ξεχνάμε ότι με τον Γιώργο Παράσχο προπονητή ο Ατρόμητος βγήκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη την περίοδο 2006-07. Ο 61χρονος προπονητής, συνδέεται με φιλία χρόνων με τον πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Σπανό, ενώ είχαν συνεργαστεί για τεσσερισίμισι αγωνιστικές περιόδους (2002-2006 και ένα εξάμηνο το 2007) στη Χαλκηδόνα και στον Ατρόμητο.
Πηγή: gazzetta.gr

Το Top10 της τελευταίας στιγμής!!

Αυλαία στις μεταγραφές και ορισμένες ομάδες κρατούσαν το καλύτερο για το τέλος. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις δέκα πιο σημαντικές κινήσεις λίγο πριν πέσει η αυλαία.    Μεσούτ Οζίλ (Άρσεναλ)
Το καλύτερο για το τέλος κρατούσε ο Αρσέν Βενγκέρ ο οποίος βγάζοντας από τα ταμεία της Άρσεναλ το ποσό των 50 εκατ. ευρώ κατάφερε να κάνει την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των «κανονιέρηδων». Οι Λονδρέζοι απέκτησαν τον Γερμανό playmaker Μεσούτ Οζίλ ο οποίος αφήνει την Ρεάλ Μαδρίτης μετά από τρία χρόνια παρουσίας έχοντας προλάβει να μοιράσει 74 ασίστ.
Μαρουάν Φελαϊνί (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Μετά από αμέτρητες χυλόπιτες καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε έστω και στις... καθυστερήσεις να κάνει το μπαμ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» απέκτησαν τον Μαρουάν Φελαϊνί από την Έβερτον με τους «κόκκινους διαβόλους» να προσφέρουν το ποσό των 27,5 εκατ. λιρών για να κάνουν δικό τους τον Βέλγο διεθνή μέσο ο οποίος την περσινή σεζόν είχε 11 γκολ με την φανέλα των «ζαχαρωτών».
Κακά (Μίλαν)
Ο Ρικάρντο Κακά επιστρέφει εκεί που αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος. Ο Βραζιλιάνος σταρ μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας φοράει ξανά τα «ροσονέρο» της Μίλαν με την Ρεάλ Μαδρίτης να τον αφήνει ελεύθερο και τον ίδιο να υπογράφει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τις ετήσιες αποδοχές του να φτάνουν τα 5.000.000 ευρώ ετησίως.
Μαμαντού Σακό (Λίβερπουλ)
Η Λίβερπουλ ενισχύεται ακόμα περισσότερο κι έκανε το δικό της μπαμ με την απόκτηση του διεθνή Γάλλου κεντρικού αμυντικού Μαμαντού Σακό από την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι «κόκκινοι» έβγαλαν από τα ταμεία τους το ποσό των 19 εκατ. ευρώ για τον 23χρονο άσο ο οποίος εκτός από κεντρικός; αμυντικός μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερό μπακ.
Γκάρεθ Μπάρι-Ρομέλου Λουκάκου (Έβερτον)
Την ώρα που ο Μαρουάν Φελαϊνί μετακόμιζε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η Έβερτον έκανε την τελευταία στιγμή ντεμαράζ μεταγραφγών ανακοινώνοντας την απόκτηση με την μορφή δανεισμού των Γκάρεθ Μπάρι και Ρομέλου Λουκάκου από τις Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι αντίστοιχα ενισχύοντας αφάνταστα την ομάδα ανεβάζοντάς την επίπεδο.
Στεφάν Σεσενιόν (Γουέστ Μπρόμιτς)
Την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της έκανε η Γουέστ Μπρόμιτς η οποία πλήρωσε στην Σάντερλαντ το ποσό των 7,5 εκατ. ευρώ τον 29χρονο μεσοεπιθετικό ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Σεσενιόν με παρουσία και στην Παρί Σεν Ζερμέν ήταν από τους λίγους διακριθέντες στις «Μαύρες Γάτες» και αναμένεται να βοηθήσει την ομάδα του Κλαρκ.
Φλοριάν Τοβάν (Μαρσέιγ)
Ένα από τα μελλοντικά αστέρια της Γαλλίας ο Φλοριάν Τοβάν είναι πλέον παίκτης της Μαρσέιγ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την U-20 της Γαλλίας μετακόμισε από την Λιλ στο «Βελοντρόμ» έναντι του ποσού των 15 εκατ. ευρώ. Ο 20χρονος εξτρέμ είχε αποκτηθεί πριν από έξι μήνες από την Λιλ έναντι 3,5 από την Μπαστιά στην οποία αγωνιζόταν μέχρι το καλοκαίρι αλλά την φανέλα των «λιλουά» δεν πρόλαβε να την φορέσει ποτέ αφού η Μαρσέιγ επέμενε από την αρχή να τον κάνει δικό της.
Τόμπι Αλντερβάιρελντ (Ατλέτικο Μαδρίτης)
Τον αντικαταστάτη του Μάρτιν Ντεμικέλις έψαχνε η Ατλέτικο Μαδρίτης και τον βρήκε στο πρόσωπο του Βέλγου διεθνή αμυντικού Τόμπι Αλντερβάιρελντ. Ο 24χρονος αμυντικός αποκτήθηκε από τον Άγιαξ έναντι του ποσού των 6 εκατ. ευρώ με τον ίδιο να βάζει την υπογραφή του σε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.
Λούκας Μαρόνε (Σασουόλο)
Το μπαμ της τελευταίας στιγμής έκανε η Σασουόλο η οποία απέκτησε από την Γιουβέντους τον Λούκας Μαρόνε. Ο διεθνής με τις Ελπίδες της Ιταλίας ήθελε να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και ποαραχωρήθηκε με την μορφή συνιδιοκτησίας στους νεοφώτιστους που πλήρωσαν 4,5 εκατ. ευρώ για τον κάνουν δικό τους.
Λίμπορ Κόζακ (Άστον Βίλα)
Τον παρτενέρ του Μπεντέκε έψαχνε ο Πολ Λάμπερτ και το βρήκε στο πρόσωπο του Σλοβάκου επιθετικού. Ο Κόζακ αφήνει την Ρώμη και την Λάτσιο κι έναντι του ποσού των 7 εκατ. ευρώ υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «χωριάτες».
Πηγή: gazzetta.gr

Στημένοι, όχι «αγανακτισμένοι», κατά Νταμπίζα!!

Ο Αποδυτηριάκιας διερευνά το «σκοτάδι» της εγκληματικής ενέργειας στον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.  
Δεν μου λέει τίποτα ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατεδίκασε το ξυλοδαρμό του Νίκου Νταμπίζα. Είναι σαν κάποιες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, γραμμένες από τα πριν του τσαμπουκά. Όχι, ούτε που πάει η σκέψη ότι η ΠΑΕ γνώριζε την 100% στημένη βρωμοδουλειά ενάντια στον άνθρωπο του Αναστασίου. Η ευθύνη της ΠΑΕ, όλων των ΠΑΕ στην Ελλάδα, βρίσκεται στις «ειδικές σχέσεις» που εδώ και δεκαετίες κρατούν με τους μπράβους των γηπέδων. Όπως λέμε μπράβους της νύχτας.
Ποιοι είναι αυτοί οι «γνωστοί τύποι» που την πέσανε χοντρά κι έκαναν μαύρο τον έμμισθο υπάλληλο (ακριβοπληρωμένος;) της ΠΑΕ; Περίεργο. Τον Παναθηναϊκό τον διοικούν, έστω τον συνδιοικούν οι φίλαθλοι. Ο Φορέας. Ούτε ο «θα σας κόψω τα πόδια» καπετάν Γιώργης, που τους πλάκωνε στα μπινελίκια, ούτε ο καταραμένος Τζίγγερ.
Σήμερα αφεντικό στην ομάδα είναι ο λαός. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία. Λοιπόν; Δεν τους ξέρουν αυτούς που είναι εκπαιδευμένοι να δέρνουν, ρωτάω. Άσε την Αστυνομία, αυτή ξέρει. Κι ακριβώς επειδή ξέρουν το νιτερέσο κάθε διοίκησης με τον οπαδικό της υπόκοσμο, γι’ αυτό οι μπάτσοι, προχθές στη φάση με τον Νταμπίζα, έκαναν το κορόιδο. Τέτοια εντολή έχουν. Το γράφει και το υπογράφει ο αποδυτηριάκιας.
Παίρνει πρέφα το σκηνικό ο Ζαβραδινός και πετάγεται έξω βάζοντας τις φωνές. Ούτε κι αυτός ξέρει, ρωτάω. Εξήντα χρόνια στον Παναθηναϊκό άσπρισαν τα μαλλιά του, άλλο αν φαίνονται προς το καφέ, με ανταύγειες. Μια ζωή φοράκια στους οργανωμένους.

 Οι «φίλαθλοι» που δέρνουν στον Παναθηναϊκό παίρνουν εντολή να δείρουν, γράφει ο apodytiriakias.gr

Ακόμα κι όταν ήρθαν τα πολλά πακέτα στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό δεν κόπηκαν οι «σχέσεις» με τους σκληροπυρηνικούς των οργανωμένων. Τους επίλεκτους κομάντος. Ο Αλαφούζος, άνθρωπος από σπίτι, δεν νοιώθει καλά με τύπους αντεργκράουντ.
Να, όμως, που ό,τι γίνεται στην ΠΑΕ, είτε αφορά μεταγραφή παίκτη, είτε νταραβέρι π.χ. με την Παιανία, ενωρίτερα από τους δημοσιογράφους της ομάδας, το μαθαίνουν τα στέκια συγκεκριμένων «ομαδαρχών». Στα μπαρ που συχνάζουν.
Έδιναν καμμία διακοσαριά εισιτήρια στους νταήδες της εξέδρας κι αυτοί, βέβαια, τα πουλούσαν. Οι ίδιοι είχαν τον τρόπο τους να μπαίνουν στο γήπεδο, χωρίς να πληρώνουν διόδια. Από δυο διόδους, γνωστές στη διοίκηση του ΟΑΚΑ, απ’ όπου περνούσαν και τη σακούλα με τα πυρομαχικά.
Αυτοί ήταν οι υπαίτιοι της διακοπής του ντέρμπυ 0-1 με τον Ολυμπιακό, τον Μάρτιο 2012, που κόστισαν στην ομάδα τούς μείον 3 βαθμούς και τρία παιχνίδια στα πλαίη-οφ χωρίς θεατές.
Για τον Νταμπίζα μιλάμε. Η «γραμμή» στην Αστυνομία είναι Γιατί να μπερδευτούμε εμείς. Όταν οι ίδιες οι ΠΑΕ συντηρούν την αλητεία.
Και μεσά σ’ αυτούς τους λουμπέν οπαδούς υπάρχουν κι εκείνοι του μεροκάματου στο βαράμε. Όπως άλλοι σύντροφοι, κάργα στη μαστούρα, δεν έχουν γροθιά να σηκώσουν οι φουκαράδες.


Πηγή: gazzetta.gr

Η σκιά του Ντράζεν και το ευ ζην του Φασούλα!!

To 38o Eυρωμπάσκετ βρίσκεται επί θύραις και ο Βασίλης Σκουντής ξεπαγώνει τις αναμνήσεις και τις εικόνες του από τις προηγούμενες 13 διοργανώσεις στις οποίες υπήρξε αυτόπτης μάρτυς.
28ο Ευρωμπάσκετ
(22 Ιουνίου-4 Ιουλίου 1993, Καρλσρούη, Βερολίνο, Μόναχο / Γερμανία)
Στο βάθρο: 1. Γερμανία, 2. Ρωσία, 3. Κροατία. Η Ελλάδα τέταρτη με 5 νίκες-4 ήττες
Από τον μινιμαλισμό και τη λογική της. ξεπέτας που χαρακτήρισε τις διοργανώσεις του 1989 και του 1991, το Ευρωμπάσκετ του 1993 επανήλθε στα. συγκαλά του: με διπλάσιο αριθμό (16 αντί των οκτώ) ομάδων σε διάρκεια δύο εβδομάδων και με την ηχηρότερη έκπληξη στα χρονικά του!
Το expansion υπήρξε αναπόδραστο λόγω του διαμελισμού της Σοβιετικής Ένωσης και της Γιουγκοσλαβίας, με αποτέλεσμα να συμμετάσχουν για πρώτη φορά στη διοργάνωση νέες χώρες, όπως η (αυτοτελής) Ρωσία, η Κροατία, η Εσθονία που μάλιστα τερμάτισε έκτη, η Βοσνία Ερζεγοβίνη η οποία ανέδειξε ως διάδοχο του ...μονιμά σε αυτή τη θέση Γκάλη, τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης (Σαμπαχουντίν Μπιλάλοβιτς), η Λετονία και η Σλοβενία.
Με νωπό το παγκόσμιο μούδιασμα και τη θλίψη από τον (προ δεκαπενθημέρου) θάνατο του Ντράζεν Πέτροβιτς και ερήμην της Σερβίας η οποία ακόμη έφερε την ετικέτα της παλιάς Γιουγκοσλαβίας και εθεωρείτο κιόλας ο φυσικός κληρονόμος της, οι δελφίνοι της κορυφής περίσσευαν, αλλά αίφνης από το. κάγκελο που λένε και στον ιππόδρομο βγήκε αφηνιασμένη η Γερμανία. Οι οικοδεσπότες αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία τους, φτάνοντας στην κορυφή δια πυρός και σιδήρου, χωρίς μάλιστα να διαθέτουν στο ρόστερ τους τον κορυφαίο Γερμανό παίκτη όλων των εποχών, τον all star του ΝΒΑ Ντέτλεφ Σρεμπφ!
Πράγματι οι Γερμανοί με προπονητή τον «χρυσοδάκτυλο» Σέρβοβόσνιο Σβέτισλαβ Πέσιτς ο οποίος μάλιστα λανσάρισε τη διαφήμιση (της μπίρας Veltins) στο πέτο του σακακιού του κυριάρχησαν δια πυρός και σιδήρου: τρανή απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι στους τελευταίους τρεις αγώνες τους επικράτησαν με συνολική διαφορά έξι πόντων: 79-77 με την Ισπανία (που για πρώτη φορά μετά από 12 Ευρωμπάσκετ στη σειρά δεν είχε στον πάγκο της τον Αντόνιο Ντίαθ Μιγκέλ) στον προημιτελικό, 76-73 με την Ελλάδα στον ημιτελικό και 71-70 με τη Ρωσία στον τελικό. Ο τίτλος κρίθηκε στην εκπνοή της συναρπαστικής αναμέτρησης, δια χειρός του μετέπειτα σέντερ του Ολυμπιακού Κρίστιαν Βελπ, ο οποίος, ενώ μηδενιζόταν το χρονόμετρο, πέτυχε καλάθι και ευστόχησε στη βολή από το φάουλ που καταλόγισε ο Νίκος Πιτσίλκας στον μετέπειτα σέντερ του Αρη, Μιχαήλ Μιχαήλοφ!
Μετά τον εκτροχιασμό της στη Ρώμη και την παταγώδη αποτυχία της στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Μούρθια, η ελληνική ομάδα επέστρεψε δριμύτερη και έχασε στο τσακ την ευκαιρία να παίξει στον τελικό, αλλά τουλάχιστον (με τη νίκη της επί της Γαλλίας) βρέθηκε τόσο στην τετράδα, όσο και στο Μουντομπάσκετ της επόμενης χρονιάς.
Οι πέντε αλησμόνητες "εικόνες" μου
-«Όλα γύρω σου γυρίζουν» κι αυτός ο στίχος του κατά πολύ μεταγενέστερου τραγουδιού του Σάκη Ρουβά ίσχυε όλες τις μέρες του Ευρωμπάσκετ. Ο αδόκητος και σοκαριστικός χαμός του Ντράζεν Πέτροβιτς συνέβη μόλις δυο εβδομάδες πριν από την έναρξη του Ευρωμπάσκετ με αποτέλεσμα η σκιά του να πλανάται πάνω απ' όλη τη διοργάνωση. Μάλιστα σε ένδειξη πένθους, οι Κροάτες ζήτησαν (και έλαβαν) από τη FIBA την άδεια να αποσύρουν τη φανέλα με το Νο 4, με αποτέλεσμα η αρίθμηση και η παρουσίαση τους να αρχίζει από το Νο 5 και να καταλήγει στο Νο 16. Μιλώντας επί προσωπικού, αυτή η διοργάνωση με βρήκε κι εμένα σε πολύ άσχημη κατάσταση,  καθώς μόλις δέκα μέρες πριν από το τζάμπολ έχασα τον πατέρα μου και μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήξερα αν θα μπορούσα να ταξιδέψω στη Γερμανία. Αλλά οι έντονες συγκινήσεις του Ευρωμπάσκετ μου έδωσαν την ευκαιρία να δραπετεύσω για λίγες μέρες από τη θλίψη και το πένθος μου...
-Το talk of the town της διοργάνωσης υπήρξε η συμμετοχή της Βοσνίας / Ερζεγοβίνης. Ο εμφύλιος πόλεμος δεν είχε τερματιστεί ακόμη και οι παίκτες της νεοπαγούς χώρας χρειάστηκε να επιδοθούν σε ηρωικές πράξεις και να διακινδυνεύσουν τις ζωές τους για να ξεφύγουν από τα διασταυρούμενα πυρά και να φτάσουν, όπως μπορούσε ο καθένας, στη Γερμανία. Εδώ οφείλω να ομολογήσω ότι εκείνες τις μέρες έγραψα ένα από τα πιο ανθρώπινα και συγκινητικά θέματα της καριέρας μου, χάρη στη συνέντευξη με τον Μάριο Πρίμορατς, ο οποίος περιστοιχιζόμενος από τη γυναίκα και τα δυο παιδιά του,  μου διηγήθηκε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα πάνδεινα που τράβηξαν οικογενειακώς αυτός και οι σύντροφοι του στο δρόμο από το φλεγόμενο μέτωπο προς την Καρλσρούη...
-Μιας και το 'φερε η κουβέντα σε συνεντεύξεις, πάλι στην Καρλσρούη, ο Παναγιώτης Φασούλας μου έδωσε μια από τις καλύτερες τροφές που θα μπορούσαν να θρέψουν μια δημοσιογραφική δουλειά και μάλιστα εκτός έδρας. Κυνηγημένος εκείνη την εποχή από τους ΠΑΟΚτσήδες (όπως και ο έτερος Καππαδόκης των προσφυγών Κώστας Παταβούκας από τους ΑΕΚτσήδες) και όντας στον προθάλαμο του ΣΕΦ, ο «Πάνι» επικαλούμενος τη φράση του Μέγα Αλέξανδρου για τον Αριστοτέλη, μου είπε σε μια συνέντευξη για την εφημερίδα «Τα Νέα», ότι «οι σύλλογοι μας προσφέρουν το ζην, αλλά η Εθνική μας χαρίζει το ευ ζην»! Τι λες τώρα!
-Υπό το κράτος του... πογκρόμ, ο Φασούλας ούτως ή άλλως είχε την τιμητική του σε αυτή τη διοργάνωση, μάλιστα του έλαχε ο κλήρος να βάλει το υστερόγραφο στην επίτευξη του πρώτου μεγάλου στόχου. Με το σκορ του προημιτελικού με τη Γαλλία στο 59-59, ο Παταβούκας αστόχησε σε μια ελεύθερη βολή, αλλά ο Φασούλας νίκησε στην εναέρια μονομαχία τον Φελίξ Κουρτινάρ και αυτό ήταν πράγματι «το χέρι του Θεού» (61-59), που έσπρωξε την Εθνική στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ και στην απ' ευθείας πρόκριση της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς, στο Τορόντο.
-Η πορεία της ελληνικής ομάδας με παίκτη-αποκάλυψη τον Νάσο Γαλακτερό που μάλιστα πέτυχε ένα εντυπωσιακό ρεκόρ με 33 πόντους στον αγώνα με τη Βοσνία / Ερζεγοβίνη,  υπήρξε καθ' όλα συναρπαστική. Στη δεύτερη αγωνιστική γνώρισε αναπάντεχη ήττα από το Ισραήλ του σεληνιασμένου κοντορεβιθούλη Αντι Γκόρντον ο οποίος, δικαιολογώντας το παρατσούκλι «Flash» πέτυχε 35 πόντους με 8/10 τρίποντα! Στη συνέχεια η Εθνική έκανε φύλλο και φτερό την Ιταλία του (πρωτάρη στον πάγκο της) Μεσίνα και επίσης επιβλήθηκε με 76-75 της Ισπανίας (που τότε την είχαμε πελάτισσα και δεν ήταν ο στοιχειωμένος δαίμονας μας, όπως τώρα) με το «γκολ-φάουλ» του Παταβούκα κι ενώ μόλις 27'' πριν από τη λήξη το σκορ ήταν 70-75! Στον ημιτελικό μας τσάκισε ο Νουρνμπέργκερ και στον μικρό τελικό δεν μας άφησαν να πάρουμε ανάσα οι αφιονισμένοι Κροάτες (59-99).
Πηγή: gazzetta.gr

Αυτός ο παίκτης θα παίζει στον ΠΑΟΚ για 15 χρόνια!!

Ένας καλός προπονητής στο ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα αν τελικά θα μείνει ή όχι πολύ σε ένα σύλλογο, μπορεί με μια – δυο κινήσεις που θα κάνει να αποδείξει ότι έχει, όπως λέμε, "μάτι". Ο έμπειρος Στέφενς, λοιπόν, έδειξε από την αρχή ότι πιστεύει στον Κίτσιου. Ο μικρός ναι μεν είχε κάποιες παραστάσεις από τέτοιο επίπεδο αγώνων, όμως δεν είχε καθιερωθεί.

Κι έτσι ο Στέφενς τον πήρε από το χεράκι και τον έχει κάνει ένα σχεδόν ολοκληρωμένο δεξί μπακ μέσα σε μόλις μερικές εβδομάδες. Παρά το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός για τη θέση είναι μεγάλος στον ΠΑΟΚ.

Και, μάλιστα, ο Κίτσιου πέρα απ΄ όλα τα άλλα χαρακτηριστικά, ξέρει και μπαλίτσα. Έκανε, άλλωστε, και ωραίο τελείωμα στο ματς με τον Πανιώνιο, όταν βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή.

Με δεδομένο ότι ο Κίτσιου είναι μόλις 19 χρόνων, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Στέφενς φαίνεται να βρήκε με το καλημέρα δεξί μπακ για ακόμα 10-15 χρόνια στον ΠΑΟΚ!


 
Πηγή: sportdog.gr