Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Δείγματα Ατρομήτου θετικά!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τα πρώτα φετινά δείγματα του Ατρομήτου τα οποία είναι άκρως θετικά, έως πολύ αισιόδοξα. Οι καλές ομάδες φαίνονται στα δύσκολα. Εκεί, στην Ολλανδία ο Ατρόμητος δεν ήπιε νερό, μολονότι έφτασε μία ανάσα από την πηγή, ωστόσο κέρδισε τις εντυπώσεις. Μπορεί, κάλλιστα κάποιος να πει, ότι έπαιξε δίχως άγχος σε εκείνο το δεύτερο ματς κόντρα στην Άλκμααρ, ωστόσο, μπορεί και να είχε προκριθεί αν δεν υπήρχε εκείνη η άτιμη... φωτιά και διακοπή. Μπορεί... Το γεγονός ότι δεν έμεινε στα «αν» και τα «μπορεί» σαφώς είναι στα θετικά του, καθώς προχώρησε στο βασικό στόχο του, που είναι το πρωτάθλημα και (στη συνέχεια) το Κύπελλο. Τα πρώτα δείγματα που δείχνει ως ομάδα, τόσο στα επίσημα ματς, όσο και στα φιλικά, είναι θετικά. Δείχνει πάθος, ωριμότητα, ποιότητα, σκοράρει εύκολα. Που είναι όμως καλύτερος φέτος  ο Ατρόμητος και τι θετικό κρατάει από πέρυσι; 1. Επίθεση. Με την προσθήκη του Δημήτρη Παπαδόπουλου ο Ατρόμητος φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ρολάρει επιθετικά, σε έναν τομέα που για περίπου δύο χρόνια αντιμετώπισε πρόβλημα. Θυμηθείτε πέρυσι επί Μπάγιεβιτς η ομάδα ήταν σφιχτή, αλλά μπροστά, είχε προβλήματα. Μεγάλο ρόλος εκτός από την προσθήκη του Παπαδόπουλου έχει παίξει και η άνοδος του Στέφανο Ναπολεόνι, αυτού του Ιταλού δαίμονα, που μπορεί να ανοίξει άμυνες και στη μέρα του, μπορεί να δημιουργήσει πολλά ρήγματα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτό έγινε και κόντρα στον Άρη, όσο και έναντίον της Άλκμααρ στην Ολλανδία. Σε ανοδική πορεία βρίσκεται και ο Θανάσης Καραγκούνης που εκτός από κάποιες περίφημες ενέργειες και περίτεχνα γκολ, βγάζει σταθερότητα στο παιχνίδι του.

2. Πιο ώριμος ο κόσμος. Οι οπαδοί του Ατρόμητου, όπως και άλλων ομάδων έχουν απαιτήσεις. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια, ότι επειδή δίνουν από το υστέρημά τους –τις περισσότερες φορές- το εισιτήριο του αγώνα, ότι έχουν πάντα δίκιο. Τουναντίον μάλιστα, πολλές φορές εν θερμώ αντιδρούν άσχημα και μπορεί να κάνουν κακό στην ομάδα που αγαπούν, στο σύλλογό τους. Ποιό ήταν το παράπονο του προέδρου τους, τότε (27 Ιανουαρίου 2013), που τον ώθησε να πει το αντίο ;
«Η συντριπτική πλειοψηφία της κερκίδας έχει στοχοποιήσει κάποιους παίκτες από την αρχή της σεζόν. Μιλάω για τον Κούτσι και τον Σουμπίνιο. Ο φίλαθλος έχει δικαίωμα στην κριτική, σαφώς έχουμε κάνει λάθη, αλλά θέλουμε στήριξη στα δύσκολα. Είναι μια συνειδητοποιημένη απόφαση από τη στιγμή που έχει χαθεί το όραμα στον κόσμο. Ίσως επειδή κι ο κόσμος έχει άλλα προβλήματα και δεν έχει προτεραιότητα τον Ατρόμητο». Οι οπαδοί του Περιστερίου πλέον δείχνουν πιο ώριμοι και συνειδητοποιημένοι. Άλλωστε, βλέπουν ότι ο Ατρόμητος είναι ένα συμμαζεμένο μαγαζί και κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να αγωνιστεί στην Ευρώπη.

3. Σταθερή διοίκηση. Ο Γιώργος Σπανός έφτασε στο τσακ πέρυσι να σηκωθεί να φύγει («αποχωρώ από το καλοκαίρι και θα αφήσω τις μετοχές μου στον δήμαρχο κ. Παχατουρίδη») από την ομάδα του Περιστερίου εξαιτίας κάποιων ανεγκέφαλων οπαδών, που βλέπουν τη μύτη τους και όχι μπροστά, το δρόμο. Στη συνέχεια η ομάδα έκανε το μεγάλο «διπλό» στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, σπάζοντας το αήττητο του Ολυμπιακού, κάτι που δεν κατάφερε πέρυσι στο πρωτάθλημα, καμμία άλλη ομάδα μέχρι τη λήξη. Το θετικό είναι ότι ο Ατρόμητος ψήλωσε στη συνείδηση όλων και κυρίως των αμφισβητιών, έσβησε διάφορα κακόβουλα σχόλια και έδειξε ότι η ομάδα του Περιστερίου δεν μπαίνει στη λογική των μεγάλων ομάδων και δεν εξαρτάται από κανέναν. Και όχι μόνον αυτό: δεν σταμάτησε σε κανένα σημείο ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Μάλιστα, οι κινήσεις ήταν άμεσες, ποιοτικές και ο Ατρόμητος δεν έχασε σε κανένα σημείο το στόχο του. Μετρημένες μεταγραφές, αλλά αυτές που πρέπει!

4. Βασικός κορμός- έμπειρος προπονητής. Βασικά γρανάζια της ομάδας, όπως ο Ιγκλέσιας, ο Φυτανίδης, Γιαννούλης, Πίτου Γκαρσία, ο Καραγκούνης και άλλοι παρέμειναν στην ομάδα, με μεγαλύτερη απώλεια τον Σκόνδρα. Η εμπειρία του Γιώργου Παράσχου, που κατάφερε να επαναφέρει τον Ναπολεόνι στην εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρισκόταν τότε που ήταν στον Λεβαδειακό, είναι ένα ακόμη θετικό για τον Ατρόμητο. Μεγάλο ρόλο στο ότι κατάφερε να «δέσει» γρήγορα την ομάδα παίζει το ότι ο προπονητής ήταν από την περσινή περίοδο στην ομάδα, έστω κι αν έμεινε για μικρό χρονικό διάστημα στα τέλη της περιόδου. Σε διάστημα μόλις τριών μηνών ο Ατρόμητος έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο και στα πλέϊ-οφ κέρδισε τις εντυπώσεις. Μην ξεχνάμε ότι με τον Γιώργο Παράσχο προπονητή ο Ατρόμητος βγήκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη την περίοδο 2006-07. Ο 61χρονος προπονητής, συνδέεται με φιλία χρόνων με τον πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Σπανό, ενώ είχαν συνεργαστεί για τεσσερισίμισι αγωνιστικές περιόδους (2002-2006 και ένα εξάμηνο το 2007) στη Χαλκηδόνα και στον Ατρόμητο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: