Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

«Να συγκεντρωθούμε περισσότερο στο βασικό κομμάτι»

Ο Άρης βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας στη Φλώρινα και οι περισσότεροι παίκτες των «κιτρινόμαυρων» περιμένουν πως η ομάδα θα μονταριστεί πλήρως στη μακεδονική πόλη.

«Να συγκεντρωθούμε περισσότερο στο βασικό κομμάτι»
Αυτό τόνισαν οι Κώστας Χαρίσης και Ευθύμης Τσακαλέρης, με τον πρώτο να επισημαίνει τους στόχους της ομάδας κα τα φιλικά που θα δώσουν οι «κιτρινόμαυροι» εκεί.

«Πηγαίνουμε στη Φλώρινα, για να συγκεντρωθούμε περισσότερο στο βασικό κομμάτι της προετοιμασίας. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Έχουμε πολύ δυνατά φιλικά στη συνέχεια. Νομίζω ότι τα ‘υλικά’ είναι σωστά. Η χημεία πρέπει να βρεθεί μέσα στο παρκέ, για να μπορέσουμε να αποδώσουμε τα μέγιστα.

Δε μας αρέσει να βάζουμε στόχους. Το σημαντικό είναι να βρούμε χημεία νωρίς. Οι μεγαλύτεροι με τους μικρότερους, να βρούμε σημείο επαφής και να μπορούμε να συνεννοούμαστε μέσα στο γήπεδο. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος που θέτουμε. Όλοι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες, προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους μικρότερους όσο περισσότερο μπορούμε.

Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε άλλα πράγματα νωρίτερα για να φτάσουμε στα φιλικά. Σίγουρα, θέλουμε να μπούμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Θεωρώ ότι πρέπει να βρεθούμε μέσα από ασκήσεις πρώτα. Να καταλάβουμε τί θέλει ο ένας και τι ο άλλος για να φτάσουμε και στα φιλικά.

Πολλά από τα καινούργια παιδιά έχουν πολλή όρεξη και έχουν αμυντικά καθήκοντα κυρίως, πράγμα που λείπει από πολλές ομάδες και σε αυτό το σημείο θα κάνουμε τη διαφορά νομίζω. Να παίζουμε καλή άμυνα και να ξεκινάμε την πίεση από νωρίς.

Κάθε χρόνο λέμε ότι το πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο από το προηγούμενο. Πάλι θα πούμε το ίδιο. Οι ίδιοι παίκτες βρίσκονται σε διαφορετικές ομάδες και, επομένως, θα δούμε και διαφορετικές χημείες. Το συστατικό σε εμάς είναι η χημεία. Να μπορέσουμε να αποδώσουμε γρήγορα, όχι όπως πέρυσι».

Ο Έλληνας φόργουορντ συμπλήρωσε πως: «Έχουμε ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες με την ομάδα, έχουμε μπει στο κλίμα της προετοιμασίας και αναχωρούμε πλέον για τη Φλώρινα, ώστε να ξεκινήσουμε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Εύχομαι να έχουμε υγεία, πάνω απ’ όλα, και να ‘δέσουμε’ σαν ομάδα, γιατί αυτός είναι και ο σκοπός αυτού του σταδίου που θα ακολουθήσει.

Θέλουμε να μπορέσουμε να βγάλουμε πράγματα στο γήπεδο, όσο πιο σύντομα γίνεται. Όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είσαι με τους ίδιους συμπαίκτες, τόσο περισσότερο ‘δένεσαι’. Πιστεύω ότι με τις νέες προσθήκες στην ομάδα, θα δημιουργήσουμε ένα καλό και δυνατό σύνολο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: