Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Πανιώνιος: Δύο εβδομάδες εκτός ο Όμο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο πολύ κακός αγωνιστικός χώρος του Σταδίου των Ιωαννίνων κόστισε ακριβά στον Σουλειμάν Όμο του Πανιωνίου. Ο Αφρικανός αμυντικός των «κυανέρυθρων», στον αγώνα με τον ΠΑΣ αντικαταστάθηκε αναγκαστικά στο 81΄ του αγώνα λόγω τραυματισμού στο δεξί πόδι.

Στις εξετάσεις που έγιναν την Δευτέρα (22/2) από τον γιατρό του συλλόγου Γιώργο Κατσιφαράκη διαγνώσθηκε θλάση Α’ βαθμού με αιμάτωμα, η οποία προκλήθηκε από τον άθλιο αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων».

Ο τραυματισμός αυτός θα κρατήσει τον Όμο περίπου δύο εβδομάδες μακριά από την αγωνιστική δράση, κάτι που σημαίνει ότι θα λείψει σίγουρα από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή (28/2) για την 24η αγωνιστική της Superleague.

Η κατάσταση του Γκανέζου στόπερ θα επανεκτιμηθεί κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας του.

ΙΝΤΕΡ - Τροχαίο ο Σέζαρ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τροχαίο ατύχημα, με το αυτοκίνητό του, είχε το βράδυ της Κυριακής, ο τερματοφύλακας της Ίντερ Ζούλιο Σέζρ και πλέον η συμμετοχή του στο παιχνίδι της Τετάρτης, κόντρα στην Τσέλσι, για τους “16” του Champions League, είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Το “Sky Sports Italia”, μετέδωσε πως ο τερματοφύλακας της Ίντερ, δεν τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά έχει μώλωπες στο πρόσωπο, μετά το ατύχημα που είχε, οδηγώντας την Λαμποργκίνι του, κοντά στο “Σαν Σίρο”.

Σήμερα, εμφανίστηκε στην πρωινή προπόνηση, αλλά ο Ζοσέ Μουρίνιο τον έστειλε σπίτι του, καθώς έκρινε πως αυτό δεν θα ήταν καλό για την υγεία του. Τα αίτια του ατυχήματος, δεν έχουν ακόμα διαλευκανθεί. Μάλιστα, ακούγεται έντονα πως ο προπονητής της ιταλικής ομάδας, ενοχλήθηκε έντονα, όταν έμαθε το τι ακριβώς είχε συμβεί.

Ο Φραντσέσκο Τόλντο, θα κληθεί να υπερασπιστεί τα δοκάρια της Ίντερ, αν ο Σέζαρ κριθεί ανέτοιμος, για την αναμέτρηση κόντρα στην Τσέλσι. Ο Ιταλός, έχει αγωνιστεί φέτος σε τρία μόνο ματς Κυπέλλου.

ΡΟΜΑ - Χάνει και την ρεβάνς με ΠΑΟ ο Τότι!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Χωρίς τον Φραντσέσκο Τότι, θα παραταχθεί και στην ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό, στις 25 Φεβρουαρίου, για το Europa League, η Ρόμα! Ο 33χρονος επιθετικός ακολουθεί ειδική θεραπεία στο γόνατο και θα χρειαστεί καιρός για να επανέλθει σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Αμφίβολος είναι ο Λούκα Τόνι, αλλά και ο Κλαούντιο Πισάρο.

Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, ο αρχηγός της Ρόμα, θα επιστρέψει στα μέσα Μαρτίου, ενώ ακολουθεί θεραπεία στο γόνατο, με ενέσεις ιαλουρονικού και αντιφλεγμονώδους οξέως στην κλινική “Βίλα Στιούαρντ”.

“Δεν θα πρέπει να μιλάμε για εγχείρηση. Θα κάνουμε φαρμακευτικά ότι μπορούμε πριν χρειαστεί να καταφύγουμε σε εγχείριση. Την Πέμπτη επισκέφτηκα τον Φραντσέσκο και ήταν σε καλή κατάσταση. Το νέο του πρόβλημα δεν σχετίζεται με τα παλιότερα του και ο χόνδρος δεν έχει πειραχτεί. Όσον αφορά την αποθεραπεία υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές. Εάν ήταν στο χέρι του Τότι, θα είχε ήδη επιστρέψει στο γήπεδο, αλλά ο γιατρός της Ρόμα και εγώ του είπαμε να μην προπονείται”, τόνισε ο γιατρός του, Πάολο Μαριάνι.

ΗΡΑΚΛΗΣ - Αναλαμβάνει ο Παντελή

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το μάνατζμεντ της ΠΑΕ Ηρακλής θέλει να αναλάβει ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Ανόρθωσης, Ανδρέας Παντελή. Ο Κύπριος επιχειρηματίας βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Αντώνη Ρέμο ενώ το περασμένο Σαββατοκύριακο μετέβη στην Θεσσαλονίκη ώστε να έχει επαφές επί προσωπικού και να αναλύσει την κατάσταση δίνοντας βάρος κυρίως στον οικονομικό τομέα.

Η βοήθεια του Παντελή αρχικά θα αφορά την παροχή τεχνογνωσίας στην διοίκηση της ΠΑΕ που θα συνοδεύεται όμως και από την καταβολή ορισμένων χρημάτων με την προοπτική στο μέλλον αποκτηθεί ένα ποσοστό των μετοχών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Κύπριος επιχειρηματίας θα καταβάλλει τμηματικά μέχρι το καλοκαίρι το ποσό του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει το 40% των μετοχών της ΠΑΕ, ενώ στην μακροχρόνια προοπτική που υπάρχει θα καταβάλλει άλλα τόσα μέσα στον επόμενο χρόνο για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο.

Φιλικό δοκιμών

Τη δυνατότητα να δοκιμάσει νέα πρόσωπα αλλά και να δώσει αγωνιστικά λεπτά σε παίκτες που προέρχονται από τραυματισμό θα έχει Γιόζεφ Μπουμπένκο σε φιλικό αναμέτρηση με τον Βατανιακό. Στον προπονητικού χαρακτήρα αγώνα που θα δώσουν οι «κυανόλευκοι» στην Κατερίνη, με ομάδα Δ΄ Εθνικής, παίκτες όπως ο Πιλότο, ο Βέρα, ο Κομπαγιάσι αλλά και άλλοι θα αξιολογηθούν ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

*Ο Παναγιώτης Κονέ συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες και αποφασίστηκε να εκτίσει την ποινή δύο αγωνιστικών στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό (εντός) και τον Ατρόμητο (εκτός).

Μοναδικός απών ο Μαρκές

Η προετοιμασία των «κυανολεύκων» ξεκίνησε με μία προπόνηση και χωρίς προβλήματα. Μοναδικός εκτός προγράμματος είναι ο τραυματίας Μάρκες που συνεχίζει την αποκατάσταση με ασκήσεις γυμναστηρίου.

Ο Μπουμπένκο βλέπει Βέλλιο

Στο Πολύκαστρο μετέβη σήμερα ο Γιόζεφ Μπουμπένκο με αφορμή το φιλικό της Εθνικής Νέων με το αντίστοιχο συγκρότημα της Σερβίας. Ο Σλοβάκος τεχνικός, μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του Γόζεφ Πάβλικ, θα έχουν την δυνατότητα να τσεκάρουν τον Απόστολο Βέλλιο αλλά παράλληλα και άλλα ταλέντα που αγωνίζονται στις δύο ομάδες.

Πρόστιμο σε Κόουλ για προσβολή στην Τσέλσι!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το ενδεχόμενο να επιβληθεί στον Άσλεϊ Κόουλ πρόστιμο που θα αγγίζει τις 450.000 ευρώ εξετάζει η διοίκηση της Τσέλσι σύμφωνα με τους «Times» του Λονδίνου. Ο λόγος; Ο διεθνής αριστερός μπακ ντρόπιασε το σύλλογο με τις αποκαλύψεις για τα «ροζ» σκάνδαλα στα οποία έχει εμπλακεί τελευταία.

Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε πως κατά τη διάρκεια περιοδείας της ομάδας στις ΗΠΑ, ο Κόουλ κάλεσε στο δωμάτιο όπου είχε καταλύσει η αποστολή μία γυναίκα και εν συνέχεια αρνήθηκε κάτι τέτοιο στους ανθρώπους της ομάδας, προκειμένου να μην μάθει για τα παραστρατήματά του η σύζυγός του, Σέριλ. Πέρυσι ο παίκτης είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 225.000 ευρώ επειδή πριν τους αγώνες με Χαλ και Γουέστ Μπρομ είχε «περιπτύξεις» με μία γραμματέα της Λίβερπουλ.

Εντός της εβδομάδας θα κληθεί ο Άσλεϊ Κόουλ να δώσει εξηγήσεις προτού αποφασιστεί ποια θα είναι η τιμωρία του. Κάποια μέλη της διοίκησης των «μπλε» θεωρούν πως το πρόστιμο θα πρέπει να διπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη φορά, αφού ο Άγγλος οπισθοφύλακας δεν πήρε το μάθημά του.

Μπάντοβιτς: «Να δείξουμε καλό πρόσωπο»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την καλύτερη δυνατή εμφάνιση με στόχο να θέσει τις βάσεις για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League θα προσπαθήσει να κάνει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπορντό, όπως δήλωσε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

«Είναι διαφορετικό παιχνίδι από αυτά του πρωταθλήματος. Σίγουρα είναι σημαντικό παιχνίδι για μας. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε καλή εικόνα, παίζουμε στο γήπεδό μας και πιστεύω πως ο κόσμος μας θα μας βοηθήσει, όπως σε κάθε αγώνα. Εδώ που έχουμε φτάσει όλες οι ομάδες έχουν ποιότητα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα δύο παιχνίδια. Είναι δύο ημίχρονα και την Τρίτη γίνεται το πρώτο», τόνισε ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Σε ερώτηση για το αν σκέφτεται να αλλάξει τακτική για να «χτυπήσει» τους Γιρονδίνους, ο τεχνικός των πρωταθλητών δεν έδωσε σαφή απάντηση: «Έχουμε κάποιες σκέψεις, ξέρουμε την οργάνωση του αντιπάλου, όπως και η Μπορντό τη δική μας. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητές μας και τις αδυναμίες του αντιπάλου. Θα επιλέξουμε μία τακτική που πιστεύουμε πως θα μας οδηγήσει στην πρόκριση. Ανάλογα με τον αντίπαλο αποφασίζεις κάποια πράγματα. Πάνω από όλα σε αυτά τα ματς πρέπει να είσαι πειθαρχημένος και συγκεντρωμένος για 90 λεπτά. Μπορεί το παιχνίδι να κριθεί στις λεπτομέρειες. Η Μπορντό είναι πολύ ικανή ομάδα, πολύ οργανωμένη, με ίδιο προπονητή εδώ και χρόνια. Είναι μία πολύ καλά δουλεμένη και επικίνδυνη ομάδα».

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Βασίλης Τοροσίδης. «Η Μπορντό είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, με πάρα πολύ καλούς παίκτες. Αυτό που την ξεχωρίζει όμως είναι ότι έχει καλό σύνολο. Πιστεύω πως αν είμαστε σοβαροί και δείξουμε και στα 90 λεπτά το πάθος που πρέπει, μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό».

Όσο για το πώς αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές την ευρωπαϊκή πρόκληση, είπε: «Πρώτος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, αλλά δεν παύουμε να θέλουμε την πρόκριση στους ‘8’. Σίγουρα σε αυτά τα ματς παίζεις περισσότερο απελευθερωμένος, αλλά πάντα υπάρχει πίεση. Έχει μεγάλη σημασία να διεκδικήσουμε κάτι που δεν έχουμε ξανακάνει».

Για την παρουσία του κόσμου, τόνισε: «Θέλουμε ο κόσμος να είναι δίπλα μας και στα 90 λεπτά. Είναι ένα δύσκολο ματς και όταν ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα, ο Ολυμπιακός είναι ένα κλικ παραπάνω για να αντεπεξέλθει σε κάθε αναμέτρηση».

Ερωτηθείς για τη φυσική κατάσταση του Ολυμπιακού, ο διεθνής άσος απάντησε: «Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες δουλεύουμε για να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν ως το Μάιο».

Όσο για το αν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη της Μπορντό είπε: «Η δύναμη της Μπορντό είναι το σύνολο, αλλά αν θέλετε να πω κάποιον, θα ξεχωρίσω τον Γκορκίφ και τον Σαμάκ».

Oπαδός της Μπιλμπάο κατούρησε φίλους της Άντερλεχτ!

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το "Σαν Μαμές" φημίζεται δικαιολογημένα ως μία από τις πιο "σκληρές" έδρες για οποιονδήποτε αντίπαλο σε Ισπανία και Ευρώπη, όμως στην αναμέτρηση της Ατλέτικ Μπιλμπάο με την Άντερλεχτ την περασμένη Πέμπτη για τους "32" του Europa League (1-1) οι Βάσκοι ήταν κάτι παραπάνω από αφιλόξενοι απέναντι στους Βέλγους καλεσμένους τους...

Μετά τη λήξη του αγώνα αρκετοί θερμοκέφαλοι οπαδοί και των δύο ομάδων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και πήραν μέρος σε άγριες μονομαχίες σώμα με σώμα, όμως το γεγονός αυτό έφτασε να μη θεωρείται δα και τίποτα σπουδαίο σε σύγκριση με την απίστευτη έμπνευση ενός υποστηρικτή των "λιονταριών".

Τι έκανε ο "ευρηματικός" αυτός οπαδός; Την ώρα που ένας ομοϊδεάτης του πετούσε πλαστικά μπουκάλια στο κάτω διάζωμα προς τους εκδρομείς Βέλγους οπαδούς, εκείνος πλησίασε στα κάγκελα και άρχισε να κάνει την ανάγκη του (!) βρέχοντας τους δύσμοιρους φιλάθλους της Άντερλεχτ που βρίσκονταν ακριβώς από κάτω του.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό καταγράφηκε από τις τηλεοπτικές κάμερες με αποτέλεσμα να έχει κάνει εδώ και λίγα 24ώρα τον γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου, αλλά το άσχημο για τον "κατουρλή" (αυτό είναι το παρατσούκλι που του δόθηκε χιουμοριστικά από τα ισπανικά ΜΜΕ) είναι πως πέρα από τη φήμη που απέκτησε θα κάνει καιρό να δει την Μπιλμπάο διά ζώσης.

Μέσω της κάμερας ασφαλείας αναγνωρίστηκε πολύ γρήγορα, ενώ όπως ανακοίνωσε επίσημα η διοίκηση της Μπιλμπάο του αφαιρέθηκε επ'αόριστον η κάρτα μέλους της ομάδας, που είναι απαραίτητη για να μπορεί να παρακολουθεί τα παιχνίδια της ομάδας του Χοακίν Καπαρός από κοντά.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Άντερλεχτ στο "Σαν Μαμές" δύο παίκτες της εγκατέλειψαν τις ασκήσεις και έσπευσαν να κάνουν την ανάγκη τους κοντά στις εξέδρες, με την κίνηση τους αυτή να αποδεικνύεται... προφητική ενόψει της αναμέτρησης.

Skoda Ξάνθη: Παραιτήθηκε ο Μαντζουράκης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης υπέβαλε ο Γιάννης Μαντζουράκης, μετά και τη νέα ήττα από την Καβάλα με 2-1.

Ο Έλληνας τεχνικός πέρασε τη Δευτέρα από τις εγκαταστάσεις της ομάδας και ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές την απόφασή του να μη συνεχίσει στο "τιμόνι" της ομάδας.

Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τη διοίκηση των "ακριτών", που πλέον αναζητά τον αντικαταστάτη του, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής κάποιο όνομα.

Σε ομιλία του προς το ποδοσφαιρικό τμήμα, ο έμπειρος τεχνικός ανακοίνωσε την απόφαση του λέγοντας: "Πήρα την πρωτοβουλία να αποχωρήσω από την ομάδα, την SKODA ΞΑΝΘΗ που υπηρέτησα για πολλά χρόνια και ήταν και θα παραμείνει πάντα στην καρδιά μου, για να βοηθήσω στην αλλαγή της ψυχολογίας της ομάδας.

Πιστεύω στις ικανότητες σας σαν άτομα και σαν ομάδα, και πιστεύω ότι με την αλλαγή αυτή θα παρουσιασθείτε πιο αυτοσυγκεντρωμένοι και πιο υπεύθυνοι αφού αυτό είναι το μοναδικό μειονέκτημα μας και το οποίο μας στοίχισε αρκετούς βαθμούς στα τελευταία λεπτά αρκετών αγώνων".

Κλείνοντας ευχαρίστησε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα και προπονητικό τμήμα για την άψογη συνεργασία και την εργατικότητα που επέδειξαν για το διάστημα της συνεργασίας τους ενώ εξέφρασε την πίστη του ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν εξασφαλίσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

H ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε:"Ο κύριος Γιάννης Μαντζουράκης, υπέβαλε την παραίτηση του στην Διοίκηση της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ η οποία και έγινε αποδεκτή.

Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ τον ευχαριστεί για την άψογη συνεργασία, και ο οποίος υπήρξε και θα είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ.

Στα αγωνιστικά οι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν κάτω από τις οδηγίες του Παναγιώτη Γκουτσίδη και των υπολοίπων μελών του προπονητικού τιμ.

Οι Σταθάκης και Άλφα ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ο Κομεσίδης ακολούθησε πρόγραμμα κάτω από τις οδηγίες του Ιατρικού τιμ λόγω ενοχλήσεων στο δικέφαλο, ο Γκσπούρνιγκ επίσης υπό την επίβλεψη του Ιατρικού επιτελείου αφού το προχθεσινό χτύπημα ήταν πιο σοβαρό από τι φάνηκε στην αρχή και τέλος ο Κωστούλας όπου είχε ενοχλήσεις στο δικέφαλο.

Αμφίβολος ο Ιμπραϊμοβιτς

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στο πρώτο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Στουτγκάρδη για τη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Σουηδός επιθετικός δεν έχει καταφέρει να μπει στο κανονικό πρόγραμμα μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε στον αστράγαλο και τον κράτησε εκτός για το παιχνίδι με την Σανταντέρ. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αναμένεται να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για την Γερμανία αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι στον πάγκο. Παράλληλα ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα δεν υπολογίζει τους τραυματίες Αμπιντάλ και Κεϊτά ενώ αμφίβολοι είναι και οι Τσάβι και Ντάνιελ Άλβες.

Κόκε:"Φύγαμε με ψηλά το κεφάλι"


Στις πολλές χαμένες ευκαιρίες στάθηκε ο αρχηγός του Άρη Σέρχιο Κόκε μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ. Σηφάκης: "Δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία".
Σέρχιο Κόκε: "Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι αλλά δυστυχώς η μπάλα από τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε δεν ήθελε να μπει. Και καταλαβαίνετε όταν δεν μετουσιώνεις τις ευκαιρίες σου σε γκολ από την μία του αντιπάλου έρχεται το δικό τους. Αναλαμβάνω ένα πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τις δύο χαμένες ευκαιρίες μου. Ωστόσο είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου και φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι. Είμαι σίγουρος ότι θα δοθεί μάχη μέχρι το τέλος. Στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με νίκες μας θα μπορέσουμε να κλείσουμε νωρίς την θέση μας για τα πλέι οφ ενώ στο μυαλό μας είναι και οι υποχρεώσεις μας στον θεσμό του Κυπέλλου". Ο πορτιέρο των κίτρινων μίλησε για τον στόχο των πλέι οφ και την επιθυμία του να είναι σε καλή κατάσταση ενόψει Μουντιάλ.
Μιχάλης Σηφάκης: "Θεωρώ ότι το δικαιότερο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία με την ΑΕΚ να έκανε μία από τις ευκαιρίες της γκολ. Άλλο παιχνίδι αν θα πετυχαίναμε εμείς πρώτοι γκολ. Διατηρούμαστε ωστόσο μέσα στους στόχους μας και θα κοιτάξουμε στα επόμενα παιχνίδια να κάνουμε ότι δεν κάναμε σήμερα ενώ από την στιγμή που θα μπούμε στα πλέι οφ θα έχουμε ένα άλλο πρωτάθλημα. Εγώ προσπαθώ για το καλύτερο για την ομάδα μου και αν είμαι καλός με αυτήν θα είμαι καλός και για την Εθνική".

Πρωταθλήτρια με Αμπρέου η Μποταφόγκο


Με τον Σεμπαστιάν Αμπρέου να σκοράρει η Μποταφόγκο κέρδισε με 2-0 την Βάσκο ντα Γκάμα στον τελικό του Taça Guanabara.
Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο από τα δύο πρωταθλήματα του Ρίο ντε Τζανέιρο (κάτι σαν Apertura και Clausura, αλλά σε σύντομη έκδοση). Τώρα θα διεξαχθεί και το δεύτερο πρωτάθλημα και αυτός που θα το κατακτήσει θα παίξει στον μεγάλο τελικό με την Μποταφόγκο για τον υπερπρωταθλητή της πολιτείας. Ο Αμπρέου πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και έφτασε τα 6 τέρματα, έτσι ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 2η θέση του πίνακα των σκόρερς. Πρώτος ήταν ο Ντοντό της Βάσκο ντα Γκάμα με 7 γκολ, ενώ επίσης 6 μαζί με τον Αμπρέου είχαν οι Μαρσέλο Ράμος της Μαντουρέιρα και Βάγκνερ Λοβ της Φλαμένγκο. Ο Αντριάνο είχε 5 γκολ, ενώ την Φλαμένγκο την είχε αποκλείσει στον ημιτελικό η Μποταφόγκο.

Σήμερα το ραντεβού για Μπλάνκο, τον Μάρτη η οριστική συμφωνία

Σήμερα αναμένεται να δεχθεί τον μάνατζερ του Μπλάνκο, ο Σταύρος Αδαμίδης.
Ο εν δυνάμει πρόεδρος δεν είναι σε θέση να καταθέσει ακόμη στην πλευρά του Αργεντινού επιθετικού την τελική πρόταση ανανέωσης, ωστόσο θα ξεκαθαρίσει ότι πρόθεσή του είναι να συνεχίσουν ΑΕΚ και Μπλάνκο μαζί και τα επόμενα χρόνια. Οι συζητήσεις που θα φέρουν την οριστική συμφωνία αναμένονται στα μέσα του Μάρτη, όταν ο λογικά ο κ. Αδαμίδης θα είναι σε θέση να παίρνει αποφάσεις.

Ηγετική φυσιογνωμία ο Γκαρσία


Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ.

O Βιεϊρίνια του πρώτου μέρους ήταν εκπληκτικός, ο Φωτάκης έτρεξε πολύ, ο Σορλέν ήταν ακούραστος εργάτης, ο Γκαρσία αποδείχτηκε και πάλι ηγετική φυσιογνωμία.

Όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχε πείσμα, πάθος και ενέργεια, με μερικούς να έχουν μεγαλύτερη προσφορά. Να δούμε χωριστά την απόδοση του καθενός.
Χαλκιάς: Με την απόκρουσή του στον κεραυνό του Κατσουράνη στο 67’ έβαλε σημαντικό λιθαράκι στην επικράτηση του ΠΑΟΚ. Κυριάρχησε στους αιθέρες στις σέντρες του Παναθηναϊκού στο τέλος.
Σνάουτσνερ: Περιόρισε τον Λέτο, επιτρέποντας του ελάχιστες ατομικές ενέργειες, μοναχά στο πρώτο μέρος. Στο δέυτερο ημίχρονο ανάγκασε τον Νιόπλια να αντικαταστήσει τον Αργεντινό.
Κοντρέρας: Αδράνησε στη φάση του γκολ, όμως η γενικότερη παρουσία του ήταν καθοριστική. Μονίμως σε εγρήγορση, έβγαινε πρώτος στην μπάλα και ανέκοψε εν τη γενέσει τους πολλές προσπάθειες των αντιπάλων.
Μαλεζάς: Στο γκολ δεν πρόλαβε να κλείσει έγκαιρα τον Σαλπιγγίδη, ενώ έκανε και κάποια λαθάκια σε απόπειρες να διώξει. Γενικώς, όμως, συνεργάστηκε σωστά με τον Κοντρέρας και η παρουσία του ήταν θετική.
Λίνο: Η ευκαιρία του Παναθηναϊκού με τον Βύντρα στο πρώτο μέρος ξεκινά από την πλευρά του. Στο δέυτερο μέρος, ο Σαλπιγγίδης τον εξέθεσε, όμως με την ασίστ στο γκολ του Μούσλι ρέφαρε για όλα.
Γκαρσία: Αλλη μια ηγετική εμφάνιση από τον Ουρουγουανό. Κολώνα στο κέντρο, άριστες μεταβιβάσεις στο δημιουργικό κομμάτι και μια σπάνια εκτέλεση φάουλ που άνοιξε το σκορ. Φωτάκης: Πολύ τρέξιμο από τον Ελληνα μέσο που δικαίωσε τον Σάντος. Κατέστρεψε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ενώ βοήθησε και επιθετικά, αν και δεν του βγήκαν τα σουτ. Βιεϊρίνια : Στο πρώτο μέρος ήταν όαση. Χόρεψε τον Σπυρόπουλο σε αρκετές περιπτώσεις, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις. Στο δεύτερο μέρος, αν και δε φάνηκε ιδιαίτερα, κέρδισε το φάουλ που απέφερε το πρώτο γκολ.
Σορλέν: Ακούραστος εργάτης ο Γάλλος που βρίσκει τα πατήματά του. Εκανε αυτό που του ζήτησε ο Σάντος, συγκλίνοντας στο κέντρο για να μαρκάρει, ενώ βοήθησε και στο επιθετικό κομμάτι.
Ιβιτς: Θα μπορούσε να γίνει ήρωας αν έβαζε την κεφαλιά στο 0-0. Αν και δε φάνηκε τόσο όσο σε άλλα παιχνίδια, με τη παρουσία του δένει το κέντρο με την επίθεση, ενώ και η αμυντική συνεισφορά του δεν είναι μικρή.
Εντίνιο: Δεν πήρε πολλές πάσες στο πρώτο μέρος, εγκλωβισμένος από το μαρκάρισμα των Σαριέγκι και Καντέ. Ο Σάντος τον αντικατέστησε με τον Μουσλίμοβιτς και δικαιώθηκε. Μουσλίμοβιτς: Με την παρουσία του άλλαξε τον ρου του παιχνιδιού. Γενικώς, έδωσε πνοή στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ ενώ με το εξαιρετικό γκολ που πέτυχε χάρισε στον Δικέφαλο τη μεγάλη νίκη.
Μοράες: Επαιξε ελάχιστα και δεν μπορεί να κριθεί.
Τσιρίλο: Επανεμφανίστηκε έπειτα από μεγάλο διάστημα αποχής και χρησιμοποιήθηκε στις καθυστερήσεις, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Νταμπίζας: «Να βγάλουμε την ομάδα από το λάκκο με τα σκ…»!


Αίσθηση προκάλεσε χθες μια δήλωση του αρχηγού, Νίκου Νταμπίζα, μετά την ήττα-σοκ από τον Πανθρακικό.
«Υπάρχουν επτά παιχνίδια έως το τέλος και πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να βγάλουμε την ομάδα από το λάκκο με τα σκ…»!

ΠΑΟΚ Μέρες ‘85


Για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια ο ΠΑΟΚ βλέπει μπροστά του πιο πιθανή από ποτέ την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τα μεθεόρτια της μεγάλης νίκης επί του Παναθηναϊκού. Ο «Δικέφαλος» πλέον μείωσε την απόσταση από την κορυφή στους δύο βαθμούς και ισοβαθμεί και πάλι με τον Ολυμπιακό στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.Η γιορτή που στήθηκε στη Θεσσαλονίκη δεν είχε προηγούμενο μετά την νίκη επί των «πρασίνων», αφού 30.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ έστησαν το δικό τους πανηγύρι στις κερκίδες της Τούμπας και έσπρωξαν την ομάδα τους στην νίκη. Σε αυτή βέβαια συνέβαλαν τα μέγιστα και οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος με πρωτεργάτες τους Πάμπλο Γκαρσία, Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και Γιώργο Φωτάκη.Ιδιαίτερα η παρουσία του Γκαρσία ήταν συγκινητική για τους Θεσσαλονικείς, αφού ο Ουρουγουανός την περασμένη εβδομάδα βίωσε ένα προσωπικό δράμα με τον θάνατο της μητέρας του, ωστόσο παρά την ψυχική και σωματική ταλαιπωρία αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι και ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του.Ο Ουρουγουανός μετά το ματς, δήλωσε: «Αυτό το γκολ το έβαλε η μητέρα μου από ψηλά. Θέλω να το αφιερώσω στην οικογένεια μου, στη γυναίκα μου, στα παιδιά μου και σε όλο τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο. Να κερδίζουμε Κυριακή με Κυριακή. Να συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό».Από την πλευρά του ο Φερνάντο Σάντος υποστήριξε: «Η αλήθεια είναι ότι σε άλλα παιχνίδια είχαμε ανάπτυξη σε καλύτερα επίπεδα από το σημερινό. Αυτό δεν είναι πάντα δυνατό να γίνει. Οπότε όταν αυτό δεν μπορεί να γίνει πρέπει να επιστρατεύσουμε άλλα μέσα. Πάθος, θέληση, αποφασιστικότητα. Αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο. Μετά από αυτή τη νίκη θα ξεκουραστούμε. Αυτό που κάνουμε πάντα δηλαδή. Αύριο, από τις 3 περίπου το μεσημέρι θα ξεκινήσουμε τα βίντεο για το ματς με την Ξάνθη. Η καθημερινή ρουτίνα μου με λίγα λόγια».Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του ντέρμπι ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του αφού αυτή η νίκη επί του Παναθηναϊκού πρέπει να ήταν το καλύτερο δώρο που έλαβε για την ονομαστική του γιορτή που προηγήθηκε του αγώνα το Σάββατο.

«Με τα λεφτά δεν αγοράζεις στάτους»


«Με τα λεφτά που διαθέτει η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να αποκτήσει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές, όχι όμως το στάτους μιας ομάδας όπως η Γιουνάιτεντ». Εκεί εντοπίζει τη διαφορά των δύο συλλόγων, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» μίλησε στην αγγλική εφημερίδα «The Observer» για τη μεταξύ τους «κόντρα» και την αγωνιστική άνοδο των «Πολιτών». «Έχει αυξηθεί ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις δύο ομάδες, δεν αμφιβάλλω καθόλου γι’ αυτό. Φάνηκε αυτό τη φετινή σεζόν, ειδικά στα δύο παιχνίδια του Λιγκ Καπ (σ.σ. προκρίθηκε η Γιουνάιτεντ στον τελικό). Πρέπει να το συνηθίσουμε και να αποδεχθούμε την πρόκληση. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε όλα αυτό. Οφείλουμε να εμφανιζόμαστε δυνατοί, ελπίζοντας ότι αυτό θα είναι αρκετό για να μας δίνει τη νίκη», ανέφερε αρχικά ο Σκωτσέζος σημειώνοντας επίσης ότι «δεν θα μας ξεπεράσει, ακόμα και αν ξοδέψει τα χρήματα όλου του κόσμου. Η Σίτι μπορεί να αποκτήσει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου, όχι όμως το στάτους μιας ομάδας όπως η Γιουνάιτεντ».

ΛΑΡΙΣΑ: Παπακώστας ο επόμενος!


Ο Γιάννης Παπακώστας είναι ο νέος προπονητής της Λάρισας, ύστερα από τη χθεσινή παραίτηση του Μαρίνου Ουζουνίδη από την τεχνική ηγεσία των «βυσσινί». Η ανακοίνωση πρόσληψης του 40χρονου καθυστέρησε κατά μία εβδομάδα, αφού η θεσσαλική ομάδα είχε νικήσει τη Ξάνθη στα Πηγάδια. Αν η ΑΕΛ δεν κέρδιζε, τότε ο Ουζουνίδης θα είχε τελειώσει από εκείνο το ματς. Είχε πάρει παράταση ζωής με εκείνο το διπλό, αλλά η χθεσινή ήττα από τον Πανθρακικό άλλαξε εκ νέου τα δεδομένα στη Λάρισα. Ο κόσμος ζητούσε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Κώστα Πηλαδάκη, να διώξει τον προπονητή, επειδή ήθελαν να υπάρξει ένα σοκ για να αποφύγει η ομάδα τον υποβιβασμό. Έτσι ο κ. Πηλαδάκης πήρε την απόφαση να διώξει για πρώτη φορά κάποιον προπονητή μεσούσης της περιόδου. Ο κ. Πηλαδάκης έψαχνε για Έλληνα τεχνικό ή προπονητή που έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και βρίσκεται στην Ελλάδα, αφού ήθελε να ξέρει τι γίνεται αυτή τη στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όσον αφορά τον Παπακώστα, μέτρησε ότι είχε δείξει καλά δείγματα γραφής στον Πανσεϊρρακό και την Καβάλα, ενώ δούλευε με πολλούς νέους και ξένους ποδοσφαιριστές. Εντός της ημέρας αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν η συνεργασία των δύο πλευρών θα συνεχιστεί μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Καραγεωργίου: «Σας το είχα πει…»


Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Νίκος Καραγεωργίου στη χθεσινή προπόνηση του Εργοτέλη, την επομένη της ισοπαλίας με τον Ολυμπιακό στο Παγκρήτιο Στάδιο. Πριν από τον σαββατιάτικο αγώνα είχαν κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια, όμως οι Κρητικοί απέδειξαν ότι δεν χαρίζονται σε κανένα αντίπαλο. Μάλιστα, ο Απόστολος Παπουτσάκης είχε πάει σε μία προπόνηση και μίλησε στους παίκτες, ενώ ο Καραγεωργίου τους τόνιζε επανειλημμένα ότι έχουν τα προσόντα να πάρουν το παιχνίδι. «Σας το είχα πει. Σας είπα ότι μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα όταν παίζουμε σε καλούς αγωνιστικούς χώρους κόντρα σε οποιαδήποτε ομάδα. Εχουμε καλή ομάδα και είστε ποιοτικοί παίκτες και το αποδείξατε», είπε ο Καβαλιώτης τεχνικός.