Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Αχ, ρε Γιάνννη, αχ, ρε Γιάννη!!

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για τη διαφαινόμενη πώληση του Γιάννη Φετφατζίδη στην ιταλική Τζένοα.

Αχ, ρε Γιάνννη, αχ, ρε Γιάννη!
Μεγάλος και δικαιολογημένος θόρυβος ξεσηκώνεται και πολύ συζήτηση άρχισε ήδη να γίνεται για τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Γιάννη Φετφατζίδη στην ιταλική Τζένοα.

Έχω την εντύπωση πως αντί για γενική συζήτηση σκόπιμο είναι να παρουσιαστούν τα δεδομένα. Είναι ταλαντούχος ποδοσφαιριστής ο «Φέτφα». Όχι. Ταλαντούχος είσαι μέχρι τα 20-21 χρόνια. Όταν έχεις καβατζάρει τα 23 είσαι αυτός που είσαι και αποτιμάσαι με βάση την πραγματική σου αξία.

Κοστίζει ο «Φέτφα» τέσσερα και βάλε εκατομμύρια. Για να το δούμε. Ο Αμπντούν που δόθηκε νωρίτερα κι ήταν βασικός στον Ολυμπιακό, «έπιασε» μόνο δύο. Τόσα πάνω κάτω (τέσσερα) πρόσφεραν όσοι ήρθαν για τον Μήτρογλου. Δύο προτείνονται για τον Χολέμπας. Κατά συνέπεια τα τέσσερα είναι μια χαρά και κάτι παραπάνω.

Έπρεπε να δοθεί ο «Φέτφα»1 Ο Ολυμπιακός πουλάει βασικούς με λιγότερα, γιατί να μην πουλήσει αναπληρωματικό με τόσα λεφτά και μάλιστα με δυνατό ποσοστό (25%) σε περίπτωση μεταπώλησης;

Έπρεπε να είναι ο «Φέτφα» βασικός στον Ολυμπιακό; Να μια καλή ερώτηση για όλους τους εδώ και τέσσερα χρόνια προπονητές του, που τον άφηναν στον πάγκο…

Αφελληνιζόταν ο Ολυμπιακός παρά τα όσα έλεγε πέρσι ο Μαρινάκης περί ελληνοποίησης; Δεν προκύπτει. Από τους αξιοσημείωτους Έλληνες παίκτες έφυγε ο Τοροσίδης που το ζητούσε επιμόνως και ο Βλαχοδήμος που δόθηκε δανεικός και μάλιστα στο εξωτερικό για να προικοδοτηθεί με ευρωπαϊκές εμπειρίες. Στο μεταξύ «κλείστηκε» ο Κολοβός και ήρθε ήδη ο Σάμαρης.

Να στεναχωρηθεί ο αγνός και τίμιος «γαύρος’ από την απώλεια του «Φέτφα»; Να στεναχωρηθεί βέβαια.

Ο «Φέτφα» δεν ήταν ένα σκυλί του πολέμου που έβγαζε με τον ιδρώτα του προσώπου του, το… μεροκάματό του στον Ολυμπιακό. Είναι το κόκκινο νήμα που συνδέει τον Μπέμπη με τον Δεληκάρη, τον Δεληκάρη με τον Καραπιάλη και τον Καραπιάλη με τον Φετφατζίδη.

Κάπως έτσι τα φέρνει ο «γαύρος» στο μυαλό του. Εκτιμά απεριόριστα τον τσαμπουκά του Μητρόπουλου, τον ηρωϊσμό του Στολτίδη και τα χιλιόμετρα του Μανιάτη. Ζει και αναπνέει, όμως, για την έμπνευση και το κάτι παραπάνω των χαρισματικών παικτών. Και αφού τέσσερα χρόνια τώρα ο Γιαννάκης Φετφατζίδης δεν τα κατάφερε να γίνει Γιάννης, το να φύγει με δόξα και (τόσο υψηλή) τιμή είναι προς το συμφέρον πρώτα του ίδιου και μετά του Ολυμπιακού!Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: