Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Τώρα πρέπει να τα σκάσει και να φέρει προπονηταρά!!

Ο Παντελής Ζουμπούλης γράφει στον sportdog για το λάθος του προέδρου του Άρη με τον Χατζηνικολάου και την ανάγκη να δοθούν λεφτά για έναν προπονητή που θα σώσει την ομάδα.Μετά και την ήττα στο Περιστέρι δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς μαντικές ικανότητες για να προβλέψει τι θα συμβεί στον Άρη. Αναπόφευκτα θα πάμε σε αλλαγή προπονητή, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά…

Έχοντας ως δεδομένο το περσινό πάθημα, όπου ο Άρης άλλαξε πέντε προπονητές και σώθηκε πάλι την τελευταία αγωνιστική, είναι αναγκαίο αυτή τη φορά ο Δημήτρης Ηλιάδης να κάνει την καλύτερη επιλογή. Ο πρόεδρος του Άρη δεν μπορεί να μην αφουγκραστεί τη λαϊκή επιθυμία, έστω κι αν απομακρύνοντας τον Χατζηνικολάου παραδέχεται, εμμέσως, το λάθος της αρχικής του επιλογής το καλοκαίρι. Δεν μπορεί, όμως, να του βάλει άλλο "πλάτη", γιατί εκτός του ότι ο Άρης έχει τρεις ήττες,  η εικόνα που βγάζει είναι θλιβερή.

Ο προπονητής που θα πάρει τώρα πρέπει  να συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις ώστε να βγάλει τη σεζόν και όχι σε κάνα μήνα πάλι να έχουμε τα ίδια. Η επιλογή πρέπει να γίνει με προσοχή. Και προφανώς αυτή τη φορά ο πρόεδρος του Αρη θα χρειαστεί να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη για να βρει τον προπονητή εκείνο που θα του επιτρέπει να μην αφιερώνει καθημερινά τόσες πολλές ώρες με το αγωνιστικό, όπως το τελευταίο διάστημα. Έτσι είναι. Τα λάθη πληρώνονται ακριβά, γι΄ αυτό τώρα θα "ματώσει" λιγάκι η τσέπη του ώστε να φέρει τον προπονητή εκείνο που θα αναλάβει να βγάλει το κάρο από τη λάσπη.

Εκτός του ότι θα πληρώσει κάτι παραπάνω, ο πρόεδρος του Αρη πρέπει, τώρα, να μάθει να λειτουργεί και να αποφασίζει με περισσότερο ρεαλισμό και να μην επηρεάζεται από συναισθηματισμούς. Οφείλει να δείξει πυγμή και αποφασιστικότητα στο χειρισμό του θέματος του νέου προπονητή και γενικότερα σε όλα τα ζητήματα από εδώ και πέρα.

Στην επιλογή του νέου προπονητή δεν χωράει λάθος. Γιατί αν κάνει λάθος, θα γυρίσουμε στα περσινά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Ο Χατζηνικολάου μπορεί να έχει τα δίκια του, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η μοίρα του προπονητή. Θα μπορούσε κανείς να κάνει περισσότερη υπομονή αν η εικόνα της ομάδας έπειθε έστω και λίγο ότι μπορεί να βελτιωθεί άμεσα. Δεν συμβαίνει αυτό όμως. Πέραν τούτου, αποδεικνύεται ότι έγινε κακός σχεδιασμός το καλοκαίρι. Ο Παπαστεριανός, ο Κοέλιο και ο Παπαζαχαρίας έπρεπε να μείνουν και να πλαισιωθούν με τρεις μεταγραφές άνω των 24 σε άλλες θέσεις που είχε μεγαλύτερη ανάγκη ο Άρης. Όχι μόνο δε έγινε αυτό, αλλά ήρθαν και δύο ξένοι (Ελσνερ, Ιμπεχ) που δεν ξέρουμε ακόμη πότε θα τους δούμε. Συνυπεύθυνος σ΄ αυτό, φυσικά, είναι και ο Δημήτρης Μούτας. Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη απέτυχε πλήρως στο ρόλο του, είχε 100% αποτυχία στις επιλογές που έκανε.

Περιμένουμε τον νέο προπονητή και θα έχουμε περισσότερα να συζητήσουμε στο διάστημα της διακοπής…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: