Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

«Δεν έγινε το μπαμ»


Ο Κώστας Ορφανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ μίλησε στον Αrena 89,4 και αναφέρθηκε στις μεταγραφές του ΠΑΟΚ και γενικότερα το φετινό ρόστερ.
Για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ:
orfanos«Διαβάζω συνέχεια ότι υπάρχουν υπεύθυνοι για τις μεταγραφές. Ποιοι είναι αυτοί; Υπάρχει ο Ζήσης Βρύζας ο Θοδωρής Ζαγοράκης που οι πληροφορίες μου λένε ότι τον ρωτάνε, ο Κωνσταντινίδης ο Γεωργιάδης ο Στέφενς. Είναι δυνατόν να τελειώνει η μεταγραφική περίοδος και να λέμε ότι ο ΠΑΟΚ θέλει μεταγραφή;» για να προσθέσει αναφορικά με την άμυνα: «Ο Κατσουρανης έχει κάποιες ηγετικές τάσεις αλλά δεν είναι η καλύτερη επιλογή πίσω στην άμυνα. Και αν αναλύσουμε τις φάσεις θα δούμε ότι έχει και ευθύνες αλλά δεν είναι η θέση του. Θέλω να πω ότι όλα αυτά τα βλέπουν στην ΠΑΕ. Το θέμα είναι γιατί δεν γίνανε οι κινήσεις που έπρεπε»
Γιατί δεν μιλάει ο Στέφενς:
«Η αίσθηση μου είναι ότι δεν  θέλει να μας πει και δεν πρέπει ενδεχομένως, θέλοντας να μην χαλάσει το καλό κλίμα. Κατά τα άλλα οι εμφανίσεις δείχνουν μία προοπτική και πιθανότατα μην θέλοντας να χαλάσει αυτό το κλίμα δεν θέλει να πει. Εύχομαι μόνο να μην μιλήσει όταν δεν θα είναι στην ομάδα»
Για το ρόστερ:
«Υπάρχουν περισσότερες επιλογές. Ήρθαν παίκτες όπως ο Στοχ που βοηθάει άμεσα. Φαίνεται να περιμένουν τον Νέτσιντ αλλά για να μην κουράζουμε αυτό που θα πω γενικά είναι ότι ο κόσμος περίμενε λίγο πιο εντυπωσιακές κινήσεις στην κατεύθυνση του Στοχ. Γιατί όπως και να το κάνουμε άλλο να έρχεσαι στα 24 παίζοντας στην Εθνική σου και άλλο να έρχεσαι 30 γιατί ήσουν τραυματίας ή δεν σε πίστευαν»
Και πρόσθεσε για τον Βίτορ:
«Ο Βίτορ έχει δείξει ότι μπορεί να σταθεί. Δεν είμαι τρελαμένος. Έκανε ένα καλό παιχνίδι με την Μέταλιστ αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε στο ένα παιχνίδι. Όπως και να χει δικαιολογεί την παρουσία του»
Για τον Λούκας:
«Ο Λούκας δεν ξέρουμε αν θα είναι και στην συνέχεια. Δείχνει ότι είναι παίκτης με καλά στοιχεία αλλά πιθανότατα η απουσία του από τα γήπεδα για μεγάλο διάστημα να φανεί τις επόμενες εβδομάδες. Για την ποιότητα και την τεχνική του κατάρτιση μου έκανε εντύπωση το ότι τις φάσεις που είχε στην Ευρώπη δεν τις έκανε γκολ» και συνέχισε:
«Η αίσθηση του κόσμου είναι ότι έγιναν πολλές κινήσεις αλλά δεν έγινε εκείνο το «μπαμ» έχοντας στην διάθεση του τον κύριο Σαββίδη ο όποιος φαίνεται να είναι δυνατός οικονομικά. Ο Κύριος Σαββίδης είναι καιρό δεν ήρθε τώρα. Οι ελλείψεις είναι βασικές»
Ενώ στην συνέχεια μίλησε ξανά για τις μεταγραφές:
«Δεν ξέρω αν αληθεύει αυτό που έχω ακούσει ότι μπορεί κάποιοι να ήθελαν να φέρουν ποδοσφαιριστές και κάποιοι άλλοι δεν τους ήθελαν μέσα από την ΠΑΕ. Σε επίπεδο αποφάσεων πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρη άποψη ποιος αποφασίζει. Δεν είναι θέμα συμβουλίου. Θα έπρεπε να είναι ένας άνθρωπος υπεύθυνος για αυτό το κομμάτι. Πηγαίνει στον προπονητή του προτείνει παίκτες και τελειώνει το θέμα. Δεν πρέπει να μπλέκονται πολλοί στα πόδια πολλών. Εύχομαι ότι γίνεται να είναι για το καλό αλλά τα πράγματα δεν είναι και πολύ ξεκάθαρα»
Για τον Τζαβέλα και τον Σπυρόπουλο:
«Ο Νίκος Σπυρόπουλος είναι ένα θέμα που δεν απασχολεί κανέναν από την ώρα που δεν τον υπολογίζει ο προπονητής. Δεν λέει τίποτα ότι είναι στην Εθνική αλλά και από την άλλη πλευρά ο Τζαβέλλας πρέπει να είναι σε μία κατάσταση για να βοηθήσει»
Για τον Νίνη:
«Ο Νίνης ξεκίνησε ως μεγάλο ταλέντο. Κάπου υπήρξε μία στασιμότητα παρότι έκανε τις κινήσεις στην Ευρώπη. Δεν ξέρω πως το σκέφτονται στον ΠΑΟΚ. Αν θα παίξει ως δεκάρι ή στα άκρα. Θα το δούμε. Αν έχει φιλοδοξία να παίξει το περιβάλλον είναι καλό για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Κάποιοι ξεκινάνε να γίνουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές αλλά μένουν ταλέντα»
Για την πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα:
«Με στεναχώρησε η ήττα από τον Παναιτωλικό. Όταν είναι μεγάλη η ομάδα και βάζεις ψηλά τον πήχη και λες θέλω να διεκδικήσω και να πάρω το πρωτάθλημα δεν μπορείς να σταθείς στην κούραση. Ο ΠΑΟΚ φαίνονταν ότι δεν ήταν καθόλου φρέσκος με τον Παναιτωλικό» για να αναφερθεί βέβαια στην αλλαγή νοοτροπίας:
«Ακόμη και μέσα στην Σάλκε πήγε για να νικήσει. Φαίνεται ότι υπάρχει μία αλλαγή νοοτροπίας. Οι παίκτες που ήρθαν είναι αυτοί και από εκεί και πέρα είναι σημαντικό ο ΠΑΟΚ να κερδίζει σε κάθε έδρα»
Αν τίθεται θέμα σύγκρισης Βιεϊρίνια-Στοχ:
«Δεν είναι καλό να κάνουμε συγκρίσεις. Αυτός ο ποδοσφαιριστής είναι ένας κανονικός επιθετικός. Παίζει το ένας με έναν πολύ εύκολα έχει το μυαλό του να σκοράρει να κάνει το ένα-δύο να κάνει μία ασίστ. Τώρα το πόσο θα βγαίνει αυτό στο γήπεδο δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν. Στον αγώνα με την Σάλκε είχε δύο άτομα να τον μαρκάρουν, και όλα θα εξαρτηθούν από το αν οι συμπαίκτες του εκμεταλλευτούν το κενό που θα δημιουργείται από τον δεύτερο παίκτη που θα τον μαρκάρει. Θέλει βοήθεια από την υπόλοιπη ομάδα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: